31-12-13

StuBru:Led Zeppelin onttroont Nirvana in De Tijdloze

StuBru:Led Zeppelin onttroont Nirvana in De Tijdloze

.

"Stairway to heaven" van Led Zeppelin heeft het voor het eerst in de 26-jarige geschiedenis van De Tijdloze van Studio Brussel tot de eerste plaats geschopt. "Smells like teen spirit" van Nirvana moet na zeven jaar goud genoegen nemen met de tweede plaats in de eindejaarslijst.

.

zep.jpg

.

Studio Brussel heeft op de laatste dag van het jaar de eindejaarslijst De Tijdloze uitgezonden. "Stairway to heaven" van de Britse rockformatie Led Zeppelin trok in de 27e editie van de lijst voor het eerst aan het langste eind. Even na 19.30 uur werd de laureaat bekendgemaakt.

.

De luisteraars van Studio Brussel verkozen het nummer van Led Zeppelin boven "Smells like teen spirit" van Nirvana. "Smells like teen spirit" stond de voorbije zeven jaar op de eerste plaats.

.

De top drie wordt vervolledigd door "Black" van Pearl Jam. Er staan twee nieuwe nummers in De Tijdloze: "Chop suey!" van System Of A Down op 80 en "Bloodbuzz Ohio" van The National op 96. Radiohead en dEUS zijn de meest genoteerde artiesten in eindejaarslijst. Ze staan er elk vijf in.

.

.

De top tien van De Tijdloze 100

.

  1. (2) Stairway to heaven - Led Zeppelin
  2. (1) Smells like teen spirit - Nirvana
  3. (5) Black - Pearl Jam

  4. (3) One - Metallica
  5. (4) Alive - Pearl Jam
  6. (6) Child in time - Deep Purple
  7. (7) Bohemian rhapsody - Queen
  8. (9) A forest - The Cure
  9. (10) Wish you were here - Pink Floyd
10. (8) Everlong - Foo Fighters

.

Kijk HIER naar de volledige lijst

.

stubru logo.png

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

21:36 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2-'Bohemian rhapsody' blijft dé klassieker'

Radio2-'Bohemian rhapsody' blijft dé klassieker'

.

"Bohemian rhapsody" van Queen is alweer op de eerste plaats geëindigd in de eindejaarslijst 1.000 Klassiekers van Radio 2. Enkel in 2008 en 2009 stond het nummer niet op de eerste plaats. Toen was Ann Christy met "De roos" goed voor goud. De zevende editie van de marathonuitzending ging van start op 24 december.

.

1000 klassiekers.png

.

Presentatrice Anja Daems kreeg tijdens het laatste uur van de uitzending van de eindejaarslijst 1.000 Klassiekers het gezelschap van Will Tura, Bart Peeters en Helmut Lotti. Ze stelden net als de voorbije jaren vast dat "Bohemian rhapsody" van Queen op de eerste plaats staat van de eindejaarslijst.

.

Elvis Presley zorgde voor een stunt met zijn nummer "Suspicious minds". Het lied stijgt van plaats 92 naar de tweede plaats in de lijst. Will Tura vervolledigt het podium met zijn evergreen "Eenzaam zonder jou".

.

Will Tura is niet alleen de hoogst genoteerde Belgische artiest, hij heeft net als vorig jaar ook de meeste liedjes in 1.000 Klassiekers. In totaal zijn er 22 klassiekers van Tura gedraaid tijdens de marathonuitzending.

.

De sterkste stijger in de zevende editie van 1.000 Klassiekers op Radio 2 is I Muvrini met "A te Corsica". Het nummer stijgt maar liefst 915 plaatsen, van 950 naar 55. De sterkste daler is "Eagle" van ABBA. Het nummer zakt 717 plaatsen, van 117 naar 834.

.

Om in aanmerking te komen voor de eindejaarslijst 1.000 Klassiekers moet een nummer vijf jaar oud zijn. De lijst werd net zoals de voorbije jaren samengesteld door de luisteraars van Radio 2.Voor de lijst van de ‘1000 Klassiekers’ konden de luisteraars kiezen uit meer dan 13.000 titels. Ze konden ook titels toevoegen via het vakje ‘Vrije Keuze’.

.

De Top 10 van de 1000 klassiekers

.

  1. (1) Queen - Bohemian rhapsody
  2. (92) Elvis Presley - Suspicious minds
  3. (5) Will Tura - Eenzaam zonder jou

.

1000 klassiekers peter verhulst radio 2.png

 .

  4. (9) Adamo - Inch allah
  5. (6) ABBA - Dancing queen
  6. (2) Barry White - You're the first, the last, my everything
  7. (3) Bryan Adams - Summer of '69
  8. (4) Ann Christy - De roos
  9. (8) Deep Purple - Child in time
10. (7) Meat Loaf - Paradise by the dashboard light

.

Klik HIER om de volledige lijst te bekijken.  

.

queen.png

.

De 1000 klassiekers in enkele cijfers

Voor de lijst van de ‘1000 Klassiekers’ konden de luisteraars van Radio 2 kiezen uit meer dan 13.000 titels. Ze konden ook titels toevoegen via het vakje ‘Vrije Keuze’.

Een klassieker bij Radio 2 is minimum 5 jaar oud. Dit jaar telden dus ook de liedjes uit 2008 mee. Er stonden 9 klassiekers uit 2008 in de lijst.

De populairste jaartallen:

Het oudste liedje dateert van 1939 en is ‘In the mood’ van Glenn Miller.

Het kortste liedje is ‘The letter’ van The Box Tops en duurt 1’51”.

Het langste liedje is ‘The end’ van The Doors en is pas gedaan na 11’42”.

De populairste decennia

-317 liedjes komen uit de jaren 70 (-4,51% t.o.v. 2012)
-281 uit de jaren 80 (+14,69%)
-145 uit de jaren 90 (- 1,36%)
-180 uit de jaren 60 (- 8,16%)
-55 uit de jaren 2000 (tot en met 2008) (+ 5,23%)
-21 liedje die dateren van vóór 1960 (-22,22%)

.

logo-Radio2.jpg.

De Redactie/Radio2 

. 

tijdsbalkje rood 

21:18 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland: Top 2000 - op kruissnelheid

Nederland: Top 2000 - op kruissnelheid

.

Met de naderende oudejaarsavond waagde men zich al aan de eerste voorzichtige evaluaties van deze vijftiende editie. Over één zaak was er snel unanimiteit: Radio 2 profileerde zich opnieuw tot een niet te onderschatten uitdager voor de commerciële grootmachten.

.

Top 2000.png

.

EEN NIEUW ELAN 

.


 De komst van Gijs Staverman (foto), na een lange reeks omzwervingen, betekende een forse aanwinst. Ruim voldoende om de laatste 'oubollige' kantjes van het format uit te gommen. Zijn snelheid toonde scherpe gelijkenissen met de huisstijl bij Q-music en Veronica. Benieuwd hoe de meer gemoedelijke collega's zoals Henk van Steeg en Hans Schiffers hiermee zullen omgaan.De analyse van deze Top 2000 leerde ook dat men volop de kaart van de actualisering trok. Zonder een integratie van de huidige hits doken enkele relatief nieuwe namen op. De rockband Kensington en Rihanna met de iets oudere voltreffer 'Stay' onderstreepten de doordachte keuze om net niet in het vaarwater van 3FM en Radio 538 te vertoeven.  

.

MIN EN PLUS


Er werd ook duidelijk aan de gelijkschakeling tussen de reclameblokken na het nieuws met het radio-evenement van het jaar gesleuteld. Een ultrakorte, gesproken verwijzing naar de eerste plaat van het uur verlichtte het onderscheid tussen de twee onderdelen tot een aanvaardbaar niveau. Meer luisterplezier dus. Een dissonant vormden nochtans de soms slordige ‘edits’ van songs, die qua tijdsduur de klassieke grens van 3'30" overschreden.

.

Zo werd uit 'Easy Lover' van Earth, Wind & Fire zanger Philip Bailey en Phil Collins jammer genoeg de tweede strofe weggeknipt. Een kleine uitschuiver wellicht met de bedoeling om monumenten als Pink Floyd, Led Zeppelin, Dire Straits, Metallica, Deep Purple, The Eagles en uiteraard Queen volledig tot hun recht te laten komen? 

.

G Staverman Top 2000.jpg

.

GEEN VERVELING MOGELIJK 

.

De nauwelijks gewijzigde noteringen in de bovenste gelederen van de immense lijst vonden velen saai. Vele tijdloze generaties dachten hier echter totaal anders over. Zeker omdat uit de voorbije stembusgang bleek dat de jeugdige fans de klassiekers mateloos respecteren. Het gevolg wellicht van de overlevering door ouders op hun kinderen. Verrassend omdat men van het principe vertrok dat tieners zich meestal identificeren met het zaterdagavondleven waar Armin van Buuren, Showtek, DVBBS en Avicii de lakens uitdelen.

.   

Niemand twijfelt nog aan een hoge waardering, inclusief hoge luistercijfers. Er zijn twee slotconclusie die, tevens door een ongeziene omkadering, in de hand werden gewerkt. De druk gevolgde stembusweek, de uiteindelijke bekendmaking van de lijst tijdens het afscheid van Frits Spits, de televisie-uitzending op Nederland 3 van ‘Top 2000 à Gogo’ en ook de flink bijgestuurde website scoorden goed.

.

De redactie ondernam immers flinke inspanningen om de bezoekers niet alleen visueel maar ook qua inhoud degelijk te informeren. Prima uitleg, ondanks het ontbreken van enkele zinnen bij onder meer ‘White Flag’ van Dido. Ook de interactiviteit tussen de virtuele bezoekers en de aanwezigen in het café van het Hilversumse museum ‘Beeld en Geluid’ verhoogden de pret en de algemene belangstelling. Voldoende argumenten dus om zonder excuses het spektakel nog even te volgen.

.

Top 2000.jpg

Klik op de afbeelding-Luister en kijk mee !

.

WIE, WAT EN HOE?

.

Kijken en luisteren naar de Top 2000 kan naast 97,8 FM in West–Vlaanderen ook via Radio2.nl en elke avond om 19.30 uur via Nederland 3. Via de analoge kabel van Telenet kan je ook luisteren (FM kwaliteit) naar Radio 2 in Vlaanderen.Ook via DVB-T kan je tot vrij ver in Vlaanderen de radiosignalen digitaal ontvangen.in grensgemeenten zelfs via DAB+ ! Wie een abonnement heeft bij TV Vlaanderen krijgt de zender ook aangeboden (uitzendingen zijn gecodeerd, dus geen FTA).Natuurlijk is er nog het internet.

.  

Op Oudejaarsavond is er op televisie de ‘Top 2000 de nummer 1 van Nederland’ om 22:15 uur en de Top 2000 ‘Sing Along’ om 23:40 uur. Daarna volgt het traditionele Top 2000 concert om het nieuwe jaar feestelijk te beginnen.

.

Luister HIER naar de Top 2000 via livestream

.

Overigens zijn er zijn eergisteren een recordaantal bezoekers in het Top 2000 Café geweest. Er kwamen meer dan 5000 bezoekers kijken naar het café, waar de Top 2000 op Radio 2 uitgezonden wordt. Nog nooit kwamen er zoveel bezoekers op één dag.

Vorig jaar was 30 december de drukste dag. Toen kwamen
in totaal 3930 mensen naar het café in het Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum. Het café is nog te bezoeken tot oudejaarsavond 21:00 uur, vanavond dus.

Voor de top 2000 zijn dit jaar 3,3 miljoen stemmen uitgebracht. Ook dat is een record.

.

De Top 1000 Allertijden van Radio Veronica en de Top 4000 van Radio 10 zijn geen bedreiging voor de Top 2000 maar helpen de lijst juist. Dat zegt Kees Toering, zendermanager van Radio 2, in de Volkskrant. "Luisteraars zien ze als opmaat tot de Top 2000."

.

Volgens Toering zit er in het aantal luisteraars nog rek. "5 miljoen Nederlanders luisteren niet. Daar zitten uiteraard heel jonge kinderen onder en ook heel oude mensen. Er zijn ook nog mensen die een hekel hebben aan popmuziek en waarschijnlijk nooit gaan luisteren. Meer luisteraars is geen doel op zichzelf meer. De stijging vlakt de laatste jaren al af. Maar we zien nog mogelijkheden om de impact en betekenis van het luisterevenement te vergroten."

.

Dat de Top 2000 leeft onder de Nederlanders is duidelijk. Al jaren scoort Radio 2 goed in de luistercijfers tijdens de decembermaand. Daarnaast breekt het Top 2000 café in Beeld en Geluid ook ieder jaar records. Toch wil Toering de Top 2000 niet teveel uitmelken. "Zo veel mensen van buiten willen meeliften. Tegen bijna alles zeggen we nee. We doen geen Top 2000-onderbroeken of tandpasta."(bericht RadioFreak).

.

top 2000 lijst.jpg.

RadioVisie (FVM)

.

tijdsbalkje rood 

00:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS Nieuwjaars marathon

Radio PROS Nieuwjaars marathon
.
 
Ook op Oudejaarsavond, nacht en Nieuwjaarsdag gaat radio PROS (105.8 FM en wereldwijd via internet) 100 % live in een marathon van meer dan 30 uur.
Luister mee en beleef de gezelligste overgang op uw radio.
.

Dansende PROSSERS.gif

 
.
De namiddag/avond (Silvester) van 31 december 2013 en vanaf middernacht op 1 januari 2014 !
 
.
 
16-18u: Ron Van Dijck (met verzoeken)
18-20u: Jan Backer (met verzoeken)
20-22u: Jo Van Aelst (met verzoeken)
22-24u: Peter, Frank en Wendy (met verzoeken) en aftelling naar 2014.
.

Radio PROS 2.jpg

.
 
00-02u: Patrick Van Bever
02-04u: Peter Van Leuven
04-06u: Cindy
06-08u: Jan Backer
08-10u: John Alt (met verzoeken)
10-12u: Pieter Van Banden (om te recupereren...)
12-14u: Soul Stonzy (met verzoeken)
14-16u: Patrick Van Bever (met verzoeken)
16-18u: Gunnar Walgraeve
18-20u: Tony Van beveren (met verzoeken)
20-22u: Peter Schepens (live)
.

pros-4.jpg

.
 
RADIO P.R.O.S. vind u in de Leistraat 5 te 9450 Heldergem

Studio en verzoeken : 070 222 250 (30 eurocent/min)
E-mail: radiopros@skynet.be

.

Website: www.radiopros.be

. 

Pros nieuwe sticker 1-1-2014.jpg

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oudejaarsavond

Oudejaarsavond

                   klok

Oudejaarsavond (ook wel eens genoemd: Silvester of Silvesteravond naar de heilige paus Silvester) wordt jaarlijks gevierd op de laatste dag van het jaar, 31 december.Ook wel eens Oudejaarsdag genoemd, meestal in Nederland. Dat is dus vanavond als ik mij niet bedrieg...Het is een oorspronkelijk christelijke dag om het nieuwe jaar in te luiden volgens de christelijke kalender.

                               glazen

 Klokslag middernacht, wanneer het nieuwe jaar is begonnen, wordt er hier en daar vuurwerk afgestoken.Als het mag natuurlijk want op veel plaatsen is het verboden (wegens gevaarlijk), al zal het ook wel stiekem worden gedaan...De controlemachten kunnen rond middernacht overigens niet overal tegelijk zijn ! De Chinezen , die hun eigen oud- en nieuwviering hebben, geloofden dat ze met vuurwerk de geesten zouden wegjagen.Bij ons zal het wat meer met standing, durf en véél lawaai te maken hebben!

                     hapjes

In Vlaanderen is het ook traditie om oudejaarsavond met familie en vrienden te vieren, vaak in huiselijke kring.Hapjes eten (dikwijls ook zelfgemaakt) worden meestal al geserveerd in de vooravond samen met een aperitiefje.Alvorens te eten natuurlijk (we noemen dat ook een souper) want dan wordt er meestal ook een bijpassend goed wijntje bij gedronken.

                      hapjes 2

Dikwijls wordt het eten kant en klaar afgehaald bij een of andere traiteur...Al moeten we er ook wel aan toevoegen dat er ook al vaak op restaurant gegaan wordt.Daarvoor betaal je meestal een (forse)prijs waarin dranken, eten en bijkomende ontspanning (met orkest of met discobar) inbegrepen zit.Voor confetti en slingers én dikwijls kostuums voor verkleedpartijen moet je wel zelf zorgen! Noem het maar gerust naar hartelust oudejaaravondfeesten in diverse (aan) gelegenheden.Meestal dicht bij huis wegens vervoer en gevaar voor alcoholcontroles... 

                      vuurwerk
  

Om klokslag twaalf uur wordt traditioneel  champagne (of gelijkwaardige schuimwijn) gedronken en wenst men elkaar zoals de traditie het voorschrijft 'Een gelukkig goed en gezond nieuwjaar met voorspoed, geluk en...de lotto winnen maar mét een goeie gezondheid erbovenop'. Vroeger, toen men de buren nog beter kon, ging men naar buiten om hen ook al geluk toe te wensen en om zoals hierboven al aangehaald het vuurwerk af te steken, in samenwerkingsverband.

                                          dansen 31-12 jaren 60 Let's twist again

                                          Let's Twist Again...tot in de vroege uurtjes !

.

Op vele plaatsen (meestal grote steden en uitgaansbuurten) worden er op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag extra (goedkope) busdiensten ingezet die zorgen voor het veilig vervoer van de reizigers,die veilig en wel zonder wagen op stap zijn gegaan. Dikwijls ook aangemoedigd door het gemeentebestuur door middel van gratis bustickets die geldig zijn op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag.

En bijna nog vergeten. Op sommige plaatsen (zeker op het platteland) en in kleinere gemeenten) wordt er in de namiddag én in de vooravond op 31/12 nog kennis gemaakt met de kindzangertjes op straat, ze gaan van deur tot deur zingen van 'Nieuwjaarskezoeten...'t verken hé vier voeten'...'Oude volksgebruiken die stilaan nu wél verdwijnen...

Tenslotte over de tijdsverschillen, daarmee weet je het ook eens...

Door het tijdsverschil is het in Azië eerder oudejaarsavond dan in Europa, en in Amerika later.

Om middernacht (bij ons) is het

 • 15.00 uur in oost Australië
 • 16.00 uur in Japan
 • 17.00 uur in China
 • 18.00 uur in west Indonesië
 • 19.30 uur in India
 • 20.30 uur in Afghanistan
 • 21.30 uur in Iran
 • 22.00 uur in west Rusland
 • 23.00 uur in Griekenland, Turkije en Finland
 • 24.00 uur in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, en Spanje
 • 01.00 uur in Engeland, Portugal en Marokko
 • 04.00 uur in Argentinië, oost Brazilië en Suriname
 • 05.00 uur in Curaçao
 • 06.00 uur in oost Canada en oost Amerika
 • 09.00 uur in west Canada en west Amerika
 • 10.00 uur in Alaska
 • 11.00 uur in Hawaï en Frans-Polynesië

Mooi om weten is dat als je hier effen om middernacht het glas heft op nieuwjaar én je meteen het vliegtuig neemt naar Londen (duur 50 tal minuten) dan kan je ook twee maal nieuwjaar vieren gaan vieren...Een voorwaarde is natuurlijk wél dat je moet op de tarmac klaar staan of je kan het onmogelijk gaan halen...tenzij je in het vliegtuig al zit natuurlijk.Misschien een tip voor de organisatoren...

.

ACD23CC.jpg

 

 
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De strijd om de ochtend in Vlaanderen

De strijd om de ochtend in Vlaanderen

.

Luistercijfers, daar gaat het altijd om, zowel bij de nationale als de commerciële omroepen. Grote spelers en kleine spelers. Het CIM rapporteert er tweemaandelijks over. Daar gaat het steeds om de globale marktaandelen per zender, maar hoe zit het met de concurrentie tussen de verschillende programma's bij de diverse stations onderling? Het Laatste Nieuws zocht een en ander uit.

.

images.jpg

.

De strijd om de hipste Vlaamse zender vecht Q-music vooral uit met Studio Brussel. In de meest recente cijfers haalden beide zenders samen haast vijftig procent marktaandeel bij de 18- tot 44-jarigen. 'Ornelis en Rogiers' blijft met voorsprong 'Siska staat op' de baas, maar 's avonds moet Wim Oosterlinck Sam de Bruyn naast zich dulden.

.   

Slachtoffer van al dat jongerengeweld is MNM, dat wegzakt naar een derde plaats. Officieel moet de opvolger van Donna zich nu richten op nog jongere luisteraars. Dat lukt. MNM heeft 15,2% fans tussen 12 en 18 jaar. Q-music haalt 13,1%, StuBru maar 5,5%.

.

Klara blijft trouw aan een klein en oud publiek. Ook nu weer zweeft de klassieke zender rond 2% marktaandeel. Klara piekte in 2005 met 3,4% en kende een dieptepunt in 2006 met 1,5%. Dit voorjaar was het ochtendblok 'Espresso' het best beluisterd met 77.629 klassieke liefhebbers. Opvallend is dat ook 's nachts nog ruim 5000 Vlamingen tussen 00:00 en 06:00 uur hun hart ophalen met 'Goldberg'.

.

In de auto wordt massaal naar de radio geluisterd. 'Ornelis & Rogiers' is de kampioen met een cijfer van 273.720, gevolgd door Siska Schoeters. In de Top 10 van 'autoprogramma's' plaatst Q-music liefst zeven shows. 'De Ochtend' van Radio 1 wordt door 133.200 automobilisten gevolgd. Opvallend: MNM is helemaal uit de lijst verdwenen.

.

Op het werk delen Q-music en StuBru netjes de taart. Opnieuw is MNM de grote afwezige. Q-music moet in de voormiddag de StuBru-show 'Music@Work' laten voorgaan. Het is duidelijk dat de bredere muziekprogrammatie die StuBru al een paar jaar volgt en dankzij 'Het Glazen Huis' in een stroomversnelling kwam, vruchten afwerpt.

.   

In het weekend wordt de grote ochtendstrijd niet uitgevochten. De commerciële en/of populaire stations scoren vooral met hitparadeprogramma's. Enkel Radio 2 blijft zijn grote leger fans zonder veel moeite bereiken.

.

Bericht: Het Laatste Nieuws (26/10/2013)

.

koek.png

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-13

Urgent FM kickt vandaag af...

Urgent FM kickt vandaag af...

.

Urgent.fm, het medialab van de UGent, voorziet wederom een actuele en muzikale intro tot een nieuw kalenderjaar. Geen groots spektakel, wel een niet te versmaden jaaroverzicht om even vanonder de lawine van blijdschap, vertier, vreetverplichtingen, bonzende hoofden en plakkerige wangen te glippen.

.

Urgentfm logo.jpg

.

Bram Vuylsteker en Bert Van Steenberge dienen de luisteraar een gehoorvriendelijk muzikaal jaaroverzicht toe. Onder het motto “goede muziek heeft hetzelfde effect als drugs” (Knack.be), verzamelde het duo de meest verslavende platen van 2013. Als volleerde dealers brengen ze die vandaag, maandag 30 december (weliswaar niet illegaal) tussen 14:00 en 19:00 uur aan de man.

.

Onder hun voorraad bevinden zich pop-, soul-, hardrock-, dance- en housetoppers. Voor hun show doken de muziekfanaten in talloze eindejaarslijstjes van muziekmagazines en -blogs, met als resultaat een muzikale trip (of is het een afkickproces?). Urgent.FM kickt af,  maar liefst vijf uur lang. Vreemd genoeg al voor het nieuwe jaar. Als dat maar goed komt.

.

Luister HIER naar Urgent.FM of in de regio Gent op 105.3 FM.

.

Radiovisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood 

 

10:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio2:Nieuw !!!The Rat Pack,vanaf 5 januari a.s.

Radio2:Nieuw !!!The Rat Pack,vanaf 5 januari a.s.

.

Vanaf 5 januari wordt de zondag van 18u tot 20u een vaste afspraak The Rat Pack, een programma dat helemaal gewijd is aan ‘crooners’. In een sfeervol avondprogramma laat Guy De Pré alle iconische stemmen en tijdloze tracks van vroeger tot nu weerklinken.

.

theratpack Guy de pré.jpg

.

Welkom bij de club!

.

Wie kent ze niet, de legendarische groep rond Frank Sinatra, Dean Martin en Sammy Davis Jr. die in de jaren vijftig-zestig de showzalen van Las Vegas domineerden.

.

Vanaf 5 januari start onze eigen klasbak Guy De Pré zijn Radio 2 Rat Pack. Zet je deukhoed op of trek je stiletto’s aan en stap in Guys cadillac!

.

Hij voert je naar schemerige clubs waar Frank Sinatra, Perry Como en Nat King Cole het podium delen met Rod Stewart, Robbie Williams of Michael Bublé.

.

De zondagavond kan niet sfeervoller beginnen dan op de soundtrack van al die eeuwige songs.

.

ratpack.jpg

.

Met De Pré naar Bublé?

.

Aan de lancering van het programma koppelt Guy meteen een weggeef actie voor het concert van Michael Bublé in het Sportpaleis op 18 januari.

.

Je kunt zelfs kans maken op een VIP arrangement om het evenement samen met Guy te beleven!!!

.

image00The Rat Pack De Croonercluk Guy De Pré-Radio 2.jpg

                                          N I E U W : T H E   R A T   P A C K !!!

                               Vanaf 5 januari 2014 elke zondag van 18 tot 20u.

                                                 De croonerclub van Radio 2.

.

Logo Radio 2.jpg

.

The Rat Pack ook te volgen op de website van Radio2 en op de facebookpagina van Radio 2

.

On June 20, 1965, Energized By The Count Basie Band, And The Audience, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Dean Martin, and Johnny Carson.

.

Radio2

.

tijdsbalkje rood 

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

3sat:Pop around the Clock

3sat:Pop around the Clock

.

Een volle 24 uur live-concerten nonstop via satelliet !

.

Het is (bijna) weer zo ver, vanaf morgen dus....De satelliet (muziek) liefhebber/kijker wordt nog maar eens echt verwend(een echt nieuwjaarsgeschenk).Non-stop TV met prachtige concerten in één ruk door én bovendien (uitzonderlijk!) ZONDER enige reklame tussenin.Een echt buitenkanse om eventueel (naast het kijken) de oude videorecorder nog eens aan het werk te zetten of zeker de modernere DVD-(HD) recorder boven te halen, al of niet met schijfjes of met harde schijf ! Kan je de uitzending niet bekijken wegens de feestelijkheden kan je toch nog later genieten, als het u best past.Zoals u hieronder zal merken voor elk wat wils...

.

3 sat HD.jpg

.

3sat is in uitstekende kwaliteit te bekijken én te beluisteren op de Astra 1 (19,2° Oost) satelliet, zowel in SD als in HD !!! In 24 uren maar liefst 25 concerten....

.

Abonnees van TV Vlaanderen (of Canal Digitaal) hebben zeer zeker ook geen afstemproblemen om te genieten.3sat is FTA (Free To Air) te ontvangen in gans Europa én een stukje daarbuiten.Een kaartje (of enig abonnement is niet nodig).

.

pop_around_the clock.jpg

.

Music non-stop - 24 uren - fantastische concerten met originele klankband (Dolby stereo)! Het is ondertussen al een jarenlange traditie geworden om te genieten met volle teugen van dit eindejaars/nieuwjaarscadeau van deze commerciële TV zender.Dit doen ze vanaf 6 uur ('s morgens) op 31 december 2013 tot 6u15 ( ' morgens ) op 1 januari 2014.

.

Volgorde van de artiesten die de revue passeren: 

.

Vanaf 31 december 2013

.

6.00 -8.30 u.

.

Peter Gabriel, Sting & Bruce Springsteen - Human Rights Now!

Pink Floyd - A Delicate Sound of Thunder

Joe Bonamassa - An Acoustic Evening

.

8.30-11.15 u.

.

Peter Frampton Comes Alive - 35 Tour

Michael McDonald - This Christmas

PUR - Schein & Sein - Das 1000. Konzert

.

1.15-14.15 u.

.

Philipp Poisel - Projekt Seerosenteich

Marius Müller-Westernhagen - Live in Basel

Udo Lindenberg & Das Panikorchester - Ich mach mein Ding

.

14.15-17.05 u.

.

The Beach Boys 50 - Live in Concert

Eric Clapton - Crossroads

The Eagles - Live at the Capitol Centre

.

17.05-21.00 u.

.

Supertramp - Live in Paris

Paul McCartney & Wings - Rockshow

The Rolling Stones - Sweet Summer Sun

.

21.00-00.00 u.

.

Joe Cocker - Fire It Up - Live

Elton John - In Concert

P!nk - The Truth About Love

.

Vanaf  januari 2014

.

00.00-3.45 u.

.

Madonna - The MDNA Tour

Emeli Sandé - Live at the Royal Albert Hall

Muse - Live in Japan

.

3.45-6.15 u.

.

Alice Cooper und Rammstein - Wacken Open Air 2013

Woodkid - Melt! Festival 2013

Plan B - The Grindhouse Tour

Hugh Laurie - Live on the Queen Mary

.

Meer (en extra) info over de concerten kan je lezen (Duitse taal!) door te klikken op de desbetreffende artiest(en) hierboven.

.

Overzicht in vogelvlucht...

.

06:00 Peter Gabriel, Sting, & Bruce Springsteen: Human Rights Now!

07:00 Pink Floyd: A Delicate Sound of Thunder

07:45 Joe Bonamassa: An Acoustic Evening

08:30 Peter Frampton Comes Alive: 35 Tour

09:30 Michael McDonald: This Christmas

10:15 Pur: Schein & Sein - Das 1000. Konzert

11:15 Philipp Poisel: Projekt Seerosenteich

12:00 Marius Müller-Westernhagen: Live in Basel

12:45 Udo Lindenberg & Das Panikorchester: Ich mach mein Ding

14:15 The Beach Boys: 50 - Live in Concert

15:15 Eric Clapton: Crossroads

16:20 The Eagles: Live at the Capital Centre

17:05 Supertramp: Live in Paris

18:45 Paul McCartney & Wings: Rockshow

20:00 The Rolling Stones: Sweet Summer Sun

21:00 Joe Cocker: Fire It Up - Live

22:00 Elton John: In Concert

23:00 P!nk: The Truth About Love

00:00 Madonna: The MDNA Tour

01:55 Emeli Sandé: Live at the Royal Albert Hall

02:40 Muse: Live in Japan

03:45 Alice Cooper & Rammstein: Wacken Open Air 2013

04:30 Woodkid: Melt! Festival 2013

05:15 Plan B: The Grindhouse Tour

06:15 Hugh Laurie: Live on the Queen Mary

.

Kijk HIER naar de website van 3sat over hun Rock Around The Clock uitzending..

.

3sat is te bekijken via de Astra 1(19,2° Oost) satelliet.De frequentie voor de gewone SD uitzendingen te bekijken is 11.953 GHZ.(H) met Sym:27.500 en FEC:3/4.Wie echter de HD uitzending wil bekijken (in het bezit zijnde van een HDTV en HD sat.ontvanger) moet afstemmen op de frequentie 11.347 GHZ.(V) met SYM:22.000 en FEC:2/3.

.

Véél kijkgenot !

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15% van de Belgen gebruikt nooit internet

15% van de Belgen gebruikt nooit internet

.

Vijftien procent van de Belgen heeft in 2013 geen gebruikgemaakt van het internet. Dat blijkt uit de cijfers die Eurostat, het statistisch bureau van de Europese Unie, heeft bekendgemaakt over het internetgebruik in de 28 landen van de EU. Tachtig procent van de Belgische bevolking heeft wel toegang tot het internet. Hiermee haalt België niet eens de top tien van EU-landen. Nederland staat op kop met 95 procent van zijn inwoners die toegang hebben tot het internet.

.

PC.jpg

.

België doet het met 80 procent beter dan het Europese gemiddelde (79 procent), maar moet wel elf landen laten voorgaan. Bulgarije (54 procent), Griekenland (56 procent) en Roemenië (58 procent) zijn de hekkensluiters van de Europese Unie.

.

Exact de helft van het aantal Belgen gebruikt het internet om in contact te komen met de overheidsdiensten. Ook hier scoren we beter dan het Europees gemiddelde (41 procent), maar moet er nog heel wat gebeuren om landen zoals Denemarken (85 procent), Nederland (79 procent) en Zweden (78 procent) bij te benen.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende