30-04-13

Allersteerste radioprogramma vanop (Radio) VERONICA

Allersteerste radioprogramma vanop (Radio) VERONICA

.

Het allereerste evenement op het opgeknapte Veronicaschip de Norderney was een radio-uitzending van Café Martini op de regionale publieke omroep RTV Noord. Dat maakte woordvoerder Peter Vermeer van het Veronicaschip bekend tijdens Café Martini tussen 14.00 en 18.00 uur vanavond. Wie het miste?

.

Veronica Nederland.jpg

.

Het roemruchte schip ligt sinds eind november in Groningse wateren, waar het wordt omgebouwd tot een multifunctioneel drijvend schip voor radio, tv, internet, zang, dans en comedy. In de jaren zestig en zeventig schreef Radio Veronica geschiedenis door in internationale wateren vanaf het schip uit te zenden, in Vlaanderen ook ontzettend populair trouwens.Vandaag was het dus een nostalisch moment !

.

Maar ook op zaterdag 1 juni 2013 klimt het Café Martini-team van RTV Noord aan boord van de Norderney. "Het belooft een spectaculaire uitzending te worden vol nostalgie, met boeiende verhalen van Groningers en hun herinneringen aan het Veronicaschip, de rebellie en de muziek van toen." Het team ontvangt ook diverse gasten aan boord die hub verhaal vertellen over de geschiedenis van het zendschip.

.

               Pieter Van Banden -bezoek 2002 Norderney -Kempisch dok Antwerpen-2

.

Hier zit ik zelf op het dek van het Radio Veronicaschip de 'Norderney' tijdens een privé feestje (2002).Uiteraard in Antwerpen en meerbepaald het Kempisch dok waar het schip lag.Het weer was uitstekend en een gezond bovendeks terrasje (luchtje scheppen) was welgekomen.Rechts achter mij (ook aan een tafeltje) zit Fred Fred Becky, ooit de voorman van de beroemde Antwerpse formatie The Pebbles.

.

  

               borkumriff radio veronica
                          Radio Veronica in 1960 op het schip Borkumriff (foto:radiomonique963.punt.nl)

RadioNL

.

tijdsbalkje rood

18:44 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Sabam sleept internetproviders voor de rechter

De Sabam sleept internetproviders voor de rechter

.

Sabam sleept de internetproviders Belgacom, Telenet en Voo voor de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. De auteursrechtenorganisatie hoopt om op die manier 30 miljoen euro aan auteursrechten te kunnen innen. Dat schrijft Data News.

.

SABAM.jpg

.

Sabam vraagt de Belgische internetproviders al langer om uit eigen beweging 3,4 procent van de prijs van een breedbandabonnement door te storten als compensatie voor de verspreiding van beschermde werken van auteurs via internet. Een dergelijke regeling zou Sabam ongeveer 1 euro per maand per abonnee opleveren.

.

De providers oordelen echter dat ze enkel auteursrechten moeten betalen bij streaming-diensten zoals Deezer of Spotify. Ons laten betalen enkel en alleen voor het overbrengen van data tussen 2 punten is absurd, luidt het bij hen. Omdat er nog steeds geen akkoord is, stapt Sabam nu naar de rechter

.

"Alvorens deze vordering in te stellen, hebben we uitgebreide juridische analyses van Belgische en buitenlandse specialisten opgevraagd. Deze analyses hebben ons gesterkt in onze overtuiging om actie te ondernemen tegen de internet access providers, ten voordele van alle rechthebbenden die Sabam vertegenwoordigt", aldus Christophe Depreter, de directeur-generaal van Sabam. Een uitspraak wordt verwacht in 2014.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

15:38 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2: Topcollectie 'goes disco' in de zomer

Radio 2: Topcollectie 'goes disco' in de zomer
.
 

 

De hele zomer lang staat disco centraal in De Topcollectie van Radio 2. Veertig jaar geleden werd het genre immers 'geboren' met onder andere de hits 'Never Can Say Goodbye' van Gloria Gaynor en 'Rock your baby' van George McCrae.
.
  

topcollectie.jpg

.

Naar aanleiding van deze verjaardag brengt de publieke familiezender trouwens een speciale cd-box uit: De Topcollectie van de Disco Klassiekers. En hiervoor wordt beroep gedaan op de luisteraars voor de samenstelling. Welk nummer mag niet ontbreken op zo’n verzamel-cd? Wat is het meest onvergetelijke disconummer of bij welk liedje kan je je helemaal laten gaan? Je kan maximaal drie nummers doorgeven op DIT adres.

.

.

logo-Radio2.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Land van Waas heet nu RLVW

Radio Land van Waas heet nu RLVW
.
 
Sinds begin deze maand klinkt 80's-zender RLVW een tikkeltje anders. Het regionale radiostation heeft een nieuw jinglepakket aangekocht. Dit klinkt en sterker en ze passen perfect bij de grootste hits uit de jaren 80.
.
Overal wordt er nu gesproken over 'RLVW'. Het vorige 'Radio Land Van Waas' is begraven en verkort tot RLVW. Door de naamsverandering is er nu ook een nieuwe Facebookpagina (die heet RLVW, The Sound Of The 80's in plaats van Radio Land Van Waas). Voor de rest blijft men gewoon doorgaan met wat men sinds september bezig is.
.

untitled.jpg

.

Dat is het draaien van de bekende 80's-hits en de vergeten classics terug bovenhalen. Ook het interactieve 'Be Your Own DJ' is een succes bij de luisteraars, net zoals de Top 40 Gold op zaterdagvoormiddag. Christophe, Jens, Geert, Michiel, Steven, Kurt, Johan en Guy blijven ook in de toekomst op post voor The Sound Of The 80's.
.

RLVW is te beluisteren in Sint-Niklaas op 106.4FM en in Lokeren op 105.9FM en via internet.

.

RLVM 0-ers.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-13

De week van de jobruil bij Radio 1

De week van de jobruil bij Radio 1
.
“Een ambtenaar is een luierik”. De nieuwe maatregelen van Staatssecretaris voor Ambtenarenzaken Hendrik Bogaert rond het ziekteverzuim bevestigen volgens de vakbonden dit hardnekkige cliché. Een luisteraar van Hautekiet stelde daarom voor om de vooroordelen rond de luie ambtenaren aan de realiteit te toetsen.
.

Hautekiet.jpg

.

Hautekiet gaat de uitdaging aan en vond luisteraars die bij de overheid werken bereid om een dag lang mee te draaien in de privésector. En omgekeerd. De hele week lang brengt Hautekiet verslag uit van deze unieke jobruil.

.

Op maandag 15 april lanceerde Hautekiet de oproep: wie doet mee aan de jobruil van Radio 1 tussen privé en overheid? Is er wel een verschil tussen beide en moet de ene inderdaad harder werken dan de andere? Uit de vele reacties selecteerde de redactie van Hautekiet een aantal welwillende jobhoppers, van politieman en leerkracht tot manager en havenarbeider.

.

Zij wisselen een dag lang van job en gaan de clichés te lijf. Kloppen ze of is wat meer nuance op zijn plaats? Op woensdag 1 mei is er geen jobruil wegens Classics 100, de hele dag op Radio 1.

.

Hautekiet, van maandag t.e.m. vrijdag van 09:00 tot 11:00 uur met Jan Hautekiet. 

.

logo Radio1(logo).jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Anke Buckinx maakt programma voor VIJF

Anke Buckinx maakt programma voor VIJF
.
 
Anke Buckinx, sidekick van Wim Oosterlinck bij Q-Music zal vanaf 2 mei te horen en te zién zijn op VIJF in het gloednieuwe programma Storywood.
.

VIJF logo.jpg

.

De naam is niet toevallig dezelfde als die van het Hollywoodmagazine dat elke week bij Story zit. Het wordt een progamma vol roddels en weetjes van internationale sterren: van outfits op de rode loper tot een 'wie doet het met wie'-rubriek. Anke Buckinx (foto) zal ook een rubriek in het magazine Storywood verzorgen.

.

Anka.jpg

.

Bij VIJF benadrukt men dat het niet om een redactionele samenwerking gaat: de reportages zijn Amerikaans en worden aangekocht bij het Nederlandse productiebedrijf FCCE. De samenwerking met Storywood is dus vooral promotioneel, aldus VIJF-woodvoerster Barbara Salomon.

.

Storywood zal vanaf 2 mei elke donderdagavond te zien zijn op VIJF, na de 'I love donderdagfilm' rond 22:30 uur.

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Vlaamse plannen van Radio 10 Gold

De Vlaamse plannen van Radio 10 Gold
.
 
Op 4 april 1988 startte het Nederlandse Radio 10 officieel met uitzenden. Als eerste commerciële station in Nederland, met programma's die niét vanaf een zendschip kwamen. We besteedden daar vorige week reeds uitgebreid aandacht aan. Maar misschien wist je het volgende nog niet…
.

Radio 10 Gold 25 jaar.jpg

.

Om de strenge Nederlandse wet te omzeilen werd gebruik gemaakt van de befaamde U-bocht. De studio stond in Amsterdam, het signaal ging eerst naar Brussel gestuurd, dan naar Milaan om daarna weer terug te keren naar Nederland, waar de uitzendingen werden opgepikt door de diverse kabelmijen.

.

Eigenlijk was Radio 10 al gestart met non stop muziekprogramma’s in december 1987, tegelijk met Cable One. Dat de officiële uitzendingen op zich liet wachten, had een eenvoudige reden. De radiostudio was besteld, maar nog niet geleverd.

.

NIEUW FORMAT

.

De nieuwbakken zender had het niet echt gemakkelijk om financieel de kop boven water te houden. Het ‘middle of the road’ format veranderde daarom in 1990 naar een 'gold' format-. Het moment waarop muziekuitgeverij Arcade mee in het bad stapte. Directeur bleef Jeroen Soer, één van de medeoprichters. Van een ruimer bereik op de middengolf was toen nog geen sprake, al reikten de ambities verder dan de Nederlandse landsgrenzen.

.

Het station was lange tijd in Antwerpen en Zuid-West-Vlaanderen op de kabel te ontvangen. Korte tijd werd zelfs een appartement in Brussel gehuurd voor de uitbouw van een eigen nieuwsdienst. Die werd echter na twee maanden weer stopgezet omdat de "redacteuren" het zo bont gemaakt hadden, dat de flat nadien volledig moest ontsmet worden wegens... ongedierte.

.

Radio 10 Gold studio.jpg

.

HOLLANDSE ZUINIGHEID

.

Vanaf het ogenblik dat Radio 10 een Gold kreeg als appendix, werden er verschillende gesprekken gevoerd met een tiental Vlaamse radiostations om een nieuwe keten te vormen, onder de vlag van Radio 10. Uiteindelijk ging het plan niet door en dat was voor een groot deel te wijten aan de Hollandse zuinigheid van Jeroen Soer. Radiostations die wilden meedoen, moesten daar immers (flink) voor in de buidel tasten.

.

Nauwelijks een paar jaar later kwamen er in Noord-Nederland drie restfrequenties vrij en vanaf 1994 kreeg Radio 10 Gold een plekje op de middengolffrequentie 675 kHz, waardoor Vlaamse luisteraars konden meeluisteren.

.

RadioVisie (DV)

.

Hoe (best) luisteren naar Radio 10 Gold in Vlaanderen?

.

Radio 10 Gold is in Vlaanderen te beluisteren via AM 828 kHz (middengolf) en digitaal via de Astra 3 (23,5° Oost) Free To Air op de frequentie 11.739 GHz.(V) met Sym:27.500 en FEC: 3/4.Wie geen schotel heeft, kan via Livestream luisteren.

.

 

.

Lees HIER meer over Radio10 Gold

.

                               radio10gold

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-13

Le Sacre du printemps in viervoud op Klara

Le Sacre du printemps in viervoud op Klara
.
 
 
Op 29 mei zal het precies honderd jaar geleden zijn dat in het Théâtre des Champs Elysées in Parijs het ballet Le sacre du printemps van Igor Stravinsky (foto) in première ging. Een tumultueuze première, met felle voor-en tegenstanders, met vechtjassen in de zaal, met veel geroep en geschreeuw.
.

Stravinski.jpg

.

En krantenkoppen als "Ce n'est pas le sacre du printemps, mais le massacre du tympan" (Dit is niet het lenteoffer, maar de slachting van het trommelvlies). Het was het begin van een nieuw tijdperk in de kunst. Deze bijzondere verjaardag van wat waarschijnlijk het grootste artistieke schandaal van de twintigste eeuw was, laat Klara niet zomaar voorbijgaan. In de vierdelige reeks Le Sacre draait Klara samen met kenners het meesterwerk binnenste buiten, vanaf zondag 28 april.

.

Hoe zit het nu precies met dat grote schandaal? Waarom waren de dans en de muziek van dit stuk in 1913 zo revolutionair en gecontesteerd? Grote kenners en liefhebbers als Francis Maes, Sjeng Scheijen, Katie Verstockt, Elmer Schönberger, Piet Swerts, Robert Groslot, Annelies Van Parys, Erik De Kuyper, Peter Swinnen, Frank Nuyts en Kristin Van den Buys duiken vier zondagen lang in Le Sacre du printemps.

.

Logo Klara.jpg

.

Le Sacre, met Karel Nijs vanaf vandaag ,zondag 28 april vier weken lang op Klara, van 18:00 tot 20:00 uur.

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Mp3's niet legaal door te verkopen

Mp3's niet legaal door te verkopen
.
                         
.
 
Cd's en elpees mag je zonder problemen verkopen aan een ander, maar met digitale muziek blijkt het anders te zitten. Uit een uitspraak in een zaak tussen Capitol en ReDigi blijkt dat digitale muziek alleen verkocht mag worden als de bezitter van het auteursrecht daar toestemming voor geeft, schrijft CNET.
ReDigi, een online reseller van 'gebruikte' mp3'tjes, kreeg een rechtszaak van platenlabel Capitol aan de broek omdat het muziek verkocht dat oorspronkelijk was gedownload uit de iTunes Store en Amazons muziekwinkel. Nu duidelijk is dat digitale muziek niet zomaar herverkocht mag worden, zijn bedrijven die dat wel doen dus strafbaar.

Overigens gaat het over Amerikaanse wetgeving, dus de kans lijkt klein dat het gevolgen heeft voor de Belgische markt.

.

 

kopie.jpg

.

RadioVisie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-04-13

6 miljoen euro van Mediafonds in 2012 voor Vlaamse TV producties

6 miljoen euro van Mediafonds in 2012 voor Vlaamse TV producties

.

Het VAF/Mediafonds heeft in 2012 voor ruim 6 miljoen euro aan projecten goedgekeurd, zo blijkt uit het jaarverslag dat vandaag werd voorgesteld. Het Mediafonds, opgericht binnen het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF), is het initiatief van de Vlaamse regering om tv-producties in Vlaanderen een impuls te geven.

.

VAF.jpg

.

Na het tweede werkingsjaar is het Mediafonds nog moeilijk weg te denken, zo luidt het bij het VAF. "Na een gestage opstart groeit het aantal aanvragen snel en krijgt televisiekijkend Vlaanderen met de regelmaat van de klok hoogwaardige, diepgravende, gedurfde en/of prestigieuze reeksen op de buis."

.

Vorig jaar ondersteunde het Mediafonds voor ruim 3,7 miljoen euro aan fictiereeksen, terwijl ruim 1,7 miljoen euro naar animatiereeksen en ruim 620.000 euro naar documentairereeksen ging.

.

De door het Mediafonds gesteunde reeksen begonnen in 2012 het scherm te halen. Onder meer "Clan", "Deadline 14/10", "Parade's end", "The spiral" en "Quiz me quick" werden met steun van het Mediafonds gemaakt.

.

Een aantal van deze series ging ook internationaal: zo werden "Clan" en "The spiral" op FIPA Biarritz vertoond.

.

Pierre Drouot, de intendant van het VAF, liet nog weten dat de komende maanden gesprekken gevoerd worden over de nieuwe beheersovereenkomst 2014-2016. "Daarin zal normaal gezien ook steun opgenomen worden voor crossmediale afgeleiden van tv-reeksen", luidde het.

.

In de marge raakte ook bekend dat de overeenkomst met Drouot als intendant verlengd is tot eind 2015.

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende