30-04-11

Morgen is het de Radio2 tuindag !

Morgen is het de Radio2 tuindag !

.

'Feest in je tuin' dat is het thema van de traditionele Radio 2 Tuindag. Die vindt plaats morgen  (1 mei)  in Bokrijk. Wat er zoal te beleven valt, kan je hier meteen ook gaan ontdekken! En Radio 2 wenst u ook 'Tot snel in Bokrijk' ...en dat is dus a morgen!

.

 

tuindag radio 2.jpg

.

Dit jaar heeft radio 2 wel 3 redenen om feest te vieren in de tuin.

.

10 jaar Radio 2 Tuindag
25 jaar Plantendag
85 jaar Jos Ghysen

.

Daarom dus deze feestelijke radio 2  editie met een (extra) muzikale omkadering.

.

Om 9 uur ontvangen De Madammen (of wat dacht u anders) Jos Ghysen voor een feestelijk moment ter gelegenheid van zijn 85e verjaardag. In de namiddag speelt de VRT Big Band op het Cateringplein, vlakbij het Radio 2 plein, voilà sie, meer moet dat niet zijn!

.

Je kan enkele Radio 2-uitzendingen trouwens live (mee) volgen op het Radio 2-plein, vlak voor het kasteel van Bokrijk, we citeren:

.

06:00 – 08:00    Feestwekker met Iris VanHoof
08:00 – 10:00    De Madammen op de Radio 2 Tuindag met onder meer Jos Ghysen, Ivo Pauwels, ...
12:00 – 13:00    Naast De Kwestie met David Van Ooteghem
13:00 – 16:00    Viva Vlaanderen met Pascal Vranckx

.

bokrijk.jpg

.

En nog wat extra over de Radio 2 Tuindag !

.

Maurice is dus op zoek naar een date! Denk je dat jij hem kan verleiden? Spreek dan een boodschap in op zijn antwoordapparaat! Zijn persoonlijk telefoonnummer is: 02/ 741.79.22

.

En het is nog niet gedaan want.....

.

In de Radio 2 tent kan je een aantal inspirerende workshops volgen:

.

11:30 – 12:15    Plantastisch (Technopolis)
12:45 – 13:45    Feesttafels
14:00 – 15:00    Bloemschikken met Annemie Duchateau
15:15 – 16:15    Eetbare Planten (CVO)
16:30 – 17:30    Ivo Pauwels

.

Tijdens een Workshop Bloemschikken met Annemie Duchateau aan het Kasteel plein. Dit is een betalende workshop: 10 euro per persoon. Na de workshop krijg je jouw bloemstuk mee.

.

Opgelet, de plaatsen zijn beperkt, inschrijven kan enkel op de Radio 2 infostand op het Radio 2 plein!!!

.

09:30 – 10:30    Verjaardag
10:45 – 11:45    Huwelijk
12:00 – 13:00    Communie
15:15 – 16:15    Communie
16:30 – 17:30    Verjaardag

.

Bokrijk heeft één van de mooiste en grootste Arboreta van België. Laat je begeleiden doorheen deze pracht met onze ervaren gidsen.Arboretum wandeling (inschrijven is verplicht & gratis en kan de  Radio 2 infostand)

.

10u – 11u    Ivo Pauwels
12:30u – 13:30  Jef Van Meulder
14u -15u      Ivo Pauwels

.

Even Terug in de Tijd'

.

Radio 2 tuindag 2001 Meise.jpg

.

Pieter Van Banden met Paul De Wijngaert (toen nethoofd Radio2) op de éérste tuindag van Radio2 in Meise (2002)

.

De VRT  Big Band met onder meer Marijn Devalck (ook Boma of zelfs uit lang vervlogen tijden Marino Falco ) zorgt voor feestelijke muziek tijdens de Radio 2 Tuindag.
Ze brengen je in de sfeer met nummers als 'New York, New York', 'Fly me to the moon', 'Nina Simone medley',  'Unchain my heart', en nog vele andere.

.

VRT Big Band (cateringplaats 3)
14:00 – 15:00    Deel 1
16:00 – 17:00    Deel 2

.

Als je wil meedoen aan de Tuinkampioen 2011 kan je je inschrijven via DEZE link. aan de Tuinkampioen-stand recht tegenover het Radio 2 plein voor de eerste voorselectie.  De winnaar wordt bekend gemaakt op Passiflora op 29 mei in Meise.

.

En natuurljk zou de Radio 2 Tuindag zou geen Tuindag zijn zonder de 'Plantenmarkt' want niet minder dan 200 standhouders zorgen voor een opvallend kleurenpallet in Bokrijk en bieden je de keuze uit een uitgebreide waaier aan bloemen en planten.

.

Om je vlot doorheen de markt te loodsen volg je best de bordjes 'Plantenroute'.
Deze unieke plantenmarkt is 'open' van 7u tot 18u.

.

De plantenmarkt, de kruidentuin en het Arboretum zijn tijdens deze Tuindag gratis toegankelijk.

.

Een kaartje voor het openluchtmuseum kost € 10 voor een volwassene, € 1 voor jongeren tussen 3 en 26 jaar. Kinderen tot 3 jaar mogen gratis binnen.

.

En tenslotte,voor de parking betaal je € 7.

.

Radio2 logo.jpg

 .

Radio2

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geluidsnorm pas volgend jaar

Geluidsnorm pas volgend jaar

.

De festivalzomer van 2011 wordt er een zonder geluidsnorm. Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft haar plannen voor een nieuwe wet uitgesteld tot 2012. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Belang van Limburg.

.

 

geluid.jpg

.

Schauvliege liet in het parlement weten dat ze de wet dit jaar niet meer klaar krijgt. De nieuwe geluidsnorm komt er dus ten vroegste in 2012, waarna eventueel nog een overgangsperiode wordt ingebouwd.

.

De muzieksector legde zich vorig jaar zelf een charter op met een maximumgrens van 103 dB en omkaderende maatregelen om gehoorschade van de muziekliefhebbers tegen te gaan. Schauvliege kondigde begin dit jaar aan dat ze naar een maximumgrens van 100 dB wil gaan. De jeugd- en muzieksector noemde het voorstel van Schauvliege onhaalbaar. In overleg met de muzieksector wordt het voorstel nu bijgestuurd.

.

De festivalorganisatoren halen alvast opgelucht adem dat de wetgeving wordt uitgesteld. "Het voorstel dat op tafel lag, was onwerkbaar", zegt Serge Platel van de federatie van muziekfestivals op Studio Brussel. "We zijn alvast gespaard voor deze zomer. We houden ons aan het charter en zijn blij dat we normaal kunnen werken van de zomer. "

.

pinkend sterretje Platel: "Uitstel van executie"(VRT radio)

.

 

oordopjes.jpg

 

.

pinkend sterretje Lees ook:De muzieksector wil overleg over geluidsnormen (11/2/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Bovengrens van 100 decibel op festivals? (21/11/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Mag het een beetje minder zijn (20/4/2010)

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Liefde | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Pré Historie van morgen

De Pré Historie van morgen

.

Morgen,zondag 1 mei, neemt Guy je mee naar het nieuws, de sport, én de leukste hits uit de eerste week van mei 1969 (42 jaar geleden), 1979 (32 jaar terug), 1989 (22 jaar geleden), en 1999 (12 jaar terug in de tijd).

.

guydepreradio.jpg

.

Enkele opvallende hits van mei 1969 waren: Good Times, Better Times van Cliff Richard, Jennifer Jennings door Louis Neefs en het wel erg toepasselijke First Of May van The BeeGees. Verder hoor je de christendemocratische senator Marcel Van De Wiele die positief reageerde op de oproep van de socialist Leo Collard om samen een progressief arbeidersfront te vormen, de Nederlandse gouvernante van koning Boudewijn over haar eerste kennismaking met de latere koning in de badkamer, het project 'zeestad' in Zeebrugge met naast een nieuwe haven ook residentiële en recreatieve gedeelten, en de zwarte Amerikaanse strijder voor gelijke rechten Philip Randolph die in New York pleitte voor geweldloosheid.

.    

One Way Ticket door Eruption, Stille Brieven van de jarige Erik Van Neygen (die 60 wordt op 1 mei 2011), en In The Navy van The Village People waren enkele hits uit de eerste week van mei 1979. Verder hoor je de socialistische Nederlandse ex-premier Joop den Uyl  op 1 mei in Deurne bij Antwerpen, de officiële opening van het nieuwe omroepgebouw van BRT 2 Omroep Antwerpen, en Karel Van Miert tijdens zijn 1 mei-toespraak in Leuven.

.      

Daarna terug naar de eerste week van mei 1989 met minister van institutionele hervormingen Dehaene versus de liberale kopman Verhofstadt over wie nu de voogdij had over Voeren, Felix De Greef van de verkeersluchtleiders in Zaventem nalv hun staking waarbij ze 36 % loonsverhoging vroegen, Paul Geyssens van VTB-VAB over het unieke van die Vlaamse organisatie, en burgemeester Staf Bartolomeeussen van Zoersel over de plannen voor een mega-opslagplaats van de Navo op het grondgebied van zijn gemeente. Toffe platen waren Everybody Needs Somebody To Love in de versie van The Blues Brothers, Alles Kan Een Mens Gelukkig Maken door René Froger, en Johnny, Tu N'es Pas Un Ange door Vaya Con Dios.

.

Tenslotte terug naar de eerste week van mei 1999 met ondermeer een jongetje met astma tijdens een grootschalige campagne tegen astma op onze scholen, minister van binnenlandse zaken Luc Van Den Brande over de aantijgingen dat de hervorming van de gerechtelijke politie en de B.O.B. met 10 jaar werden uitgesteld, Vlaams minister van ruimtelijke ordening Steve Stevaert over de versoepeling van bouwvergunningen voor kleine bouwsels zoals duivenkoten of tuinhuisjes, en ex-Beatle Paul McCartney op de vernissage van een tentoonstelling van zijn schilderwerken in Duitsland. Clouseau met Heb Ik Ooit Gezegd, Like The Wind van Vanessa Chinitor, en Cher met Strong Enough deden het 12 jaar geleden uitstekend in de hitparade en op de radio.

.

platendraaier.gif

.

Platenspeellijst
.
 
Good times, better times - CLIFF RICHARD
Sorry Suzanne - THE HOLLIES
First of May - THE BEE GEES
Jennifer Jennings - LOUIS NEEFS
Dizzy - TOMMY ROE
Goodbye - MARY HOPKIN
Daydream - THE WALLACE COLLECTION
Aquarius/Let the sunshine - THE FIFTH DIMENSION
In the navy - VILLAGE PEOPLE
One way ticket - ERUPTION
Hallelujah - MILK AND HONEY
Some girls - RACEY
Stille brieven - ERIK VAN NEYGEN
Mama Leone - BINO
He's the greatest dancer - SISTER SLEDGE
Music box dancer - FRANK MILLS
Everybody needs somebody to love - THE BLUES BROTHERS
Leave me alone - MICHAEL JACKSON
If you don't know me by know - SIMPLY RED
Alles kan een mens gelukkig maken - RENE FROGER & HET GOEDE DOEL
Johnny (tu n'es pas un ange) - VAYA CON DIOS
She's a mystery to me - ROY ORBISON
Like a prayer - MADONNA
Sikidim - TARKAN
Better best forgotten - STEPS
Heb ik ooit gezegd - CLOUSEAU
Strong enough - CHER
We're going to Ibiza - VENGABOYS
Like the wind - VANESSA CHINITOR
Kiss me - SIXPENCE NONE THE RICHER
How will I know (who you are) - JESSICA
.
 

radio 2 logo.gif

.

De Pré Historie via Radio 2 elke zondagvoormiddag tussen 10 en 12 !

.

pinkend sterretje   De website van de Pré Historie

pinkend sterretje   Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wijziging frequentie (s) Nederlandse radio's op Astra 1

Wijziging frequentie (s) Nederlandse radio's op Astra 1

.

Vanaf vandaag zeker rekening mee houden!

.

Vrij belangrijk bericht voor de satellietliefhebbers (Free To Air en TV Vaanderen) die luisteren naar Nederlandse radiostations via de Astra 1 (19,2° Oost) satelliet. 

.

astra.jpg

.

Door bandbreedte gebrek op de Astra 1-satelliet (19,2° Oost) is de huurprijs voor transponders blijkbaar omhoog geschoten. Daarnaast heeft SES ASTRA in de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om van de Astra 3 satellietpositie (23,5° Oost) een hotspot voor onder meer de Benelux en Centraal Europa te maken. De M7 Group S.A – de Luxemburgse eigenaar van CanalDigitaal en TV Vlaanderen – gaat het aflopende huurcontract voor transponder 109 niet verlengen.Zo konden we vernemen via TotaalTV.

.

Er komt er nu ook duidelijkheid over de nieuwe uitzendfrequenties van de radiozenders die nu nog altijd op transponder 109 –  12.574 GHz.(H). zitten.

.

stralend schoteltje.gif

.

BELANGRIJK

.

De radiozenders Radio 1, Radio 2, 3FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6, Kink FM, Sky Radio, Radio 538, 538 Juize, Radio 10 Gold, Radio Veronica, Arrow Jazz en Arrow Classic Rock zijn vanaf nu op de nieuwe uitzendfrequentie 12.343 GHz.( H) te ontvangen. De Radio Nederland Wereldomroep radiozenders Radio Netherlands Worldwide 1, Radio Netherlands Worldwide 2 en Radio Netherlands Worldwide 3 op 12.515 GHz.(H).

.

De satellietverspreiding van de radiozenders op de oude uitzendfrequentie op de ASTRA1-satelliet wordt op 30 april gestaakt!!! 

.

TotaalTV (Jargo Kriek)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-11

Vier Duitse HD (FTA) zenders op komst!

Vier Duitse HD (FTA) zenders op komst !

.

Eigenaardig toch dat we onze eigen nationale radio & TV zenders niet zomaar (gratis) uit de ruimte kunnen plukkenvia satelliet, en dat in tegenstelling tot de ons omringende landen.Waarom dit zo is en blijft is mij een compleet raadsel.Voor commercieële zenders begrijp ik het nog deels.In onze buurlanden gaat het er in ieder geval toch anders aan toe.Effen over naar Duitsland...

.

WDR3.jpg

.

Vier programma's van de zogenaamde 'Dritten' ofwel de regionale Duitsland-3 zenders gaan vanaf 1 mei 2012 in HD kwaliteit uitzenden via de Astra-1 satelliet. En dat is verdorie meer dan goed nieuws (al moeten we nog effen wachten) voor alle schotelkijkers in Vlaanderen die er dan wéér vier HD-zenders voor niets bij krijgen.

.
De zogenaamde 'Dritten' , Vlaanderen ook bekend als 'Duitsland 3' gaan nog niet direct allemaal in HD uitzenden.De Oost-Duitse MDR (MittelDeutscher Rundfunk) en RBB (Rundfunk Berlin Brandenburg) evenals HR (Hessischer Rundfunk, RB (Radio Bremen) en SR (Saarländischer Runfdunk) gaan dit (voorlopig?) nog niet doen. Wel gaan de vier grote omroepen uit de westelijke helft van Duitsland dan officieel in HD uitzenden en dit in principe onmiddellijk na het uitschakelen van de nog altijd actieve analoge satelliet transponders. Alle regionale zenders behoren overigens tot het netwerk van de ARD (Arbeitsgemeinschaft der öffentlich-rechtlichen Rundfunkanstalten der Bundesrepublik Deutschland) en deze omroep heeft al voor de volgende zenders al een overeenkomst om die via Astra in HD te gaan doorgeven.Momenteel kan je nog altijd FTA Duitse zenders ontvangen via een (verouderde) analoge TV norm via de Astra.

.

sattv.jpg

 .

Alé,het zal dus gaan om de Bayerisches Fernsehen (BFS), WDR Fernsehen (West Deutscher Runfdunk), NDR Fernsehen (Nord Deutscher Rundfunk) en de SWR Fernsehen (Süd-West Rundfunk). Heel waarschijnlijk zullen op de HD-varianten de regio's uit de belangrijkste steden te zien zijn dus WDR Köln, NDR Hamburg, BFS Süd/München en SWR Baden-Würtemberg/Stuttgart.

.

dat beloofd dus want de WDR heeft namelijk een flink aantal lokale varianten voor het nieuws in Nordrhein Westfalen. De SWR heeft ook nog een aparte zender voor Rheinland-Pfalz, BFS heeft behalve Süd ook een 'Nord' variant en de NDR heeft  voor elk bondsland dat het bedient (naast Hamburg zijn dat Niedersachsen, Schleswig-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern) ook regionaal nieuws.

Overigens zal ook 3Sat op termijn in HD gaan uitzenden maar dit is geen zender die behoort tot het regionale ARD-netwerk maar een samenwerkingsverband tussen de Duitse ARD, ZDF (Zweites Deutsches Fernsehen) en de ORF (Österreichischer RundFunk) en SRF (Schweizer Radio und Fernsehen). De openbare zenders ARD, ZDF en ARTE zijn al een tijdje in HD te ontvangen via de Astra 1 (19,2° Oost).

.

TotaalTV (Jan-Hein Visser)

.

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sven Pichal & André Vermeulen geven commentaar

Sven Pichal & André Vermeulen geven commentaar

.

Radiopresentator Sven Pichal (foto hieronder VRT) en tv-journalist André Vermeulen verzorgen dit jaar het livecommentaar bij de uitzendingen van het Eurovisiesongfestival in Düsseldorf op Eén. Hun commentaar zal tijdens de finale op zaterdag 14 mei ook live op Radio 2 uitgezonden worden.

.

Sven.jpg

.

 

André Vermeulen (foto hieonder VRT) heeft jarenlange ervaring als commentator bij de liedjeswedstrijd. Voor Sven Pichal is het de eerste keer.  De presentator van "Peeters & Pichal" op Radio 1 kijkt uit naar het Eurovisiesongfestival.

.

andré.jpg

.

"Het Songfestival is iets dat ik van jongs af aan gevolgd heb en altijd was er de stem van André Vermeulen bij. Ik ben heel trots dat ik naast hem commentaar mag geven", aldus Sven Pichal.

.

Sven Pichal is van plan zijn uiterste best te doen om de halve finales en de finale van het Songfestival van zo goed mogelijk commentaar te voorzien. "Voor mij is de liedjeswedstrijd altijd een echt gezinsmoment geweest. Dat is ook wat ik zelf ga proberen, van het Songfestival een gezinsmoment te maken voor de kijkers", aldus Pichal.

.

Het is dit jaar 25 jaar geleden dat Sandra Kim de liedjeswedstrijd won met "J'aime la vie". Ons land wordt in Düsseldorf vertegenwoordigd door Witloof Bay met het nummer "With love baby". De eerste halve finale vindt plaats op dinsdag 10 mei. De Belgen treden op tijdens de tweede halve finale op 12 mei. Op zaterdag 14 mei wordt de finale gezongen van het Eurovisiesongfsetival.

.

EVS.jpg

.

pinkend sterretje Lees ook:België zit in 2e halve finale Songfestival met Nederland (19/1/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Is Udo de RTBF kandidaat voor het Songfestival 2011? (27/9/2010)

pinkend sterretje "Ik heb het gewoon gedaan om hen een plezier te doen" (VRT audio)

pinkend sterretje Lees ook:Songfestival kandidaat 2011 RTBF.be wordt online gekozen (22/9/10)

pinkend sterretje Lees ook: Het 'Eurovisie Songfestival 2011 in ' Düsseldorf ' (13/10/2010)

pinkend sterretje Lees ook: Over het eurovisie Songfestival (al) van volgend jaar (3/7/2010)

.

EVS.jpg

.

De redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Duitsland: Implementatieschema DAB bekend

Duitsland: Implementatieschema DAB bekend
.
Wie op vakantie gaat naar Duitsland zit enerzijds radio-digitaal zeer goed, tenminste als je een DAB radio meeneemt op vakantie.Anderzijds worden de radioliefhebbers verwend als ze in Vlaanderen wonen en in dit geval aan de Duitse grens.Radiosignalen kennen geen grenzen!
.

DAB-logo digitaal.jpg.

 
De landelijke multiplex voor Digital Audio Broadcasting (DAB) zal vanaf augustus in bijna alle grote Duitse steden te ontvangen zijn. Dit blijkt uit een presentatie die Thomas Wächter van zenderexploitant Media Broadcast onlangs gaf aan het instituut voor uitzendtechnologie in München. Het is bedoeling dat dan de helft van de Duitse bevolking de multiplex buitenshuis kan ontvangen.
.

Begin augustus wordt gestart met het aanzetten van de eerste zenders. In tegenstelling tot eerdere berichten wordt niet met 35, maar met slechts 27 zenders gestart. Wel zal ontvangst in bijna alle grote Duitse steden mogelijk zijn, waaronder Berlijn, München, Neurenberg, Frankfurt, Keulen, Düsseldorf, Stuttgart, Hannover, Bremen, Kiel, Hamburg, Leipzig en Dresden.

.

ENKELE MAANDEN PAUZE

.

Als de 27 zenders aan staan kan ongeveer de helft van de Duitse bevolking de landelijke DAB-multiplex buitenshuis ontvangen. Binnenshuis ligt dit percentage op ongeveer 30%. Opvallend is dat er daarna tot de zomer van 2014 geen verdere uitbouw van het zendernetwerk is gepland. 

.

Pas tussen de zomer van 2014 en de winter van 2015 bouwt men weer verder tot 110 zenders, waardoor 90%van de Duitse bevolking de landelijke DAB-multiplex buitenshuis zal kunnen ontvangen. Binnenshuis ligt dit percentage op ongeveer 70%.

.

KOSTEN BESPAREN

.

Het is de bedoeling dat de landelijke multiplex gelijktijdig opgebouwd gaat worden met de regionale multiplexen. Door vanaf dezelfde zendlocatie en dezelfde antenne uit te zenden met hetzelfde vermogen, kunnen de radiostations flink besparen op uitzendkosten. Daarom is de regionale mediaraad van Hessen onlangs gestart met het uitschrijven van capaciteit op de regionale multiplex.

.

Via de landelijke multiplex gaan tien commerciële radiostations uitzenden. Dit zijn Lounge FM, ERF Radio, Radio Rauschgold, Energy DAB+, 90elf, Remix Radio, Litera, Klassik Radio, Radio 3.0 en Urban Independent Pop. Al deze projecten gaan uitzenden in DAB+, waarbij de meeste stations een bitrate van 56 kbps gaan gebruiken.

.

MP2 NAAST DAB+

.

Daarnaast gaan ook de landelijke publieke radiostations Deutschlandfunk, DeutschlandRadio Kultur en DRadio Wissen gebruik maken van dit net. Ook zal het themakanaal Dokumente & Debatten enkele uren per week via DAB te ontvangen zijn. 

.

Deutschlandfunk en DeutschlandRadio Kultur gaan in eerste instantie nog gebruik maken van de verouderde MP2-standaard, terwijl DRadio Wissen en Dokumente & Debatten gelijk in DAB+ gaan uitzenden.

.

Zenderexploitant Media Broadcast gaat telemediadiensten aanbieden via de multiplex, waaronder Traffic Message Channel, een elektronische programmagids en nieuws. 

.

Bericht: Radio.nl via RadioVisie(JLSA)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

"Illegaal downloaden nefast voor verkoop"

"Illegaal downloaden nefast voor verkoop"

.

De muziekindustrie vraagt aan Europa om onmiddellijk een gemeenschappelijke regeling te treffen voor auteursrechten op het internet. Hooverphonic heeft vanavond in het Europees Parlement opgetreden om die eis kracht bij te zetten.

.

downloaden.jpg

 

"Er wordt heel veel illegaal gedownload", zegt bassist/songwriter Alex Callier (foto). "Laat ons eerlijk zijn: voor onze verkoop is dat nefast, maar voor jonge groepen is dat nog nefaster. Er wordt vanuit de platenindustrie steeds minder geïnvesteerd in jong talent omdat het een te groot risico wordt. Als er niet genoeg platen verkocht worden, kan er niet genoeg geld geïnvesteerd worden."

.

Callier begrijpt ook niet waarom mensen raar opkijken wanneer artiesten vergoed willen worden als hun muziek ergens gespeeld wordt. "Wat is het verschil tussen telefonie en elektriciteit? Daar wordt toch ook overal voor betaald. Wij worden altijd afgerekend op het moment dat we opkomen voor onze rechten."

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-04-11

Het 5e leerjaar van Welle maakt weer eens radio bij PROS !

Het 5e leerjaar van Welle maakt weer eens radio bij PROS !

. 

Bolleboos radio pros.jpg

.

Radio 'Bolleboos' onair...

.

onair.gif

 

'Pros' wordt dus tijdelijk 'Bolleboos'.

.
Bij Radio PROS, de lokale uit Denderhoutem staan de deuren altijd wijd open...Vrij regelmatig komt er wel eens bezoek over de vloer van een vereniging, een school, een residentie,fietsclub...maar net zoals vorig jaar gaan leerlingen uit het vijfde leerjaar alweer een uurtje radio maken naar aanleiding van de mediaweek.Uiteraard is het een nieuwe lichting radiomakers, zelfs de juf van de klas is nieuw...

.

Op  dinsdag 10 mei, tussen 14 en 15 uur, gaan de leerlingen van het 5e leerjaar van de Gemeentelijke Basisschool Welle dus zelf echt,en bovendien LIVE! radio gaan maken en dat precies 60 minuten lang.

.

Niet niks voor 10-11 jarigen...Ze gaan Studio 1 (ook wel eens Studio Lambik genoemd, zelfs Michel Follet noemt hem zo) letterlijk bezetten én de antenne overnemen van voorzitter Yvan De Schrijver met hun eigen 'Radio Bolleboos' ! Wat 'Bolleboos' betekend zullen ze zelf wel uitleggen...

.

En de leerlingen gaan er echt wat van maken ook nog.In de klas werden al 'proefuitzendingen' gemaakt.

De eerste echte voorbereidingen zijn al achter de rug.Binnenkort is er in de klas zelfs nog een algemene repetitie want de leerlingen willen dat alles zo pefect mogelijk verloopt.De uitdaging 'live' zal er wal wat mee te maken hebben. Wat u kan verwachten van hun radioshow? 

.

 

DSCN6852.jpg

 

.

DSCN6851.jpg.

De microfoons en de mengtafel wachten op hun nieuwe radiomakers

.

Een (echt) weerbericht (uiteraard 's morgens samengesteld in de klas aan de hand van de thermometer buiten), het (echte) nieuws (uiteraard van/over de school), een interview met een studiogast... een (bekende) inwoner van Denderleeuw...Dit jaar is dat de Denderleeuwse burgemeester Jo Fonck en hij gaat de (niet alledaagse) uitdaging aan te antwoorden op de vragen van de nieuwe reporters.Er is een komisch moment voorzien,een 'live' reklamespotje over het aanstaande schoolfeest en een paar verzoekplaten. De muziek die je tussendoor zal horen hebben de leerlingen ook natuurlijk zelf gekozen, MODERN dus...

.

De bedoeling is ook dat iedereen van de klas zijn eigen steentje zal bijdragen aan het radioprogramma.Er zal zelfs iemand aan de telefoon zitten in de studio, iemand gaat mee helpen techniek doen, er is een klasfotograaf...Sommigen worden ook tijdelijk radio-regisseur-omroeper(ster).... 

.

Veel kunnen (en mogen) we nog niet verklappen maar alles kadert in de 'Week van de media'.De les Nederlands zal hier dus ook goed van pas gekomen zijn, wiskunde iets minder (alhoewel iemand zal moeten de klok in het oog houden).Dat laten ze over aan de juf die NIET mag praten gedurende de uitzending (op antenne) !

.

'Radio Bolleboos' hoort u niet alleen op 105.8 FM maar ook wereldwijd (van Amerika tot in China zelfs in het ruimtestation ISS) via livestream.Deze vindt u terug op de Radio PROS website door aldaar te klikken op het radiootje (Winamp MP3-Pro 64 kbps).

.

                                             livestream

                 Luistertest naar 'Radio Bolleboos' op 27/4 van 14 tot 15u (klik op de radio)

.

Later komen we ongetwijfeld terug (met een paar foto's) op het toch wel vrij unieke klasinitiatief van 10 mei a.s. dat samen met Radio PROS tot stand kwam.Een (echte) lokale radio kan dus altijd een ietsje meer dan alleen maar plaatjes draaien...Lokale radio is ook een stukje cultuur!

.

pinkend sterretje Klik op het sterretje en maak eens kennis met de klas én de nieuwe lichting PROS/Bolleboos-DJ's !

.

Bolleboos 10 mei 2011.jpg

.  

pinkend sterretje Website Radio PROS

pinkend sterretje GEMEENTELIJKE BASISSCHOOL DENDERLEEUW(Welle)

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Uitvinder autocue overleden

Uitvinder autocue overleden

.

Een berichtje dat ik las op RadioNL.en heeft absoluut niks met auto's te maken en waarschijnlijk zegt u dat zelfs weinig of niks als kijker.Maar toch goed om weten als achtergond.

.

schlafly.jpg

.

Hubert Schlafly (fotomsn.com), één van de uitvinders van de teleprompter, beter bekend als de autocue, is in een ziekenhuis in de Verenigde Staten overleden. Hij werd 91 jaar. Schlafly stond aan de basis van de teleprompter, een uitvinding die tientallen jaren lang soapacteurs, nieuwslezers en politici behoedde voor een afgang tijdens live televisie-uitzendingen.

.

De teleprompter of autocue (foto:bbc.uk) is een monitor waarop op leessnelheid tekst verschijnt, zodat acteurs een hulpmiddel hebben bij het onthouden van lappen tekst. "Het was een revolutie in de televisiewereld en het verhoogde de kwaliteit van live-uitzendingen", aldus Jim Dufek, hoogleraar massamedia aan de universiteit van Southeast Missouri. "Ook leken politici slimmer te zijn, omdat ze recht in de camera keken."

.

 

autocue.jpg

 

.

Schlafly werd op 14 augustus 1919 geboren in St. Louis. Hij studeerde aan de Notre Dame-universiteit en ging na zijn afstuderen aan de slag voor General Electric en het Massachusetts Institute of Technology. In 1947 begon hij bij filmbedrijf 20th Century Fox. Schlafly werd geroemd als een van meeste innovatieve personen uit de televisiewereld.

.

RadioNL

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende