30-04-10

Eerste HD-uitzendingen in 3D op Servus TV (FTA)

Eerste HD-uitzendingen in 3D op Servus TV

De gratis zender Servus TV gaat als eerste kanaal unieke HD-opnames in 3D uitzenden. Het gaat om luchtbeelden van de Alpen en een skiwedstrijd. Opgelet, voor deze 3D-beelden heeft u wel een speciaal 3D-brilletje nodig. Bekijk hier alvast het promofilmpje. Servus TV HD is gratis beschikbaar op nummer 196 (kanaallijst TV Vlaanderen).

                     servus tv

Servus TV nam indertijd de plaats in van het lokale (SD) televisiekanaal Salzburg TV.

Servus TV moet de aspiraties om een grotere commerciële omroep in Duits sprekende landen verder onderstrepen. Naast veel aandacht voor de sportactiviteiten van Red Bull is op Servus TV ook veel kunst en cultuur te zien. Hierbij kan worden gedacht aan b.v.opera en muziekconcerten.

Servus TV HD te zien  via de frequentie 11.303 GHz (H)  met Sym: 22.000 en FEC:2/3.  SID:4913 PID:3583[MPEG-4] Free To Air!

Servus TV (in gewone) SD is te zien op 12.663 GHz (H)  met Sym: 22.000  en FC: 5/6. Free To Air !

Zo kunnen dus ook de gewone SD kijkers (of FTA kijkers) meegenieten in toch nog een goeie en degelijke digitale TV-kwalitiet!

       servus 3D

pinkend sterretje Kijk eens naar het promo filmpje op de website van Servus-TV!

pinkend sterretje Over Servus TV in 3D (Duitse taal)

pinkend sterretje Lees ook: Nieuw FTA HD kanaal is Servus TV op Astra 1 (16/9/09)

         servus-hd
                                                                                 Foto:nl.kingofsat.net

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jongeren en onze moderne media

Jongeren en onze moderne media

Onze jongeren zijn multitaskkampioenen geworden als het om hun mediagebruik gaat. Dat blijkt uit een grootschalig onderzoek van de Universiteit Gent bij 1.725 jongeren tussen 12 en 18 jaar. Dagelijks zijn ze 6,5 uur lang mobiel en multimediaal.

                media

                                                                        Foto: www.hoorngids.nl

Nieuwe media zijn niet meer weg te denken uit de leefwereld van jongeren. Dat blijkt duidelijk uit de studie van de UGent. Bij een vorig onderzoek in 2008 was al duidelijk dat media een steeds belangrijkere rol spelen in het leven van jongeren en dat is de voorbije jaren alleen maar versterkt.

Gemiddeld kijken jongeren 2,5 uur per dag tv, surfen ze 2,5 uur op het internet en spelen ze 1,5 uur games. Daarnaast verzenden ze dagelijks gemiddeld 46 sms'jes. "Als je alles apart optelt, kom je aan 6,5 uur per dag", zegt onderzoeker Kristof D'hanens. "Maar jongeren zijn keien in het combineren van media. Ze gamen bijvoorbeeld online of ze kijken met de laptop op de schoot naar televisie."

Hoewel pedagogen ouders vaak zeggen dat ze controle moeten uitoefenen op het mediagebruik van de jongeren, blijkt dat in werkelijkheid zelden te gebeuren. "Meer dan de helft heeft een tv én internet op de kamer, zonder controle van ouders of anderen. Anderzijds springen jongeren meestal erg veilig om met die media. Ze zetten bijvoorbeeld bewust nooit familienaam én woonplaats in hun profielen. Als ze al eens benadert worden door "vieze venten" gaan ze die ook snel blokkeren en verwijderen."

Volgens de onderzoekers heeft het toegenomen mediagebruik geen negatieve invloed op hun sociale leven. "Het is een en-enverhaal. Vrienden die ze leren kennen op de sportclub of bij de jeugdbeweging gaan ze ook online toevoegen."

Opvallend is ook dat de sms een communicatiemiddel is geworden tussen jongeren. Met 46 sms'jes per dag, zo'n 1.600 per maand, hebben de meeste jongeren een erg geoefende duim. "Het is een getal om bij te duizelen. Wij zijn opgegroeid met het gedacht dat elke sms geld kost. Maar jongeren hebben tegenwoordig maandelijks 5.000 sms'jes gratis bij hun abonnement. Ze voeren eigenlijk chatgesprekken met elkaar en het kost hen niks."

           Computer

                                                                                       Foto:Volkskrant.nl

pinkend sterretje Jongeren en mediagebruik (Radio 1 audio)

De Redactie                                                    logo De redactie
                           

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De VRT Nieuwsdienst valt weer in de prijzen!

De VRT Nieuwsdienst valt weer in de prijzen!

De VRT Nieuwsdienst is twee keer in de prijzen gevallen tijdens de uitreiking van de Dexia Persprijzen. "De Amerikawatcher" van Björn Soenens in "De ochtend" op Radio 1 en "Panorama - Bloedantiek"werden gelauwerd.

               bjorn

                                     Björn Soenens (foto:de.redactie.be)

In de categorie schrijvende pers ging de Dexia-prijs naar "Hoe uw leven veranderd is" van Ann Peuteman en Ewald Pironet, portretten van onbekende families die in het weekblad Knack over nieuwe samenlevingsvormen getuigden. Björn Soenens  won met de "De Amerikawatcher" op Radio 1 de prijs voor de radiopers. "Uitstekend idee om het eerste jaar Obama met zijn universele belofte van "change" van zo dichtbij te volgen", motiveerde de jury.

De televisiepersprijs ging naar "Bloedantiek" van Peter Brems en Wim Van den Eynde, een reportage over de kwalijke oorsprong van Afghaanse antiek die op de Brusselse Zavel wordt verkocht. De reportage werd in Panorama (Canvas) uitgezonden.
.
        VRT gebouw
                                                                                                 (Foto:VRT)

In de categorie financieel-economische pers werd "Wij leefden van Fortis" van Piet Depuydt bekroond, een artikel dat in De Standaard en NRC Handelsblad verscheen en dat, luidens de brochure bij de prijsuitreiking, over Belgische adel gaat die door het debacle rond Fortis aan de bedelstaf raakte.

Belga-fotograaf Olivier Papegnies kreeg de prijs voor beste foto. Zijn beeld van een vluchtelingenkamp in het centrum van Brussel werd gelauwerd. Er waren voor deze 47e editie van de jaarlijkse Dexia Persprijzen bijna 250 inzendingen. De jury, samengesteld uit vaklieden uit de mediawereld, maakte een keuze uit 28 genomineerde werken.

De Redactie                                               logo de redactie 3

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Verhuur van films bij YouTube

Verhuur van films bij YouTube

YouTube is deze week in alle stilte in de Verenigde Staten begonnen met het verhuren van films. In januari kondigde de populaire videosite de dienst al aan. De filmsite van internetgigant Google vraagt tussen de 99 cent en $ 3,99 per film die betaald kan worden met Google Checkout, de betaaldienst van Google. Gebruikers hebben 24 tot 72 uur de tijd om de gehuurde film te bekijken.

          youtube

Begin dit jaar heeft YouTube de dienst tien dagen getest door tijdens het Sundance Film Festival vijf films te verhuren die ook draaiden op het festival. Volgens de New York Times verdiende Google in die periode $ 10.709 aan de verhuur. De krant meldde destijds dat YouTube in gesprek was met meerdere filmstudio’s om in de toekomst ook grote Hollywood-films en televisieseries te verhuren via de site.

“Toen we Google Rentals in januari aankondigden, hebben we gezegd dat we een plek zouden creëren zodra meer partners zich bij het programma hadden aangesloten. Vandaag de dag hebben bijna vijfhonderd partners zich bij ons verhuurprogramma aangesloten,” aldus een YouTube woordvoerder tegen NewTeeVee.

pinkend sterretje Bètaversie van YouTube-videoverhuur

Medianed                                                      logo medianed

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nu ook 'The Ornelis & Rogiers Magic Show' in 3D!

Nu ook 'The Ornelis & Rogiers Magic Show' in 3D!

               Ornelis & rogiers 3d

Sven Ornelis en Kürt Rogiers hebben de allereerste 3D-spot gemaakt die je kan bekijken op een gewoon televisietoestel. Normaal gezien kan je 3D-spots of -films alleen bekijken in de bioscoop of op 3D-televisietoestellen, maar daar brengen Ornelis & Rogiers nu verandering in. Dankzij een systeem dat in Denemarken werd ontwikkeld, hebben ze een spot in 3D kunnen maken die je wel kan tonen op een gewoon televisietoestel zonder op beeldkwaliteit in te boeten.

Omdat 3D toch altijd een beetje toveren is met dieptezicht, zijn Sven en Kürt in de spot als goochelaars te zien in de enige echte 'Ornelis & Rogiers Magic Show'. Daarin experimenteren ze met allerlei trucjes. Zo probeert Kürt Sven in alle huiskamers te toveren! In totaal hebben Ornelis & Rogiers 2 spots gemaakt. De eerste gaat op tv in première op donderdag 6 mei. De tweede gaat online in première op maandag 10 mei, want ook op je pc kan je beelden in 3D bekijken. Op 11 mei volgt de première op tv.

De spot is alleen te bekijken met een speciale 3D-bril. Daarom verspreiden Ornelis & Rogiers vanaf volgende week gratis 2 miljoen brillen met de post. Wie toch geen bril heeft kunnen bemachtigen, kan terecht bij de dichtstbijzijnde Telenet-verdeler. Meer informatie over het experiment van Ornelis & Rogiers vind je op Q-music.be.

pinkend sterretje Kijk naar het 3D filmpje van Ornelis & Rogiers en verneem er alles over!

pinkend sterretje Website Magic Show

                      Q-Music

Bron: TVVisie,Q-Music,

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-04-10

Radio Bolleboos was één uurtje op Radio PROS !

Radio Bolleboos was één uurtje op Radio PROS !

                   logo radio bolleboos welle

                 header 

           Radio Bolleboos 1 25-4-2010 PROS Foto Marino Verbeken

De eerste minuten, drie na twee.De juf telt af...Pieter Van Banden kijkt nauwlettend toe en Antoine Wijnant houdt een oogje in het zeil.(foto Marino Verbeken)

Radio PROS uit Denderhoutem was dinsdagnamiddag één uur lang uit de ether verdwenen.De frequentie 105.8 FM werd overigens niet stilgelegd maar in de plaats konden de luisteraars van PROS genieten van 'Radio Bolleboos' een (lokaal) radioprogramma van en met kinderen.Maar ook in het buitenland (o.a.Canada) zat men mee te luisteren.Uiteraard niet via kortegolf of satelliet maar via het internet (livestream).Ook daar waren de verwachingen blijkbaar gespannen...Maar ook in Nederland werd er druk geluisterd door een paar PROS-fans kwamen we ondertussen te weten!

       Boterhammen opeten bij PROS
            Vooralleer de radio activiteiten aan te vatten toch eerst effen goed lunchen!

Heel wat PROS- medewerkers hadden bovendien gezorgd voor de optimale opvang van de nieuwe lichting DJ's.Tuinmeubelen werden trouwens op het zonnige PROS-terras tijdig klaargezet zodat een zomers radiosfeertje de boterhammetjes lieten smaken...

    radio pros 27-4-10-blog

              De affiche (logo) en tegelijk de flayer, een idee van de leerlingen zelf!

Het radioprogramma 'Bolleboos' werd trouwens al eerder aangekondigd op deze blog (directe link onderaan).

Het waren de leerlingen van het vijfde leerjaar van de Wellese gemeentelijke basisschool die het radioprogramma dus zelf samenstelden en presenteerden. Ook de muziekkeuze was volledig in handen van de leerlingen.

En al was alles goed en grondig voorbereid, met zelfs een draaiboek, moest er hier en daar toch nog wat bijgesleuteld worden.Zelfs dat werd opgevangen door de jonge presentatoren en presentatrices.De opvolging is verzekerd bij Radio PROS, de voorzitter (Yvan) mag op beide oren slapen.Er zit nog voldoende radiotallent in en rond Denderhoutem...Welle ligt niet zo ver af!

Het uurtje radio maken kaderde volledig in het teken van het project media dat in de school werd uitgewerkt. De leerlingen trommelden overigens ook schepen Jan De Nul op die een rolletje kreeg toebedeeld in het radioprogramma. Overigens bleven de medewerkers van Radio PROS er ook niet werkloos bij zitten. Zij zorgden er voor dat technisch alles op rolletjes liep.

En dat viel allemaal wel best mee want de leerlingen van het 5e leerjaar hebben méér dan hun best gedaan! En als technieker van dienst zal ik de eerste zijn om dat te bevestigen.Trouwens ook juffrouw Els was in haar nopjes!

Radio maken is ook een stukje (Vlaamse) cultuur.Een (echte) lokale radio kan hier dus ook wel zijn steentje toe bijdragen.

           Radio Bolleboos 2   25-4-2010 PROS Foto Marino Verbeken

1e" Schepen Jan De Nul kijkt aandachtig toe naar de leerlingenprestaties (Foto Marino Verbeken)

           Radio Bolleboos 3   25-4-2010 PROS Foto Marino Verbeken

            En dan nu groetjes naar Canada sturen mét een verzoekplaatje (foto:Marino Verbeken)

En dat het evenement aansloeg in Oost-Vlaanderen bewees ook het feit dat 'Radio Bolleboos' zelfs het bezoek kreeg van een reporter van de nationale radio en meerbepaald van  'Avondpost Radio 2 Oost-Vlaanderen'.De reportage ging zelfs al om 17u30 de ether in.Knappe reportage was het overigens!

       DSCN5897
        13u45 Radio 2 had nog net even de tijd om een paar vraagjes te stellen (eigen foto)

                                                             logoradio2

Reportage Avondpost Oost-Vlaanderen gemist op Radio 2?

 Deze reportage kan u  HIER beluisteren/downoaden.

Uitzending gemist op Radio PROS ?

pinkend sterretje (Her) Beluister (of download) het Bolleboos - radioprogramma pinklichtje-ROOD


Voor het bekijken van de (extra) foto's ga naar fotoarchief op de schoolwebsite www.gbs-denderleeuw.be

pinkend sterretje Meer foto's

pinkend sterretje De blog van het 5e leerjaar pinklichtje-ROOD

pinkend sterretje Het 5e leerjaar op de website van de school

pinkend sterretje Lees ook: Het 5e leerjaar van Welle maakt (zelf) eens radio bij PROS ! (21/4 en 24/4/10)

                                     Gemeenteschool logo
Groter foto formaat?

De foto's graag wat in groter formaat bekijken? het kan, Klik één of tweemaal op een van de fotootjes hieronder.

    Radio Bolleboos 1 25-4-2010 PROS Foto Marino VerbekenRadio Bolleboos 2   25-4-2010 PROS Foto Marino VerbekenRadio Bolleboos 3   25-4-2010 PROS Foto Marino Verbeken

 

 

 

Met speciale dank aan Marino Verbeken voor het gebruik (en vrijgeven) van de foto's !

pinkend sterretje De blog van Marino Verbeken

pinkend sterretje De website van de school in Welle

                                 RadioPros

tijdsbalkje rood                  

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 60ies TOP 600 op Joe FM

De 60ies TOP 600 op Joe FM

Van 10 tot 12 mei hoor je op JOE de 60ies TOP 600. Dat is een lijst met de beste platen uit de jaren ’60. Jullie krijgen – zoals steeds bij JOE – de vrije hand om de lijst samen te stellen! Stemmen kan tot en met vrijdag 7 mei. Laat via dit formulier jouw top 3 achter!

                              _60ies_top_600

Heb je inspiratie nodig?Tja, in de jaren '60 werden er véél platen uitgebracht.Misschien ken je de melodie nog maar herinnert u zich niet meer de juiste titel van de plaatopname uit de tijd van het vinyl.

Wel die kan je misschien terugvinden want Joe denkt aan alles...

Klik dan even hier voor de suggestielijst.(in PDF)

checkvogeltje Aanmelden voor uw platenlijst !

SUCCES!

De SIXTIES TOP 600, vanaf 10 mei op JOE FM !

                      JOE FM

pinkend sterretje De website van Joe FM

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Onbemande cargo naar het ISS én de avondpassages!

Onbemande cargo naar het ISS én de avondpassages !

       cargo Progress

                     Een Progress M-05M cargo in de ruimte (foto:wikipedia.org)

Op de lanceerbasis Bajkonoer in Kazachstan is gisteren (woensdag 28 april) met succes een Sojoez-U draagraket gelanceerd om een onbemande cargo naar het Internationaal Ruimtestation ISS te brengen, zo heeft de vluchtleiding nabij Moskou meegedeeld.

De Sojoez vertrok om 19.15 uur Belgische tijd. Zowat negen minuten later kwam de Progress M-05M (37P in de Amerikaanse classificatie) vrij van de derde trap van de raket. De tweede bevoorradingscargo van dit jaar, de 37ste in totaal, moet zich zaterdagavond om 20.34 uur Belgische tijd vastklinken aan de Pirs-module van het ISS.

Aan boord van de cargo zijn 2,5 ton aan levensmiddelen, brandstof, zuurstof, water, drank, snoep, boeken, gereedschap, apparatuur en persoonlijke spullen voor de zes opvarenden van de spacemeccano.

De komende avondpassages.....

Het ruimtestation ISS is soms zichtbaar als een heel helder lichtpunt dat van west naar oost geluidloos langs de hemel beweegt. In werkelijkheid heeft het toestel een snelheid van ongeveer 28.000 km/h. Het maakt elke 91 minuten een omloop rond de aarde op een hoogte van ongeveer 350 km.

pinklichtje-ROOD Op 1 mei 2010 zal de vrachtcargo (waarvan hierboven sprake) aanmeren. Bij helder weer zullen we dat 's avonds ook vanuit België kunnen zien !!!

       passages ISS

Eind vorige week meldden verschillende waarnemers Frank De Boosere dat er in de buurt van het ISS een tweede lichtpunt zichtbaar was. Het was Progress 35, een onbemande vrachtcargo die net was losgekoppeld van het ISS. Puike waarneming, alzo Frank De Boosere op zijn website.

          ISS Nasa 

Aanbevolen websites

pinkend sterretje De website van heavens-above.com

pinkend sterretje De website van VRT weerman Frank Deboosere

pinkend sterretje Science & Nasa

pinkend sterretje NASA-TV (24/24)

                     Kompasroos.png

Het Belang Van Limburg                        logo hbvl

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Radio 2 Tuindag overmorgen 1 mei !

De Radio 2 Tuindag overmorgen 1 mei  !

Het motto is dit jaar 'Haal Energie uit je tuin'. Groene vingers hebben is geen must, iedereen die graag tuiniert en geniet van de natuur is die dag welkom in Bokrijk!

En je zal merken: als je op 1 mei naar huis rijdt na de Tuindag, heb je meteen al heel wat deugddoende energie opgedaan!

          tuindag2010


De Plantenmarkt

200 standhouders zorgen voor een opvallend kleurenpallet in Bokrijk en bieden je een ruime keuze uit een waaier aan bloemen en planten.
Om je vlot doorheen de markt te loodsen volg je best de bordjes "Plantenroute".

Deze unieke plantenmarkt is 'open' van 7u tot 18u.

De plantenmarkt, de kruidentuin en het Arboretum zijn op de tuindag gratis toegankelijk.

Een kaartje voor het openluchtmuseum kost 10 euro voor een volwassene, 1 euro voor jongeren tussen 6 en 26 jaar. Kinderen tot 6 jaar mogen gratis binnen.


Restaurant Dennenhof: "En nu serieus"

Heb je op voorhand gereserveerd? Dan kan je in het Dennenhof genieten van twee uur live-radio met Luk Alloo en Christel Van Dyck in En nu serieus (van 8.00 tot 10.00 u)

        tuin teck

Radio 2 plein

Op het Radio 2 plein, centraal voor het kasteel van Domein Bokrijk, zendt Radio 2 live uit.

- Albrecht Wauters maakt je tussen 6.00 en 8.00 u energiek wakker met Feestwekker
- Tussen 11.00 en 13.00 u telt Dieter Vandepitte af naar nummer één van De Radio 2 Top 30
- In de namiddag neemt Katrien Palmers je mee met Zig Zag van 13.00 tot 17.00 u. Loop zeker eens langs!

In de Radio Workshoptent geven Ivo Pauwels en Dirk De Prins antwoorden op jouw vragen over energie in de tuin en koken.

Naast onze Radio 2-specialisten zijn er nog tal van andere gastsprekers. Een overzicht van de verschillende workshops kan je aan de Radio 2 Workshoptent en Infostand vinden.

Aan de Radio 2-Infostand kan je inschrijven voor de verschillende wandelingen en Thai-Chi workshops. Ook voor andere vragen of uitleg ben je daar op het goede adres.

                                                logoradio2

Vereiste inschrijvingen aan de Radio 2-Infostand:

Begeleide wandelingen & Thai-Chi: workshops zijn gratis, inschrijven is wel noodzakelijk. Inschrijven kan aan de Radio 2 infostand

123 feelfree Nordic Walking initiatie (duur 45 min):

Geef een extra dimensie aan wandelen en kom eens proeven van Nordic Walking om 11:30 en 14:30 u

Arboretum Wandeling (duur 1 uur):

Ivo Pauwels neemt je mee voor een wandeling doorheen het arboretum om 10.00 en om 16.00 u. Het Arboretum is een groene tentoonstelling op een oppervlakte van 12 hectaren. Ontdek de diverse bamboesoorten, dwergcipressen, magnolia's, azalea's, beverbomen en paardenkastanjes.

Boswandeling (duur 2 uur):

Gidsen van Bokrijk tonen met veel plezier de fauna en flora van de bossen rondom Bokrijk. Wandelingen starten om 9.30 en om 13.00u

123 feelfree Tai-Chi intitiatie door Han Gysen (duur 1 uur):

Meer energie en soepelheid door het uitvoeren van rustige, zachte vloeiende bewegingen. Kom kennismaken met deze eeuwenoude bewegingskunst en ervaar zelf de voordelen. Tai-chi is voor iedereen, sportief of niet. Sessies starten om 10.00, 13.00 en 16.00 u

                                      Radio2Tuindag


Ketnet Zone: open van 09.00 – 18.00u

Op het speelplein van Bokrijk kan je de Ketnet Zone vinden met o.a. de Jungle Run, Kaatje’s springkasteel, Rodeo K, en nog andere activiteiten.

Kinderen moeten altijd onder begeleiding te zijn van een volwassenen. Noch Ketnet, noch Radio 2 is verantwoordelijk voor gebeurlijke ongevallen.

Carrefour stand

Op de Carrefour stand op het Radio 2 plein geeft culinaire coach Marie-Claire Quittelier tips voor een energiek ontbijt, een evenwichtige lunch en een gezond vieruurtje.

Ook voor kids biedt Carrefour het nodige entertainment. In de Carrefour-tent aan de Ketnet zone worden de hele dag door supertoffe Gogo's-Spelletjes gespeeld.

Campina stand

Maak kans op een Campina luchtballon vlucht, meer info op de Campina stand op het Radio 2 plein!

Tenslotte een Radio 2 tuindagfoto van toen... 

        -27-5-01 in Hoegaarden  Pieter Van Banden en Paul De Wijngaert

                                  Radio 2 Tuindag 27mei 2001 in Hoegaarden
           Pieter Van Banden met Paul De Wijngaert toenmalig nethoofd Radio 2 (eigen foto)     

pinkend sterretje Website Radio 2 tuindag

        tuin teck

Radio 2

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ketnet HD en Canvas HD op 4 mei VTM HD op komst!

Ketnet HD en Canvas HD op 4 mei VTM HD op komst!

Vorige week was er al sprake van op deze blog maar nu is het toch verschenen op de website zelf van TV Vlaanderen.

TV VLAANDEREN voegt op 4 mei Ketnet HD en Canvas HD toe aan haar aanbod. Ook VTM HD komt er nog voor de zomer aan. De Vlaamse HD-zenders zullen gratis beschikbaar zijn voor alle abonnees. Liefhebbers hebben wel een satellietinstallatie met HD-ontvanger nodig om de HD zenders via TV VLAANDEREN te kunnen ontvangen.

TV VLAANDEREN beantwoordt hiermee aan de toenemende vraag van de Vlaamse kijker naar meer kanalen in High Definition. De uitbreiding past binnen de strategie van TV VLAANDEREN om haar abonnees het grootste en beste zenderaanbod te bieden aan de laagste prijs van de markt.

“De opname van Ketnet HD, Canvas HD en binnenkort ook VTM HD in ons aanbod toont welke stappen we bij TV VLAANDEREN ondernemen om onze abonnees waar voor hun geld te bieden”, zegt Kurt Pauwels, Executive Vice President Belgium & Luxemburg van M7 Group S.A. hierover.

Met de toevoeging van Canvas HD zijn ook de uitzendingen van Sporza voortaan in HD te bekijken bij TV VLAANDEREN. Dat is goed nieuws met een zomer vol grote sportevenementen in het vooruitzicht.

Op VTM HD is het nog even wachten, maar de zender zal zeker voor de zomer beschikbaar zijn voor alle abonnees.

       tv-vlaanderen

pinkend sterretje Lees ook:Weldra VTM HD ook via satelliet? (25/4/10)

TV Vlaanderen

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende