31-08-11

Q-music blijft nu altijd wakker !

Q-music blijft nu altijd wakker !
 

.

Q-Music logo.jpg

.

Q-music gaat in navolging van The City That Never Sleeps (New York dus), ook nooit meer naar bed én blijft dus altijd wakker. Vrij vertaald, betekent dit dat de commerciële uit Vilvoorde sedert vorige maandagnacht , de klok rond gepresenteerde programma’s uitzendt. Dit meldt Belga.
.

In het donker zal voortaan jong radiotalent de kans krijgen om zijn sporen te verdienen. Deze zomer werd al getest met 'Insomnia', dat het blok tussen 01.00 en 04.00 uur opvulde. Die testcase verliep naar ieders tevredenheid en in het nieuwe zendschema krijgt het programma nueen definitieve plaats.

.

FrederikadelNero.jpg

.

Filip Teerlinck van Q-music: "We hebben veel jong radiotalent dat we een kans willen geven. De beste test voor een nieuwe presentator blijft toch de stress van een live publiek. Omdat er 's nachts nog een blok van drie uur vrij was krijgen zij nu hun kans van 01.00 tot 04.00 uur." 

.

De vier nieuwe presentatoren, Felice Dekens (foto onder), Sara Steegen, Frederika Del Nero (foto boven) en Xander Peeters, presenteren Insomnia voortaan vijf nachten per week, van maandag- tot vrijdagnacht.De Nederlandse publieke hitzender 3FM (voorheen Hilversum 3) werkt al van begin jaren zeventig van de vorige eeuw, met een dergelijke testnacht. Veel grote namen zijn er uit voorgekomen.

.

 

FeliceDekens.jpg

.

 

 Bron: Belga/HLN via RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-11

Het najaar begint bij AVO Fm op 1 september

Het najaar begint bij AVO Fm op 1 september
.
 
Ongeveer een jaar geleden werd de lokale radio Avo uit Affligem tot Avo Fm omgevormd. Er werd bovendien een tandje bij gestoken. Vanaf dan liepen er twee verschillende regionieuwsuitzendingen per dag.
.

AVOlogo.jpg

.

Ook muzikaal werd er een ommezwaai gemaakt, met de jaren 80 als basis, aangevuld met hits van nu. Een nieuw jinglepakket werd in gebruik genomen. Vanaf juli is er een uitgebreide nieuwsuitzending aan het begin van elk uur; en dit 24 uur per dag.

.

Op 1 september a.s. stapt men bij Avo Fm over op de najaarsprogrammering. Die wordt met grote trom ingeluid met voor de luisteraar heel wat prijzen ( dvd’s, boeken en duokaarten). Vanaf september kunnen luisteraars ook terecht op de nieuwe website, voor heel veel informatie over de zender.

.

Het programmaschema in het weekend blijft nagenoeg ongewijzigd, maar doordeweeks zijn er wel tal van wijzigingen. Sarina zal na twee maanden vakantie, opnieuw het ochtendblok invullen. Nieuwkomer Danny De Meester, die al een hele tijd warm loopt in het weekend, neemt de luisteraars voortaan dagelijks mee tot 12.00 uur.

.

Tijdens de zomermaanden werd het middagblok (12.00-18.00 uur) ingevuld door Kurt Van den Bogaert en Paul Peerlings. Dit blijft, vanwege vele positieve reacties, in het najaar ongewijzigd. Vanaf september wordt het 'spel van de maand' ingevoerd. Dit loopt doorheen nagenoeg alle programma’s. Zo gaat de hele maand september het ‘Lala-spel’ de ether in, waarbij de luisteraar het ontbrekende woord moet zoeken en indien gevonden, leuke prijzen kan winnen.

.

Avo Fm beluister je in Affligem en de grote omgeving op 107.1 FM.

.

pinkend sterretje De website van AVO FM

.

RadioVisie (JLSA)

.

tijdsbalkje rood

08:42 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-11

Q-Music en het Beach House in Oostende anno 2011

Q-Music en het Beach House in Oostende anno 2011

.

Q-Beach House rond 11 uur 24-8-2011.jpg

Nog een beetje fris maar toch al effen genieten....

.

Ze waren er elke dag present-naar jaarlijkse traditie- en dat sedert begin juli tot en met 28 augustus, vandaag dus de laatste dag....mooie liedjes duren dus niet lang.Q-Music op vakantie en alweer in de koningin der badsteden.Oostende was alweer de plaats van het muziekgebeuren en naar we konden vernemen uit zeer goeie bron (ter plaatse) komt er ook volgend jaar (opnieuw) een vervolg.

.

DSCN7162.jpg

Nathalie Delporte Q-Music 24-8-2011.jpg

Nathalie Delporte (dagopener) in volle actie, de DJ waar we het eerst met kennis maakten rond 11u30.

. 

Beach House Q-Music 24-8-2011.jpg

 .

Woensdagmorgen 24 augustus van het jaar 2011....tijd voor onze jaarlijkse daguitstap naar Q-Music in Oostende, ondertussen een stukje (jaarlijkse) traditie geworden.En dit jaar waren we hoe dan ook vrij laat op het jaar ter plekke...kwestie van eens op een ander moment met 'live' radio aan zee kennis te gaan maken.Onze (foto) camera was er uiteraard ook bij, een impressie met veel foto's en weinig tekst is het gevolg hiervan.Foto's zeggen trouwens véél meer dan woorden.

.

Over het weer?Tja, dat viel best wel mee alhoewel de voorspellingen iets gunstiger waren voorgespiegeld de dag ervoor.Tussen Aalst en Brugge kregen we al lichte regen te verwerken.maar eens aan zee werd het iets beter.Tussendoor wel wat druppeltjes, zelfs een opklaring én een itsie pitsie zonnestraaltje met mate... konden we ervaren.

Volgens de Q-medewerkers viel deze zomer wél wat tegen wat het weer dan betreft.De sfeer was echter opperbest én men sprak van een record aantal bezoekers ...dus dat zat dan toch goed.Bovendien had men het plaatselijke stranddorp deze keer ook anders én iets gunstiger opgesteld.Blijkbaar tot eenieders tevredenheid....vandaar ook het succes van het Beach House bij minder goeie weersomstandigheden.Alles was geplaatst in een soort van U-vorm.

.

Q-Music van 10-22 Oostende Beach House.jpg

.

Tot gisteren (zondag 28 augustus) zaten de mannen én de vrouwen DJ's én alle anderen (van techniekers tot garçons) van Q-Music elke dag 'live' tussen 10u en 22u, in het Q-Beach House in Oostende.

.

Q-music menu 24-8-2011.jpg

Het dagmenu dat we te verwerken kregen!

.

En je was daar trouwens ook welkom om even in het echt met de dj's te praten, een cocktail te drinken (hebben we uiteraard gedaan) op het strand of een hapje te eten in het Q-House restaurant (vanzelfsprekend ook van genoten !) .Bovendien kon je jezelf en je vrienden effen laten flitsen aan het Beach House! Klik hier trouwens om alle foto's te bekijken. Trouwens je mocht bij je bezoekje aan de studio ook zelf je muziek kiezen...van service gesproken ! Je vondt het Q-Beach House op het strand (zoals altijd) tussen het casino en de thermen en ter hoogte van de Kemmelbergstraat.Meer moest dat niet zijn ! Wij konden onze weg wel.....

.

De Q-music Beach auto 2011.jpg

De aangename 'Kuststudio' van Q-Music in Oostende net achter de auto.

Q-music Beach house drukte.jpg

Beach House 24-8-2011 Oostende Q-Music.jpg

DSCN7159.jpg

.Rond 11u30 was het toch al enige drukte te bespeuren in, op en rond het Beach House in Oostende.Nathalie Delporte moest de sfeer er in brengen....én dat lukte nog ook !

. 

Peter Verhoeven Q-Music 25-8-2011 Beach House.jpg

Tussen 14 en 18 uur was Peter Verhoeven van dienst.

.

Uiteraard maakte ik met Peter opnieuw effen kennis, tijd voor een deugddioende leuke babbel tussen een paar platen door.De techniek staat voor niks meer stil.Kan allemaal tegenwoordig met die moderne technieken.Was weeral een tijdje geleden dat we mekaar zagen en spraken.Het ging over koetjes en kalfjes...maar uiteraard over radio of wat dacht u.De Details? Beloofd is beloofd hé Peter....maar het ging ook over radio van vroeger en radio van nu....

.

Peter Verhoeven-Sandrine en Lana 24-8-2011.jpg

Tijd voor een speciaal fotootje.Peter Verhoeven met Sandrine (links) en Lana (rechts). Beide (toffe vriendelijke) dames waren trouwens de ''Onthaalmoeders' in de Q-studio van het Beach House.Of Peter in Vilvoorde ook zo'n mooi gezelschap heeft tijdens zijn programma? Ik betwijfel dat sterk !Vraag is en blijft nu ook...hebben ze de 'Side Cick' nu al gevonden?

.

Sandrine Q-music Beach House Oostende 24-8-2011.jpg

Sandrine (links) verwelkomt hier een paar Q-fans

 

Q-music Crue Oostende 24-8-2011.jpg

Hier wordt dus niet alleen muziek gemaakt...

  

Q-music DJ hoekje Beach House 24-8-2011.jpg

Voor de liefhebbers die het 'hoekje van de radiomakers' niet live zagen...Rechtstreeks in contact ook met Vilvoorde voor het nieuws én de verkeersinformatie !

 

Praatje slaan met Peter verhoeven-Oostende-Q-Music 24-8-2011.jpg

Geladen met pak en zak maar toch tijd nemen om goeiendag te komen zeggen!

 .

Je ziet of hoort hem niet maar hij is er wél, Rudi Wynants !

.

Ik heb het dus over Rudi Wynants in principe het 'technische hart' van de studio én zijn omgeving in en rond het Beach House in Oostende van Q-Music.Want er zijn niet alleen binnen- maar ook buitenactiviteiten als het weer het tenminste toelaat.En wat dat laatste betreft mochten ze niet klagen kwam ik te weten.Buiten op het strand- met zicht op het Beach House- stond er ook een vrij groot podium, ook al een jaarlijkse traditie.

.

Ieder jaar een beetje meer werk vertelde Rudi. Vorig jaar speelde hij het technisch klaar op precies 14 dagen om alles' uitzendklaar' te maken en dit jaar (op een paar uurtjes na) in drie weken.Hoe dat komt? Wel, heel eenvoudig.Alle jaren wordt alles een beetje technischer,nieuwigheden die zich aanbieden, meer uitproberen, betere beeldkwaliteit (dat niet meer voor gewone TV moet onderdoen).De luisteraars kunnen de radio zien, meemaken...van thuis uit.Zelfs een intilligente-slimme- automatische (webcam-beeld) regie ook al nu heeft zijn intrede gedaan.Van zodra de DJ praat wordt automatisch de webcam op hem gericht (om maar één ding te noemen). De computerwereld verricht wonderen, al moet alles wél geprogrammeert worden op voorhand.De mens moet dus toch nog altijd zelf ingrijpen, installeren.Want o.a. de klank moet syncroon lopen met de beelden en dat is niet zo evidend in deze digitale tijden.Zelfs reportages ver weg van de studio gaan niet meer via de gewone radiowegen (ether) maar via het internet.De kwaliteit moet uitstekend zijn en blijven !

.

Je hoort dat Rudi met kennis van zaken spreekt én fier is op de prestaties, en met reden.Dagelijks is hij ook standby om in te grijpen als het nodig mocht blijken.Ook dit is radiomaken maar dan achter de schermen.Je ziet en hoort hem niet maar hij is er dus wél...want zonder hem....niks...geen radio (laat staan beelden) vanuit Oostende.En alles via glasvezelkabel/internet...En het is nog niet alles want volgend jaar heeft Rudi alweer nieuwere én nog betere plannen.De man is terecht fier op al die technische snufjes en de prestaties die afgeleverd worden dank zij de digitale wereld. 

.

Thuis via uw PC, laptop,tablet......en zelfs onderweg radio luisteren en meteen ook kijken wat er gaande is kan nu allemaal...maar ook mobiel kijken en luisteren is tegenwoordig al mogelijk.

.

Rudi Wynants-Q-Music 24-8-2011 Oostende 1.jpg

Rudi Wynants de techneut van Q-Music in Oostende

 

Rudi Wynants-Q-Music 24-8-2011 Oostende 2 .jpg

Radio geeft tegenwoordig niet alleen meer klank...ook beeld wordt er nu toegevoegd, zelfs met slimme webcams en een automatische beeldregie !

Rudi Wynants-Q-Music 24-8-2011 Oostende 3.jpg

Eén van de hartkleppen...in de technische ruimte.De moeite om eens gaan te bekijken.

Rudi Wynants-Q-Music 24-8-2011 Oostende 4.jpg

Rudi aan de enige echte grote (bijna onbetaalbare) mengtafel....

.

Met dank aan alle Q-Music medewerkers in Oostende en graag tot volgend jaar !

.

Webcambeelden laatste namiddag, laatste beelden....

.

Q-Music laatste dag aan zee 2011.jpg

De laatste dag Q-Music aan zee ...zondag 28 augustus 2011 om 14u30, Peter Verhoeven aan het woord....

 

Bjorn Verhoeven Q-music 28-8-2011 Oostende.jpg

Bjorn Verhoeven 28-8-2011 Oostende Beach House.jpg

Bjorn Verhoeven doet er nog wat 'zeewwatermuziek' bij op de laatste Q-dag aan zee!

 

Q-music aan zee...drukte van jewelste !.jpg

Laatste dag en laatste beelden dit jaar, de drukte stoort de Q-medewerkers niet !

 

 .

Terug in de tijd: Lees/bekijk (foto's) Q-Music aan zee anno 2008-2009-2010

.

 

pinkend zwart sterretje Lees ook:Q-Music is terug 'On The Beach' (2/7/2010)

pinkend zwart sterretje Lees ook:Q-Music '2009' On The Beach (House) in Oostende (16/8/09)

pinkend zwart sterretje Lees ook: Snoep is (ook) Good For You, alzo Q -Music! (27/7/08)

.

 

Q-Music Beach House het einde 2011 komt dichter.jpg

 

.

Ook nog:

.

pinkend zwart sterretje Wie doet (vandaag)  programma in de radiostudio?

pinkend zwart sterretje Het (zomer Beach) programmaschema van Q-Music

pinkend zwart sterretje De Q-Music website

.

DSCN7172.jpg

Q-music Beach House.jpg

DSCN7173.jpg

Beachhouse2011.jpg

 .

tijdsbalkje rood

 

14:32 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De explosieve 1000 op Radio 2

De explosieve 1000 op Radio 2
.
 
 
Radio 2 bezorgt zijn luisteraars een energieke start van het najaar met een week lang explosieve hits die ze zelf hebben gekozen.
.

Vanaf (morgen) maandag 29 augustus tot en met vrijdag 2 september draait Radio 2 De Explosieve 1000. Duizend gespierde nummers die de luisteraars energie geven en goedgeluimd maken, van ‘s morgens vroeg tot ’s avonds laat.

.

explosief.png

.

Studies hebben het uitgewezen: muziek geeft energie. Dus wat past beter dan vurige muziek om van de zomervakantie afscheid te nemen? Van Dyna-mite van Mud over Suspicious Minds van Elvis Presley tot Back to black van Amy Winehouse.
.

Welke hits geven de luisteraars van Radio 2 de allergrootste energieboost? Op vrijdagavond maken Wouter Landuyt en Benjamien Schollaert de tien meest energieke nummers bekend volgens de Radio 2 –luisteraars.
.

VIER VASTE PRESENTATOREN
.

De Explosieve 1000, dat is vijf dagen lang muziek die vuurwerk geeft, met vier vaste presentatoren die telkens een andere collega naast zich krijgen. Bekijk HIER de samenstelling van deze explosieve koppeltjes.
.
  
.

Logo radio 2 oranje rood.jpg

.

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS heeft nieuwe website !

Radio PROS heeft nieuwe website !

.

Radio PROS 2.jpg

.

Radio PROS, de lokale uit Denderhoutem (105.8 FM en via livestream) heeft sinds een poosje nieuwe eigenaars. En zoals dat gaat met andere 'bewoners'… er wordt direct opnieuw geverfd en behangen.

.

Hier uit zich dat al in een compleet vernieuwde website. Er wordt bovendien beloofd om er regelmatig nieuws, info, foto's en ander fraais op te zetten. Iets waar het in het verleden nogal eens aan ontbrak.En bovendien kwamen we te weten van de nieuwe voorzitter en webmaster (Peter), kregen alle DJ's zelf een pagina die ze in eigen beheer kunnen aanvullen.En daar tonen zich al de eerste tekenen van nieuw leven, te bewonderen via 'medewerkers' ! Alzo wordt de website ook aantrekkelijker gemaakt en komen de muziekmakers van P.R.O.S.ook wel meer in contact met de luisteraars zelf via digitale wegen. 

.

Voor een goed begrip, de nieuwe webstek is (nog) niet helemaal af (een website is uiteraard nooit helemaal af) maar het gaat duidelijk de goeie kant op want de meeste buttons werken al én er is al wat extra's te zien.

.

Uiteraard is het een aanrader om nu al een kijkje te gaan nemen... en de vorderingen zelf vast te stellen.

.

Een activiteit om te noteren in je agenda !

.

Eetfestijn1.gif

.

Op 25 september tussen 11u30 en 15 uur gaat er een grandioos kippen-en mosselfestijn door in het Praathuis van PROS zelve (Landweg 3 te 9450 Denderhoutem).Je kan dus letterlijk ook eens van de muziek komen proeven ! Na de dégustatie van de mosselen (of de kip) met alle nodige aanverwanten kan je zelfs een praatje maken met de 'live' DJ van dienst!

.

Meer info vindt u ongetwijfeld op de Pros website maar kaarten zijn in ieder geval te bekomen bij Radio PROS zelf én bij de DJ's en medewerkers van de lokale radio.Hoe je PROS kan bereiken? Geen probleem, neem een kijkje op de website en klik op 'contact'.Ook parking zal géén probleem zijn....

.

blog.jpg

.

En  HIER kan je direct als eens luisteren naar Radio PROS ,luisteren zoals weleer dus!

.

Radio PROS nieuwe sticker 20 mei 2011.jpg

..

pinkend sterretje De nieuwe website...neem eens een kijkje !

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-08-11

"Terzake" live ondertiteld via VRT-Teletekst

"Terzake" live ondertiteld via VRT-Teletekst

.

terzake.jpg

 .

Bij de start van het nieuwe televisieseizoen biedt de Teletekst- ondertitelingsredactie de kijkers van het duidingsprogramma "Terzake" op Canvas live ondertitels aan via TT-pagina 888.

.

 

De Teletekst-ondertitelingsredactie (T888) zorgt vanaf maandag 29 augustus voor live ondertiteling bij "Terzake". "Terzake" is geen gemakkelijk programma om te ondertitelen, met veel studiogesprekken en interviews. Maar de "respeaking-redactie" (live ondertitelen met spraaktechnologie) heeft ondertussen voldoende ervaring om een kwalitatieve live-ondertiteling te verzorgen.

.

"Met de ondertiteling van "Terzake" komt de redactie tegemoet aan de vraag van diverse doelgroepen, in eerste instantie doven en slechhorenden, maar ook mensen die in een lawaaierige omgeving tv-kijken", meldt Gunter Saerens, eindredacteur ondertiteling T888.

.

"Met "Terzake" erbij komt het streefdoel van 95% ondertitelde Nederlandstalige programma's bij de VRT opnieuw een stap dichterbij. We zitten nu aan 92%", aldus Saerens. In de beheersovereenkomst van de openbare omroep is vastgelegd dat de ondertiteling bij de VRT moet evolueren naar 95% van alle Nederlandstalige programma's en 100% voor de Nederlandstalige duidingsprogramma's.

.

teletekst.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-08-11

Radiowebsites getroffen door 'panne'

Radiowebsites getroffen door 'panne' 

.

Ernstige problemen bij een Nederlandse service provider haalden in één keer diverse radiowebsites offline. Het bedrijf dat via een Belgische 'retailer' heel wat klanten telt in de Vlaamse mediawereld, moest met lede ogen toezien dat in één keer twee harddisks de geest gaven.

.

 

offline.jpg

 

.

Het gevolg was dat o.a. de mediawebsite RadioVisie verdween uit digiland. Ook de websites van onder andere Radio FM Gold (Tielt - Meulebeke), Zoe FM (Kempen), Radio Minerva (Antwerpen) en webradio Magdalena gingen offline, het luisteren via webstream werd onderbroken.     De problemen zijn oplosbaar, maar vergen tijd. Vele gegevens moeten immers eerst 'handmatig' hersteld worden, daarna moeten er nieuwe backups gemaakt worden, pas dan kunnen de systemen opnieuw getest worden om online te gaan. RadioVisie is tijdelijk bereikbaar via het reserveadres radiovisie@telenet.be

.

Jean-Luc Bostyn (RadioVisie)

.

 

tijdsbalkje rood

 

 

10:46 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een dag lang Offshore Radio Gemini

Een dag lang Offshore Radio Gemini

.

 

Eind juli was de bekende, beroemde en enigszins beruchte ‘vrije’ Radio Gemini opnieuw tien dagen lang te horen in Groot Kortrijk. Aangevuurd door het onverwachte, immense succes, besloten de organisatoren om na de evenementenperiode door te gaan als internetradio.

.

gemini.jpg

.

Radio Gemini begon met reguliere programma’s op 23 december 1979 en deed vanaf het eerste moment beroep op dj’s uit de zeezenderwereld. Het rijtje is veel langer, maar o.a. zij maakten er programma’s:  Peter Vandam, Ton Schipper, Rob Ronder, Frank vander Mast, Marc Jacobs, Johan Visser,  Nico Stevens (aka Nico Jansma)…

. 

Kortom, het offshore radiogehalte bij het originele Gemini is altijd groot geweest. Waarna één en één werd samengeteld en op 31 augustus aanstaande via de huidige webstream een hele dag lang, 24 uur aan en stuk, studiobanden van Radio Veronica, Radio Northsea International en Radio Mi Amigo zullen worden uitgezonden. 

.  

 

Die dag is het immers precies 37 jaar geleden dat door de invoering van een Nederlandse anti zeezenderwet zowel Radio Atlantis, Radio Noordzee Internationaal en Radio Veronica uit de ether verdwenen. Internetradio Gemini eert een dag lang de zenders die het radio- en muzikale gezicht van Vlaanderen hebben bepaald.   

 

De programma’s worden in ‘real time’ uitgezonden, wat inhoudt dat de tijdsaanduidingen precies zullen overeenkomen met het tijdstip van de originele uitzenddag. Het gaat om studio-opnames in prima kwaliteit van o.a. Stan Haag, Eric de Zwart, Peter Vandam, Lex Harding, Ton Schipper, Don Allen, Ferry Eden, Bert Bennett e.v.a.

.

 

Offshore Radio Gemini kan worden beluisterd via een eigen radioplayer.

http://www.radiogemini.be/mediaplayer.html

 

Website:

http://radiogemini.be/

 

Uitzending van 31.08.2011 om 00:00:01 uur tot 23:59:59 uur.

.

 

Jean-Luc Bostyn RadioVisie via deze noodfrequentie....

.

tijdsbalkje rood

10:01 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

RadioVisie offline wegens technisch defect !

RadioVisie offline wegens technisch defect !

.

radiovisie.gif

.

De techniek staat tegenwoordig voor niks meer stil.Maar al die moderne technieken kunnen falen en dat kan soms grote gevolgen hebben !

.

Ongetwijfeld heeft u gemerkt dat de site van RadioVisie sedert eergisterennacht niet meer te pakken is.Maak u echter niet danig ongerust, RV komt zeker terug, misschien vandaag zelfs nog.

.

De redactie van RadioVisie doet er alles aan om zo vlug als mogelijk weer 'online' te zijn.

.

Geen blikseminslag maar een zware 'crach' is de oorzaak van de ellende.

.

Storing.jpg

.

Update

.

RV staat intussen terug online maar er blijkt nogal wat actueel (radio) nieuws verloren gegaan te zijn.De redactie doet er intussen nog alles aan om het belangsrijkste nieuws opnieuw op te vissen,zo kwamen we te weten.

.

tijdsbalkje rood

09:51 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Weldra ook computer DJ?

Weldra ook computer DJ?

.

Op een radiostation in de Verenigde Staten is vanaf deze week een wel heel aparte deejay te horen. Het is namelijk geen deejay van vlees en bloed, maar van metalen en kunststof. Het station zet namelijk een kunstmatig intelligente deejay in. ‘Denise’ praat namelijk niet alleen de plaatjes aan elkaar, maar zorgt er ook voor dat deze feilloos worden ingestart.

.

computerDJ.jpg

DJ-Denise....

.

Bij veel radiostations is het tegenwoordig al heel gewoon dat ’s avonds en ’s nachts, en bij sommige zelfs overdag, geen deejays meer in de studio aanwezig zijn. Toch horen luisteraars iemand praten tussen de plaatjes door. Hiervoor nemen deejays hun gesproken tekst van tevoren op, de zogenaamde voicetracks. Deze worden vervolgens in automatiseringssystemen als Dalet tussen de platen gemonteerd. Ingaan op de actualiteit kan de deejay dus helaas niet. Hiervoor is hij/zij afhankelijk van anderen die deze items (zoals nieuws en verkeersinfo) ingesproken aanleveren. Deze worden dan op gepaste tijden afgespeeld.

.

In de toekomst zijn er wellicht geen deejays meer nodig om gepresenteerde programma’s op de radio te krijgen en kan er toch op de actualiteit worden ingegaan. Een lokaal digitaal radiostation in San Antonio zet vanaf deze week namelijk een kunstmatig intelligente deejay in tussen 12 en 15 uur.

.

Het idee van de kunstmatig intelligente deejay is afkomstig van Dominique Garcia, presentator bij het lokale station KROV in San Antonio. Hij had voor de grap de virtuele assistent ‘Denise’ aangeschaft. Normaal gesproken ondersteunt zij gebruikers van computers met het zoeken naar op internet, het controleren van e-mail, het inplannen van afspraken en het tonen van documenten. Dit alles middels spraakbesturing.

.

Garcia besloot voor de grap eens om te kijken of Denise ook in staat was om radio te maken, en dat bleek het geval te zijn. Ze bleek zonder problemen plaatjes aan- en af te kondigen. Maar ook het instarten ervan regelt ze feilloos, net als het oplezen van actueel weer en verkeer. Denise kan zelfs grapjes tussendoor maken.

.

Toch hoeven radiodeejays zich momenteel nog geen zorgen te maken om hun baan. Denise moet namelijk nog niet zelf nadenken en moet nog steeds gevoed worden. Om een plaat afgekondigd te krijgen of ingestart te krijgen moet ze nog steeds opdracht krijgen. En om actuele verkeersinfo op te lezen moet Denise eerst verteld worden dat ze de actuele files op moet zoeken op internet en deze vervolgens moet oplezen. Daarnaast klinkt ze nog te computerachtig.....

.

Nog meer weten en over lezen ? Lees het artikel verder via RadioNL

.

  

                                             Bekijk ook het filmpje (YouTube)

.

RadioNL

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |