'Almaar meer mensen hebben thuis een groot televisiescherm dat veel geld kost en veel plaats inneemt. Is het dan niet logisch dat ze er graag zo veel mogelijk mee doen', vroeg medeoprichter Larry Page zich al vaker retorisch af. Op het zopas afgelopen Google I/O-evenement, 's werelds grootste conferentie voor Google-ontwikkelaars, werd getoond wat de man daarmee bedoelt. Al liep de demonstratie nog niet zo vlot als Google had gehoopt.

Met Google TV biedt het bedrijf achter de grootste zoekmachine ter wereld nu een besturingssysteem dat tv-kijkers in staat stelt vrijwel alle beeldbronnen te verzamelen in één interactieve bibliotheek die ze dan Google-gewijs kunnen doorzoeken. Daarnaast kunnen ze met de ingebouwde browser ook nog e-mailen, surfen en zelfs andere, nog te ontwikkelen toepassingen installeren. Het platform is gebaseerd op Googles Android-technologie die nu al gebruikt wordt in smartphones.

Google TV maakt gebruik van de bekende zoekfunctie om de kijker snel wegwijs te helpen in het groeiende aanbod televisiezenders, websites, toepassingen, films en andere beeldbronnen. Weet u bijvoorbeeld welke film u wil bekijken, dan tikt u gewoon de naam in de zoekbalk in en Google TV loodst u meteen naar het juiste kanaal. Of wil u dat grappige filmpje op YouTube op uw breedbeeldtelevisie bekijken? Even url en titel intikken en u kunt achterover leunen en genieten. Dat moet de beleving worden die Google TV de kijker van morgen voorschotelt.

Google heeft zich alvast verzekerd van de medewerking van een aantal grote kleppers uit de technologiewereld. Google TV draait dankzij de Atom-processoren van Intel, Sony zal het platform inbouwen in zijn nieuwste generatie televisietoestellen en Logitech ontwikkelt de decoder (met afstandsbediening en klavier) zodat Google TV ook op bestaande high definition schermen kan draaien middels een set-top box.

Google mikt in de Verenigde Staten alleen al op een markt van 60 miljoen huisgezinnen, voor het bedrijf meteen een gigantische vijver aan potentiële reclame-inkomsten. Want daar is het Google uiteraard allemaal om te doen.

pinkend zwart sterretje Google TV zorgt voor revolutie op uw scherm, lees het artikel verder in Het Nieuwsblad online!

                        googletv

                                                  Afbeelding: tecnologia.universia.es

Het Nieuwsblad                                       Logo Het Nieuwsblad

Tijdsbalkje rood