31-08-13

Radio Montana is nieuw voor Denderleeuw

Radio Montana is nieuw voor Denderleeuw
.
De inwoners van Denderleeuw kunnen weer luisteren naar een eigen radiozender. Vanaf vandaag, zaterdag 31 augustus om 12:00 uur zendt Radio Montana de klok rond uit via internet.
.

Logo Radio Montana.jpg

.

"‘We zijn stuk voor stuk mensen met een passie voor de radio en met een verleden in de radiowereld en dat sinds het bestaan van de vrije zenders in de jaren tachtig", vertellen Danny De Vos, Danny De Man en François Temmerman.

.

“Denderleeuw had toen naast Radio Express ook Radio Saturnus op zijn grondgebied. We vinden het vreemd dat een gemeente met nu bijna twintigduizend inwoners geen eigen radiostation meer heeft. Vandaar het idee om te starten met het project: Radio Montana”.

.

De zender brengt van maandag tot en met zaterdag tussen 06:00 en 21:00u infoblokken met ondermeer verenigingsnieuws van de gemeente en haar regio. De redactie werd hiervoor versterkt met Jacky Delcour, een gerespecteerd journalist en tevens organisator van diverse evenementen. De infoblokken zullen afgewisseld worden met een ruim aanbod aan muziek.

.

“Onze programmering zal van maandag tot en met zaterdag identiek zijn. Op zondag daarentegen brengen we specifieke uitzendingen zoals: Accordeon Centraal, De Vlaamse Super 15, The Golden Years en de Oranje Top 30”, aldus programmaverantwoordelijke Danny De Vos.

.

Radio Montana kan je beluisteren via je computer, internet-radiotoestel en smartphone. Er is ook een Facebookpagina. Montana maakt gebruikt van het platform van RadioNomy.

.

 

RadioVisie (JLSA) 

.

tijdsbalkje rood

 

09:45 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Q-music volledig interactief op woensdagnamiddag

Q-music volledig interactief op woensdagnamiddag
.
 
Maandag 2 september start Q-music opnieuw met de normale programmering, met enkele opvallende nieuwigheden. Voor het derde jaar op rij staat een nieuwe lading jong talent klaar om elke nacht van middernacht tot 04:00 uur Insomnia te presenteren.
.

Marcia Bwarody, Steffi Vertriest, Dorianne Aussems en Séverine Champeaux volgden de voorbije maanden met succes de Q-academy, de radioschool van Q-music, en krijgen nu de kans om de Q-nachtluisteraars te entertainen.

.

 

logo Q-music.jpg

.

Anke Buckinx presenteert eigen programma

.

Na zes jaar sidekicken aan de zijde van Wim Oosterlinck is Anke Buckinx klaar voor een volgende stap bij Q-music. Zij werkt achter de schermen volop aan het nieuwe weekendprogramma ‘Dealen met Anke’, waarmee ze later dit najaar zal starten.

.

De Wim O Show (interactive)

.

Wim Oosterlinck presenteert van 16:00 tot 18:00 uur De Wim O Show. Een sneltrein van hits waarin elk moment iets kan gebeuren. De luisteraar bepaalt via twitter, facebook en instagram waarover Wim het heeft. #WimO.

.

Op woensdagmiddag is er bovendien een extra lange, speciale editie, van 14:00 tot 18:00 uur: de Wim O-Show - interactive. Vier uur lang kunnen luisteraars niet alleen zelf de inhoud van het programma bepalen, ze komen ook aan het woord.

.

De terugkeer van Ornelis & Rogiers en Elias Smekens

.

Het vertrouwde ochtendduo Sven Ornelis en Kürt Rogiers hoor je, samen met sidechick Wine en nieuwsstem Grim, opnieuw vanaf 2 september, van 06:00 tot 09:00 uur.

.

Daarvòòr krijgen de vroegste luisteraars van Q een nieuwe stem te horen, want de pre-ochtendshow wordt vanaf dan gepresenteerd door Elias Smekens. Hij presenteerde tot voor kort bij MNM, maar maakt bij deze de overstap naar Q en zal van maandag tot vrijdag te horen zijn van 04:00 tot 06:00 uur.

.

Het weekend van Q: de hits en de hitlijsten

.

Het weekend van Q-music start op vrijdagavond, van 21:00 tot 00:00 uur, met Que Pasa, het meest authentieke partyprogramma op de radio. Peter Verhoeven, Vincent Vangeel en Eline De Munck maken dan hun wekelijks rondje langs feestend Vlaanderen.

.

In het weekend krijg je bij Q-music veel muziek, én de hitlijsten. Op zaterdag is er van 10:00 tot 13:00 uur de Top 40 Hitlist met Bart-Jan Depraetere. De Top 40 Hitlist bevat de veertig populairste hits in Vlaanderen, elke week bepaald aan de hand van verkoop van downloads, airplay van zeven verschillende Vlaamse radio- en tv-zenders en resultaten uit muziekonderzoek.

.

Op zondag krijg je van 10:00 tot 13:00 uur de meest actuele hitlijst van Vlaanderen: de iTunes Top 40, met Peter Verhoeven (foto).

.

Peter verhoeven.jpg

.

Weekschema

.

04.00 - 06.00: Elias Smekens
06.00 - 09.00: Ornelis & Rogiers
09.00 - 10.00: Het Foute Uur
10.00 - 12.00: Jolien Roets
12.00 - 14.00: Bart-Jan Depraetere
14.00 - 16.00: Carl Schmitz (foto) -Woensdag: De Wim O Show - Interactive (14.00 - 18.00) 

.

Q-Music carl schmit.jpg

.

16.00 - 18.00: De Wim O Show
18.00 - 21.00: Maarten Vancoillie
21.00 - 00.00: Felice Dekens Vrijdag: Que Pasa met Peter Verhoeven, Vincent Vangeel en Eline De Munck
00.00 - 04.00: Insomnia met Q-academystudenten Steffi Vertriest, Dorianne Aussems, Marcia Bwarody, Séverine Champeaux, Elke Plancke en Jenno Hallaert. 

.


Weekendschema

.

07.00 - 10.00: Goeiemorgenshow met Nathalie Delporte
10.00 - 13.00: Top 40 Hitlist/iTunes Top 40
13.00 - 17.00: Astrid Philips
17.00 - 21.00: Evi Geysels
21.00 - 00.00: Jan Thans

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-13

De Nationale Aftrap van Radio 2

De Nationale Aftrap van Radio 2
.
 
Van 2 tot en met 6 september geeft Radio 2 De Nationale Aftrap van een nieuw najaar. Een week lang laadt de publieke familiezender zijn luisteraars op voor een energieke start met de juiste plaat.
.

De presentatoren en reporters vragen luisteraars, BV’s, bedrijven en organisaties die zelf voor een nieuw begin staan om hun ideale startplaat te kiezen. De honderd meest aangevraagde energieke nummers worden verzameld in de De Nationale Aftrap Top 100 op vrijdag 6 september.

.

Radio2NationaleAftrap.jpg

.

Vanaf zaterdag 7 september zijn een rist programma’s terug van even weggeweest, zoals onder andere De Madammen met Anja Daems en Cathérine Vandoorne, En Nu Serieus met Christel Van Dyck en Michaël Pas en De Zoete Inval met Luc Appermont. Luc verwelkomt ook een aantal nieuwe panelleden waaronder Frieda Van Wijck, Showbizz Bart, Ivan Pecnik en Jelle Cleymans.

.

In de zomer deden wereldreporters hun reisverhaal in Frituur ‘De Wereld’. Dieter Van De Pitte houdt zijn frituur ook in het najaar open voor boeiende verhalen en ervaringen van over de hele aardbol. Vertrekkend van uit de brede Belgische actualiteit, polst hij naar hoe die in andere landen.En helemaal nieuw op zondagavond is Knuffelrock met Albrecht Wauters, een lichtvoetig muziekprogramma vol nummers met evenveel knuffel- als rockgehalte om relax het weekend uit te zwaaien.

.

               

.

Bekijk/download HIER het nieuwe programmaschema.

.

Logo Radio 2.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-13

Het najaar van Studio Brussel

Het najaar van Studio Brussel

.

Vanaf maandag 2 september start het najaar op Studio Brussel. Blikvanger is de terugkeer van An Lemmens. Zij zal samen met Sam De Bruyn het programma "Zet 'm op Studio Brussel" presenteren. Ook Gunther D is opnieuw van de partij.

.

StuBru.jpg

 

.

De presentatoren van Studio Brussel hebben vandaag het programmaschema van het najaar bekendgemaakt. Opvallend is de terugkeer van An Lemmens. Zij zal elke week van maandag tot en met donderdag te horen zijn aan de zijde van Sam De Bruyn in "Zet 'm op Studio Brussel".

.

Ook Gunther D is weer van de partij op de radiozender. De naar eigen zeggen “slechtste presentator” presenteert elke weekdag van 19 tot 20 uur de naar eigen zeggen “slechtste radioshow”.

.

Op weekdagen behalve op vrijdag is er van 22 uur tot middernacht het gloednieuwe programma "Linde late night" met Linde Merckpoel. ""Linde late night", dat is een vrij podium, veel bubbels, een prijzenkast en af en toe een beetje bloot", aldus Merckpoel.

.

Ook nieuw is "Nightcall", een nachtelijk verzoekprogramma met nieuwkomer Frederika Del Nero.

.

StuBru 2.jpg


.

'Jamaican Friday'

.

De eerste week op Studio Brussel heeft bovendien een aantal extra’s in petto. Zo wordt vrijdag 6 september "Jamaican Friday" en kleurt de radiozender een dag lang groen-geel-zwart. Die dag vindt immers in Brussel de Memorial Van Damme plaats, met een afterparty met niemand minder dan Usain Bolt en Sean Paul.

.

Op zondag 8 september is er dan weer de kick-off van "De sportclubquiz". Twee maanden lang hebben verschillende Vlaamse sportclubs zich ingeschreven. In de uitzending zullen de geselecteerde sportclubs strijden voor een plaats in de provinciale finales van "De sportclubquiz".

.

 

logo stubru.jpg

 

.

De Redactie

.

 tijdsbalkje rood 

19:34 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS 2e familiedag alweer een knaller van formaat !

Radio PROS 2e familiedag alweer een knaller van formaat !

.

PROS 1.jpg

 .

ProsFamlogo.jpg

.

Zondag 25 augustus 2013 is een datum dat alweer de (radio) archieven ingaat van lokale Radio P.R.O.S. want dan ging de tweede grote ‘Familiedag’ door.(klik op de foto's,affice en krantenknipsel voor groot formaat)

.

Ditmaal werd het evenement georganiseerd van op de nieuwe locatie.Alles was er aan gedaan om het de Prosfans zo gezellig mogelijk te maken.En aangezien de weerberichten voor deze zondag alles behalve schitterend waren op voorhand werden zelfs een paar tenten voorzien in de grote tuin achter de ‘Groene Villa’ om in geval van nood toch alles ‘droog’ te laten doorgaan.

.

De tenten werden al opgezet op zaterdag en tussendoor kregen de vrijwilligers zelfs een goeie regenvlaag over het hoofd.Of de kaars die op dat eigenste moment aangestoken werd in de studio er wat mee te maken heeft blijft op dit moment nog onbekend maar de dag nadien zelfs geen druppel regen gezien, integendeel want de zomerzon liet zich van haar beste kant zien.

.

Rond 12u30 kwamen de eerste bezoekers al opdagen en naarmate de namiddag vorderde barsten de tenten ‘letterlijk’ uit hun voegen van het aanwezige volk.

.

Alle Vlaamse artiesten (en dat waren er een heleboel) én bovendien ook nog twee artiesten uit Nederland waren zoals voordien aangekondigd werd op het appèl.De show werd trouwens onafgebroken gepresenteerd voor Frank van AmbiDance die zijn beste sportschoenen (zeg maar Kickers) had aangetrokken om het podium van links naar rechts te bedienen, soms met zijn bekende (bokke) sprongen.

.

Wie luisterde via 105.8 FM of via livestream kon trouwens van de volledige show genieten want alles werd live uitgezonden.

.

De garçons hadden het op sommige momenten moeilijk om iedereen op tijd en stond te bedienen van de onfortuinlijke natjes en droogjes omdat de beweeglijke ruimte tot de laatste centimeters werden ingepalmd door de fans. Bij zoverre zelfs dat door het toch wel onvoorziene succes de koelwagen in allerijl een tweede keer moest bevoorraad worden.

.

Ook aan en achter de toog-zelfs in de keuken- was het een drukte van formaat.Bijna niet te doen hoorden we links en rechts maar dat hadden de medewerkers er zeker voor over.

.

De pannenkoeken waren ook al te vlug uitverkocht, om van de ijsjes nog niet te spreken en de Hotdogs.Zet gezelligheid ook aan om lekker te eten?Nu, de zomerzon zal hier ook wel wat mee te maken gehad hebben zekers?

.

Enfin,niks dan lof hoorden we achteraf voor het opzetten van het evenement én de gezellige ontspannende namiddag.

.

Voor degenen die er om een of andere reden niet konden bij zijn staan een hele resem foto’s op de website van Radio PROS zodat ook zij toch een glimp kunnen meepikken.En voor de aanwezigen zullen de foto’s (opgelet ditmaal is er een deel 1 en deel 2 wegens het grote aantal) een mooie herinnering blijven.

.

Er is al sprake van de derde familiedag volgend jaar !

.

PROS 2.jpg

PROS 3.jpg

PROS 4.jpg

Links John Horton, rechts Frank (AmbiDance)

PROS 5.jpg

Links Bobby Prins, rechts Frank (AmbiDance)

.

Meer foto's zie je meteen HIER

.

Lees ook het artikeltje (26/8/2013) op Persregio Dender HIER

.

affiche-familidag-n.jpg

Werd trouwens later nog aangevuld met John Horton en Lukske Real.

.

 

pros-familiedag-2013-nieuwsblad.jpg

Knipsel uit dagblad Het Nieuwsblad van maandag 26 augustus 2013 (of muisklik op de foto !)

 

.

sticker radio pros.jpg


.

 

tijdsbalkje rood 

10:22 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-08-13

Vakantie!

Vakantie !

.

vakantiestemming.jpg

 

.

In de zomereriode is er zowiezo al weinig medianieuws te melden,relatief nieuwsluwe zomermaanden zeg maar.

.

We wensen U als lezer ook een gezellige en prettig aangename vakantie toe met véél zon én muziek.Graag tot dan !

.

vakantie31

.

tijdsbalkje rood

08:23 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

CIM-cijfers: forse dreun voor Radio 1

CIM-cijfers: forse dreun voor Radio 1
.
 
Vandaag heeft het CIM de nieuwe luistercijfers voor de Vlaamse radiomarkt bekendgemaakt. Die bestrijken de periode 1 april tot en met 23 juni. Radio blijft een heel populair medium: 78% van de Vlamingen ouder dan twaalf luisteren dagelijks.

Luistercijfers in Vlaanderen zijn zoals het weer; voorspelbaar… onvoorspelbaar. De hiërarchie ligt al jaren vast. Radio 2 dat gemiddeld met één op drie luisteraars gaat lopen, Q-music op een straatlengte op plek 2 en helemaal onderaan Klara dat met de grens van de twee procent flirt.

.

Daar tussenin zenders die lijden aan het liftensyndroom. Gaan ze in de ene peiling iets naar boven, in de volgende meting zakken ze weer een zuchtje. Dat gaat al jaren zo… Maar zie, één verrassing is er dit keer toch. Radio 1 dat drie metingen na elkaar vooruitging, krijgt nu in één klap een verlies van liefst 2,1% aangesmeerd.Je zou voor minder enkele mensen uit vakantie terugroepen aan de Reyerslaan. Goed dat Studio Brussel net nu zijn beste cijfer ooit haalt met 13,4%. Een stijging van anderhalf procent. Waarmee het nu echt wel in de slipstream van Q-music hangt. Al wist de oudste zender van de Q-groep ook al één procent te stijgen, naar 14,1%.

.

logo stubru.jpg

 

.

De concullega’s van MNM kunnen straks een glaasje cava heffen, want na een keertje zakken, daarna een keertje stijgen om een volgende maal weer te zakken…. doen ze er nu liefst 1,3% marktaandeel bij. Ze halen 9,9%. Het liftensyndroom dus… JOE fm gaat er op achteruit (- 0,6%), net als Nostalgie (minus 1,0 %).Klara scoort 2,0%, terwijl Radio 2 ook nu met veel voorsprong de meest beluisterde radiozender van Vlaanderen blijft. Al lukken ze hun monsterscore van de vorige golf niet meer. Nu gaat het om 29,7%, tegenover 31,4% de vorige keer.

.

luistercijfers.jpg

 

.

Radio 2 - 29,7 (31,4 %)
Q-music - 14,1 % (13,1 %)
Studio Brussel - 13,4 % (11,9 %)
MNM - 9,9% (8,6%)
JOE fm - 7,3 % (7,9 %)
Radio 1 - 6,4 % (8,5 %)
Nostalgie - 5,4 % (6,4 %)
Klara - 1,9 % (2,0 %)

.

* Cijfer tussen haakjes is dat van de vorige Golf

.

Luistercijfertjes radio.jpg


.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

 

08:22 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |