31-03-12

MNM:"Rhythm is a dancer" is ultieme ninetieshit

MNM:"Rhythm is a dancer" is ultieme ninetieshit

.

"Rhythm is a dancer" van SNAP! is voor het vierde opeenvolgende jaar uitgeroepen tot grootste hit van de jaren 90. Het nummer prijkt opnieuw op de eerste plaats in de "Top 99 van de nineties" van MNM. De hoogste nieuwkomer in de lijst is "I will always love you" van Whitney Houston.

.

dyn002_original_200_181_pjpeg_2616433_bad3d390189a594660b1fa57aae3391b_4.jpg

De marathonuitzending van de lijst van de luisteraars van MNM begon om 11 uur met Elias Smekens. Even voor 19 uur mochten Peter Van de Veire en Eva Daeleman de laureaat van de "Top 99 van de nineties" aankondigen.

.

"Rhythm is a dancer" SNAP! staat voor het vierde opeenvolgende jaar op de eerste plaats in de lijst met ultieme hits uit de jaren 90. "One" van U2 en "Lift u up" van de Belgische danceformatie 2 Fabiola vervolledigen het podium.
.

De hoogste nieuwkomer in lijst is "I will always love you" van Whitney Houston (foto) op zeven. Het was een gezellige ontknoping van de lijst met verschillende ballades in de top tien. "Eva dansen", vroeg Van de Veire toen "Nothing else matters" van Metallica en "One" van U2 werd uitgezonden. "Graag, maar niet te dicht", antwoorde de sidekick van Van de Veire met plezier.

.

In totaal stonden er 23 Belgische nummers in de lijst van MNM. Milk Inc., Backstreet Boys en Michael Jackson werden drie keer gedraaid. Vannacht sluit MNM de feestelijke "Back to the ninetiesweek" af met een groot feest in het Sportpaleis in Antwerpen.

.

De Top 10

.

1 (1) Rhythm is a dancer - SNAP!
2 (8) One - U2
3 (7) Lift u up - 2 Fabiola
4 (19) Nothing else matters - Metallica
5 (3)  No limit - 2 Unlimited
6 (12) God is a dj - Faithless
7 (-) I will always love you - Whitney Houston
8 (13) Captain Jack - Captain Jack
9 (10) Smells like teen spirit - Nirvana
10 ()2 Mia - Gorky

.

MNM.jpg.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

21:44 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Yesterday, maar dan wel de komende dagen

Yesterday, maar dan wel de komende dagen
.
 
 
Yesterday is een multimediaproject dat zowel uit 'print', televisie als radio bestaat. In het weekblad De Beiaard gaat het over het verleden van Vlaamse Ardennen, AVS en TV Oost werken mee en in een radioprogramma van twee uur grasduint Johan Persyn in de muziekgeschiedenis, met de klemtoon op hits uit de jaren 50, 60 en 70. Wij kijken iedere week mee.
.

persyn.jpg

.

‘Now is the hour’ zingt Bing Crosby in 1948 en inderdaad: het uur voor een nieuwe aflevering van Yesterday is aangebroken. En die brengt de luisteraar al vlug een eerste duet. Twee hits van Frankie Laine uit de prille jaren 50: ‘The kid’s last fight’ en zijn versie van ‘Granada’.

.

Ook opmerkelijk: een succesje van het Nederlandse kindsterretje Heleentje van Capelle, vooral bekend van ‘Naar de speeltuin’, maar in die periode had ze nog wel meer hitjes, zoals ‘Vader speelt piccolino’.

.

Uit 1956 komt een duo van Perry Como, een single met twee hitkanten, zoals dat in die tijd wel meer gebeurde. ‘Jukebox baby’ haalde de tiende plaats in de Billboard Hot 100, de A-kant, ‘Hot diggity’, was goed voor de eerste plaats.

.

Voor een volgende duootje trekt het programma naar begin jaren 60 en naar Frankrijk, voor ‘Il n’y a plus d’après’. Een succes voor chansonnier Guy Béart, maar origineel van grote dame Juliette Greco. En we krijgen twee ‘Eerste de Beste’s’ na elkaar, want ‘You better move on’ was oorspronkelijk een hit voor Arthur Alexander, in 1962, maar werd een jaar later al gecoverd door The Rolling Stones.

.

In het tweede uur Yesterday krijgt Jacques Dutronc een tweeling: ‘L’idole’ (1967) was misschien niet zo bekend bij ons, maar die andere hit van een jaar later zeker wel: ‘Il est cinq heures, Paris s’éveille’. Voor de rest geen duo’s meer in deze uitzending, wel neemt men nog afscheid van drie markante figuren uit de muziekwereld.

.

Zo is Jimmy Ellis, zanger van The Trammps, gestorven. Hij werd 74 en zong ook mee op de grote hit voor The Trammps in Vlaanderen en Nederland uit 1977-1978: ‘Love epidemic’. Ook Mike Hossack, ex-drummer van The Doobie Brothers, is niet meer. Hij werd 65. Speciaal voor hem wordt een hit voor The Doobies uit hun beginperiode: ‘Jesus is just alright’, nog eens gedraaid.

.

Maar de eerste van wie Yesterday de volgende dagen afscheid neemt is Robert Sherman, samen met zijn broer Richard verantwoordelijk voor de muziek van, onder meer, Walt Disney’s Mary Poppins. Julie Andrews en Dick Van Dyke mogen nog eens hun tong breken op ‘Super-cali-fragil-istic-expi-ali-docious’. Robert Sherman is 83 geworden.

.

 

.Yesterday logo.jpg

.

 

WAAR WORDT 'YESTERDAY' UITGEZONDEN?

.

 Radio STAR 
 
Zondag: 10.00-12.00 uur en op woensdag: 16.00-18.00 uur 
Radio MFM  
  Zondag: 10.00-12.00 uur en op dinsdag: 19.00-21.00 uur 
Radio BROUWER   
  Zaterdag: 15.00-17.00 uur en op woensdag: 13.00-15.00 uur 
Radio PROS maandag van 12.00 tot 14.00 uur 
FAMILYRADIO 
  Zaterdag: 07.00-09.00 uur én op zondag van 08.00- 10.00 uur.

.

Het programma is ook gedurende de ganse week te beluisteren via de stream van radiomfm.be (doorkllikken naar "programma")

.

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Pré Historie van morgen 1 april 2012

De Pré Historie van morgen 1 april 2012
.
 
Vandaag- zondag 1 april 2012 -neemt Guy je mee naar het nieuws én de leukste hits uit de eerste week van april 1964 (48 jaar geleden), '74 (38 jaar terug), '84  (28 jaar terug in de tijd), en de eerste week van april 1994 (18 jaar geleden).
.

guydepreradio2.jpg

 
.
 
Enkele opvallende hits van april 1964: Can’t Buy Me Love van The Beatles, Draai Dan 79 72 04 van Will Tura, en Tchin, Tchin van Richard Anthony.
.
 
Je hoort een bijdrage over een sociaal verweerfront van de vakbonden tegen de artsenstaking in ons land, en het antwoord daarop door dokter De Bruyn van het stakende artsensyndicaat.
.
 
I’ll Have To Say I Love You In A Song van Jim Croce, Ik Zie Een Ster van Mouth & MacNeal waarmee Nederland toen deelnam aan het Eurovisie Songfestival, en Si On Chantait van Julien Clerc waren enkele van de hits uit de eerste week van april 1974.
.
 
Verder hoor je een bijdrage over 25 jaar Navo met secretaris-generaal Joseph Luns, en een in memoriam van sporter Victor Boin die toen op 88-jarige leeftijd overleed.
.
 
Daarna 28 jaar terug in de tijd naar begin april 1984 met Francis Van Noten van het museum voor Midden-Afrika over de vondst van een pré-historische mens (!) van 4 miljoen jaar oud, bondscoach Guy Thys over de zware straffen die enkele spelers kregen na een omkoopschandaal bij een wedstrijd tussen Standard en Waterschei en waardoor ze dreigden niet te kunnen deelnemen aan het EK in Frankrijk. De Gentse professor Adriaan Verhulst die werd verkozen tot voorzitter van de raad van beheer van de BRT en die als liberaal beloofde deze omroep te zullen verdedigen tegen de plannen van die liberalen om de openbare omroep af te bouwen. En hardloper Miel Puttemans die een aanval op het werelduurrecord aankondigde.
.
 
Hits waren toen onder meer: Dance Hall Days van Wang Chung, Scratchin’ Zwaantjes van Urbanus, en Adult Education van Hall & Oates.
.
      
Ten slotte terug naar de eerste week van april 1994 met Brussels schepen Freddy Thielemans die na het ontslag van burgemeester Demaret vond dat hij, en niet de Vlaamse eerste schepen van onze hoofdstad, recht had op de functie van waarnemend burgemeester omdat Thielemans 85 % van de Brusselse bevolking vertegenwoordigde, nl. de Franstalingen. Minister van Binnenlandse Zaken Louis Tobback was het daar niet mee eens en vond dat het wel degelijk de Vlaamse CVP-eerste schepen van Brussel was die waarnemend burgemeester moest zijn. Verder een bijdrage over de allerlaatste Vlaamse dienstplichtigen in ons leger, en de Belgische kolonel Maréchal in Rwanda over het neerhalen van het vliegtuig van president Habyarimana.
.
 
Prince met The Most Beautiful Girl In The World, Arno van Bart Van Den Bossche, en Strani Amori door Laura Pausini deden het 18 jaar geleden uitstekend in de hitparade en op de radio.
.

platendraaier.gif

.
 

De platenspeellijst

.

It's in his kiss (Shoop shoop song) - BETTY EVERETT
Can't buy me love - THE BEATLES
Tell me when - THE APPLEJACKS
Bits and pieces - DAVE CLARK FIVE
Tchin, Tchin - RICHARD ANTHONY
Draai dan 79 72 04 - WILL TURA
Goody Goody - TRINI LOPEZ
Not fade away - THE ROLLING STONES
Tiger feet - MUD
Si on chantait - JULIEN CLERC
Ik zie 'n ster - MOUTH & McNEAL
Dirty ol' man - THE THREE DEGREES
The air that I breathe - THE HOLLIES
I'll have to say I love you in a song - JIM CROCE
You're sixteen - RINGO STARR
Fly away. - TEACH IN
The entertainer - MARVIN HAMLISH
Girls just want to have fun - CYNDI LAUPER
Break my stride - MATTHEW WILDER
Get out your lazy bed - MATT BIANCO
Dance hall days - WANG CHUNG
Don't answer me - ALAN PARSONS PROJECT
The scratchin' zwaantjes - URBANUS
Adult education - DARYL HALL & JOHN OATES
All for love - BRYAN ADAMS, ROD STEWART & STING
Don't turn around - ACE OF BASE
Move it right now - THE RADIOS
The most beautiful girl in the world - PRINCE
Arno - BART VAN DEN BOSSCHE
Strani amori - LAURA PAUSINI
Third time lucky. - BASIA
.

logo pre historie.jpg

.

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

.

pinkend sterretje   De website van de Pré Historie

pinkend sterretje   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

.

Radio 2 altijd dicht bij jou.gif

.

Radio 2

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS ledenfeest 2012

Radio PROS ledenfeest 2012

.

De  'Prossers' hebben de  voorbereiding (en) van het jaarlijkse ledenfeest al enige tijd afgewerkt.De show mag er zijn (al zeggen ze het zelf)  en het wordt zo te zien (op de affiche) alweer een prachtige voorstelling op deze jaarlijkse shownamiddag. Verschillende Vlaamse artiesten (van eigen bodem dus) staan op het podium.Zeg ook maar gerust (alweer) 'Op Volle Toeren'.En meteen vieren we met ze'n allen ook 30 jaar Radio PROS .De kaartenverkoop is al een tijdje aan de gang maar er zijn nog een paar plaatsen over.Het is dus méér dan de moment....

.

affiche-leden(1).jpg

.

Het 'aanwezigheidsattest' kost slechts 10 euro maar wie lid is van Radio PROS betaald maar 8 euro...van service gesproken!

.

Te verkrijgen bij alle PROS medewerkers maar ook bij Klisjee Creatief en DS druk.

.

Het Praathuis gaat die dag uitzonderlijk open  om 13 uur en de show begint om precies 14 uur.

.

Let op want alleen maar de éérste 150 kaarten zijn zeker van een zitplaats in het 'Praathuis' (waar overigens alle sanitair vernieuwd is) !

.

Wie dus op voorhand een kaart heeft  zal zeker zijn van een  'confortabele' aangelegenheid  want de kaarten zijn uiteraard strikt beperkt.Wie er eerder bij was weet waarover we het hebben !

.

 

pros.jpg

 

.


Hou dus alvast  zondag 15 april vrij, en koop nu meteen uw kaart (en) zonder nadenken  want John Horton, Jeason (de zoon van John), Yves Segers, Zanger Bart, Luc Van Meeuwen, AmbiDance, en ...?....zullen voor de nodige ambiance zorgen die dag  voor een prachtige shownamiddag !!!

.

Een gezellige ontspanningsnamiddag op zijn lentes dus om letterlijk van te genieten.

Uiteraard hopen alle Pros medewerkers u ook alweer in grote getallen te mogen verwelkomen zoals vanouds.

.

pinkend sterretje   De website van Radio PROS

.

Radio PROS 2.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-12

(Duitse) FTA zender RTL Nitro is aan het testen

(Duitse) FTA zender RTL Nitro is aan het testen

.

Goed nieuwe alweer voor de satellietliefhebber en meer bepaald voor degenen die nogal eens gaan afstemmen op de Duitdse zenders.Dankzij Satellite Magazine kwamen we dit nieuwsfeit te weten.

.

NITRO.jpg

.

RTL Deutschland begint op 1 april een nieuwe tv-zender onder de naam RTL Nitro. RTL Nitro is voor schotelbezitters in Vlaanderen en uiteraard in Nederland vrij toegankelijk en brengt crimes en sitcoms.

.

RTL Nitro is in ieder geval in de gewone SD-norm ongecodeerd (Free To Air) via Astra1 op 19,2 ° Oost te zien en wel via de frequentie 12.188 GHz. (H) met Sym:27.500 en FEC:3/4. Maar nu al kan je een kijkje gaan nemen want RTL is al aan het testen....

.

Op de nieuwe zender wordt alles in het Duits nagesynchroniseerd, maar het zijn dan ook voornamelijk Amerikaanse series waarvan vele voor het eerst op de Duitse televisie zullen te zien zijn. RTL Nitro zal onder meer Modern Family brengen evenals 24, Chase, The Office, Nurse Jackie en ook diverse crimi's zoals Cobra en Knight Rider.

.

Satellite Magazine (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wie 'Schudde de radio voor gebruik'?

Wie 'Schudde de radio voor gebruik'?
.

g_mortier.jpg

Guy Mortier (foto:RadioVisie)

.
 
 
RadioVisie heeft in z’n lange bestaan al heel wat persmensen, maar ook scholieren en studenten geholpen bij het schrijven van hun artikelen, berichten , dossiers, 'opstellen’, thesissen, bachelor- en andere papers. Tenminste zolang het onderwerp radio betrof.
.

Meestal kunnen we alle antwoorden terugvinden in onze eigen, zéér uitgebreide databases, af en toe moeten we om hulp roepen. Zoals nu. Lisa De Deken, de studente die we graag willen helpen, legt het bovendien zelf uit:

.

'ORIGINELE' LUISTERAARS GEZOCHT

.

Ik ben een studente communicatiewetenschappen aan de VUB en zit momenteel in mijn 3e Bachelor. Dit wil zeggen dat ik volop bezig ben met mijn bachelorpaper. De hoofdvraag van deze paper luidt: "Op welke manier heeft de Vlaamse openbare radio bijgedragen tot het introduceren van de rock n’ roll in de Vlaamse jongerencultuur?".

.

Er wordt van mij verwacht om zelf een empirisch onderzoek uit te voeren. Ik heb er dan ook voor gekozen om het pioniersprogramma ‘Schudden voor gebruik’ aan mijn vraagstelling te toetsen. Dit is het eerste rockprogramma op de toenmalige radiozender BRT 1 gepresenteerd door de jonge Guy Mortier.

.

Ik wil graag mensen interviewen die ooit zelf naar het programma hebben geluisterd. Zo zal ik proberen te onderzoeken hoe de uitzending ervaren werd door zijn publiek. Ik heb Guy Mortier (foto) en Marc Didden al kunnen strikken voor een interview. Het lijkt moeilijker mensen te vinden die luisterden naar ‘Schudden voor gebruik’.

.

Als u zelf tot het publiek van dit radioprogramma behoort en u ziet het zitten om geïnterviewd te worden, aarzel zeker niet om me te contacteren. Als u mensen kent die ik kan interviewen voor mijn paper, ook dit mag u me zeker laten weten. Het zou me een grote stap vooruit helpen. Een interview duurt 45minuten tot één uur.

.

U kan me contacteren op lisa_de_deken@hotmail.com of 0484/69.52.06.

.

Guymortier.jpg

Guy Mortier (foto:Wikipedia)

.

pinkend sterretje  Guy Mortier (Wikipedia)

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Popcorn City verruimt het verleden

Popcorn City verruimt het verleden
.
 
Popcorn City brengt via vele lokale- en internetradiostations tracks die zelden de actualiteit haalden bij ons. Schitterende ogenblikken, die het verleden opnieuw laten herleven. RadioVisie ontleedt elke week de achtergrond van twee nummers uit de playlist van dit programma.
.

popcorn.jpg

.

Burt Blanca is het pseudoniem voor Norbert Arthur Blancke, geboren in Neder-Over-Heembeek in 1944. Blanca is een Belgisch rockpionier en multi-instrumentalist die succes oogstte met hits als 'Touche pas à mon rock'n'roll', 'Ma Guitare bleue', 'Le Train Ne Passe Plus Par Là', 'Le Locomotion' , 'ClapClap Sound' en uiteraard Tout En Fumée.

.

Zijn band, The King Creoles, wordt beschouwd als de grondlegger van de Belgische rock & roll scene. Burt Blanca fungeert sinds de jaren zestig als studiomuzikant. Zo werkte hij onder andere samen met Salvatore Adamo, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud.

.

Hij is nog steeds actief bezig: in de jaren ’80 werkte hij met Lou Depryck (Two Man Sound, Plastic Betrand, Lou & The Hollywood Banana’s) en in 2008 werkte hij nog aan een album met countrymuziek. In 2009 had hij er een loopbaan van 50 jaar in de muziek op zitten.

.

Helen Shapiro is dan weer een Britse zangeres met joodse Russische roots die opgroeide in een arm gezin waar zelfs geen geld was voor een platenspeler. Ze leerde wel banjo spelen en zong soms mee in het jazzgroepje van haar broer Ron.

.

Haar bijnaam was de misthoorn, die ze kreeg door haar lage stem. Ze werd ontdekt op 14-jarige leeftijd in de muziekacademie. Haar eerste single ‘Don't treat me like a child’ werd direct een nummer 3-hit. Walkin' back to happiness werd haar grootste hit; haar derde single.

.

Ondertussen heeft Shapiro Onzen-Lieven-Heer gevonden en verkondigt ze het evangelie. In 2002 stapte ze definitief uit de showbizz.

.

popcorn2.jpg

.

Voor meer informatie over Popcorn City klik hier

.

RadioVisie (KDB)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-12

StoryFM begon om 12:00 uur (en eerder) officieel

StoryFM begon om 12:00 uur (en eerder) officieel
.
 
StoryFM, het voorlopig flink gehypte radioproject rond het weekblad Story, ging vandaag al van start. Minister-president Kris Peeters (CD&V) mocht om 12:00 uur het startschot geven in de champagnebar van de Stadsfeestzalen op de Meir in Antwerpen.
.

StoryFM logo.jpg

.

Niet slecht voor een lokaal project op een moeilijke frequentie. Er zijn grotere initiatieven, maar dan zonder de ruggensteun van een grote bedrijfsnaam en vooral met kleinere budgetten, die het met minder belangstelling van pers en politiek moeten stellen.

.

Te wijten aan een al dan niet bewust gecreëerd lek, kon de toevallige bezoeker van de website Storyfm.com het nieuws van de start om 12:00 uur echter al… deze ochtend beluisteren. Nadat via Twitter bekend raakte dat het audiofragment online stond, werd het alsnog verwijderd.

.

Zo was lang voor het offcieel begon, al te horen dat Kris Peeters op de knop duwde in het gezelschap van Nicole & Hugo en Wendy Van Wanten. Het is me een waar genoegen om Story in de ether te sturen. Ik wens alle luisteraars veel Vlaamse muziek toe". Clouseau mocht zich als eerste muzikaal manifesteren met het nummer ‘En Dans’.

.

Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef liet in een telefonische reactie aan De Standaard weten dat de website Storyfm.com geen eigendom is van het nieuwe radiostation. “Onze website is Storyfm.be.” De com-versie werd geregistreerd door het Antwerpse Publister, het reclamebureau van Jan Hodister.

.

* Luister HIER naar een audiofragment van een uitzending die pas om 12:00 uur de ether ingaat

.

 * Luister HIER naar Frederik De Swaef in De Ochtend bij Radio 1.

.

Story FM focust zich dus ook op showbizznieuws. Dat wordt gepresenteerd door Sofie Sonck, Kristin Stoffels en Lisa Gabriëls, drie redactrices van Story met een radio-achtergrond. "Onze primeurs worden niet meer enkel voor het magazine voorbehouden", zegt Story-hoofdredacteur Frederik De Swaef. "Als het om een nieuwtje over een zanger of zangeres gaat, is de kans groot dat het eerst op de radio komt."

.

BESTE VAN TWEE WERELDEN

.

Als we even teruggaan in de geschiedenis, dan merken we dat Hodister één van de mede-oprichters was van Oradio. De roze zender die in 2003 een licentie kreeg van toenmalig minister van Media Marino Keulen. Maar Oradio hield het vorig jaar voor bekeken.

.

Op de 107.0 MHz verscheen eerst FGDJ radio, om dan nu de programma 's van Story FM te gaan uitzenden. Jan Hodister heeft samen met Jan Leirs ook al een hele tijd het webproject Jouwradio lopen. Met een formaat dat hoofdzakelijk uit... Nederlandstalige muziek bestaat.

.

Kort samengevat, iedereen wordt een beetje beter van dit initiatief: Story en de eigenaars van de 107-frequentie/Jouwradio.

.

* Luister HIER naar Story FM

.

RadioVisie

.

tijdsbalkje rood

14:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT:Marathonuitzending "De ronde" op Canvas

VRT:Marathonuitzending "De ronde" op Canvas

.

Canvas zendt aan het einde van de week de fictiereeks "De ronde" opnieuw uit. In de aanloop naar de 96e Ronde van Vlaanderen is er een tweedelige marathonuitzending op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart.

.

De ronde foto VRT 1.jpg

.

De fictiereeks "De ronde" werd vorig jaar uitgezonden op Eén en was een groot succes. De reeks speelt zich af tegen de achtergrond van de 94e Ronde van Vlaanderen in 2010.

.

In de aanloop naar de 96e Ronde van Vlaanderen nu zondag, zendt Canvas de reeks opnieuw uit. De fictiereeks van Jan Eelen zal vrijdag en zaterdag vertoond worden in twee afleveringen van ongeveer drie uur.

.

De ronde foto VRT 2.jpg

.

Met: Lucas Van den Eynde (Marc Six), Tom Van Dyck (Johan Bekaert), Els Dottermans (Greet Parmentier-Deckx), Warre Borgmans (Jean-Jacques Deckx), Ann Miller (Vera Hardeel), Jaak Van Assche (Reddy Hardeel), Sien Eggers (Simonne Hardeel-Henao), Wim Helsen (Filip Creffier), Stefaan Degand (Dieter De Leus), Marc Van Eeghem (Gunther Vercammen), Dirk Roofthooft (Boudewijn De Bock), Koen De Graeve (Lasse Verreck), Marleen Merckx (Chris Marconi), Ludo Dierckxsens e.a.

.

Regie: Jan Eelen

.

De Ronde:Deel 1 

.

Vrijdag 30 maart 2012 om 20.40 (Canvas)

.

CEO Boudewijn De Bock laat zich in de Ronde van Vlaanderen rondrijden in een vipbusje. Zijn chauffeur is oud-renner Ludo Dierckxens. Assistent Marc Six heeft hem overtuigd om ook een paar bedrijfsrelaties uit te nodigen.

.

Johan Bekaert heeft een chalet gehuurd om, net als vroeger, met zijn vrienden Filip en Bart naar de live-uitzending van de Ronde te kijken. Er hangt een grimmige sfeer over de chalet. Een gebeurtenis van de avond voordien drijft de gewezen vrienden verder uit elkaar.

.

De Ronde:Deel 2

.

Zaterdag 31 maart 2012 om 20.40 (Canvas)

.

Pastoor Rik komt voor een verschrikkelijk dilemma te staan, Inspecteur Tommy gaat op zoek naar een oud lief en Reddy naar zijn gestolen grasmachine. En net wanneer de renners de bergzone bereiken, komt Vera alleen te staan in de regiewagen. In de chalet wordt de sfeer met de minuut grimmiger.

.

 

De Ronde VRT.jpg

 

.

De Redactie/Canvas (foto's VRT)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Belgische bloggers krijgen beter bescherming

Belgische bloggers krijgen beter bescherming
.

blogger.jpg

                                                 Foto:frisbeewind.blogspot.com

.
 
 
Strafbare meningsuitingen op websites of weblogs kunnen enkel nog vervolgd en bestraft worden door het hof van assisen. Dat blijkt uit twee recente arresten van het Hof van Cassatie. "De gevolgen zijn niet min", zegt professor mediarecht Dirk Voorhoof in een bericht bij Deredactie.be.
.

De grondwettelijke bescherming van de persvrijheid in België steunt op grondwetsartikel 25, dat de vrijheid van drukpers waarborgt en koppelt aan het verbod op censuur, en op artikel 150 dat het hof van assisen bevoegd maakt om te oordelen over drukpersmisdrijven.

.

Het Hof van Cassatie oordeelde in twee recente arresten dat opiniestukken, commentaren en artikels op weblogs, internetfora of websites die "lasterlijk" of "beledigend" zouden zijn, als uitingen van drukpersmisdrijven beschouwd moeten worden, net als bij de klassieke media.

.

"De gevolgen zijn niet min", zegt professor mediarecht Dirk Voorhoof. "Voor laster en beledigingen start men geen assisenprocedure op. Een feitelijke straffeloosheid dus. Het Hof van Cassatie maakte ook duidelijk dat de strafbare uitingen geen verband moeten houden met een maatschappelijk belang of een publiek debat. Alle soorten strafbare meningen die via het internet openbaar gemaakt en verspreid worden, zijn drukpersmisdrijven."

.

Het arrest geldt niet alleen voor media met actualiteitsberichtgeving vanuit een journalistieke invalshoek, maar zorgt ervoor dat iedereen die dergelijke uitingen via het internet post, geen vervolging moet vrezen.

.

Voorhoof merkt wel op dat de situatie anders is voor drukpersmisdrijven die aanzetten tot haat of discriminatie wegens geloof of levensovertuiging of seksuele geaardheid.

.

Bericht:Deredactie.be

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende