31-07-10

Is het einde van ‘Arbeidsvitaminen ‘in zicht?

Is het einde van ‘Arbeidsvitaminen ‘in zicht?

Wellicht het oudste (en meest besproken) radioprogramma in Nederland en het staat weer eens in het nieuws.We hebben het over ‘Arbeidsvitaminen’ een radio programma dat ik al ken sedert ik voor het eerst de radio én de Nederlandse middengolf leerde kennen zijnde Hilversum 1 en Hilversum 2.Alles goed en wel bij mekaar genomen is dat al zeer lang geleden en moet ik het eind van de jaren ’50 gaan inroepen.De tijd ook dat ik wat bewuster met de radioknop ging omspringen.Maar het ontstaan van het radioprogramma situeert zich al in 1946.De tijd dat ik in nog de bloemkolen zat…enfin er moest zelfs nog gezaaid worden….  

arbeidsvitaminen 2 foto avro.jpg
Foto:Avro.nl

Feit is zeker, het programma was in de jaren ’50 en ’60 en zelfs misschien nog een stuk in de jaren ’70 enorm populair ook in Vlaanderen.Zowel bij moeder de vrouw aan de haard thuis (dat is ook arbeid, wordt nogal eens vergeten!) als in de ateliers van diverse fabrieken was het dagelijkse achtergrond die de arbeid wat aangenamer maakten.Muziek verzacht de zeden…

Momenteel is ‘Arbeidsvitaminen’ nog op 3FM te beluisteren maar na negen jaar zou DJ-Gerard Ekdom stoppen met het radioprogramma. Gerard nam het dirigeerstokje in 2001 over van Wim Rigter. Het is nog niet duidelijk of het programma helemaal verdwijnt, mogelijk kan het op een andere publieke zender verder.We kwamen het te vernemen via Radiofreak & dagblad De Telegraaf.  

Arbeidsvitaminen is een Nederlands radioprogramma van de AVRO, dat iedere werkdag tussen tien en twaalf uur 's ochtends te beluisteren is op 3FM. Arbeidsvitaminen bestaat sinds 19 februari 1946, waarmee het het langstlopende landelijke radioprogramma ter wereld is en waardoor het op 1 mei 2006 een vermelding in het Guinness Book of Records verkreeg. Het is het best beluisterde programma van 3FM en behoort tot de best beluisterde programma's van Nederland. De presentatie is sinds 2001 in handen van Gerard Ekdom, die het programma overnam van Wim Rigter. Bij afwezigheid van Gerard vervangt Roosmarijn Reijmer.   

radio luisteren keuken.jpg

Iedere aflevering staat er een bedrijf of vereniging centraal. De werknemers mogen een top tien van favoriete platen samenstellen, de "Bedrijven Top Tien", die in het programma wordt uitgezonden. Ook wordt de leider van het bedrijf uitgeroepen tot de Baas van de Dag.

Na elven komt er ook een gast in het programma, meestal een bekend persoon die om de een of andere reden in de actualiteit staat, een nationale of internationale artiest die een nieuwe single of cd heeft gemaakt of een optreden gaat geven in het land of een persoon die past in het thema van die week. Zo was in 2004 Prins Willem Alexander te gast, toen het programma in Athene de Olympische Spelen bijwoonde.

Enige jaren kende het programma een themaweek, waarin het programma vanuit een bijzondere locatie aandacht vraagt voor een goed doel. Zo waren ze in 2004 namens de Hartstichting bij de Olympische Spelen in Athene en namens het WNF in Zambia. In september 2005 kwam de uitzending vanuit de Filipijnen. Extra aandacht was er in die uitzendingen voor het Liliane Fonds. Ook hebben ze acties voor de Cliniclowns ondersteund.

Sinds 17 augustus 2004 bevat het programma ook het onderdeel "One Minute", een samenwerking met het televisieprogramma "Opsporing Verzocht". Rond half elf vraagt het programma één minuutje van je aandacht, waarbij Gerard Ekdom aan de luisteraars oproept mee te helpen bij het oplossen van een misdrijf.

In 2006 verscheen de verzamel-cd Arbeidsvitaminen 60 Jaar. Tevens verscheen de cd-rom Mega Hitparade (Softmachine, 2006), waarin de playlists van Arbeidsvitaminen van februari 1946 tot en met mei 1957 staan opgesomd.  

naaiatelier.jpg

In februari 2008 kreeg Arbeidsvitaminen een boete van €20.000,- van het Commissariaat voor de Media omdat het bedrijven teveel in het zonnetje zou zetten.

Sinds 1 september 2008 is Arbeidsvitaminen een uur korter. Het vrijgekomen uur is ingevuld door de ochtendshow GIEL, die nu van 6 tot 10 uur uitzendt.

Arbeidsvitaminen en wat geschiedenis…

Op 19 februari 1946 ging de eerste uitzending van start. Het eerst gedraaide nummer was "Go Ahead" van The Columbia Orchestra. De eerste jaren was er enkel muziek. In de jaren zestig  werden er presentatoren aangetrokken. Enkele presentatoren van het programma zijn onder andere: Meta de Vries,Krijn Torringa ,Hans van der Togt ,Mirjam Verhoef,Bas Westerweel (1987-1989,1990),Aldith Hunkar (1990-1992),Rick van Velthuysen (inval tussen 1986 - 1991),Hans Schiffers (1992 - 1997),Wim Rigter (1997 - 2001).Tenzij ik verkeerd zou zijn meen ik mij ook nog te herinneren dat ook Hans Van Wilgenburg he nog presenteerde (onder voorbehoud dus). 

En tenslotte (foto) uiteraard Gerard Ekdom  (2001 - heden)

Al op 14-jarige leeftijd is hij een veelgeboekte drive in DJ en heeft hij zijn eigen radioshow op Radio De Bilt. Via Stadsradio Utrecht, New Dance Radio, Magic FM en Hotradio komt hij terecht in de 3FM opleidingsvijver 'Pyjama FM'. Lang heeft hij daar niet in hoeven rondzwemmen, voor hij het weet vervangt hij vrijwel iedere 3FM dag-DJ tijdens vakanties. Vanaf september 2001 heeft hij dus zijn eigen plekkie gevonden in de 3FM dagprogrammering en presenteert Gerard Nederlands eigen muziekinstituut o.a.de gekende muzikale Arbeidsvitaminen….  

Arbeidsvitaminen.jpg

Foto:Avro.nl

Zelf gaan we er van uit dat het intussen 'beroemde' programma niet zal geschrapt worden in het muziekaanbod, een ' overnemer 'is nooit ver weg.... 

3FM kan je overigens beluisteren in Vlaanderen via FM, DAB en DVB-T, tenminste als je ergens woont in een grensstreek met Nederland.Via satelliet gaat het ook wel maar dan heb je wél een (Nederlands) betaalkaartje nodig...Via de kabel van Telenet (analoog) kan u ook ongestoord (mee) luisteren naar de Nederlandse publieke zender in FM kwaliteit.Abonnees van TVVlaanderen luisteren mee via satelliet.Er is natuurlijk ook nog het internet !

 pinkend sterretje  Arbeidsvitaminen AVRO

 pinkend sterretje Arbeidsvitaminen Wikipedia

UPDATE 2/8/2010

Domien Verschuuren presenteert vanaf 6 september van 10.00 tot 12.00 uur het muziekprogramma @Work (Arbeidsvitaminen) voor BNN op3FM. (Radio.nl)

 tijdsbalkje rood

19:04 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'trompet' van Radio Tour De France

De 'trompet' van Radio Tour De France
 
De 'kleine' verhalen zijn vaak als peper en zout, ze kruiden het grotere geheel. In radioland is het niet anders. Zo pakten de collega's van Jingleweb zopas uit met een bijzonder leuk 'komkommerverhaal'.
tour-de-france.jpg
 
Net zoals Sporza Radio Tour in Vlaanderen een jaarlijks terugkerend Radio 1-fenomeen is, is dit in Nederland het geval voor Radio Tour de France. Ook daar heeft het programma een overbekende tune. Die wordt trouwens al bijna dertig jaar gebruikt.

Nu blijkt dit herkenningsmuziekje helemaal niet voor het bewuste wielerprogramma gemaakt te zijn. De muziek werd door Rein van den Broek gecomponeerd als... wervingsspot voor defensie. Heel toevallig hoorde de muzieksamensteller van Radio Tour de France, Herman van der Velden, de muziek in de achtertuin van zijn buurman Rein.

ReinvandenBroek-FotoBeeldenGeluidNederland.jpg
Rein van den Broek met zijn trompet ( Foto: Beeld & Geluid)
 

En zo werd ‘Trumpet Cross’ de openingstune van het Radio 1-programma rondom de Tour de France. Overigens is Rein van den Broek ook verantwoordelijk voor de eindtune van Radio Tour de France: Tarantuella. De makers van de tunes waren afgelopen zondag te gast bij het Nederlandse Radio 1 en vertelden over het ontstaan van de bekende muziekjes. 

Luister
HIER het gesprek terug 
Luister
HIER naar Trumpet Cross
Luister
HIER naar Tarantuella

Bron: Jingleweb.nl via RadioVisie (JLSA)

tijdsbalkje rood

10:31 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-07-10

Ontdek de Tura Top 20 in de Radio 2 Topcollectie!

Ontdek de Tura Top 20 in de Radio 2 Topcollectie!

Logo De Topcollectie.jpg

 

De voorbije weken gingen ze samen met jou in De Topcollectie op zoek naar de 20 favoriete klassiekers van Will Tura. Nu is het (bijna) tijd om het resultaat te ontdekken!

Sedert maandag jl. (26/7) tot en met vandaag (vrijdag 30 juli) hoor je in elk uur van De Topcollectie een nummer uit de Top 20 van Will Tura.

Maandag 2 augustus - de dag dat 'onze' muzikale nummer 1 precies 70 wordt - laten ze de Top 5 horen! Niet om te missen dus....knoopje in zakdoekje kan en mag....

En niet enkel dat: Will Tura zelf komt op maandag 2 augustus naar de Radio 2 studio om samen met Peter Verhulst (en de ploeg)  tekst en uitleg te geven bij die top 5!

Hier onthullen ze per dag de lijst met de ingezonden favoriete Tura nummers! Bovendien hoor je ook 'Tura' verhalen, van door de jaren heen, van en door luisteraars zelf.

Will Tura.jpg

                                                   Will Tura (foto newsfromflanders.com)               

De Tura Top 20 

09. Wat je diep treft
10. Draai 797204
11. De noorderwind
12. Aan mijn darling
13. Omdat ik Vlaming ben
14. Heimwee naar huis
15. Mooi, t leven is mooi
16. Arrivederci Maria
17. Hoop doet leven
18. Dona Carmela
19. Hopeloos
20. Arme Joe

Hoe de toestand (en de evolutie) er vandaag (verder) uit ziet?

Luister deze namiddag zeker tussen 13 en 16 uur naar De Topcollectie via Radio 2.En maandag is het 'Topcollectiedag' !

pinkend sterretje  De website van Radio 2 

logo-Radio 2 altijd dicht bij jou (cirkels).jpg

 tijdsbalkje rood

09:56 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'Sportliefhebbers' en hun Sporza

De 'Sportliefhebbers' en hun Sporza

Logo Sporza.jpg

 

Het WK Voetbal ligt alweer een paar weken achter ons en de vorige nationale voetbalcompetitie lijkt al een eeuwigheid geleden. De voorbije weken was het al wielrennen wat de klok sloeg, maar geleidelijk beginnen de voetballers opnieuw in actie te komen.
Er waren al een paar wedstrijden in de voorrondes van de internationale competities en vandaag, vrijdag 30 juli wordt ook de Jupiler Pro League weer op gang geschoten. Het startsein voor d epublieke omroep om de supporters opnieuw in de eretribune te zetten. Een overzicht van het aanbod op radio, mobiel en online.

SPORZA VIA RADIO 1

Op Radio 1 zorgt Sporza ervoor dat de voetballiefhebbers perfect op de hoogte blijven van de gebeurtenissen in de Jupiler Pro League. Sporza radio is er in principe op zaterdag, van 19.00 tot 23.00 uur (met Gert Geens of David Naert), en op zondag, van 14.00 tot 20.00 uur of tot 23.00 uur (met Tom Coninx, David Naert, Bart Schols, Xavier Taveirne of Bram Vandendriessche). Indien er op andere dagen wordt gevoetbald, staat Sporza Radio uiteraard ook aan de aftrap.

COMPETITIE OP SPORZA.BE

Sporza.be biedt een uitgebreid overzicht in woord en beeld van al wat een voetballiefhebber wil weten over het nieuwe seizoen: nieuws over de clubs en spelers, de kalender, het klassement, maar uiteraard ook de beeldverslagen van de wedstrijden (van Studio 1).

sporza.jpg

Voor een (tekstueel) live verslag van alle wedstrijden kan je terecht in het Sporza Live Match Center, een toepassing die trouwens eveneens geschikt is voor Ipad. Overigens doet ook de videozone van sporza.be (én die van cobra.be en deredactie.be) het prima op Ipad.

MOBIELE VOETBALVERSLAGGEVING

Wie het voetbal (maar ook de andere sporten) wil volgen op zijn GSM kan voortaan rekenen op een veel uitgebreider aanbod van het Sporza Live Match Center. Die mobiele toepassing – te bereiken op m.live.sporza.be of via m.sporza.be - loopt vanaf het begin van het nieuwe voetbalseizoen helemaal parallel met de online versie op sporza.be.

Het Sporza Live Match Center geeft een voortdurend geactualiseerd tekstueel live-verslag van alle wedstrijden, maar biedt nu ook een heleboel extra informatie: hoe verlopen de andere matchen, wat zijn de ploegopstellingen, wie wordt vervangen, hoe zien de klassementen eruit...

En er is meer: je kan ook video- en audiofragmenten ontdekken die zijn gelinkt aan een wedstrijd; je kan vooruitkijken naar de volgende speeldagen, luisteren naar Sporza Radio... Kortom: een compleet en heel gebruiksvriendelijk mobiel aanbod voor de sportliefhebber die ook onderweg niets wil missen van zijn favoriete competitie.

pinkend sterretje Website Sporza 

 RadioVisie (JLSA)

logo-sporza radio.jpg
 

tijdsbalkje rood

08:53 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-10

Wederom frequentie wijziging BVN-TV op Hotbird !

Wederom frequentie wijziging BVN-TV op Hotbird !

Logo BVN-TV.jpg

 

Sedert 15 juli 2010 verhuisde BVN-TV (Het Beste van Vlaanderen en Nederland) naar een nieuwe Hotbird frequentie. In de periode van 15 juli t/m 15 augustus (tot dan zit BVN-TV dubbel) dient de BVN kijker dus (opnieuw) over te schakelen.Tenminste voor wie kijkt via de Hotbird (13° Oost).Vorig jaar diende dit ook al te gebeuren en werd de frequentie 12.207 GHz;(H) met Sym:27.500 en FEC:3/4 ingenomen.
Dit geldt in ieder geval voor de meeste kijkers in Zuid-Oost Europa,Noord-Afrika en ook wel delen van het Midden-Oosten.In Midden-Europa (of Centraal Europa) wordt meestal BVN-TV gekeken via de Astra 1 (19,2° Oost).

Voor de tweede keer in één jaar dus moet het televisiekanaal Het beste Van Vlaanderen en Nederland oftewel BVN-TV van frequentie wisselen op de Hotbird.Waar vorig jaar een nieuwe distributieovereenkomst aan de oorzaak lag is dit wél wat anders.Het gaat hier gewoon om een transponderwissel dat uitgevoerd werd in opdracht van de satellieteigenaar zelf,het Franse Eutelsat dus.(bron Satellite Magazine).

                                     Logo Satelliet draaiend huisje
 

Hiervoor dient men de satellietontvanger dus opnieuw (eventeel manueel) in te stellen.Inscannen kan natuurlijk ook. Dit is een eenvoudige handeling d.m.v. een zogenaamde channelsearch (kanalen zoeken). Bij de meeste ontvangers kan dit door op de MENU-toets van de afstandsbediening te drukken en hierna het installatiemenu te kiezen. Kies als eventueel wachtwoord 0000, 1111, 1234, 9876 of 9999 en vervolg met de optie: kanalen zoeken (Channel Search). Hierna worden alle kanalen opnieuw ingelezen en zal het beeld van BVN weer terugkomen.

Het inlezen van de kanalen kan enkele minuten in beslag nemen. Na het inlezen dient men de wijzigingen te bevestigen. Bij de meeste satellietontvangers wordt dit automatisch verwerkt. Vervolgens moet men diverse malen op de knop EXIT drukken van de afstandsbediening om uit het menu te komen.

Hierna zal de ontvanger BVN opnieuw toevoegen aan de lijst met zenders. Bij de meeste ontvangers blijft de "oude" BVN in de lijst staan. Advies is om deze pas na 15 augustus 2010 te verwijderen, omdat deze dan eenvoudiger te herkennen is: er is dan geen beeld meer.

BVN-TV Hotbird frequentie wijziging.jpg

De nieuwe gegevens zijn: Transponder 115 via de frequentie 10.815 GHz.(H) met Sym:27.500 en FEC:5/6.

Goed om weten is ook dat de (satelliet) radiozenders van RNW (Radio Nederland Wereldomroep) automatisch mee verhuizen!

pinkend sterretje Lees ook: BVN-TV vanaf morgen op andere frequentie via Hotbird !(14/6/09)

BVN-TV

tijdsbalkje rood

20:10 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-10

Sandra De Preter nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT

Sandra De Preter nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT

De Vlaamse Regering stelde voorop dat de nieuwe gedelegeerd bestuurder media-inzicht moet combineren met een sterke managementervaring om de openbare omroep te leiden. Na een zoektocht van het selectiebureau besloot de Vlaamse Regering vandaag dat Sandra De Preter het meest beantwoordt aan deze verwachtingen en wordt zij aangesteld als nieuwe gedelegeerd bestuurder van de VRT. Zij neemt vanaf 15 september 2010 het roer over van Piet Van Roe die sinds 8 december 2009 de functie vervulde van gedelegeerd bestuurder ad interim. De Vlaamse Regering zal de komende dagen met Piet Van Roe afspreken om de overgang te organiseren.

VRT fragment.jpg

                                Uit het VRT Journaal van 19uur (klik op de afbeelding)

Minister Ingrid Lieten: “We zijn op zoek gegaan naar iemand die een degelijk inzicht heeft in de mediasector en in staat is om een organisatie richting te geven. Sandra De Preter beschikt over de capaciteit om het beste te halen uit de sterke mensen die nu reeds werken bij de VRT. Zij komt daarnaast uit een fast moving consumer business omgeving en is sterk vertrouwd met marketing en communicatie. Bovendien heeft zij een enorme ervaring in de media en kent zij de uitdagingen waar de sector voor staat. Zij ondersteunt de visie van een sterke openbare omroep die meer op zoek zal moeten gaan naar partnerschappen met andere media.”

Sandra De Preter: “Voor mij is dit op dit moment een orgelpunt in mijn carrière. Sinds 1998 ben ik actief bij Sanoma Magazines en ik ken de mediasector dus bijzonder goed. Zelf streef ik naar een uitstekende samenwerking met de aandeelhouder van de VRT en de Raad van Bestuur. De komende maanden wil ik gebruiken om kennis te maken met het personeel en de organisatie van de VRT, en om een strategische visie voor de openbare omroep voor te bereiden zodat we in het najaar een goede beheersovereenkomst kunnen onderhandelen met de Vlaamse Regering. Ik ben ervan overtuigd dat er bij de VRT heel veel talentvolle mensen werken en ik kijk erg uit naar de samenwerking met hen.” 

   sandra preter.jpg 

 Curriculum Vitae:
Sandra De Preter (foto:VRT) is 48 jaar, gehuwd en heeft twee zonen. Ze is handels- en bedrijfseconomisch ingenieur van opleiding, en behaalde een MBA aan de Helsinki School of Economics. Zij startte haar carrière bij BAT waar zij doorgroeide tot Brand Manager Local Brands (1985 – 1989). Vervolgens ging zij aan de slag bij Delacre als International Brand Manager (1990 – 1995). Van 1996 tot 1998 werkte ze als International Marketing Manager Consumer & BtoB bij Barry Callebaut. Sinds 1998 vervulde ze verschillende functies bij Sanoma Magazines België. Zo was zij tot op heden Uitgeefdirecteur voor het volledige SMB portfolio en lid van het Directiecomité.

 

 

 

Ingrid Lieten: “Sandra De Preter krijgt als gedelegeerd bestuurder van de openbare omroep een uitermate belangrijke taak. In de eerste plaats moet zij de door de Raad van Bestuur goedgekeurde besparingen uitvoeren om zo van de VRT terug een financieel gezond bedrijf te maken. Daarnaast starten dit najaar de gesprekken over de volgende beheersovereenkomst waarin de opdracht en dus de toekomst van de VRT zal bepaald worden. Ik ben er zeker van dat zij de geschikte vrouw is voor deze functie en ik heb er alle vertrouwen in dat deze Vlaamse Regering goed zal kunnen samenwerken met haar.”

De Vlaamse regering zal nu een Algemene Vergadering samenroepen om de aanstelling formeel te bevestigen.

Bron:VRT                            bannervrt.jpg

 Tijdsbalkje rood                       

 

18:25 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Michel Follet vierde Vlaamse Feestdag bij PROS

Michel Follet vierde Vlaamse Feestdag bij PROS
.
Nog maar eens een blogstukje onder de noemer 'verschijnt als het past '!
 
Bijna 14 dagen geleden was het allesbehalve een 'gewone' zondag bij Radio PROS. Niet echt vreemd uiteraard, want in radioland is het altijd wel een beetje spannend. Het was niet enkel 11 juli, Vlaamse feestdag, maar ook fijne bezoekdag in Denterhoutem. Radio-icoon Michel Follet kwam immers langs in het ochtendprogramma.

Follet was niet voor het eerst op bezoek bij PROS. Ook op 28 augustus 2005, toen tijdens RetroVisie FM was de radiomaker één van de vele genodigden. Op 21 oktober 2007, ter gelegenheid van de feestelijke opening van de nieuwe PROS studio, was hij er ook al bij.Danny Devos, Michel Follet, Pieter Van Banden

Zondag jongstleden was het toch ietwat 'specialer' want Follet presenteerde mee het programma tussen 09.00 en 11.00 uur. Uiteraard kwam zijn nieuwe boek, 'Rozen of doornen voor Sandra' ter sprake. Maar ook het reilen en zeilen in de Vlaamse showbizz werd onder de loupe genomen.

De muziek was voor de gelegenheid gekozen door Michel Follet zelf. Nummers die hij amper kan draaien op Joe FM omdat die niet passen in het format van de nationale zender. Muziek en gesprekjes werden bijzonder gesmaakt door de luisteraars want PROS draagt nu eenmaal het Vlaamse lied hoog in het vaandel.Nog snel even 'Sandra' signeren

Spitant detail: op het moment dat Michel Follet zijn gastprogramma maakte bij PROS, moest hij datzelfde eigenlijk ook doen bij JOE fm, maar toch ruilde hij de studio in Vilvoorde graag, voor die ene keer, in voor een stekje achter de microfoon in Denderhoutem.

RadioVisie

Nog een paar 'losse' foto's....

                             

9 uur Danny De Vos zet het nieuws klaar.jpg

           Bijna 9 uur, Danny De Vos laat het 'nieuws uit Brussel' zijn gang gaan!

Michel geeft nog vlug enkele muziektips aan Danny.jpg
Michel Follet geeft nog vlug enkele muziektips aan Danny De Vos
Het duo Van Banden-Follet.jpg
Het duo Van Banden/Follet
 
Voilà het zit er op,Michel Follet en Pieter Van Banden genieten effen van de zomerzon.......jpg
11u05...en nu toch effen rustig genieten van de zomerzon op deze zondagochtend
 

 

 pinkend zwart sterretje  Website Radio PROS
 
 
Tijdsbalkje rood

17:26 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Q-music: blauwe zee en groene muziek

Q-music: blauwe zee en groene muziek
.
Ik had het beloofd dat niks definitief was en dat er misschien nog wel eens zou wat gaan 'verschijnen als het past'.Zeker als het wat speciaals was.Het is nu zo ver.Tevens ook bedoeld als test en het werken met het nieuwe 'werkprogramma' van de Skynetblogs.Meteen ook over echte radio én een bezoekje aan onze Belgische kust was in dit geval ook de oorzaak ....
 
Stilaan begint het traditie te worden, mijn jaarlijkse bezoek aan het Beach House, het zomerse buitenverblijf van Q-music in Oostende. Dit (werk) jaar was maandag 19 juli de uitgekozen dag.Eveneens naar goede oude gewoonte had ik Carl Schmitz op de hoogte gebracht van mijn bezoekje… Dat maakt ‘de dingen’ wat makkelijker. Vooral als er foto’s genomen moeten worden.

De Q-radiostudio bezoeken zonder digitale camera is zonde. Een reportage heeft in deze digitale tijden immers meer dan ooit nood aan beelden. Hoe hij het kan regelen weet ik nog steeds niet, maar Carl heeft blijkbaar tot hierboven invloed, want het weer was opnieuw schitterend. Geen 'zondige' zomerdag maar een uitgelaten zonnige!

                                       

                                       

Ik was trouwens net voor de klassieke 'kustfile' vertrokken zodat ik op minder dan een uurtje, vanuit het ‘verre’ binnenland ter plaatse was… Net voor 10.00 uur arriveerde ik aan de (nog) gesloten studiodeur maar een Q-vriendelijke Elke Van Mello (Ornelis & Rogiers) deed toch meteen open. Carl, proper gewassen en gestreken, was zich ondertussen aan het opwarmen achter zijn microfoon om het programma tussen 10.00 en 14.00 uur te presenteren...

                                      

                                      

Er was voldoende frisdrank, de airco werkte prima en de complete staf zat of stond klaar. Showbizz Bart aan de telefoon en hoofdtechnieker/verantwoordelijke Rudy Wijnants hield z’n blik op alle computers. Hij vertelde me ook dat Belgacom dit jaar een spiksplinternieuwe glasvezelkabel had aangelegd die tot in de studio kwam. De verbinding met Vilvoorde was nog nooit eerder zo goed geweest.

                                      

                                      

Niks anders dus dan glimlachende Q-medewerkers. Marjolein De Pauw van de Q-nieuwsredactie was ter plaatse om het actuele kustnieuws op te volgen. Tijdens de dagelijkse live programma's (10.00-22.00 uur) kan je ook verzoeknummers laten draaien. Er zijn spelletjes, weerberichten én meer dan voldoende Q-snoepjes. Ook de innerlijke mens mag al eens verwend worden. Leonie zorgde dan weer voor perfect opgevulde ijskasten, koffie en gebak (en later ook nog voor een Q-cocktail).

                                      

                                     

Opvangvrouw Elke Van Mello had meer dan haar handen vol met de talrijke toeristen... die de rood getinte radiostudio kwamen bezoeken. Een nieuwigheid dit jaar waren de zonnepanelen... Rudy Wijnants wist me nog te vertellen dat ze voldoende groene stroom leveren voor de radiostudio. Het complete Beach House er op laten werken, was evenwel te hoog gegrepen. Maar alle beetjes helpen om… groene muziek de ether in te sturen. 

                                     

                                     

Q-music houdt in het Beach House niet alleen 'open deur', er is ook gezorgd voor een flinke portie uitleg. Luisteraars en toevallige passanten krijgen die van Elke, Rudy ontfermde zich over mij. Hij vertelde me o.a. dat hij maar liefst twee weken onafgebroken in de weer was om alles perfect te laten werken. Hij deed het trouwens niet in z’n eentje, maar kon rekenen op de vakbekwaamheid van twee extra techneuten.

                                      

                                      

Rudy Wijnants is dan ook terecht heel fier op zijn 'technische kamer'. Vanuit Vilvoorde wordt trouwens in de beste Big Brother-traditie meegekeken. Letterlijk zelfs via camera's. Dag en nacht wordt een oogje in het zeil gehouden. Andere ogen, die van het publiek, zijn dan weer gericht op het buitenpodium aan het strand.

                                    

                                    

s' Avonds zijn er immers gratis 'live' optredens voorzien. Een intiem optreden terwijl de zon ondergaat in de zee? Dat zijn de sunsetconcerten. Elke week nodigt Q-music een nationale of internationale artiest uit om live te zingen op het Q-terras. Iedereen is welkom om gratis mee te genieten. Wie wanneer langskomt, vind je op de Q-website.

                                     

                                    

Van honger en dorst komt men zeker niet om want hapjes en drankjes worden alom geserveerd op het aanpalende Q-terras. Tegen zeer democratische prijzen en met een prima bediening. Ik deed de proef op de som... 'Want ‘van horen zeggen', schiet niemand op. De hele omgeving van het Beach House kreeg trouwens een vernieuwd, Q-achtig uitzicht. Her en der is er zelfs een palmboom te bespeuren.

                                      

Aardig meegenomen voor de vakantieganger die niet weg wil uit eigen land, maar toch van een apart sfeertje houdt. En als Q-music je favoriete zender is, dan heb je hem hier letterlijk binnen handbereik. Het Q-Beach House bevindt zich op het strand van Oostende tussen het Casino Kursaal en Thermae Palace, ter hoogte van de Kemmelbergstraat. 

Tekst en foto's: Pieter Van Banden. Met speciale dank aan Mariolein De Pauw, Elke Van Mello, Showbizz Bart, Rudy Wijnants, Leonie én onthaalvader Carl Schmitz.

De 'bewegende' rondleiding...én nadien nog een reeks foto's!

                                                            
 

  
Lees ook:

 pinkend zwart sterretje  Q-Music Beach House staat opnieuw in Oostende 

pinkend zwart sterretje Q-Music '2009' On The Beach (House) in Oostende (16/8/09)

pinkend zwart sterretje Q-Music deze zomer wéér in Oostende ! (5/3/09)

pinkend zwart sterretje Snoep is (ook) Good For You, alzo Q -Music! (27/7/08)       

 RadioVisie  JLSA

pinkend zwart sterretje Website Q-Music 

Het zou zonde zijn om de rest van de foto's zomaar in het archief te laten zitten zonder te publiceren.Tekst bij de foto's kan je overigens zien (en lezen) door effen de cursur (van de muis) op de foto te plaatsen.Véél kijkplezier...

  

Q-beachhouse.jpg
 

 

10 u 30 en de strandomgeving van de Q-studio én het Beach House lopen stilaan goed vol!.jpg

                           

 
Bij Q- Music in de Q-studio in Oostende geen chocopotten...maar heuse smakelijke Q-snoepjes zoals ieder jaar en ...à volonté !.jpg
 
Carl Schmitz (in een vorig radioleven nog Billy Bass genoemd geweest) was terug in vaste vorm.jpg
 
Carl Schmitz terwijl tijdens presentatie maar een tekort aan Q-snoep had hij zeker niet!.jpg

 

 
De Q-studiodeur op én aan het strand van Oostende !.jpg

 

 
De 'Q Oostende-reportage Jeep' heeft duidelijk speciale antennes...die ver uitstralen!.jpg

    

 
Elke deelt geen doopsuiker uit maar wél rode Q-snoepjes !.jpg
Elke Van Mello had duidelijk leute, Rudy Wijnants neemt de foto en Carl Schmitz is controleur.Pieter Van Banden houdt het hoofd 'koel'....jpg
 
Elke Van Mello van Ornelis & Rogiers in gesprek et een bezoeker, terwijl Mariolein De pauw (nieuwsredactie) toekijkt!.jpg

 

Even een korte pauze voor een jaarlijkse reunie-bezoekfoto.Carl Schmitz en Pieter Van Banden...(de kleinen)...n).jpg
Even kijken toch wat er nog in het platenbestand zit vandaag...of was Carl nu toch aan het Googelen.jpg

  

 
Even over 10 in de Q 'Live' studio.Elke Van Mello ontvangt haar eerste bezoekers mét een gewaardeerde glimlach!.jpg
 
Flitsen kan en live gaan kijken naar Carl Schmiz ook als toemaatje!.jpg

   

Geen verwarring mogelijk, de live uitzendingen gaan dagelijks van start en dat allemaal precies om 10 uur en ze lopen door tot 22 uur.jpg
Het weer ziet er lekker uit en Leonie van Q zal zich (ook) lekker gaan insmeren om te bruinen.jpg
Hoofdtechieker Rudy Wijnants had (weer)14 dagen werk om de Q-technische faciliteiten vlekkeloos te doen werken in Oostende.jpg
Is dit nu de Jeep waarmee dagelijks de actieve Q-DJ's én de Q-medewerkers zich verlaatsen.jpg
Kwamen ze nu allemaal kijken naar 'Carl'live' of naar 'Elke' live...waarschijnlijk toch voor beiden!.jpg
Mariolein De Pauw, nieuwsredactie Q-Music 'live' aan het werk op het strand van Oostende !.jpg
Milieuvriendelijk en helder blauw als de zee aan het strand van Oostende...gene Q-energie, gratis en voor niks!.jpg
Mocht je er nog aan twijfelen wie op het moment van deze opname aan het werk was.jpg
Moet je eens 'live' meemaken.Pieter Van Banden in het vriendelijke jonge gezellschap Elke Van Mello !.jpg
Net voor 10 uur toch nog even alles mooi zijn plaats hangen denkt Leonie in en rond en Q-strandstudio !.jpg

 

Ook 'Muziekjes op verzoek', allemaal ' live' vanop het strand in Oostende, Carl doe hier nog ee extra inspanning!.jpg
Pieter Van Banden met Elke Van Mello in de Q-studio op het strand van Oostende.jpg

 

Showbizz Bart in gesprek met een Q-luisteraar vanuit de Q-studio in Oostende.jpg
 
Strandspelen met Leonie...meer dan zand genoeg zo te zien !.jpg
 
Vriendelijk zoals altijd, graag eens een 'direct' visueel contact met de Q-luisteraars.Carl is hier in zijn nopjes !.jpg

  

Voilà zie...en zo zien je (ook) eens het' B-kantje ' van Elke Van Mello.Exclusief in Oostende !.jpg

  

Voilà zie, de kleinen in het midden ben ik nu eens zelf...links Carl en rechts Bart, ferme Q-ondersteuning !.jpg
 

 

Vrij uniek, dit ' live' zonnepalenen scherm in de Q-studio waarop alle (energie) info te lezen valt.jpg
Vrij groot,klaar en zeer duidelijk en zeker ook geen verwarring mogelijk de Q-Music locatie in Oostende.je kunt er niet naast kijken.jpg

 En tenslotte iets 'bewegend' over de 'ontbijtgewoonten' van Carl   

Tijdsbalkje rood

   

16:13 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-07-10

Dit is het (voorlopige ?) EINDE !

Dit is het (voorlopige?) einde....

Hallo beste vrienden, u leest het goed.De Skynetblogs werden vernieuwd maar naar mijn (bescheiden) mening is er méér dan wat verandert nu ze na twee dagen (gedwongen) offline te zijn geweest terug (vernieuwd) online zijn geplaatst.

Ook het 'zicht' en dus de 'leesbaarheid' kregen een soort van facelift....of het nu makkelijker én duidelijker is om je weg er in (terug) te vinden???

Zelf vind ik dat de 'vernieuwing' (nog) niet dat is.Er moeten nog aanpassingen gebeuren en sommige functies werken ook nog niet.De komende dagen/weken wordt hier aan gewerkt door de informaticie van de Skynetblogs.Ook aan de (vernieuwde) layout moet nog gesleuteld worden en we wachten daarvoor op verdere instructies.

                            Testcard skynetblogs-blog

Trouwens ook het (ver) werken van en met de blogs hebben een fameuze update gekregen, niks is nog hetzelfde gebleven.Alle handelingen en bewerkingen  zijn anders...er valt véél te leren!Al moeten we eerlijk toegeven dat dit blogstukje al gemaakt is via het nieuwe werksysteem.

Over de start van het Muziekmuseum.Skynetblogs

Wat begon in oktober 2007 als een soort van test werd een (mooie) passie en het was de bedoeling er mee door te gaan tot oktober van dit jaar en dan in schoonheid te stoppen, precies na drie jaar (en waarschijnlijk op dat moment precies 1 miljoen bezoekers).De vernieuwing van de Skynetblogs (en het tegenvallende resultaat ervan voor wat mij dan betreft) hebben onverwachts de datum met een paar maanden naar voor geschoven.

MISSCHIEN zal er (af en toe wel) nog wat geplaatst worden, wie weet.

Zeg nooit,nooit.Een beetje zoals ooit een bekend blad uit de media het zo mooi kon uitleggen 'Verschijnt als het past'...We laten de blog trouwens ook (tijdelijk?) online staan.Het zou zonde zijn een archief van bijna drie jaar zomaar te gaan wissen! 

Bedankt dat ik kon op u rekenen.Bedankt ook voor de vele reacties die ik van u kreeg toegestuurd in die jaren.Tja, daar was ik zelfs van verwondert.Altijd werd van hieruit een antwoordje terug gestuurd, niks was mij te veel.Vele uren (blog) werk, maar het was wel 'plezant'.Waarschijnlijk heb ik ook op die manier vele bloglezers toch wat geholpen met technische problemen,muziekvragen (én vele andere).Vragen stond vrij...en zolang deze blog online staat mag je dat ook gerust verder doen.Ik zal helpen waar kan, op afstand welliswaar.Ik blijf muziek, radio, TV satelliet, DVB-T enz. verder op de voet volgen.Ook het wekelijkse Muziekmuseum bij Radio PROS gaat gewoon verder al zal je de platenlijst (en) niet meer gepubliceerd zien.En als er aldaar wat PROS-nieuws is? Wel , dan is er nog altijd deze blog.Ook de Radio 2 Topcollectie vergeten we niet...een verstaander heeft maar een half woord nodig.

Dagelijks media lezen alhier op deze blog is nu verleden tijd. Wél toeval,precies op de 13e....

Tenslotte

Dagelijks had ik tussen de 1800 en de 2800 bloglezers.Het (absolute) record was 2995 en werd genoteerd op een datum in maart van dit jaar ...net geen 3000 dus op 24 uur (dagelijks noteerde ik dat, werd bijgehouden voor de goede zaak).In alle bescheidenheid vond ik dat voor een eenvoudige blog zeker niet mis!

En zeggen dat ik in den beginne (want zo begon alles) tussen de 30 en 60 kijkers had, stilaan klom dat op...En geloof het of niet maar ook in Nederland had ik véél trouwe blogkijkers.Kon ik opmaken uit de talrijke mailtjes die ik mocht ontvangen.

Het was mooi...spijt heb ik er zeker niet van, en precies 4.445 berichten passeerden de revue sedert de start.Dus integendeel, het was keitof en graag gedaan!

We hebben nu wat meer tijd voor andere dingen....

Tot nog eens , prettig verlof...en het gaat u allemaal goed !

Pieter Van Banden

13 juli 2010

                              vakantie
                                                                                             Foto:obsdebundel.nl

                                        testbeeld.jpg

   Tijdsbalkje rood   

20:44 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over de nieuwe iPhone 4 ...

Over de nieuwe iPhone 4 ...

De commerce moet draaien.Bijhouden is bijna niet meer mogelijk want het ene technische snufje is nog maar net via de toonbank verkrijgbaar en daar is ondertussen wéér al wat nieuws...Wie mee wil zijn en blijven heeft dus constant (zware) uitgaven.Misschien zijn er wel die zich 'zeer' doen....want die abonnementen die je nodig hebt om het toestel in al zijn facetten én mogelijkheden te gebruiken zijn ook niet te mals, laat staan de aankoop.En dan maar (blijven) zeuren over de afvalberg (en) samengaande met de 'stalingen'..... 

       4g

                                                               Foto:speaking-up.com

Apple-topman Steve Jobs heeft de nieuwe iPhone 4 voorgesteld tijdens een grote persconferentie in San Francisco in Amerika. Dat de vernieuwde iPhone er zat aan te komen, was bekend. Enkele weken geleden liet een dronken ingenieur het hebbeding per ongeluk achter in een café.

De eerlijke vinders hebben de smartphone toen uiteengehaald en hebben een gedetailleerde beschrijving op het internet gezet. Een rechtzaak tegen de bloggers is inmiddels opgestart. Desalniettemin, veel nieuws had Jobs niet te vertellen op de persconferentie.

Wat is nieuw? Naast een camera aan de achterkant van de iPhone is er nu ook een camera aan de voorkant. De camera vooraan is bedoeld voor de nieuwe functie op de iPhone 4: FaceTime, waarmee met video getelefoneerd kan worden (zoals videoconferencing). Aanvankelijk zal dat alleen via een draadloos netwerk kunnen, later zal dat ook via het 3G-netwerk kunnen.

Daarnaast heeft het toestel enkele uiterlijke veranderingen ondergaan. Het toestel is veel dunner en het beeldscherm is van een betere kwaliteit dankzij een grotere pixelwaarde. De metalen band rond het toestel heeft nu ook een functie gekregen: er zit een nieuwe antenne in die een betere ontvangst moet garanderen van het 3G-netwerk en gps-signalen.

De nieuwe iPhone zal in juli bij ons te koop zijn. Over de prijs van de iPhone 4 bij ons werd niet gerept, maar allicht ligt die in de lijn van de huidige prijs van een iPhone (300 tot 500 euro). In Amerika kan je de iPhone 4 krijgen voor 199 dollar (16 GB) of 299 dollar (32 GB).

Ook over dat andere hebbeding van Apple, de iPad, is niet veel gezegd, behalve dat het in juli beschikbaar zal zijn in 19 landen. Vermoedelijk ook in België omdat op www.apple.be die datum vermeld staat.

                

De Redactie                                                  Logo De Redactie 3

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 Volgende