30-04-12

Véél Retro (muziek en beeld) op 3Sat HD en ZDF neo HD

Véél Retro (muziek en beeld) op 3Sat HD en ZDF neo HD

.

In veel Europese landen, is 1 mei een nationale feestdag. Voor de Duitse zenders 3Sat en ZDF Neo een reden om uit te pakken met de Retro Nacht en 3Sat HD herhaalt zelfs nu Pop Around the Clock en alles in HD !

.

Beide zenders zijn voor de meeste kijkers exclusief via de satelliet te ontvangen en bovendien zijn ze nu ook in HD-kwaliteit te ontvangen. De zenders ZDF Neo HD en 3Sat HD zijn vanaf heden ook in HD aangezet (3Sat HD op 11.347 Ghz (V) met SYM: 22.000 en Fec 2/3.ZDF Neo op vindt u op 11.362 GHz.(H) met Sym: 22.000 en FEC:2/3. Er wordt alleen niet direct in native HD uitgezonden alhoewel het al een hele verbetering zal zijn, we hebben onze sat tuner al aangepast !

.

3 sat HD.jpg

.
Op de satellietzender 3Sat HD wordt morgen (op 1 mei dus) de gehele dag Pop Around  the Clock uitgezonden (een herhaling van 31/12/2011-1/1/2012) en wie dus van oud naar nieuw heeft gemist krijgt de kans nu om (alweer) te kijken of dit zelfs op te nemen op zijn/haar DVD recorder. De volgorde is wel wat aangepast ten opzichte van oud en nieuw (Sylvesternacht). Veel artiesten zoals The Rolling Stones, R.E.M., Take That, Bon Jovi, Simply Red en Jamie Cullum komen alweer langs met live concerten morgen op 1 mei (en zelfs deels 2 mei). Een volledig overzicht is te vinden op: www.3sat.de

.

Maar het is nog niet gedaan !

.

ZDF neo HD logo.jpg

 

Op de Duitse zender ZDF Neo HD zal vanwege de feestdag van 1 mei de Retro Party Nacht worden gevierd en liefhebbers van Boney M of Abba moeten dan ook zeker gereed zitten of de DVD recorder voorprogrammeren want de uitzendingen zijn in topkwaliteit. De disconacht begint vanavond al op 30 april om 23.35 uur met Abba en vrijwel alles komt dan ook langs. Om 01.00 uur deze nacht is het helemaal feest voor liefhebbers van de Neue Deutsche Welle met artiesten als Nena en Falko uit de (vroege) 80-er jaren. Daarna gaat men nog verder terug naar de 70-er jaren met vanaf 02.50 uur sterren als Tina Turner, Amanda Lear en Dschinghis Khan. Om 04.00 uur volgt dan de Boney M. special.

.

Meer moet dat allemaal niet zijn, een streling voor het oog én het oor en bovendien allemaal FTA (Free To Air) maar abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard ook meekijken! !!!

.

Totaal TV

.

pinkend sterretje Lees ook:3 sat: Pop around the Clock - Silvester 2011-2012 (4/12/2011)

 

pop around the clock.jpg

.

tijdsbalkje rood

18:23 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek, Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Céline Dion weekartiest op Radio 5 Nostalgia

NL:Céline Dion weekartiest op Radio 5 Nostalgia

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt en zelfs zo zal blijven klinken in de toekomst !   

. 

radio5.jpg

.

Radio in Nederland, ze vergeten naast de vele 'internationale' zelfs ook hun 'eigen' grote artiesten niet want ook die komen vrij regelmatig aan bod in de programmering !

.

Terug een 'super' week...die vanaf vandaag (en voor de rest van de week) opgevrolijkt wordt door niemand minder dan Céline Dion.De muziekliefhebber zal deze keuze zeker waarderen.De 'muziektijden' van toen herleven opnieuw....ook deze week dus op Radio 5 Nostalgia !

.

We vonden ook een prachtige biografie van deze weekartiest en omdat die zo voortreffelijkis is (we kunnen er trouwens ook weinig of niks aan toevoegen) plaatsen we deze dan ook in zijn geheel,net zoals het op de website van Radio Nostalgia zelf staat geschreven.

.

 

celine 1.jpg

 

.

 

Als twaalfjarig meisje startte zij een zangcarrière waarmee zij zou uitgroeien tot één van de succesvolste zangeressen aller tijden. We hebben het over Celine Dion, de wereldberoemde zangeres uit Canada van wie intussen meer dan 200 miljoen albums zijn verkocht en wier hits worden meezongen van Montreal tot in Parijs en van Londen tot in Peking en Wladiwostok. Want Celine Dion is een absolute wereldster.

 

.

 

Céline Marie Claudette Dion wordt op 30 maart 1968 geboren in Charlemagne, een klein plaatsje in Quebec. Zij is de jongste telg van een veertien kinderen tellend katholiek Frans-Canadees gezin. Haar naam ontleent Céline aan de gelijknamige hit van de Frans zanger Hugues Aufray. Muziek speelt een belangrijke rol in het gezin Dion. Op vijfjarige leeftijd maakt Céline haar podiumdebuut als zij tijdens de bruiloft van haar oudste broer een liedje zingt. Vervolgens treedt zij samen met haar boertjes en zusjes regelmatig op in de pianobar van haar ouders. Op twaalfjarige leeftijd schrijft Celine haar eerste liedje, dat door haar broer wordt opgestuurd naar platenproducer René Angélil. Volgens eigen zeggen wordt Angélil tot tranen toe geroerd door Céline’s liedje en stem.

 

.

 

Angélil heeft zo veel vertrouwen in het talent van Céline dat hij een extra hypotheek opneemt op zijn huis om met dat geld haar eerste plaatje te financieren. Dat plaatje, 'La Voix Du Bon Dieu', verschijnt in 1981 en wordt een lokale hit. Dat succes wordt verder uitgebouwd. Binnen twee jaar tijd is de naam van Céline Dion gevestigd in alle Franssprekende landen, inclusief Frankrijk zelf. Daar ontvangt zij in 1983 haar eerste gouden plaat voor haar hitsingle 'D’amour Ou D’amitié'. Céline is dan pas vijftien jaar.

.

 

celine 2.jpg

 

 

.

 

In 1988 neemt Céline namens Zwitserland deel aan het Eurovisie Songfestival, dat zij prompt weet te winnen met het liedje 'Ne Partez Pas Sans Moi'. Vanzelfsprekend levert het liedje haar een grote hit op in Europa, maar niet in Nederland noch de Engelstalige landen. In overleg met René Angélil, die ook haar manager is geworden, besluit Céline dat zij voortaan ook Engelstalige liedjes gaat zingen. Om haar uitspraak te verbeteren volgt Céline twee jaar lang Engelse les waarna zij in 1990 als Celine Dion (dus zonder accent aigu) haar Engelstalig debuut maakt met het album Unison. Met de daarvan afkomstige single 'Where Does My Heart Beat Now' scoort Celine in de winter van 1991 haar eerste hit in Engeland, Amerika en Nederland.

 

.

 

Nog datzelfde jaar zingt Celine samen met Peabo Bryson het thema in van de Walt Disney-tekenfilm Beauty And The Beast. Hun gelijknamige duet wordt een grote wereldhit en komt te staan op haar tweede Engelstalige album, dat een succes wordt. Nog groter is het succes van haar derde Engelstalige album The Colour Of My Love, dat zij in 1994 uitbrengt. De plaat is opgedragen aan haar ontdekker René Angélil, haar 26 jaar oudere producer/manager met wie Celine inmiddels ook een liefdesrelatie heeft opgebouwd. Het stel treedt eind 1994 zelfs in het huwelijk. Op dat moment zijn van The Colour Of My Love meer dan vijftien miljoen exemplaren verkocht. Het album herbergt grote hits als 'The Power Of Love' en 'Think Twice', waarmee Celine haar eerste nummer 1-hit in Nederland weet te scoren.

 

.

 

In de jaren die volgen krijgt het enorme succes een vervolg middels Frans- en Engelstalige hits als 'Pour Que Tu M’aimes Encore', 'Because You Loved Me' en 'It’s All Coming Back To Me Now'. Van haar album Falling Into You uit 1996 worden meer dan 32 miljoen exemplaren verkocht. Daarmee is het één van de best verkochte albums aller tijden. In Nederland wordt de plaat bekroond met maar liefst zes platina onderscheidingen! In 1997 brengt Celine haar album Let’s Talk About Love uit. Op die plaat staan onder anderen het hitduet 'Tell Him' met Barbra Streisand en het samen met de Bee Gees uitgevoerde 'Immortality'. Maar dé hit van het album is het thema dat Celine heeft gezongen voor de bioscoopfilm Titanic. Zowel de film als het door Celine gezongen 'My Heart Will Go On' zijn onvoorstelbaar succesvol. Met 'My Heart Will Go On' voert Celine overal ter wereld de hitlijsten aan. In Nederland staat zij met het liedje maar liefst elf weken lang op de eerste plaats! Het is hier in 1998 de best verkochte single van het jaar. Een jaar later treedt Celine op in een tot aan de nok toe gevulde Amsterdam ArenA. Niet lang daarna last zij een rustpauze in. Celine wil haar man steunen, bij wie keelkanker is geconstateerd, als ook een gezin met hem stichten. Terwijl haar echtgenoot langzaam geneest van zijn ziekte, bevalt Celine in januari 2001 van hun eerste zoon. In 2010 krijgt het echtpaar een tweeling, eveneens jongens.

.

celine 3.jpg

.

 

In 2002 maakt Celine een geslaagde comeback met haar album A New Day Has Come. Tegelijkertijd wordt bekend gemaakt dat zij voorlopig alle aandacht haar gezinnetje wil besteden en daarom niet langer op tournee gaat. In plaats daarvan treedt zij vanaf maart 2003 tot en met eind 2007 op met een eigen theatershow in Caesars Palace in Las Vegas. Uiteindelijk verzorgt Celine precies 750 voorstellingen in het hotel in Las Vegas. In 2008 gaat zij ter promotie van haar nieuwe album Taking Chances weer op tournee. In dat kader staat Celine op 2 juni 2008 opnieuw in een uitverkochte Amsterdam ArenA. In 2010 wordt Celine Dion in Amerika uitgeroepen tot meest populaire artiest voor beroemdheden als Elvis Presley en The Beatles. In maart 2011 keert Celine voor 70 shows terug in Caesars Palace in Las Vegas. Medio 2012 verschijnt een nieuw Engelstalig album van Celine.

 

.

 

“I started at five years old on the kitchen table with my family supporting me. I know where I’m from and I know exactly where I’m going,” aldus Celine Dion.

.

 

celine 4.jpg

 

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

.

Mogelijkheden genoeg...voor elk wat wils !

.

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.343 GHz. (H)  met Sym: 27.500 en FEC:3/4.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

.

oude radio hoe nostalia ontvangen.jpg

.

Radio 5 Nostalgia is ook op de 'nostalgische' middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen (en ver daarbuiten) via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet.Radio 5 Nostalgia kan u trouwens ook beluisteren via de analoge (radio) kabel van Telenet in FM kwaliteit.  

.

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland).

.

logo radio 5 nostalgia.jpg

.

Radio 5 Nostalgia (Foto's Radio 5 Nostalgia)

.

tijdsbalkje rood

09:10 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu op 1040 euro !

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu op 1040 euro !

.

Vandaag spelen ze traditiegetrouw alweer (elk uur) tussen 13 en 16 uur ''de Flard in de Topcollectie op Radio 2'. Ze laten je een korte noot uit een liedje horen tijdens het programma en jij moet dan raden over welk nummer het gaat.Het is altijd de moment om mee te spelen (raden)....

.

topcollectie.jpg

.

DE FLARD is op dit moment maar liefst 1040 euro muziek waard.Dus meer dan de moeite om mee te spelen ! Indien niet geraden komt er elk uur zelfs nog 10 euro bij ! En als je dan weet dat elke nieuwe opgave (Flard) ook meteen opnieuw vertrekt van 250 euro (na geraden te zijn), onlangs nieuw ingeburgerd bij het radiospel.

.

Heb je enig idee? Laat dan van je horen via sms naar 6042 (0,5 € per bericht) of mail titel en uitvoerder door naar detopcollectie@radio2.be. Uiteraard moet je wél luisteren daarvoor naar De Top... Succes!!

.

platendraaier.gif

.

De Flard zit deze keer alvast NIET in deze onderstaande liedjes:

.

 

 • Ai se eu te puego - MICHEL TELO
 • Alors on danse - STROMAE
 • A steel guitar and a glass of wine - PAUL ANKA
 • Baretta's Theme - SAMMY DAVIS, JR
 • Bright side of the road - VAN MORRISON
 • Charlie Brown - TWO MAN SOUND
 • Crazy - GNARLS BARKLEY
 • Daddy Cool / The girl can't help it - DARTS
 • Dag zuster Ursula - ROB DE NIJS
 • De do do do de da da da - THE POLICE
 • End of the line - THE TRAVELING WILBURYS
 • Eso Beso - PAUL ANKA
 • Evil Woman - ELECTRIC LIGHT ORCHESTRA
 • Fame - DAVID BOWIE
 • Foxie Foxtrot - NICO HAAK
 • Ghostbusters - RAY PARKER, JR
 • Girls just want to have fun - CINDY LAUPER
 • Gloria - THEM
 • Guitar King - HANK THE KNIFE & THE JETS
 • Happy together - THE TURTLES
 • Have I the right - THE HONEYCOMBS
 • Hé komaan - DIMITRI VAN TOREN
 • Here comes the sun - THE BEATLES
 • Het land van Maas en Waal - BOUDEWIJN DE GROOT
 • Hit me with your rhythm stick - IAN DURY & THE BLOCKHEADS
 • Hopelessly devoted to you - OLIVIA NEWTON-JOHN
 • I can help - BILLY SWAN
 • I can't resist - SALIX ALBA
 • I have a dream - ABBA
 • I know what I know - PAUL SIMON
 • It's not unusual - TOM JONES
 • I want to hold your hand - THE BEATLES
 • Jambalaya - FATS DOMINO
 • Jessica - ALLMAN BROTHERS BAND
 • Johnny B. Goode - CHUCK BERRY
 • Kili-watch - THE COUSINS
 • Kinderen een kwartje - LIESBETH LIST
 • Kiss and say goodbye - THE MANHATTANS
 • Les tomates - JACQUES ARY
 • Long train running - DOOBIE BROTHERS
 • Look who it is - HELEN SHAPIRO
 • Love is all - ROGER GLOVER
 • Makin' love - FLOYD ROBINSON
 • Making your mind up - BUCKS FIZZ
 • Never let her slip away - ANDREW GOLD
 • One is one - NICK McKENZIE
 • One way ticket - ERUPTION
 • Paradise by the dashboard light - MEATLOAF
 • Radar Love - GOLDEN EARRING
 • Rain and tears - APHRODITE'S CHILD
 • Raindrops keep falling on my head - B.J. THOMAS
 • Ring Ring - ABBA
 • Rosetta - GEORGIE FAME & ALAN PRICE
 • Sex Machine - JAMES BROWN
 • She likes weeds - TEE SET
 • Shout - THE TRAMMPS
 • Summer in the city - JOE COCKER
 • Sussudio - PHIL COLLINS
 • Tainted Love - SOFT CELL
 • Take me back to the old Transval - THEMBI
 • The Floral Dance - BRIGHOUSE & RASTRICK BRASS BAND
 • The free electric band - ALBERT HAMMOND
 • The Groove - RODNEY FRANKLIN
 • The Hucklebuck - ROYAL SHOWBAND WATERFORD
 • This land is your land - TRINI LOPEZ
 • Tom Dooley - THE KINGSTON TRIO
 • Tweedle dee, tweedle dum - MIDDLE OF THE ROAD
 • Twilight Café - SUSAN FASSBENDER
 • Walking back to happiness - HELEN SHAPIRO
 • We no speak Americano - YOLANDA BE COOL
 • We've gotta get out of this place - THE ANIMALS
 • When I'm dead and gone - McGUINESS-FLINT
 • Yes Tonight Josephine - JOHNNIE RAY
 • Zing! went the strings of my heart - THE TRAMMPS

 

.

Ter Info

.

Radio 2 De Topcollectie doordeweeks van maandag tot zaterdag tussen 13 en 16 uur via FM, DAB,DVB-T, satelliet én internet.Telefoon:070/34.50.02!

.

tapedeck.gif

.

pinkend sterretje Herbeluister de meest recente uitzending.

pinkend sterretje De Topcollectie Radio 2 website

pinkend sterretje De Radio 2 website

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf vandaag: véél Duitse FTA HD kanalen op Astra 1

Vanaf vandaag: véél Duitse FTA HD kanalen op Astra 1

.

 

ard_zdf_arte.png

.

De Duitse publieke omroepen ARD en ZDF hadden enige tijd geleden al de definitieve lijst van Duitse publieke HD-kanalen die vanaf vandaag op de ASTRA 1 (19,2° Oost) satelliet te ontvangen zijn bekend gemaakt. Alle Duitse publieke HD-kanalen worden dus ook ongecodeerd via de satelliet uitgezonden.

.

satellietschotel.jpg

.

Hieronder vindt u alle Duitse publieke HD-kanalen die vanaf vandaag via de ASTRA1-satelliet te ontvangen zijn met de frequenties.

.

Transponder 10 – frequentie 11.347 GHz.(V): ZDF Kultur HD, ZDF Neo HD en ZDF Info HD

.

Transponder 11 – frequentie 11.362 GHz.(H): ZDF HD, KI.KA HD, 3Sat HD

.

Transponder 19 – frequentie 11.494 GHz.(H): Das Erste HD, ARTE HD, SWR HD

.

Transponder 25 – frequentie 11.582 GHz.(H): NDR HD, BR HD en Phoenix HD

.

Transponder 101 – frequentie 12.422 GHz.(H): WDR HD

.

TotaalTV (Jargo Kriek)

.

satellietkijken.jpg

 .

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-12

Nieuw:Belgian Oldies Radio (webradio BOR)

Nieuw:Belgian Oldies Radio (webradio BOR)

.

Logo Belgian Oldies logo.jpg

.

Belgian Oldies Radio (BOR) is de meest recente (al kan dit gegeven intussen alweer achterhaald zijn natuurlijk), nationale webstream die een gooi doet naar enige roem. Het project zag het levenslicht op donderdag 25 april om  precies 23:13 uur. De eerste kreet was Jumping Jack Flash van The Rolling Stones. De voorlopige testuitzendingen zijn de klok rond te beluisteren via deze stream. BOR maakt gebruik van het platform van Radionomy.

.

Voor wie zich geroepen voelt om een bijdrage te leveren, mag vrijblijvend contact opnemen via: flandersbeat@gmail.com. want de nieuwe radio zoekt uiteraard ook nog wat extra (vrijwillige) medewerkers.Hoe meer zielen hoe meer (muziek) vreugde.

.

De voorlopige officiële startdatum is 1 juni: ondertussen draaien de testuitzendingen....het radiostattion heeft een nostalgische kijk naar de jaren '50,'60 en '70 en draaid ook minder bekende fonoplaten uit die peruiode,ook singeltjes op 45 t passeren dus wel eens de revue, en dat maakt BOR nu echt al zo speciaal ! 

.

Een kijkje op hun (voorlopig) uitzendschema (programmatie)

.

Belgian Oldies Radio.jpg

Om te vergroten klik hierboven (één of tweemaal)  op het schema !

.

 tijdsbalkje rood

 

12:21 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Yesterday, maar dan wel de komende dagen

Yesterday, maar dan wel de komende dagen
.
 

 

Yesterday is een multimediaproject dat zowel uit 'print', televisie als radio bestaat. In het weekblad De Beiaard gaat het over het verleden van Vlaamse Ardennen, AVS en TV Oost werken mee en in een radioprogramma van twee uur grasduint Johan Persyn in de muziekgeschiedenis, met de klemtoon op hits uit de jaren 50, 60 en 70. Wij kijken iedere week mee.
.

persyn.jpg

.

‘Het thema uit de film ‘De Derde Man’ of ‘The Third Man’ van de Oostenrijkse citerspeler Anton Karas opent de volgende Yesterday. Waarna men even rond 1950 blijft hangen met ‘Etoile des neiges’ van de Franse zangeres Line Renaud. De ‘Eerste de Beste’ van die song, uit 1949: is ‘For ever and ever’ van Gracie Fields.

.

Het volgende duo is voor de Amerikaanse zanger, liedjesschrijver en pianist Johnny Ray, hits uit 1955 en 1957: ‘Such a night’ en ‘Look homeward angel’. Plus de grote instrumentale hit van het orkest Perez Prado uit 1955: ‘Cherry pink and apple blossom white’. Hier werd leentjebuur gespeeld bij een Frans chanson van André Claveau uit 1950: ‘Cerisier rose et pommier blanc’.

.

Uit begin jaren 60 komt een mooi duo van een… duo: The Everly Brothers scoorden in die tijd heel wat grote hits, zoals ‘Cathy’s clown’ en ‘Crying in the rain’. Tegen het einde van het eerste uur komt het Gesproken Weekblad langs met een verhaal over honderd jaar bijen houden in de Vlaamse Ardennen. Daar weten The Searchers het gepaste gevolg aan te geven, met een hitje uit 1965: ‘Bumble bee’.

.

Het tweede uur Yesterday begint met een tweeling van de Britse zanger Dave Berry, die midden de jaren 60 erg populair was in Vlaanderen. ‘Hidden’ en ‘If you wait for love’ waren misschien niet zijn bekendste hits, maar wel twee aardige nummers die allebei in de Vlaamse Top 20 stonden in april 1966.

Nog verrassender is een duo rond de song ‘L.David Sloane’ van de Amerikaanse zangeres en actrice Michele Lee. Het was een eerder bescheiden hit in de States, maar werd wel opgemerkt in Vlaanderen en vertaald naar ‘Hé David Sloane’, een knappe single van Lily Castel in 1968.

.

En voor een laatste duootje gaat Yesterday terug naar het begin van de jaren 70, als Olivia Newton-John een hit heeft met ‘If not for you’, dat ook in de originele versie wordt gedraaid. Deze ‘Eerste de Beste’ komt van de elpee ‘New Morning’ van Bob Dylan, uit 1970.’

.

yesterday2.jpg

.

WAAR WORDT 'YESTERDAY' UITGEZONDEN?

.

 Radio STAR 
 
Zondag: 10.00-12.00 uur en op woensdag: 16.00-18.00 uur 
Radio MFM  
  Zondag: 10.00-12.00 uur en op dinsdag: 19.00-21.00 uur 
Radio BROUWER   
  Zaterdag: 15.00-17.00 uur en op woensdag: 13.00-15.00 uur 
Radio PROS maandag van 12.00 tot 14.00 uur 
FAMILYRADIO 
  Zaterdag: 07.00-09.00 uur én op zondag van 08.00- 10.00 uur.

.

Het programma is ook gedurende de ganse week te beluisteren via de stream van radiomfm.be (doorkllikken naar "programma")

.

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'De grote verhuisshow' van Ketnet op 2 kanalen

'De grote verhuisshow' van Ketnet op 2 kanalen
.
 
Op dinsdag 1 mei is het zover: dan verhuist Ketnet. En om ervoor te zorgen dat iedereen goed en wel mee overstapt van het oude naar het nieuwe kanaal, is er die dag De grote verhuisshow.
.

logo Ketnet.jpg

.

Het wordt een gevarieerd spektakel met vele bekende gezichten, verrassende ontmoetingen en uiteraard Ketnet-programma’s. En voor één keer mogen de Ketnetters naar hartenlust zappen: van Ketnet … naar Ketnet. Op 1 mei vanaf 08:00 uur.

.

De afgelopen weken hebben ruim twintigduizend Ketnetters zich op Ketnet.be veranderd in een verhuisdoos om zich voor te bereiden op de grote verhuis op dinsdag 1 mei. Dan verhuist Ketnet namelijk van zijn oude kanaal naar een splinternieuwe eigen stek.

.

Tijdens De grote verhuisshow kunnen kijkers live volgen en zien hoe alle verhuisdozen van het oude Ketnet naar het nieuwe Ketnet worden verscheept. Dat levert unieke tv-momenten op, want het programma loopt simultaan op twee verschillende kanalen, in twee verschillende versies die samen toch één geheel vormen.

.

KetnetVerhuis.jpg

.

Aan de kijker om al zappend te ontdekken welke verhaallijn hij wil volgen op welk Ketnet. Op het ‘oude’ kanaal (waar Ketnet tot nu toe samen met Canvas te zien was) staan wrappers Charlotte en Melvin tussen torenhoge stapels verhuisdozen.

.

Die moeten allemaal naar het ‘nieuwe’ kanaal (in de meeste huiskamers te vinden op 12), waar wrappers Niels en Véronique alles uitpakken en op z’n plaats zetten. Peter en Kristien zijn manusjes-van-alles.

.

Om alle spullen en programma’s op tijd verhuisd te krijgen naar de nieuwe stek komen heel wat boezemvrienden van Ketnet een handje helpen: Kaatje en Kamiel verhuizen mee, Samson & Gert zijn van de partij, maar ook Bartel van X-Treem, Oma en Opa Fonkel, de jongeren van de Elfenheuvel, de Pretman en nog vele anderen.

.

Dat zorgt voor onverwachte ontmoetingen en bijzonder grappige situaties. De grote Ketnet verhuisshow wordt doorspekt met de allerleukste Ketnet-programma’s, van Mega Mindy over Karrewiet en Mijn kunst is top! tot Mr. Bean.

.

* De grote verhuisshow: dinsdag 1 mei vanaf 08.00 uur op Ketnet.

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ringtone met Wereldomroeptune te downloaden

Ringtone met Wereldomroeptune te downloaden
.
 
 
Radio Nederland Wereldomroep houdt er eind van de maand, als gevolg van draconische omroepbezuinigingen bij onze noorderburen, mee op. Ook heel wat Vlamingen zullen de zender missen en het bekende herkenningsmelodietje. Aan dit laatste werd evenwel iets gedaan...
.

merck.gif

.

Naar aanleiding van de afscheidsmarathon 'Tot zover de Wereldomroep' is de afstemmelodie van de Wereldomroep, 'Merck toch hoe sterck', nu te downloaden als ringtone. Jarenlang gebruikte de Wereldomroep 'Merck toch hoe sterck' als een zogenaamd pauzeteken, behalve bij de Franstalige uitzendingen.

.

Het muziekje, uitgevoerd met een carillon, was duidelijk hoorbaar op de korte golf en gaf luisteraars de gelegenheid op tijd af te stemmen. Na het carillon volgden de pips van het tijdsein en begon het programma.

.

'Merck toch hoe sterck' is één van de bekendste Nederlandse geuzenliederen. De gebruikte melodie werd gespeeld op de beiaard van de Sint-Gertrudiskerk in Bergen op Zoom en de beiaard van O.L.V. Hemelvaart in Raamsdonksveer.

.

               

.

Bron: Radio.nl

.

pinkend sterretje Website (RNW) waar je direct de ringtone kan downloaden !

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-12

Nieuw:Belgian Oldies Radio (webradio BOR)

Nieuw:Belgian Oldies Radio (webradio BOR)

.

Logo Belgian Oldies logo.jpg

.

Belgian Oldies Radio (BOR) is de meest recente (al kan dit gegeven intussen alweer achterhaald zijn natuurlijk), nationale webstream die een gooi doet naar enige roem. Het project zag het levenslicht op donderdag 25 april om  precies 23:13 uur. De eerste kreet was Jumping Jack Flash van The Rolling Stones. De voorlopige testuitzendingen zijn de klok rond te beluisteren via deze stream. BOR maakt gebruik van het platform van Radionomy.

.

Voor wie zich geroepen voelt om een bijdrage te leveren, mag vrijblijvend contact opnemen via: flandersbeat@gmail.com. want de nieuwe radio zoekt uiteraard ook nog wat extra (vrijwillige) medewerkers.Hoe meer zielen hoe meer (muziek) vreugde.

.

De voorlopige officiële startdatum is 1 juni: ondertussen draaien de testuitzendingen....het radiostattion heeft een nostalgische kijk naar de jaren '50,'60 en '70 en draaid ook minder bekende fonoplaten uit die peruiode,ook singeltjes op 45 t passeren dus wel eens de revue, en dat maakt BOR nu echt al zo speciaal ! 

.

Een kijkje op hun (voorlopig) uitzendschema (programmatie)

.

Belgian Oldies Radio.jpg

Om te vergroten klik hierboven (één of tweemaal)  op het schema !

.

 

tijdsbalkje rood

10:17 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Pré Historie van morgen 29 april 2012

De Pré Historie van morgen 29 april 2012

.

Morgen-zondag 29 april 2012 -neemt Guy je mee naar het nieuws én de leukste hits uit de laatste week van april 1961 (51 jaar geleden), '71 (41 jaar terug), '81 (31 jaar terug in de tijd), en de laatste week van april 1991 (21 jaar geleden).

.

guydepreradio2.jpg

.

Enkele opvallende hits van april 1961: I’ve Told Every Little Star door Linda Scott, Cecilia Rock van de Antwerpse Jokers, en Green Leaves Of Summer van The Brothers Four.

.

Je hoort de Franse president Charles De Gaulle over de militaire opstand in Algerije tégen de onafhankelijkheid van die Franse kolonie, en de opstandige Franse legergeneraal Salan tijdens een openluchtmeeting Algiers.

.

Another Day van Paul McCartney, En Un Mondo Nuevo, de Spaanse inzending voor het Songfestival door Karina die tweede werd 41 jaar geleden, en Ramses Shaffy met Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk En Bewonder waren enkele van de hits in de laatste aprilweek van 1971.
.
 
Verder hoor je de Amerikaanse president Richard Nixon over de Amerikaanse militaire invasie in Cambodja, commissaris De Rouck over de slecht functionerende gemeentepolitie in ons land, en de Brugse schepen Van Maele over de vervuilde Reien in zijn stad.
.
 
Daarna 31 jaar terug in de tijd naar de laatste week van april 1981 met onder meer premier Marc Eyskens over het Waalse staal.
.
 
Hits waren toen onder meer: Don’t Stop The Music van Yarbrough & Peoples, Brussel door Liliane Saint-Pierre, en het Spaanse songfestivalliedje Y Solo Tu door Bacchelli.
.
   
Ten slotte terug naar de laatste week van april 1991 met reporter Jan Balliauw in Tsjernobil, 5 jaar na de kernramp, chauffeur Frans De Kokker over toenemende auto-inbraken en agressie, en Urbain Abermaete van de Boerenbond over schade aan gewassen door de aanhoudende nachtvorst 21 jaar geleden.
.
 
Senza Una Donna van Zucchero & Paul Young, Geef Het Op waarmee Clouseau toen deelnam aan het Songfestival, en Secret Love van The Bee Gees deden het 21 jaar geleden uitstekend in de hitparade en op de radio.
.

platendraaier.gif

.
 
Platenspeellijst
.
Blue moon - THE MARCELS
Surrender - ELVIS PRESLEY
Are you sure - THE ALLISONS
Non, je ne regrette rien - EDITH PIAF
I've told every little star - LINDA SCOTT
Cecilia Rock - THE JOKERS
Green leaves of summer - THE BROTHERS FOUR
Mother-in-law - ERNIE K DOE
Corrina, Corrina - RAY PETERSON
Another day - PAUL McCARTNEY
Jack in the box - CLODAGH RODGERS
Goeiemorgen, morgen - NICOLE & HUGO
True love, that's a wonder - SANDY COAST
Love story - ANDY WILLIAMS
Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder - RAMSES SHAFFY
En un mundo nuevo - KARINA
Mozart symphony nr 40 - WALDO DE LOS RIOS
Making your mind up - BUCKS FIZZ
Kids in America - KIM WILDE
9 to 5 - DOLLY PARTON
Brussel- LILIANE SAINT-PIERRE
Don't stop the music - YARBROUGH & PEOPLES
Y solo tu - BACCHELLI
Vienna - ULTRAVOX
The shoop shoop song (It's in his kiss) - CHER
Geef het op - CLOUSEAU
Senza una donna - ZUCCHERO & PAUL YOUNG
Blue hotel - CHRIS ISAAK
Secret Love - THE BEE GEES
Should I stay or should I go - THE CLASH
Rhythm of my heart - ROD STEWART
Saint Agnes and the burning train - STING

.

De Pre Historie.jpg

.
pinkend sterretje   De website van de Pré Historie

pinkend sterretje   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma.

.

      radio2

.

Radio 2

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende