31-01-14

NL:Nederland krijgt sportradio

NL:Nederland krijgt sportradio

.

Het Hilversumse mediabedrijf YPCA, onder meer eigenaar van het internet radiostation Traffic Radio, heeft de afgelopen weken verschillende pilot uitzendingen gemaakt voor ‘Sportradio’. Volgens het mediabedrijf is het project geslaagd en zal YPCA een nieuw sportradiostation starten.

.

radio.jpg

 .

Sportjournalist en Traffic Radio presentator Rick Winkelman heeft de afgelopen weken de verschillende pilot uitzendingen gemaakt. De uitzendingen werden afgesloten met een extra lange uitzending live vanaf BikeMotion in de Jaarbeurs in Utrecht.

.

De nieuwe sportzender van YPCA gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week uitzenden en brengt een mix van lekkere muziek, sportnieuws, themaprogramma’s en achtergronden bij de sport. De zender zal naast de bekende sporten juist ook aandacht geven aan de minder bekende sporten. Sporten die normaliter weinig aandacht krijgen op de radio, zullen juist wel te horen zijn op de nieuwe internet sportzender.

.

Luister hier live naar Traffic Radio

.

radio.jpg

 

.

RadioNL (foto:.svpiershil.nl)

.

tijdsbalkje rood

21:55 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

4G voor alle Proximus klanten

4G voor alle Proximus klanten

.

Proximus, de mobiele operator van Belgacom, activeert in de komende twee weken 4G voor al zijn klanten. Dat heeft CEO Dominique Leroy op een persconferentie bekendgemaakt. Tot nu toe was de technologie voor supersnel mobiel internet enkel voor de duurdere abonnementen of in optie beschikbaar.

.

naamloos.png

.

Van de Belgische operatoren staat Proximus het verst in de uitrol van de 4G-technologie. En de operator wil die voorsprong nu duidelijk verzilveren. Leroy sprak van een "een assertieve move" tegenover de concurrentie.

.

Tot september stelt Proximus zijn 4G-netwerk op volle snelheid open voor alle klanten. Daarna wordt de snelheid teruggeschroefd, wellicht naar 21 mbits/sec, behalve voor wie een abonnement neemt van 45 euro of meer. Voor die laatste groep blijft de maximumsnelheid van ongeveer 86 mbits/sec dan wel behouden.

.

Proximus heeft 4G al uitgerold in ruim 250 gemeenten, waardoor volgens Leroy al meer dan de helft van de bevolking toegang kan hebben. In Brussel is er nog steeds geen 4G beschikbaar, maar de Belgacom-CEO maakt zich sterk dat daar binnenkort verandering in komt. Het is enkel nog wachten tot de wetgeving van het Brussels gewest rond is.

.

Om van het snelste netwerk te kunnen genieten, is wel een toestel nodig dat 4G ondersteunt. "Momenteel beschikt een derde van de toestellen die worden verkocht al over 4G", zegt Leroy. Wie een iPhone heeft, blijft voorlopig wel nog 4G-loos bij Proximus. Apple heeft de 4G-functie op die toestellen immers geblokkeerd voor Proximus of Base. "We zijn nog in discussie met Apple, maar in de komende maanden komt er sowieso wetgeving waardoor Apple zijn toestellen zal moeten openstellen", legde Leroy uit.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

14:06 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2:Zomerhit terug vanuit Blankenberge

Radio 2:Zomerhit terug vanuit Blankenberge

.

Met Zomerhit bekroont Radio 2 het beste uit de populaire Vlaamse muzieksector van het afgelopen jaar. Voor de veertigste editie van het evenement keert Radio 2 Zomerhit dit jaar op 23 augustus terug naar Blankenberge, de plaats waar het van 1977 tot en met 2000 ook georganiseerd werd. Locatie is de jachthaven van Blankenberge.

.

logo zomerhit.jpg

.

Cultuurschepen van Blankenberge Philip Konings: “We zijn verheugd dat we dit groots muziekfeest weer in Blankenberge mogen ontvangen. Met vroeger Zomerhit en later Tien om te zien heeft onze stad altijd al een sterke link gehad met populaire Vlaamse muziek. De jachthaven, een unieke locatie midden in de stad, is de ideale plek voor de vele duizenden muziekliefhebbers die we verwachten.”

.

De verhuis van Middelkerke, waar Radio 2 Zomerhit de voorbije dertien jaar plaatsvond, naar Blankenberge komt er door praktische redenen. “De afgelopen jaren is het evenement sterk gegroeid, zowel qua opkomst als productioneel”, legt Radio 2-nethoofd Jan Knudde uit. 
.

zomerhit.png

.
 
Radio 2 neemt de beslissing om te verhuizen samen met het gemeentebestuur van Middelkerke. “Radio 2 en Middelkerke organiseren in 2014 niet langer samen Zomerhit, maar dat wil niet zeggen dat de samenwerking wordt stopgezet”, verzekert Jan Knudde (rechts op de foto-TDN-RadioVisie).
.

JanKNUDDE foto-tdn.jpg

.
 
“Integendeel: Middelkerke wil innoveren en zet in op nieuwe projecten met Radio 2. Zo komen De Madammen naar Middelkerke in het voor- en najaar. Deze zomer plant Radio 2 in de kustgemeente ook nog een en ander rond het WK voetbal. En in het najaar zal de Rotonde een belangrijke rol spelen in een splinternieuw radioprogramma.”
.
Radio 2 Zomerhit vindt dit jaar plaats op 23 augustus, een zaterdagavond in plaats van vrijdagavond. Het evenement wordt rechtstreeks op Eén en Radio 2 uitgezonden.
.
 
Vanaf zaterdag 5 juli is er in elke aflevering van Vlaanderen Muziekland op Eén de Zomerhit-Top 20. Die geeft de stand aan van de populairste zomerplaten van het moment.
.
 
Eén-kijkers en Radio 2-luisteraars brengen hun stem uit en kunnen het resultaat van week tot week volgen. Vlaanderen Muziekland is er tijdens de zomermaanden ook elke zondagmiddag van 13 tot 15.30 uur op Radio 2.
.

Logo Radio 2.jpg

.
.
tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Vier nieuwe DAB-zender voor NPO

NL:Vier nieuwe DAB-zender voor NPO

.

Er wordt momenteel nog hard gewerkt aan de uitrol van fase 2 van het DAB+netwerk van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO). Onlangs zijn de zenders Leeuwarden en Venlo aangezet, terwijl afgelopen vrijdag nieuwe zenders in Bergen op Zoom en Dedemsvaart in gebruik is genomen.

.

DAB klaar.jpg

.

Sinds september 2013 zijn alle landelijke commerciële radiostations, zoals Radio 538, Sky Radio en Q-music, in vrijwel heel Nederland via DAB+ te ontvangen. Daarnaast zijn er extra kanalen te beluisteren van onder andere Classic FM, Juize en Arrow Classic Rock. ndelijke publieke radiostations (Radio 1, 2, 3FM, 4, 5, 6, FunX en radio Top 2000) zenden uit via DAB+. Alleen is het DAB+net van de NPO nog niet landelijk dekkend. Momenteel wordt hier hard aan gewerkt. Twee weken geleden zijn de zenders Leeuwarden en Venlo in gebruik genomen, waardoor de landelijke publieke radiostations ook digitaal in Friesland en het noordelijke gedeelte van Limburg te ontvangen zijn. Medio februari moet het net van de NPO af zijn. 

.

Eind vorig jaar zijn de zenders Goes, Hoogersmilde, Ugchelen, Zwolle, Markelo en Gemert al aangezet. Daarnaast is ontvangst in de regio Eindhoven weer mogelijk door de in gebruikname van de zender in Mierlo. Dekking in de Randstad en delen van Gelderland en Noord-Brabant was er al. Afgelopen vrijdag heeft KPN Broadcast Services de zenders Bergen op Zoom en Dedemsvaart in gebruik genomen, waardoor de stations van de NPO ook in het westen van de provincie Noord-Brabant, het noordoosten van Overijssel en het zuiden van Drenthe digitaal via de ether zijn te ontvangen.

.

De komende weken worden ook de zenders Groningen, Enschede, Maastricht en Eindhoven (ter vervanging van Mierlo) aangezet.  Zowel KPN als Broadcast Partners (zenderexploitant van de commerciële radiostations) werken nog steeds hard aan de optimalisatie van het DAB+net. Zo wordt binnenkort het DAB+net van de commerciële radiostations gekoppeld aan de FM-kavels van de zenders.

.

Mocht het DAB-signaal te zwak zijn in de auto, dan is er de mogelijkheid om tijdelijk over te schakelen naar hetzelfde radiostation op FM, de zogenaamde autoswitch. De ID-code van de zender via DAB+ zal hiervoor gelijk gesteld worden aan de PI-code van FM-RDS. Het DAB+netwerk van de landelijke publieke radiostations is hiervoor al geschikt.

.

dab autoradio.png

.

Bericht: Radio.nl

.

Radio19 (TB)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland:Baas Energy'Minder dekking voor landelijk DAB-net'

Duitsland:Baas Energy'Minder dekking voor landelijk DAB-net'

.

Volgens Energy Duitsland baas Olaf Hopp krijgt het landelijke DAB-net minder dekking dan was gepland. In een interview met het blad Infosat zegt hij niet te verwachten dat het net verder uitgebouwd gaat worden dan 60 zenders. Eerder dit jaar werd het aantal al teruggeschroefd van 110 naar 90 zenders.

.

Sinds augustus 2011 heeft Duitsland landelijke radio via DAB. Inmiddels is de landelijke multiplex, waarop onder meer Radio Bob, Sunshine Live, Deutschlandfunk, Kiss FM, Klassik Radio, Energy en Absolut Relax uitzenden, in bijna alle grote steden te ontvangen. Momenteel is ook al ontvangst mogelijk op 73% van de autobahnen.

.

Logo-DigitalRadio+.jpg

 

.

Bij de start in 2011 werd er nog vanuit gegaan dan in 2015 nagenoeg landelijke dekking zou worden bereikt middels 110 zenders. Dit jaar werd dit aantal al teruggebracht tot 90 zenders en zouden deze zenders pas in 2016 allemaal in de lucht zijn.

.

Maar ook achter dit laatste uitrolplan zet Energy Duitsland baas Olaf Hopp grote vraagtekens. De commerciële radiostations die momenteel via DAB+ uitzenden hebben maar beperkte financiële middelen. “Vanuit mijn persoonlijk standpunt gezien is het voor de commerciële zenders tot 2015 niet haalbaar om via meer dan 60 zenders uit te zenden,” aldus Hopp. Momenteel staan er 53 zenders aan voor het landelijke net.

.

Daarnaast is Hopp van mening dat de overheid, de publieke omroep, elektronicafabrikanten en zenderexploitant Media Broadcast meer geld beschikbaar moeten stellen voor promotie van ‘Digitalradio’. Want ondanks dat er al 2,7 miljoen DAB-ontvangers verkocht zijn en dit jaar hoogstwaarschijnlijk de mijlpaal van drie miljoen bereikt wordt, zijn de luistercijfers, en dus reclame-inkomsten, van de DAB-stations nog altijd laag.

.

 

DAB radio.jpg

 

.

Of het ook daadwerkelijk bij 60 zenders blijft is nog maar de vraag. De landelijke publieke stations Deutschlandfunk en Deutschlandradio Kultur willen graag landelijke dekking realiseren via DAB. Deutschlandradio Kultur is inmiddels al gestopt via de middengolf. Daarnaast zenden ook de christelijke zenders ERF Plus en Radio Horeb uit via DAB+ en ook hier zit het nodige geld. Hierdoor is het wellicht mogelijk om toch meer dan 60 zenders aan te zetten.

.

Radio NL

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-14

Radio 1:Zondag alweer 'Nele in Radioland'

Radio 1:Zondag alweer 'Nele in Radioland'

.

Wonderlijke verhalen over 100 jaar radio (Aflevering 5 a.s.zondag 2/2 )

.

nele_met_oude_radio.jpg

Nele met een toch wel héél oude radio (foto:VRT)

.

logo Radio 1 (VRT).jpg.

Dertien wekenlang zet Nele Van den Broeck haar tanden in honderd jaar radio.

.

Hapklare brokken historie. Overbekende radiostemmen. En memorabele quote’s.

.

Nele sprokkelt en struikelt over onvergetelijke flarden radio. Springt in Reyers rond met een hoog Kuifjes gehalte. Ontdekt wie haar voor gegaan is: Lutgart Simoens, Armand Pien, Edwin Ysebaert, Betty Mellaerts, Théo Fleischman, Léopold Bracony, Mon Goeyse, Cas Goossens, … niet allemaal in één aflevering natuurlijk!

.

lachende radio.jpg

.

Radio 1:Nele in Radioland, 13 afleveringen sedert zondag 5 januari 2014 en dat iedere zondag van 13 tot 14 uur.

Nog 8 weken te gaan.....

.

Het overzicht !

.

Zondag   5 januari.:Aflevering 1: met o.a.Lugart Simoens en de moord op Martin Luther King.

.

Lutgart Simoens in BRT 2 Omroep Antwerpen studio Prins Albertlei Berchem Antwerpen jaren 50-2.jpg

.

Zondag 12 januari: Aflevering 2 : met o.a.radiolegende Edwin Ysebaert die keerde voor even terug naar de radio. Hij presenteerde zes jaar lang het legendarische programma 'Het Eenzame hartenbureau' op de toenmalige BRT2 Omroep Oost-Vlaanderen (vanuit de Martelaarslaan in Gent). Voor Nele in Radioland kroop hij voor even terug achter de microfoon.

.

edwin en nele.jpg

.

Zondag 19 januari: Aflevering 3:met o.a.op 1 oktober 1990 werd de eerste reclamespot uitgezonden op de toenmalige BRT. De archiefmeester vond de allereerste twee spotjes die op de openbare omroep werden uitgezonden en jarenlang presenteerde Betty Mellaerts het interviewprogramma Het Vermoeden op Radio 1. Haar radiocarrière begon in 1977 bij de toenmalige BRT, toen ze een stemproef moest afleggen. Ze zakte echter voor die test. Nu kreeg Nele dezelfde stemtest voorgeschoteld: Heeft Nele het gehaald?

.

betty.jpg

.

Zondag 26 januari:Johan De Clerq, alias Jo met de Banjo was te gast bij Nele. De bekende ex-radiodeejay blikte terug op zijn succesprogramma van de jaren '70: de Vlaamse Top Tien.Jo en Nele keerden terug naar 1 juni 1975, toen 'Drink rode wijn' van Joe Harris op nummer een stond in de Vlaamse Top 10.

.

jo_met_de_banjo.jpg

.

Zie ook website Radio1 :Nele in Radioland. Je kan de uitgezonden afleveringen ook herbeluisteren !

.

Nele in radioland radio 1.png

.

Radio1

.

tijdsbalkje rood 

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe lagen de VRT-radio-inkomsten in '13?

Hoe lagen de VRT-radio-inkomsten in '13?

.

De VRT-directie zegt aan de redactie van RadioVisie dat ze nog geen (voorlopige) inkomsten aan radioreclame (commerciële communicatie) uit 2013 kan bekendmaken. Hoe de radio-inkomsten lagen in 2013 blijft dus nog koffiedik kijken. Nochtans is er reden om de cijfers van de VAR-opbrengsten in het oog te houden.

.

logo VAR.jpg

.

In het Vlaams Parlement had coalitiepartner CD&V er namelijk vorige zomer op aangedrongen in de mediacommissie. In 2012 rijfde de Vlaamse Audiovisuele Regie (VAR) zoals bekend twee miljoen euro te veel binnen waardoor ze geld terug moest geven aan de doterende Vlaamse Regering als gevolg van de zogenaamde ‘compensatieprocedure’ die gemengde financiering.

.

GOED GEBOERD

.

“De resultaten van de VAR zijn zeer goed”, zo heeft Algemeen Directeur Media bij de VRT en bestuurlid van de Vlaamse Audiovsiuele Regie Leo Hellemans (foto) verklapt. "Cijfers worden ergens in maart concreet", zo luidt het op de RV vraag om in de kaarten te kijken. Ook een ontwijkend antwoord daarover bij Frederik Leyts, de man die het VRT- jaarrapport mee opstelt waarin dergelijke cijfers staan.

.

LeoHelllemans Altijd Benieuwd.jpg

.

Voorheen was er jaarlijks sowiso in mei transparantie over omzetcijfers uit het jaarrapport, maar daarmee wacht de omroep sinds twee jaar tot  juli, bij de rapportering aan het Parlement.

.

Aan de bron bij de VAR, een 100 VRT-procentdochter, wijst CEO Thierry Van Zeebroeck naar de de openbare omroep: “Communicatie over omzetcijfers is de taak van onze aandeelhouder de VRT”. De regie is trouwens zelf 33 procent aandeelhouder in Pebble Media die online advertenties werft voor het dozijn VRT-websites.

.

TEVEEL IN 2012

.

Intussen vroeg liberaal Sas Van Rouveroij als (vervangend) lid van de commissie Media aandacht voor de aanwervingspolitiek van de VAR, die reclameronselaars wegkaapte bij de regionale TV. Een deel van hun portefeuille raakten ze dan ook kwijt aan de VAR, pakweg aan de ontkoppelde reclame bij Radio 2. Die regionale TV-zenders krijgen meer armslag onder impuls van de mediacommissie met een vorige week goedgekeurd decreet tot wijziging van het decreet van 27 maart 2009 betreffende radio-omroep en televisie.

.

Foto:TDN

.

RadioVisie (Thierry De Neve)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Sky Radio lanceert drie nieuwe themazenders

NL:Sky Radio lanceerde drie nieuwe themazenders

.

Sky Radio is  onlangs met maar liefst drie nieuwe themazenders gestart. Sky Radio Hits, Sky Radio 90’s én Sky Radio Lounge zijn gelanceerd in de nieuwe app van de non-stop zender. Sky Radio NL en Sky Radio Events zijn daarmee komen te vervallen. De themazender met kerstmuziek blijft wel en is voortaan het hele jaar door te beluisteren.

.

bbv_2014_skyradioapp.jpg

.

Sky Radio Hits is ook meteen via de digitale ether DAB+ te beluisteren en vervangt daarmee Sky Radio Lovesongs. Via de app blijft de themazender met muziek over de liefde wel te horen.

.

In de nieuwe app is het mogelijk om de muziekkeuze aan te passen. "Als exclusieve feature kun je aangeven of je een track vaker wilt horen, juist niet meer wilt horen of even wilt skippen als je er op dat moment geen zin in hebt. Sky Radio leert zo de muzieksmaak van de gebruiker kennen", laat de zender weten.

.

sky radio diverse radio's.jpg

.

Hoe luisteren naar Sky Radio in Vlaanderen?

.

Sky Radio is dus net als vele alle andere Nederlandse radiozenders – ongecodeerd op de Astra3-uitzendfrequentie 11.914 GHz.(H)  met SYM: 27.500 en FEC: 3/4 te ontvangen.

.

Via FM gaat het iets moeilijker (tenzij je in een grensstreek woont met Nederland) maar 101.9 FM kan je altijd eens proberen in Vlaanderen.Er is uiteraard nog het internet natuurlijk.....

.

pinkend sterretje  Sky Radio, de website

.

 

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio on demand getest: een slimme webradio?

Radio on demand getest: een slimme webradio?

.

Komt er straks ook in Vlaanderen een gebruiksvriendelijke 'radio on demand'-speler op de markt? Bij de openbare omroep VRT werkt men er aan, los van de RTBF, zoals eerder gemeld op RadioVisie gaan die alvast voor een universele radiospeler.

.

VRT Radiozone.jpg

.

Het is bij het online radio luisteren niet zo eenvoudig om bij de gespeelde muziek ook de platenhoes laten zien in het juiste formaat, zowel op de smartphone, tablet als elders. De schermformaten verschillen immers.

.

Met partner RadioDNS werd ondermeer RadioVIS getest; een opstelling die op maat gemaakte visuele content kan uitzenden naar een radiotoestel met een beeldscherm. Dat is wat de VRT Onderzoek en Innovatie bedoelt met Visual Radio. Een term die de commerciële radio’s gebruiken voor de streaming of een digitaal tv-kanaal van live-camerabeelden uit de radiostudio, waarop meestal weinig te beleven valt.

.

“Als we willen Visual Radio maken, moeten we een manier vinden om vooraf items te chapteren” zegt Floris Daelemans (foto) bij VRT Onderzoek en Innovatie” (voormalige MediaLab) op  de tweede editie van de conferentie Media FFWD '13 op 29 november in Brussel. “Iets wat je gemakkelijk kan ontsluiten. Een ander content management systeem dan Excel of Word, wat we nu gebruiken, was nodig.”

.

VRTFlorisDaelemans.jpg

.

HIGHTECH DOEL

.

VRT wil ondermeer, met de ontwikkeling van Radio+, aan innovatie doen, zo luidt het alom. Komt er een ‘Net Gemist’ bij de radio? Voorlopig moet men op Radio+ bij herbeluistering het hele programma aanhoren, via de radiospeler vind je bepaalde items waar je meestal door kan fietsen.

.

Floris Daelemans: “De radiocontent die we tot nog toe hergebruiken, wordt achteraf manueel verknipt en geplakt. Met de automatische systemen kon het alleen per uur of per programma. We willen dit ook kunnen op itemniveau, want er staan steeds meer toepassingen in de steigers die  radiocontent op die manier willen gebruiken”.

.

De site van VRT Onderzoek en Innovatie geeft aan dat ook European Broadcast Union EBU partner is in al die nieuwe hightech. Men gaat er nog technischer in op deze innovatie:

.

“We willen ankerpunten in de radiostroom die ons toelaten om die te verdelen in chapters of deeltjes. Van daaruit gaan we tijdscodes genereren... Die chapters verrijken we met metadata die beschrijven over welke content het gaat. Met deze verrijkte informatiestroom kunnen we aan de slag om bijvoorbeeld gepersonaliseerde radio te maken.

.

VRTFloris.jpg

.

Zelf is de ex-Radio 1 producer en presentator ervan overtuigd dat er voldoende radioaanbod is in Vlaanderen. “Het is een kwestie van het ter plaatse bij de luisteraar te krijgen". Doet de VRT-radio dat dan al niet via het FM-aanbod en DAB?  Met de streaming van Radio+ lukt dat voorlopig niet beter. De VRT staat hiermee alleen.
Nieuwe media komen intussen in Groot-Brittannië sterk op. Luisteren op FM sterk terrein verliest aan de nieuwe media.

.

RadioVisie (Thierry De Neve)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-01-14

12+ vermelding op VRT-VMMa en SBS TV-zenders vf 1/2

12+ vermelding op VRT-VMMa en SBS TV-zenders vf 1/2

.

De VRT, de Vlaamse Mediamaatschappij (VMMa, moederholding van VTM, 2BE, JIM en Vitaya) en SBS België (Vier en Vijf) voeren vanaf 1 februari het leeftijdslabel 12+ in. Het label 12+ geeft aan dat het programma geschikt is voor kijkers vanaf 12 jaar. Daarover hebben de drie Vlaams tv-omroepen een samenwerking afgesloten.

.

12+.jpg

.

Tot nu toe werd er alleen gewerkt met het label 16+. Met het nieuwe, bijkomende label willen de omroepen een extra dienst bieden, een indicatie die ouders en andere volwassenen helpt om uit te maken of ze een programma geschikt vinden voor kinderen. Het programma wordt door de zenders gescreend op elementen als seksualiteit, geweld en taalgebruik.

.

Op basis van deze screening geven zenders een label 12+ of 16+ aan hun programma's indien nodig. "Ouders krijgen daardoor een service die het hen mogelijk maakt om beter in te schatten welke programma's al dan niet geschikt zijn voor hun kinderen", luidt het.

.

Enkele voorbeelden van programma's met label 12+: "Midsomer murders", "Bones" en "The mentalist". Enkele voorbeelden van programma's met label 16+: "Silent witness", "Crimi clowns" of "De bende Haemers".

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

 

17:48 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende