07-03-11

BVN-TV vanaf 1 april enkel op nieuwe frequentie (Astra 1)

BVN-TV vanaf 1 april enkel op nieuwe frequentie (Astra 1)

.

bvntvlogo.jpg

.

De satellietzender BVN is momenteel nog op twee frequenties op de Astra1 (19,2° Oost) satelliet te ontvangen. En het was duidelijk dat zo een (tijdelijke) situatie zoals deze (dubbele frequentie) meestal leidt tot het stoppen van de betrokken zender.In dit geval dus stopt BVN-TV op de al langer gebruikte frequentie.Op de oude transponder wordt de doorgifte stopgezet op 1 april. De huidige frequentiewijziging heeft blijkbaar alles te maken met het afstoten van één transponder op de Astra1-satelliet.Tegen1 mei dienen al de televisie- en radiozenders op transponder 109 te zijn verplaatst naar nieuwe uitzendfrequenties. BVN was trouwens al enige tijd aan het uitzenden op de nieuwe frequentie zijnde 12.515 GHz (H) Sym:22.000 en FEC: 5/6. Vanaf 1 april is BVN dus enkel en alleen nog maar op deze nieuwe frequentie te bekijken.

.

BVN1.jpg

.

Ook de radio's ! 

.

Maar let dus op want ook op deze nieuwe frequentie zitten volgende FTA (Free To Air) Nederlandse radio's op.En die verhuizen dus automatisch mee ! Het gaat over Radio 5,Arrow Classic Rock,Arrow Jazz,KINK-FM,RNW-1,RNW-2,RNW-3,SKY Radio,538 Juize,Radio 538,Radio 6,Radio 10 Gold en Radio Veronica.Vanaf 1 april ben je die dus kwijt tenzij je uw satellietontvanger tijdig laat inscannen of manueel de frequentie gaat invoeren. 

Effen de (FTA) TV zender toch nog maar eens voorstellen BVN is een satellietzender van Radio Nederland Wereldomroep die wordt gemaakt in samenwerking met de Nederlandse openbare omroepen en de Vlaamse nationale omroep VRT. De zender is bovenden via diverse satellieten in de gehele wereld te ontvangen. Vele hotels en vakantieoorden waar veel Vlamingen (én Nederlanders) overnachten geven BVN op het eigen gesloten televisienetwerk door. In West-Europa wordt hiervoor meestal de satellietverspreiding van de Astra1 (19,2° Oost) en de Hotbird satelliet (13° Oost) gebruikt.

.

De uitzendfrequenties van BVN zijn de laatste tijd nogal veel aan verandering onderhevig. Zo vond afgelopen zomer alweer een frequentiewijziging op de Hotbird satelliet plaats. En nu gaat op 1 april ook de uitzendfrequentie op de Astra1-satelliet alweer wijzigen. Niet alleen de satellietkijkers krijgen te maken met deze wijziging. Ook hotels en vakantieoorden die de satellietverspreiding van de Astra1-satelliet gebruiken dienen de frequentiewijziging alweer (best) door te voeren om BVN via het eigen gesloten televisienetwerk te kunnen blijven doorgeven.

.

 

BVN3.jpg 

Best toch uw satellietontvanger meteen aanpassen aan de nieuwe frequentie van BVN-TV en deze is nu 12.515 GHz.(H) met Sym:22.000 en FEC:5/6.Opnieuw effen een scan doen of gewoon manueel invoeren is en blijft de boodschap.Stel niet uit wat je vandaag nog kan doen want morgen kan je het vegeten zijn....

.

Erg bevorderlijk is dat allemaal wel niet.Niemand van BVN-TV zal gelukkig zijn met de gang van zaken.Positief slot toch aan het verhaal.Weet ook dat BVN-TV zijn uitzendingen verzorgd in een vrij grote bandbreedte via satelliet (19,2° Oost) en deze uitzendingen dus kwalitatief zéér goed zijn wat klank en beeld betreft!

.

Bovendien ook ideaal om populaire VRT programma's te kunnen herbekijken,mocht je de uitzending (toch) gemist hebben!

.

En ook de radioliefhebber vindt zijn gerief....

 

.

pinkend sterretje Lees ook:BVN-TV op nieuwe(re) frequentie op Astra 1 (5/1/2011)

pinkend sterretje Lees ook: Wederom frequentie wijziging BVN-TV op Hotbird (24/7/2010)

pinkend sterretje Lees ook: BVN-TV vanaf morgen op andere frequentie via Hotbird !(14/6/09)

pinkend sterretje Over BVN-TV

pinkend sterretje De website van BVN-TV

.

Totaal TV (foto's BVN-TV)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.