02-11-11

Open deurdag Radio PROS van 30-10-2011

Open deurdag Radio PROS van 30-10-2011

.

Pros radio fm zendantenne.jpg

FM uitzendantenne Radio PROS

Je had er ongetwijfeld op deze blog al wat over gelezen (Trouwens ook elders in de media).In samenwerkling met het REC Radiocentrum zetten die dag (zondag 30 oktober) verschillende radio's (EXTRA) de deuren wijdt open.De weergoden waren ons (weeral) goed gezind want de temperatuur was vrij hoog en de herfstblauwe lucht met open zon was gegarandeerd.Meer moest dat allemaal niet zijn.

.

Opendeurdagen van lokale radio's voorbijgestreeft?Vergeet het maar want niet minder dan 45 radioliefhebbers (moeilijk te tellen want ze kwamen en ze gingen) kwamen (ook al van 's morgens vroeg in de ontbijtradiode 9-12) de plattelandsradiostudio's van PROS bezoeken.Heruitzending trouwens van die ontbijtradio op donderdag tussen 9 en 12 uur.En voor de gelegenheid hadden de radiomakers Carlo De Man uitgenodigd.Een radio-en platenidool uit de jaren '50.Aanvankelijk was Guido Verano uitgenodigd maar om verschillende reden kon hij er niet (live) bij zijn.Radio PROS ook bekend van zijn oldies had nogal vlug een vervanger gevonden ...een idool uit de jaren '50 n.l.Carlo De Man.! Een korte biografie van Carlo lees je iets lager op dit blogstukje.

.

Goed om weten is ook dat u donderdag tussen 11 en 12 het integrale interview met Carlo De Man kan herbeluisten via de 105.8 FM of via livestream.

.

 

turfboer-blond.jpg

 

.

Intussen laten we u toch genieten van een paar foto's.Trouwens zoals eerder beloofd kwam de bezoeker op zondagnamiddag meteen in de studio tijdens 'live' uitzendingen.En ze bleven lang...zéér lang....sommigen zelfs tot na 21 uur.Gelukkig was het 'Praathuis' de opvangplaats voor een natje en een droogje.De speciale Turfboerbiertjes van Radio PROS zaten daar wellicht ook wel wat voor tussen!

.

PROS gadget radio.jpg

Het intussen (beroemde) PROS radiootje !

.

Bovendien en niet onbelangrijk kregen alle bezoekers naar keuze een MP3-Pros radiootje of een nagelsetje als attentie van waardering voor hun vriendelijke bezoekje.

 .

Carlo De Man & Pieter Van Banden Ontbijtradio -opendeurdag.jpg

Pieter Van Banden en Carlo De Man,twee 78-toerders !

Jean De Putter en Carlo De Man studio PROS-opendeurdag.jpg

Een Pros luisteraar had zelfs foto's mee uit de jaren '50 van Carlo!

Ontbijtradio 30-10-2011 Carlo De Man platengast-opendeurdag.jpg

Voilà si...Carlo De Man in de studio van PROS solo....

ONTBIJTRADIO -30-10-2011-Carlo De Man met Cindy-Opendeurdag.jpg

Carlo & DJ Cindy !

Ontbijtradio Carlo De Man met Jo Van Brabant-Stonzy-opendeurdag.jpg

Jo Van Brabant,Carlo De Man en Stonzy

Ontbijtradio met Carlo De Man-Stonzy-Carlo De Man-Cindy en jean De Putter-opendeurdag.jpg

Stonzy,Carlo,Cindy en Jean De Putter (hevige fan)

Ontbijtradio PROS-Carlo De Man en Jean De Putter-opendeurdag.jpg

Carlo De Man en Jean De Putter

Ontbijtradio PROS-Jo Van Brabant--Pieter Van Banden met Carlo De Man-opendeurdag.jpg

 

Ontbijtradio bij PROS met Jo Van Brabant,Carlo en Pieter

 

Opendeurdag PROS-Bezoekers mochten eens achter de microfoon -opendeurdag!.jpg

Beloofd is beloofd, wie naar PROS kwam mocht zijn eigen keuzeplaat voorstellen!

Opendeurdag PROS-Harry Tiger oid DJ eens achter de microfoon na 30 jaar !-opendeurdag.jpg

DJ Harry Tiger na 30 jaar effen terug achter de microfoon !

Opendeurdag PROS-Rudy Verbiest en bezoekers-opendeurdag.jpg

Rudy Verbiest in gesprek met bezoekers.

Opendeurdag Radio PROS-Op bezoek in de studio van Padio Pros-opendeurdag.jpg

Programma doen, live dan nog wel met een paar PROS-liefhebbers!

 

Opendeurdag radio PROS-Rudy Verbiest-Gentil Faingnaert en Harry Tiger-opendeurdag.jpg

Rudy Verbiest,Gentil Faingnaert en Harry Tiger

Radio PROS Opendeurdag 30-10-2011 Op bezoek in de live radio studio.jpg

Niet iedereen had een koptelefoon op het hoofd !

 

Vlaamse Opendeurdag (radio) 30-10-2011-PROS-Cindy.jpg

Nog even een volgende verzoekje lezen ! 

.

Over Carlo De Man 

.

Carlo Deman werd in 1929 geboren als Charles Van Den Bossche. Hij woonde in Charleroi, maar had Vlaamse ouders. Toen hij 18 was, trad hij voor de eerste keer op voor een groot publiek onder de naam Charlie Dan. Hij zong Franstalige charmenummers. Wanneer zijn vader sterft, verhuist Carlo met zijn moeder naar Aarschot. Daar zingt hij in het jazz-orkest The Skymasters. Hij treedt een paar keer op in de show van Bobbejaan Schoepen, samen met onder meer Bob Davidse. In 1951 wint Carlo een zangwedstrijd in Vilvoorde, waarna verschillende optredens volgen in Mechelen en Vilvoorde.

.

Tijdens zijn legerdienst in het militair hospitaal in Berchem, begint hij zijn eerste eigen nummers te componeren. Het resultaat is onder meer 'Walsherinnering' en 'Slechts alleen voor jou', waarvoor zijn vriend Dries Kallaerts de teksten schrijft. Wanneer de legerdienst afgelopen is, gaat Carlo als vulltime Vlaamse zanger optreden in Antwerpen. De eerste plaat volgt, nog steeds onder de naam Charlie Dan. Na het veranderen van plantenfirma neemt hij vier Vlaamse covers op, en gaat voortaan verder onder de artiestennaam Carlo Deman. Hij leert Leon Lambrechts kennen, die de teksten schrijft op de muziek die Carlo componeert. Op de platen die volgen, wordt Carlo steeds begeleid door een orkest. Er volgen ook duetten, een wekelijkse uitzending op Radio Luxemburg, een uitgebreide fanclub,... Carlo's carrière als Vlaamse zanger draait op volle toeren.

.

In de jaren zestig is het stil rond Carlo Deman, maar begin de jaren zeventig hervat hij zijn carrière, ditmaal als Franstalige troubadour/charmezanger. Hij treedt veelvuldig op in Franstalig België en in Frankrijk, en de langspeelplaten volgen elkaar op in hoog tempo. In de jaren negentig volgen er cd-opnames, en in 1996 zelfs een cd met Vlaamse nummers.

.

Zijn grootste successen? Wel uiteraard is er o.a.'Comedie' maar mijn lievelings (Decca) opnamen waren wél 'Juffrouw van buffet' en 'José'.78-toerenplaten die ik zelf heb en koester !

Carlo zelf heeft méér dan 450 platen opgenomen !

.

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

.

pinkend sterretje De website van Radio PROS (ook voor de livestream) 

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.