16-11-15

Stick blaast uw computerbeeld draadloos naar tv!

Stick blaast uw computerbeeld draadloos naar tv!

.

Als de verbinding iets makkelijker tot stand te brengen was, denkt het Deense Airtame, zouden wel meer gebruikers hun tv inzetten als extra scherm voor hun computer. Met de handige HDMI-stick van het bedrijf is dat nu zo gebeurd: u plugt het in een van de videopoorten van uw tv, en uw pc stuurt zijn beelden draadloos naar het ding.

.

stick PC naar TV.png

.

Nu de grote aankondigingen al een poosje achter de rug zijn op de Consumer Electronics Show, komen de handige producten van kleinere fabrikanten eindelijk wat naar de voorgrond. Zoals deze handige 'HDMI Dongle' van het Deense AirTame: een stickje dat u in de HDMI-ingang van uw televisietoestel stopt (de meeste moderne toestellen hebben er meerdere), en dat het beeld van uw computer draadloos naar het grotere scherm brengt. Die verbinding wordt gemaakt via draadloos internet, en de beelden worden gestreamd door een meegeleverd softwareprogramma dat zowel op pc's als op Macs draait.

.

Een computer aansluiten op een tv is meestal een heel gehannes: er bestaan meerdere soorten video-aansluitingen op computers, die ook nog eens verscheidene varianten hebben. Maar aan de tv-kant is er wel al een soort standaard: de meeste moderne toestellen maken gebruik van het ondertussen bekende HDMI. Dus, dachten een paar Deense 'techies', laat ons die fysieke aansluiting aan de computerkant vervangen door draadloos internet, en iedereen kan eenvoudig zijn pc-beelden naar de tv streamen. Zo kunt u de tv gebruiken als tweede monitor, of films die op uw computer staan rechtstreeks afspelen op het grotere scherm. Er kan zelfs één computerbeeld op meerdere schermen worden getoond, als u tenminste evenveel stickjes in huis hebt. Ze zullen ongeveer 70 euro kosten.

.

.

Het Laatste Nieuws (Ronald Meeus)

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.