30-06-13

Klara zomert sedert gisteren

Klara zomert sedert gisteren
.
 
 
De zomer van Klara brengt muziek, avontuur en cultuur met zomerse accenten. Nieuw is het programma 'Kersen eten tot middernacht', een zinnenprikkelende slow radio vlak voor het slapengaan.
.

KersenMiddernacht.jpg

.

Midden augustus is er weer Jazz Middelheim. Jazz is er op Klara ook elke avond in 'Best of Jazz'. 'Klara Live' heeft twee keer een feestelijke uitzending gepland; op 2 augustus rond vijftig jaar MA-Festival in Brugge en op 23 augustus rond twintig jaar Laus Polyphoniae in Antwerpen. En 'Festival!' zoomt elke dag in op een topconcert uit één van de grote Europese muziekfestivals.

.

Lees of download HIER het complete zomerschema (8 pagina's - Word)

.

BartStouten.jpg

.

KERSEN ETEN TOT MIDDERNACHT

.

Kersen eten tot middernacht is een ‘slow radio’, een  laatavondprogramma dat de luisteraar met een zinderende combinatie van muziek en woord te slapen legt. Hier wacht u een overrompelende ode aan de klassieke muziek, uitgewerkt door Bart Stouten (foto). Hij bedacht het programma, samen met een boek (Kersen eten om middernacht ; bij De Bezige Bij) en een dubbel- cd (bij Universal).

.

In deze radioreeks keert Bart Stouten melodieus, weemoedig en liefdevol terug naar de momenten waarop de muziek zijn hart veroverde. Bij een Braziliaanse pianolerares maakt hij als kind van vijf kennis met de magie van een klavecimbel. Hij valt meteen voor de muziek van Bach, die hem nooit meer zal verlaten, kopieert uit liefde de partituren met hun raadselachtige meerstemmigheid. Muziek en literatuur installeren zich in zijn leven als heuse vrienden.

.

Ze snellen hem ook te hulp in de meest duistere omstandigheden van zijn leven, wanneer hij het boek van de 'literaire Bach' Marcel Proust onder ogen, A la recherche du temps perdu. Vijfduizend bladzijden boordevol muziek, die zijn kijk op kunst blijvend zullen beïnvloeden, en ook deze zomerreeks een unieke glans verlenen.

.

MUZIKAAL GENOT

.

Kersen eten tot middernacht brengt luitmuziek van Bach, pianoconcerti van Mozart, Ravel en Bartok, liederen van Pavel Haas, een ode aan de Japanse shakuhachi-fluit, gouden momenten van ‘entartete Musik’, schitterende uitvoeringen van Schuberts Winterreise, orgelmuziek met Helmut Walcha die Barts kindertijd betoverde, een pianiste uit Azerbeidjan die hem compleet uit de sokken blaast. Deze dagelijkse laatavondqueeste wordt voor gevoelige luisteraars een blijvende herinnering aan de zomer van 2013.

.

Kersen eten tot middernacht, elke weekdag van 22:00 tot 24:00 uur

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

09:43 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hanne Troonbeeckx naar Story FM

Hanne Troonbeeckx naar Story FM
.
 
 
Njam!-presentatrice Hanne Troonbeeckx krijgt deze zomer haar eigen programma op Story FM. In Cocktails stelt de mooie Limburgse de luisteraars vanaf 1 juli elke dag een heerlijke cocktail voor.
.

StoryFMlogo.jpg.

Hanne is alvast erg enthousiast. "Ik ga iedereen dronken maken. (lacht) Een cocktail hoeft trouwens echt niet ingewikkeld te zijn. Ik leg alles stap voor stap uit, met eenvoudige ingrediënten. En voor je het weet, heb je de zomer in je glas."

.

Story FM draait meer dan vijftig procent Nederlandstalige hits en de grootste klassiekers. Bovendien wordt de muziek perfect aangevuld met een dagverse lading showbizznieuws live vanop de redactie van Story en algemeen nieuws op het uur.

.

HanneTroon.jpg

.
Cocktails met Hanne, elke weekdag om 10:30 en 15:30 uur. Elke zondag tussen 11:00 en 12:00 uur.

.

Luister HIER naar Story FM

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

09:34 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:100%NL heeft eigen DAB+-ontvanger.

NL:100%NL heeft eigen DAB+-ontvanger.

.

100%NL brengt in samenwerking met Sangean als eerste radiostation in Nederland een eigen DAB+-ontvanger op de markt. Vanaf volgende week kunnen luisteraars via een aantal webwinkels de speciale 100%NL DAB Radio bestellen.

.

Het toestel is voorzien van stationslogo en oranje rubberen band. Sinds enkele weken is 100%NL in bijna het hele land via DAB+ te ontvangen. Omdat het nog om testuitzendingen gaat, zijn er in de winkel nauwelijks ontvangers te koop. Maar hier komt verandering in per 1 september als het DAB-net volledig operationeel is.

.

100%NL mag gezien worden als pionier op het gebied van DAB. Al voor de zender in 2006 FM-frequenties kreeg, experimenteerde men enige tijd in de regio Amsterdam met DAB. Ook dit keer heeft het radiostation besloten vroeg in te springen op de aankomende digitalisering van de radio. 100%NL is namelijk het eerst om in Nederland een eigen DAB+-ontvanger op de markt brengt.

.

Vanaf volgende week is die, voorzien van stationslogo en rubberen oranje rand, te koop in diverse webwinkels. Het toestel is gefabriceerd door Sangean, een bekend Taiwanees elektronicamerk gespecialiseerd in radio’s. De prijs bedraagt 99 euro. Voor wie wel een DAB-ontvanger wil hebben, maar niet (te) veel geld wil uitgeven, zijn er via internet al DAB+-ontvangers te koop vanaf ongeveer 40 euro.

.

Naast 100%NL zenden momenteel ook 538, SLAM!FM, Radio 10 Gold, BNR Nieuwsradio, Q-music en Radio Maria uit via DAB+. Al deze stations zijn te ontvangen op kanaal 11C. Binnenkort worden ook onder meer Skyradio, Radio Veronica en Sublime FM toegevoegd aan het aanbod. Bericht: Radio.nl

.

DAB + radio.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

MNM tijdens zomermaanden

MNM tijdens zomermaanden .

.

MNMsummer.jpg

.

De zomermaanden hebben veel nieuwigheden in petto voor de MNM-luisteraars. Zo zullen vier wielervrouwen in het gloednieuwe programma Tour Of Beauty drie weken lang hun kijk geven op het Tourcircus. En er zijn ook een aantal nieuwe radiostemmen, waaronder Niels Destadsbader die deze zomer een programma krijgt op MNM.

.

Marathonradio zit er nog maar net op of de zomer staat al voor de deur. En die heeft voor de MNM-luisteraars veel in petto. Eerder maakte de jongerenzender al bekend dat men in juli en augustus door Vlaanderen zal trekken met Sing Your Song Live, een liveshow van het populaire meezingprogramma Sing Your Song. Start To DJ is deze zomer dan weer aan zijn derde editie toe. De zoektocht naar jong, aanstormend dj-talent zal dit jaar elke vrijdagavond vanuit surfclub De Kwinte in Westende uitgezonden. . Maar dat is lang niet alles. De zomer van MNM belooft er een vol nieuwigheden te worden. Vanaf maandag 1 juli gaan Bert Beauprez en Stan “Sportstan” Vanderwaeren in het gloednieuwe programma Tour Of Beauty drie weken lang op zoek naar de “schoonste” verhalen uit de Tour. . .

.

NielsDestadsbaeder.jpg

.

Daarvoor worden Bert en Stan bijgestaan door vier bevallige copresentatices. Afwisselend zullen Jasmine Vangrieken, vrouw van Johan Van Summeren (foto), Evelyn Tuytens, vrouw van Thomas De Gendt, Kelly Roelandt, zus van Jurgen Roelandts en Claudia Van Avermaet, zus van Greg Van Avermaet),hun kijk geven op het Tourcircus en de vele verhalen uit het peloton. . De MNM-luisteraars zullen ook veel nieuwe radiostemmen ontdekken in juli en augustus. Eerder konden zij al kennismaken met nieuwe presentatoren Manon Kerkhofs en Camille Pollie.

.

Vanaf maandag 8 juli komt ook Niels Destadsbader (foto) naar MNM. Hij zal tijdens de zomermaanden regelmatig MNM Summerclub presenteren, zowel vanuit de MNM-studio als vanop locatie. . . Niels blijft ook bij Ketnet aan de slag, maar staat te springen om vanaf juli radio te gaan maken. “Met de knopjes leren spelen en me amuseren als een klein jongetje, dat is wat ik ga doen bij MNM”, aldus Niels. “Muziek is mijn passie en die wil ik het liefst met alle MNM-luisteraars delen. Dat het maar snel juli is!” . . Ook dit jaar gaat MNM een hele zomer op pad door Vlaanderen. “Het is ontzettend verfrissend om de interactie en input van onze luisteraars op te zoeken”, aldus MNM-nethoofd Rino Ver Eecke. 

.

 RadioVisie (JLSA) .

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

ProSieben Maxx vanaf 3 september Free to Air !

ProSieben Maxx vanaf 3 september Free to Air op Astra 1!

.

Het Duitse mediabedrijf ProSienenSat.1 introduceert op 3 september in Duitsland een nieuw tv-kanaal. ProSieben Maxx wordt ongecodeerd via de Astra1-satelliet (19,2) Oost uitgezonden.

.

20130625_16263Prosiebensat-1-Tv-Deutschland-Logo.jpg

.

De komst van het nieuwe tv-kanaal is door het verlenen van een uitzendvergunning door de media-autoriteit in de Duitse deelstaat Saksen definitief. De uitzendvergunning werd uiteindelijk verleend nadat de Duitse mededingingsautoriteit KEK goedkeuring voor een nieuw landelijk tv-kanaal van ProSiebenSat.1 gaf.

.

Voor oudere doelgroep

.

ProSieben Maxx is een doelgroepzender die zich voornamelijk op mannen in de leeftijdscategorie 40–59 jaar richt. Op het nieuwe tv-kanaal zijn voornamelijk internationale films en series te zien. Ook voor documentaire en achtergrondprogramma’s is ruimte op het nieuwe tv-kanaal. Aangekochte buitenlandse programma’s worden in de Duitse taal nagesynchroniseerd. ProSiebenSat.1 gaat het nieuwe tv-kanaal in Duitsland landelijk aanbieden. Dat houdt in dat ProSieben Maxx ook ongecodeerd via de Astra1-satelliet wordt aangeboden. Hierdoor kunnen schotelbezitters in Europa vanaf 3 september naar het nieuwe Duitse tv-kanaal kijken.

.

Totaal TV (Jarco Kriek)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Trivia over de radio

Trivia over de radio

.

Heb je je ooit weleens bedacht, terwijl je luistert naar je favoriete radiozender, wie deze geweldige uitvinding eigenlijk heeft gedaan? Veel mensen weten dit niet maar de geschiedenis en de oorsprong van de radio is net zo interessant als het medium zelf.

.

Zonder deze uitvinding zouden we vandaag de dag geen beschikking hebben over dit geweldige medium om immer naar onze favoriete nummers te luisteren.

.

radio internet.jpg

.

Geschiedenis van de radio

.

De uitvinding van de radio begon met de ontdekking van radio- en de elektromagnetische golven. De radio is ook nauw verbonden met andere technologieën, zoals telegrafie en telefonie om het idee van een draadloos medium te realiseren.

.

Als je via het internet op zoek gaat naar wie nu eigenlijk de uitvinder van de radio is zul je niet gemakkelijk een antwoord krijgen. Dit komt doordat er drie heren waren die tegerlijkertijd bezig waren elektrische signalen over een grote afstand te versturen. Dit waren Guglielmo Marconi, Nikola Tesla en Aleksandr Popov.

.

Tesla was de eerste die een poging deed elektrische signalen over een grote afstand te versturen maar faalde. Na zijn dood is het uiteindelijk toch Tesla geworden die patent heeft gekregen op de uitvinding van de radio.

.

Toch hebben wij het aan alle bovenstaande heren en hun voorgangers te danken dat wij, vandaag de dag, bijna overal ter wereld naar onze favoriete nummers kunnen luisteren.

.

Favo plekken om muziek te luisteren

.

We beluisteren die favoriete nummers meestal via het internet. Het web staat vol met allerlei websites waar je naar de radio kan luisteren en duizenden zenders maken het mogelijk om eindeloos af te wisselen. Naast dit medium wordt er steeds meer naar de radio geluisterd vooral als we onderweg zijn.

.

De auto is hierbij het meest gebruikte vervoermiddel waarin naar de radio wordt geluisterd. Gek is dat niet want wat is er nou heerlijker dan met de radio op een hoog volume, raampjes naar beneden en de wind door je haren onderweg te zijn!

.

Met de zomer op komst gebruiken we toch liever de fiets om op onze plaats van bestemming te komen. Helaas is het op de fiets niet erg geoorloofd om naar muziek te luisteren. Als je op een rustige plek bent en één oordopje in hebt, kun je toch naar muziek luisteren.

.

Je kan bijvoorbeeld fietstochten gaan maken in de natuur. Wie nog op zoek is naar een goede fiets om dit soort tochten in de zomer te kunnen maken, kan even bij Bikester kijken. Opde website Bikester.be vindt je goede producten tegen lage prijzen en alles wat je nodig hebt om samen met de beste muziek een topzomer te hebben. Als dit nou niks voor je is, dan kun je altijd nog naar een fietsbelconcert gaan!

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De hele Wikipedia op je Android?

De hele Wikipedia op je Android?
.
 
Tegenwoordig worden we verondersteld altijd "connected" te zijn. In theorie, want in werkelijkheid lukt dat niet zo best. Soms is er geen internetverbinding mogelijk, of is ze heel zwak.
.

Logo Wikipedia.jpg

.

En soms werken bepaalde de diensten gewoon niet. Zoals een poosje geleden, toen een deel van de Google uitviel, en je bijvoorbeeld niet aan je spullen op Google Drive kon, of op Gmail.

.

Wikimedia, de organisatie achter de online encyclopedie Wikipedia, heeft daarom een suggestie: waarom zou je niet de hele Wikipedia downloaden naar je Android toestel? Dan heb je alle informatie bij de hand, of je nu online bent of niet. Je bespaart bovendien heel wat tikken op je telefoonrekening...

.

Om de Wikipedia te downloaden en offline te bekijken, raadt Wikimedia de app Kiwix aan. Je kan daarmee de hele encyclopedie downloaden, of een bepaalde rubriek ervan. Een advies dat niet alleen opgaat voor ons, mensen in het westen, maar ook voor landen in Afrika, waar er niet altijd een verbinding en/of elektriciteit is.

.

De Wikipedia op goedkope Android toestellen zetten zou voor heel wat mensen de informatie binnen handbereik brengen...

.

Bericht: NeTTies

.

RadioVisie (Hilde Vangool)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onbreekbaar scherm nog dit jaar te koop

Onbreekbaar scherm nog dit jaar te koop
.
 
Technologiebedrijf LG komt nog dit jaar met buigbare oled-schermen voor smartphones en tv-toestellen. Dat heeft de Yoon Bu-hyun, vicepresident van de mobiele afdeling van het concern, gezegd tijdens de toelichting op de kwartaalcijfers, meldt technologiewebsite Tweakers.net.
.

LG Display, een andere tak van het bedrijf, zou al sinds 2011 aan onbreekbare oled-schermen uit plastic werken. Hoewel buigzame schermen misschien niet meteen tot de verbeelding van velen spreken, kunnen ze toch voor een revolutie in smartphoneland zorgen. De schermen zijn namelijk zo goed als onbreekbaar, waardoor een toestel op de grond laten vallen niet noodzakelijk grote reparatiekosten met zich meebrengt.

.

Begin dit jaar toonde LG al prototypes van tv-toestellen met een gebogen oled-scherm. Ook raakte deze maand bekend dat de Galaxy Note 3, een nieuwe 'phablet' van Samsung, een onbreekbaar oled-scherm zou bevatten. Mogelijk zal ook Apple kunnen profiteren van de nieuwe technologie. LG Display is namelijk leverancier van iPhone-schermen.

.

 

.

RadioVisie (GVA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-13

Zaki tijdens de zomer bij Radio 1

Zaki tijdens de zomer bij Radio 1
.
Op zaterdag 29 juni start de zomer van Radio 1, samen met de honderdste Ronde van Frankrijk. "Sporza Tour" volgt het event op de voet. "Koppiekoppie" is de naam van het nieuwe middagmagazine dat afwisselend door Koen Fillet, Kobe Ilsen en Francesca Vanthielen wordt gepresenteerd.
.

Elke weekdag in juli en augustus is er van 09:00 tot 11:00 uur "Sonar 1000". Daarin presenteren Lieve De Maeyer en Evert Venema de duizend meest essentiële songs uit de muziekgeschiedenis, geselecteerd door tien bekende muziekkenners.

.

In "Koppiekoppie" worden elke dag van 11:00 tot 13:00 uur twee prangende vragen van luisteraars beantwoord. Het programma wordt afwisselend gepresenteerd door Koen Fillet, Kobe Ilsen en Francesca Vanthielen. De actuaprogramma's "De ochtend" en "Vandaag" blijven van de partij.

.

zaki.jpg

.

Zaki (foto) zal vanaf 27 juli zes zaterdagavonden opluisteren met "Zomerlief". Het programma is een reeks over liefdesliedjes waar een verhaal aan vasthangt. Hij achterhaalt onder meer voor wie Rolling Stones "Angie" schreef en hij gaat op zoek naar "Bleke Lena" van Raymond van het Groenewoud.

.

Vanaf 29 juni presenteert Freek De Smedt elke zaterdag van 09:00 tot 11:00 uur "Festivox". De luisteraars kunnen zelf de lijst met hun favoriete festivalgroepen samenstellen.

.

Friedl' Lesage zal het elke zondag van 09:00 tot 10:00 uur over boeken hebben, telkens met een bekende enthousiaste lezer. Onder anderen Kristien Bonneure, Jos Geysels, Marc Didden en Lieven Vandenhaute passeren de revue. Op zaterdag 13 juli zendt Radio 1 live uit vanop TW Classic.

.

RadioVisie (RR)

.

logo Radio1(logo).jpg

.

tijdsbalkje rood


 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De BBC gaat volledig digitaal en mobiel voor Glastonbury

De BBC gaat volledig digitaal en mobiel voor Glastonbury

.

De Britse openbare omroep pakt uit met een volledig digitale en mobiele verslaggeving van Engelands grootste festival, Glastonbury. BBC zal drie dagen lang 250 uur live uitzenden vanop zes verschillende podia. Er zijn niet alleen uitzendingen op radio en tv, maar ook via pc, smartphone, tablet en smart-tv.

.

Glas....jpg

.

Kijkers en luisteraars zullen niet alleen de livestreaming kunnen volgen, maar ook hun favoriete momenten herbeleven of gemiste optredens inhalen.

.

Volgens de BBC is dit een enorme logistieke uitdaging, maar de omroep deed heel wat ervaring op tijdens de verslaggeving van de Olympische Spelen vorig jaar. 

.

"In 1997 was er een twee uur durend programma op televisie", zegt festivalpresentator Steve Lamacq. "Nu gaat het bijna non stop te volgen zijn." De BBC denkt dat vooral in het weekend mensen massaal zullen kijken en luisteren via hun tablet.

.

Glastonbury lokt jaarlijks 135.000 mensen. Vorig jaar sloegen de organisatoren een jaartje over, omwille van de Olympische Spelen en om het terrein te laten herstellen.

.

Headliners dit jaar zijn de Rolling Stones, Mumford and Sons en Arctic Monkeys. Het festival vindt plaats van 28 juni tot en met 30 juni. Alle tickets zijn al de deur uit.

.

De Redactie

.

BBC.jpg

.

n.v.d.r.

.

Wie dus een schoteltje staan heeft gericht op de Astra 2 (28,2° Oost) én een (HD) TV zit dus ook in Vlaanderen op rozen voor alle kijk en luistergenot me dunkt !

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende