04-11-15

Terug naar Playa de Aro

Terug naar Playa de Aro

.

Als zeventienjarige was Tom de Bree aan het werk voor de zeezender Radio Mi Amigo 272, hoewel zeer kort. Een jaar eerder, in 1978, ging hij als nieuwsgierige snotneus op bezoek bij Radio Mi Amigo in Playa de Aro, waarbij hij ondermeer te gast was in de studio waar Ton Schipper zijn programma opnam.

.

Recentelijk was Tom weer op bezoek in het centrum van Playa de Aro en fotografeerde de buitenkant van het pand, waar destijds de studio's waren gevestigd. Maar het leek hem ook leuk binnen in het gebouw een foto, met hemzelf, te nemen. 
.

TomTon.jpg

Tom de Bree en Ton Schipper in 1978

.

Tom de Bree, die eigenlijk Rick Verhaagen heet: "De secretaresse van Josep Yrla Saura had geen idee waarom ik een foto in haar kantoor wilde maken en wilde geen toestemming geven. Ik bleef aanhouden en uiteindelijk kwam Josep er zelf bij, hij maakte zich met enige moeite los van een versleten bank in de ruimte die vroeger het kantoortje naast de studio was. De destijds door Bokkebroek getimmerde houten scheidingswand staat er nog altijd! 
.

TomdeBree.jpg

Tom de Bree anno 2013 op dezelfde plek

.

Josep begreep het verhaal in mijn beste Spaans met wat Engelse toevoegingen ook niet helemaal "Radio Mi Amigo..? No comprendo!" maar had geen moeite met het maken van wat foto's. Dat zinde de dame weer niet wat aanleiding was tot een pittige discussie tussen die twee en mijn vrouw net genoeg ruimte bood om snel een foto te maken. Alles bij elkaar een leuke dag uitstap vanuit Barcelona naar Platja d' Aro. Van Mi Amigo is uiteraard niets meer te zien, of je moet zeggen dat de berg Mas Nou er nog altijd ligt."

.

Playa.jpg

 

.
Bericht: Mediapages.nl (Foto's: Tom de Bree)

.

RadioVisie (Hans Knot)

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.