30-11-10

Digitale kookzender " Njam! "morgen van start !

Digitale kookzender " Njam! "morgen van start !

.

Op 15 oktober j.l.kon je er hier al een blogstukje over lezen.Hanne Troonbeeckx (foto hieronder:hanne-troonbeeckx.blogspot.com) wordt het gezicht van de nieuwe digitale kookzender 'Njam!' dat vanaf morgen van start gaat na een tijdje promo's uitgezonden te hebben. Njam! is een project van sterrenchef Peter Goossens en Studio 100. De zender zal voorlopig enkel te zien zijn via het digitale aanbod van Telenet en vervangt bij Telene (digitaal) EXQI sport.Wie dus afstemt op dit kanaal ziet dus vanaf morgen 'kooksport'....en op dit ogenblik de promo's !

 . 

njam-logo.jpg

Troonbeeckx zal de programma's op de zender aankondigen (ze kondigde al een tijdje de promo's aan) en de koks introduceren bij de kijkers. De presentatrice blijft echter ook voor VT4 werken, waar ze momenteel het "Shownieuws" presenteert.

.

Njam! zendt de klok rond kookprogramma's uit. Chefs die meewerken zijn onder anderen Roger van Damme van Het Gebaar, Johan Segers van 't Fornuis, cocktailspecialist Manuel Wouters en chocolatier Dominique Persoone.
.

De jongste chef in het rijtje is Thierry Theys, die vorig jaar zijn restaurant Nuance opende en meteen gebombardeerd werd tot Jonge Topchef van 2010 door restaurantgids Gault Millau.

.

anne.jpg

.

Ook buitenlandse kookprogramma's met chefs als Antonio Carluccio en Jamie Oliver komen aan bod.

Maak al eens kennis....ook wij hebben dat al gedaan.

.

tijdsbalkje rood

11:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beter 'leren' met blauwe lichten?

Beter 'leren' met blauwe lichten?

.

Een Britse school experimenteert met speciale verlichting die de prestaties van leerlingen moet verbeteren. Een blauwig licht zou de leerlingen 's ochtends wakkerder maken, doordat het inwerkt op hun interne klok. Het experiment wordt mogelijk gemaakt voor technologiegigant Philips, die 'School vision' ontwierp.

.

blauwlicht.jpg

.

School vision bevat vier verschillende settings, die de kinderen elk op een subtiele manier moet stimuleren. De normale setting is voor alledaagse klasactiviteiten, 'energy' geeft een blauwig licht en moet de leerlingen actiever maken, 'calm' is een warm licht dat de kinderen kalmeert. Tot slot is er focus, een wit licht dat de concentratie vooruit moet helpen.

.

blauw leren.jpgLeerkrachten kunnen beslissen wanneer ze welk soort licht aanzetten. Via de ogen heeft de lichtintensiteit een invloed op de hersenen en zelfs de biologische klok.

.

"Licht werd tot nog toe niet serieus genomen als factor in prestatie", verdedigt psychologe Effie Konstatinou het idee. De schooldirecteur moet toegeven dat het experiment tot nog toe succesvol blijkt. "Namiddagen waren vaker een uitdaging voor de leerkrachten dan ochtenden. Maar nu niet meer. We switchen naar 'focus' en de leerlingen reageren onbewust."

.

Eerdere experimenten in Duitse scholen toonden al aan dat de resultaten vrij spectaculair zijn. 166 leerlingen en 18 leerkrachten namen een jaar lang deel aan het experiment. Het aantal gemaakte fouten verminderde met 45 procent, de leesvaardigheid nam toe met 35 procent terwijl rusteloosheid en hyperactiviteit met 77 procent verminderde als het blauwe licht brandde.

.

Conclusie:Blauw licht moet leerlingen (ook) wakker maken !

.

Kijk zeker eens naar het filmpje ! (lighting.philips.be)

     

.

Het Laatste Nieuws (edp)

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

GUNK tv heeft boete van 1.500 euro !

GUNK tv heeft boete van 1.500 euro ! 

.

gunk tv.jpg

.

GUNKtv heeft van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) een boete van 1.500 euro gekregen. De Regulator heeft vastgesteld dat de digitale zender op 27 april de programma's "Start to game", "Game force 1" en "Infashion" heeft uitgezonden zonder het PP-logo voor product placement te gebruiken.

.

Dezelfde dag werd er ook nog een publiciteitsreportage uitgezonden die niet duidelijk herkenbaar gemaakt werd. Daarnaast was er een spot waarin een sieraad gewonnen kon worden. De kijkers werden uitgenodigd om deel te nemen aan een sms-wedstrijd. De VRM beschouwt zo'n oproep als telewinkelen.

.

Er werden ook nog 3 korte spots over nieuwe computergames uitgezonden die niet duidelijk herkenbaar gemaakt waren als reclame.

.

De VRM zegt dat het om ernstige inbreuken gaat en hield bij het bepalen van de sanctie ook rekening met het feit dat de zender eerder dit jaar al eens voor dergelijke fouten op de vingers getikt werd.

.

tvtje.jpg

.

Hoe Gunk tv onvangen?

.

Gunk kan je ontvangen via Telenet (digitaal) maar (ideaal ook als je geen Telenet digitale kabel hebt of Belgacom TV) ook sedert enige tijd (zie artikel onderaan directe link) FTA (Free To Air) via DVB-T (digitale ethertelevisie).En dat via Kanaal 40 oftewel 626 MHz.met vertikale polorisatie.Zender Egem en Veltem in dit geval en beiden zenden uit met een vermogen van 20 kW. Ideaal ook voor uw laptop (PC) of als u meerdere TV s in huis hebt,op kot,tweede verblijf of onderweg...

.

pinkend sterretje Gunk TV website

pinkend sterretje De website van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM)

pinkend sterretje Lees ook: Gunk TV Free To Air via DVB-T ! (25/9/10)

pinkend sterretje Wat is DVB-T ?

pinkend sterretje Maak zelf uw DVB-T antenne!

.

VRM.jpg

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Europese Commissie wil auto die zelf hulpdiensten oproept

Europese Commissie wil auto die zelf hulpdiensten oproept.

.

In Wassenaar is een auto met eCall-techniek gepresenteerd. Deze auto's waarschuwen bij een verkeersongeval automatisch de politie door een alarm en de coördinaten van de plaats van de auto door te bellen.

.

call.jpg

.

De Europese Commissie wil dat nieuwe auto's zo snel mogelijk worden uitgerust met het systeem. Het zal naar verwachting tot 2015 duren voordat het zover is. De Europese landen moeten de maatregelen nationaal in hun wetten voorschrijven, de Commissie gaat daar niet over.Vooral Frankrijk ligt dwars, omdat het meer ziet in een concurrerend systeem van Peugeot-Citroën. De auto die in Wassenaar werd gepresenteerd, was een BMW. Die Duitse autofabrikant werkt samen met IBM en NXP aan het huidige eCall-systeem.

.

Tot nu toe hebben 20 EU-lidstaten vrijwillig aangegeven mee te willen doen aan het eCall-systeem. Ook drie landen van buiten de Europese Unie, IJsland, Noorwegen en Zwitserland, gaan hun alarmcentrale aanpassen aan de techniek. De Nederlandse centrale van het KLPD in Driebergen is daar al op voorbereid.

.

Door deze techniek zouden in de Europese Unie naar schatting jaarlijks 2500 minder verkeersdoden vallen, doordat hulpverleners eerder op de plaats van het ongeluk arriveren. In 2008 vielen er op EU-wegen ongeveer 39.000 verkeersdoden.  

.

Het apparaat in de auto dat na een ongeluk automatisch 112 belt, kost zo'n honderd euro.

.

NOS

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-10

Ben Cramer:weekartiest op Radio 5 Nostalgia (NL).

Ben Cramer:weekartiest op Radio 5 Nostalgia (NL).

.

Musicalster, Songfestivaldeelnemer en poipartiest: Ben Cramer (foto:eastsidebookings.nl) staat deze week volop in de aandacht op Radio 5 Nostalgia!

.

ben_cramer.jpg

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt!   

.  

Logo Radio 5 je voelt je thuis.jpg 

.

Radio in Nederland, ze vergeten naast de vele internationale ook hun 'eigen' grote artiesten niet ! Terug een 'super' week...dat opgevrolijkt wordt door niemand minder dan Ben Cramer (foto: bencramer.nl) .De muziekliefhebber zal deze zeker waarderen.De 'muziektijden' van toen herleven opnieuw....ook deze week dus op Radio 5 Nostalgia.

.

We vonden ook een prachtige biografie van deze weekartiest en omdat die zo voortreffelijkis is (we kunnen er trouwens ook weinig of niks aan toevoegen) plaatsen we deze dan ook in zijn geheel,net zoals het op de website van Radio Nostalgia zelf staat geschreven.

.

jubileumconcert.jpg

.

 

 

Bernardus (Ben) Cramer (Amsterdam, 17 februari 1947) is een Nederlandse levensliedzanger en musicalster. Eigenlijk is zijn achternaam Kramer, maar hij schrijft het met een C omdat dat internationaal praktischer is.

 .

In 1966 maakt Cramer samen met zijn begeleidingsgroep The Sparklings zijn televisiedebuut bij het NCRV-programma Twien. Hij wordt ontdekt door zangeres Annie de Reuver en had eind 1967 een hit met zijn eerste single: Zai Zai Zai bereikte de zevende plaats in de Veronica Top 40.

.

Hij zou dit succes op de hitparade niet meer evenaren. Ook zijn bekendste hit, De clown uit 1971, bleef steken op de vijftiende plaats. Bij deelname aan het Eurovisiesongfestival in Luxemburg eindigde Kramer met het door Pierre Kartner geschreven De oude muzikant als veertiende van de zeventien deelnemers.

.

Er volgden in de jaren zeventig nog enkele bescheiden hitjes, maar na 1980 neemt het succes af en flopten zijn platen. Alleen als jurylid bij het Nationaal Songfestival (1982) trok hij de aandacht door als één van de weinigen voor het lied Fantasy island te stemmen, wat hem door het publiek in dank werd afgenomen.

.

In 1989 kwam Cramer te werken voor Stage Entertainment, het musicalbedrijf van Joop van den Ende. Hij stond voor het eerst op de planken toen hij de rol van Juan Perón vertolkte in de musical Evita van Andrew Lloyd Webber. Vervolgens speelde hij onder meer in de musical Chicago (1991-1992), speelde hij de titelfiguur in The Phantom of the Opera (1993-1996), en speelde hij de rol van Zoser in Aïda (2001-2003). In deze tijd speelde hij ook in de speelfilm De zeemeerman.

. 

ben cramer.jpg

.

Cramer nam ook deel aan het televisieprogramma Big Brother VIPS (2000), speelde hij de rol van Ed Doeselaar in de dramaserie Westenwind (1999-2001), had hij een rol in de speelfilm Sinterklaas en het Geheim van het Grote Boek van regisseur Martijn van Nellestijn (2008) en speelde hij reder Bos in de musicalversie van Op Hoop van Zegen (2008-2009).(Wikipedia)

.

Ben Cramer is getrouwd met Carla en woont in Baarn.

 .

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

 .

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

.

                               Radio

 .

Maar OOK op de middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen! Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet!

.

pinkend sterretje   De website van Ben Cramer

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland)

.

tijdsbalkje rood

10:37 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Londen heeft een Franstalige radiozender !

Londen heeft een Franstalige radiozender !

.

Ici Paris à Londres... enfin 'French Radio London'.

.

logo-ll.jpg

.

Veel Britten hebben een stereotype afkeer van alles wat met Frankrijk te maken heeft. Een nieuw radiostation in Londen denkt er anders over. De nieuwe zender FRL in hartje Londen zendt geheel uit in het Frans, met louter chansons van Serge Gainsbourg, Edith Piaf, Jacques Brel en andere Franstaligen.''De gewone Engelse radio negeert Franse muziek. Ze zeggen gewoon: is het Frans? Vergeet het maar'', stelde Pascal Grierson, oprichter van de French Radio London (FRL). De zender is sinds woensdag 17 november in de ether sedert exact 12.00 uur lokale tijd. Grierson is half-Frans en half-Brits en voelt zich thuis in beide culturen. Hij wil met de zender mikken op de naar schatting 400.000 Fransen in de stad van circa 7,5 miljoen inwoners.

.

Het kersverse kanaal brengt een mix van veel Franstalige muziek en informatie uit zowel Londen als uit Frankrijk.Zo presenteert Olivier Jauffrit de ochtendshow. Hij was eerder te horen op de zenders Rire & Chansons en Europe 2 . Daarnaast is Caroline Bodin in de namiddag te beluisteren. Zij was eerder werkzaam voor Radio France International.

.

French Radio London is te ontvangen via het London II DAB-multiplex.Een DAB radio aldaar (of meenemen van hier) is dus noodzakelijk om te (kunnen) luisteren.Maar ook via het internet bestaat de mogelijkheid om kennis te maken met het radiostation.En zo kunnen wij in Vlaanderen ook eens gaan luisteren.Of het station op satelliet komt zoals zo vele andere, geen idee.(foto:news.bbcimg.co.uk) 

.

FRL.jpg

.

De ambitie van French Radio London is dat later ook vele Britten hun hart openen voor de Franse muziek.

 

.

pinkend sterretje De website van French Radio London

pinkend sterretje Hier kan je meteen effen kennismaken !

 

.

Parool

.

tijdsbalkje rood  

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Elektronische 'Pil' zendt lichaamsdata naar uw dokter

Elektronische 'Pil' zendt lichaamsdata naar uw dokter

.

Farmaceutisch bedrijf Novartis ontwikkelt een pil die draadloos gegevens over het lichaam doorstuurt naar artsen. De pil bevat een chip met een bluetoothzender, meldt Webwereld.(foto: gezondheid.plusonline.nl)

.

medicijn.jpg

.

De chip heet Ingestible Event Marker (IEM) en is vooral bestemd voor patiënten die een nieuwe nier of ander orgaan hebben gekregen. Die patiënten moeten dan op vaste tijdstippen een precieze dosis medicijnen nemen om afstoting van het nieuwe orgaan te voorkomen. De chip kan (naleving van) dat medicijngebruik strikt in het oog houden, en is in staat data als hartslag, lichaamstemperatuur en lichaamsbeweging te verzamelen.

.

De chip wordt geactiveerd op het moment dat hij in aanraking komt met het maagzuur, wanneer de pil in de maag oplost. Dan wordt via de chip informatie doorgezonden aan een ontvanger in een pleister die op het lichaam is aangebracht. Die ontvanger is ook een zender, en geeft het signaal door aan de arts via draadloos internet of bluetooth.

.


De technologie is ontwikkeld door het Amerikaanse bedrijf Proteus Biomedical, waarvan Novartis voor 24 miljoen dollar (17,6 miljoen euro) een licentie heeft gekocht. De farmaceutische gigant wil binnen 18 maanden toestemming hebben van de Europese Unie om de pil-met-chip op de markt te brengen.

.


Een van de mogelijke bezwaren die regulerende instanties kunnen hebben, is de beveiliging van privédata. Volgens Novartis zelf zijn die instanties positief gestemd, maar willen ze inzicht in de manier waarop de privacy van patiënten wordt beschermd. Daarbij gaat het vooral om mogelijke onderschepping van de datatransmissie via draadloos internet of bluetooth, besluit Webwereld.Hieronder een afbeelding van die fameuze elektronische pil (foto:memsinvestorjournal.com) !

.

ingestible-event-marker.jpg

.

De Morgen

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-10

Vinyl Vrijdag op Radio Nostalgie!

Vinyl Vrijdag op Radio Nostalgie!

.

Nostalgie logo.jpg

.

Vrijdag 3 december is het vinyl vrijdag bij Nostalgie! Luister dus mee en win een originele Technics SL 1200 platenspeler!

.

vinyl.jpg

.

Een hele dag hoor je echte, onvervalste 45-toeren plaatjes, door jou gekozen. Op en top ambachtelijke radio op z'n eighties!

.

Jij kunt zelf mee bepalen wat ze gaan draaien. Stuur hen jouw eigen, favoriete vinyl single en maak kans op één van die Technics SL 1200 platenspelers die ze weggeven (zie afbeelding). Stuur hen jouw vinyl-plaat naar:

.

Nostalgie Vinyl, Katwilgweg 2 in 2050 Antwerpen.

.

Wil je je plaatje graag terug ontvangen, schrijf dan zeker je naam en adres op de plaat. Dan bezorgen ze je single zo snel mogelijk terug.

.

Maar heb je zelf geen vinyl singeltjes meer?Ook geen probleem.Je kan er altijd eentje aanvragen online,via onderstaande link.Radio Nostalgie beschikt in ieder geval blijkbaar over een grote voorraad van die nostalgische 45t.' Plaatjes met gaatjes met hier en daar misschien wel een paar kraakjes ', eigen aan zo'n muziekmakertje.

.

Deze onderstaande kan je winnen!

.

technics sl1200 platendraaier.png

.

Wacht dus niet te lang om uw singeltje te versturen, doe het morgen (maandag) ZEKER naar uw dichtsbijgeleden postkantoor (ze hebben daar aangepaste goedkope 'beveiligde' omslagen voor) want de analoge post heeft toch twee dagen nodig om het vinyl ter plaatse (naar Radio Nostalgie dus) te bezorgen.

Succes !

.

Tenslotte, ook eens B-kantjes?

.

Hopelijk komt er een vervolg want ook ikzelf zit met een (uniek?) idee.' Een dag van de B-kantjes'.In het verleden werden vele duizenden singeljes uitgegeven waarvan ook het 'B-kantje' een prachtige creatie was.Trouwens in de platentijden werden die thuis ook wel eens gedraaid,het maximum uit je aankoop halen dus.Vele B-kantjes werden trouwens nr1 hits...en werden bij nieuwe persingen als A-kant aangeboden.Soms werd zelfs de A én de B-kant een dikke platenhit,soms werden ze zelfs nr 1 in diverse hitparades.Daar zitten ook unieke opnamen tussen.Vele B-kantjes (en ook dat is echte nostalgie ! ) werden ooit op LP's gelaatst maar werden nooit heruitgegeven op CD. Het is maar een idee gelijk een ander en hopelijk lezen de mensen van Nostalgie dit 'promo blogstukje' wel....anders kan je het idee via e-mail ook zelf eens aanbevelen ! (Gebruik eventueel deze onderstaande permalink in uw e-mail:

.

http://muziekmuseum.skynetblogs.be/archive/2010/11/28/vin...

 .

Meer moet dat allemaal niet zijn!

Met je ideeën, vragen en opmerkingen kan je steeds bij hen terecht via zeghetmaar@nostalgie.eu.

.

pinkend sterretje Aanvraag voor vinyl singeltje

pinkend sterretje Website Radio Nostalgie 

.

              

.

tijdsbalkje rood 

10:03 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De "Twee meisjes" van Raymond alweer op 1 in "100 op 1"

De "Twee meisjes" van Raymond alweer op 1 in "100 op 1"

.

Het nummer "Twee meisjes" van Raymond van het Groenewoud is net als de voorbije jaren op de eerste plaats geëindigd in de eindejaarslijst "100 op 1" van Radio 1. De marathonuitzending met de beste Belgische nummers werd gepresenteerd door Lieve De Maeyer en Floris Daelemans.

.

Raymond.jpg

.

De smaak van de luisteraars van Radio 1 is niet dramatisch veranderd het voorbije jaar. Net als vorig jaar wordt het podium bevolkt door Raymond van het Groenewoud (foto:VRT), gevolgd door "Ne me quitte pas" (Jacques Brel) en "Eerste sneeuw" (Jan De Wilde).

.

dEUS is de meest gespeelde groep in de lijst met beste Belgische nummers aller tijden. De groep staat met zeven songs in "100 op 1". Raymond van het Groenewoud (6), Arno en Jacques Brel (5) passeerden ook verschillende keren de revue tijdens de uitzending.

De lijst bevat dit jaar 24 nummers die er vorig jaar niet bij waren. Een aantal re-entries, maar ook nummers die voor het eerst in de lijst staan, zoals "Headhunter" van Front 242 (80, foto) en "Come home" van Amatorski (37). "100 op 1" was vooral een mannelijke aangelegenheid.

.

Tijdens de uitzending van de lijst werd ook een mooie prijs uitgereikt aan de luisteraar die kon raden hoe veel tijd Brecht Devoldere van Radio 1 nodig had om 100 Oostendenaren de intro van "Oh la la la" van TC Matic te laten herkennen.

De vliegende reporter van Radio 1 had 4 uur, 12 minuten en 27 seconden nodig om die missie tot een goed einde te brengen. Luisteraar Nele was de gelukkige die de schiftingsvraag op twee seconden na correct beantwoordde. Zij wint een jaar lang gratis concerten van Belgische artiesten.

Arno dook ook op in de fragmenten met Devoldere. "Nog nooit van gehoord. Het klinkt als een tapettengroep", lachte Arno gespeeld toen hij zijn eigen nummer hoorde in het station van Oostende.

Amper 14 vrouwenstemmen waren te bewonderen in de eindejaarslijst van Radio 1. De uitzending van "100 op 1" begon zaterdagochtend om 9 uur met "Saudade" van Arsenal. Even voor 18u mochten Lieve De Maeyer en Floris Daelemans de winnaar van editie 2010 aankondigen op Radio 1.

.

100op1.jpg

.

De top tien van "100 op 1"

  1. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
  2. Ne me quitte pas - Jacques Brel
  3. Eerste sneeuw - Jan De Wilde
  4. Tim - Wim De Craene
  5. Nothing really ends - dEUS
  6. Les yeux de ma mère - Arno
  7. My heroics, part one - Absynthe Minded
  8. Mia - Gorky
  9. Amsterdam - Kris De Bruyne
10.Als ze lacht - Yevguenii

.

pinkend sterretje Beluister:Arno steekt de draak met "Oh la la la" (audio VRT Radio 1)

pinkend sterretje Bekijk:Raymond van het Groenewoud zingt "Twee meisjes"(VRT)

pinkend sterretje De lijst van de VOLLEDIGE top 100

pinkend sterretje Lees ook:'100 op 1' vandaag van 09.00 tot 18.00 uur op Radio 1 (27/11/10)

.

De Redactie

.

radio1_2.gif

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 7 (NL) nog niet voor morgen !

Radio 7 (NL) nog niet voor morgen !

.

De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) gaat geen nieuwe levensbeschouwelijke radiozender starten. Eerder waren er plannen om Radio 7 te starten, maar met de voorgenomen bezuinigingen van 200 honderd miljoen zijn deze plannen in de ijskast gezet.

.

radio 7.jpg

.

Op Radio 1 reageerde radiodirecteur Jan Westerhof op het bericht. "Zolang we geen duidelijk beeld hebben wat de bezuinigingen gaan beteken voor onze programmering leek het ons niet verstandig om nu door te gaan met Radio 7."

.

Het was de bedoeling om van Radio 7 een levensbeschouwelijke zender te maken. Momenteel zendt Radio 5 in de avond en het weekend levensbeschouwelijke programma's uit. "In het mediagebruik gaat het er om dat je zeven dagen per week, 24 uur per dag dezelfde programmering kunt aanbieden." Hij vindt dat Radio 5 nu eigenlijk twee verschillende zenders is.

.

Eerder plaatste de Raad voor Cultuur al haar vraagtekens bij het nieuwe station. Zo schatte ze de doelgroep niet groot in. "Wellicht is de inrichting van een digitaal platform voor Radio 7 een meer voor de hand liggende en goedkopere manier om de relatief kleine doelgroep te bereiken."

.

logo-npo.jpg

.

pinkend sterretje Lees ook:Krijgt Nederland nu ook Radio 7 ?(19/10/10)

pinkend sterretje Lees ook:Vraagtekens bij plan van Radio7 (NL) (27/10/10)

pinkend sterretje Lees ook:Radio 7 krijgt middengolffrequentie van 'Radio 5 Nostalgia' (11/2/10)

.

 

Radiofreak

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) | Tags: voer sleutelwoorden in |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende