31-08-10

20 jaar geleden verzorgde Armand Pien zijn laatste weerbericht op de BRT !

20 jaar geleden verzorgde Armand Pien zijn laatste weerbericht op de BRT !

.

Vandaag precies 20 jaar geleden verzorgde Armand Pien zijn allerlaatste weerbericht(en) op de toenmalige BRT televisie (later BRTN en nog wat later VRT).Na het Nieuws van 19u30 en na het laatste (avond) Nieuws (overigens,toen noemde dat nog geen laatavond journaal).Tijd om nog even een groot figuur, bescheiden ook als hij was,nog eens onder de aandacht te brengen.Ik had het geluk van ook met hem ooit kennis te maken…tijdens een van zijn voordrachten.Eerst moest ik de 16 mm. film spelen (terwijl ik ook de klanktechniek moest verzorgen voor een bomvolle zaal), met optische klankband (ik was dus gelegenheidsoperator) en na de voorstelling  was hij als tegenprestatie (gelegenheids) voorzitter van de jury.Want na de zeer interessante voordracht (over het weer én de ruimtevaart) werd de kennis nog even getest van de aanwezigen.Dat wil dus ook zeggen dat ik op voorhand al meerdere contacten had met wijlen Armand,er ging inderdaad wat voorbereiding aan vooraf.De avond slaagde wonderlijk! Trouwens de humor van Armand Pien was nooit veraf en hij keek niet naar een uurtje meer...en BV's moesten nog uitgevonden worden.Ik zou hem catalogeren als BBV...wat wil zeggen 'Bijzondere BV'...En nu maar hopen dat ook anderen eens (terug) denken vandaag aan dit kleine maar toch wel wat historisch TV feit va de Vlaamse televisie & zelfs de radio.

.

ArmandPien1.jpg

En vandaag, 31 augustus 2010, herdenkt het Muziekmuseum (Vlaanderen) het feit dat precies 20 jaar geleden Armand Pien (foto hierboven VRT) zijn laatste weerbericht(en) verzorgde op de BRT televisie (periode van 31/10/1953 tot/met 31-8-1990).En dat precies na 37 jaar en welke weerman/vrouw zal hem (ooit) kloppen? Een blogstukje mocht dus niet ontbreken vandaag.En spijtig genoeg kan ik u de beelden niet meer tonen van die allerlaatste weerberichten (wél eentje uit 1986 onderaan).De 'klankbanden' ervan bewaarde ik wél als een soort van reliquie! Het gepaste moment ook om de opnamen ervan te digitaliseren na 20 jaar én ze op deze blog te plaatsen, een Muziekmuseum waardig.Op dat moment ging het nieuws nog van start om 19u30 (er was nog geen middageditie).Wat kan je nog eens (her)beluisteren?

.

Fragment 1 -Het laatste weerbericht (rond 20u05) van Armand Pien in het BRT Journaal van 19u30 met aankondiging van nieuwsanker Martine Tanghe...die ook druiven krijgt als cadeau (en ook alle medewerkers trouwens).

.

Fragment 2 -Het allerlaatste weerpraatje (rond 23u05) na het laatavondjournaal van 22u45.Armand werd na zijn indrukwekkend (en juist) weerpraatje in de bloemetjes gezet door Bob de Richter, George Kusters, Frank de Boosere en Peggy De Meyer, zijn 4 opvolgers.

.

Fragment 3 -'Rendez-vous met de maan',(begin van het programma, toen nog op het NIR) met Armand Pien, uitgezonden op 1/12/1958, het expojaar dus.

.

Fragment 4 -De (legendarische) korte tune van het TV weerpraatje van Armand Pien (Perode 31/10/1953-31/8/1990).

.

Armand pien (foto mira.be).jpg

We mogen trouwens ook niet vergeten te vermelden dat Armand Pien (foto hierboven mira.be) ook het weerbericht presenteerde op de Vlaamse televisie maar ook op de radio was hij een graaggehoorde gast met zijn wekelijks weerpraatje.

.

Onderaan vindt u trouwens een (tijdelijke) link naar de audiofragmenten.Daar kan je ze beluisteren én zelfs downloaden! Waarschijnlijk voor velen een stukje jeugdsentiment want wij werden figuurlijk grootgebracht met Armand Pien, hij leerde ons zelfs de straalstroom kennen ! Wil je deze unieke fragmenten downloaden om te bewaren wacht dus zeker niet te lang want de beschikbaarheid evan is beperkt.

.

De tekst van Armand Pien zijn biografie haalde ik, bij Wikipedia.Je moet ergens de mosterd vandaan halen en die bio leek me vrij volledig en duidelijk geschreven.Waarom dus opnieuw van nul beginnen…Met dank aan Wikipedia.

.

Pien 3.jpg

De biografie...van Armand Pien

 .

Armand Nicolas Pien (Gent, 2 januari 1920 – aldaar, 22 september 2003) heeft zijn bekendheid te danken aan het feit, dat hij gedurende 37 jaar (1953 - 1990) weerman was bij de Belgische publieke omroep, de BRT, die later overging in de VRT. Naast weerpraatjes verzorgde hij ook wetenschaps- en amusementsprogramma's en presenteerde een populaire quiz (foto hierboven YouTube).

.

Hij studeerde af als licentiaat wiskunde aan de Universiteit Gent. Hij was gehuwd en liet geen kinderen na. In 2003 overleed Armand Pien op 83-jarige leeftijd aan een hartinfarct. Hij is in het harnas gestorven; hij was immers tot op de laatste dag op het Koninklijk Meteorologisch Instituut te Ukkel te vinden.

.

Pien 2.jpgNa de BBC was de Vlaamse televisie de eerste in Europa met een uitgebreid weerbericht op tv. Toen de televisie startte, zocht men naar een weerman. Omdat hij de enige Nederlandstalige was in het Meteorologisch Instituut in Ukkel, was zijn aanstelling evident. Behalve kijkers uit Vlaanderen, kreeg Pien ook steeds meer kijkers in Nederland. Na de invoering van de kabeltelevisie reikte zijn populariteit tot ver boven de grote rivieren. Pien bezat de gave om in eenvoudige bewoording complexe atmosferische verschijnselen over te brengen bij een breed publiek. In zijn weerbericht besteedde hij altijd veel aandacht aan de straalstroom, die op geen enkele weerkaart ontbrak en essentieel was bij het voorspellen van het weer.

.

Pien was een geliefd persoon door zijn humorvolle presentatie en zijn guitige uitstraling. Het weerbericht werd uitgezonden na het BRT-nieuws. Opvallend bij het weerbericht was, dat er geen vastgestelde tijdsduur voor stond. Afhankelijk van het weerbericht van Pien, kon de programmering meerdere minuten opschuiven. Een kwinkslag was nooit ver weg en als ergens geen weerspreuk voor bestond, vond hij er wel een uit: Een herfst zonder stormen is als een vrouw zonder vormen of nog een opmerkelijke uitspraak: mijn weerberichten kloppen altijd alleen het weer houdt er zich niet aan. Zijn bekendste visuele grappen bestonden erin - uit schaamte voor het zoveelste totaal falen van de KMI-voorspelling - het weerbericht te presenteren met een roodgekleurd gezicht of zelfs zonder hoofd. Zijn interesse in de natuur in het algemeen was zeer groot en hij kon het nauwelijks laten overmaatse of vreemd gevormde groenten en fruit naar de studio te brengen.

.

Naast het introduceren van de straalstroom, was Pien altijd bezig zijn kijkers op een enthousiaste wijze te onderrichten. Daarbij was hij zijn tijd ver vooruit. Hij ging daarbij nieuwe technische ontwikkelingen niet uit de weg. Toen de computer nog in het beginstadium verkeerde, wist Pien al weersvoorspellingen te doen voor een week met behulp van de computer van Offenbach en Reading. Ook wist hij de kijkers te boeien met zijn interesse voor de ruimtevaart. Hij was een van de eerste die de luchtdruk niet langer uitdrukte in millibar, doch deze verving voor Hpa. Uitermate sceptisch stond hij tegenover het broeikaseffect, waarbij hij wees op het cyclisch karakter van het gat in de ozonlaag. Opwarming van de aarde weet hij aan de toename van het aantal bewoners in combinatie met hun autogebruik en verwarming. Na een jaar speculaties m.b.t. de radioactiviteit die bij de kernramp in Tsjernobyl was vrijgekomen, volstond in 1987 een enkel interview van Pien in HUMO, om de discussie voorgoed af te sluiten (voor meer informatie, zie Kernramp van Tsjernobyl).

.

Foto Pien foto-rug-a-pien.be.jpgPien (foto hienaast rug-a-pien.be) keerde zich tegen pseudowetenschap. Astrologie en ufo's werden door hem bekritiseerd. In 1968 hield hij als aanklager op tv een debat met een astroloog. Ook weigerde hij vanaf een zeker moment duivenberichten in zijn weerprogramma op te nemen, nadat hij kennis had genomen van de wijze van transporteren van deze dieren naar hun losplaats.

.

Pien was onder andere medestichter en bestuurslid van de vzw Vrienden van de Oude Sterrenwacht van de Universiteit Gent, die bij de officiële opening in 1996 zijn naam zou krijgen. Pien stond ook mee aan de basis van de Volkssterrenwacht Mira te Grimbergen. Daarnaast was hij waarnemend directeur van het planetarium te Brussel en erelid van SKEPP.

.

Behalve op de BRT, waar hij zo'n 5000 weerpraatjes verzorgde, was hij ook wekelijks te beluisteren op de radio, waar hij 3000 keer te horen was. In het programma van Lutgart Simoens op de vrijdagochtend op BRT-2 radio, wist hij de luisteraars tot soms wel een half uur telefonisch te vermaken met zijn weerpraatje. Hij gaf dan ook antwoord op gestelde vragen, die in ruime zin betrekking hadden op het weer. Wanneer een uitzending op locatie plaatsvond was Pien meestal ook aanwezig. Het aantal belangstellenden was groot. Pien deelde na de uitzending weerkaarten uit en strooide royaal met zijn handtekening.

.

 • In 2005 werd er een klein museum met zijn naam geopend in het gemeentehuis van Hoeilaart. Datzelfde jaar eindigde hij op nr. 128 in de Vlaamse versie van De Grootste Belg, buiten de officiële nominatielijst.
 • Hij speelde ook een rol in de Belgische absurdistische film De Ordonnans, (1962).
 • Pien was goed bevriend met striptekenaar Marc Sleen. Sleen stak in zijn stripreeksen vaak enkele grapjes rond Pien.
 • Armand Pien wist ooit aan het einde van een weerpraatje te vermelden dat hij "in de ruimte vloog". Er was en is nog steeds namelijk een planetoïde (2816 Pien) naar hem vernoemd.
 • Frank Dingenen zong in 1988 een lied over hem genaamd, "Liever Armand Pien". Ook de Brusselse rockband De Fanfaar blies de loftrompet over hem in het lied "Armand Pien".

.

Tenslotte de geluidsfragmenten !

.

pinkend sterretje Fragment 1 (TV Journaal van 19u30)

.

pinkend sterretje Fragment 2 (Laatavond Journaal van 22u45)

.

pinkend sterretje Fragment 3 (NIR fragment van 1/12/1958)

;

pinkend sterretje Fragment 4 (de TV tune van het weerbericht)

 

     

                                   Armand Pien en een weerbericht uit 1986

.

 

Wikipedia

.

tijdsbalkje rood 

 

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vandaag 31 augustus "The day the music died"

Vandaag 31 augustus "The day the music died"

.

Music Died.jpg

Vandaag, dinsdag 31 augustus, "The day the music died" wordt er vanuit Museum RockArt in samenwerking met de stichting Norderney een live radio uitzending verzorgd door oud zeezender medewerkers. De uitzending bij Radio Monique 963 begint om 10.00 uur met Erik de Zwart. Nieuwslezer op deze dag is Dick Klees.

.

Uiteraard zullen meer zeezender medewerkers uit de roemruchte periode aanwezig zijn. De live uitzendingen zullen via de regionale commerciële zender Monique 963 op de kabel op 107.4 FM in Midden-Holland en op 91.1 FM in Ede, Wageningen, Arnhem, Rheden, Westervoort en Duiven worden doorgegeven.

.

Mooi nieuws dus voor wie in Nederland woont.Of we er via de ether in Vlaanderen wat kunnen van opvangen?

.

Wel,de uitzendingen zijn natuurlijk ook te beluisten op het internet via Radio Monique 963 (dat kan in principe geen probleem zijn) maar ook via de AM 1395, AM1564, AM1224 en AM1332.

.

En de middengolf is pure nostalgie, 'radiomuziek' die geproduceerd werd ooit vanop zee bij de toenmalige zeezenders.Proberen is de boodschap want radiogolven zijn soms onvoorspelbaar.

.

monique.jpg

.


Programmering 31 augustus

.
10.00 - 11.00 uur - Erik de Zwart - [Mi Amigo] studio opname
11.00 - 12.00 uur - Edo Peters [819]
12.00 - 13.00 uur- Hans Hogendoorn [RNI]
13.00 - 14.00 uur - Ruud van Velzen [Monique]
14.00 - 15.00 uur - Ferry Eden [Mi Amigo]
15.00 - 16.00 uur - Ad Roberts [Caroline, Monique 963]
16.00 - 17.00 uur - Anuschka [Veronica]
17.00 - 18.00 uur - Ad Bouman [Veronica]
18.00 - 20.00 uur - Ruud Poeze

.

 

De live uitzendingen zijn bovendien bij te wonen door publiek.

.

Museum RockArt, gevestigd aan de Zekkenstraat 42 te Hoek van Holland, is op deze dag geopend van 10.00 tot 20.00 uur.

.

pinkend sterretje Website Radio Monique 963

.

Radio NL

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-10

Het 'Introspel' nu ook op de Radio Nostalgia website !

Het 'Introspel' nu ook op de Radio Nostalgia website !

.

Logo Radio 5 je voelt je thuis.jpg

.

Hou je van muziekspelletjes? Wel het kan nu (ook) op Radio 5 Nostalgia.Bovendien kan je er nog mooie prijzen mee verdienen ook!

Wie in Vlaanderen afstemde (tot een paar maanden geleden) én luisterde naar het programma 'Goudzoekers' (met Guy Depré) op Radio 2 ,kon met een beetje geluk het spel 'live' op de radio (in de uitzending) meespelen..goudzoekers.jpg
.

Trouwens, je kon ook dagelijks zelf gaan 'oefenen' want op de site van 'Goudzoekers' stond iedere dag ook een 'Introspel'.Titels van liedjes raden dus aan de hand van de intro van een plaat....én je had precies één minuut de tijd om er zo veel als mogelijk juist te raden.

.

In principe niet zo moeilijk als je wat van muziek kent....maar 'live' op de radio (onder wat tijdsdruk) was het een ietsje moeilijker! Juist op dat moment kon je niet op een titel komen die je goed kende...vreselijk ambetant....

.

Bleek dus een plezant spelletje te zijn....het programma stopte (de Top Collectie kwam in de plaats) en het introspel verdween.Ook op de website van Radio 2.

.

Maar wat merkten we nu vandaag? Daar komt er terug een 'Introspel' aan en wél op de website van Radio 5 Nostalgia.

.

Introspel.jpg
 
 

Iedereen kan meespelen en er zijn zelfs mooie prijzen mee te winnen.Hieronder vindt u de directe link om mee te spelen!

Raad dus dagelijks de intro's van liedjes en maak kans op een mooi prijzenpakket, waaronde o.a.:

.

Het boek: Die heb ik vroeger grijs gedraaid'
- puur jeugdsentiment
- 96 pagina's tjokvol muziekherinneringen, muziekgeschiedenis en muziekparafernalia.
- hoezen en hitlijsten, huiskamers en sterren, jukeboxen en radio's.
- derde boek in de reeks na Mijn vader had er ook zo één! en Mijn broer die had er ook zo één!
- ideaal cadeauboek voor de tieners van toen.

De CD  'Toppers van Toen'
de mooiste muziek van weleer

 

pinkend sterretje Speel mee met het Introspel op Radio 5 Nostalgia

pinkend sterretje De website van Radio 5 Nostalgia

.

tijdsbalkje rood

 

11:54 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De nieuwe programmering van Radio 5 Nostalgia (NL)

De nieuwe programmering van Radio 5 Nostalgia (NL)

.

Radio 5 Nostalgia, een radio van onze dichte (Noorder) buren, speciaal gericht naar de luisteraars die een 'ietsje' ouder zijn en toch nog hun 'jonge' radio willen horen.Dit soort van radio hebben we (nog) niet in Vlaanderen en het ziet er ook niet naar uit dat die er vlug zal komen ook).Radio van toen met muziek die tot op de dag van vandaag toch modern klinkt! Muziek op de radio voor luisteraars van 50 + en véél meer....Radio in Nederland, ze vergeten hun 'eigen' grote artiesten (ook) niet! 

Logo Radio 5 je voelt je thuis.jpg

Vanaf september komen er een paar nieuwe programma's bij op Radio 5 Nostalgia. Bekijk en download onderaan het complete overzicht!

Nieuwe omroepen

In nauwe samenwerking met de omroepen is de afgelopen maanden gewerkt aan een nieuwe radioprogrammering. Deze verandering vindt plaats op basis van de wettelijke uitzenduren en budgetten zoals de regering deze opnieuw heeft vastgesteld voor de omroepen voor de komende vijf jaar. In de programmering is ruimte gemaakt voor de nieuwe omroepen PowNed en Wakker Nederland en hebben BNN en MAX recht op meer uitzenduren.

De verschuiving van uitzenduren brengt geen extra kosten met zich mee en geschiedt binnen het bestaande budget voor de publieke omroep.

Het doel is programma's en thema's beter aan te laten sluiten op uw wensen. Zoals u zult zien in de nieuwe programmering blijven de meeste vertrouwde programma's gewoon bestaan, met de presentatoren die daarbij horen.

Bekijk en download hier voor de nieuwe programmering van Radio 5 Nostalgia.

.

Logo Radio 5 Nostalgia gewoon.jpg

Nog een (radio) tip !

.

Bekijk ook de nieuwe programmering van Radio 1, 3FM, Radio 4, Radio 5 Nostalgia, Radio 6 en FunX.Vele van deze radio's kan u op een of andere manier ook ontvangen in Vlaanderen.Hetzij via de ether (FM-DVB-T,DAB als u in een grensstreek verblijft of beter gezegd in het ontvangstgebied woont),het internet,Telenet (analoog), hetzij via de satelliet (FTA) of via een TV Vlaanderen abonnement.Mogelijkheden zat dus....

.

 

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen? 

.

 

Radio 5 is digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!  

 .

 

afstemschaal radio 4.jpg
 .

Maar OOK op de middengolf, in vrijwel gans Vlaanderen via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em) is de zender uitstekend te ontvangen.In Zuid-Limburg is Radio 5 ook te ontvangen op 1251 AM.Wie in een grensstreek woont met Nederland ontvangt Radio 5 Nostalgia ook via DAB en DVB-T.Er zijn geen FM uitzendingen!Radio Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet!

 .

Radio5Nostalgia (Nieuwsbrief)

.

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Opnieuw zenderwissels op Hotbird (13° Oost)

Opnieuw zenderwissels op Hotbird (13° Oost)

.

Sedert 15 juli 2010 verhuisde BVN-TV (Het Beste van Vlaanderen en Nederland) naar een nieuwe Hotbird frequentie.Kon je eerder lezen op deze blog (directe link onderaan).De BVN kijker moest dus (opnieuw) over schakelen.Tenminste voor wie kijkt via de Hotbird (13° Oost).Vorig jaar diende dit ook al te gebeuren en werd de frequentie 12.207 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC:3/4 ingenomen.Dit geldt in ieder geval voor de meeste (Hotbird) kijkers in Zuid-Oost Europa,Noord-Afrika en ook wel delen van het Midden-Oosten.Overschakelen dus naar Transponder 115 via de frequentie 10.815 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC:5/6 is een noodzaak.

.

In Midden-Europa (of Centraal Europa) wordt meestal BVN-TV gekeken via de Astra 1 (19,2° Oost).Voor de tweede keer in één jaar dus moet het televisiekanaal 'Het beste Van Vlaanderen en Nederland' oftewel 'BVN-TV' van frequentie wisselen op de Hotbird.Ook de radiosignalen van RNW zijn mee verwisseld.

.

Enfin het is nog niet gedaan met de stoelendans van wissels!

Logo BVN-TV.jpg

 Aziatische zenders op Hotbird verplaatst

.

fashiontv logo.jpg

Wie de zenders uit onder meer Vietnam en Thailand nog wil bekijken zal deze zenders ook opnieuw moeten opzoeken (en eventueel inscannen). Net als BVN (zie hierboven) heeft de signaalverspreider RR Sat Global ook de rest van de transponder én zijn radio en TV zenders naar een nieuwe frequentie verhuisd.

Ook bij BVN-TV waren ze daar niet gelukkig mee! Maar niet alleen zenders als BVN-TV zijn de dupe...het Vietnamese VTV4, Thai Global Network en het Koreaanse Arirang TV maar ook wel het  bekende modekanaal Fashion TV Europe moesten naar de nieuwe frequentie en wel Transponder 115 via 10.815 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC:5/6 .

.

 

VTV4Logo.jpg


Modekanaal Fashion TV Europe (en zijn collega's)

.

Het ongecodeerde (FTA-Free To Air) SD-signaal via de Hotbird (13° Oost) van Fashion TV is ook nog maar eens naar een nieuwe transponder verplaatst en moet dus (misschien) opnieuw worden ingescand. Fashion TV Europe zendt dus ook uit via transponder 115 op de frequentie 10.815 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC:5/6.

.

Maar voor de Hotbird mode TV liefhebbers is het ook goed om weten dat u naast Fashion TV Europe ook nog World Fashion Channel uit Moskou, TV Moda uit Milaan en het onlangs gestarte Fashion One kan ontvangen.

.

Modekanalen op Hotbird kort samengevat: 

.
Fashion TV Europe :10.815 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC 5/6

TV Moda :11.179 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC 3/4

Fashion One :11.585 GHz.(V) met Sym:27500 en FEC 3/4

World Fashion Channel :12.322 GHz.(H) met Sym: 27500 en FEC 3/4

 

                                     Logo Satelliet draaiend huisje

pinkend sterretje Lees ook: Wederom frequentie wijziging BVN-TV op Hotbird ! (24/7/10)

pinkend sterretje Lees ook: BVN-TV vanaf morgen op andere frequentie via Hotbird !(14/6/09)

.

Satellite Magazine 

.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-08-10

Op MNM...'Allez ola olé' is verkozen tot de zomerplaat

Op MNM...'Allez ola olé' is verkozen tot de zomerplaat 

.

"Allez ola olé" van Jessy Matador is door de MNM-luisteraars verkozen tot de zomerplaat bij uitstek. Het nummer staat op één in "De heetste 100", gevolgd door "Waka waka (this time for Africa) van Shakira ft. Freshlyground en "Bailando" van Paradisio.

.

JessyMatadorAllezOla.jpg

"Allez ola olé" van Jessy Matador was de Franse inzending voor het Songfestival in Oslo. Het vrolijke nummer eindigde op een twaalfde plaats en prijkt in heel wat Europese hitlijsten.

In de toptien van "De heetste 100" staan ook drie Belgen: naast Paradisio zijn dat Stromae (foto) met "Alors on danse" en Tom Waes met de schlagerhit "Dos cervezas".

Shakira mag dan wel op de tweede plaats stranden, toch domineert de Colombiaanse de hitlijst met vier nummers: "Waka waka", "Whenever wherever", "La tortura" en "Hips don't lie".

.

De Top 10 van de 'Heetste 100'

 1. Allez Ola Olé - Jessy Matador (2010)
 2. Waka waka (This time for Africa) - Shakira feat. Freshlyground (2010)
 3. Bailando - Paradisio (1996)
 4. Alors on danse - Stromae (2010)
 5. Summer of 69 - Bryan Adams (1983)
 6. Dos cervezas - Tom Waes (2010)
 7. Sexy bitch - David Guetta feat. Akon (2009)
 8. Macarena - Los Del Rio (1995)
 9. Alejandro - Lady Gaga (2010)
 10. Mojito song - Robert Abigail (2008)
 11. 

En de volledige lijst leest u best hier.

.

pinkend sterretje Website MNM

.

mnm_logo.jpg

De Redactie

.

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het najaar bij Radio 2: nieuw én vertrouwd!

Het najaar bij Radio 2: nieuw én vertrouwd!

.

Na twee gezellige zomermaanden staat de grootste familie van Vlaanderen te popelen om zo snel mogelijk aan het nieuwe seizoen te beginnen!

Logo radio 2 altijd dicht bij jou.gif

 

Radio 2 blijft zomeren tot en met 31 augustus. Vanaf 1 september staat de grootste familie van Vlaanderen klaar voor een frisse start van het najaar.

Dat najaar brengt veel vertrouwde stemmen en programma’s én ook een aantal nieuwigheden.

Luk Alloo is niet weer weg te slaan uit het Radio 2-weekend, want hij start een derde seizoen. 'En nu serieus' met Christel Van Dyck én hij presenteert voortaan op zondag ook 'Koning Sport'.

Ook nieuw op zondag: David Van Ooteghem brengt zijn eigenzinnige kijk op het nieuws in Naast de kwestie.

Op weekdagen blijft het aangenaam vertoeven in het gezelschap van Inspecteur Decaluwé en De madammen.

.

Logo De Madammen.jpg


Anja, Ilse en Cathérine gaan voor een lekkere en gezonde start, want op 5 september hebben ze afspraak op De Gordel.

De Radio 2-collega’s van de regionale omroepen starten het schooljaar op internaat en brengen daar verslag over uit in Ochtendpost.

Luk Alloo is Koning Sport

Vanaf zondag 5 september is Luk Alloo voor de Radio 2-luisteraars ‘Koning Sport’. Zo heet het nieuwe programma waarin hij sporthelden en sportliefhebbers op audiëntie uitnodigt. En dat doet hij op zijn ‘Alloo’s’, met verrassende invalshoeken.

Luk Alloo ziet het helemaal zitten: “Ik mag het eigenlijk niet hardop zeggen maar Koning Sport is in feite het perfecte alibi om samen te zitten met mijn grote sporthelden.

Van Merckx tot Van Himst, van Gevaert tot Van Lierde, van Everts tot Clijsters, het is fantastisch om de mensen naar wie je opkijkt te kunnen ontvangen in je programma. Het sporthart klopt soms ook in onverwachte hoek.

Willy Sommers was ooit bijna gerekruteerd door RSC Anderlecht, dat zijn de verhalen die ik als Koning Sport wil horen.”

Omdat zelfs koningen van een goeie roddel houden, gaat Luk op zoek naar de gewoontes van de grote sportsterren van nu: welke douchezeep of eau de toilette gebruiken de voetballers, in welke wielrenner schuilt een Bourgondiër, hoe lang staan atleten voor de spiegel voor ze de piste op gaan, welke autopiloot staat in de week rustig te tuinieren...

Koning Sport zet op het verkeerde been, doet lachen en ontroert!

Naast de kwestie, met David Van Ooteghem

Vanaf zondag 12 september fronst David Van Ooteghem iedere zondag tussen 12 en 13 uur de wenkbrauwen bij het nieuws dat hij de voorbije week gelezen, gehoord of toevallig opgevangen heeft.

Hij verwondert zich over de actuele ‘kwesties’, stelt er zich extra vragen bij en zoekt het verder uit.

Dingen waar een normaal mens niet meteen aan zou denken zijn voor hem dagelijkse kost. David prikkelt je aandacht met weetjes achter het nieuws.

Sinds 23 juli wordt Pakistan geteisterd door zware en verwoestende overstromingen. Bijna 20 miljoen mensen zijn getroffen door de ramp. Het land heeft onder andere de hulp van de Europese Unie gevraagd.

Wie berekent de schaal van de ramp? En hoe kan je vrij precies inschatten welke middelen je nodig hebt en hoeveel?

.

En natuurlijk is er ook nog (nooit van weggeweest in de vakantie) 'De Topcollectie' dagelijks van maandag tot en met vrijdag tussen 13 en 16 uur.De intussen beroemd geworden 'Flard' komt terug het programma vervoegen.Uw namiddag kan dus niet meer stuk !

Logo De Topcollectie.jpg

Bekijk de nieuwe tv-spot van Radio 2!

Radio 2 (Nieuwsbrief)

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Morgen start het nieuwe seizoen van 'De Laatste show'

Morgen start het nieuwe seizoen van 'De Laatste show' 

.

Michiel Devlieger (foto VRT) begint morgen aan een nieuw seizoen van "De Laatste show". "Ik zal blij zijn om echt te beginnen, want de periode vóór de start is er altijd een van chaos en drukte", vindt hij.

.

laatste sow.jpg

"De laatste show" bevat enkele nieuwe ingrediënten. Zo komen er regelmatig vier chefs langs die elk op hun eigen domein (cultuur, politiek, wetenschap, sport) de actualiteit onder de loep nemen.

Een nieuwe rubriek, op maandag, is "De aanrader", waarin een bekende mens de kijkers iets -een beklijvende film, een goed boek, een ribbetjesrestaurant,...- aanraadt wat de moeite waard is.

Op woensdag blaast de Kempisch-Rwandese folkzangeres het protestlied nieuw leven in. "Naar haar bijdrage kijk ik uit", zegt Devlieger. "Ze is geestig en scherp en heeft tegelijk een onschuldige naïviteit over zich".

Op donderdag blijft applausmeester Sven de Leijer in de rubriek "Goed gezien" vertellen over wat hij op tv gezien heeft.

.

Uitverkoop voor Pakistan

Op woensdag 1 september staat "De laatste show" in het teken van Pakistan. Om geld in te zamelen voor het door overstromingen getroffen land houdt "De laatste show" uitverkoop. Zo wordt de begingeneriek te koop aangeboden op eBay, net als een masterclass van Sven de Leijer of portretten van Kamagurka.

Maar ook het programma zelf is te koop. Kijkers kunnen interviews kopen of zelf, tegen betaling, een verzoeknummer zingen met De Laatste Showband. Meer informatie vindt u op www.een.be/delaatsteshow.

.

laatsteshow.jpg
.

 pinkend sterretje  Lees ook: Mark Uytterhoeven 'Chef Sport' in 'De Laatste Show'.(24/8/10)

.

De Redactie

.

.Tijdsbalkje rood 

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-08-10

Vannacht allerlaatste 'Nachtdienst' op Radio 1

Vannacht allerlaatste 'Nachtdienst' op Radio 1 (Nederland)

.

Omdat het vannacht (vanaf 01:00 tot 07:00) tot wat specaals is...publiceren wij nogmaals het artikeltje.Terug wat radio nostalgie dat verloren gaat....ook wij gaan deze gebeurtenis zeker beluisteren.En zelfs al woon je in Vlaanderen, toch kan je zelf op antenne komen.Wél eerst een mailtje doen naar 'De Nachtdienst' want het gratis nummer werkt NIET in België.Maar de kans bestaat dan dat ze u dan zelf opbellen vanuit Hilversum (alhoewel ze vannacht op locatie zijn)....vannacht dus de allerlaatse kans!

Johan Doesburg Astrid de Jong en technieker Peter Belt nemen in (alle) schoonheid afscheid...rond het kampvuur...live dus vanaf camping Zeeburg in Amsterdam waar de luisteraars hun verhalen vertellen.Gitarist, componist en tekstschrijver Geert Leurink en aanstormend talent pianist Glossy Jesus geven tijdens deze laatste uitzending acte de présence.

Johan Doesburg gaat mogelijk wel door met radio maken bij de lokale omroep van Groningen, waar hij 1 keer in de drie weken een programma krijgt bij OOGradio.

Eindredacteur AVRO Radio 1 Niels Wensing: "Het is jammer dat De Nachtdienst verdwijnt. Het is de moeder van alle talk radio programma's op de Nederlandse radio. We begrijpen echter dat we moeten inschikken om plaats te maken voor de nieuwe omroepen en de omroepen die in ledenaantal zijn gegroeid. We hebben het programma altijd met veel liefde, plezier en toewijding gemaakt en we danken de luisteraars die hun mooiste verhalen al die jaren met ons hebben willen delen." (radio.nl)

. 

nachtdienst.jpg 

Een stukje terug in de tijd....

.

Stopt  'De Nachtdienst' op Radio 1 (NL) ? (een reactie & rechtzetting)

.

Op 23/6 publiceerden we op deze blog onderstaande artikeltje.Vandaag maandag 23 augustus ontvingen we, (tot onze grote verbazing !) i.v.m. het blogstukje (publicatie op deze blog op 23 juni.j.l.) een toffe reactie.Zeg maar gerust ook een aanvulling, rectificatie, rechtzetting... van de programmamaker zelf (AVRO's Nachtdienst) met name Johan Doesburg.Om alles duidelijk(er) te maken publiceren we dan ook graag zijn e-mail terzake.Via deze weg bedank ik Johan dan ook voor zijn attentie.Onze berichtgeving over (mijn geliefkoosde) zaterdagnacht radioprogramma kan maar juist zijn. En spijtig genoeg kan u in de nacht van (komende) zaterdag op zondag (28 op 29 augustus) voor de laatste maal luisteren.Het programma wordt na 28 jaar in schoonheid afgesloten, niet vanuit de studio zelf (zaterdag zat Johan voor de laatste keer met Nachtdienst in de studio samen én voor de gelegenheid met zijn 11 jarige dochter) maar vanop locatie.Als klap op de vuurpijl gebeurt dit vanop een kamping mét een heus kampvuur en misschien komt er wel wat vuurwerk aan te pas! Luisteren is dus van harte aanbevolen.Het laatste thema van De nachtdienst is:" open einde.";Als je het mij vraagt een eg toepasselijke titel.

.

Beste,

"Uw bericht over AVRO De Nachtdienst, waarvoor dank, is niet helemaal juist. De Nachtdienst is het best beluisterde nachtprogramma van de Nederlandse radio, het aantal luisteraars is in het laatste jaar nog met 30% gestegen. Villamedia heeft het bericht op dit punt gerectificeerd. Wij moeten verdwijnen omdat de AVRO moet inschikken voor nieuwe omroepen en omroepen die qua ledenaantal gegroeid zijn, zie ook http://http://www.avro.nl/radio/programmas_a-z/denachtdie... Het medialandschap ziet er in Nederland vanaf 1 september heel anders uit, er heeft, zowel bij radio als televisie, een grote stoelendans plaatsgevonden. Maar dat is inherent aan de mediadynamiek, het zal ongetwijfeld weer mooie nieuwe programma's voortbrengen. Wij gaan met bloedend hart maar, qua luistercijfers, met opgeheven hoofd. Vandaar deze mail, bescherming van de nagedachtenis :-)

Het is geweldig om te vernemen dat we ook luisteraars in Vlaanderen hebben, en nog mooier dat er zoiets als een muziekmuseum is. Zeker nu we zelf museabel worden.
 
Het laatste thema van De nachtdienst is:" open einde."

.

"Met hartelijke groet, Johan"

.
Avro Nachtdienst 
http://http://www.avro.nl/radio/programmas_a-z/denachtdie...

.

Ons stukje van 23 juni j.l.

.

                            de nachtdienst

Wél aanbevolen, dit radioprogramma uit Nederland.Het bestaat al jaaaaren én met succes.Ook ikzelf ben vrijwel wekelijks op zaterdagnacht een trouwe luisteraar ....al hou ik het natuurlijk gans de nacht niet vol!

Let op het gaat hier NIET om een muziekprogramma...het is'Talk radio'.Er is echter (minder goed) nieuws.

                                            presentatorennachtdienst

                                                    Astrid de Jong en Johan Doesburg (foto avro).

.

We komen te vernemen via Radio.NL dat de Avro wil stoppen met het programma 'De Nachtdienst' op Radio 1. Volgens de publieke omroep (bij ons in Vlaanderen nationale omroep) wordt er te weinig naar het radioprogramma geluisterd.

Naast de tegenvallende luistercijfers moet de publieke omroep ook bezuinigingen en plaats maken voor de nieuwe toetreders; Wakker Nederland en Powned.

Tijdens 'De Nachtdienst' worden wekelijks diverse thema's besproken met luisteraars. 'De Nachtdienst' wordt wekelijks gepresenteerd door Johan Doesburg en Astrid de Jong. Johan Doesburg is van 01.00 tot 04.00 te horen en en Astrid de Jong van 04.00 tot 07.00 uur.

'De Nachtdienst' is opvolger van 'Nachtdienst', dat al meer dan vijfentwintig jaar bestaat, als rechtstreekse opvolger van het 'Avro Service Station' dat in 1979 begon.

 

                                            avrologo.

Hoe Radio 1 (Ned) ontvangen in Vlaanderen?

.

Zelf ontvang ik, de Nederlandse zender via een GEWONE (transistor) radio met behulp van de sprietantenne, dank zij de FM-zender uit Roosendaal (Ned) op 87.6 MHz.In de grensstreken zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DAB en DVB-T (KPN).

.
De uitzendingen van Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 1 (19,2° Oost) satelliet in Europa en nog een stukje daarbuiten.De frequentie is 12.574 GHz.(H) met Sym:22.000 en FEC:3/4.
Abonnees van TV Vlaanderen kunnen dus ook zonder problemen afstemmen op de Radio 1 (NL) uitzendingen via de Astra 1.De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel (FM kwaliteit) van Telenet.En tenslotte is er ook nog het internet.
.

pinkend sterretje AVRO Nachtdienst

pinkend sterretje AVRO Nachtdienst Live

pinkend sterretje Website Radio1

pinkend zwart sterretje Lees ook:Astrid de Jong terug bij De Nachtdienst op Radio 1 (13/6/09)

 .

                                             Logo radio 1 nederland _

Radio NL                                                
 

Tijdsbalkje rood

08:35 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Op 1 oktober wordt Sandra De Preter gedelegeerd bestuurder van de VRT

Op 1 oktober wordt Sandra De Preter gedelegeerd bestuurder van de VRT

.

Sandra De Preter (foto:VRT) neemt op 1 oktober het roer over van Piet Van Roe als gedelegeerd bestuurder van de VRT. De Vlaamse regering stelde eind juli de 48-jarige De Preter voor als nieuwe gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep.

sandra.jpg

Sandra De Preter wordt de eerste vrouw die aan het hoofd van de VRT komt te staan. Eind juli werd ze door Vlaams minister van Media Ingrid Lieten voorgesteld.

Sandra De Preter is handelsingenieur en werkte sinds 1998 bij uitgeversbedrijf Sanoma Magazines België, de groep achter tijdschriften zoals Libelle, Flair en tot voor kort Humo. In 2006 werd De Preter er aangesteld als tijdelijk gedelegeerd bestuurder. Tot op heden was ze uitgeefdirecteur en lid van het directiecomité.

Piet Van Roe stopt met zijn tweede interimopdracht aan het hoofd van de VRT op 30 september. Na het ontslag van Tony Mary en na het ontslag van Dirk Wauters leidde hij de VRT tijdelijk.

.

De Redactie

.

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |