31-03-11

De eerste editie van Klara's Top 100!

De eerste editie van Klara's Top 100!

.

Na vijf succesvolle edities van de Top 75 vindt op zaterdag 2 en zondag 3 april voor het eerst Klara's Top 100 plaats. Van 9 tot 18 uur hoort u dan op Klara telkens 50 absolute toppers uit de klassieke muziek, gepresenteerd door een keure van Klara-presentatoren. En wat meer is: u bepaalt zelf de muziek en de rangschikking!

.

klara 2.jpg

.

Deelnemen aan de stemming kan tot vandaag ( 31 maart om 13 u). Kies uit de longlist van 300 werken uw 10 favorieten en schrijf er eventueel bij waarom u voor die muziek hebt gekozen. Om u te helpen hebben we een onderverdeling gemaakt in instrumentale en vokale werken. U kunt vrij uit beide categoriën kiezen.

.

Voor de leukste en origineelste reacties zijn er fijne verrassingen tijdens de uitzending! Misschien wordt u wel opgebeld door een van onze presentatoren!

.

En daarbovenop er is ook nog een superprijs: 1 weekend voor 2 personen in Krakau, op te nemen tot eind december 2011. Het arrangement omvat een verblijf van 2 nachten in Krakau  + ontbijt in www.pianoguesthouse.com en de heen- en terugvluchten voor 2 personen. Meer info over Krakau vindt u hier: www.cracow.travel.

.

De winnaar van de superprijs is de deelnemer aan de stemming die met zijn antwoord op de schiftingsvraag het juiste antwoord het dichtst benadert. De winnaar wordt bekendgemaakt op zondag 3 april tijdens de uitzending van de Klara's Top 100.

.

Naar de longlist en het stemformulier

.

De Top 100 presentatoren zijn:zaterdag:  9u Kurt Van Eeghem - 12u Greet Samyn - 15u Bart Vanhoudt
zondag: 9u Olav Grondelaers - 12u Evita Nossent - 15u Thomas Vanderveken

.

pinkend sterretje De website van Klara 

.

Logo Klara.jpg.

klara.be

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Back to the ‘90s-week succes voor MNM

Back to the ‘90s-week succes voor MNM

.

Ruim 1,9 miljoen mensen hebben afgelopen week afgestemd op de derde Back to the ‘90s-week van MNM. De jaarlijkse themaweek vol muziek uit de nineties groeit daarmee uit tot een vaste waarde op MNM.

.

MNM 90.jpg

.

Van maandag 21 maart tot en met zaterdag 26 maart hebben 1.911.791 mensen of een derde van alle Vlamingen geluisterd naar de Back to the ‘90s-week van MNM. Dat blijkt uit intern onderzoek van de VRT*. Een hele week lang legde MNM de luisteraars in de watten met het beste uit de nineties: enkel muziek uit de nineties, een zoektocht naar de mooiste cover van Mia van Gorki, liveoptredens van artiesten van toen en nu en nostalgische terugblikken met de belangrijkste nieuwsfeiten uit de jaren negentig. De apotheose was de Top 99 van de ‘90s op zaterdag 26 maart, waarin de MNM-luisteraars Rhythm is a dancer van Snap opnieuw verkozen tot het beste ninetiesnummer aller tijden. Het kon de luisteraars zeker bekoren.

.

Nethoofd Rino Ver Eecke (foto:vrt) blikt dan ook tevreden terug op de derde editie van de Back to the ‘90s-week:
“Het doet ons veel plezier om te zien dat onze themaweken ondertussen een vaste plek veroverd hebben in de harten van onze luisteraars. Niet alleen op de radio, maar ook op locatie zat de sfeer er trouwens goed in. Heel wat mensen gingen een kijkje nemen in het MNM ‘90s Café in Leuven, waar Thibaut Renard hen elke dag trakteerde op liveoptredens van artiesten van de nineties en van nu. Nu is het weer een jaar aftellen naar de volgende editie, al zorgen Bart De Raes en Karolien Debecker er elke middag met 90’s & Nillies voor dat we de nineties niet helemaal moeten missen.

.

rino.jpg

.

En voor de vele ninetiesfans die zaterdagavond na de Top 99 uit de bol gingen op het MNM Back to the ‘90s-feest in het Sportpaleis heeft Ver Eecke nog een gouden tip:
“De sfeer zat er zaterdag geweldig in; het hele Sportpaleis zong mee. Voor wie nu al uitkijkt naar de volgende gelegenheid om met z’n allen uit volle borst mee te brullen, heeft Bart De Raes ondertussen een prima alternatief. Sinds deze week reserveert hij de radio namelijk elke weekdag tussen 9 en 10 uur voor iedereen die eens lekker luid wil meezingen, in zijn nieuwe programma MNM Sing Your Song. Daarin zal hij natuurlijk ook de nodige ninetieshits draaien. En daar zullen de feestgangers van zaterdag, afgaande op het geluid dat ze produceerden, zeker oren naar hebben. (lacht)

.

MNM Sing Your Song: van maandag tot en vrijdag, telkens van 9 tot 10 uur

.

MNM.jpg

.

pinkend sterretje De website van MNM

.

Mediawatchers.be  

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Modern presenteert

Radio Modern presenteert

.

Opvallend en het is eens wat anders....

.

Radio modern 5.jpg

 

.

 

Al bijna vijf jaar schuimt Radio Modern de Vlaamse zalen af met retro feesten in de stijl van de jaren‘50: gevulde dansvloeren, de Modernettes en hun Beauty Boudoir, dames in gebloemde jurken, mannen met vetkuiven en jive danspassen werden zo stilaan gemeengoed.

.

Ze doorkruisen nog steeds het land en organiseren feesten in de sfeer van toen in zalen als De Roma (Borgerhout), Vooruit (Gent), Het Depot (Leuven), de Stadsschouwburg (Kortrijk), C-Mine (Genk) en vele andere.

.

De retrotrend piekte toen in 2008 vijftig jaar Expo ‘58 werd herdacht en de aandacht voor de muziek, mode en vormgeving van toen werd hernieuwd.

Het laatste jaar werd onze aandacht getrokken toen op de radio steeds meer nummers met een retro melodie die de hitlijsten haalden. De stijl won snel aan populariteit en werd Elektro Swing gedoopt.

.

Radio Modern brengt in 2011 dit opkomend genre naar België onder de naam Radio Ultra Modern: muziek van toen gemixt met de beats van nu, uitgewerkt tot een feestconcept dat het beste van beide periodes verenigt.

Radio Ultra Modern biedt u een avond lang een pompende party met de verfijnde elementen van toen:

beats en burlesque, vinylplaten en videoprojecties, charlestonjurken en retro getinte hits uit de charts.

.

Het audentieke geluid van de eerste Groote Depressie,genadeloos gemixt met detechnologie van de tweede.

.

 

Radio Modern 1.jpg

 

.

Wat is Radio Ultra Modern?

.

Radio Ultra Modern roept het gevoel op van de roaring twenties, in een versie die dansvloeren vandaag tot de nok vult dankzij een moderne twist. It don’t mean a thing if it ain’t got that elektro swing!

.

ELEKTRO SWING

.

Het geheim van elektro swing is simpel: deze muziek overstijgt grenzen als leeftijd, sociale status, huidskleur en nationaliteit. Elektro swing verenigt iedereen op de dansvloer dankzij zijn ontelbare crossovers en invloeden.

Ouderwetse downtempo ritmes worden de hele nacht lang gemixt in een draaikolk van pompende elektronische beats. Het resultaat is een vernieuwend, maar authentiek geluid.

Elektro swing is geen genre dat zich beperkt tot een aantal aficionados in de underground scene. Liefhebbers van elektronica en hiphop appreciëren het genre omwille van de clubgerichte

dansbaarheid en de urban elementen waarvan de muziek doorspekt is.

Jazzfanaten kunnen zich erin vinden dankzij de vele originele invloeden van jazz, ragtime en swing die de rode draad vormen in elektro swing.

Wie van wereldmuziek houdt, wordt aangetrokken tot de gypsy swingelementen en zelfs mensen die niet bezig zijn met muziekgenres maar gewoon graag dansen, zijn verkocht door de aanstekelijke ritmes van klassieke dansen als de jitterbug of de charleston.

.

Elektro swing maakt furore in de elektronische pop en dance scene, getuige twee hits die de internationale hitlijsten wekenlang aanvoerden: ‘I No Speak Americano’ van het Australische

Yolando Be Cool, een herwerking van de klassieker ‘Tu vuo fa l’americano’ uit 1956. Peggy Lee’s ‘Why Don’t You’ kreeg ook een opfrisbeurt door de Serviër Gramophonedzie, wat Studio Brussel

zelfs inspireerde tot het in elkaar knutselen van hun eigen mash-up.

In 2009 verschenen de eerste elektro swing compilaties en opende in Londen White Mink, de eerste elektro swing club. Dansen op elektro swing kun je nu regelmatig in Parijs, Amsterdam, Londen en zelfs op grote festivals als Glastonbury.

.

 

Radio modern 3.jpg

 

.

 

BOOK Radio Ultra Modern

.

Radio Ultra Modern werkt met plezier een concept op maat uit. Ze bieden ook een aantal vaste formules aan.

.

Rhum & Coca-Cola versie

.

Radio Ultra Moden bestaat uit een basispakket waarin u alles vindt wat u nodig heeft om een avondvullend feest op poten te zetten:

- een sterke live band die in geen tijd de dansvloer op stelten zet zoals het Zweedse Movits,

- Elektroswing Dj/Vj die live beelden mixt en begeleid wordt door een live saxofonist (Resident DJ Dunya)

- opwindede dansshow van de Antwerpse Breakabilly’s die breakdance mixen met old skool swing

- een of meerdere burlesque acts in het thema van de avond.

.

Rhum & Cigars versie

 

.

Radio Ultra Modern biedt festivals en grote evenementen een volledig pakket met kaskrakers van internationale bands, top dj’s, dansacts en zo voort.

Bovenop het basispakket met daarin een live elektro swing band, dj/vj, een dansact van Breakabilly’s en een burlesque act, komt een uitgebreider pakket randanimatie met circusacts en een volautomatisch Decap orgel dat live elektronisch getinte muziek speelt en dat begeleid wordt door een spectaculaire lichtshow.

.

 

Radio modern 2.jpg

 

.

Rhum & Diamonds versie

.

Zoekt u een volledig nieuwe en andere aanpak om uw merk te promoten?

Zij kunnen en managen het ultieme- evenement voor uw bedrijf, business of privé aangelegenheid. Stel een pakket op maat samen met de elementen die u aanspreken.

.

Een korte geschiedenis van Elektro Swing

.

Het Engelse werkwoord ‘to swing’ wordt gebruikt als een compliment voor muziek die voorzien is van een stevige groove. Swingmuziek staat ook bekend als Swing Jazz of kortweg Swing, een vorm van jazz die zich vanaf de late jaren ‘20 ontwikkelde tot een unieke stijl die halfweg de jaren ’30 eerst de US en vervolgens de rest van de wereld veroverde. Vroege sterren uit de Swing zijn Louis Armstrong,

Benny Goodman, Cab Callaway en Duke Ellington, op de voet gevolgd door de big bands van Glenn Miller en daarna nog eens nieuw leven ingeblazen door zangers als Frank Sinatra en Peggy

Lee. In de vroege jaren 1990 worden samples uit swingnummers populair en beginnen ze te verschijnen onder namen als Acid Jazz, Nu Jazz of Lounge. In 2004 bracht Parov Stelar ‘Electro Swing’ uit via zijn label, en zette zo een lawine in gang van Elektro wing dj’s, producproducers en bands als Caravan Palace.

Tussen 2008 en 2010 brachten labels als Wagram (Frankrijk), Freshly Squeezed Music (UK) en vele andere labels die geassocieerd werden met Elektro Swing een reeks erg populaire compilaties uit, met daarop nummers van de creme de la creme uit de scene.

In 2010 zagen ze de eerste Elektro Swing club openen in Londen, snel gevolgd door feesten in Paris, Zurich, Utrecht en Antwerpen en nog meer clubs in de US, Canada en Azië, het bewijs dat een nieuwe generatie swingers opgestaan is. Radio Ultra Modern brengt dit unieke fenomeen naar België en haalt de strafste artiesten uit het genre naar het podium.

.

Meer weten? Exta info? Neem een kijkje op hun website

.

pinkend sterretje De Website van Radio Modern 

.

 

Radiomodern 4.jpg

 

.

Bericht: Radio Modern

.

tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Muziekmuseum in 3D vanaf morgen !

Het Muziekmuseum in 3D vanaf morgen !

.

En ook wij gaan met de moderne tijd mee....

.

 

3dbrilleje.jpg

.

Sommige kranten en tijdschriften hebben het al (uit) geprobeerd en ook wij gaan af en toe-met ingang vanaf morgen- foto's gaan plaatsen bij de blogstukjes op de blog die via de PC omgezet zijn naar 3D.In principe heb je daar geen speciaal scherm voor nodig om (al) het mooie te kunnen bewonderen al is een goeie flatscreen aangewezen omdat we merkelijk meer pixels gaan gebruiken en een moderner scherm deze foto's én animaties beter kunnen weergeven.Oudere PC's zullen er echter iets meer tijd voor nodig hebben om de website (de blog dus) te openen(en te laden).Althans toch de eerste dagen, het gaat echter om een paar seconden.

.

Voor alle duidelijkheid, het gaat (nog maar) alleen om kleurenfoto's omdat zwart-wit niet direct geschikt is voor HD en 3D publicaties én wel moeilijker is om te zetten.

.

3d-bril.jpg

.

In eerste instantie is een gewoon 3D brilletje méér dan voldoende en een speciaal 3D programma van Microsoft downloaden is absoluut (nog) niet nodig en in principe heeft ieder van u zelfs een 3D brilletje liggen thuis.Vorig jaar heeft Q-Music trouwens via de post (en dus met de posbode) gratis en voor niks meer dan 2 miljoen brilletjes verdeeld in Vlaanderen.Effen opzij gelegd? Wel dan heb je nu nog tijd om de moderne montuur te gaan zoeken.

.

Morgen zeker eens komen kijken dus naar de vernieuwde/moderne blog !

.

pinkend sterretje Lees ook: Het 3D-brilletje van Q-Music (5/5/2010)

pinkend sterretje Lees ook:Nu ook 'The Ornelis & Rogiers Magic Show' in 3D ! (30/4/2010)

.

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-11

Bob Benny is overleden

Bob Benny is overleden

. 

BobBenny.jpg

 .

De Vlaamse zanger Bob Benny is overleden na een lange ziekte. In de jaren 50 en 60 was hij een van de populairste zangers in Vlaanderen. Hij vertegenwoordigde België 2 keer op het Eurovisiesongfestival en had ook succes in Nederland. Zijn grootste hit is "Waar en wanneer".

.

Bob Benny (foto's blog seniorennet.be) werd geboren op 28 mei 1926 in Sint-Niklaas als Emilius Wagemans. Hij begon met zingen na de Tweede Wereldoorlog in een café op de markt van Sint-Niklaas. Begin de jaren 50 ging hij aan de slag bij de openbare omroep, waar hij verschillende eigen shows had, met daarin veel zang en dans.

.

benny.jpg

.

In 1957 scoorde de crooner zijn eerste hit "Cindy oh Cindy". Twee jaar later mocht Bob Benny België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Cannes. Hij werd er gedeelde zesde met zijn liedje "Hou toch van mij". Hij ging de statistieken in als de Vlaamse inzending die de hoogste plaats ooit behaalde op het Songfestival. Pas in 2010 kon Tom Dice dit evenaren.

.

Zijn tweede deelname aan het Songfestival was geen succes. In 1961 eindigde hij gedeeld vijftiende en laatste met "September, gouden roos".

.

In 1963 scoorde hij zijn grootste hit, "Waar en wanneer", een Nederlandstalige bewerking van "Als flotter Geist", gecomponeerd door Johann Strauss.

. 

benny.jpg

.

Bob Benny was ook musicalartiest. Zijn bekendste rol is die van Doolittle in "My fair lady". Hij trad ook op in musicals en operettes in Oost-Europa en voer als artiest op cruiseschepen zeven keer rond de wereld.

.

Op 75-jarige leeftijd kreeg Benny een beroerte. Daarna maakte hij bekend dat hij homoseksueel was. In 2002 werd hij opgenomen in de Eregalerij van Radio 2 en Sabam. Hij kreeg een trofee voor zijn hele carrière. Op zijn 80e verjaardag werd hij nog in de bloemetjes gezet door de Stad Antwerpen.
.

Hij verbleef de laatste jaren in een rusthuis in Sint-Niklaas. Bob Benny zou op 28 mei 85 geworden zijn.

.

listenlive Guy De Pré in De Topcollectie van 29/3 en een hommage aan Bob Benny (tijdelijke link VRT Radio 2) 

.

 De Rode Loper van 29/3/2011 op  Eén 'Eerbetoon aan Bob Benny' (klik op deze tekst)

.

       

.

     

.

pinkend sterretje Méér over Bob Benny (Wikipedia)

pinkend sterretje Lees ook: "Dinosauriër van entertainment is dood" (VRT De Redactie)

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

TV LUX met Nederlandstalige uitzending

TV LUX met Nederlandstalige uitzending

.

De regionale televisiezender Tv Lux heeft aangekondigd dat er deze zomer elke dag een programma van een vijftal minuten in het Nederlands zal worden uitgezonden. Het programma zal eindigen met een agenda.

.

TV Lux.jpg

.

"Dit initiatief toont aan dat heel de toeristische sector wil dat onze  Vlaamse vrienden zich thuis voelen in Luxemburg. Het initiatief toont aan dat de toeristische sector de Vlaamse vrienden zo goed mogelijk wil ontvangen. Het Vlaams cliënteel is heel belangrijk voor ons", meldt gedeputeerde René Collin.

.

De provincie Luxemburg betaalt 25.000 euro voor de uitzendingen, waarin onder meer plaatselijke evenementen of streekproducten aan bod komen. De Nederlandstalige uitzendingen van Tv Lux krijgen Franstalige ondertitels.

.

pinkend sterretje  De website van TV LUX

.

De Redactie

.

n.v.d.r.

.

De vraag is en blijft nu op welke manier wij dat hier in Vlaanderen gaan te zien krijgen....tenzij je natuurlijk in de provincie Luxemburg zelf zit TV te kijken.

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC World Service gestopt op AM 648

BBC World Service gestopt op AM 648

.

Het is blijkbaar toch definitief want de BBC World Service (radio) is zoals vooraf werd aangekondigd op onze blog van de middgengolf totaal verdwenen. De zeer sterke middengolfzender op 648 Khz. vanaf de Engelse Oostkust, is vanaf 28 maart uit de ether. De oorzaak van het stoppen ligt in de bezuinigingen die de BBC moet doorvoeren. BBC Worldservice (de radiozender althans) hoort bij de openbare omroep dus van de BBC moet de zender nu helemaal zelf financieren sinds het Britse Foreign Office daarmee stopte.

.

BBC World service.jpg

.

Onder meer in ons land hebben veel prominenten al erg teleurgesteld gereageerd. In een reportage op VRT Radio 1 werd gesproken van het einde van een tijdperk en een groot verlies voor de radiowereld nu de zender van de middengolf weg is en dus onderweg (in de auto of via een wereldontvangertje) niet meer zo makkelijk is te ontvangen(de directe luisterlink vindt u onderaan). De middengolfzender was altijd overal zeer goed te ontvangen (dag en nacht) maar juist het hoge vermogen vormde ook een enorme kostenpost voor de BBC. Er zijn plannen van een commercieel consortium om de (middengolf?) frequentie over te nemen maar of die een kans van slagen maakt wordt sterk betwijfeld. Een heroverweging van het stoppen met uitzenden vanuit de BBC zou ook zijn gemaakt maar bij voorbaat is het besluit in ieder geval dus nog niet gewijzigd....we horen nu andere geluiden op AM648.Wie had dus gedacht dat er nog aandacht was op de middenglf, de BBC World Service bleek dus populairder dan ik dacht.

.

BBC World Service radio is uiteraard nog wel online te beluisteren indien er toegang is tot een netwerk en ook via mobiele apparatuur (maar beide opties zijn niet gratis) .Digitaal (Free To Air) via satelliet wél natuurlijk (o.a.via Astra en Hotbird). Daarnaast zit de zender bij ons in Vlaanderen nog bij Telenet (radio) in het (analoge) FM-aanbod.Niet bij Telenet (digitaal) ,BelgacomTV of Mobistar.maar natuurlijk heeft niet iedereen satelliet in zijn wagen of onderweg.Een stukje echte radionostalgie  ging dus heen...(foto hieronder:pharos.tv)

.

 

bbc_world_service.jpg

 

.

listenlive Luister naar het fragment van Radio1 (VRT) enoud-radiomaker en fervent luisteraar Bob De Groof.

.

 

bbc_world_service.jpg

 

.

pinkend sterretje Lees ook: De BBC World Service schrapt drie taaldiensten (26/2/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Serieuze bezuinigingen bij 'BBC Worldservice Radio' (30/1/2011) 

pinkend sterretje Lees ook: Wegens besparingen:BBC World Service schrapt vijf taaldiensten (27/1/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Weeral besparingen bij BBC (26/1/2011)

pinkend sterretje Website BBC World Service

pinkend sterretje Meer over de BBC World Servive (Wikipedia)

.

TotaalTV Jan-Hein Visser

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

Het nieuws lezen met de 'HIK' ferm ambetant...

Het nieuws lezen met de 'HIK' ferm ambetant...

.

Weinig geschrijf deze keer maar je moet toch eens goed gaan uisteren...het zal je maar overkomen terwijl je het nieuwsbulletin leest én niet wil opgeven (er bestaat wél een hoestknopje maar tja...) krijg je zomaar de 'hik' uit het niets.

.

3AW.jpg

.

Een nieuwslezeres van de Australische radiozender 3AW kreeg tijdens haar dienst te maken met een hevige hikaanval. De dappere Kate Wilson besloot onverstoorbaar door te gaan met haar werk, met onderstaande video als het hilarische resultaat. Het hikkende bulletin is in de eerste video te beluisteren. In de tweede video een gesprek met Wilson naar aanleiding van haar hiccups.

.

Ze had er goed van....nu ja, ooit kreeg ik eens een nieuwsbui terwijl ik het nieuws live aan het voorlezen was.Een hoestknop was er (begin der jaren '80) niet en de technieker had het (natuurlijk) niet opgemerkt.Het nieuws stopte mateen na het niezen...wegens een,(slappe) lachbui.Spijtig dat daar geen bandje van bestaat !

.

    

.

    

.

Medianed

.

tijdsbalkje rood        

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-11

Radio PROS gaf wéér (muziek) katoen !

Radio PROS gaf wéér (muziek) katoen !

.

 

header.jpg

.

 

Bij Radio PROS, de lokale radiozender uit Denderhoutem (Haaltert)  was het afgelopen zondag 27 maart alweer vollen bak!

.

Inderdaad, na de geslaagde ‘kerstshow’ op verplaatsing van december j.l., was nu de plaats van afspraak het ‘Praathuis’ zelf (gelegen aan de Landweg 3 te Denderhoutem) want aldaar zijn ook de radiostudio’s zelf gevestigd.Niks op verplaatsing dus, er werd dus letterlijk thuis feestelijk (Vlaamse) muziek gespeeld.

.

 

12-Voorzitter Yvan,was alweer de gastheer-presentator tijdens het ledenfeest..jpg

.

Voorzitter Yvan,was alweer de gastheer-presentator tijdens het ledenfeest.

 

.

Vele trouwe Prosfans waren tijdig aanwezig om het jaarlijkse ledenfeest ‘live’ mee te maken.Het mooie lenteweer én de ‘koers’ hielden hen dus zeker niet tegen voor deze gezellige feestelijke,indrukwekkende,ontspannende en amusante namiddag.Zelfs vanuit Nederland kregen ze in Houtem een délégatie toegestuurd!

.

.

Voor elk wat wils in ieder geval want een resem Vlaamse artiesten passeerden tussen 14 en 18 uur zelfs tweemaal de revue.Bovendien werden de Prosfans extra verwend met een (gratis) lekkere wafel én een mooi geschenkje. Lekker meegenomen in ieder geval,al was dat zeker niet het hoofddoel.En van in den beginnen zat de beuk d’erin want er werden in de loop van de namiddag vele treintjes gevormd.Ook zwaaiende zakdoekjes waren schering en inslag en hier en daar werd er zelfs op tafel gedanst….

.

 

07-Charmezanger Danny mocht de spits letterlijk afbijten van de swingende Prosnamiddag.jpg

.

Charmezanger Danny mocht de spits letterlijk afbijten van de swingende Prosnamiddag

.

09-Streekzanger Roy Payne met o.a.'Que Sara Guanita'de jaren '80 herleefden !.jpg

.

Streekzanger Roy Payne met o.a.'Que Sara Guanita' de jaren '804 herleefden !

.

Zangeres Lissa had verstek moeten geven wegens ziekte maar ze werd toch passend vervangen door charmezanger Danny.Ook onze bekende streekzanger Roy Payne was van de partij en liet het beste van zichzelf horen.Deed ons ook effen terugdenken ook aan het begin der jaren ’80 toen de vrije radio’s in Vlaanderen als paddenstelen uit de grond kwamen (Radio PROS in eerste instantie Radio Atlantis en was een blijver in ieder geval ook nu zovele jaren later).

.

Verder passeerden in de revue ook zangeres Lynn (De Kristallen Stem van radio PROS),Francis Guntler én om niet te vergeten De Melando’s.Hun accordeonmuziek was deze keer dus ook een live ‘Accordeon Centraal’ in het Praathuis én op het podium van Pros.

.

 

13-Francis Guntler bracht ons de beste Deutche schlagerparade in maanden.Zijn fantastische stem gaf een extra lentegevoel..jpg

.

Francis Guntler bracht ons de beste Deutche schlagerparade in maanden.Zijn fantastische stem gaf een extra lentegevoel.

.

19-Zangeres Lynn, de kristallen Prosstem, met o.a.deze vertolking van Rose Garden!.jpg

.

Zangeres Lynn, de kristallen Prosstem, met o.a.deze vertolking van Rose Garden!

 

.

Alvast terug een zeer geslaagd initiatief van de Prossers en hier en daar hoorde je al stemmen opgaan voor een vervolg.Komt er zeker….

.

Méér foto's kan u nog bekijken op de website van Radio PROS zelf.

.

 

15-De gekende accordeon virtuozen met name De Melando's brachten zelfs de zon binnen !.jpg

.

De gekende accordeon virtuozen met name De Melando's brachten zelfs de zon binnen !

 

.

pinkend sterretje  De website van Radio PROS

pinkend sterretje  Lees ook:Op 27 maart is het ledenfeest bij Radio PROS (17/3/2011)

pinkend sterretje   Lees ook het artikel op RadioVisie

.

 

21-Volop Vlaamse ambiance en Bart gaf er een 'klet' op!.jpg

.

Volop Vlaamse  ambiance en Bart gaf er een 'klet' op!

.

 

Radio Pros ambiance 1.jpg

En tenslotte een beeld van de 'treintjes' die werden gevormd !

RadioPROS ambiance 2.jpg

 

 

 

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Week van de jaren '80 op Radio 2

Week van de jaren '80 op Radio 2

.

Binnenkort is het weer zo ver.Tussen maandag 11 april en vrijdag 15 april is het allemaal de jaren '80 muziek die de familiezender gaat kleuren.Maar dat is nog niet alles want op vrijdag 15 april laten ze bij Radio 2 de klokken al luiden voor de Top 80. De ideale afsluiter van hun (radio) Week van de Jaren 80 dus.

.

jaren 801.jpgjaren 80-2.jpg

.

Voor de samenstelling van deze Top 80 hebben ze uietraard weer jouw hulp nodig. Geef jouw stem aan jouw favoriete hit uit de jaren 80! Inspiratie vind je in hun keuzelijsten die kan je vinden via de website ofwel door de directe link onderaan.

.

Presentatoren van dienst voor de Top 80 zijn niemand minder dan Benjamien Schollaert, Peter Verhulst en Dieter Vandepitte en het drietal zet voor jou 80 fantastische klassiekers op een rij. Allemaalopvrijdag 15 april en dat van 13u tot 20u.

.

week 80.jpg

.

Wil je jouw favoriet (terug)horen, breng dan zeker je stem uit! En wie weet, misschien win jij wel een gloednieuwe cd-box van de Topcollectie van de Jaren 80.

.

Veel muziek/luister plezier !

.

weekjaren80.jpg

.

pinkend sterretje Hier kan je meteen gaan stemmen !

pinkend sterretje 
                                  

                                                                    LOGORadio2

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende