08-07-15

Volkswagen:Vrijwel alle modellen verkrijgbaar met DAB+radio in Nederland

Volkswagen:Vrijwel modellen verkrijgbaar met DAB+radio in Nederland

.

Vrijwel alle Volkswagens zijn in Nederland per direct leverbaar met DAB+ (Digital Audio Broadcasting), ofwel digitale radio-ontvangst. Naast een perfecte, storingsvrije geluidskwaliteit biedt DAB+ extra zenders en de mogelijkheid om extra informatie te ontvangen.

.

auto radio met DAB.jpg

Sinds september 2013 zijn alle landelijke commerciële radiostations, zoals Radio 538, Sky radio en Q-music, in vrijwel heel Nederland via DAB+ te ontvangen. Daarnaast zijn er extra kanalen te ontvangen waaronder Classic FM, Juize en Arrow Classic Rock.

.

Ook alle landelijke publieke radiostations (Radio 1, 2, 3FM, 4, 5, 6, FunX en radio Top 2000) zenden uit via DAB+. Ontvangst hiervan is al in grote delen van het land mogelijk..Op dit moment zou dit net vrijwel landelijk dekkend zijn. De regionale publieke en commerciële radiostations volgen later dit jaar.

.

Volkswagen heeft besloten om vrijwel al zijn modellen in Nederland onmiddellijk leverbaar te maken met DAB+radio. Bij alle modellen is een origineel radio- of navigatiesysteem een basisvoorwaarde. De meerprijs voor een DAB+radio varieert tussen de 186 en 249 euro. Bestaande auto’s met een origineel Volkswagen radio- en navigatiesysteem zijn uit te breiden met een DAB+module.

Mocht de DAB+signaal te zwak worden voor ontvangst, dan biedt een DAB+autoradio de mogelijkheid om tijdelijk over te schakelen naar FM. Het DAB+netwerk van de landelijke publieke radiostations is hiervoor al geschikt.

.

Het DAB+netwerk van de commerciële radiostations wordt hier binnenkort voor aangepast. De zogenaamde ID-code van de zender via DAB+ zal hiervoor gelijk gesteld worden aan de zogenaamde PI-code van FM-RDS, waardoor autoradio’s een koppeling kunnen maken.

.

RadioNL

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.