30-09-12

Zondag...rustdag !

Zondag...rustdag !

testbeeld zondag rustdag.jpg

 Tot morgen !

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-12

JOE fm: Bohemian Rhapsody op nummer 1

JOE fm: Bohemian Rhapsody op nummer 1
.
 
Van 17 tot en met 28 september zette JOE fm tweeduizend songs uit de rijke popgeschiedenis op een rijtje. De lijst werd samengesteld door de luisteraars die konden stemmen via de website of in de JOE stembus.
.

Queen veroverde voor het vierde jaar op rij de nummer 1 met Bohemian Rhapsody. De tweede plaats was voor Abba met Dancing Queen. Bryan Adams eindigde derde met Summer of ’69.

.

De populairste groep uit de lijst was Abba met maar liefst 23 noteringen. Het meest recente nummer was van Gusttavo Lima met Balada op plaats 1742.

.

De kortste song was meteen ook het oudste nummer: Jerry Lee Lewis met Great Balls Of Fire uit 1957. Hij eindigde daarmee op de 338ste plaats. Clouseau was met Daar Gaat Ze het hoogst genoteerde Nederlandstalige nummer. Ze stonden op 31.

.

Joe Top 2000.jpg

.

DE TOP 10

.

01) Queen - Bohemian Rhapsody
02) Abba - Dancing Queen
03) Bryan Adams - Summer of '69
04) Deep Purple - Child In Time
05) Meat Loaf - Paradise By The Dashboard Light
06) U2 – One
07) Led Zeppelin - Stairway To Heaven
08) Guns 'N' Roses - November Rain
09) Beatles - Hey Jude
10) Rolling Stones - Angie

.

Bekijk HIER de complete Top 2000

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

09:06 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Tom De Cock en DE327 palmen één in

Tom De Cock en DE327 palmen één in
.
Morgen, zondag 30 september maakt MNM-presentator Tom De Cock zijn debuut bij Eén met DE 327 : een heel bijzondere verkiezingsshow, live vanuit de Beursschouwburg in Brussel.
.

De gemeenteraadsverkiezingen vormen de rode draad door het programma, maar voor politici is er geen plaats: alles draait om 327 achttienjarigen, één uit elke gemeente van Vlaanderen en Brussel.

.

Zij hebben de afgelopen weken allerlei unieke experimenten uitgevoerd, die duidelijk maken hoe het is om jong te zijn in uw dorp of stad. Ook de Eén-kijker wordt live betrokken bij het programma. De voorbereidingen van de show zijn in de vooravond te volgen in DE 327 Backstage op MNM.

.

TomDeCock.jpg

.

Geraak je na de film van 20:00 uur nog terug thuis met het openbaar vervoer? Als je op een lukrake dag aan cultuur wil doen in jouw gemeente, lukt dat dan? Wat kan je voor 500€ per maand huren in jouw gemeente?

.

En als je in het weekend een feestje organiseert op straat, hoe lang duurt het dan voor je de politie op je dak krijgt? Het zijn maar enkele van de vragen die DE 327 proefondervindelijk beantwoorden door middel van een reeks experimenten.

.

Cameraploegen van DE 327 doorkruisten heel Vlaanderen om de experimenten in beeld te brengen: van Avelgem en Assenede over Oosterzele en Opglabbeek tot Zandhoven en Zaventem. Ook in de studio laten DE 327 zich niet onbetuigd, want ze mogen er live en ongecensureerd hun meningen en ervaringen ventileren.
.

Verkiezingen.jpg

.

Maar ook de Eén-kijker zelf speelt een cruciale rol, want Tom wil te weten komen hoe hard de 327 achttienjarigen verschillen van de rest van Vlaanderen. Is de jeugd van tegenwoordig socialer dan vroeger?Hoeveel Vlamingen hebben al eens een boete gekregen voor overlast? En wie heeft zijn of haar burgemeester al in levenden lijve ontmoet? Dankzij de online tool op www.de327.be, toegankelijk via smartphone, tablet of pc, kennen we nog tijdens de liveshow de resultaten.

.

Tussendoor is er muziek van de Amerikaanse band Fun. Zij zijn in ons land en maken een tussenstop in de Beursschouwburg. Ze zingen hun recente single Some Nights, en het wereldwijde nieuw lijflied voor een jonge generatie: Tonight (We Are Young).

.

DE 327 gaat op geen enkel moment expliciet over politiek, maar maakt wel duidelijk dat het lokale beleid een niet te onderschatten factor is in het dagelijks leven van jongeren. 14 oktober is dus ook voor hen een belangrijke datum.

.

Voor Tom De Cock (foto: VRT) is het zijn debuut als presentator op Eén, nadat hij de afgelopen dagen al tegelijkertijd radio en tv maakte op MNM en OP12: “De aanloop naar deze week was erg spannend, maar ik houd er een fantastisch gevoel aan over. Ik heb dit project in mijn hart gesloten en kijk met de nodige plankenkoorts uit naar zondag."

.

Dit is echt een jongensdroom die in vervulling gaat. Ik verwacht knikkende knieën tijdens die laatste seconden voor de show, maar ik heb twee geheime wapens: de crew bestaat uitsluitend uit mensen met wie ik als publieksopwarmer al tien jaar samenwerk, en mijn 327 nieuwe beste vrienden zullen de show stelen, niet ik!”

.

DE 327: zondag 30 september om 21:00 uur op Eén
DE 327 backstage: zondag 30 september van 16:00 tot 19:00 uur op MNM.
de327.be - een.be en mnn.be

.

RadioVisie( JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2 brengt luisteraars in de 'stemming'

Radio 2 brengt luisteraars in de 'stemming'
.
 
De gemeenteraadsverkiezingen zijn zeker het favoriete speelveld van Radio 2. En dat hoort de luisteraar al vanaf maandag 1 oktober. Radio 2 trekt erop uit en brengt verhalen over elke gemeente in Vlaanderen en Brussel. De reporters gaan op bezoek bij de bekende koppen, maar ook in de kleine dorpen en gemeenten.
.

STARTEN MET IVAN DE VADDER

.

Vanaf twee weken voor 14 oktober komt Ivan De Vadder ’s ochtends in Start je dag vertellen wat er leeft in de gemeenten van Vlaanderen. De regionale redacties van Radio 2 laten zich inspireren door het online verkiezingsplatform De vragende partij en zoomen voor elke gemeente in op een voorstel.

.

Reporters gaan in alle gemeenten ter plaatse een kijkje nemen en in de studio geeft een deskundige uitleg. Luisteraars kunnen dan in Middagpost reageren, tips geven of extra suggesties doen.

.

RadioVerkiezingen.jpg

Drie van de vijf regionale ankers van Start je dag: Dirk Ghijs, Catherine Lekime, Daan Masset.

.

HET CAMPAGNEJOURNAAL

.

De regionale Radio 2-redacties maken in elke provincie elke ochtend (Start je dag) en elke avond (Avondpost) een kersvers campagnejournaal met opvallend verkiezingsnieuws uit elke gemeente. Drie van de vijf regionale ankers van Start je dag: Dirk Ghijs, in de nineties nog radio Contact-presentator (alias Dirk De Coster), Catherine Lekime, Daan Masset.

.

DE MOLENSTRAAT

.

De verkiezingen door een Hollandse bril. In Avondpost kijkt de Nederlandse radiojournalist Robert Blom naar de gemeenteraadsverkiezingen bij ons. Hij trekt naar tien verschillende ”Molenstraten“ in Vlaanderen en ontdekt daar wat de Vlaming bezighoudt. Wat verbaast een Nederlander en wat vindt hij van onze containerparken, verkeersdrempels, fietspaden, ons verenigingsleven en onze lokale bestuurders?

.

Start je dag elke weekdag van 06:00 tot 09:00 uur
Middagpost elke weekdag van 12:00 tot 13:00 uur
Avondpost elke weekdag van 16:00 tot 18:00 uur

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Pré Historie van morgen 30 september

De Pré Historie van morgen 30 september
.

Morgen,zondag 30 september 2012 neemt Guy je mee naar het nieuws én de leukste hits uit de laatste week van september 1969 (43 jaar geleden), '79 (33 jaar terug), '89 (23 jaar terug in de tijd), en de laatste week van september 1999 (13 jaar geleden).

.

guydepreradio2.jpg

.
Enkele opvallende hits van 43 jaar geleden, in september 1969, waren: Venus van Shocking Blue, Je ’t Aime Moi Non Plus van Serge Gainsbourg & Jane Birkin, en Met Of Zonder Jou van Ann Soetaert.
.

Verder hoor je een bijdrage over de verkiezingen toen in West-Duitsland met CDU-kopman Kiesinger en zijn uitdager Willy Brandt van de SPD.

.

The Story Of A Rock’N’Roll Band van Randy Newman, Uit Elkaar van Herman Van Veen & Monique Van De Ven, en Bad Girls van Donna Summer waren enkele van de hits in de laatste week van september 1979.

.

Je hoort minister van Financiën Gaston Geens en premier Wilfried Martens over de positie van de Belgische frank, en Jeanne Brabants over ‘haar’ Ballet Van Vlaanderen.

.
 
Daarna 23 jaar terug naar de laatste septemberweek van 1989 met het ‘voetbalmirakel’ van ‘den Antwerp’ tegen Vitosja Sofia, Erik Van Rompuy die reclame wilde invoeren op de BRT-radio, een reactie op dat voorstel door VTM-baas Carlo Gepts, en liberaal kopman Guy Verhofstadt over migranten in ons land.

.

Hits waren 23 jaar geleden onder meer: The Best van Tina Turner, Dansen van Clouseau, en Oye Mi Canto van Gloria Estefan.

.
   
Ten slotte terug naar de laatste week van september 1999. Daar hoor je meer over de 400 miljoen Bef zwart geld op de Luxemburgse bankrekening van vetsmelter Verkest, Kris Peeters van het NCMV die wilde dat de overvallen juwelier Tyberghien werd vrijgelaten, een bijdrage over de biografie van gewezen VS-president Ronald Reagan die in zijn jeugd had geprobeerd om lid te worden van de communistische partij, en Antwerps burgemeester Leona Detiege die klaagde over gemeenten die hun asielzoekers doorstuurden naar de Scheldestad.

.

Man! I Feel Like A Woman van Shania Twain, Blijf Me Bij van Isabelle A, en Genie In A Bottle van Christina Aguilera deden het 13 jaar geleden uitstekend in de hitparade en op de radio.

.

Vrijkaarten

.

Bovendien deelt Guy 5x2 vrijkaarten uit voor de Radio 2-party De Pré Historie Live op zaterdag 6 oktober in Expo Gowalt in Wetteren.

.

platendraaier.gif

.
 De platenspeellijst

.

Venus. - SHOCKING BLUE
Sugar sugar - THE ARCHIES
In the year 2525 - ZAGER & EVANS
Lay lady lay - BOB DYLAN
Met of zonder jou - ANN SOETAERT
Honky tonk women - THE ROLLING STONES
Je t'aime (moi non plus) - SERGE GAINSBOURG & JANE BIRKIN
This is my life - SHIRLEY BASSEY
Bang bang. - B.A. ROBERTSON
Bad girls - DONNA SUMMER
Uit elkaar - HERMAN VAN VEEN & MONIQUE VAN DE VEN
The story of a rock and roll band - RANDY NEWMAN
Give up your guns - THE BUOYS
Rise - HERB ALPERT
Lambada - KAOMA
Cherish.. - MADONNA
Dansen - CLOUSEAU
The best - TINA TURNER
You keep it all in - THE BEAUTIFUL SOUTH
Oye mi canto - GLORIA ESTEFAN
Pump up the jam - TECHNOTRONIC
Man! I feel like a woman! - SHANIA TWAIN
2 Times - ANN LEE
When you say nothing at all - RONAN KEATING
Blijf me bij - ISABELLE A
Mambo number 5 - LOU BEGA
Bailamos - ENRIQUE IGLESIAS
Busindre reel - HEVIA
.
De Pré Historie op Radio 2 elke zondagmorgen tussen 10 en 12 !
.
 

De Pre Historie.jpg

.
pinkend sterretje   De website van de Pré Historie

pinkend sterretje   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma.

.

Radio 2 dicht bij jou.gif

.

Radio 2

.

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Familiedag Radio PROS

Familiedag Radio PROS

 

affiche__RADIO_PROS_familiedag(1).jpg

.

Om te vergroten klik op de affiche

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-12

NL:Legendarische sportverslaggever Theo Koomen centraal op Radio 5

NL:Legendarische sportverslaggever Theo Koomen centraal op Radio 5

.

radio5.jpg

.

Het NTR-programma Familie Nederland (Radio 5 Nostalgia) staat vanavond in het teken van de legendarische radio-sportverslaggever Theo Koomen. Het wielerseizoen eindigt vandaag en dat is voor het programma een goed moment om stil te staan bij Koomen.

.

"Als sportverslaggever was hij een legende, en vooral zijn verslagen van de Tour de France staan bij menigeen in het geheugen gegrift", meldt de omroep. "Zijn dood in 1984 als gevolg van een auto-ongeluk sloeg in als een bom."

.

koomen.jpg

Theo Koomen (foto:sportgeschiedenis.nl)

.

Presentator Ben Kolster praat met journalist Klaas Samplonius over het leven van Theo Koomen. Eén van de vaste 'familieraadsleden' Jan Stam deelt zijn herinneringen aan Theo Koomen met de luisteraar. En er zijn historische fragmenten te horen uit de carrière van Koomen. Luisteraars kunnen inbellen met hun verhalen en herinneringen.

.

Het programma is te horen tussen 18:00 en 19:00 uur.

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

. 

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.343 (H) met Sym: 27.500 en FEC:3/4.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

 .

afstemschaal buizenradio.jpg

.

Maar OOK op de 'nostalgische' middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet!

. 

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland)

.

RadioFreak

.

Tijdsbalkje rood.gif

13:02 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nostalgie vandaag: op Vinylvrijdag naar eigen platenbeurs

Nostalgie vandaag: op Vinylvrijdag naar eigen platenbeurs
.
 
Bij Radio Nostalgie zijn de dj’s al klaar voor de editie van de vinylvrijdag vandaag, vrijdag 28 september. Meteen koppelen ze daaraan een tweedehands platenbeurs in de eigen Nostalgie-gebouwen.
.

Nostalgie logo.jpg

.

Naar goede traditie draait men bij Nostalgie tweemaal per jaar een hele dag lang uitsluitend vinyl, net als in de grote dagen van de vrije radio. Presentator en producer Kevin De Geest, meestal te beluisteren in ‘de Vroege’, draait nu trouwens ook elke ochtend een aantal 45-toeren-singles.

.

Volgens hem blijft ‘plaatjes draaien’ toch een ambacht. “De concentratie, voorbereiding en timing zijn belangrijk. Technologische snufjes laten we vrijdag achterwege. Echt alle classics die je dan te horen krijgt bij Nostalgie zullen van vinyl gedraaid worden. Heerlijk om al die muziek nog eens letterlijk in je handen te hebben, de hoezen te zien, het vinyl en de hoezen te ruiken”.

.

NostalgieVinyl.jpg

Kevin De Geest bij de klassieke Technics SL 1200 platendraaier

.

UIT DE THUISCOLLECTIE

.

Waar de ochtendspitspresentator zijn vinylplaten vandaan haalt? “Ik ben de voorbije weken in mijn eigen platencollectie en die van mijn ouders gedoken. De verzameling van mijn vader was vroeger verboden terrein, maar tegenwoordig vertrouwt hij mij als liefhebber van classics toch net dat ietsje meer.”

.

“Vandaag gaan ook een paar van zijn singles onder de naald. Tijdens deze Vinyl Vrijdag zullen we trouwens ook een aantal keer overschakelen naar de beurs, waar we standhouders en bezoekers over hun muziek laten vertellen”.

.

HEEL AMBACHTELIJK

.

“Ik ga vooral zelf eens in de platenbakken van de standhouders snuisteren. Ik leg me tijdens platenbeurzen ook altijd op voorhand op hoeveel geld ik maximum ‘mag’ spenderen. Ik ben nog volop aan het onderhandelen met mezelf over dat bedrag (lacht).”

.

“Je hoeft zelfs niet eens iets te kopen om als een blij mens naar huis te gaan. Enkel al door de muziekgeschiedenis bladeren en de herinneringen die aan sommige platenhoezen vasthangen naar boven laten komen… Heerlijk toch"?

.

De platenbeurs opent om 14:00 uur aan de Katwilgweg 2 in Antwerpen in de Concentra-gebouwen en eindigt pas om 19:00 uur. Wie weet vindt je er ook jouw gegeerd plaatje terug!

.

RadioVisie (Thierry De Neve)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanavond:Lancering Astra 2F live via de Astra 1 satelliet !

Vanavond:Lancering Astra 2F live via de Astra 1 satelliet !

.

De lancering van de nieuwe Astra 2F satelliet is vandaag, vrijdag 28 september op de Astra1 (19,2° Oost) satelliet te volgen. Dat heeft het Luxemburgse satellietbedrijf SES bekend gemaakt.

.

astra2fsatellite.jpg

                                                                                                                              Foto:.satandpcguy.com

.

De lancering van de Astra 2F satelliet is enkele keren vanwege kleine technische redenen uitgesteld. De nieuwe lanceerdatum is dus vandaag 28 september. Dan wordt er een nieuwe poging gewaagd om de Astra 2F satelliet met een Ariane 5ECA stuwraket vanaf het European Space Centre in Frans Guyana in een baan om de aarde te brengen.

.

De nieuwe hypermoderne satelliet gaat na de lancering dienst doen op de positie 28,2° Oost, in de volksmond beter bekend als Astra2. Via de Ku-frequentieband transponders worden onder meer de ongecodeerd tv-kanalen van BBC, ITV, Channel 4 en Channel 5 uitgezonden.

De door SES openbaar gemaakte footprints van de Astra 2F satelliet maken duidelijk dat deze in Vlaanderen nog goed te ontvangen is.

.

astra2f.png

                                                                                                                                            Foto:luxsat.eu

.

De lancering van de Astra 2F is vanavond tussen 23.25 en middernacht rechtstreeks te volgen via de Astra1 op 19,2° Oost. De uitzendfrequentie is 11.023 GHz (H)  met SYM: 22000 en FEC 5/6. 

.

TotaalTV

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Steeds meer Belgen kijken tv en surfen tegelijk

Steeds meer Belgen kijken tv en surfen tegelijk
.
 
 
Een rondje internetsurfen doet de Belg steeds minder als enige activiteit. Liefst 54 procent van de landgenoten zegt dat ze af en toe simultaan televisiekijken en op het internet surfen. Dat blijkt uit een onderzoek van IAB. Belga verspreidde het bericht.
.

internet.jpg

.

IAB, de beroepsvereniging voor digitale reclame, onderzocht het online gedrag van de Europeanen. De Belg geeft zich gemiddeld 2,4 uur per week over aan deze specifieke vorm van 'multitasking'.

.

Koploper in Europa zijn de Noren (70%). De Fransen (68%) en de Britten (62%) vervolledigen het podium. Het online-onderzoek gebeurde in februari. Zo'n 50.000 respondenten uit 28 Europese landen namen deel, onder wie 1.500 landgenoten.

.

De trend van het 'multitasken' maakt het voor adverteerders moeilijker om de aandacht van de consumenten te vatten, stelt Patrick Marck van IAB Belgium. Tegelijk biedt de toenemende interactiviteit van surfende tv-kijkers echter extra mogelijkheden aan adverteerders om specifieke doelgroepen te bereiken.

.

Steeds meer televisieprogramma's prikkelen trouwens de kijker om online te gaan en een 'tweede scherm' te openen. Een vijfde van de surfende en tv-kijkende Belgen zegt dat hun internetgebruik gerelateerd is aan het programma waarnaar ze kijken.

.

De Belgen surfen vooral online tijdens ontspanningsprogramma's (60%) en het nieuws (47%). Op de derde plaats staan documentaires (30%).

.

tv kijken.jpg

.

Bericht: Belga/HLN

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende