04-06-11

De Pré Historie van morgen

De Pré Historie van morgen

.

Morgen,zondag 5 juni neemt Guy je mee naar het nieuws, de sport, én de leukste hits uit de 1e week van juni 1961 (precies een halve eeuw geleden), '71 (40 jaar terug), '81 (30 jaar geleden), en de 1e week van juni 1991 (20 jaar terug in de tijd).

.

guydepreradio2.jpg

.

Enkele opvallende hits van juni 1961 waren: Mama Said van The Shirelles, 24.000 Kussen van Peter & Zijn Rockets, en Blue Moon van The Marcels. Verder hoor je Alan Sheperd tijdens de eerste Amerikaanse bemande ruimtevlucht, en lovende woorden over de toen pas overleden Antwerpse socialist en ex-burgemeester van de Scheldestad Frans van Cauwelaert.

.

Too Busy Thinking About My Baby van Mardi Grass, Zonneschijn van Will Tura, en Indiana Wants Me van R.Dean Taylor zijn enkele hits uit de eerste week van mei 1971. Verder hoor je de Nederlandse wielrenner Gerben Carstens die zijn come-back maakte in de Tour na een zwarte periode, en zijn Vlaamse collega Roger Rosiers die zei dat hij geen echte Tour-renner was omdat hij na een dag of 10 heimwee naar huis kreeg.

.

Daarna 30 jaar terug naar de laatste week van mei 1981 met premier Mark Eyskens die zijn minister van justitie, de Franstalige socialist Philippe Moureaux, terugfloot in verband met diens uitspraken over Voeren. Leuke hits waren toen ondermeer Magnificent Seven van The Clash, Sinds Een Dag Of Twee van Doe Maar, en Just The Two Of Us van Bill Withers en Grover Washington Jr.

.

Ten slotte terug naar de 1e week van mei 1991 met ondermeer een korte reportage over de gevolgen van het afschaffen van de Europese binnengrenzen voor ondermeer de truckers en het personeel van expeditiekantoren aan de grens. Verder minister van buitenlandse zaken Eyskens en oppositieleider Guy Verhofstadt met tegengestelde meningen over het rapport dat werd opgemaakt over de Silco-affaire, en Sylvia Traey (zelf ex-winnares van de koningin Elisabethwedstrijd) over de winnaar van '91, pianist Frank Braley. It Had To Be You door Harry Connick Jr, Geef Het Op van Clouseau, en Gypsy Woman van Crystal Waters deden het 20 jaar geleden uitstekend in de hitparade en op de radio. 

.

En verder deelt Guy vrijkaarten uit voor de grootste retroparty van het jaar: De Pré Historie Live op de evenementenweide van het Sportpark Schorre in Stene/Oostende op zaterdag 11 juni 2011.

.

platendraaier.gif

.

De platenspeellijst

.

Blue moon - THE MARCELS
Runaway - DEL SHANNON
(I don't know why I love you) But I do - CLARENCE 'FROGMAN' HENRY
Don't treat me like a child - HELEN SHAPIRO
24.000 Kussen - PETER EN ZIJN ROCKETS
Wooden heart - ELVIS PRESLEY
Gee whiz it's you - CLIFF RICHARD
Mama said - THE SHIRELLES
Jungle drums - CLYDE OTIS
Too busy thinking about my baby - MARDI GRAS
Un banc, un arbre, une rue - SEVERINE
Zonneschijn - WILL TURA
Judy please - THE NEW INSPIRATION
Indiana wants me - R. DEAN TAYLOR
Hot love - T.REX
Che sarà - JOSE FELICIANO
Melting pot - BOOKER T & THE MG'S
Can you feel it - THE JACKSONS
Making your mind up - BUCKS FIZZ
Sinds een dag of twee - DOE MAAR
Magnificent seven - THE CLASH
How 'bout us - CHAMPAIGN
Just the two of us - BILL WITHERS & GROVER WASHINGTON
I've seen that face before (Libertango)    Piazzola - (57)  70  F 
Company - SOULSISTER
It had to be you - HARRY CONNICK, JR.
Geef het op - CLOUSEAU
Fangad av en stormwind - CAROLA
Senza una donna - ZUCCHERO & PAUL YOUNG
Gypsy woman - CRYSTAL WATERS
Walking in Memphis - MARC COHN
Lily was here - DAVE STEWART & CANDY DULFER

.

radio 2 logo.gif

.

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

.

pinkend sterretje   De website van de Pré Historie

pinkend sterretje   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Reklame op TV minder luidruchtig in Nederland

Reklame op TV minder luidruchtig in Nederland

.

De SPOT-zenders introduceren vanaf 1 september, in samenwerking met BVA en VEA, de oplossing voor het probleem van te luide reclameblokken. De oplossing hiervoor is de invoering van luidheidnormalisatie. De methodiek is gebaseerd op aanbevelingen van de EBU, in vaktermen bekend als richtlijn R128.

.

 

logo-spot.jpg

 

.

Met de introductie van de nieuwe norm komt er een eind aan een jarenlange discussie over reclameblokken die door kijkers als te luid worden ervaren. Tot op heden worden alleen de pieken in het geluid begrensd; het gemiddelde geluidsniveau was tot voor kort niet volgens een standaard te meten. Een team van audiotechnici, waaronder de Nederlanders Eelco Grimm, Richard van Everdingen en Tin Jonker, heeft na jarenlange studie in 2010 een oplossing ontwikkeld die door de EBU gevalideerd is in een nieuwe aanbeveling: R128.

.

Vanaf 1 september kunnen producenten commercials en promo's volgens de norm aanleveren bij de SPOT-zenders. Vanaf 1 januari 2012 aanvaarden de zenders alleen materiaal dat aan deze norm voldoet. Naast het voordeel van een geharmoniseerde luidheid is de toegevoegde waarde van de nieuwe werkwijze dat adverteerders aantrekkelijke mogelijkheden krijgen in het overbrengen van hun boodschap. Er ontstaat ruimte voor een betere spraakverstaanbaarheid en een creatieve toepassing van dynamiek in geluid.

.

Naast reclames worden ook programma promo's door kijkers als te luid ervaren. Vanaf van 1 september moeten ook deze voldoen aan de nieuwe luidheidnorm. De Vereniging van Onafhankelijke Televisie Producenten (OTP) vorm hierin een belangrijke partner. In de fase erna worden alle tv-programma's en live-uitzendingen conform de nieuwe EBU-richtlijn geproduceerd.

.

De SPOT-zenders maken ook de overstap naar High Definition (HD). En om het steeds populairder wordende surround effect ook voor de reclameblokken mogelijk te maken, wordt een aantal audiokanalen gereserveerd voor het meer kanaalsaudio.Bij SPOT zijn aangesloten: Ster, RTL Nederland, SBS Broadcasting, Discovery Networks Benelux, ORN, FOX Channels Benelux, AT5, Disney Channels Benelux en MTV Networks Benelux.

.

SPOT/Broadcast Magazine

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paswoorden best opnemen in uw testament

Paswoorden best opnemen in uw testament

.

Het klinkt wat luguber en en mens zou er in deze snel evoluerende internetwereld niet meteen aan denken, maar ook je digitale nalatenschap is dezer dagen heel belangrijk. Zo kan je er maar beter voor zorgen dat je paswoorden opgenomen zijn in je testament, of op een andere manier beschikbaar zijn voor je nakomelingen. Dat kan hen volgens expert veel miserie besparen bij overlijden van een familielid.

.

paswoord.jpg

.

Bankrekeningen, fotobestanden, maar ook onlinemuziekbestanden (bv. op ITunes) kunnen een fortuin waard zijn, maar zijn vaak beveiligd met paswoorden. Experts vrezen dat de wildgroei van internetdiensten die met paswoorden werken heel wat rouwende familieleden zal afsluiten van de accounts van de overledene en dus van een stuk van de erfenis.

.

Uit een grootschalig Brits onderzoek blijkt dat liefst tachtig procent van de ondervraagden paswoorden gebruikt voor cruciale informatie en bestanden, niet alleen op zijn of haar computers maar ook op smartphones. Slechts negen procent heeft eraan gedacht hoe ze die zullen doorgeven bij overlijden. Onderzoeker Rob Cope zegt dat we beter op tijd nadenken over onze digitale voetafdruk. "We bewaren steeds meer belangrijke zaken online. Daarom zouden we die paswoorden best doorgeven aan onze nakomelingen. We willen met dit onderzoek het publiek sensibiliseren voor het probleem."

.

Acht op tien ondervraagden noemen hun financiële bezittingen die digitaal toegankelijk zijn, zeer waardevol. Bijna evenveel dichten hun digitale fotobestanden een grote sentimentele waarde toe. Toch heeft slechts een kleine minderheid eraan gedacht om die paswoorden door te geven aan hun erfgenamen, bijvoorbeeld in hun testament.

.

testament.jpg.

De Morgen (kh)

.

 tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-06-11

Wist u dit al?Dagelijks 3 miljard video's bekeken op YouTube!

Wist u dit al?Dagelijks 3 miljard video's bekeken op YouTube!

.

Wereldwijd worden inmiddels meer dan 3 miljard filmpjes per dag bekeken op videowebsite YouTube. Dat is een stijging van 50 procent ten opzichte van vorig jaar, maakte YouTube woensdag bekend. Gebruikers van YouTube plaatsen op dit moment meer dan 48 uur aan video per minuut op de site. Dat is een toename van 37 procent over de laatste zes maanden en een verdubbeling ten opzichte van een jaar geleden.
.

youtube.jpg

 

YouTube is een van de grootste websites ter wereld en bestaat deze maand precies zes jaar. Internetgigant Google kocht YouTube vijf jaar geleden, een jaar na de oprichting, voor 1,65 miljard dollar (1,17 miljard euro).

.

Broadcast Magazine

.


tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Terug van effen weggeweest :Sky Radio Summerhits

Terug van effen weggeweest :Sky Radio Summerhits

.

Terwijl de temperatuur langzaam blijft stijgen naar zomerse hoogte en Vlaanderen (en omliggende) last heeft van droogte, kan iedereen weer 24 uur per dag non stop naar de beste zomerhits luisteren want het online radiostation Sky Radio Summerhits is zeer onlangs weer van start gegaan!

.

logo-Sky-Radio-Summer-Hits.png

Om te luisteren klik op het logo !

.

Vorig jaar zond het Sky Radio-station voor het eerst uit. Het online station Sky Radio Summerhits is alleen online te beluisteren. Dit kan via skyradio.nl en de Sky Radio apps voor o.a.Appleen Android. Ook het ‘échte’ Sky Radio (101 FM) doet iets met de zon: dit jaar zal weer de Sky Radio Zomerhit Top 101 voorbij komen.Ook in Vlaanderen, Europa én nog een stukje daarbuiten kan je zelfs luisteren via satelliet !

De lijst wordt op dinsdag 21 juni uitgezonden. Luisteraars kunnen vanaf 6 juni hun stem uitbrengen op hun favoriete nummer en daarmee kans maken op een leuke prijs.

.

Skyradio.jpg

Om te luisteren klik op het logo !

.

Hoe luisteren in Vlaanderen naar de 'gewone dagelijkse' Sky radio? 

.

nobmixer-large.jpg

.
Ook in een groot deel van Vlaanderen is Sky Radio op FM te ontvangen, probeer maar even 101.9 FM. 

.

Via satelliet (DVB-S) kan je Sky Radio FTA (Free To Air) digitaal ontvangen via de Astra 1 (19,2° Oost) en wel via de frequentie 12.343 GHz. (H) met Sym: 27.500 en FEC: 3/4.

 

.
Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen dus ongestoord digitaal meeluisteren naar deze non-stop soft pop radiozender.
.
Wie geen schoteltje staan heeft kan natuurlijk luisteren via de website (livestream).

.

pinkend sterretje   De website van Sky Radio

.

Radioactieve blog

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw boek: Goed afgestemd - 100 jaar radio

Nieuw boek: Goed afgestemd - 100 jaar radio
.
 
In mijn prille jeugd bestond er zo iets als ‘prentenboeken’, waarin heel veel platen stonden afgedrukt met daarbij altijd een kort stukje verklarende tekst. Het waren deze teksten die me urenlang aan het dromen konden zetten. Later begreep ik dat ik aan het ‘beelddenken’ deed. De realiteit achter het plaatje voor me mezelf invullen…
.

images2.jpg

.

‘Goed afgestemd 100 jaar radio’ is een zeer recent verschenen publicatie van uitgeverij Scriptum, waarbij 180 prachtige foto’s en afbeeldingen zijn afgedrukt. Het is een letterlijk zwaar boek omdat er gebruik werd gemaakt van super kwaliteitspapier. De verbindende teksten zijn gemaakt door Hans Pars, die tevens verantwoordelijk is voor de keuze van de foto’s en afbeeldingen in het boek.

.

Hans Pars had in zijn jeugd een vader met liefde voor de radio. Als elfjarige werd hij op een bepaalde dag uit zijn bed gehaald waarna zijn vader hem biepjes liet horen die op de radio waren te ontvangen. Het bleken signalen die afkomstig waren van de allereerste, door de Sovjet Unie, in de ruimte geschoten kunstmaan. Het is hem altijd als een historisch moment bijgebleven.

.

sputnik1.jpg.

.

Beluister HIER de bewuste Sputnik-biepjes.de allereerste radiosignalen uit de ruimte van de Sputnik.Transmission Frequency: 20.005 MHz and 40.002 MHz Zendfrequentie: 20,005 MHz en 40,002 MHz tussen 4 oktober 1957 en 4 januari 1958.(foto:nasa.com)

 .

Iedereen die de middelbare leeftijd heeft bereikt, beseft dat de radio in zijn of haar jeugd een veel belangrijker medium was dan televisie heden ten dage voor de jongeren dit is. Telkens weer werd men via de berichtgeving op de radio verplicht om zich een beeld te vormen bij datgene dat werd verteld aan de luisteraar.

.

Maar wie zaten er achter die stemmen die via binnen en buitenlandse stations konden worden gehoord? Slechts sporadisch was er een foto van de presentatoren. Voor de gemiddelde luisteraar was het een kwestie van beeldvorming, waarbij een echte confrontatie tot verbazende reacties kon leiden.

.

Het boek: Goed afgestemd 100 jaar radio bestaat volledig uit foto’s en afbeeldingen die met het geliefde onderwerp radio te maken hebben. Samensteller Hans Pars heeft er een meesterwerk van gemaakt. Hij kon kiezen uit de honderdduizenden foto’s van het Nationale Archief / Spaarnestad Photo.

.

Ik zie het, al ‘beelddenkend’, voor me. Pars zit achter een computer, heeft het zoekprogramma opgestart en voert diverse termen in, waarbij ‘radio’ de voornaamste is. Hij stelde uiteindelijk een prachtcollectie foto’s samen waarbij we niet alleen een kijkje nemen binnen de radiostudio’s en aanlengende ruimtes, maar ook de radio als object zien. 

.

Zo is de eerste foto er eentje uit mei 1924 waarop een Engelsman te zien is met ‘hoofdtelefoon’ en een wandelstok. Beiden zijn met elkaar verbonden middels een draad. De wandelstok fungeerde als een eenvoudige antenne om ontvangst mogelijk te maken.

.

Iedere foto in het boek, met daarbij telkens een korte maar dragende tekst van Hans Pars, vertelt veel meer dan alleen wat er te zien is. Grote hulde aan samensteller voor dit prachtige werk. Een absolute aanrader om te bestellen bij uw boekhandelaar.

. 

foto uit boek.jpg

.

Goed afgestemd 100 jaar radio 
Tekst: Hans Pars
Fotografie: Spaarnestad Photo 
366 pagina’s rijkelijk geïllustreerd 
ISBN: 978905946549 
Prijs 19,90  euro
Uitgeverij: Scriptum Publishers Schiedam 2011.

.

Je kunt het boek hier kopen en een voorproefje kan je hier lezen.

.

 

.

RadioVisie (Hans Knot)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-06-11

Spaceshuttle Endeavour nu museumstuk!

Spaceshuttle Endeavour nu museumstuk!

.

De Amerikaanse spaceshuttle Endeavour (foto's:space-image.co.cc) is terug op aarde. Het ruimteveer landde gisteren op Cape Canaveral. Het toestel gaat met pensioen na een loopbaan van bijna 20 jaar. De zes bemanningsleden van de Endeavour - vijf Amerikanen en een Italiaan - zijn ongeveer twee weken bij het internationale ruimtestation ISS geweest.

.

Endeavour.jpg

.

De Endeavour, de jongste Amerikaanse spaceshuttle, wordt overgebracht naar een wetenschapsmuseum in Los Angeles. In maart werd de Discovery al uit de vaart genomen. De Atlantis voert in juli de laatste spaceshuttlevlucht ooit uit. Daarna valt na dertig jaar het doek voor de Amerikaanse ruimteveren. Een opvolger voor de spaceshuttles is er nog niet. Het ISS is de komende jaren dan ook afhankelijk van Russische Sojoezraketten.

.

Endeavour.jpg

.

Terwijl de Endeavour met een enorme vaart naar huis kwam gisteren, werd het ruimteveer Atlantis naar het lanceerplatform gebracht voor de allerlaatste shuttlevlucht in juli. Duizenden medewerkers van het Kennedy Space Center zagen hoe de spaceshuttle voor de laatste keer uit de hangar te voorschijn kwam. De Atlantis wordt normaal gezien op 8 juli gelanceerd en brengt voorraden naar het ISS. Daarna komt er dus echt definitief een einde aan het shuttleprogramma.

.

 

'We vieren met deze laatste missie alles wat het ruimteveer heeft bereikt tijdens zijn 30-jarig bestaan', zei Christopher Ferguson, gezagvoerder van de Atlantis.

.

De Endeavour werd gebouwd om de Challenger, die verongelukte tijdens missie STS-51-L in 1986, te vervangen. In eerste instantie werd overwogen om de testspaceshuttle Enterprise (zonder motoren en hitteschild) om te bouwen, maar dit bleek veel te duur. Ten behoeve van de voorgaande spaceshuttles Discovery en Atlantis had NASA in voorgaande jaren reserve onderdelen laten vervaardigen. Deze vormden uiteindelijk de basis voor de bouw van Endeavour. De bouw van Endeavour kostte uiteindelijk ruim 2,2 miljard dollar.
.

Vernoemd naar: schip waarmee de Britse ontdekkingsreiziger James Cook zijn eerste wereldreis (1768-1771) maakte. Het schip waarmee Cook zijn derde en laatste reis maakte, de Discovery, was de inspiratie voor de naam van een ander ruimteveer.

.

Eerste missie: mei 1992, om een op drift geraakte communicatiesatelliet in een juiste baan om de aarde te krijgen. Jongste spaceshuttle.
.
Aantal missies: 25.

.

Afgelegde afstand: bij landing ongeveer 200 miljoen kilometer (ter vergelijking: dat is bijna 300 keer naar de maan en terug).
.
Bekende missies: eerste ruimtewandeling ooit met drie personen (1992), eerste onderhoudsmissie naar ruimtetelescoop Hubble (1993), eerste Amerikaanse onderdeel naar ISS (1998), laatste vlucht voor ramp met Columbia (2002), Japanse module Kibo naar ISS (2008 en 2009), uitzichtkoepel naar ISS (2010), deeltjesscanner AMS (2011).

.

Endeavour.jpg

.

pinkend zwart sterretje De allerlaatste landing van de Atlantis (video VRT)

pinkend zwart sterretje Lees ook:Atlantis vertrokken voor allerlaatste ruimte vlucht (14/5/10)

.

 

Aanbevolen websites

 

.

pinkend sterretje De website van heavens-above.com

pinkend sterretje De website van VRT weerman Frank Deboosere

pinkend sterretje Science & Nasa

pinkend sterretje NASA-TV (24/24)

.

Het Laatste Nieuws Online

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten in 'De Ochtend'

Vlaams minister van Media Ingrid Lieten in 'De Ochtend'

.

"Inconsequent", noemt Vlaams minister van Media Ingrid Lieten (SP.A) de beslissing van CD&V om zich te onthouden bij de stemming van het onderdeel media uit de begrotingscontrole. "Ik begrijp zelf niet zo goed wat er gebeurd is in de mediacommissie", zei ze gisterenmorgen in "De ochtend" op Radio 1.

.

Logo De Ochtend.jpg

.

 

In de mediacommissie van het Vlaams Parlement werd gisteren gestemd over de begrotingscontrole voor het onderdeel media. Carl Decaluwé en de andere CD&V-parlementsleden onthielden zich, waardoor er geen meerderheid was voor de begroting van mediaminister Ingrid Lieten.
.

In "De ochtend" op Radio 1 sprak de minister haar onbegrip uit over de houding van CD&V. "De begrotingsaanpassing bestaat erin dat we de overheidsdotatie aan de VRT verminderen omdat de reclame-inkomsten hoog genoeg bleken. Dit is nu net waar CD&V en Carl Decaluwé altijd op aansturen. En toch keurt hij het nu af. Dit gaat mijn petje te boven, dit begrijp ik niet", zei ze.

.

CD&V vroeg meer transparantie van de VRT, maar volgens Lieten kreeg de openbare omroep daar de voorbije maanden net meer complimenten over.

.

De onthouding van CD&V is niet de eerste aanvaring met Lieten de afgelopen week. Zo stelde de minister eerder deze week in Humo affirmatief dat het derde tv-kanaal van de VRT er komt, maar werd ze meteen teruggefloten door haar coalitiepartners CD&V en N-VA.

.

In "De ochtend" reageerde Lieten (foto VRT) ook nog op dat voorval. Ze gaf te kennen dat haar uitspraken over een derde VRT-kanaal niet zo affirmatief bedoeld waren. "Het kwam over als "het is rond", maar zo heb ik het niet willen zeggen", zei ze. "Iedereen weet dat we met de beheersovereenkomst bezig zijn en dat die nog goedgekeurd moet worden door de regering".

.

ingrid lieten.jpg

.

Maar Lieten vindt wel dat ook een minister haar eigen mening mag geven. "En ik ben ervan overtuigd dat een derde kanaal een meerwaarde kan hebben".

.

listenlive Ingrid Lieten in De Ochtend Radio 1 :'Dit gaat mijn petje te boven'

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Luc Appermont op Joe FM

Luc Appermont op Joe FM
.
 
Vandaag, donderdag 2 juni maar ook morgen (vrijdag 3 juni) doet JOE fm iets speciaals, want die twee dagen gaat de radiozender Nederlandstalig. Je zal dan namelijk enkel Nederlandstalige muziek te horen krijgen.
.

Joe FM logo.jpg

.

De JOE-luisteraars konden de afgelopen dagen hun favoriete Nederlandstalige hits (uit Vlaanderen en Nederland) doorgeven via JOE.be en de JOE- Facebookpagina. Het resultaat daarvan hoor je dus twee dagen lang, telkens vanaf 06.00 uur.
.

De vaste JOE-dj’s Raf, Alexandra, Leen, Herbert en Jan krijgen daarbij het gezelschap van Vlaams tv- en radiofenomeen Luc Appermont (foto VRT). Het is al even geleden dat Luc nog op de radio te horen was, maar donderdag en vrijdag a.s. kruipt hij met veel plezier achter de JOE-microfoon. Als liefhebber van het genre zal hij telkens tussen 12.00 en 13.00 uur zijn favoriete Nederlandstalige platen aankondigen.

.

LucAppermont.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.


tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jazz Middelheim :"Het beste van de voorbije edities"

Jazz Middelheim :"Het beste van de voorbije edities"

.

Jazz Middelheim is deze zomer aan zijn 30e editie toe, en dat wordt in stijl gevierd. De organisatoren van het festival in Antwerpen pakken uit met "het beste wat al te zien was op het jazzfestival". Een aantal grote namen sieren de affiche.

.

Jazz.jpg

.

Onder anderen jazzvirtuoos én festivalpeter Toots Thielemans en de Amerikaanse bassist Charlie Haden met zijn Liberation Music Orchestra zullen het jubileum opluisteren. De tweede festivaldag wordt dan weer aan de Amerikaan John Zorn gewijd. Op zaterdag komen alle uiteenlopende projecten van de saxofonist aan bod.

.

Lady Linn & Her Magnificent Seven moeten een breder publiek naar het festivaldomein loodsen. Met deze Gentse schone en Toots Thielemans als Belgische publiekstrekkers hoopt de organisatie ook dat brede publiek met jazz te laten kennismaken.

.

Klara volgt het jarige festival op de voet, en zendt alle concerten rechtstreeks uit. Tussen de optredens door zullen de presentatoren Lies Steppe, Bart Vanhoudt en Rob Laurent vanop de festivalweide interviews, commentaren en reportages brengen.
.

De 30e editie van Jazz Middelheim vindt plaats van vrijdag 12 tot en met maandag 15 augustus in Park Den Brandt in Antwerpen. Het volledige programma staat op de officiële website van het festival.

.

pinkend sterretje De website van Klara 

.

klara.jpg

 .

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |