30-09-10

De kinderkwalen van de BV's in hun jeugd....

De kinderkwalen van de BV's in hun jeugd....
.

radio 2.gif

.
In 'De madammen' (foto:Radio 2) en 'De Groote Avond' halen Saartje Vandendriessche, Kris Wauters, Guy De Pré en Bart Peeters herinneringen op aan hun kindertijd en ziek zijn.
.

logo- De Madammen met foto.jpg

Wie kreeg citroenwater met rum en suiker als ze ziek was? Wie mocht met klierkoorts op een veldbed in de living liggen? Wie was zelden ziek maar kreeg een wagonnetje voor zijn nieuwe elektrische trein als hij toch een keertje school moest missen? En wie kreeg karrenvrachten vanille-ijs na het verwijderen van zijn amandelen?

Griepjes, rode hond, waterpokken, kinkhoest, mazelen, amandelen …. Huisdokter Devroey heeft ze al allemaal zien passeren en legt De madammen van Radio 2 (09.00-12.00 uur)bij uit hoe je de meest voorkomende kinderziektes kunt herkennen en wat je als ouder kunt doen om de pijn van je kind te verzachten..

Lars De Groote (foto:radio 2)  vraagt ’s avonds in De Groote Avond (20.00-22.00 uur) naar herinneringen van luisteraars. Welke cadeautjes kregen zij als ze ziek waren? Of welke heerlijkheden herinneren zij zich nog uit moeders keuken in tijden van ziekte?

.

lars.jpgLuister hieronder naar fragmenten met Saartje Vandendriessche, Kris Wauters, Guy De Pre en Bart Peeters:

.

Fragment 1
Fragment 2
Fragment 3
Fragment 4

.

 pinkend sterretje Lees ook: Lars via Radio 2 samen in 'De Groote Avond' (16/9/10)

 pinkend sterretje De Radio 2 website

SD - REC Radiovisie

tijdsbalkje rood 

09:13 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bezoek Norkring in het hoogste gebouw van België !

Bezoek Norkring in het hoogste gebouw van België !
.

open bedrijvendag.jpg

Praktische info:


lokatie: Victor Maloustraat 80, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
tijdstip: 3 oktober 2010 van 10 tot 17u

.

Norkring België maakt draadloze digitale radio en televisie altijd en overal beschikbaar vanuit het hoogste gebouw van het land.Website: www.openbedrijvendag.be

 

.

 

norkring_logo.png

 

Tijdens de Open Bedrijvendag kan je een bezoek brengen aan het Network Operations Center en de zenderzaal.

.
Daarnaast beleef je een unieke ervaring in hun echo-zaal. Een bezoek aan deze exclusieve betonnen ruimte maakt je op overdonderende wijze duidelijk waarom dit de ‘echo-zaal’ genoemd wordt.

.

 

Er is voldoende parking voorzien aan de voet van de toren.Het is een unieke gelegenheid om te radio-en televisietoren (foto hieronder Luc Bohez) te gaan bezoeken! Trouwens ook van daaruit worden de DVB-T uitzendingen verzorgd voor de regio (antennes/versterker/zenders...).

.

Norkring België maakt draadloze digitale radio en televisie altijd en overal beschikbaar vanuit het hoogste gebouw van het land. Breng een bezoek aan hun Network Operations Center, de zenderzaal en beleef een unieke ervaring in hun echoruimte die zich leent aan het zeer specifieke ontwerp van dit bouwwerk. Win bovendien een exclusieve trip naar de koepel op www.norkring.be/obd en geniet van een spectaculair 360°-zicht op 193 m hoogte.
.
Norkring België is sinds maart 2009 de beheerder van het zenderpark in Vlaanderen en Brussel (DVB-T & DVB-H). Als netwerkoperator verwierf Norkring België de licenties voor het uitzenden van draadloze digitale televisie, digitale radio en digitale datatoepassingen in Vlaanderen en Brussel.

.

luc bohez zendmast.jpg

.

Wegens het overrompelende succes en het -om veiligheidsredenen- beperpte maximum aantal bezoekers hebben ze ondertussen de inschrijvingen voor een bezoek aan de koepel op 193m hoogte helaas moeten stopzetten. De ingeschrevenen ontvangen wél een bevestiging via email.

.

pinkend sterretje  Samen op weg naar een digitale ether (Norkring België)

.

Norkring België

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Digitaal TV-kijken zonder kosten? Het kan!

Digitaal TV-kijken zonder kosten? Het kan!
.
Gratis genieten van verschillende zenders via de laptop? Het is de ultieme wens voor de studenten tijdens hun examenperiode, voor de zonnekloppers op het strand, voor kinderen tijdens de regendagen in volle vakantieperiode of voor onderweg. Een en ander is ondertussen mogelijk.
.

laptop tv.jpg

 
.

EEN AANTREKKELIJKE KEUZE 

.

Het aanbod van de VRT oogt in ieder geval indrukwekkend. Buiten de gekende analoge netten ontvangt de klant ook Canvas +, Een+ en tevens Sporza. Indien de ligging het toelaat, pakt de Franstalige omroep met La Une, La Deux, La Trois en de aangepaste versie van Euronews uit. 

Radioliefhebbers worden tevens op hun wenken bediend want ze ontvangen alle DAB-zenders. Wie in de grenszones vertoeft, krijgt nog andere omroepen voorgeschoteld. 

Laptopgebruikers, die in andere Europese landen reizen, worden flink verwend. De zuiderburen jongleren met 16 en 24 mogelijkheden waarvan sommigen zelfs in een indrukwekkende HD-versie. Ook Duitsland, Spanje, Oostenrijk, Italië en vele andere landen spelen reeds handig in op de vraag. 

.

DE BENODIGDHEDEN 

.

De aanschaf van een DVB-T-stick ter waarde van 50 euro is een absolute must. Toch even melden dat de meeste laptops, net zoals een LCD Plasma TV, over een ingebouwde TV-tuner beschikken. Extra kosten worden dus volledig overbodig. 

Het uitvoeren van een scan opent een verrassende wereld. Voeg daarbij nog een mini-digi-antenne waarvan de verkoopprijs nauwelijks 5 euro bedraagt en het plezier kan beginnen. Een antennetest biedt je, afhankelijk van de verblijfplaats, dadelijk een totaaloverzicht van het beschikbare pakket. 

.

CONCLUSIE 

.

DVB-T.jpg

.

De aanschaf van DVBT bevordert ook de komst van een zogenaamde tweede televisietoestel. Het vermijdt de klassieke gezinsdiscussie over de programmakeuze. 

Wie bijvoorbeeld ‘Thuis’ boven de Champions League verkiest, bewondert met één simpele druk op de knop van zijn of haar laptop van de extravagante goochelkunsten van ondermeer Ronaldo, Forlan, Sneijder en andere sportlui. 

Het onderwerp liet Telenet niet ongevoelig. De Mechelse maatschappij wil de introductie bespoedigen maar helaas zal men de noodzakelijke decoder moeten betalen. Belgacom zou via het internet inspanningen leveren. Ook hier dient men echter in de geldbeugel te tasten. Maar wie beter weet, beseft dus dat het allemaal kosteloos kan blijven.

.

Eindconclusie

.

DVB-T is de Ideale oplossing voor wie goedkoop (GRATIS)  digitaal wil kijken én luisteren !

.

Laptoptv.jpg

.

  pinkend sterretje Lees ook op deze blog:Wat is DVB-T (maak kennis met het fenomeen)

  pinkend sterretje Doe de DVB-T test (wat kan je ontvangen waar je woont) ?

  pinkend sterretje Regionale TV kijken enkel als je betaald

  pinkend sterretje Lees ook: Gunk TV Free To Air via DVB-T (25/9/10) AANRADER

.

Update

Onze eigen vaststellingen tot vandaag....buiten de VRT en RTBF zenders ontvang ik nu ook digitaal via DVB-T:

  Gunk TV en is Free To Air en wordt uitgezonden via MPEG 2

  Bij Telenet kan je al kijken naar het FTA Infokanaal via MPEG 4

  Actua TV kan je bekijken FTA in MPEG 4

  Daarenboven ontvang ik via MPEG 4 ook FTA een radio infokanaal (Joe FM)

.

RadioVisie FVM/PVB

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-10

Udo de"Zanger demoversie moet naar Eurosong" volgens RTBF

Udo de"Zanger demoversie moet naar Eurosong" volgens RTBF

.

Mocht "J'imagine", het nummer dat Udo inzong voor het project Double Vie, geselecteerd worden voor het Songfestival dan moet hij volgens de RTBF ons land vertegenwoordigen. Zijn management zegt echter dat de zanger nooit toestemming gegeven heeft om het nummer online te zetten.

.

UDO.jpg

.

Maandag was uitgelekt dat Udo (foto:msnbenl.starlounge.com) de zanger was van het nummer "J'imagine" van Double Vie. Hij zei toen op MNM dat hij "de demostem" was, dat hij "het gewoon gedaan had om die mensen een plezier te doen" en dat ze eventueel nog voor een andere zanger konden kiezen.

De RTBF ziet dat echter anders. De Franstalige openbare omroep heeft aan Eurosong.be laten weten dat de zanger die op de internetversie te horen is, verwacht wordt in de nationale Eurosongfinale en -in geval van winst- op het Songfestival.

Volgens zijn management focust Udo zich nu echter op zijn Nederlandstalige album "Barrières" en is de vraag over een deelname aan het Songfestival niet aan de orde. "Hij is nooit geïnformeerd dat het nummer zou gebruikt worden om op het internet te plaatsen."

.

pinkend sterretje Lees ook:Is Udo de  RTBF kandidaat voor het Songfestival 2011? (27/9/10)

.

                             Eurovision Song Contest.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

11:41 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Nederland Wereldomroep valt in de prijzen !

Radio Nederland Wereldomroep valt in de prijzen !

 .

Radio Nederland Wereldomroep (RNW) is met drie Engelstalige programma’s in de prijzen gevallen bij de New York International Television and Radio Festivals 2010. De radiodocumentaire The Lonely Funeral werd bekroond met een gouden medaille. Het radioprogramma The State We’re In won zilver voor de reportage Babah’s Day In Court en brons voor de reportage Otto and Lucy. Het festival, dat bekend staat als de ‘Oscars van de radio’ ontving inzendingen uit meer dan dertig landen.

.

                                Logo RNW

.

Programmamaker Michele Ernsting maakte The Lonely Funeral, een documentaire over een dichter en een ambtenaar die samen een bijzonder begrafenisritueel hebben gecreëerd in Amsterdam voor mensen die alleen sterven. Jonathan Groubert en Greg Kelly van The State We’re In maakten Babah’s Day In Court. Het leven van Babah Tarawally werd op z’n kop gezet door het offensief van Charles Taylor in Sierra Leone. Uiteindelijk verzamelt hij genoeg moed om naar Den Haag te reizen om te zien hoe Taylor daar terechtstaat. Dat verandert zijn kijk op de zaak op een volkomen onverwachte manier. Chris Chambers maakte Otto and Lucy, een bijzonder gesprek tussen een moeder en haar zoon over zijn seksualiteit. Otto heeft het syndroom van Down en wil graag een vriendin.

.

radiobig.jpg

.

Medianed

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Iets te gewaagd decolleté voor Sesamstraat

Iets te gewaagd decolleté voor Sesamstraat

.

Sesame.jpg

Een optreden van Katy Perry in "Sesamstraat" is geschrapt door de makers van het kinderprogramma. De reden? Het decolleté van de zangeres was te gewaagd voor de jeugdige kijkertjes.

In de "Sesame Street", de Amerikaanse "Sesamstraat", zong Perry haar hit "Hot N Cold" met het figuurtje Elmo.

Het fragment is nog niet uitgezonden op tv, maar dat zal ook niet meer gebeuren want het dook wel al op op YouTube en kon niet door de beugel voor veel Amerikaanse ouders.

.

Het goudkleurige jurkje met spaghettibandjes dat Perry droeg voor haar optreden, had een te uitdagende decolleté, lieten veel ouders weten in klachtenbrieven aan de makers van "Sesame Street". Op de website van de zangeres is het filmpje overigens wel nog te zien.

.

Enfin, oordeel nu zelf....

.

  

.

pinkend sterretje De website van zangeres Katy Perry

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood

  

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-09-10

Lokale Radio Lanaken kiest voor... lokaal

Lokale Radio Lanaken kiest voor... lokaal

.

logo-LRL.jpg

.

Lanaken krijgt een eigen lokale omroep vanaf 1 oktober. Een initiatief van de vzw CRM. Er zal uitgezonden worden op de 107.1 MHz, een frequentie die nu gebruikt wordt door het mini netwerk van Viva FM.

.

Jochen Brouns van de vzw CRM zegt: "Als lokale radio is het onze hoofdtaak om lokale en regionale info te brengen in de vorm van nieuws en reportages. Ook alle regionale activiteiten zullen uitgebreid aan bod komen in onze programma’s. Lokale sportevenementen zullen de nodige aandacht krijgen."

.

"Onze muziek mikt op een brede doelgroep. We kiezen voor het adult contempory format, zeg maar de beste classics uit de jaren ’60 ’70 ’80 ’90 & 2000, aangevuld met kwalitatief Nederlandstalig werk en enkele hedendaagse hits. Ook regionaal talent krijgt bij ons een kans."

.

Lokale Radio Lanaken werkt goed samen met de gemeente Lanaken.

.

n.v.d.r.

.

Nieuws dat ik graag lees en publiceer als zelf (echte) lokale radio (mee) maker,een initiatief dat we dan ook toejuichen.

.

pinkend sterretje De website van Lokale Radio Lanaken.

.

RadioVisie

.

lanaken actueel.jpg

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Doris Day is weekartiest op Radio 5 Nostalgia

Doris Day is weekartiest op Radio 5 Nostalgia

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt!

.

Radio in Nederland, ze vergeten hun 'eigen' grote artiesten niet! Terug een 'super' week...dat opgevrolijkt wordt door niemand minder dan Doris Day (foto hieronder: noodleinahaystack.blogspot.com) .De 'muziektijden' van toen herleven...

.

DorisDay.jpg

 .

We vonden ook een prachtige biografie van Doris Day en omdat die zo mooi is (we kunnen er trouwens ook weinig of niks aan toevoegen) plaatsen we deze dan ook in zijn geheel,net zoals het op de website van Radio Nostalgia zelf staat geschreven.

Eerlijkheidshalve moeten we er aan toevoegen dat de weekartiest al sedert gisteren actief is op Radio5 Nostalgia.Maar we moeten het radionieuws van Nostalgia toch wat spreiden…. .

.

Logo Radio 5 je voelt je thuis.jpg

Er zijn maar weinig artiesten die zo’n succesvolle carrière hebben gehad als Doris Day. Als actrice speelde zij de hoofdrol in meer dan veertig bioscoopfilms. Als zangeres scoorde Doris tientallen wereldhits en bracht zij net zo veel albums uit, alles bij elkaar goed voor ruim 100 miljoen verkochte platen. Maar zoals altijd kende ook dit succes z’n keerzijde. Zo had Doris weinig geluk in de liefde en werd zij in 1968 bankroet verklaard.

.

Doris Day (foto hieronder: celebrity-pics.movieeye.com) wordt op 3 april 1924 geboren als Doris Mary Ann von Kappelhoff in Cincinnati, Ohio. Haar vier grootouders komen allen uit Duitsland. Doris wordt vernoemd naar de favoriete filmactrice van haar moeder, Doris Kenyon, en krijgt van jongs af aan muzikaal onderricht van haar vader, die muziekleraar is. In 1936 scheiden haar ouders, waarna Doris samen met haar moeder en oudere broer verhuist naar College Hill, Ohio. Doris volgt danslessen en wint ook prijzen met danswedstrijden.

.

 

Doris Day.jpg

 .

Maar aan haar dromen over een professionele danscarrière komt een einde als zij betrokken raakt bij een verkeersongeluk, waarbij haar rechterbeen blijvend wordt beschadigd. Tijdens haar herstel luistert Doris veel naar de radio. Ze zingt mee met de hits van het moment en raakt in de ban van swing. In 1932 debuteert Doris als piepjong zangeresje bij het lokale radiostation WLW, waar zij het liedje 'Day After Day' zingt. Een paar jaar later komt ze terecht bij het orkest Barney Rapp & His New Englanders. Vanaf dat moment noemt zij zich Doris Day.

.

In 1939 wordt Doris door Bob Crosby gevraagd om als zangeres toe te treden tot zijn swingband. De dan 15-jarige Doris accepteert het aanbod, treedt een paar maanden met Crosby op waarna zij zich aansluit bij de swingband van Les Brown. Gedurende de oorlogsjaren groeit Doris uit tot een bekende ster. Dankzij hits als 'Sentimental Journey' en 'My Dreams Are Getting Better All The Time' geniet zij een enorme populariteit bij de Amerikaanse troepen overzee.

.

In 1948 maakt Doris Day (foto hieronder:ripchords.info) haar debuut op het witte doek. Dat gebeurt in de bioscoopfilm Romance On The High Seas, waarin zij ook een liedje zingt. De combinatie van acteren en zingen blijkt een gouden te zijn, waarna Doris ook in de meeste van haar volgende filmrollen wel een liedje zingt. Sommige van die liedjes worden gigantische hits, zoals het uit Calamity Jane afkomstige 'Secret Love' (1953) of het onvergetelijke 'Que Sera Sera (Whatever Will Be Will Be)' uit de Alfred Hitchcock-thriller The Man Who Knew Too Much (1956). Met tegenspelers als James Stewart, Clarke Gable (Teacher’s Pet), Cary Grant (That Touch Of Mink), Frank Sinatra (Young At Heart), James Garner (The Thrill Of It All) en Rock Hudson (Pillow Talk, Lover Come Back) worden vrijwel alle films van Doris grote bioscoopsuccessen.

.

DorisDay2.jpg

.

Terwijl Doris Days’ film- en zangcarrière uiterst succesvol verloopt, kent haar liefdesleven de nodige tegenslagen. Doris trouwt maar liefst vier keer, waarvan drie huwelijken eindigen in een scheiding. Na de dood van haar derde man en tevens manager Marty Melcher in 1968 blijkt dat zij bankroet is. Haar verdiende miljoenen dollars zijn als sneeuw in de zon verdwenen. Noodgedwongen maakt Doris haar televisiedebuut met een eigen comedyserie. Ruim vier jaar lang speelt zij zichzelf in The Doris Day Show. Een jaar na de laatste aflevering krijgt zij via een gerechtelijke uitspraak alsnog een deel van haar verdwenen miljoenen terug.

.

Ondertussen heeft de opkomende popcultuur een einde gemaakt aan Doris’ zangcarrière. Haar zoon Terry Melcher ontpopt zich als een succesvol producer van popgroepen als The Byrds, Paul Revere & The Raiders en de Beach Boys. Doris trekt zich terug uit de showbusiness en zet zich in voor dierenwelzijn. In haar privéleven wisselen geluk en verdriet elkaar af. Zo wordt in 1983 haar eerste kleinkind geboren; in 2004 overlijdt haar zoon Terry aan huidkanker. In 2008 ontvangt Doris een Grammy Award voor Lifetime Achievement in Music als onderscheiding voor haar gehele oeuvre. De inmiddels 86-jarige Doris Day geniet nog steeds van het leven met al z’n voor- en tegenspoed. Of zoals zij dat zelf zong in haar lijflied:

“Que sera, sera, whatever will be, will be.
The future's not ours to see, que sera, sera, what will be, will be.”

.

Logo Radio 5 Nostalgia gewoon.jpg

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

.

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

.

radio luisteren dame koptelefoon.jpg.

Maar OOK op de middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen!Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet!

 .

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland)

.

 

 tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'Ouderen en het internet' met radio 5 Nostalgia

Radio 5 Nostalgia' Ouderen en het internet'

.

Radio 5 Nostalgia besteedde in het kader van een landelijke campagne “Door internet blijf je meedoen” aandacht aan het thema ‘ouderen en internet’.En ook de 'Vlaanderennaars' konden natuurlijk mee genieten.Misschien dacht je al...'Heb ik dit niet eerder gezien op de blog'? En inderdaad, je hebt gelijk....maar omdat we het toch vrij belangrijk vonden geven we de lezers van deze blog die het hebben gemist toch nog een tweede kans.Spijtig gernoeg is de themaweek voorbij....

.

ouderen en internet.jpg

.


Tijdens de speciale themadag op Radio 5 Nostalgia van 13 september  tot 17 september j.l. stonden ze stil bij de toegevoegde waarde van het medium internet voor senioren.En zo zie je maar dat een (gewone) radio soms ook een ietsje méér waarde kan hebben!

.

Themadag en de programma's

.
Tijdens de speciale themadag (van 14 september) hebben ze in alle programma´s aandacht besteed aan het gebruik van internet onder ouderen en kwamen luisteraars aan het woord die internet als een verrijking van hun leven zien. Het RVU radioprogramma ‘Familie Nederland’ volgde trouwens in die campagneweek Lies (73) die haar eerste schreden zette op het digitale pad.En zo zie je maar dat je nooit te laat, laat staan te oud bent om wat bij te leren!

.

 

internet-.jpg

.

Actief en betrokken

.
Door het gebruik van het internet blijven ouderen actief en ook erg betrokken in deze moderne digitale wereld. Uit de hoeveelheid geïnteresseerden die regelmatig de site van Radio 5 Nostalgia bezoeken blijkt dat een grote groep ouderen de weg naar internet wél weet te vinden. Ze luisteren er live naar Radio 5 Nostalgia of verzamelen nieuws en informatie over de zender. Luisteraars ontmoeten trouwens via de site medeluisteraars, geven hun mening over muziek en programma’s en vragen zelfs verzoekjes aan. In het Museum Nostalgia plaatsen luisteraars ook (al of niet) eigen foto’s van vroeger en halen dierbare herinneringen met elkaar op aan die goeie ouwe tijd.En vergeet niet dat wij als Vlamingen ook kunnen gebruik maken van die digitale wegen én dus ook van de Radio 5 Nostalgia website.Een website die vrij sober is opgebouwd, zonder veel geflikker en met toeters met bellen.Maar doeltreffend en overzichtelijk, en toch eenvoudig en sober.Iedereen kan zonder veel moeite de weg vinden....

.

Inspireren

.
Radio 5 Nostalgia wou door de ondersteuning van de campagne haar luisteraars inspireren toch nog iets meer met internet te doen. Door ervaringen van medeluisteraars en inspirerende verhalen te laten horen hoopte het radiostation ouderen te prikkelen om ook de digitale stap te maken. Luisteraars konden zelfs via een speciaal telefoonnummer de hele dag door bellen met de studio om hun verhaal te vertellen, vragen te stellen of zelfs een internet-starterspakket aan te vragen.En als je het mij vraagt...zou dat misschien ook wel eens een goed idee kunnen zijn voor onze eigen VRT.Misschien zelfs voor Radio 2 (bij gebrek aan een seniorenzender) omdat dit toch de grootste (familie) radio is van Vlaanderen. 

.

Heeft u een verhaal, wil je wat kwijt, zit je met vragen (als luisteraar) ? Mail deze dan naar nostalgia@radio5.nl

Meer informatie is tevens te vinden op: www.doorinternetblijfjemeedoen.nl.

.

  Logo Radio 5 je voelt je thuis.jpg

.

Ken je wel Radio 5 Nostalgia?

.
Radio 5 Nostalgia is het sfeervolle publieke radiostation met vooral evergreens uit de jaren 50, 60 en 70 in combinatie met informatie en service. Radio 5 Nostalgia (voor alle duidelijkheid een nederlandse radio) is voor alle luisteraars vanaf 55 jaar en voor iedereen die houdt van de goede muziek van vroeger.trouwens ook 78-toerenplaten komen er aan bod! 

.

Over de programma's

.

Radio 5 Nostalgia zendt op werkdagen tussen 06.00 en 19.00 uur de programma’s Wekker Wakker! (MAX), Arbeidsvitaminen (AVRO), De Sandwich (AVRO), Open Huis (EO) Plein 5 (NCRV), TinekeShow (MAX) en Familie Nederland (NTR) uit met bekende radiopersoonlijkheden zoals Jan Steeman, Tineke de Nooij, Henk Mouwe en Jacques Klöters.

.

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

.

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  Maar OOK op de middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen!Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet.
.

oude radio.jpg

De muziek van Radio 5 Nostalgia is 24 uur per dag te beluisteren via een online livestream op de website van Radio 5 en de iPhone app van Radio 5.

.

pinkend sterretje   De website van Radio 5 Nostalgia (Nederland)

 .

Radio5Nostalgia

 .

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-09-10

Is Udo de RTBF kandidaat voor het Songfestival 2011?

Is Udo de  RTBF kandidaat voor het Songfestival 2011?

.

Udo is de stem achter "Je m'imagine" van Double Vie, een van de mogelijke inzendingen voor het Songfestival. De Vlaamse zanger (Udo- foto:msnbenl.starlounge.com) heeft het nieuws bevestigd in "De grote Peter Van de Veire Ochtendshow" op MNM.

.

UDO.jpg

.

"Ik ben een paar weken geleden opgebeld door mensen die een nummer wilden insturen. Zij zochten een krachtige zanger in het Frans. Ik heb het voor hen ingezongen, maar wist niet dat het online ging staan", legt Udo uit.

.

"Maar ik doe eigenlijk niet echt mee", voegt de zanger eraan toe. "Ik ben gewoon de demostem. Als zij geselecteerd worden, krijgen ze een budget om de song op te nemen, maar ik weet niet of ze mij dan zullen vragen."

.

Udo weet ook nog niet of hij het nummer zou inzingen mochten ze het hem vragen. "Ik weet niet of mijn platenfirma ermee zal kunnen lachen. Ik heb het gewoon gedaan om die mensen een plezier te doen." De zanger zegt ook dat hij niet verwacht had dat iemand zijn stem zou herkennen.

.

ard altes-ard-logo.jpg

.

De RTBF selecteert dit jaar kandidaten voor het Songfestival via het internet. Geïnteresseerde artiesten kunnen een nummer online plaatsen. Surfers kunnen tegen betaling een artiest steunen. Wie 20.000 euro kan ophalen, mag deelnemen aan de selectieshow in januari.

.

pinkend sterretje "Ik heb het gewoon gedaan om hen een plezier te doen" (VRT audio)

pinkend sterretje Lees ook:'Al over het eurovisie Songfestival van volgend jaar (9/9/10)

pinkend sterretje Lees ook:Songfestival kandidaat 2011 RTBF.be wordt online gekozen (22/9/10)

.

                              Eurovision Song Contest

.

De Redactie

.

tijdsbalkje rood 

20:42 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende