19-11-12

Norderney (Radio Veronica) terug naar Nederland !

Norderney (Radio Veronica) terug naar Nederland !

.

Het voormalige zendschip van Radio Veronica keert morgenochtend terug naar Nederland. De Norderney wordt overmorgen (woensdag) verwacht op de Amsterdamse Oranje Werf. Na een onderhoudsbeurt zal het schip vertrekken richting Groningen. Daar zal aan het schip worden gewerkt om haar gereed te maken voor een nieuwe toekomst, "waarin opnieuw radio en nu ook televisie een belangrijke rol gaat spelen", zo meldt het bedrijf Veronica Schip via Erik de Zwart.

.

Norderney.jpg

.

Eerder zei hij dat het schip naar het Nationaal Popmuseum moet. Dat museum moet in Scheveningen komen en is ook een initiatief waar Erik de Zwart aan meewerkt. "Het wordt een multi functionele drijvende ruimte voor radio/tv/internet/zang/dans/comedy", zo zegt hij in een reactie. Of het schip inderdaad in Scheveningen komt wil hij nog niet zitten. "De ligplaats maken we na verbouwing in Groningen bekend."

.

Radio Veronica werd 31 augustus 1974 gedwongen te stoppen met uitzendingen vanaf het schip. Daarna zwierf het schip door Nederland, onder andere in Maastricht, Amsterdam en Groningen.

.

In 2001 vertrok de Norderney naar Antwerpen waar er regelmatig feesten en partijen op zijn georganiseerd. Daarna zijn er veel pogingen gedaan om het schip naar Nederland te krijgen, maar dat is nooit gelukt.

.

RadioFreak

.

Norderney 2.jpg

Norderney 3.jpg

norderney 4.jpg

.

Foto's hierboven: Theo van Halsema - De Nordeney op 3/9/09 te Antwerpen (Kempisch dok) .

.

Voor wie het (nog) niet moest weten...

.

Radio Veronica was een radiozender die van 1960 tot 1974 uitzond (op middengolf) vanop de Noordzee, gericht op een Nederlands publiek dat in Nederland maar ook in Vlaanderen enorm populair was. Op 31 augustus 1974 hield de zender ermee op omwille van de anti-piratenwet.

.

 Luister HIER naar een audiofragment uit het NOS Journaal van 21:00 uur op Radio 1 (Nederland).RadioVisie

.

 De tocht is ook via Omroep Zeeland  live te volgen.

.

PVB Norderney.jpg

In april 2001 kon ook ikzelf van een dagje genieten op de Norderney in Antwerpen (Foto Gentil Faingnaert)

.

                

.

Tijdsbalkje rood

20:48 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.