17-11-15

Hoofdtelefoon die muziek aanpast aan uw stemming

Hoofdtelefoon die muziek aanpast aan uw stemming

.

Oortjes die voelen in welke stemming en toestand je bent en die de deuntjes daarop aanpassen, het is geen verre toekomstmuziek. Onderzoekers van Microsoft en de universiteit van Virginia sleutelen momenteel aan de technologie daarvoor, schrijft BusinessInsider.

.

septimu-logo.jpg

.

Met mobiele apps als Songza of Stereomood kan je vandaag al handmatig op je smartphone playlists samenstellen die bij een bepaalde stemming horen. Maar hoofdtelefoonoortjes die dat voor jou doen, op basis van een rist signalen van je lichaam, dat is nieuw. Microsoft heeft daarvoor het project 'Septimu' lopen.

.

muziek.jpg

.

Septimu voorziet de oortjes van alle nodige sensoren, waaronder een accelerometer, gyroscope, thermometer, lichtdetector en microfoon. Via een mobiele app kan zo een massa informatie aan het lichaam van de oortjesdrager worden onttrokken, gaande van temperatuur over hartslag tot lichaamshouding.

.

Onderzoekers van het Center for Wireless Health van de universiteit van Virginia werken momenteel aan een bijhorende app, 'Musical Heart' genaamd, die de muziek  op je smartphone selecteert op basis van de informatie die uit de sensoren gepuurd wordt: bij sport iets oppeppend, op een blauwe maandag iets melancholischer.

.

Wanneer de bewuste oortjes en bijhorende app te koop zullen zijn, is nog niet duidelijk. Het project zit nog maar in de onderzoeksfase.

.

septimu.jpg

.

De Morgen (foto Microsoft)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.