29-02-12

Ochtendblok van Q-Music wordt 'Het Experiment'

Ochtendblok van Q-Music wordt  'Het Experiment'
.
 
Sven Ornelis, Kürt Rogiers en sidekick Wine Lauwers gaan twaalf dagen radio maken zonder informatie van buitenaf, televisie, kranten, gsm of internet. Ze zullen alleen contact hebben met Wim Oosterlinck en Anke Buckinx.
.

het_experiment.jpg

.

Tussen 12 en 23 maart zullen Ornelis, Rogiers en Lauwers in 'Het Experiment' een ochtendblok (6u tot 9u) en een avondblok (16u tot 18u) voor hun rekening nemen. Oosterlinck en Buckinx zullen hen elke dag nieuwsfeiten doorgeven, maar die zullen niet altijd waar zijn. Q-music roept de luisteraars op om valse nieuwsfeiten door te sturen naar hetexperiment@q-music.be.

.

De luisteraars zullen dus proberen om Ornelis, Rogiers en Lauwers gek te maken. De hamvraag is wat er gebeurt als dit de enige informatiebron is voor hun uitzendingen en wat daarnaast de invloed is op hun mentale toestand.

.

Elke dag zullen de twee presentatoren en de sidekick een 'Fliptest' afleggen. Na twaalf dagen weten we aan de hand van de totaalscores op wie van de drie 'Het Experiment' de grootste invloed heeft gehad en wie dus de hoogste flipfactor heeft.

.

pinkend sterretje   Q-Music:Het Experiment

.

 

Q-Music logo.jpg

 

.

De Standaard (dar)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Disco City voor de het laatst in beweging

Disco City voor de het laatst in beweging
.
 
Het syndicated programma over en rond discomuziek dat op tal van lokale zenders is te horen in de Lage Landen, is aan z'n laatste aflevering toe. Het wekelijkse voorsmaakje dat je hier leest, is daarmee ook aan de sloteditie toe...
 
.

discocity.jpg

.

Wie herinnert zich Stacy Latissaw nog? Op vrij jonge leeftijd scoorde ze wereldwijd een discohit met 'Jump To The Beat'. Nadat een samenwerking met producer Van McCoy niet echt rendeerde, was het wel Narada Michaël Walden, die haar in 1980 naar de bekendheid stuwde.

.

Het werk vertaalde zich in vijf goed verkochte albums en een contract met Motown. 'Where Do We Go From Here', het duet met haar echtgenoot Johnny Gill haalde nummer één in de r'n'b-charts. Ondanks haar succes groeide de onenigheid met de gang van zaken in de muziekindustrie. Daarom besloot ze om zich volledig toe te leggen op de opvoeding van haar kinderen. Dit combineerde ze met een carrière als gospelzangeres.

.


De Canadese  producer en componist David Foster had Earth, Wind & Fire een stevige naam en faam bezorgd met hits als 'After The Love Has Gone'. De band uit Chicago onder leiding van Maurice White en Phlip Bailey achtte echter de tijd rijp voor een nieuwe wending in hun muzikale koers. 

.

De typische klassieke arrangementen werden aan de kant geschoven en maakten voor een meer electronische sound met een zware bassbelegeleiding.

.

Het album 'Raise!', dat in 1981 verscheen, leverde de eerste hit 'Let's Groove Tonight'  op. Deze aanpak betekende een gouden zet en werd met duizelingwekkende verkoopsresultaten beloond.

.

De videoclip bevatte de nodige snufjes en verbaasde vriend en vijand. Het nummer werd ook gebruikt als opening voor 'Video Soul' , dat tussen 1981 en 1996 bij het kabelnetwerk Black Entertainment television werd uitgezonden. 

.

pinkend sterretje Waar en hoe kan je de 120 minuten beluisteren? 

pinkend sterretje Website Disco City. 

.

RadioVisie (FVM)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satellietzender EU morgen naar 9° West

Satellietzender EU morgen naar 9° West

.

Had u er (al) weet van? Ik heb het dan over het bestaan van de satellietzender !

.

EBS.jpg

.

Het televisiekanaal van de Europese Unie, officieel toegankelijk voor iedere EU-burger maar in de praktijk amper te ontvangen en (misschien wel) nog minder bekeken, zal van de Astra/Sirius 4,8 °n Oost positie morgen gaan verhuizen naar de Eutelsat 9A op 9° Oost.

.

Vanaf morgen zal de zender dus gaan stoppen met uitzenden via de 4,8 ° Oost en dan verhuizen naar 9° Oost.Nu de zender heeft in het verleden ook nog op de 13° Oost (Hotbird) satelliet uitgezonden. 

.

Europe by Satellite (EBS) heeft trouwens 2 kanalen en zendt uit in de vele diverse talen die in de EU landen worden gesproken en daarvoor worden maximaal 32 audiokanalen gebruikt in de AAC-HD norm.

.

De zender zelf gaat bovendien ook nu in het MPEG4 videoformaat gaan uitzenden maar de uitzendingen blijven wél in SD, een HD zender is (nog) niet gepland.

.

Vanaf morgen (1 maart) zijn dus de signalen van Europe By Satellite (EBS en EBS+), waarop regelmatig bijeenkomsten en persconferenties van Europe instituten zoals het Europees Parlement en de Europese Commissie zijn te volgen, te beluisteren én te bekijken met onderstaande gegevens.

Ontvangst kan alleen met een (goed) uitgerichte (vaste of draaibare) schotelantenne.Te bekijken dus via de EUTELSAT 9A op 9° Oost, Transponder 59, Frequentie is 11.900 GHz.(H) met Sym:27.500 en  FEC 2/3. Wie geen schoteltje staan heeft kan (meestal) ook kijken via internet.

.

Ebslogo.png

.

pinkend sterretje Website Europe By Satellite 

.

Satellite Magazine

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-02-12

Het mobiel internet is aan een opmars bezig in België

Het mobiel internet is aan een opmars bezig in België

.

mobiel.jpg

                                                                                              foto:boten.nl

.

Mobiel internet is aan een opmars bezig in België. Vijfenveertig procent van de internetgebruikers heeft de laatste drie maanden mobiel gesurft, zo blijkt uit de ICT-enquête van de Algemene Directie Statistiek en Economische Informatie van de FOD Economie bij bijna 6.000 landgenoten. De opkomst van de smartphone is daar niet vreemd aan: 21 procent gebruikt die om mobiel te surfen. Bij de 16- tot 24-jarigen is dat zelfs 33 procent.

.

De Belg gebruikt het internet vooral om te communiceren en informatie te zoeken. E-mail blijft over alle leeftijden heen populair, maar sociale netwerken zoals Facebook en Twitter hebben hun plaats veroverd: 48 procent neemt eraan deel, en bij de 16- tot 24-jarigen stijgt dat tot 77 procent. Bij de oudere internetgebruikers hebben telefoon- en/of videogesprekken op internet meer succes dan sociale netwerken.

.

mobiel-internet.jpg

                                                                                          Foto: blog.nicoweb.be

.

En verder...

.

De oudere leeftijdsgroepen hebben ook nog wat koudwatervrees als het om aankopen via het internet gaat. Bij de leeftijdsgroepen jonger dan 45 heeft ongeveer 40 procent van de internetgebruikers de laatste drie maanden iets online gekocht. Bij de oudere respondenten liggen die percentages een stuk lager: 33 procent voor de 45- tot 54-jarigen, 20 procent voor de 55- tot 64-jarigen en slechts 9 procent voor de 65-plussers.

.

In 2011 had 77 procent van de huishoudens in België internettoegang. Daarmee scoort ons land gemiddeld in Europa, en beduidend minder goed dan Nederland, dat Europees koploper is met 94 procent. Maar waar zowat alle Belgen met internet breedband hebben (74 procent), is dat niet het geval bij onze noorderburen. Slechts 83 procent van de surfende Nederlanders heeft breedbandinternet.

.

De Morgen

.

tijdsbalkje rood

08:48 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL:Bee Gees zijn weekartiest op Radio 5 Nostalgia

 NL:Bee Gees zijn weekartiest op Radio 5 Nostalgia

.

 

BeeGees 4.jpg

 

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt en zelfs zo zal blijven klinken in de toekomst !   

. 

radio5.jpg

 .

Radio in Nederland, ze vergeten naast de vele 'internationale' zelfs ook hun 'eigen' grote artiesten niet want ook die komen vrij regelmatig aan bod in de programmering ! Maar deze week gaan ze dus internationaal zoals u zal merken.

.

Terug een 'super' week...die sedert gisteren (en voor de rest van de week) opgevrolijkt wordt door niemand minder dan de beroemde broertjes Bee Gees.De muziekliefhebber zal deze keuze zeker waarderen.De 'muziektijden' van toen herleven opnieuw....ook deze week dus op Radio 5 Nostalgia !

.

We vonden ook een prachtige biografie van deze weekartiesten en omdat die zo voortreffelijkis is (we kunnen er trouwens ook weinig of niks aan toevoegen) plaatsen we deze dan ook in zijn geheel,net zoals het op de website van Radio Nostalgia zelf staat geschreven.

.

The Story of Bee Gees

.

 

BeeGees 1.jpg

 

.

Bij het horen van de bandnaam de Bee Gees denk je al gauw aan witte flapperende openstaande overhemden en de nog wittere tanden van de broertjes Gibb. En natuurlijk aan de vele hits. De band wordt geboren in een periode dat harmonieus zingen bijna vanzelfsprekend is (denk aan The Beach Boys, The Beatles, The Temptations). Maar het geluid dat de tweeling Maurice en Robin Gibb en hun oudere broer Barry produceren is uniek. Niemand zingt zoals de Bee Gees!

.

De Gibbs zijn geboren op een eilandje maar verhuizen al op jonge leeftijd naar Manchester, waar jongste broer Andy geboren wordt. De drie gaan als tieners gezamenlijk muziek maken en treden in hun beginjaren op als The Rattlesnakes en later als Wee Johnny Hays and the Blue Cats. Wanneer het gezin in 1958 naar Australië verhuist, begin het pas goed te lopen met hun muziekcarrière. De talentjes worden onder de aandacht gebracht door een lokale radio DJ en al snel treedt het trio op als de Bg’s (een afkorting van ‘Brothers Gibb, later verbasterd naar ‘Bee Gees’). Een jaartje later hebben ze zelfs hun eigen tv-show!

.

De oudste van de broers ( Barry) is 18 jaar als zij hun eerste platencontract tekenen in 1963 bij Spin Records. Even later scoren zij onder de vlag van dit label hun eerste nummer 1 hit ‘Spicks and Specks’ dat ook in Nederland een redelijk succes wordt. Dan keert de familie in 1967 terug naar Engeland en brengt de band het debuutalbum Bee Gees 1st (1967) uit dat meteen een doorslaand succes is. De komende decennia zullen de heren vanwege onverenigbare conflicten diverse keren solo gaan, maar steeds komen ze bij elkaar terugkeren. De eerste nummer 1 hit in Amerika is de ballad ‘How Can You Mend A Broken Heart’. Er zullen nog vele rustige ballads volgen als plotseling na 10 jaar de heren hun sound compleet veranderen. Samen met producer Arif Mardin (Atlantic Records) ontwikkelen zij een nieuwe muzikale r&b kant met een dosis funk en lekkere disco. Dat resulteert in het album Main Course (1975) met hits als ‘Jive Talkin’, ‘Nights On Broadway’ en ‘Fanny’. En natuurlijk de discoklassieker ‘You Should Be Dancing’ dat in ’76 overal wordt grijsgedraaid.

.

 

BeeGees 2.jpg

 

.

Die disco-rage krijgt een succesvol vervolg wanneer de Bee Gees de soundtrack verzorgen van de dansfilm Saturday Night Fever dat maar liefst 24 weken op nummer 1 staat! ‘How Deep Is Your Love’, ‘Stayin’ Alive’ en ‘Night Fever’ worden wereldwijde danshits. Dan beginnen de heren ook voor andere artiesten te schrijven. Begin jaren tachtig zijn de Bee Gees als songwriters/producers betrokken bij artiesten als Barbra Streisand, Dionne Warwick, Diana Ross en Kenny Rogers. Dan volgt in ’88 de tragische dood van jongste broer Andy. (Eind jaren ’70 zelf een tieneridool met hits als ‘I Just Want T Be Everything’ en ‘Desire’.)

.

 

BeeGees 3.jpg

 

.

De band neemt hun toekomst onder de loep en besluiten precies te doen waar ze zelf zin in hebben: songteksten schrijven en optreden. Voor het eerst in tien jaar gaan ze weer op wereldtournee. In 1997 verkoopt het album Still Waters - hun grootste succes sinds Spirits (1979) - wereldwijd 2.5 miljoen exemplaren! Dit is een goede reden dat de supergroep in het befaamde Rock & Roll Hall Of Fame zijn vereeuwigd. Betekent dat de broertjes thuis zitten en geen muziek meer maken? Integendeel. Zij treden nog regelmatig op en schrijven hier en daar nog een mooi nummer. In april 2001 brengen zij het album This Is Where I Came In uit. In 2003 overlijdt broer en bandlid Maurice Gibb onverwachts, op 53-jarige leeftijd.

.

 

BeeGees 5.jpg

 

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

.

Mogelijkheden genoeg...voor elk wat wils !

.

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.343 GHz. (H)  met Sym: 27.500 en FEC:3/4.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

.

oude radio hoe nostalia ontvangen.jpg

.

Radio 5 Nostalgia is ook op de 'nostalgische' middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen (en ver daarbuiten) via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet.Radio 5 Nostalgia kan u trouwens ook beluisteren via de analoge (radio) kabel van Telenet in FM kwaliteit.  

.

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland).

.

 

logo radio 5 nostalgia.jpg

 

.

Radio 5 Nostalgia (foto's Bee Gees Radio 5 Nostalgia)

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

NL Radio 6:Over de 'Zwarte lijst'

NL Radio 6:Over de 'Zwarte lijst'

.

RADIO 6 NL DE ZWARTE LIJST.jpg

.

De NTR geeft op 17 maart met een televisieprogramma op Nederland 3 om 23.00 uur het startsein voor de derde editie van De Zwarte Lijst op Radio 6 Soul & Jazz. Twee uur lang duiken Radio 6 deejays in de zwartste muzieklijst van Nederland, waarbij zij vertellen over hun soulhelden aan de hand van uniek archiefmateriaal.

.

De kijker wordt verrast met legendarische clips, muzikale ontmoetingen en reportages over grote artiesten uit de soul- en jazzlijst

.


Van 17 maart 00.00 uur tot en met 23 maart 19.00 uur hoort de luisteraar De Zwarte Lijst op Radio 6 Soul & Jazz met de favoriete zwarte muziek van luisteraars, met in de laatste uurtjes op vrijdag de Top 10. Stemmen voor ‘De Zwarte Lijst’ kan vanaf 21 februari 09.00 uur via de website van Radio 6.
.

De Zwarte Lijst wordt op vrijdagavond 23 maart van 19.00 tot 01.00 uur afgesloten met een afterparty vanuit de Westerunie in Amsterdam.

.

vierkant-soul-jazz-.jpg

.

Hoe luisteren in Vlaanderen naar Radio 6?

.

De radioprogramma’s zijn FTA (Free To Air) te beluisteren met behulp van een satellietschotel via de Astra 1(19,2° Oost) in gans Europa én nog daarbuiten.Dat kan je met af te stemmen op de frequentie 12.344 (H) met Sym:27.500 en FEC:3/4.Ook via DAB (enkel mogelijk in Vlaanderen vlakbij grensgebieden met Nederland), en natuurlijk ook online. Radio 6 heeft geen etherfrequenties voor AM en FM.In principe kunnen we dus spreken van een echte Nederlandse digitale (publieke) zender.Uiteraard is er nog de livestream via het internet.

.

pinkend sterretje Radio 6 en De Zwarte Lijst

pinkend sterretje Website Radio 6

.

zwarte lijst 2.jpg

.

RadioNL

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-12

Q-Music doet deze week de jaren '90 aan !

Q-Music doet deze week de jaren '90 aan !
.

Q-Music jaren '90.jpg

.
De jaren negentig zijn hipper dan ooit, en ook Q-music keert deze week even terug in de tijd. De radiozender presenteert van maandag tot vrijdag de top 500 van de 90's. Haal alvast die Millet-jas maar weer boven.
.

Zin om een in uw woonkamer ongegeneerd foute kledij aan te trekken, herinneringen te laten opborrelen en mee te zingen met nummers waar u jaren geleden wild van werd – of nog steeds wordt? Dat treft, want Q-music dompelt zich deze week onder in de jaren negentig. Welkom terug, Dr. Alban.

.

De luisteraars konden via de website hun favoriete nummers van toen bepalen.Van de Spice Girls tot Janet Jackson, Technotronic, Whitney Houston en R.E.M. Hun stemgedrag leidde tot een Top 500-lijst,

.

Elke weekdag presenteren dj's in duovorm de hitlijst, van 9 uur tot 17 uur. Per uur blikken ze ook twee keer terug op wat dat decennium ons nu eigenlijk heeft opgeleverd, in Thanks to the 90's.Elk uur zijn er ook 90's downloads te winnen.

Mocht je dat om een of andere reden gemist hebben is dat zelfs geen probleem want  tussen 17 uur en 19 uur vat Rik Boey de hoogtepunten van de dag samen in de Aftershow en afgesloten wordt er met een uur 90's in the mix.

.

Ook te volgen via digitale tv van Telenet kanaal 39 (in Brussel op kanaal 127), Q-app en Q-music.be

.

logo Q-Music.jpg

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu al op 1040 euro én een iPad!

De 'FLARD' van Radio 2 staat nu al op 1040 euro én een iPad !

.

Vandaag spelen ze traditiegetrouw alweer (elk uur) tussen 13 en 16 uur ''de Flard in de Topcollectie op Radio 2'. Ze laten je een korte noot uit een liedje horen tijdens het programma en jij moet dan raden over welk nummer het gaat.Het begint nu toch echt de moeite te worden....

.

topcollectie.jpg

.

DE FLARD is op dit moment maar liefst 1040 euro muziek én een iPad waard.Dus meer dan de moeite om mee te spelen ! Indien niet geraden komt er elk uur 10 euro bij !

.

Heb je enig idee? Laat dan van je horen via sms naar 6042 (0,5 € per bericht) of mail titel en uitvoerder door naar detopcollectie@radio2.be. Succes!!

.

platendraaier.gif

.

De Flard zit deze keer alvast NIET in deze onderstaande liedjes:

.

 • 100 years (JOEY DYSER)
 • Ai no corrida (QUINCY JONES)
 • All along the watchtower (JIMI HENDRIX)
 • Another one bites the dust (QUEEN)
 • Apache (THE SHADOWS)
 • Autobahn (KRAFTWERK)
 • Back in the USSR (THE BEATLES)
 • Beat it (MICHAEL JACKSON)
 • Bend me, shape me (AMERICAN BREED)
 • Best of my love (THE EMOTIONS)
 • Billy, don't be a Hero (PAPER LACE)
 • Black Dog (LED ZEPPELIN)
 • Breakaway (TRACEY ULLMAN)
 • Brother Louie (MODERN TALKING)
 • Can I get there by candlelight (DAVID MC WILLIAMS)
 • Can you feel it (THE JACKSONS)
 • Capri, c'est fini (HERVE VILARD)
 • Comment ça va ? (THE SHORTS)
 • Comment te dire adieu (FRANCOISE HARDY)
 • Crockett's theme (JAN HAMMER)
 • Dance to the music (SLY & THE FAMILY STONE)
 • Dansen (CLOUSEAU)
 • De sprong in het duister (PETER KOELEWIJN)
 • De zotte morgen (ZJEF VANUYTSEL)
 • Ding-A-Dong (TEACH IN)
 • Dizzy (TOMMY ROE)
 • Don't let me be misunderstood (SANTA ESMERALDA)
 • Do you wanna dance (CLIFF RICHARD)
 • Dreadlock holiday (10CC)
 • Every brreath you take (THE POLICE)
 • Follow me (AMANDA LEAR)
 • Get off (FOXY)
 • Get up offa that thing (JAMES BROWN)
 • Gimme all your lovin' (ZZ TOP)
 • Gimme, gimme, gimme (ABBA)
 • Hawai Five-O (THE VENTURES)
 • Heaven must be missing an angel (TAVARES)
 • Het allermooiste (GARRY HAGGER)
 • Hoop doet leven (WILL TURA)
 • Hot Stuff (DONNA SUMMER)
 • Ich bin wie du (MARIANNE ROSENBERG)
 • I put a spell on you (C C R)
 • I will always love you (WHITNEY HOUSTON)
 • In the air tonight (PHIL COLLINS)
 • In Zaïre (JOHNNY WAKELIN)
 • Is everybody happy (JACKPOT)
 • It takes two (MARVIN GAYE & KIM WESTON)
 • Juke Box Jive (THE RUBETTES)
 • Lady lay (PIERRE GROSCOLAS)
 • Let's all chant (MICHAEL ZAGER BAND)
 • Live is life (OPUS)
 • Living doll (CLIFF RICHARD & THE YOUNG ONES)
 • Love is all (ROGER GLOVER & GUESTS)
 • Love is in the air (JOHN PAUL YOUNG)
 • Ma belle amie (TEE SET)
 • Maid of Orleans (O.M.D.)
 • Magnificent seven (THE CLASH)
 • Marianneke (DRUKWERK)
 • Ma vie (ALAIN BARRIERE)
 • Mississippi (PUSSYCAT)
 • Na na hey hey kiss him goodbye (STEAM)
 • Nights in white satin (MOODY BLUES)
 • No more running away (AIR TRAFFIC)
 • Nutrocker (B.BUMBLE & THE STINGERS)
 • Oerend Hard (NORMAAL)
 • Oops!... I did it again (BRITNEY SPEARS)
 • Peter Gunn (EMERSON, LAKE & PALMER)
 • Played-a-live (SAFRI DUO)
 • Please, mister postman (THE CARPENTERS)
 • Poppa Joe (THE SWEET)
 • Rasputin (BONEY M)
 • Reach out, I'll be there (GLORIA GAYNOR)
 • Ritme van de regen (ROB DE NIJS)
 • Ritmo de la noche (LORCA)
 • Rock around the clock (BILL HALEY & HIS COMETS)
 • Rocking in the street (RUTH MCKENNY)
 • Rockin' good way (SHAKIN STEVENS & BONNIE TYLER)
 • Sacramento (MIDDLE OF THE ROAD)
 • See my baby jive (WIZZARD)
 • Sha la la I need you (THE SHUFFLES)
 • Skybird (NEIL DIAMOND)
 • Smoke on the water (DEEP PURPLE)
 • Sound of freedom (BOB SINCLAR)
 • Space Oddity (DAVID BOWIE)
 • Summer in the city (LOVIN' SPOONFUL)
 • Tell her Johnny said goodbye (JERRY JACKSON)
 • The Obvious Child (PAUL SIMON)
 • This is my life (SHIRLEY BASSEY)
 • Thunder in my heart (LEO SAYER)
 • Tiger Feet (MUD)
 • Tonight (THE RUBETTES)
 • Travelin' Band (C C R)
 • Under the moon of love (SHOWADDYWADDY)
 • Vous permettez monsieur (ADAMO)
 • Wall Street shuffle (10 CC)
 • What is life (GEORGE HARRISON)
 • Who pays the ferryman? (YANNIS MARKOPOULOS)
 • Winchestral Cathedral (NEW VAUDEVILLE BAND)

.

Ter Info

.

Radio 2 De Topcollectie doordeweeks van maandag tot zaterdag tussen 13 en 16 uur via FM, DAB,DVB-T, satelliet én internet.Telefoon:070/34.50.02!

.

tapedeck.gif

.

pinkend sterretje Herbeluister de meest recente uitzending.

pinkend sterretje De Topcollectie Radio 2 website

pinkend sterretje De Radio 2 website

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT kiest Astra 3 voor verslaggeving Olympische Zomerspelen 2012

VRT kiest Astra 3 (23,5° Oost) voor verslaggeving Olympische Zomerspelen 2012

.

logo-VRT (grijs).gif

.

De Vlaamse publieke omroep VRT heeft voor haar verslaggeving over de Olympische Zomerspelen 2012 – die in de zomer van 2012 in London georganiseerd wordt – gekozen voor de ASTRA3-satelliet (23,5° Oost).

.

zomerspelen 2012.jpg

 

.

Het gaat dan om het overbrengen van incidentele satellietverbindingen tussen London en Brussel, waar de studio’s van de VRT gevestigd zijn. Het algemeen beeldsignaal van de evenementen die op de Olympische Spelen worden gespeeld zal via de European Broadcast Union (EBU) aan de VRT worden aangeleverd. Hiervoor heeft de EBU – net als voorgaande edities van de Olympische Spelen – een distributieovereenkomst met de Franse satellietoperator Eutelsat gesloten. Echter de programma’s en nieuwsitems die de VRT zelf in London maakt zullen via de ASTRA3-satelliet vanuit Engeland naar België worden verzonden.

.

De Luxemburgse satellietoperator SES en de VRT hebben voor de overdracht van video- data- en audiobestanden tijdens de Olympische Spelen van 2012 onlangs een overeenkomst gesloten. De ASTRA3-satelliet wordt in Vlaanderen – het verzorgingsgebied van publieke omroep VRT – ook voor de doorgifte van lineaire televisiekanalen uit het zenderaanbod van TV Vlaanderen gebruikt. Het is overigens nog maar de vraag of satellietkijkers de incidentele verbindingen van de VRT vanuit London tijdens de Olympische Spelen kunnen bekijken. De kans is zeer groot dat de feeds in HD-kwaliteit in de uitzendnorm 4:2:2 worden uitgezonden. Deze zijn met de meeste satellietontvangers niet te ontvangen. Tot nu toe kunnen alleen consumenten HD-satellietontvangers van het merk AZbox in 4:2:2 uitgezonden video zichtbaar op het beeldscherm plaatsen.

.

astra 3.jpg

.

dvb-t.tv

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-12

NL:Morgen ‘Classic FM at the Movies’

NL:Morgen ‘Classic FM at the Movies’

.

Classic FM movies.jpg

.

Een aantal bekende Nederlandse filmliefhebbers laat morgen (maandag 27 februari) op Classic FM horen wat hun favoriete filmmuziek is. Tot de bekende filmfans die aan het woord komen behoren onder andere acteurs Peter Faber en Bram van der Vlugt, regisseur Johan Nijenhuis, muzikant Carel Kraayenhof en TV-presentator Tijl Beckand.

.

De jaarlijkse uitreiking van de Oscars is voor Classic FM aanleiding om de hele dag muziek te laten horen uit beroemde filmsoundtracks onder het motto ‘Classic FM at the Movies’. In speelfilms wordt vaak gebruik gemaakt van klassieke muziek, maar ook speciaal voor films gecomponeerde muziek past goed naast de licht klassieke muziek van Classic FM. Luisteraars van Classic FM hebben de afgelopen weken kunnen stemmen voor hun favoriete filmmuziek, die aanstaande maandag ook te horen zal zijn.

.

Tijdens ‘Classic FM at the Movies’ staat onder meer muziek op het programma uit films als: ‘Soldaat van Oranje’, ‘Pirates of the Caribbean’, ‘The Godfather’, ‘Once upon a time in the west’, ‘Amélie’ en ‘Schindler’s List’.

.

.

Hoe Classic FM ontvangen in Vlaanderen? 

 

satelliet schotel.jpg

.

Classic FM is in Vlaanderen enkel te ontvangen via de Astra 1 satelliet (19,2° Oost), en wel via de frequentie 12.344 Ghz.(H) met Sym:SR: 27500 en FEC: 3/4.De uitzendingen zijn FTA (Free To Air).Maar wat dan voor wie geen satellietschoteltje staan heeft? Wel dan is er nog altijd de livestream via het internet (de website dus) waar je ook in uitstekende kwaliteit kan meeluisteren !

.

classicfm.jpg

.

pinkend sterretje De website van ClassicFM (Nederland)

.

radioactive.blog

.

tijdsbalkje rood/

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende