31-07-12

Drie decennia Radio Minerva in 't Stad

Drie decennia Radio Minerva in 't Stad
.
Radio Minerva, de grootste lokale radio van 't stad, bestaat dertig jaar. Het seniorenstation begon in 1982 met beperkte middelen uit te zenden. Op technisch vlak ging Minerva mee met zijn tijd, maar aan het concept en de muziek werd niet geraakt.
.

Minervaverjaart30.jpg

.

Nagenoeg iedere Antwerpenaar kent het houten Minerva-chalet aan het strand van Sint-Anneke. Op die plaats begon men drie decennia terug uit te zenden. Intussen kan Minerva terugvallen op een dertigtal trouwe vrijwilligers, en ruim vierduizend fanleden.

.

Swa Theuns, presentator van het bekende dinsdagochtend-programma ‘Minerva's service’, is al het langst bij de Antwerpse radio betrokken. ‘De eerste jaren hadden we geen vergunning en geen goede studio. De meeste apparatuur werd geleend van sympathisanten. Op een bepaald moment zonden we uit vanuit een vleeswagen.’

.

Theuns herinnert zich nog goed hoe de zender begin jaren negentig zijn erkenning verkreeg. ‘Eén van de voorwaarden was dat je een band met je luisteraars moest aantonen. Toen we de luisteraars vroegen om ons een brief te bezorgen was de reactie zo immens dat we vier ‘classeurs’ konden vullen.’

.

Sinds de erkenning is Minerva geleidelijk aan geëvolueerd. ‘We beschikken vandaag over een moderne computer met twintigduizend songs’, zegt medewerker Eddy Deschutere. ‘Maar eigenlijk gebruiken we die zelden. De presentators nemen meestal nog hun eigen lp's en cd's mee. Enkel de jongere garde vertrouwt volledig op de laptop.’

.

minerva2.jpg

.

Intussen telt Radio Minerva ruim tachtigduizend luisteraars (81.560 volgens het CIM, nvdr). Daarvan is vijf à tien procent ook steunend lid. ‘Zij betalen ieder jaar tien euro lidmaatschap’, zegt voorzitter Frank Boekhoff. ‘Voor onze financiering is dat een noodzaak, anders zouden we niet kunnen overleven. Veel reclame-opbrengsten hebben we immers niet.’

.

 

minerva cd.jpg

 

.

Eddy Deschutere probeert daarom zoveel mogelijk mensen te overtuigen om lid te worden. ‘We doen regelmatig uitstappen en organiseren quizavonden, waar ook niet-leden aan deelnemen. Op die gelegenheden zijn mensen makkelijk te overtuigen’, lacht Eddy.

.

De luistercijfers van Radio Minerva gaan nog steeds in stijgende lijn. ‘Sinds twee jaar zenden we ook uit in Blankenberge, en dat is een groot succes’, zegt Frank Boekhoff. ‘Bovendien biedt het internet ons nieuwe mogelijkheden. Zo krijgen we vaak reacties van luisteraars uit de Verenigde Staten, Canada of Australië, die onze zender streamen.’

.

Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan brengt Radio Minerva een driedelige cd op de markt, met de grootste klassiekers. Midden augustus is de zender ook opvallend aanwezig op de Bollekesfeesten. Minerva zendt er live uit vanuit een caravan.

.

 

radio_minerva.jpg

 

.

Bericht:Het Nieuwsblad

.

pinkend zwart sterretje Website Radio Minerva

.

RadioVisie (JLSA)

.

 

alle signoren willen hem horen.jpg

 

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nederland heeft last van (te) veel 'piraten'

Nederland heeft last van (te) veel 'piraten'
.
 
Nederland blijft 'kampen' met etherpiraten.Tijdens de zomervakantie heeft het Agentschap Telecom (vergelijkbaar met het BIPT) er veel meer geteld dan normaal. Volgens het AT komt dit omdat piraten nu steeds vaker uitzenden van over de eigen landsgrenzen....
.

radio.jpg

.

In Nederland worden de boetes steeds hoger. Daarom zoeken piraten steeds vaker een lokatie in Duitsland waar de wet niet zo streng is. Agentschap Telecom heeft volgens de Telegraaf de afgelopen maanden weer veel boetes uitgedeeld. Met de vakantie blijken tientallen radiopiraten terug te keren in de ether.

.

Overheidsinspecteurs proberen met tienduizenden euro’s aan boetes deze vakantiegangers van hun illegale uitzendingen af te houden. De zomerse radiohobby vanuit de zolder en boerenschuur is de overheid een doorn in het oog. De meeste illegale radiostations werden afgelopen maanden met torenhoge boetes het zwijgen opgelegd, claimt het Agentschap Telecom.

.

Een kleine vijfhonderd (!) illegale radioamateurs kregen sinds december de opdracht binnen een uur de uitzending te stoppen of direct 67.000 euro aan boetes te betalen. Dat werkt, aldus de controleurs. "Bijna alle uitzendingen zijn binnen een uur na de waarschuwing beëindigd." De piraat die ondanks deze waarschuwing van de inspecteurs gewoon bleef uitzenden op de FM, kreeg 45.000 euro boete.

.

Bericht: Radio.nl

.

 

ether.jpg

 

.

RadioVisie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Ascheid Maartje van Weegen op 31/8 live op Radio 4

NL:Ascheid Maartje van Weegen op 31/8 live op Radio 4

.

Persbericht.gif

.

Op 31 augustus presenteert Maartje van Weegen (foto hieronder AVRO) haar laatste aflevering van het AVRO Radio 4-programma ‘De Klassieken’. Na een 41-jarige carrière op de Nederlandse radio en televisie, heeft Maartje besloten dat zij per 1 september 2012 met de VUT gaat. Het Concertgebouw in Amsterdam is het decor van deze speciale laatste uitzending. Tussen 09.00 en 12.00 uur ontvangt Maartje gasten en klassieke musici waar zij tijdens haar 41-jarige carrière mee te maken heeft gehad. Daarnaast zijn een aantal van Van Weegens favoriete klassieke stukken te horen in De Klassieken. Het programma is live te horen op Radio 4 tussen 09.00 en 12.00 uur en te volgen via www.radio4.nl/klassieken.

.

maartje.jpg

.

Roland Kieft, Eindredacteur AVRO Radio 4: “Ik vind het jammer dat Maartje ons gaat verlaten. Door de enorme inzet van Maartje en haar team is De Klassieken het best beluisterde programma op Radio 4 geworden. De afgelopen jaren hebben vele honderdduizenden mensen dagelijks met veel plezier kunnen luisteren naar de prachtige klassieke muziek en aankondigingen van Maartje. Hierdoor is De Klassieken één van de pijlers geworden van de AVRO op Radio 4. De laatste uitzending van De Klassieken op 31 augustus belooft een speciale uitzending te worden waarin er ongetwijfeld wordt teruggeblikt op de vele hoogtepunten van de afgelopen jaren. Ik denk dat veel collega’s, musici en natuurlijk haar grote schare trouwe luisteraars, dan graag hun waardering voor haar kenbaar willen maken!” 

.

De Klassieken

.

Sinds december 2006 is Maartje van Weegen elke werkdag bij de AVRO op Radio 4 te horen met De Klassieken. In dit populaire programma komen iedere ochtend de pareltjes uit de klassieke muziek aan bod. Daarnaast heeft Maartje iedere week een andere gast die dagelijks zijn favoriete klassieke werk aankondigt en deze keuze beargumenteert. Prinses Irene, Mark Rutte, Prinses Margriet, Maarten ’t Hart, Matthijs van Nieuwkerk, Cees Nooteboom en Jeroen Krabbé waren onder anderen bij Maartje te gast. 

.

De Klassieken presenteert Van Weegen niet alleen vanuit de studio, maar ook op locatie: iedere laatste vrijdag van de maand maakt zij haar programma vanuit de huiskamer van een luisteraar of bekend musicus. Zo was Maartje te gast bij de Duits countertenor Andreas Scholl, André Rieu en Jaap van Zweden. De Klassieken kende een aantal bijzondere gebeurtenissen; zoals de uitzending vanuit Tbilisi (Georgië) waar Van Weegen te gast was bij de first lady van Georgië Sandra Roelofs en het klassieke radiostation MUZA. Ook de 750e uitzending van De Klassieken op 29 april 2010 was bijzonder: Maartje van Weegen werd door minister van Justitie Hirsch Ballin officieel gehuldigd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Vanaf 3 september neemt Clairy Polak de presentatie van De Klassieken over van Maartje van Weegen.

.

‘De arbeidsvitaminen van de klassieke muziek’ zijn elke werkdag te beluisteren van 9.00 tot 12.00 uur bij de AVRO op Radio 4. Voor meer informatie kijk op www.radio4.nl/klassieken.

.

Logo AVRO.jpg

.

Hoe Radio 4 (NL) beluisteren in Vlaanderen?

.

Radio 4 (Nederland) kan evenwel niet overal ontvangen worden in Vlaanderen via de aardse FM.De zender wordt wél analoog (in FM kwaliteit) doorgegeven via de kabel bij Telenet.

.

Wie abonnee is van TV Vlaanderen kan de zender wél digitaal beluisteren en dus ontvangen via de Astra 1 (19,2° Oost) via de frequentie 12.343 GHz. (H) met Sym:27.500 en FEC:53/4.Maar...FTA sat. luisteraars zijn (hier) uitgesloten omdat deze Nederlandse radiozender gecodeerd is.

.

Wie in een grensstreek woont met Nederland kan een FM signaal ontvangen of misschien zelfs een DAB of...DVB-T digitaal signaal.(deze laatste tot ver in Vlaanderen, zeker met zolder of dakantenne).

.

Natuurlijk is er nog de livestream via het internet!

.

pinkend sterretje De website van Radio 4 (Nederland)

.

logo radio 4.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-12

Sporza:Openingsweekend OS druk gevolgd

Sporza:Openingsweekend OS druk gevolgd

.

Het startweekend van de Olympische Spelen is druk gevolgd op televisie, radio en online. Tijdens de eerste drie dagen hebben al 2.612.000 mensen minstens een kwartier van de Spelen gezien op Canvas. 777.000 luisteraars volgden "Sporza Olympia" op Radio 1.

.

Logo Sporza.jpg

.

 

De bijna vier uur durende openingsshow werd op Canvas bekeken door gemiddeld 814.000 mensen. Tussen 22 uur en 23.30 uur waren er meer dan een miljoen kijkers, met een piek van ruim 1,3 miljoen rond 22.45 uur. Ter vergelijking: voor de openingsceremonie in Peking in 2008 waren er 650.000 kijkers, voor de show in Athene in 2004 700.000.

.

Op zaterdag werd het ochtendblok van "Londen 2012" op Canvas bekeken door 278.000 mensen. In de namiddag en vooravond liep dat aantal op tot gemiddeld een half miljoen kijkers. Er was een piek van ruim 850.000 kijkers tussen 16.30 uur en 17 uur, toen Charline Van Snick (foto) streed om brons en de wegrit van de mannen eindigde.

.

 

OS2012.jpg

 

.

"Sporza Olympia" op Radio 1" bereikte op zaterdag en zondag respectievelijk 518.000 en 373.000 luisteraars. Ter vergelijking: "Sporza Tour" bereikte per dag gemiddeld 450.000 luisteraars. In drie dagen tijd hebben 777.000 mensen een stukje van de Spelen gevolgd op Radio 1.

.

Sporza.be had zowel op zaterdag als zondag ruim 300.000 bezoekers, waarvan meer dan een derde via smartphone of tablet. Ruim 35.000 mensen keken samen 19.605 uur via de livestream. Er werden dit weekend ook 740.000 clips gestart in de videozone van Sporza.be.

.

De Redactie

.

luisteren.jpg

.

tijdsbalkje rood

19:05 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Boudewijn de Groot weekartiest op Radio 5 Nostalgia

NL:Boudewijn de Groot weekartiest op Radio 5 Nostalgia

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt en zelfs zo zal blijven klinken in de toekomst !   

. 

radio5.jpg

.

Radio in Nederland, ze vergeten naast de vele 'internationale' zelfs ook hun 'eigen' grote artiesten niet want ook die komen vrij regelmatig aan bod in de programmering !

.

Terug een 'super' week...die vanaf vandaag (en voor de rest van de week) opgevrolijkt wordt door niemand minder dan Boudewijn de Groot.De muziekliefhebber zal deze keuze zeker waarderen.De 'muziektijden' van toen herleven opnieuw....ook deze week dus op Radio 5 Nostalgia !

.

We vonden ook een prachtige biografie van deze weekartiest en omdat die zo voortreffelijkis is (we kunnen er trouwens ook weinig of niks aan toevoegen) plaatsen we deze dan ook in zijn geheel,net zoals het op de website van Radio Nostalgia zelf staat geschreven.

.

bo1.jpg

.

Als zanger is Boudewijn de Groot met name in de jaren '60 uiterst succesvol. Hij scoort zijn eerste hit in 1965 met 'Meisjes Van Zestien' en staat twee jaar later op de eerste plaats van de Top 40 met 'Land Van Maas En Waal'. Ook schrijft De Groot hits voor artiesten als Liesbeth List, Ramses Shaffy en Rob de Nijs. In 1996 maakt de Groot een comeback met het album Een Nieuwe Herfst, met daarop de voormalig nummer 1 van de Top 2000, 'Avond'.

.

Hoewel het grootste deel van zijn repertoire uit breekbare liedjes over de liefde en het leven gaan, staat Boudewijn de Groot bekend als dé protestzanger van Nederland. En van dat imago komt hij waarschijnlijk nooit meer helemaal af. Onterecht. Want Boudewijn de Groot is meer dan een zangertje die tegen de maatschappij schopt. Boudewijn de Groot is één van de grootste muzikanten die Nederland ooit voortbracht. 

.

Boudewijn de Groot komt naar Nederland als hij twee jaar oud is. Zijn moeder is dan al een jaar dood. (Ze overlijdt in een Japans gevangenenkamp in Indonesië, een jaar nadat Boudewijn wordt geboren.) Zijn vader moet echter terug naar Nederlandsch-Indië, om zijn pensioen veilig te stellen. Hierdoor groeit de kleine Boudewijn op bij zijn Tante Alie, die hij als moeder beschouwt. 

.

bo2.jpg

.

Op het Haarlemse Coornhert Lyceum ontmoet Boudewijn de man waarmee hij zijn leven lang verbonden zal blijven, tekstschrijver Lennaert Nijgh. Op de middelbare school al schrijven ze hun eerste liedjes, sterk onder invloed van de dan populaire, studentikoze zanger Jaap Fischer. Na de middelbare school gaat Boudewijn naar de Amsterdamse Filmacademie. Hij werkt onder meer mee aan de totstandkoming van het eerste nummer van het filmblad Skoop. Samen met Lennaert, die een jaar later dan Boudewijn ook naar de Filmacademie gaat, heeft hij dan al 1962 de 8 mm-film 'Feestje Bouwen' geschoten, waarin Boudewijn twee zelf geschreven liedjes speelt en zingt: 'De Kater' en 'Bij het Raam'. Op 8 februari 1964 wordt deze film in huiselijke kring vertoond bij een Haarlemse doktersfamilie. Een van de aanwezigen is NOS-journaal-lezer Ed Lautenschlager. Deze is niet zo onder de indruk van de film, maar de liedjes van Boudewijn spreken hem wel aan. Hij geeft het duo het advies een bandje op te nemen, dat hij dan onder de aandacht van platenmaatschappij Phonogram zal brengen. Geheel in stijl van Jaap Fischer wordt in keurig gearticuleerd ABN de eerste singles opgenomen, onder meer 'Elégie Prénatale' en 'Strand'. Boudewijn is echter nog steeds meer gericht op het filmmaken. 

.

Min of meer tegen zijn zin neemt Boudewijn in 1965 een door Lennaert Nijgh vertaald chanson op van Charles Aznavour, 'Une Enfant De 16 Ans', ditmaal met een elektrisch versterkt orkest. Tot zijn verbijstering komt 'Een Meisje Van 16' in oktober 1965 in de hitparade, waar het 13 weken verblijft. Het grote publiek ontdekt hem, de scheidslijn tussen ‘cultureel verantwoorde muziek’ en ‘muziek voor de massa’ verdwijnt. Na het succes van 'Een Meisje Van 16' besluit Boudewijn de Groot prof te worden. In navolging van onder meer Bob Dylan en Donovan neemt hij de protestsong 'Welterusten Mijnheer de President' op. Van dezelfde twee zangers verschijnen ook vertalingen op zijn eerste lp. Boudewijn de Groot groeit in korte tijd uit tot Nederlands populairste liedjeszanger. Begin 1967 wordt zijn grootste succes uitgebracht, het door Jeroen Bosch geïnspireerde 'Land van Maas en Waal', een nummer 1 hit in Nederland. De lp Voor de Overlevenden (1966) wordt gezien als zijn eerste echt volwassen product. Een album vol klassiekers, met thema's als verloren liefdes, voorbijgaande vriendschappen en voorbije jeugd. Het feit dat tekstschrijver Nijgh in die tijd een hoop liefdesverdriet te verwerken krijgt, heeft duidelijk zijn invloed op de plaat gehad. 

.

bo3.jpg

.

Onder invloed van de opkomende hippiebeweging en uitgedaagd door het blad Hitweek maakt De Groot in 1967 de flowerpowerplaat Picknick, dat Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band van The Beatles als voorbeeld heeft. Het is zijn minst persoonlijke lp, zegt hij later. Een jaar later verbreekt hij de samenwerking met Lennaert Nijgh. Hij wil afstand nemen van het al te veel terugblikken op tijden en vrienden van vroeger. Met zijn oude studiegenote Lucien Duzee begint hij te werken aan het album Nacht En Ontij. Een lp vol trollen en kobolds, heksen, magiërs, sagen en legenden. Er wordt flink gestrooid met mythische en mystieke namen. Nederland begrijpt de plaat niet, De Groot raakt vervreemd van zijn achterban. 

.

Er wordt wat geëxperimenteerd met muziek, maar De Groot vindt niet echt zijn weg en raakt uit de spotlights. In 1972 komt het tot een hernieuwde samenwerking met Lennaert Nijgh. Het resultaat is de lp Hoe Sterk Is De Eenzame Fietser, waarvan de single 'Jimmy', geschreven door Ruud Engelander, een grote hit wordt. Boudewijn zelf noemt het zijn "donkerste en minst begrepen" lp. In deze tijd ook helpen Boudewijn en Lennaert weer gang te krijgen in de carrière van Rob de Nijs, Waar Ik Woon En Wie Ik Ben wordt zijn meest persoonlijke lp, waarop hij een openhartige kijk geeft op de 'liedjeszanger Boudewijn de Groot' en keihard afrekent met zijn verleden. 

.

 

bo4.jpg

.

In een interview zegt hij dat hij met Lennaert Nijgh niet de juiste relatie heeft om dit soort zeer persoonlijke teksten te schrijven. Eind 1979 laat hij zich overhalen om te gaan toeren door België. De tour wordt een doorslaand succes. In zijn begeleidingsband ‘De Jeroen Bosch-Band’ spelen twee jonge onbekende muzikanten, genaamd Henny Vrienten en Ernst Jansz. In 1977 vertrekt De Groot met vrouw en kind naar Los Angeles, onder andere om er een cursus te volgen bij Dick Grove's Music Workshop: notenschrift leren, arrangeren, harmonie. Een jaar later noopt geldgebrek hem terug te keren naar Nederland. 

.

Een nieuwe tournee volgt in 1979/1980 met een andere begeleidingsband en nu worden ook Nederlandse plaatsen aangedaan. Opnieuw is succes zijn deel, maar het is duidelijk dat de mensen voor oude successen komen. Later keert hij terug naar LA om de workshop af te maken. Hij bekwaamt zich ook in het schrijven van filmmuziek. Zijn platen zijn weinig succesvol en de stille dood van de lp Maalstroom (1984) doet hem besluiten zijn gitaar aan de kant te zetten. Hij is het muzikant zijn beu. Hij houdt zich op de achtergrond en schrijft af en toe wat muziek voor films. In 1991 wordt de stilte rond De Groot wordt pas echt doorbroken als hij gevraagd wordt de rol van Tsjechov te spelen in de gelijknamige musical.

.

bo5.jpg

.

In 1996 maakt Boudewijn zijn comeback met het album Een Nieuwe Herfst waarop hij opnieuw samenwerkt met Lennaert Nijgh.  Eén van de liedjes op het album is Avond, een nummer dat ooit werd geschreven voor Rob de Nijs. In de versie van Boudewijn groeit Avond uit tot een heuse klassieker die ieder jaar hoog genoteerd staat in de Radio 2 Top 2000. In 1998 krijgt Boudewijn een Edison voor zijn totale oeuvre. Een oeuvre dat verder wordt uitgebreid met de albums Het Eiland In De Verte (2004) en Lage Landen (2007). Beide platen bevatten nog teksten van Lennaert Nijgh, die in 2002 na een kort ziekbed komt te overlijden.

.

Na een ‘sabbatical’ van ruim een jaar staat Boudewijn in het najaar van 2009 weer op het podium met zijn succesvolle theatertour Wilde Jaren. Vervolgens toert hij met zoon Marcel langs de Nederlandse en Vlaamse theaters met het liedjesprogramma Waar Gebeurd. Voor het theaterseizoen 2012-2013 staat weer een uitgebreide theatertour in de planning getiteld Vaarwel Misschien Tot Ziens. Het wordt Boudewijns laatste grote theatertour. “Ik ga stoppen met lange tournees en de optredens drastisch beperken,”zegt Boudewijn, voor wie de jaren zo langzamerhand ook beginnen te tellen. “Misschien doe ik nog wel eens een kort tourtje van een paar weken, mocht zo’n gelegenheid zich aandienen. Stel je voor dat het bloed wil kruipen...”

.

bo6.jpg

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

.

Mogelijkheden genoeg...voor elk wat wils !

.

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.343 GHz. (H)  met Sym: 27.500 en FEC:3/4.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

.

oude radio hoe nostalia ontvangen.jpg

.

Radio 5 Nostalgia is ook op de 'nostalgische' middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen (en ver daarbuiten) via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet.Radio 5 Nostalgia kan u trouwens ook beluisteren via de analoge (radio) kabel van Telenet in FM kwaliteit.  

.

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland).

.

logo radio 5 nostalgia.jpg

.

Radio 5 Nostalgia (Foto's Radio 5 Nostalgia)

.

tijdsbalkje rood

08:57 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Marina binnenkort van start op 1485AM

Radio Marina binnenkort van start op 1485AM
.
 
Op korte termijn zal vanuit net Nederlandse Harlingen, via het enige nog actieve zendschip ter wereld de ‘Jenni Baynton’ Radio Marina 1485AM haar etheruitzendingen starten. Mits de juiste ontvanger en als je niet te ver in het binnenland woont, ook te beluisteren in Vlaanderen.
.

Radio Marina zegt het zeezendergevoel van weleer opnieuw bij de luisteraar te willen terugbrengen. Dat doen ze met de slogan: “Het baken van je radio!”

.

Marina is uiteraard op de eerste plaats een regionale gouwe ouwe zender voor Noord Nederland. Te beluisteren via de AM-frequentie 1485 of desgewenst, zoals men vroeger ook wel zei; "202 meter in de middengolf.”

.

RadioMarina.jpg

.

Het format bestaat uit muziek en informatie uit de glorietijd van de zeezenders: de jaren 60 tot en me 90. Daarmee wil men een waardig alternatief bieden voor de volwassen luisteraar die de ‘best-of’ cd-verzamelboxen die in hoge rotatie op diverse radiostations afgespeeld worden beu is.

.

Achter de schermen wordt momenteel nog keihard gewerkt door zowel de technici aan boord van het radiozendschip, als de directie, programmaleiding en DJ’s.

.

De programmering is zo goed als rond… Al zijn er nog een aantal lege tijdsloten. Daarom is men nog zoek naar enkele ‘oud-gedienden’ die bij zeezenders hebben gewerkt in de roerige jaren 60, 70 en/of 80.

.

 

RadiioMarina2.jpg

 

.

Heb jij een verleden met radio vanaf zee en wil je misschien wel weer iets betekenen of ondernemen op radiogebied? Of wellicht eens te gast zijn bij radiospecials op Marina om herinneringen op te halen uit die fantastische “zeebenentijd”?

.

Laat het weten aan de programmaleiding via: ton@radiomarina.nl . Ook medewerkers van weleer die bij Radio 10, Holland FM, Radio Noordzee Nationaal, Radio Gooiland/Okay FM/192 werkten, zijn van harte uitgenodigd om te reageren.

.

Luister HIER naar Radio Marina

.

RadioVisie (CD)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Nieuw hoorspel: De avonturen van mevrouw Nederland

NL:Nieuw hoorspel: De avonturen van mevrouw Nederland

.

ntr logo.jpg

.

De NTR gaat weer een nieuwe hoorspelserie uitzenden, ‘Wordfeud-drama’, dit is een 20-delige hoorspelserie vanaf maandag 6 augustus, elke werkdag om 18.55 uur op Radio 5 Nostalgia. 'De avonturen van Mevrouw Nederland' is een nieuw 20-delig ‘Wordfeud-drama’ van Bert Kommerij in het dagelijkse NTR-radioprogramma Familie Nederland.

.

Radio 5.jpg

.

In ‘De Avonturen van mevrouw Nederland’ krijgt een alleenstaande vrouw een mobiele telefoon cadeau van haar zoon, die aan de andere kant van de wereld woont. Het onschuldige spelletje Wordfeud zorgt ervoor dat haar overzichtelijke leven compleet overhoop komt te liggen.

.

RadioNL

.

luisterspel.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-07-12

Telenet is (heel) boos op 'inhalige' VMMa

Telenet is (heel) boos op 'inhalige' VMMa
.
 
Telenet en de VMMa (vtm, 2BE, Vitaya, JIM) praten niet meer met elkaar. De mediagroep eist meer geld en wil vooral het uitgesteld kijken met de digicorder aan banden leggen. Belga verspreidde het bericht dat eerder in diverse kranten opdook.
.

Duco.jpg

.

Telenetbaas Duco Sickinghe (foto) is boos omdat de Vlaamse tv-stations, met de VMMa op kop, steeds meer geld willen krijgen om hun signaal op de kabel te zetten. Ook is hij kwaad omdat ze via het Vlaams parlement de digicorder aan banden willen leggen.De tv-zenders beweren dat de opbrengsten onevenredig verdeeld zijn. Sickinghe schuift dat argument van tafel. "Het staat objectief vast dat er in Vlaanderen al hogere nettobetalingen plaatsvinden dan in de rest van Europa. En tegelijk hebben we de laagste kabelprijzen."

.

Sickinghe wijst erop dat Telenet een contract heeft met de regionale zenders en de VRT. Het contact met vtm viel stil na de "merkwaardige beweging" in het Vlaams parlement om elektronische apparatuur aan banden te leggen.

.

De topman van Telenet stelt dat hij geen zin meer heeft om met vtm te praten over een overeenkomst. Eén van de gevolgen is dat er op Yelo, het online tv-platform van Telenet, geen VMMa-zenders te zien zijn.

.

"Ondertussen betalen wij vtm nog steeds uit volgens het vorige - afgelopen - contract. Wij sturen nog steeds miljoenen naar hen op. Ik zou graag hebben dat ze eens bekendmaken hoeveel zij sinds 2005 al van ons gekregen hebben. Dan kan iedereen oordelen over hun zielige situatie", aldus Sickinghe.

.

Bericht: Belga/De Morgen

.

RadioVisie

.

tijdsbalkje rood

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

"Schone schijn"Onslow is overleden

"Schone schijn" Onslow is overleden

.

Als er nu een feuilleton (zo noemden we dat vroeger) was en is...waar ik (nog altijd) van geniet sie.Al is het al de 35 ste keer dat het heruitgezonden werd en is.....via de BBC,VRT en de Nederlandse televisie.En ALLE afleveringen heb ik ook op die goeie (oude) en toch wel betrouwbare VHS cassettes staan (die verliezen hoe dan ook geen kwaliteit).Toch blijf ik kijken naar de (zoveelste) herhalingen.Dat/dit is pure ontspannig met Britse humor die geen tijden kent...met gewoonweg fantastische acteurs.

.

oslow.jpg

.

De Britse acteur Geoffrey Hughes, beter bekend als Onslow uit "Keeping up appearances" ("Schone schijn"), is overleden. Hij was 68 en stierf aan de gevolgen van prostaat- kanker.
Nu hij was ook meermaals te zien in Hearbeat...(ook al meerdere kerren op onze VRT in hethaling.
.
.

Geoffrey Hughes begon zijn carrière bij het Victoria Theatre in Stoke on Trent. Daarna speelde hij verschillende theaterrollen in het Londense West End.

.

Hij speelde heel was gastrollen in tv-series, zoals "Dad's army" en "Doctor Who". In 1968 sprak hij zelfs de stem in van Paul McCartney in de tekenfilm "Yellow submarine". Het accent van The Beatles was Geoffrey Hughes erg vertrouwd, want ook hij kwam van de streek rond Liverpool.

.

In de jaren 70 en 80 speelde hij de rol van Eddie Yeats in de soap "Coronation Street". Maar het allerbekendst werd hij als "Onslow", de vadsige maar sympathieke schoonbroer van Hyacinth Bucket in "Keeping up appearances" ("Schone schijn").Momenteel (terug) in herhaling in het weekend op Eén.

.

               

              

              

.

Of er iemand van de VRT (programma samenstellers) kijkt naar deze blog?Geen idee... Suggestie...'Dat's Army' (Daar komen de schutters werd het genoemd in Nederland) zou ook wel een aangename (her) kennismaking zijn op onze Vlaamse televsiie.Op BBC 2 (alweer) wekelijks te zien...maar op onze VRT? Kan zekers niet duur zijn om deze heruit te zenden.Flinke luchtige ontspanning op een (b.v.afsluiter) avond. En zeker weten, de iets wat oudere kijkers zullen er ook (terug), nog eens van genieten !!!! Alhoewel...het zal bij een utopie blijven denk ik dan persoonlijk...enfin....

.

Een voorsmaaklje...

.

              

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Rob Stenders bij de AVRO op 3FM tijdens Olympische spelen

NL: Rob Stenders bij de AVRO tijdens Olympische spelen op 3 FM

.

 

Persbericht.gif

 

.

Van (morgen) maandag 28 juli tot en met vrijdag 10 augustus vervangt Rob Stenders AVRO-DJ Gerard Ekdom die dan met vakantie is. Samen met het Effe Ekdomteam maakt Stenders iedere middag vanuit de Olympische stad Londen de sportieve lunchshow Stenders Atleetvermaak bij de AVRO op 3FM. 

.

Zomer.jpg

.

Stenders en het team van Effe Ekdom maken vanaf maandag 28 juli twee weken vanuit Londen een bijzonder sportieve lunchshow op AVRO 3FM: Stenders Atleetvermaak. Rob Stenders en het Effe Ekdomteam bestaande uit Pieter, Tamara en Jelmer, aangevuld met oud hockeyinternational Margje Teeuwen. Zij kent de Olympisch wereld van binnen uit en ze doet verslag in Stenders Atleetvermaak van alles wat er achter de sportschermen gebeurt tijdens deze Londense spelen.

.

Uiteraard is er ook veel aandacht voor de Britse muziekscene en de vele concerten die er deze weken in Londen worden gegeven.  Stenders AtleetvermaakStenders Atleetvermaak, met Rob Stenders vanuit London, van maandag 28 juli tot en met vrijdag 10 augustus. Maandag t/m donderdag 12.00-14.00 uur en vrijdag 14.00-16.00 uur op 3FM.

.

 

Rob.jpg

 

.

AVRO Persbericht

.

In Vlaanderen is Radio 3FM niet te ontvangen via FM, tenzij je in een grensgemeente woont maar dan heb je ook DAB en DVB-T ter beschikking (via een eenvoudige DVB-T buitenantenne is in ieder geval 3FM vrij ver te ontvangen in Vlaanderen !).Abonnees van TVVlaanderen luisteren wél mee via satelliet (Radio 3 is gecodeerd en dus niet Free To Air).Bij Telenet (analoog) zit de zender ook in het analoge radio aanbod.Tenslotte is er ook nog de livestream via het internet.
.
.
pinkend sterretje De website van 3FM
.

avro.jpg

 

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende