30-06-10

Kies mee met Radio 2 voor de 20 favoriete Tura-klassiekers!

Kies mee met Radio 2 voor de 20 favoriete Tura-klassiekers!

Op 2 augustus 2010 wordt Will Tura 70! En natuurlijk besteedt Radio 2 de komende weken heel wat aandacht aan de verjaardag van onze muzikale nummer 1.Ook wel eens de 'Keizer van het Vlaamse lied' genoemd.

                    Will Tura

Zo gaan ze op zoek naar de 20 favoriete klassiekers, gekozen door de luisteraars, van Will Tura.Die kunnen kiezen uit een collectie van 70 mooie liedjes van de jaren '60 tot nu.Al kunnen we er zelf nog aan toevoegen dat eind der jaren '50 Will al volop begon platen te maken (o.a.Oh Paardenstaart,Onvergetelijk...)


Kies HIER jouw favoriete nummers die volgens jou zeker niet mogen ontbreken in deze lijst!

In de laatste week van juli zendt de Topcollectie de eerste 15 nummers van deze top 20 uit.Trouwens de Topcollectie zal deze zomer (en dus in juli) ook veel aandacht besteden aan Will Tura.

En op 2 augustus zelf kom je te weten wat de top 5 is van de favoriete Will Tura-klassiekers!

Zo blijft ook de spanning er wat in!

pinkend zwart sterretje Maak je keuze en je krijgt zelfs als toemaatje nog een stukje muziek te horen!

                                            Logo Radio 2 clean

Radio 2

Tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Van EXQI Sport naar EXQI Sport +

EXQI Plus wordt tijdens de zomer EXQI Sport+

Persbericht groen

EXQI Plus zal de komende zomermaanden voluit de kaart van sport trekken. Nadien wordt de nieuwe programmatie geëvalueerd. EXQI koppelt daarmee zijn sterkste troef, sport, aan een duidelijke marktvraag. Bij het grote publiek leeft immers de behoefte om lokaal verankerde sporten te kunnen bekijken. Daarom slaat de sportmix op EXQI Sport dan ook aan. Dat meldt EXQI in een persbericht.

De afgelopen tijd bracht EXQI Sport al een groot aanbod nichesporten, met onder andere hockey (Hockey One), boksen (Gents Boksgala), paardenrennen (Gaverbeekcriterium), zeilen (MedCup Series), BMX (UCI BMX Supercross World Cup), surfen (Cold Water Classics, ASP World Qualifying Series) maar ook lokale sporten als korfbal (Hockey One) en regionaal voetbal (EXQI League). Daarnaast werden ook grote sporttakken zoals nationaal en Europees voetbal, wielrennen (van de Ronde van Zwitserland tot Halle-Ingooigem) en autoracen (Belcar, FIA GT1 World Championships, F3 Euroseries, Le Mans Series, Rally van Ieper) uitgezonden. Die combinatie maakt dat EXQI Sport op een behoorlijk grote groep vaste kijkers kan rekenen.

EXQI Sport krijgt daarmee de komende maanden een analoog verlengstuk in EXQI Sport+.

                           logo exqi sport +

EXQI Sport zal zijn evenwichtige programma-aanbod van regionale sporten, nichesporten en grote internationale competites en sportevents blijven behouden. Monsterbiedingen op bijvoorbeeld de Rode Duivels e.d. zijn niet aan de orde. Wel behoren internationale opportuniteiten als de UEFA Europa League, waarover EXQI Sport nog voor twee jaar de rechten beschikt, tot de mogelijkheden.

Daarnaast wil EXQI Sport+ graag samenwerken met alle Vlaamse omroepen, zoals nu al gebeurde met de VRT voor het WK en de Olympische Winterspelen in Vancouver.

pinkend zwart sterretje De EXQI website

Tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Over de (zeer) slimme FM autoradio

Over de (zeer) slimme FM autoradio

Veel van de Radio 2 luisteraars hebben soms wel eens (afstem) problemen met/voor de ontvangst van hun regionale omroep.In principe gaat het over de regio uitzendingen van West-Vlaanderen (waar we het onderstaande stukje terug vonden) maar het kan ook dienstige informatie opleveren voor luisteraars in andere 'regio's'.Zelf heb ik ook wel eens het hieronder aangehaalde probleem omdat ik in Oost-Vlaanderen woon maar...in het grensgebied met Vlaams-Brabant.Op zo'n goeie 16 km. van St.Pieters-Leeuw krijg ik natuurlijk de uitzendingen van  'Vlaams-Brabant' in de auto (én de GSM-FM radio) binnen...Niet dat ik iets heb natuurlijk tegen die omroep...

Maar het probleem is ook aan de orde omdat de zender van Omroep Oost-Vlaanderen (zelfs met zijn steunzender in Aalst) niet zo'n goeie ontvangst garandeerd in de streek waar ik woonachtig ben.

Via de gewone FM radio (thuis of via het portatiefje) met manuele afstelling ontvang ik wel vrij makkelijk (en zelfs goed) West-Vlaanderen, Oost-Vlaanderen, Antwerpen en natuurlijk , zoals eerder aangehaald Vlaams-Brabant (Limburg via 97.9 FM lukt niet).En het kan dus je (meestal duurdere) GSM overkomen met ingebouwde FM radio.Door Radio 2 werd indertijd blijkbaar een foldertje gemaakt: "Met RDS luistert je autoradio naar jou..." met heel wat uitleg over o.a. PS, AF, EON, REG on/off, enz... én tips voor het correct afstemmen.Blijkt dat de foldertjes zijn uitgeput maar gelukkig kan je de info plukken via de website van Radio 2,en vandaag dus ook via deze blog.

                                             Logo Radio 2 clean

Het probleem...

Soms is je autoradio nogal eigenzinnig en kiest i.p.v. Radio2 West-Vlaanderen voor Radio 2 Oost-Vlaanderen. Hoe kan je dit voorkomen?

De FM-autoradio is de laatste jaren slimmer en slimmer geworden.Hij kent de naam van het radiostation en het soort programma. Hij toont je de juiste tijd en de datum. Hij kiest de sterkste zender, geeft extra info en plukt ondertussen verkeersinformatie ergens vandaan.

En toch heb je de indruk dat je radio af en toe niet luistert, dat hij soms wat eigenzinnig is. Het is meestal een kwestie van een knopje...

                           Radio die frequenties zoekt


RDS-luisteren: overal de beste ontvangst!

Het Radio Data Systeem – RDS – stuurt onhoorbare digitale gegevens mee met de gewone FM-signalen die je radio ontvangt. Je hoort ze niet, maar ze zijn er wel en... ze zorgen ervoor dat radio-luisteren makkelijker wordt.

Hieronder vind je enkele voorbeelden.

Het juiste programma zoeken: Program Service (PS) en Alternatieve Frequenties (AF).

PS toont de naam van het radionet waar je naar luistert. Bij Radio 2 lees je ook de provincienaam als de regionale redactie op uitzending is.

AF doet je autoradio alle frequenties van een radiostation onthouden; hierdoor schakelt je radio van de ene naar de andere frequentie wanneer nodig.

Wat heb je daaraan?

Wanneer je met de wagen Vlaanderen doorkruist en de hele tijd naar Radio 2 wil luisteren, schakelt je RDS autoradio automatisch over naar de frequentie die de
beste ontvangst garandeert.Comfortabel en veilig want je hoeft je radio niet zelf bij te regelen.

       autoradio


Maar wat als ik het nieuws en de verkeersinformatie uit mijn provincie wil blijven horen?...

Soms is het dus beter dat de autoradio niet automatisch de sterkste frequentie kiest: bijvoorbeeld voor een Radio 2-luisteraar die in zijn eigen provincie rondrijdt en geen boodschap heeft aan het nieuws uit een andere provincie. Je RDS-systeem biedt ook hier een oplossing: Regional on/off. Hiervoor zit er een code in het uitzendsignaal en een knopje aan het toestel. Die code is de zogenaamde programma identificatie (PI). Tijdens de uitzendingen van Radio 2 voor heel Vlaanderen is deze code voor alle zenders dezelfde, zoals ook de naam van het programma dezelfde is. Tijdens regionale programma’s of nieuwsmomenten verandert de code voor elke provincie.

Maar door de samenstelling van de PI-code weet de autoradio dat al die regionale zendfrequenties toch één radiostation vormen. Je kan dus kiezen. Als je heel Vlaanderen door wil, kies je ervoor om de Radio 2-frequenties als één familie te zien; als je in de provincie wil luisteren, hou je alle frequenties het
best apart. Hier moet je wel wat voor doen. Die functie heet in Rds-taal: Regional on/off. En nu komt de kat op de koord: Regional on/off werkt in alle autoradio’s anders! Sommige hebben een knopje REG dat je aan of uit kan zetten. Bij andere autoradio’s heeft de toets voor deze functie een andere naam of moet je de functie in het menu gaan zoeken. Als je het eenmaal gevonden hebt, lijkt je autoradio meteen een pak slimmer... Hij luistert nu perfect naar jou!

Enkele andere RDS-slimmigheden:

CLOCK TIME (CT): Zomer- of wintertijd? Jij weet altijd hoe laat het is. Ook binnen andere Europese tijdszones.

TRAFFIC PROGRAM (TP) - TRAFFIC ANNOUNCEMENT (TA) - Enhanced Other Networks (EON): Terwijl jij luistert naar een cassette of cd, blijft je radio in waaktoestand staan. Zo hoor je toch de verkeersberichten. Zelfs als die van een ander VRT-station komen. Maar misschien heb je genoeg aan de verkeersinfo die het radiostation van je keuze toch al uitzendt: zet het TA-knopje dan uit. Voor Radio 2-luisteraars is dit wellicht het best: tijdens de regionale infouitzendingen krijg je zo verkeersinformatie op maat van je provincie.

PROGRAM TYPE-FUNCTIE (PTY) vertelt welk programmagenre uitgezonden wordt. Hiermee kan je je radio ook naar je favoriete genre laten zoeken.

TRAFFIC MESSAGE CHANNEL (TMC): In RDS worden ook verkeersboodschappen in een gecodeerde vorm uitgezonden. Er zijn toestellen beschikbaar die deze informatie omzetten naar een tekst op een schermpje of zelfs omzetten naar gesproken boodschappen. Sommige navigatietoestellen gaan nog een stapje verder: zij houden rekening met deze informatie voor het bepalen van de beste route.

LET OP!
Niet elke RDS-radio beschikt over al deze functies. Oudere RDS-radio’s hebben zo hun beperkingen.

        RDS
 

pinkend zwart sterretje Het artikel op de Radio 2 website

Tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Telefoneren of internetsurfen goedkoper vanaf vandaag!

Telefoneren of internetsurfen goedkoper vanaf vandaag!

Telefoneren of internetsurfen met gsm of laptop in het buitenland wordt goedkoper binnen de Europese Unie. De Europese Commissie maakte de nieuwe regelgeving vanaf 1 juli bekend. De Commissie liet in 2007 eerst de zogenoemde roamingkosten begrenzen, die de verbruikers moeten betalen als ze hun gsm gebruiken in een andere EU-lidstaat dan waar ze wonen.

       mobiel-bellen

                                                                                  foto:letsgodigital.org

"Ik ben vastbesloten om de telecommarkten van de EU competitiever te maken", zei commissaris voor Telecommunicatie Neelie Kroes in een mededeling. De jongste ronde prijsbeperkingen doet de kosten voor een telefoongesprek vanuit het buitenland dalen van 43 tot 39 eurocent per minuut, btw niet inbegrepen, zei de Commissie. De kosten voor inkomende gesprekken zullen dalen van 19 naar 15 cent per minuut.
 
Er werd ook benadrukt dat voor het eerst de roamingkosten voor internet worden beperkt. Gsm-bedrijven zullen verplicht zijn om verbruikers te blokkeren als hun maandelijkse factuur een standaardgrens van 50 euro bedraagt.
 

Verbuikers, die een lagere of hogere factuurgrens zullen kunnen onderhandelen, krijgen een waarschuwing als ze 80 procent van de toegewezen kosten bereiken, zei de Commissie. Voorts beslisten de EU-autoriteiten dat de maximumprijs voor elke megabyte internetdata die gedownload wordt, daalt van 1 euro tot 80 eurocent.

         mobistar
 
De Commissie wil dat het verschil tussen telefoneren en surfen nationaal of in de EU de "nul benadert tegen 2015". Tegen juni 2011 moet een rapport klaar zijn over hoe dat doel moet bereikt worden.

De Morgen                                            Logo De Morgen

Tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

StuBru Music For Life steunt aidsweeskinderen

StuBru Music For Life steunt aidsweeskinderen

De opbrengst van de radiobenefietmarathon Music For Life op Studio Brussel gaat dit jaar naar weeskinderen die hun ouders verloren hebben aan aids. Music For Life is aan zijn vijfde editie toe.

                               music_for_life

De marathonuitzending Music For Life wordt dit jaar uitgezonden vanuit het Glazen Huis op de Groenplaats in Antwerpen. Van 18 tot en met 24 december zullen drie radiopresentatoren bivakkeren in de glazen radiostudio en tijdens de marathonuitzending geld inzamelen voor het goede doel.

De opbrengst van de actie gaat dit jaar naar weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan aids. Het Rode Kruis noemt de problematiek van aidsweeskinderen "een stille ramp".

Volgens de organisatie hebben wereldwijd ongeveer 15 miljoen kinderen hun moeder of vader verloren aan aids. Het gros van de aidswezen leeft in het zuiden van Afrika. Via verschillende hulpprogramma's bereikt het Rode Kruis in die regio meer dan 100.000 aidsweeskinderen.

                          StuBru

Vorig jaar stond Music For Life in het teken van de strijd tegen malaria. Sam De Bruyn, Sofie Lemaire en Siska Schoeters presenteerden 24 uur op 24 uur vanuit het Glazen Huis in Gent. De actie bracht toen bijna 3.650.000 euro op.

pinkend zwart sterretje Website Studio Brussel

De Redactie                                              logo De redactie 1

Tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

XO-3 moet 75 dollar gaan kosten

XO-3 moet 75 dollar gaan kosten

De nieuwe laptop van het One Laptop Per Childproject (OLPC) is een tablet die alle bestaande netbooks doet verbleken. De XO-3 moet 75 dollar gaan kosten.

Eenieder die de XO-3 ziet, zou stiekem willen dat hij een arm kindje in Burundi is, schrijft het tijdschrift Forbes op zijn website. De nieuwe low-budget laptop voor kinderen in de derde wereld ziet er eerder uit als het nieuwste concept van Apple.

                laptop

Het OLPC-project van MIT-professor Nicholas Negroponte voorziet kinderen in ontwikkelingslanden van een goedkope laptop. Op dit moment gebeurt dat met de XO, een kleurige en robuste kinderlaptop.

De XO-3 is een tablet en heeft dus geen toetsenbord. Het ding is zo groot als een A4 papierformaat en heeft een touchscreen. Het is half zo dik als de iPhone. Op de conceptfoto's lijkt de tablet niet veel meer te zijn dan een scherm.

De opvallenste eigenschap van de XO-3 is het beeldscherm. Dat kan van LCD- modus omgeschakeld worden naar een e-bookmodus. Net als bij een e-bookreader is tekst daardoor veel prettiger te lezen, ook in de zon.

De XO-3 lijkt naar de beelden die de internetgeruchtenmachine heeft voortgebracht van de langverwachtte Apple tablet. Die zou rond de 700 dollar moeten gaan kosten, tien keer zo veel als de tablet van OLPC.

Een van de doelen van OLPC is aan te tonen dat hardware niet zo duur hoeft te zijn. Daarom heeft de club alle hardwarespecificaties openbaar gemaakt. Elke fabrikant kan de tablet in principe nu voor een lage prijs maken.

Daardoor hoeft Negroponte het apparaat niet per se zelf te gaan bouwen. 'We hoeven alleen maar te dreigen dat we het gaan bouwen.' De eerste versie van de XO heeft geleid tot de verkoop van de goedkope netbooks.

De XO-3 moet in 2012 op de markt verschijnen. Als de voorspelde prijs gehaald wordt, gaat de tablet niet alleen in Afrika populair worden, maar ook concurreren met laptops, netbooks en tablets in Amerika en Europa.

Volkskrant                                   logo-volkskrant

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-10

Vakbonden VRT kunnen het besparingsplan verdedigen

Vakbonden VRT kunnen het besparingsplan verdedigen

De vakbonden van de VRT kunnen het besparingsplan verdedigen zoals dat gisteren is goedgekeurd door de raad van bestuur van de openbare omroep.

       VRT

                                                                               Foto:terzake.canvas.be

"We kunnen niet zeggen dat we het hart en de ziel van de VRT hebben gered, maar ze zijn ook niet helemaal gebroken", drukt Ivo Hendrix (ACV) de vakbondsreactie uit op het door de raad van bestuur goedgekeurde meerjarenplan van de openbare omroep.

Volgens de vakbonden wordt er met het goedgekeurde besparingsplan niet afgestevend op de gevreesde "downsizing" van de VRT. "In 2011 zetten we een kleine stap terug, maar op langere termijn is de toekomst van de VRT niet in gevaar", zei Luk Vandenhoeck (ACOD).

Vandenhoeck benadrukt dat er nog moet worden afgewacht of er, eenmaal de VRT weer structureel gezond is, ruimte zal zijn voor bijkomende middelen. "De strijd is niet voorbij", klinkt het.

De vakbonden zijn het er wel over eens dat Vlaams minister van Media Ingrid Lieten een belangrijk signaal heeft gegeven door te bevestigen dat de opdracht van de VRT breed moet blijven. Volgens Ivo Hendrix heeft de recente publieksbevraging over het VRT-aanbod daar veel mee te maken.

Zowel de christelijke als de socialistische vakbond zijn tevreden en zullen dan ook de uitstroommaatregelen verdedigen, zodat ze komende donderdag op het nieuwe sectorcomité goedgekeurd kunnen worden. In 2011 moet de VRT het met 219 in plaats van 279 medewerkers minder doen.

pinkend zwart sterretje Lees ook: VRT Raad van bestuur keurt besparingsplan goed

De Redactie                                                Logo De Redactie 3

Tijdsbalkje rood

10:55 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De zomer 'platenzoektocht' in De Topcollectie bij Radio2

De zomer'platenzoektocht' in De Topcollectie bij Radio2

          Logo De Topcollectie

Hoe vaak gebeurt het niet dat een liedje in je hoofd zit waarvan je de titel of de uitvoerder niet meer kan herinneren van lang geleden.En toch zou je het graag nog eens terughoren of zelfs (terug) in je bezit hebben. 

Misschien heb je ooit uw lievelingssingle (45-toertje) uitgeleend en ...nooit meer teruggezien.Misschien is het plaatje wel dood versleten (grijs gedraaid) en hoor je hier en daar zelfs al een 'flard' van de B-kant bij het beluisteren van de A-kant.

                                        platendraaier draaiend

Zelfs voor de iets oudere luisteraars van de grootste familie in Vlaanderen die het 78-toerentijdperk van dichtbij nog meemaakten kan 'De Topcollectie' hulp bieden bij hun speurtocht naar hun (jeugd) zoekplaatje .

                                          draaiende 78 toerder grammofoon met naald

Misschien zoekt u wel een shellac (ook wel eens bakeliet of stenen plaat genoemd) opname uit de jaren '30 tot '58...Die dingen waren (en zijn) broos, breekbaar dus.Misschien een kantje af of erger nog, gebroken.En toch wil je een ouder iemand eens gelukkig maken?

Een plaat waar een verhaaltje aan verbonden is misschien...

Heel vervelend als je nu precies die ene plaatopname niet (meer) kan vinden.Maar met 'De Topcollectie' van Radio 2 kan hier verandering in komen. 

De Topcollectie 'Zomereditie 2010' beloofd dus vrij spannend te worden.De ' Flard ' gaat wél twee maanden lang op slot en neemt dus (grote) vakantie.Maar
wist u overigens al dat 'De Topcollectie' het enige programma is op Radio 2 (buiten natuurlijk ochtend – en middagpost) dat geen aangepast format krijgt tijdens de zomer? Enfin, dan weet je het nu toch...

                           paraplu zomer

En de andere (inmiddels) gekende rubrieken? Uiteraard blijven die,een hele zomer lang.Dus ook uw 'zoekplaat' waar je al jaren platenbeurzen gaat voor afschuimen of dagelijks gaat voor 'Googelen'....Al wordt deze rubriek tijdens de zomer herleid tot ééntje per uitzending...Zo kwamen we tenminste te weten van de samenstellers.Alhoewel, hen daar kennende...uitzonderingen? Je weet maar nooit.Meestal bevestigen deze laatste de regel(s).

Misschien passen ze daar (noodgedwongen) wel een 'natuurlijke' selectie toe....Geef in iede geval zo veel als mogelijk gegevens doorover de plaatopname.Teterettetet alleen is nogal moeilijk....

Radio 2 De Topcollectie (doordeweeks van maandag tot vrijdag van 13-16 uur, OOK in de zomer ).

                                logo Radio 2 dicht bij jou

pinkend zwart sterretje De Topcollectie:Rubriek 'Gezocht'

pinkend zwart sterretje Neem contact op met 'De Topcollectie' (detopcollectie@radio2.be)

pinkend zwart sterretje De Topcollectie:de website via Radio 2

pinkend zwart sterretje Lees ook:De Topcollectie van Radio 2 'Zomereditie 2010!' (25/6/10)

pinkend zwart sterretje Lees ook:"Vlaanderen muziekland"ook met wat Italiaans (23/6/10)

Uw zomerse Topcollectie presentatoren...    

         PeterVerhulst  marc pinte

                       Peter Verhulst                                                    Marc Pinte

Radio 2

Tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT Raad van bestuur keurt besparingsplan goed

VRT Raad van bestuur keurt besparingsplan goed

       gebouw vrt

                                                                   Foto:danaleaphartdo.blogspot.com

De raad van bestuur van de VRT heeft het meerjarenplan 2010-2012 unaniem goedgekeurd. Het plan behelst een besparing van 65 miljoen euro, zoals de Vlaamse regering had gevraagd. Maar er is toch wat extra financiële ruimte: de VRT mag 2011 afsluiten met "een beheersbaar tekort van 4,9 miljoen euro".

De tegenvallende eigen inkomsten van de VRT hoeven niet meteen te worden gecompenseerd. Dat betekent dat de VRT in 2011 4,9 miljoen euro in het rood mag gaan.

"Dat is een beheersbaar tekort", zegt Luc Van den Brande (CD&V), voorzitter van de raad van bestuur. "Het is perfect op te vangen en daarmee valt te leven".

       luc van_den_brande

                Luc Van den Brande (CD&V), voorzitter van de raad van bestuur (foto RTBF)

Door het toegestane kleine tekort kunnen 60 banen behouden blijven. Er zullen dus geen 279, maar 219 jobs verloren gaan. De raad van bestuur zegt dat de afvloeiingen zullen gebeuren op een sociaal verantwoorde manier en op basis van vrijwilligheid.

Tegelijk wordt er minder geschrapt in het aanbod dan eerst was gepland. Zo blijft er geld over voor eigen programma's op Eén op vrijdag- en zaterdagavond. Ook voor Canvas en Ketnet is er daardoor wat meer ruimte.

ListenVan den Brande: "Beheersbaar tekort" (audio Radio 1)

De Redactie                                          Logo De Redactie 2

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 2 Vlaams- Brabant verhuist naar Leuven (Persbericht)

Radio 2 Vlaams- Brabant verhuist naar Leuven

Persbericht groen

Vanaf voorjaar 2012 in het oude publieksgedeelte van het Leuvense stadhuis.

                                            Logo Radio 2 clean

De VRT heeft een grondig onderzoek gevoerd naar een mogelijke verhuizing van Radio 2 Vlaams-Brabant naar Leuven. De Raad van Bestuur van de VRT heeft het licht op groen gezet om dit plan verder uit te werken. Radio 2 Vlaams-Brabant zendt vanaf voorjaar 2012 vanuit het oude publieksgedeelte van het Leuvense stadhuis uit.

Radio 2 gaat naar Leuven omdat het zo dichter bij het bestuurscentrum van de provincie zit.De nieuwe locatie straalt Radio 2 uit: het is zichtbaar, nabij en aanraakbaar. Het gebouw is ingebed in het stadscentrum en de radiostudio heeft zicht op het straatbeeld.

Het is een ruim pand met veel mogelijkheden. De redactieruimte van Vlaams-Brabant sluit op het gelijkvloers aan bij een levende publieksfunctie. Op de andere verdiepingen is er plaats voor publieksuitzendingen, vergaderruimte, telewerken en catering, een radiomuseum en voor het papieren VRT-archief.

Het huurcontract van het Amerikaans Theater loopt af in juni 2012. Het Expogebouw is duur in onderhoud en heeft hoge energiekosten. Ook de radiotechnologie en de tv-studio zijn afgeschreven.

Met de stad Leuven wordt een langlopend erfpachtcontract gesloten. De expl oitatiekosten zullen een stuk lager liggen dan voor het Amerikaans Theater.

Persbericht VRT 28/6/2010

     Omroep Vlaams  Brabant Studio Amerikans Theater Heizel

De huidige locatie van Radio 2 Vlaams-Brabant (Amerikaans Theater op de Hiezel in Brussel)Foto:VRT

pinkend zwart sterretje Lees ook: VRT start studie omtrent toekomstige huisvesting van Radio 2 Vlaams-Brabant -Persbericht-27/3/10

                               vrt logo
                

Tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende