26-05-12

Stoomlocomotief 29.013 vandaag terug in Denderleeuw !

Stoomlocomotief 29.013 vandaag terug in Denderleeuw !

.

Stomer 29 13 denderleeuw 2.jpg

                                                                                (Eigen foto)

.

Goed nieuws voor liefhebbers van historische treinen want vandaag -zaterdag, 26 mei-, zal (opnieuw) een historische stoomtrein met daaraan enkele historische wagons gekoppeld, een dag lang heen en weer pendelen tussen Brussel-Noord Denderleeuw (via de 'oude' spoorlijn naar Brussel). De stoomtrein zal daarbij vier keer halt houden in Denderleeuw. De brandweer van Denderleeuw zal de trein er twee keer bevoorraden met water.

.

De trein pendelt tussen Denderleeuw en Sint-Martens-Bodegem ter gelegenheid van een speciaal evenement in het trammuseum van Schepdaal. Genodigden zullen van het trammuseum met een historische bus naar het station van Sint-Martens-Bodegem gebracht worden waar ze zullen kunnen opstappen op de trein.
.
De trein zal omstreeks 10.42 uur een eerste keer aankomen in Denderleeuw. Daarna houdt hij er ook halt om 12.42 uur, om 14.42 uur en om 16.42 uur.
.

Stomer 29 13 denderleeuw.jpg

                                                                                  (Eigen foto)

.

Alle extra info vindt u op de website van Denderleeuw.Fotografen en liefhebbers zijn echter ook welkom op het perron om een kijkje te gaan nemen..

.

Voor de liefhebbers: het gaat om de historische locomotief Type 29, de enige nog rijdende locomotief in het bezit van de NMBS. De trein 29.013 was zelfs de laatste stoomtrein die een commerciële rit verzorgde in ons land: tussen Aat en Denderleeuw.

.
Maar (bijna) zeker weten...ook de Diesel (een ander trekpaard van de NMBS) zal nooit ver weg zijn want...Denderleeuw heeft (spijtig genoeg) geen draaibrug meer voor stoomlocomotieven.
.

Diesel.jpg

.
 
pinkend sterretje   Lees/zie ook: Denderleeuw NMBS 9/7/2005 ,Stoomlocomotief NMBS 29.013
 
pinkend sterretje   Lees/zie ook:Denderleeuw NMBS 10/9/2006,Stoomlocomotief NMBS 29.013
.
pinkend sterretje  Lees/zie ook:Historische stoomlocomotief 29013 in station van Denderleeuw (website Denderleeuw)
.
Dienstregeling
.

Dienstregeling.jpg

.
                                           
.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.