31-03-13

MNM:Luisteraars verkiezen AC/DC

MNM:Luisteraars verkiezen AC/DC

.

De luisteraars van MNM hebben "Thunderstruck" van AC/DC verkozen tot het beste nummer van de jaren 90. Het nummer stoot "Rhythm is a dancer" van Snap! van de troon in de "Top 99 van de nineties".

.

 

MNM 90.jpg

.

De "Back to the 90's"-week van MNM heeft vandaag zijn hoogtepunt bereikt met de "Top 99 van de nineties." De luisteraars hebben "Thunderstruck" van AC/DC (foto in tekst) verkozen tot het beste nummer van de jaren 90. De voorbije vier jaar was die eer weggelegd voor "Rhythm is a dancer" van Snap!. "Thunderstruck" was vorig jaar pas op de 14e plaats terug te vinden in de lijst.

.

"Rhythm is a dancer" zakt weg naar de tweede plaats in de "Top 99 van de nineties". De Nederlands-Belgische danceformatie 2 Unlimited vervolledigt het podium met "No limit".
.

Het jaar 1997 is met 18 nummers het meest vertegenwoordigd in de lijst. De hoogste nieuwkomer is The Offspring met "Pretty fly (for a white guy)" op nummer 34. "My heart will go on" van Céline Dion, vorig jaar nog op de 56e plaats, is dan weer verdwenen uit de ninetiestop.

.

Radiozender MNM sluit vanavond zijn ninetiesweek af met een groot feest in het Sportpaleis. Onder meer Get Ready, Poco Loco Gang, Pat Krimson en 2 Unlimited zullen er op het podium staan.

.

De Top 10

;

1(14) "Thunderstruck" - AC/DC
2 (1) "Rhythm is a dancer" - Snap!
3 (5) "No limit" - 2 Unlimited
4 (9) "Smells like teen spirit" - Nirvana
5 (6) "God is a DJ" - Faithless
6 (2) "One" - U2
7 (8) "Captain Jack" - Captain Jack
8 (26) "Everybody (Backstreet's back)" - Backstreet Boys
9 (3) "Lift u up" - 2 Fabiola
10 (50) "Torn" - Natalie Imbruglia

.

.De Redactie

.

tijdsbalkje rood.

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-13

Funky Town komt (één keertje) terug!

Funky Town komt (één keertje) terug!

.

Op woensdag 10 april komt legendarische jaren ’80 programma Funky Town voor een keer terug. Heb jij herinneringen aan dit programma?

.

Laat het weten aan Guy De Pré, de enige van de originele Funky Town-ploeg die nog bij Radio 2 actief is!

.

Funky 2.jpg

.

Funky Town werd 10 jaar lang uitgezonden op toen nog BRT2, een aantal jaren op donderdag, en enkele jaren op woensdagavond. Het programma ging in de ether vanuit het iconische omroepgebouw aan het Flageyplein in Elsene bij BRT 2 Omroep Brabant, het huidige Radio 2 Vlaams-Brabant.

.

Het Funky Town-team bestond uit Wim Mertens, Ivan Hermans, Gust De Meyer, Annemie Coppieters en Guy De Pré.

.

Funky.jpg

.

Funky Town was het eerste programma in Vlaanderen dat bijna 4 uur aan een stuk door éénzelfde muziekgenre liet horen, en het eerste programma dat speciale programmajingles liet aanmaken door een gespecialiseerd bedrijfje.

.

De muziek kwam per vliegtuig vanuit de Verenigde Staten, werd dan meteen beluisterd (soms nog op de luchthaven van Zaventem), werd dan naar het Flageyplein gereden, en vaak nog dezelfde avond in het programma gespeeld. Daardoor speelde FT erg snel op de bal, en dat werd door de liefhebbers van funk, disco en soul enorm gewaardeerd.

.

In de jaren ’80 konden de luisteraars hun mening, hun vragen en opmerkingen nog niet kwijt via mail, Facebook of Twitter, maar ze konden gewoon bellen naar de FunkyFoon die gedurende heel de uitzending bemand was.

.

Informatie over de FT-artiesten, hun platen en hun concerten, was te horen tijdens Funkinfo, dat 10 jaar lang werd gelezen op The End van Change.

.

Voor de begintune werd gebruik gemaakt van The Awakening van The Reddings.

.

funky 3.jpg

.

Het programma kon dankzij de sterke middengolfzender van BRT 2 tot een ferm stuk in het buitenland beluisterd worden. Er kwamen dan ook veel reacties uit Nederland, Frankrijk, Engeland én Duitsland. Vooral zwarte Amerikaanse militairen die in Duitsland gekazerneerd waren, luisterden veel naar het programma.

.

Heel succesvol was ook de Funky Town-sticker waarvan er zo’n 50.000 stuks de deur uitgingen, en de FT-zonnestrip die massaal op voor-én achterruiten van auto’s werd gekleefd.

.

De Funky Town Parties trokken altijd volle zalen, en artiesten als Sade, DeBarge, David Grant, David Joseph, Phil Fearon & Galaxy, Shakatak, Time Bandits, Mike Antony, Tony McKenzy, en Talk Back waren maar enkele van de namen die er optraden.

.

Verder waren dit in feite de eerste mega-dansfuiven die onder meer in The Manhattan in Leuven en in de Casino-Kursalen aan onze kust werden georganiseerd.

.

funky 4.jpg

.

Meer info over Funky Town vind je ook op de blog van Francis.

.

Logo Radio 2.jpg

.

Radio 2

.

tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrolijke Pasen !

 Vrolijke Pasen ! 

 

Vrolijk Pasen.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verover je plekje in Tour 2013

Verover je plekje in Tour 2013
.
 
 
Op zaterdag 29 juni start de honderdste Ronde van Frankrijk en een nieuwe reeks van Tour 2013: Vive le vélo op Eén. Naast de vele bekende wielerkenners en -liefhebbers die ieder jaar te gast zijn in het programma, geeft Karl Vannieuwkerke dit jaar ook drie nobele onbekenden de kans om mee aan te schuiven.
.

Klembord01.jpg

.

Hou je van wielrennen? Zou je dit jaar graag meepraten aan de tafel van Karl in Tour 2013-Vive le vélo? En kun je je vrijmaken op donderdag 16 mei? Stel je dan kandidaat via het invulformulier op sporza.be, vertel waarom jij de ideale gast bent en wat je mooiste wielermoment is, en wie weet nodigt Sporza je uit voor de preselecties op 16 mei.

.

                   

                              
  Klik op de afbeelding om een filmpje te zien

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL: Frits Spits neemt afscheid

NL: Frits Spits neemt afscheid
.
Het is nog een eind weg, maar omdat de tijd sneller gaat dan je denkt, zal het toch nog veel te gauw zijn dat een radiomonument afscheid neemt. Frits Spits, de presentator van het KRO-middagprogramma 'Tijd Voor Twee' houdt er mee op en zegt zijn geliefkoosde vak definitief vaarwel, eind 2013.
.

Frits.jpg

.

Zijn aankondiging tijdens het druk bekeken showmagazine 'RTL-Boulevard' was een verrassing. Frits Spits vertelde er dat zijn carrière bij Radio 2 langzaam maar zeker naar het einde gaat. Veel houdt verband met zijn pensioengerechtigde leeftijd. Maar kadert ook kadert in de fundamentele wijzigingen die Radio 2 in 2014 zal ondergaan.

.

De in Eindhoven geboren taalkunstenaar werd in 1973 door de legendarische Felix Meurders ontdekt. Zo kreeg hij de kans om voor de VARA een proefprogramma te verzorgen. Zijn grote doorbraak kwam in 1978 met de 'Avondspits' bij Hilversum 3. Naast bekendheid en populariteit, kreeg hij ook algauw heel wat waardering van zijn collega's. De opdrachten volgenden elkaar op. Zo werd hem ook de presentatie van de 'Nationale Hitparade' toevertrouwd.

.

                

.

In 1995, tijdens de herschikkingen bij Radio 3, werd Spits door Corné Klijn opgevolgd en stapte hij over naar Radio 2 om voor de KRO te werken. Een schot in de roos vermits de lunchshow tussen 12:00 en 14:00 uur snel uitstekende luistercijfers haalde. In 2010 verzorgde hij ter gelegenheid van de vijftiende verjaardag van het programma een speciale aflevering van 'Tijd Voor Twee' vanop het schip 'Batavia'.

.

De wijze waarop hij woord combineert met luchtig entertainment leverde ham talloze prijzen op, waaronder de 'Marconi Award'.

.

RadioVisie (FVM)

.

Lees ook op deze blog: .Frits Spits in de bloemetjes ! (10/1/2008)

.

Lees ook op deze blog: Frits Spits viert 15 jaar KRO's Tijd voor Twee vanaf de Batavia (23/1/2010)

.

Lees ook op deze blog: NL-Radio 2:Frits Spits doet nog een jaartje bij (6/3/2012)

.

Frits Spits Wikipedia.jpg

                                                                        Foto:Wikipedia

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-13

StuBru: Vrijdag wordt Dirty Friday

StuBru: Vrijdag wordt Dirty Friday
.
Op 31 maart om middernacht wordt Studio Brussel dertig jaar en dat wordt gevierd met een vuil feestje op de party boat Dirty Thirty. Wil jij er bij zijn? Luister dan vandaag vrijdag naar Dirty Friday of stuur nu al je dirty plaat door.
.

StuBru 30 jaar.jpg

.

Samen met driehonderd luisteraars vaart Studio Brussel op 31 maart uit met de Dirty Thirty-boot op de Schelde in Antwerpen. Je kan er enkel bij zijn als je vandaag, vrijdag 29 maart luistert. Want dan worden enkel maar dirty platen gedraaid en hoor je hoe je tickets voor deze exclusieve party kan winnen.

.

HIER meedoen.

.

stubru logo.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

JOE fm : Vandaag...De Grootste Klasreünie Ooit

JOE fm : Vandaag...De Grootste Klasreünie Ooit
.
Vandaag ...op goed vrijdag organiseert JOE fm de ‘Grootste Klasreünie Ooit’. Zoveel mogelijk klassen van het laatste jaar middelbaar onderwijs worden terug bij elkaar gebracht.
.

Grootste klasreunie Joe FM.jpg

.

De voorbije weken stuurden luisteraars, die tenminste vijftien jaar geleden afstudeerden, massaal hun klasfoto’s in van vroeger. JOE ging samen met hen op zoek naar alle klasgenoten die ze ondertussen uit het oog verloren zijn. Ruim tweehonderd klassen reageerden op de oproep.

.

Vandaag,29 maart wordt iedereen uitgenodigd bij JOE fm voor een gezellige babbel bij een hapje en een drankje. De JOE dj’s nemen iedereen terug mee naar hun jeugdjaren, halen muzikale herinneringen op en zorgen ervoor dat iedereen zich even terug achttien jaar voelt.

.

JOE dj Raf Van Brussel zal ook enkele nummers live brengen die perfect passen bij die schooltijd van vroeger.

.

RadioVisie (JLSA)

.

joe fm.jpg


.
pinkend sterretje   De website van Joe FM
.

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland: MDR staakt AM-uitzendingen

Duitsland: MDR staakt AM-uitzendingen
.
 
In Duitsland staakt wederom een publieke regionale omroep zijn uitzendingen via de middengolf. Met ingang van 30 april is de nieuwsomroep MDR Info niet langer meer op AM te beluisteren. De MDR heeft besloten de stroomverslindende zenders uit te zetten en verder te investeren in DAB+.
.

MDR Info.jpg.

Na Radio Bremen, Rundfunk Berlin-Brandenburg, de Hessischer Rundfunk en de Südwestrundfunk heeft nu ook de Mitteldeutscher Rundfunk besloten afscheid te nemen van de middengolf. Sinds de start van de omroep in januari 1992 is de MDR Info te ontvangen via verschillende middengolfzenders. De omroep besloot hiertoe omdat MDR Info nog niet overal op FM te beluisteren was.

.

Via de zenders Leipzig-Wiederau (783 kHz, 100 kW), Dresden-Wilsdruff (1044 kHz, 20 kW), Reichenbach / Oberlausitz (1188 kHz, 3 kW) en Wachenbrunn (882 kHz, 20 kW) was MDR Info overal in de deelstaten Thüringen, Saksen en Saksen-Anhalt te ontvangen. In 2011 werd al besloten om de uitzendingen op 882 kHz te staken.

.

Op 30 april gaan ook de andere drie middengolfzenders van de MDR uit. Inmiddels is de dekking van MDR Info op FM flink verbeterd en heeft de omroep besloten verder te investeren in DAB+. Luisteraars via de middengolf worden inmiddels al via een boodschap geïnformeerd over de uitschakeling.

.

Luister HIER naar MDR Info (ook FTA via satelliet te beluisteren via de Astra 1 (19,2° Oost)

.

Bericht: Radio.nl

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-13

Verhuis VRT nadert ontknoping

Verhuis VRT nadert ontknoping
.
Blijft de openbare omroep gehuisvest aan de Reyerslaan in Brussel of niet? De raad van bestuur van de VRT hoopt op 22 april de knoop door te hakken. De Standaard bericht.
.
  

VRTomroepgebouw.jpg

.

De gebouwen van de openbare omroep zijn oud en versleten. Daarom hoopt de VRT in 2020 te kunnen verhuizen naar gloednieuwe studio's en kantoren. Waar die zullen liggen, is voorlopig nog een raadsel. Wél zeker is dat de VRT al enige tijd met een procedure bezig om de beste plek te kiezen.

.

Op de raad van bestuur maandag 25 maart werd er druk gediscussieerd over de mogelijkheid om op de site aan de Reyerslaan te blijven. Een jaar geleden schrapte de VRT het scenario om de bestaande gebouwen te renoveren, wegens te duur. Achter die gebouwen is nog voldoende plaats voor een nieuw gebouw.

.

Dat blijft een zeer valabele mogelijkheid. Aan de Reyerslaan blijven is de meest diplomatische optie. Verhuizen naar het Vlaamse Gewest, bijvoorbeeld naar Mechelen of Vilvoorde, ligt politiek veel moeilijker. Bovendien is de VRT eigenaar van de grond achter het huidige gebouw en zou ze tegelijkertijd toch het deel van de site waar het huidige gebouw op staat, kunnen verkopen.

.

De komende weken zal de VRT met het Brussels Gewest overleggen wat er op die site precies mogelijk is. Een van de pijnpunten is de hoge kantoorbelasting die de openbare omroep op die plek moet betalen. Die zou de VRT jaarlijks 1,7 miljoen euro kosten.

.

Naast de mogelijkheid om op de site van de Reyerslaan te blijven, werkt de VRT ook aan een scenario waarbij de openbare omroep naar een andere locatie verhuist. Daarvoor zijn nog acht projecten in de running. Als de VRT naar een andere locatie binnen of buiten Brussel verhuist, zal de omroep de grond waarop het gebouw staat bovendien niet zelf kopen.

.

Het is de bedoeling dat de projectontwikkelaar waar de VRT mee in zee zal gaan de eigendomsrechten in handen heeft. De Vlaamse regering trekt voor deze operatie geen extra geld uit. De VRT moet alles zelf financieren.

.

Lees meer bij De Standaard

.

                  vrt gebouw ingang

                                   Ingang VRT gebouw Reyerslaan ( users.skynet.be/hofmeester)

.

RadioVisie

.

Lees ook: VRT:Blijven, renoveren of verhuizen? (19/1/2012)

.

listenlive "Pas beslissing in juni over huisvesting VRT" (Radio 1 De Ochtend) 19/12/2012

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Q-music zoekt Festivalchick

Q-music zoekt Festivalchick
.
 
 
Q-dj Maarten Vancoillie gaat tijdens de paasvakantie op zoek naar een nieuwe Festivalchick. Deze zomer stuurt hij één luisteraar naar àlle grote festivals, om nadien verslag te komen uitbrengen tijdens de zomerochtendshow.
.

Iedereen kan Maarten vanaf nu overtuigen waarom zij de geknipte festivalreporter zijn via maarten@q-music.be. Inschrijven kan nog tot 8 april.

.

Maarten.jpg

.

Maarten Vancoillie (foto): “Het is nog maar pas lente, maar ik zit al met de zomer en de festivals in mijn hoofd. Ik kan dit jaar jammer genoeg zelf niet gaan, dus zoek ik een Festivalchick die bezeten is van muziek, festivals en kamperen. Bovendien moet hij of zij het aandurven om twee maand lang het land rond te reizen, te feesten én daarna nog eens vroeg op te staan om verslag te komen uitbrengen bij ons!”.

.

Tijdens de tweede week van de paasvakantie worden de finalisten bekend gemaakt. Zij zullen tijdens het ochtendblok een hele week onderworpen worden aan verschillende proeven om hun festivalskills te testen. Op vrijdag 12 april weten we dan wie deze zomer de Festivalchick van Q-music wordt.

.

Q-logo.jpg

.

RadioVisie (JLB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende