28-02-13

Alweer een lid van de Temptations overleden

Alweer een lid van de Temptations overleden

.

Vorige week zal u in de media zeker het bericht niet ontgaan zijn over het overlijden van Temptations-lid Otis Harris.En vandaag moeten we helaas ook het heengaan van Richard Street melden. Street, die voor alle duidelijkheid in de jaren '70 en '80 ook bij de Motownband zong.Hij overleed gisteren aan een longembolie in een ziekenhuis in Las Vegas. Dat meldt zijn vrouw Cindy.

.

untitled.jpg

.

The Temptations, bekend van hits als 'My Girl' en 'Papa Was a Rolling Stone', werd in de jaren zestig opgericht en kende tal van bezettingen gedurende de daaropvolgende decennia.

.

In de jaren vijftig zong Street in de groep The Distants al met latere Temptations-leden Otis Williams en Melvin Franklin, het was pas in 1971 dat hij bij The Temptations kwam, samen met de recent ook overleden Otis Harris. Hij zou meer dan twintig jaar bij de band blijven, dus ook tijdens hun succesvolle psychedelische periode toen ze onder meer 'Papa Was a Rollin' Stone' en 'Cloud Nine' uitbrachten. Na een meningsverschil met Otis Williams verliet Street in 1992 de groep.

.

Richard Street laat een vrouw en vier kinderen achter.

.

Meer over de temtations leest u HIER.

.

tijdsbalkje rood

21:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'Kom op tegen kanker' bij VRT-radio

'Kom op tegen kanker' bij VRT-radio
.
 
Vrijdag 22 februari hebben de VRT en de Vlaamse Liga tegen Kanker, met steun van KBC, het startschot gegeven voor een nieuwe editie van de sensibiliserings- en fondsenwervingscampagne Kom op tegen Kanker.
.

VRT steek je tong uit.jpg

.

De VRT-netten besteden de komende weken uitgebreid aandacht aan deze actie. Het hoogtepunt is wellicht de liveshow van Kom op tegen Kanker, met Goedele Wachters en Saartje Vandendriessche, die op 16 maart wordt uitgezonden op Eén. Wie doet wat bij de radio?

.

                                                   

.

In de week van 11 maart spreekt Joos met kinderen die kanker hebben gehad en/of volwassenen die als kind kanker hebben gehad. Hautekiet probeert in de week van 11 maart zo veel mogelijk beroemdheden te overtuigen om hun tong uit te steken tegen kanker. De bekende gezichten moeten niet alleen zichzelf vereeuwigen op een foto, maar krijgen ook de opdracht om andere bekende gezichten die ze ontmoeten te sensibiliseren en te fotograferen met uitgestoken tong. Hautekiet brengt daarnaast ook getuigen en verhalen van mensen die kinderkanker overleefden.

.

                                            

.

Op vrijdag 22 februari geeft Radio 2 mee de aftrap voor de Kom op tegen Kanker-campagne in Avondpost. De regio’s besteden daarnaast aandacht aan de opvallendste campagneactiviteiten in hun provincie. Radio 2 roept de luisteraars vanaf 22 februari massaal op om foto’s in te sturen waarop ze hun tong uitsteken tegen kanker. De foto’s zijn vanaf 11 maart te zien op de webpagina van De Madammen en op Eén tijdens de uitzending van De Madammen.

.

Behalve de luisteraars steken ook tal van bekende Vlamingen en gasten die langskomen bij Radio 2 hun tong uit tegen kanker. De Madammen maakt in de week van 11 maart elke dag tijd voor getuigenissen van vroegere kankerpatiënten. Ten slotte neemt Radio 2 op zaterdag 16 maart met een grote delegatie deel aan het telefoonpanel van de Kom op tegen Kanker-show. Luc Verschueren, Anja Daems, Benjamien Schollaert, Hein Decaluwé, Albrecht Wauters, Kim Debrie en Katrien Palmers hebben hun komst al bevestigd, en het lijstje blijft groeien.

.

                                         

.

Ook MNM steekt zijn tong uit tegen kanker. In de week van 25 februari lanceren de MNM-dj’s een filmpje waarin ze samen hun tong uitsteken tegen kanker. In de week van 11 maart integreert Ann Reymen elke dag een weetje over kanker in Kwistet! De drie stellingen blijven. Op woensdag 13 maart maakt Generation M een uitzending over jongeren die kanker overleefden, met een gast in de studio. In Planeet De Cock kondigt MNM-dj Karolien Debecker de Generation M-uitzending aan en vertelt ze haar eigen verhaal.

.

                                             

.

In het weekend van de Kom op tegen Kanker-show op Eén laat Klara kinderen kennismaken met klassieke muziek tijdens de nieuwe editie van Klara4Kids. Maar Klara wil ook kinderen met kanker niet vergeten en koppelt aan het Klara4Kids-weekend een gesprek over kanker bij kinderen en de gevolgen daarvan.

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland: ‘De Spin’ vanaf april op Radio 1

Nederland: ‘De Spin’ vanaf april op Radio 1
.
 
Het Nederlandse publieke Radio 1 (NTR) gaat vanaf maandag 8 april een nieuw hoorspel uitzenden. De Spin’, een radiocrimi, is geïnspireerd op de IRT-affaire, één van de grote Nederlandse politieke drama’s aan het einde van de vorige eeuw.
.

Het hoorspel, zeventig afleveringen van circa veertien minuten, is van maandag tot en met vrijdag te horen om 00:45 uur. De hoofdrollen worden gespeeld door Hein van der Heijden, Fred Goessens, Hajo Bruins, Raymi Sambo, Sanne den Hartog en Renee Fokker.

.

Sz Spin logo.jpg

.

DE SPIN

.

De Spin is geen historische reconstructie maar een interpretatie van de gevolgen van het vervagen van de eens zo duidelijke normen en waarden op het menselijk handelen. Het is een verhaal van moreel verval en het steeds verder verstrikt raken in een kleverig web van achterdocht, intriges en jaloezie. De grenzen tussen goed en kwaad verdampen wat uiteindelijk leidt tot een ethisch faillissement dat de Nederlandse politiek op haar grondvesten deed schudden. Naar een idee van Jeroen Stout.

.

Het schrijversteam van De Spin bestaat uit Jeroen Stout, Henk Apotheker, Paul Jan Nelissen en Stan Lapinski. De regie is in handen van Jeroen Stout (De Moker, Bommel en Lee Forest-Spirit of the Pioneer, winnaar Prix Italia) en Chris Bajema (Geluid loopt, Bommel). De Spin wordt geproduceerd door Palentino Media (oa. Bommel, Het Bureau, De Moker) ‘De Spin’ is mogelijk gemaakt door financiële steun van het Mediafonds en de NPO.

.

Luister HIER naar Radio 1

.

Hoe Radio 1 (NL) ontvangen in Vlaanderen? 

.
Radio 1 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.343 (H) met Sym: 27.500 en FEC:3/4.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten! Ook via de (analoge) kabel van Telenet kan je luisteren in FM kwaliteit.In grensstreken met Nederland kan je ook digitaal luisteren via DAB en DVB-T.En tenslotte is er dus ,og de livestream (via www.radio1.nl )

.

afstemschaal radio-2.jpg

.

RadioVisie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-13

2BE:'Wat Als' bijna half miljoen kijkers !

2BE:'Wat Als' bijna half miljoen kijkers !

.

Eergisteren ging op 2BE de tweede reeks van het programma "Wat als?" van start. Bijna een half miljoen Vlamingen keken naar het sketchprogramma. Het is daarmee het hoogst scorende eigen 2BE-programma sinds jaren in de doelgroep van kijkers tussen 18 en 44.

.

Wat Als.jpg

.

Eergisteren hebben zo'n 490.000 Vlamingen (live + uitgesteld) naar de eerste aflevering van het tweede seizoen van "Wat als?" gekeken op 2BE. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van het gemiddelde cijfer van het eerste seizoen, laat 2BE weten in een persbericht.

.

De aftrap van het tweede seizoen van "Wat als?" is het hoogst scorende eigen 2BE-programma sinds jaren in de belangrijke doelgroep van kijkers tussen 18 en 44. Het programma behaalde ook het hoogst aantal kijkers sinds de lancering van de nieuwe zendernaam op 29 februari 2008, live sportuitzendingen niet meegerekend.

.

Tim Van Aelst van productiehuis Shelter is zeer tevreden, maar hij relativeert het belang van cijfers. "We zijn uiteraard zeer blij dat steeds meer kijkers de comedy van "Wat als?" kunnen smaken. Maar cijfers zijn ook maar cijfers en de vele reacties die we krijgen los daarvan zijn voor ons zeker even belangrijke graadmeters."

.

"Wat als?" is een sketchprogramma met acteurs als Ben Segers, Bruno Vanden Broecke, Charlotte Vandermeersch, Nico Sturm en Ruth Beeckmans. Ook Koen De Graeve speelt dit seizoen mee in de humoristische reeks.

.

De Redactie

.

                                                               logo 2be

.

tijdsbalkje rood

08:57 Gepost door Pieter Van Banden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Gratis complimentjes versturen met Bpost

Gratis complimentjes versturen met Bpost

.

Omdat het op 1 maart complimentendag is, krijgen de Belgische gezinnen vanaf dinsdag een kaart in de bus waarmee ze gratis complimentjes kunnen versturen. De campagne krijgt dit jaar de slogan ‘Een complimentje geven, da's kinderspel', aldus bpost dinsdag in een communiqué.

.

compliment post.jpg

 

.

Ongeveer 4,4 miljoen gezinnen krijgen op 26, 27 of 28 februari een kaart in de bus. De rechterkant is voorgefrankeerd en kan afgescheurd worden. Met het kaartje kunnen de mensen kosteloos een complimentje sturen naar een Belgisch adres tot 31 maart 2013.

.

De complimentjes staan op stickers op de linkerkant van de kaart. Op de rechterkant, de afscheurbare postkaart, is er een ruimte voorzien waarop één of meer stickertjes met compliment gekleefd kunnen worden. Bpost koos dit jaar voor enkele citaten van kinderen, ‘omdat zij spontaan de weg kennen naar een origineel en oprecht compliment'.

.

Bpost organiseert de campagne met de kaarten voor de tweede keer. ‘We kunnen geen exacte cijfers geven, maar we weten wel dat er vorig jaar heel wat kaartjes gepasseerd zijn', zegt Fred Lens, woordvoerder van bpost. ‘Omdat het de tweede jaar op rij is dat we de actie organiseren, verwachten we nog meer enthousiasme.'

.

Op de pagina van bpost is meer informatie terug te vinden over de campagne. Bovendien kunnen via de website extra complimentenkaartjes besteld worden. Op www.complimentendag.be staat meer informatie over complimentendag in het algemeen.

.

De Standaard

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DAB+ in Vlaanderen: koken kost geld

DAB+ in Vlaanderen: koken kost geld
.
 
Beweren dat het radiolandschap in Vlaanderen nooit een toonbeeld is geweest van innovatie, ook niet qua aanbod, is zoveel als een open deur intrappen. In vergelijking met de ons omringende landen, hebben we hier bijzonder weinig keuze….
.
  

dab+.jpg

.

Het CIM telt acht nationale zenders voor Vlaanderen. In Wallonië zijn dat er twaalf. Nederland kan kiezen uit zeventien landelijk dekkende stations. In Frankrijk, Duitsland en Engeland, komen we algauw uit bij meer dan twintig radio-omroepen, die nationaal te beluisteren zijn. Let daarbij ook op de verdeling tussen publieke en commerciële zenders in Vlaanderen (5 tegenover 3). In onze buurlanden valt die verhouding steeds in het voordeel van de niet publieke projecten uit.

.

  

RTBF DAB+ test.jpg

.

Voor 2016 moeten VRT, de Q-group en Nostalgie geen nationale concurrentie verwachten. Dan pas kennen we de resultaten van de KPMG-studie die recent door minister van Media Ingrid Lieten werd besteld. Intussen zou DAB+ een uitkomst kunnen bieden. Met een licht enthousiasme werd vorige week dan ook de oproep naar kandidaten van Norkring België NV, onthaald. Wie een plekje kan bemachtigen op hun multiplex, zou in één klap in heel Vlaanderen én Brussel te beluisteren zijn.

.

Los van het feit dat nog niet één procent van de bevolking een DAB+ ontvanger heeft, zou net een nieuw aanbod aan zenders en formats, de luisteraars versneld kunnen aanzetten tot de aanschaf van een dergelijk toestel. Om iets meer weerwerk te kunnen bieden aan de hegemonie van de huidige grote spelers dan tot op heden het geval is, zou DAB+ voor netwerken als Topradio, Family Radio, Club FM en zelfs de iets kleinere projecten als VBRO, Story FM, Trendy FM…, alvast meer mogelijkheden bieden.

.

Eigenlijk zou Norkring België NV, zich geen zorgen mogen maken over het aantal potentiële kandidaten. Eén van de vereisten van de Noren om met DAB+ te starten in Vlaanderen, is weliswaar het feit dat hun multiplex helemaal vol moet zitten. Is dat niet het geval, dan beginnen ze er gewoon niet aan. Het gaat uiteraard om een zware financiële investering. Je kan dan maar beter zorgen dat alle plekjes verhuurd zijn.

.

Welke kant het uitgaat, is op dit ogenblik niet echt duidelijk. De grote nationale spelers hebben niet direct behoefte aan een extra dekking via DAB+. De FM-band is voor hen gereserveerd en ze zitten er super veilig. Noch VRT, Qgroup of Nostalgie lijken van plan om meer formats in de markt te zetten. Blijft natuurlijk het kostenplaatje. Norkring België NV, is geen liefdadigheidsinstelling, wel een commerciële. Iedereen die een kanaal op de multiplex wil huren, moet (uiteraard) evenveel betalen. Maar zeker voor de huidige kleinere spelers zijn die prijzen heel fors. Het gaat om huurprijzen: Norkring biedt een mono-signaal aan voor 11.000 euro per maand, hoest je 15.000 euro op, dan krijg je een stereosignaal. Zien wij het verkeerd als we veronderstellen dat dit heel veel geld is voor de kleinere spelers?

.

Ook DAB+ zal het Vlaamse radiolandschap niet echt op zijn kop zetten, vrezen we.

.                          

DAB+ radio.jpg


.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DL:Steinkimmen krijgt nieuwe zendmast

DL:Steinkimmen krijgt nieuwe zendmast

Terwijl in Nederland de heropbouw van de zendmast Hoogersmilde is voltooid, beginnen de Duitsers een slordige 180 km verderop met een vergelijkbare klus. In Steinkimmen worden namelijk de voorbereidingen getroffen voor het vervangen van de ruim 300 meter hoge stalen televisietoren.

.

zendmast.jpg

Sinds 1956 wordt een groot deel van het noordwesten van de deelstaat Nedersaksen van radio- en televisiesignaal voorzien door de zendmast Steinkimmen. De mast is opgebouwd volgens hetzelfde principe als de zendmast Lopik en de oude mast in Hoogersmilde: een buismast.

.

Het grote verschil is dat de buismast met een diameter van twee meter in Steinkimmen niet op een betonnen toren staat, maar op de vaste grond. Doordat de mast rood-wit geschilderd is, is deze van veraf al goed te zien.

.

In de mast hangen de antennes voor diverse multiplexen voor digitale ethertelevisie (20 stations), antennes voor FM-radio (NDR 1 Niedersachsen, NDR 2, NDR Kultur, NDR Info, N-Joy, ffn en Hit-Radio Antenne) alsmede antennes voor digitale etherradio (7 stations van de NDR).

.

Om de veiligheid van de mast in de toekomst te kunnen blijven garanderen, zou deze flink aangepast moeten worden. Daarom is besloten om de totale mast te vervangen.

.

De nieuwe mast komt ongeveer 40 meter naast de oude mast te staan en wordt 265 meter hoog. Ook is er voor gekozen om de nieuwe mast uit te voeren als vakwerkmast. De eerste 100 meter wordt gebouwd met behulp van een kraan, de hogere mastdelen worden middels een hijsconstructie op de mast omhoog gehesen. De bouwwerkzaamheden nemen ongeveer een half jaar in beslag.

.

Net als de huidige zendmast, wordt ook de nieuwe zendmast rood-wit geschilderd, zodat de regio zijn baken behoudt.

.

Wanneer de bouwwerkzaamheden precies gaan beginnen is nog onduidelijk. Volgens de regionale publieke omroep NDR, eigenaar van de mast, is de nieuwe mast waarschijnlijk nog niet voor 2015 gereed. D oude buismast zal daarna worden afgebroken.

.

RadioNL

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-13

Wie stond op 1 in de 70ies Top 700 van JOE?

Wie stond op 1 in de 70ies Top 700 van JOE?
.
 
 
Een retorische vraag. We weten het, jullie weten het, JOE had het kunnen weten. Vorige week lijstte de commerciële zender de 'beste' platen van de jaren ’70 op in de 70ies Top 700.
.
  

untitled.jpg

.

De luisteraars stemden massaal op... Queen met ‘Bohemian Rhapsody’, waardoor de Britten de eerste plaats in de Top 700 stevig in handen houden. Op de tweede plaats staat ABBA met ‘Dancing Queen’, gevolgd door Dire Straits met ‘Sultans Of Swing’.

.

Vrijdagavond 22 februari, werd deze lijst afgesloten met een 70ies Top 700 concert van 10CC in de JOE concertstudio. De band was liefst vijf keer vertegenwoordigd in deze Top 700, met als hoogste nummer ‘Dreadlock Holiday’ op 20.

.

ABBA ging lopen met meeste noteringen. Ze kwamen maar liefst achttien keer voor in de lijst. Na al die jaren blijven de Zweden dus nog steeds scoren in de hitparades. Raymond van het Groenewoud, de hoogst genoteerde Belg, vinden we terug op 100 met ‘Meisjes’.

.

DE TOP 10

.

01) Queen – Bohemian Rhapsody
02) ABBA – Dancing Queen
03) Dire Straits – Sultans Of Swing
04) Barry White – You’re The First, The Last, My Everything
05) Deep Purple – Child In Time
06) Meat Loaf – Paradise By The Dashboard Light
07) Eagles – Hotel California
08) Kiss – I Was Made For Loving You
09) Rolling Stones – Angie
10) Gerry Rafferty – Baker StreetBekijk HIER de complete lijst

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf 15 augustus nu ook 'Libelle TV'

Vanaf 15 augustus nu ook 'Libelle TV'
.
 
Vanaf 15 augustus zal Libelle ook op televisie te bekijken zijn. De digitale televisiezender Libelle TV zal programma's brengen die qua inhoud in het verlengde van het magazine liggen.
.

lib.jpg

.

LibelleTV zal 24 uur op 24 te bekijken zijn via de digitale zender Telenet. De inhoud van de programma's zal aanleunen bij die van de artikels uit het blad, met items over mama zijn, koken, eten, huis en tuin. 'Libelle TV legt de nadruk op lokaal geproduceerde programma's die de vrouw helpen op een toegankelijke en praktische manier de verschillende rollen die ze heeft goed te kunnen vervullen', aldus Anouk Mertens, manager audiovisuele projecten bij Sanoma Media . 'De magazines van Libelle worden elke week door meer dan 1 miljoen vrouwen gelezen in Vlaanderen. Hun trouw aan deze bladen bewijst dat er nog heel veel mogelijkheden zijn met de thema’s die hierin aan bod komen. Sanoma wenst rond deze thema’s een 360° omgeving te realiseren en televisie ontbrak hierin vandaag nog'.

.

De commerciële exploitatie van Libelle TV zal beheerd worden door Sanoma Media. Voor de spot reclameregie werkt Sanoma Media samen met SBS Sales Belgium. De regie van SBS Belgium breidt zo haar portfolio uit met een complementaire zender.

.

Het Nieuwsblad

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Frankrijk: CSA tikt Fun radio op de vingers

Frankrijk: CSA tikt Fun radio op de vingers
.

Fun Radio.jpg

.
 
Niet alleen het Belgische CSA, maar ook de Franse mediaregulator strooide onlangs gretig waarschuwingen in het rond. Bij de zuiderburen moest het jongerenstation van RTL, Fun Radio het ontgelden. Dat bleek na afloop na de CSA-zitting van 18 december van vorig jaar toen bepaalde opmerkingen van de avondpresentator niet in goede aarde vielen.
.

’Libre Antenne’, een uitzending die dagelijks tussen 21:00 uur en middernacht wordt uitgezonden, is al sedert jaren het alternatief voor de consumenten, die net iets anders willen dan Cauet bij NRJ of Difool, de sfeermaker van Skyrock. Tijdens de gewraakte uitzending van Karel (foto), was er tijdens het laatste half uur een item over seksualiteit.

.

Karel.jpg

.

De replieken op sommige standpunten van de luisteraars werden als té grof ervaren. Het CSA voegde er wel in één adem aan toe dat het station zelf geen enkele schuld trof vermits men de regels van vrije meningsuiting voor de bescherming van jongeren helemaal had gerespecteerd.

.

Men vroeg wel om voortaan toch enige vorm van terughoudendheid tijdens de discussies aan te nemen. Ter herinnering: Fun Radio werd reeds in 2011 voor gelijkaardige feiten op de vingers getikt. De wetgeving van 2004 verbiedt dat men voor 22:30 uur programma’s brengt die de jeugdige luisteraars negatief kunnen beïnvloeden.    

.

Luister HIER naar Fun radio

.

RadioVisie (FVM)

.

Maar voor de satellietliefhebbers....het radiostation is ook Free To Air (FTA) te beluisteren via ASTRA 1 op 19,2° Oost en wel op de frequentie 11.568 GHz. (V) met Sym:22.000 en FEC:5/6.Op die frequentie heb je trowuens nog een héél Frans radiopakket !

.

Fun 2.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende