28-02-11

Dionne Warwick weekartiest op Radio 5 Nostalgia (NL)

Dionne Warwick is weekartiest op Radio 5 Nostalgia (NL)

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt en zelfs zo zal blijven klinken !   

.

radio5.jpg

 .

Radio in Nederland, ze vergeten naast de vele 'internationale' zelfs ook hun 'eigen' grote artiesten niet want ook die komen vrij regelmatig aan bod in de programmering ! Terug een 'super' week...dat opgevrolijkt wordt door niemand minder dan Dionne Warwick.De muziekliefhebber zal deze zeker ook waarderen.De 'muziektijden' van toen herleven opnieuw....ook deze week dus op Radio 5 Nostalgia !

.

We vonden ook een prachtige biografie van deze weekartiest en omdat die zo voortreffelijkis is (we kunnen er trouwens ook weinig of niks aan toevoegen) plaatsen we deze dan ook in zijn geheel,net zoals het op de website van Radio Nostalgia zelf staat geschreven.

.

Dione1A.jpg

.

Dianne Warwick is een Amerikaanse zangeres die scoort met hits als 'I Say A Little Prayer' en 'That's What Friends Are For'. Ze groeit op in een gospel gezin. Burt Bacharach ontdekt haar en met hem maakt ze een aantal demo's. Haar eerste single verschijnt in 1962.

 

Wie ooit de kleine Dionne hoorde zingen in de baptistenkerk in Newark, kon nauwelijks vermoeden dat zij later zou uitgroeien tot een wereldberoemde zangeres. Natuurlijk zongen haar moeder en tante in een bekende gospelgroep, maar dat de toen zesjarige Dionne hen in succes zou overtreffen had niemand gedacht. Toch gebeurde het. Want samen met Aretha Franklin en Diana Ross behoorde Dionne Warwick tot het selecte groepje zwarte souldiva’s dat met hun muziek de jaren zestig in alle opzichten kleur gaf.

 .

Marie Dionne Warrick wordt op 12 december 1940 geboren in East Orange, New Jersey. Ze groeit op in een gezin waarbinnen muziek een belangrijke plaats inneemt. Zo zingt moeder Lee in de bekende gospelgroep The Drinkard Singers. Dat doet zij samen met haar zus Cissy, die later ook een beroemde dochter baart: Whitney Houston. Vader Mancel Warrick werkt als hotelportier en later als publiciteitsman bij platenmaatschappij Cheswick Records. Aan het einde van haar middelbare school start Dionne met haar jongere zusje Delia ‘Dee Dee’ Warwick het zanggroepje The Gospelaires.

 .

The Gospelaires worden ontdekt tijdens een amateurshow in het bekende Apollo Theater in Harlem. Ze winnen de show en mogen als achtergrondkoortje meedoen op platen van Dinah Washington, Brook Benton, Little Eva, Solomon Burke en The Drifters. Tijdens een van de sessies met The Drifters ontmoet Dionne de jonge componist Burt Bacharach. Bacharach is zo onder de indruk van Dionne’s stemgeluid dat hij haar voorstelt aan zijn vriend Hal David.

.

Dione2A.jpg

.

Dionne wordt gevraagd enkele liedjes van het duo te zingen met de bedoeling ze daarna te laten horen aan diverse platenbazen. Dionne gaat in op hun verzoek en zingt een paar Bacharach & David-liedjes. Eén van de door haar gezongen liedjes belandt op het bureau van Florence Greenberg, platenbazin van dan beroemde artiesten als The Shirelles en de Isley Brothers. Het verhaal gaat dat Greenberg het liedje beluisterde en uitriep: “Forget the song, get the girl!” Waarna Dionne een platencontract kreeg aangeboden.

 .

Het is augustus 1962 wanneer Dionne in de studio haar eerste plaatje opneemt. Het liedje heet 'Don’t Make Me Over' en wordt een hit. Op het hoesje wordt haar achternaam verkeerd gespeld als Warwick. Die naam blijft zij haar hele carrière behouden. 'Don’t Make Me Over' is de eerste uit een lange reeks van prachtige liedjes die het duo Bacharach & David voor Dionne schrijft.

 .

Bijna een decennium lang vormt zij met Bacharach & David een gelukkig muzikaal trio dat de wereld verovert met hits als 'Anyone Who Had A Heart', 'Walk On By', 'I Just Don’t Know What To Do With Myself', 'Alfie', 'I Say A Little Prayer', 'Do You Know The Way To San José' en 'I’ll Never Fall In Love Again'. In 1973 beëindigen Burt Bacharach en Hal David hun onderlinge samenwerking, met als gevolg dat ook hun muzikale huwelijk met Dionne strandt. Dionne laat het er niet bij zitten en vecht de scheiding uit tot zelfs in de rechtszaal aan toe, overigens zonder resultaat.

.

Dione3A.jpg

 .

Even wel vergaat het Dionne ook zonder het duo Bacharach & David bijzonder goed. Zo scoort zij in 1974 haar eerste Amerikaanse nummer 1-hit met 'Then Came You', een duet dat zij zingt met de soulgroep The Spinners. Ook het door Barry Manilow geproduceerde 'I’ll Never Love This Way Again' en het door Isaac Hayes geschreven Deja Vu worden grote hits. In 1982 gaat Dionne een succesvolle samenwerking aan met de Bee Gees. De broertjes Gibb nemen een compleet album met haar op, dat wereldhits bevat als 'Heartbreaker' en 'All The Love In The World'. In 1985 komt het tot een verzoening met Burt Bacharach. Hij schrijft voor haar het liedje 'That’s What Friends Are For'. Dionne neemt het op met haar muzikale vrienden Stevie Wonder, Elton John en Gladys Knight en scoort er een nieuwe nummer 1-hit mee. Het liedje wordt ook gebruikt als thema tegen de bestrijding van AIDS. Dionne en haar vrienden halen er ruim één miljoen dollar mee op voor de American Foundation For AIDS Research.

 .

In de jaren negentig neemt het succes iets af. Dionne zet zich in voor diverse goede doelen, waaronder psychiatrische patiënten, de voedselorganisatie van de Verenigde Naties en haar eigen Warwick Foundation. Af en toe brengt Dionne nog een cd uit, zoals in 2006 wanneer zij op het door haar zoon Damon Elliott geproduceerde My Friends And Me duetten zingt met haar vriendinnen Gloria Estefan en Olivia Newton-John.

.

In oktober 2008 komt Dionne’s zusje Dee Dee na een lang ziekbed te overlijden. Dionne is zwaar aangeslagen. Toch staat zij in 2009 weer op het podium. Ze geeft verschillende shows in Amerika en komt in september 2010 over naar Nederland voor een concert in Paradiso Amsterdam. Eind 2010 viert Dionne in goede gezondheid haar 70ste verjaardag. Dat doet zij samen met haar familie, waaronder haar twee zoons David en Damon.

.

Dione4A.jpg

.

In 2011 wordt een nieuw album van Dionne verwacht, waarvan de voorlopige titel Only Trust Your Heart luidt. Want ondanks haar leeftijd denkt Dionne nog lang niet aan stoppen.

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

 

.

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

.

                                Radio

 .

Maar OOK op de 'nostalgische' middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet!

. 

pinkend sterretje   De website van Dionne Warwick

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland)

.

Radio5Nostalgia (foto's radio5)

.

Tijdsbalkje rood.gif

09:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ron Brandsteder terug op Radio5 Nostalgia !

Ron’s RadioShow terug op Radio5 Nostalgia !

.

Persbericht groen.gif

.

Vanaf maandag 7 maart keert Ron Brandsteder (foto onderaan) terug op de radio! Een maand lang presenteert hij het radioprogramma Ron’s RadioShow, elke werkdag van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 5 Nostalgia. Ron vervangt Tineke de Nooij tijdens haar vakantie, vanaf maandag 4 april is zij weer terug met de vertrouwde TinekeShow.

.

Ron Brandsteder over zijn rentree op de radio: “Lang geleden, in 1974 ben ik mijn carrière begonnen op de radio als disjockey bij de TROS. Ik vind het ontzettend leuk om weer terug te keren bij mijn grote liefde! Het is nu al een groot plezier om dit programma voor te bereiden, om uit mijn grote platencollectie muziek te zoeken die de luisteraars weten te waarderen. Waarbij ik ook nog eens voor het eerst tot mijn eigen doelgroep behoor!

.

Logo Radio 5 je voelt je thuis.jpg

.

De lach en muziek zijn erg belangrijk in mijn radioprogramma. Daarom heb ik Harry Engels, ooit winnaar van Moppentoppers, gevraagd om regelmatig te gast te zijn in Ron’s RadioShow. Harry Engels is wat mij betreft de meester van de korte conference! De inwendige mens wordt ook niet vergeten, dus in de vaste rubriek ‘Koken, bakken, braden maar met Bert Altelaar’ helpt superkok Bert Altelaar de luisteraars met zijn recepten goed op weg voor het avondeten. Ook ontvang ik een grote keur aan leuke en interessante gasten. Met de ruimte die ik krijg voor mijn inbreng, waar ik heel blij mee ben, wordt het echt Ron’s RadioShow die ik met veel plezier zal presenteren.”

.

ron.jpg

.

Ook In Vlaanderen kunnen we digitaal meeluisteren! Radio 5 is in vrijwel héél Europa en ver daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten! 

Maar OOK op de 'nostalgische' middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn echter geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet maar ook via de kabel van Telenet (radio-analoog) in Vlaanderen.

.

Vanaf 7 maart tussen 16 en 18 uur hoort u iedere werkdag (van maandag t/m vrijdag) en vier weken lang Ron’s RadioShow.

 

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland)

.

Persbericht via Pieter Janssen

.

tijdsbalkje rood

00:05 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2 hielp 2000 computerproblemen oplossen

Radio 2 hielp 2000 computerproblemen oplossen
.
Computers die niet of te traag opstarten. Dat is het meest voorkomende probleem van de ruim tweeduizend luisteraars van Radio 2 die gisterenochtend hulp hebben gevraagd aan de 'Grootste Helpdesk van Vlaanderen'
.

Vrijdagmorgen presenteerde Hein Decaluwé vie uur lang met twee computerspecialisten aan zijn zijde deze speciale uitzending in aanloop naar de Digitale Week. De experts gaven praktische tips mee.Hein was trouwens ook 'live' te zien op Eén.

.

helpdesk.jpg

.

Hein Decaluwé, bekend van het consumentenprogramma Inspecteur Decaluwé, presenteerde van 08.00 tot 12.00 uur De Grootste Helpdesk van Vlaanderen met praktische tips en reportages over computerveiligheid, online vriendschap of computerhygiëne. Radio 2 installeerde tijdens de uitzending een callcenter in Diegem waar luisteraars rechtstreeks hun vraag mochten stellen. Ondertussen trok in elke Vlaamse provincie een mobiel interventieteam naar de mensen thuis.

.

inspecteurdecaluwe.jpg

.

Dit vragen werden met de hulp van twee specialisten, computerdokter Dag Flachet van Compudoc en Raphael Cockx van T-Zine, beantwoord. Met telkens aan aantal bondig tips om het probleem aan te pakken.

.

Alle tips vindt u HIER terug.

.
Bekijk HIER de reportage uit Het Journaal (één).

.

pinkend sterretje Website Radio 2 

pinkend sterretje Lees ook: Radio 2 opent vandaag grootste helpdesk van Vlaanderen !(25/2/2011)

.

Logo radio 2 altijd dicht bij jou.gif

.

RadioVisie JLSA

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2 (O-VL) -wedstrijd Thuis voor een Beeld 2011!

Radio 2 (O-VL) -wedstrijd Thuis voor een Beeld 2011 !

.

Voor de 17de keer organiseren Radio 2 Oost-Vlaanderen en het provinciebestuur de wedstrijd "Een Thuis voor een Beeld". De gemeente die de mooiste site kan voordragen, wint een kunstwerk ter waarde van 50.000 euro.

.

De provincie koos dit jaar voor het beeld 'Monument for the Zoological Society of.. (naam van de winnende gemeente)' van kunstenaar Stief Desmet uit Deinze (foto:radio2.be).

.

thuisvooreenbeeld radio2 O VL.jpg

.

Het bestaat uit een sokkel die vier bronzen sculpturen draagt. De sokkel fungeert ook als zitbank en zal uit beton of baksteen gemaakt worden, afhankelijk van de site waar het beeld komt.

.

De bronzen beelden stellen wilde dieren voor: een hert, een arend, een leeuw, en een zwaan. Ze zijn hun habitat ontvlucht om elkaar te ontmoeten op een meetingpoint. Bedoeling is dat ook de mensen mekaar ontmoeten of rond het beeld.

.

Kandidaat-gemeenten moeten zelf op zoek gaan naar de beste en meest geschikte site voor het beeld en moeten hun keuze met ijzersterke argumenten motiveren en verdedigen.

.

De inschrijving gebeurt door het gemeentebestuur, maar suggesties en tips van de inwoners en van verenigingen zijn altijd welkom. Inschrijven kan tot en met 30 april 2011.

.

Meer info en inschrijven kan HIER

.

Op 21, 22 en 23 juni mogen de drie finalisten hun geselecteerde site presenteren en verdedigen tijdens een live-uitzending.

.

Middagpost (Radio 2 Oost Vlaanderen) gaat dan telkens live van op de voorgestelde site.

.

De uiteindelijke beslissing valt op 24 juni tijdens een live Middagpost in Studio3 aan de Martelaarslaan.

.

Hoe luisteren naar Radio 2 Oost-Vlaanderen?

.

radio luisteren dame koptelefoon.jpg

.

Radio 2 Oost-Vlaanderen kun je beluisteren via 98.6 Mhz, DAB, DVB-T en de kabel. In de regio Dendermonde, Aalst, Temse kun je hen vinden via 90.7 Mhz en in het Waasland via 89.8 Mhz.Al mogen we natuurlijk de livestream niet vergeten te vermelden. Ze brengen elke weekdag van 06.00 tot 08.00 uur Ochtendpost, van 12.00 tot 13.00 uur is er Middagpost en van 16.00 tot 18.00 uur krijg je Avondpost. En natuurlijk zorgen ze elke dag voor nieuws uit jouw regio!

.

En FM frequenties kennen geen grenzen.In het grootste deel van Vlaanderen kan je radio2 Oost-Vlaanderen capteren via de gewone hierboven vermelde radiofrequentie(s). 

.

pinkend zwart sterretje Radio 2 Thuis voor een beeld

pinkend zwart sterretje Lees ook: 'Een thuis voor een Beeld' editie 2010,Radio 2, Laarne winnaar! (24/6/2010)

.

logo radio 2.jpg

.

Radio 2

.

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-11

KOTK haalde record binnen !

KOTK haalde record binnen !

.

"Een absoluut record voor Kom Op Tegen Kanker" ! De tweejaarlijkse solidariteitsactie Kom Op Tegen Kanker heeft dit jaar een vliegende start genomen. Na de liveshow op Eén is er al 1.751.178 euro voor de strijd tegen leukemie ingezameld. "Dat is een absoluut record", juichte presentator Wim De Vilder aan het eind van de uitzending.

.

voer sleutelwoorden in

.

Kom Op Tegen Kanker (KOTK) focust dit jaar op de strijd tegen leukemie. De organisatoren stelden zich tot doel om na de liveshow 1.000.000 euro ingezameld te hebben, een bedrag dat volstaat om 1.000 stalen navelstrengbloed met stamcellen te kunnen conserveren. De transplantatie van stamcellen biedt leukemiepatiënten een laatste kans op overleven wanneer de klassieke behandeling niet aanslaat.

.

De liveshow op Eén werd in twee delen uitgezonden. In het eerste deel waren er getuigenissen van patiënten en muzikale bijdragen van onder anderen Free Souffriau en Laura Omloop. Daarna werd de laatste aflevering van "FC De Kampioenen" uitgezonden.

.

Het tweede deel werd op gang getrapt door een gelegenheidsgroep van VRT-coryfeeën, die "With a little help from my friends" zongen. De protagonisten van "FC De Kampioenen" doken vervolgens op in de studio van de KOTK-show. Boma en Pascalleke hadden eerder deze week een oproep gelanceerd.  Ze hebben meer dan 100 mensen in trouwjurk of -kostuum overtuigd om naar de studio te komen. Een sponsor schonk als tegenprestatie 20.000 euro.

.

Ook Vlaams minister-president Kris Peeters deed zijn duit in het zakje. De Vlaamse regering schonk een cheque van 500.000 euro aan de actie. Tijdens de show stond ook een team van ongeveer 300 telefonisten paraat om de donaties van de kijkers thuis in ontvangst te nemen. Aan het einde van de show maakte Peter Van de Veire bekend dat er 1.751.178 euro was ingezameld, een recordbedrag.

.

"Dit is een schitterend resultaat", reageert Leo Leys, directeur van Kom Op Tegen Kanker. "Het is prachtig dat de Vlaamse kijker de strijd tegen kanker steunt. Met dit bedrag kunnen we de Vlaamse navelstrengbloedbanken uitbreiden en verbeteren. Zo kunnen we meer leukemiepatiënten een laatste kans op leven geven."

.

voer sleutelwoorden in

.

De liveshow is niet het einde van de KOTK-campagne voor de strijd tegen leukemie. De komende maanden worden nog allerhande acties gepland en mensen die KOTK willen steunen kunnen nog steeds terecht bij de Vlaamse Liga tegen Kanker(directe link onderaan). De vorige campagne van KOTK bracht in totaal 13.441.103 euro op. Ze richtte zich toen op het klinische onderzoek naar kinderkanker.

.

pinkend sterretje Website Vlaamse Liga tegen Kanker

.

voer sleutelwoorden in

.

De Redactie (foto's video VRT)

.

tijdsbalkje rood

09:50 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

De Pré Historie van vandaag

De Pré Historie van vandaag

.

Vandaag (zondag 27 februari) neemt Guy je mee naar het nieuws, de sport, én de leukste hits uit de vierde week van februari 1969 (42 jaar geleden), februari 1979 (32 jaar terug), februari 1989 (22 jaar terug), en de vierde week van februari 1999 (12 jaar terug in de tijd).

.

guydepre.jpg

.

Enkele opvallende hits van februari 1969 waren Touch Me van The Doors, Ik Wil Met Je Trouwen door Peggy, en Blackberry Way van The Move. Verder hoor je koning Boudewijn die de Amerikaanse president Richard Nixon verwelkomde op de luchthaven van Zaventem, Richard Nixon bij zijn aankomst en over de bedoeling van zijn eerste buitenlandse reis die in ons land van start ging.

.

Le Freak van Chic, Als Mijn Gitaar Me Helpt van Johan Verminnen, en My Life van Billy Joel waren enkele leuke hits uit de vierde week van februari 1979. Verder hoor je Hugo Schiltz over de frontvorming van de Vlaamse politieke partijen bij de regeringsvorming, en Willy Claes die als bemiddelaar voor die regeringsformatie mislukte.

.

Daarna 22 jaar terug naar de vierde week van februari 1989 met Thyl Gheyselinck, topman van de Kempense Steenkoolmijnen, die een afrit van de snelweg naar zijn pretpark en recreatiedomein Feniks wilde, de liberale politica Annemie Neyts die tegen het voorstel was om de verkiezingsuitgaven te beperken, en Guido Burggraeve, conservator van het Zwin over het massatoerisme aan de Nederlandse kant van het natuurgebied.

.

Hits waren ondermeer Loco In Acapulco van The Four Tops, Mooi ‘t Leven Is Mooi van Will Tura, en Something’s Gotten Hold Of My Heart door Gene Pitney en Marc Almond.

.     

Tenslotte terug naar de vierde week van februari 1999 met ondermeer premier Jean-Luc Dehaene, Nelson Mandela en de toen nog toekomstige president van Zuid-Afrika Mbeki bij een bezoek aan Robbeneiland waar Mandela jarenlang opgesloten zat. De Vlaamse chauffeur Willy Solie en zijn dochter Karen Solie over de vrijlating van Willy uit een gevangenis in Wit-Rusland waar hij 2 jaar opgesloten zat omdat hij betrokken was bij een busongeval. Miet Smet over haar eerste plaats op de CVP-lijst voor het Europees parlement, en een boze Wilfried Martens met de volgens hem échte reden waarom hij de CVP-lijst voor het Europees parlement niet mocht trekken.

.

Witchdoctor van Cartoons, Wat Zie Ik Je Graag van Mozaiek, en Maria van Blondie deden het toen uitstekend in de hitparade en op de radio. 

.

draaiende platendraaier.gif

.

De platenspeellijst van vandaag

.
Build me up buttercup - THE FOUNDATIONS
Where do you go to my lovely - PETER SARSTEDT
Hair - ZEN
Ik wil met je trouwen - PEGGY
Casatschok - DIMITRI DOURAKINE
Touch me - THE DOORS
Lily the Pink - SCAFFOLD
Blackberry way - THE MOVE
Le freak - CHIC
September - EARTH WIND & FIRE
I love the nightlife - ALICIA BRIDGES
Als mijn gitaar me helpt - JOHAN VERMINNEN
My life - BILLY JOEL
Chiquitita - ABBA
Now that we found love - THIRD WORLD
Music box dancer - FRANK MILLS
Loco in Acapulco - THE FOUR TOPS
You got it - ROY ORBISON
The living years - MIKE AND THE MECHANICS
Mooi 't leven is mooi - WILL TURA
Something's gotten hold of my heart - GENE PITNEY & MARC ALMOND
I'm into folk - THE RADIOS
What I am - EDIE BRICKELL & THE NEW BOHEMIANS
Witchdoctor - CARTOONS
Baby one more time - BRITNEY SPEARS
Wat zie ik je graag - MOZAIEK
Heartbeat - STEPS
Big big world - EMILIA
Maria - BLONDIE
Miami - WILL SMITH

.

Logo radio 2 altijd dicht bij jou.gif

. 

pinkend sterretje   De website van de Pré Historie

pinkend sterretje  Net gemist? Geen probleem herbeluister het programma

.

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Classic FM:Morgen dagje filmmuziek !

Classic FM:Morgen dagje filmmuziek !

.

Classic FM staat morgen (maandag 28 februari) in het teken van de uitreiking van de Oscars. Direct na de Oscar-uitreiking is op de zender met licht klassiek voor elk moment bekende filmmuziek in verschillende genres te horen ttz. van ‘Soldaat van Oranje’, via ‘James Bond’ tot ‘Gladiator’. Daarmee brengt Classic FM haar jaarlijkse ode aan de kersverse Oscar-winnaars.

.

ClassicFM at the movies.jpg

.

Soundtracks van bekende speelfilms bevatten zeer vaak klassieke muziek. Een voorbeeld hiervan is natuurlijk ook‘Amadeus’. Maar ook andere bekende speelfilms bevatten verrassend vaak klassieke muziek. Bovendien leunt muziek die speciaal voor films gecomponeerd is vaak dicht tegen klassieke muziek aan. Denk maar aan films als ‘Once Upon a Time in the West’ of ‘Schindler’s List’ waarvan de muziek gecomponeerd is door klassiek geschoolde componisten als Ennio Morricone en John Williams. Ook het werk van de onlangs overleden James Bond-componist John Barry past naadloos tussen klassieke composities.In ‘Classic FM at the Movies’ zijn hiervan voorbeelden te horen

.

Ze hebben dus bij Classic FM de bekendste filmmuziek voor u op een rijtje gezet voor morgen. Daarbij hebben ze ook onderscheid gemaakt tussen klassieke muziek die prominent in films wordt gebruikt en speciaal voor films gecomponeerde muziek.

.

De Oscars worden deze nacht (zondag 27 op maandag 28 februari) uitgereikt.

Classic FM at the Movies: Morgen-maandag 28 februari van 7:00 tot 23:00 uur op Classic FM.

.

Hoe Classic FM ontvangen in Vlaanderen? 

 

satelliet schotel.jpg

.

Classic FM is in Vlaanderen enkel te ontvangen via de Astra1 G satelliet (19,2° Oost), op 12.515 GHz. Horizontaal (transponder 105), SYM: 22.000 en FEC: 5/6.Via FM mag je het vergeten in Vlaanderen....

.

Maar wat dan voor wie geen satellietschoteltje staan heeft? Wel dan is er nog altijd de livestream via het internet (de website dus) waar je ook in uitstekende kwaliteit kan meeluisteren !

.

classicfm.jpg

.

pinkend sterretje De website van ClassicFM (Nederland)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Geen "De slimste mens ter wereld"volgend jaar

Geen "De slimste mens ter wereld"volgend jaar

.

Volgend jaar komt er geen nieuw seizoen van de populaire quiz "De slimste mens ter wereld" op televisie. Dat heeft Wauter Vandenhaute, topman van Woestijnvis, gezegd en wordt bevestigd door de VRT.

.

 

slimste.jpg

"Die beslissing is in overleg genomen", zegt Björn Verdoodt, woordvoerder van Eén. "Presentator Erik Van Looy is lange tijd niet beschikbaar, omdat hij in de VS werkt aan de Amerikaanse remake van de film "Loft". Bovendien sloot de "Allerslimste mens" een reeks van negen seizoenen van "De slimste mens ter wereld" af. Dus is er beslist de formule op zijn minst een jaar te laten rusten."

.

De VRT heeft wel gevraagd aan Woestijnvis om met een nieuw programmaconcept te komen om de vrijgekomen zendtijd van december 2011 tot februari 2012 in te vullen.

.

In juni loopt het exclusiviteitscontract tussen de VRT en Woestijnvis af. Daarna is er een overgangsjaar, waarbij succesprogramma's en bekende Woestijnvisgezichten nog tot midden 2012 bij de openbare omroep blijven. 

.

Hoe het partnerschap daarna zal evolueren is nog onduidelijk. In januari raakte bekend dat De Vijver, de moederholding van Woestijnvis, een bod heeft uitgebracht op SBS Belgium (VT4 en Vijftv). De VRT heeft daarop beslist om de gesprekken voor een nieuw samenwerkingskader voor de periode 2012-2015 on hold te zetten.

.

Volgens Vandenhaute komt "De slimste mens ter wereld" later weer op de buis, maar het staat nog niet vast op welke zender dat zal zijn.

.

deslimstemens.jpg

.

De Redactie (Foto:VRT)

;

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lokale Radio Lanaken:Vandaag Carnaval Top 111!!!

Lokale Radio Lanaken:Vandaag Carnaval Top 111!!!
.
 
Vandaag (zondag 27 februari) presenteert Lokale Radio Lanaken de 111 beste carnavalsnummers. Tussen 11.00 en 20.00 uur worden de beste carnavalshits van vroeger tot nu uitgezonden via 107.1 MHz. En u kan erbij zijn.
.

logo_luisterlive.jpg

.

Vanaf 14.00 uur is iedereen immers welkom om deze uitzending live mee te maken vanuit het cultureel centrum van Lanaken. Diverse gastoptredens van oa. Ziesjoem!, Erwin, Frans Theunisz, Juulke en vele andere artiesten moeten het programma een extra cachet geven.

.

Ook heeft de familiezender aan de jongste fans gedacht: de grote schouwburgzaal Jan Rosier wordt omgetoverd tot een heus kinderparadijs met springkastelen, een kindergrime, ballonnenclowns en workshops. Die moeten allen bijdragen tot een onvergetelijke kindernamiddag.

.

Luisteraars die hun eigen elf favoriete carnavalsplaten indienden via de website van LRL, maken kans op een exclusief thuisconcert van Frans en Saskia Theunisz. De winnaar wordt door middel van de bekende onschuldige hand bekend gemaakt omstreeks 18.00 uur.

.

listenliveHier kan je live luisteren naar Lokale Radio Lanaken

pinkend sterretje De website van Lokale radio Lanaken

.

LRLtop111.jpg

.

RadioVisie (JLSA)

.

 tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-02-11

Over de 'Televisiesterren' van gisterenavond

Over de 'Televisiesterren' van gisterenavond

.

Nathalie Meskens (foto onderaan VRT) heeft twee Televisiesterren weggekaapt. De actrice werd bekroond door het publiek als populairste televisiepersoonlijkheid. Ze kreeg ook de prijs voor beste actrice. De Vlaamse Televisiesterren werden vanavond voor de vierde keer uitgereikt tijdens een galashow in Hasselt.

.

televisiester.jpg

.

"Ik wist niet eens dat ik een persoonlijkheid had en nu ben ik ineens televisiepersoonlijkheid", reageerde Meskens verrast. "Ik ben een beetje van mijn melk." De actrice versloeg kleppers als Philippe Geubels, Erik Van Looy en Jeroen Meus als populairste televisiepersoonlijkheid.

.

Meskens is bekend van het komische programma "Tegen de sterren op", waarin ze onder meer prinses Mathilde speelt. Ze zat afgelopen jaar ook in de jury van "De allerslimste mens ter wereld".

.

De ster voor populairste televisieprogramma ging naar "De allerslimste mens ter wereld". De quiz kreeg ook de prijs voor beste entertainmentprogramma. In totaal heeft "De slimste mens" nu al negen Televisiesterren verzameld. "Het journaal" kreeg voor de derde keer een Televisiester.

.

Bijna konden er geen beeldjes worden uitgereikt. De trofeeën, die in Londen gemaakt zijn, waren beschadigd door een controle bij de Britse douane. Eén beeldje werd zelfs doormidden gezaagd. Wellicht dacht de douane dat er drugs of diamanten inzaten. De beeldjes raakten tijdig hersteld en alle winnaars konden hun ster mee naar huis nemen.(foto hieronder VRT)

.

voer sleutelwoorden in

.

Actrice Chris Lomme is bekroond voor haar hele carrière met de carrièrester. Die ster wordt uitgereikt door de stichtende leden van de Academie. Lomme kreeg een staande ovatie toen ze de prijs in ontvangst nam.

.

"Ik ben geen prijsbeest", reageerde Lomme. "Ik ben nog niet van plan te stoppen. Ik ben gepassioneerd door mijn vak." Ze bracht ook een eerbetoon aan wijlen haar echtgenoot Nand Buyl. "Ik geef deze prijs aan mijn man. Hij heeft me alles geleerd. Hij is de grootste." Chris Lomme was het afgelopen jaar te zien in "De Rodenburgs" en "Dubbelleven".
.

De prijs voor rijzende ster ging naar Clara Cleymans. Ze kreeg het beeldje overhandigd door haar moeder, actrice Karin Jacobs. Clara Cleymans is bekend van "Thuis", "Tegen de sterren op" en "Dag en nacht". De prijs voor rijzende ster ging eerder al naar Free Souffriau (2008), An Lemmens (2009) en Philippe Geubels (2010).

.

An Lemmens (foto) kaapte dit jaar de prijs voor beste presentatrice weg. Ze versloeg daarmee doorgewinterde presentatrices als Francesca Vanthielen, Martine Tanghe en Frieda Van Wijck.

.

Lemmens kreeg haar prijs uit handen van een bijna naakte Geert Hunaerts. Hij voert campagne tegen bont met de slogan: "Ik acteer nog liever naakt, dan bont te dragen" en zette dit om in daden, speciaal voor de uitreiking van de Televisiesterren. "Bedankt voor deze uitreiker", reageerde An Lemmens.

.

Marcel Vanthilt won de prijs voor beste presentator. Hij was verrast. "Ik ben al jarenlang fan van Lieven", zei hij, verwijzend naar medegenomineerde Lieven Van Gils. "Hij verdiende het." De voorbije jaren ging de prijs voor beste presentator steevast naar Erik Van Looy, maar hij was dit jaar niet genomineerd.
.

De show had ook nog enkele verrassingen in petto. Zaterdag wordt de allerlaatste aflevering van de succesreeks "F.C. De Kampioenen" uitgezonden. Een ode aan dit tv-monument mocht niet ontbreken. De stad Hasselt maakte bekend dat het officieel een plein genoemd heeft naar "F.C. De Kampioenen".(foto hieronder:VRT)

.

voer sleutelwoorden in

. 

De Vlaamse Televisiesterren worden uitgereikt door de leden van de Vlaamse Televisie Academie, dat zijn de programmamakers zelf.

.

 • acteur: Peter Van den Begin (Oud België, Eén)
 • actrice: Nathalie Meskens (Tegen de sterren op, Vtm)
 • drama: "Dubbelleven" (Eén)
 • reality: "De school van Lukaku" (Eén)
 • presentator: Marcel Vanthilt (Villa Vanthilt, Eén)
 • presentatrice: An Lemmens (Maandagshow, Vtm)
 • entertainment: "De allerslimste mens ter wereld" (Eén)
 • lifestyle: "Dagelijkse kost" (Eén)
 • informatie: "Het journaal" (Eén)
 • humor en comedy: "Tegen de sterren op" (Vtm)
 • .

  De publieksprijzen

  .

  • populairste televisieprogramma 2010: "De allerslimste mens ter wereld"
  • populairste televisiepersoonlijkheid 2010: Nathalie Meskens

  .

   

  De prijzen van de stichtende leden van de Academie

  .

  • rijzende ster: Clara Cleymans
  • carrièrester: Chris Lomme

  .

  pinkend sterretje Bekijk de fotoreeks (VRT)

  pinkend sterretje Website Vlaamse Televisie Academie 

  pinkend sterretje Lees ook:Televisiester voor "Tegen de sterren op"van VRM? (1/2/2011)

  .

  De Redactie

  .

   tijdsbalkje rood

  08:48 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

  1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende