31-03-10

Mark Vanlombeek keert terug naar de VRT

Mark Vanlombeek keert terug naar de VRT

persbericht

Week van de jaren 80

De Week van de Jaren 80 luidt de terugkeer van Mark Vanlombeek naar de VRT in.Onmiddellijk na zijn pensioen keert Mark Vanlombeek terug naar de VRT, voor even dan toch. Zondag 4 april is hij te gast bij Luc Verschueren in A la Prima en vanaf maandag 5 april is Mark de stem achter memorabele nieuwsberichten uit de jaren 80. De muziek is die week uitsluitend jaren 80-muziek met vrijdag 9 april de Top 80 van de jaren 80. Kim Debrie,Guy De Pre en Peter Verhulst draaien van 9 tot 16 uur de 80 populairste klassiekers van de Radio 2-luisteraar.

Het journaal van de jaren 80 met de stem van Mark Vanlombeek.

               markvanlombeek

                                          Mark Vanlombeek (foto:VRT)

Mark Vanlombeek leest vier journaals per dag. Hij brengt het opmerkelijkste nieuws van de jaren 80 in Inspecteur Decaluwe, De Madammen, De Topcollectie en Hitwinkel.

Reportagereeks: helden van de jaren 80

Kris Janssens maakt voor De madammen een reportagereeks over helden uit de jaren 80 met:

- Luc Van Laethem, Belgisch kampioen Rubiks cube 1982

- Gie Couwenbergh, redder passagiers Herald of Free Enterprise 1987

- Rik Lintermans, winnaar van de legendarische Pak De Poen-show

- Jan Buytaert, lanceerde de nouvelle cuisine in België

De madammen geven ook elke dag een typische Love boat-cruise weg en het decor van hun studio is helemaal eighties.

     De madammen
            

De Topcollectie

Peter Verhulst vertelt het verhaal van vier muzikale evenementen die de mensen in beweging gezet hebben. Aanleiding is 25 jaar Live-Aid. Het verhaal wordt verteld met mensen die het meegemaakt hebben.

- De Proms met de 2 Jannen van Het Sportpaleis

- Rock Torhout-Werchter met Herman Schuermans

- Michael Jackson in Werchter met de verhalen van Isabelle A en Geert Hoste

- Live-Aid met Bob Geldof.

Guy De Pre ‘bespreekt’ vier legendarische albums in de Topcollectie: ‘Hoe Zo’ van Clouseau, ‘Graceland’ van Paul Simon, ‘Born in the USA’ van Bruce Springsteen en ‘Thriller’ van Michael Jackson. Voor elk album legt Radio 2 de link met programma’s die Guy De Pre in de jaren 80 gepresenteerd heeft: Funkytown, Domino, …

Tijdens het wereldberoemde introspel moet de Radio 2-luisteraar gedurende 1 minuut 10 intro’s van klassiekers uit de jaren 80 raden.

Top 80 van de jaren 80

Kim Debrie, Guy De Pre en Peter Verhulst draaien vrijdag 9 april van 9 tot 16 uur de 80 populairste klassiekers van de Radio 2-luisteraar.

     kimdebrie guydepre peterverhulst


Week van de jaren 80 van 5 tot 9 april op Radio 2

Persbericht VRT 31 maart 2010

                                             logo radio2 VRT

pinkend sterretje Lees ook: De " Week van de jaren '80 " komen er aan op Radio 2 ! (12/3/10)

pinkend sterretje Radio 2 Week van de jaren '80

tijdsbalkje rood

 

16:26 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jan van Rompaey'Compensiveert' niet meer!

Jan van Rompaey stopt nu blijkbaar definitief...

Gedaan met 'Compensiveren' dus...

Jan Van Rompaey stopt met televisie maken. De 69-jarige presentator had nog plannen om mee te werken aan seniorentelevisie, maar de Corelio-kranten weten dat hij die laat varen. Recent presenteerde Van Rompaey, die vooral bekend werd als presentator van talkshows op de (BRT-BRTN) VRT ook nog recent programma's op Vitaya.

       dorpindestad

                           Jan in 'Dorp in de stad' op Vitaya (foto:telesaurus.be)

Wie de voorbije 20 jaar een bezoek bracht aan het Universitair Ziekenhuis Gasthuisberg had veel kans een van Vlaanderen's grootste interviewers tegen het lijf te lopen. Televisiemonument Jan Van Rompaey verzamelde er toevallige ontmoetingen met patiënten, bezoekers en personeel. En schetste op zijn manier het wel en wee van één van de grootste ziekenhuizen ter wereld. Zijn verhalen werden gepubliceerd in UZ Magazine, en kwamen ook in boekvorm uit.Was ook te zien op Viaya dus.

Wat méér over Jan 

                  janvanrompaey

                                       Jan Van Rompaey (foto:Radio 1)

Jan werkte dus ook nog mee aan het beroemde (toen) BRT programma 'Echo' dat jarenlang op de Vlaamse televisie te zien was.

Later begon Van Rompaey diverse praatprogramma's te presenteren, waaronder Argus (1986-1989, met Jessie De Caluwé), Zeker Weten? (1989-1993), Schermen (1994-1996), Jan Publiek (1996-2000), Ombudsjan (2000, met Lies Martens) en Doe het licht maar aan (2003).... ook dat was het werk van Jan!

                jan in drw
                    
Ook in 'De Drie Wijzen' was hij nogal eens te gast (foto 1990).

.
Jan Van Rompaey begon zijn carrière als journalist voor Humo. In 1967 begon hij op de toenmalige BRT dus te werken als presentator en interviewer. Hij was ook de eerste die de zingende handtassenverkoper Édouard van de Walle begon te interviewen en liet hem ook opdraven in Magesien (de opvolger van Echo als ik mij niet vergis). Zo groeide deze zanger uit tot Eddy Wally.Jan bleef de carrière van Wally volgen en interviewde hem in 1972 ook na een tournee door de VS. Jan stelde Wally toen de vraag: "Eddy, hoe was het in Amerika?", waarop Wally het legendarische antwoord: "Ge-wel-dig ... geweldig, geweldig, geweldig.", gaf.Onze Jan was dus blijkbaar de mede-ontdekker van onzen wereldberoemde Eddy.

Maar wat zeer velen nogal eens vergeten (waar blijkbaar ook nog weinig over gepraat wordt) was zijn radiowerk.Radio is geen televisie natuurlijk maar...niets is minderwaardig.

Wij proberen het via deze blogweg wat in het zonnetje te zetten!

Bij  BRT 2 Omroep Brabant (die van start ging in 1967, nu noemt die Radio 2 Vlaams-Brabant) was hij actief in diverse succesrijke radioprogramma's (onder leiding van de toenmalige BRT 2 baas Guido Cassiman).Ze allemaal gaan opnoemen is bijna onbegonnen werk.Alhoewel ik probeer: Toost-Trammelant-De ramen open-Zomaar-Lichte platenruiterij-Andere en betere-Alle gekheid op een bandje-Janenalleman-Van Jan tot Man-Zondagmiddag-Magesien.

Maar gelukkig heb ik nog vele banden en cassettes met zijn stem en flarden uit die programma's, dat is een feit.Op die manier gaat ook zijn radiotijd niet verloren! Tijd ook om ze nog effen van onder het stof te gaan halen en misschien te digitaliseren nu.In die radiotijden had ik ook het geluk van verschillende van zijn (avond) programma's zelfs 'live' bij te wonen in de BRT 2 radiostudio op het Flageyplein in Elsene.Onze tussentijdse babbels zal ik evenmin vergeten. In 'Jan en Alleman' rond 1970 was ik in zijn programma's zelfs van de partij met 'klank'...montages via bandjes.In die tijd knip en plakwerk! Jan had een oproep gedaan en ik ging daar (graag) op in.

Jan schreef ook al een boek over zijn mediawerken.Daarin had ik zelfs de eer en het genoegen erin vermeld te worden als 'Jean Pierro Dela Ninovita', mijn toenmalige alias van de bandenknipsels.In principe waren die knipsels en montages de voorlopers van mijn latere radiojingles...Misschien leerde hij me wel wat het vak van (klene) radiomaker. 

Zijn samenwerking met Walter Capiau (waar ik ook nog een paar bandjes van heb denk maar aan Capriolen) was grandioos,men bleef er voor thuis in die tijd! In één van de programma's (Janenalleman) introduceerde hij zelfs het woord 'compensiveren'.Wat het uiteindelijk wou zeggen weet ik nu nog altijd niet, maar gelachen heb ik wel,ik niet alleen trouwens...Dat 'onbestande uitgevonden' woord, werd vervangen door een kort (eigenaardig) radiogeluidje en moest een bepaald woord gaan 'vervangen' in een tekst en je kreeg alzo de leukste tekst/klank combinaties!

Een paar jaren lang was hij ook present op zondagmiddag op BRT2 Omroep Brabant (Zondagmiddag-Magesien).Ik herinner mij de vele papegaaien die maar niet wilden praten voor de microfoon, zelfs al deden hun baasje(s) er alles aan om het te doen lukken! Daar heb ik nog de (band) bewijslast van....Tommetoch die man had nog geduld ook.En dan zwijg ik nog over de vragen die Jan stelde aan de baasjes...Even bijvermelden dat dit zelfs voor een 'live' radiopubliek ging!

En ik heb van Jan zelfs nog een (toch wel unieke) schetch, opgenomen ten tijde van BRT 2 Omroep Brabant toen die feest vierden naar aanleiding van hun verjaardag.Zouden ze dat nog zelf hebben? Het (gelegenheids) duo Jan Van Rompaey en Walter Capiau...Jan was uiteraard de aangever...Zo wisten we meteen wie de B-kant van de plaat had uitgevonden en hoe de mono radio omgevormd werd tot stereo radio.Zelfs de uitvinder van de microfoon kwam ter sprake want zonder microfoon...geen interview! Maar, en zeker niet onbelangrijk (in die fameuse schetch) had hij (Jan) de uitvinder van het interview (Walter) kunnen strikken.Radio van toen, misschien herinnert u zich deze nog wel...Echt mooie radiomomenten waar ingevingen van het moment de radio alleen maar versierde!

Zijn gesprekken op maandagavond met wijlen Julien Schoenaerts zijn me ook bijgebleven en dat een van zijn lievelingszangeres(en) de Griekse Merlina Mercuri was kon hij ook al niet wegsteken.Al zaten we toen rond de (radio) periode van 1974...Zelfs intro's van platen vonden in zijn 'Janenalleman' fantastisch.De intro van 'Memories' van Eart & Fire was er een typisch voorbeeld van.

Enfin, ik vergeet dan waarschijnlijk nog héél veel....

Het boek

                                jan van r

De koningin was in twee stukken. Een uitgave van de BRT in 1985 heb ik natuurlijk in mijn bezit. Toost-Trammelant-De ramen open-Zomaar-Lichte platenruiterij-Andere en betere-Alle gekheid op een bandje-Janenalleman-Van Jan tot Man-Zondagmiddag-Magesien-Echo-Terloops-Argus-Ontbijttelevisie-Rondetafel.

Een paar fragmenten uit zijn TV Tijd

              

              

              

Tenslotte

Na de operatie aan zijn rug heeft Van Rompaey, die in 2005 op pensioen ging bij de VRT, naar eigen zeggen minder energie. Het oprichten van een eigen seniorenzender was ook niet zo evident, al is het idee volgens hem wel niet dood. Van Rompaey heeft het project uit handen gegeven.

Jan, het ga je goed en of je dit zal lezen betwijfel ik zeer sterk al hoop ik stilletjes van wel (via...via...via...je weet maar nooit).En op dit blogstukje, dat overgens verre van compleet is, lees je dus ook dat we ook uw radioverleden niet vergeten zijn.

Geniet nu ten volle van je pensioen...nu mag je echt eens rustig gaan 'Compensiveren' !!

En misschien wil dat onbegrijpelijke woordje wel zeggen 'uitrusten/genieten' !

       jan van Rompaey in Phara

         Jan Van Rompaey in Phara van 14/12/09 KLIK op de foto en herbekijk de uitzending

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vaar mee met de Radio 2-boot vanuit Temse !

Vaar mee met de Radio 2-boot vanuit Temse !

                    Radio 2 Oost Vlaanderen

Niets leukers dan een gezellig boottochtje ! En het kan op zondag 18 april. Dan staat de Schelderegio de hele dag lang in de kijker, met de Scheldehappening.

         boot

                                                                                    Foto:temse.be

Dat is meteen de start van het zomerseizoen op de Schelde en de Dender. En het wordt een groot feest, want al meer dan 25 jaar zijn er boottochten in de regio. Alle gemeenten langs de Schelde tussen Antwerpen en Dendermonde doen mee aan de Scheldehappening. De hele dag zijn er gegidste rondvaarten vanuit Rupelmonde, Temse, Dendermonde, Hamme, Baasrode, ....

En naast meevaren met de boot, kan je ook een hele dag wandelen en fietsen. De perfecte manier om het Scheldeland in al zijn pracht te ervaren. Want met de boot, met de fiets of te voet, kan je gemakkelijk van de ene locatie naar de andere. Bovendien zetten alle Scheldegemeenten hun bezienswaardigheden langs het water gratis open voor het publiek.

                                     logo radio2 VRT


Maar er is meer: want tijdens de Scheldehappening op zondag 18 april vaart ook de Radio 2-boot uit. En jij mag mee aan boord ! Vanuit Temse varen ee richting Hamme en Sint-Amands. De afvaart is om 16u en de boottocht duurt ongeveer 45 minuten. Aan boord zorgt een gids voor de nodige uitleg, en ze (de mensen van Radio 2) zorgen bovendien nog voor een leuke verrassing.

Wil je meevaren met de Radio 2-boot ? Doe dan snel mee aan hun wedstrijd, en los de prijsvraag op.

Radio 2 O-VL ontvangen

Radio 2 Oost-Vlaanderen kun je beluisteren via 98.6 Mhz, DAB, DVB-T en de kabel. In de regio Dendermonde, Aalst, Temse kun je hen vinden via 90.7 Mhz en in het Waasland via 89.8 Mhz.Radiosignalen hebben geen grenzen en in het overgrote deel van gans Vlaanderen kan je wel radio2 Oost-Vaanderen ontvangen!Al mogen we natuurlijk de livestream niet vergeten te vermelden. Ze brengen elke weekdag van 06.00 tot 08.00 uur Ochtendpost, van 12.00 tot 13.00 uur is er Middagpost en van 16.00 tot 18.00 uur krijg je Avondpost. En natuurlijk zorgen ze elke dag voor nieuws uit jouw regio!

pinkend sterretje Het wedstrijdformulier

pinkend sterretje Website Scheldehappening

pinkend sterretje  Website Radio 2-Oost-Vlaanderen

       boot2
     

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BEA is bezorgd over aangekondigde besparingsplan VRT

Belgian Entertainment Association is bezorgd over besparingsplan VRT

De Belgian Entertainment Association (BEA) is bezorgd over het aangekondigde besparingsplan van de VRT, dat onder meer knipt in entertainment- en muziekprogramma's.

                        logo

BEA vreest dat met het plan muziekshows zoals "Peter Live", "Eurosong", "Zo is er maar één" en "Steracteur sterartiest" van het scherm zullen verdwijnen. "En dat terwijl ze net de nodige aandacht genereren voor muziek van bij ons en een platform creëren voor lokale artiesten. Vreemd om net dit te willen afschaffen, want de lokale muziekartiesten zijn heel succesvol in Vlaanderen, als je het vergelijkt met lokale artiesten in andere regio's", luidt het.

"Tv-shows leiden tot media-aandacht en extra platenverkoop. Kijk maar naar de MIA's (foto) op Eén: de artiesten die tijdens de show aan bod komen, zien hun plaat meteen stijgen in de Ultratop. Er bestaat een interessante wisselwerking: televisie brengt brood op de plank voor Vlaamse muziekartiesten en daarnaast levert het boeiende televisie op, waar veel mensen graag naar kijken", zegt Olivier Maeterlinck, directeur van BEA.

BEA roept de VRT op om de dialoog over het muziekbeleid op de diverse netten te intensifiëren. Zo moet de openbare omroep volgens de organisatie zijn rol blijven opnemen inzake registratie en uitzending van muziekevenementen.

pinkend sterretje Website Belgian Entertainment Association (BEA)

De Redactie                                                logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Logo en vormgeving wijzigt bij Nickelodeon

Logo en vormgeving wijzigt bij Nickelodeon

                           nickelodeon oud

Nickelodeon verandert het logo en de vormgeving van de zender. Een nieuwe ‘look and feel’ moet de herkenbaarheid van het merk versterken. Het gevolg is dat het logo met de bekende oranje ’splat’ verdwijnt. “De nieuwe vormgeving leent zich veel beter voor het binden van alle merkextensies die wij als merk hebben“, zo vertelt Kaja Wolffers van Nickelodeon maandag. “Het is een volgende stap in de ontwikkeling van ons merk als entertainmentmerk, meer dan tv-zender alleen.”

De restyling van het Nickelodeon-platform, dus ook de website en digitale kanalen, gaat vandaag in. “De nieuwe vormgeving zorgt voor een uniformiteit van het merk Nickelodeon over de hele wereld. De rebranding van Nickelodeon Nederland maakt onderdeel uit van de internationale rebranding, waarbij in 2009 de eerste stappen werden gezet in de VS. Momenteel wordt het traject verder uitgerold in de rest van de wereld waar Nickelodeon aanwezig is“, legt een woordvoerder uit.

                          Nickelodeon nieuw

Op haar dertigste verjaardag bereikt Nickelodeon momenteel in meer dan 172 landen wereldwijd 600 miljoen huishoudens.

pinkend sterretje Nickelodeon Vlaanderen

nationalemediasite                                     logo-nationale mediasite

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Misschien toch? ABBA overweegt eenmalige reünie

Misschien toch? ABBA overweegt eenmalige reünie

De Beatles zijn er nooit in geslaagd ondanks dat er over gesproken werd.Nu is het zeker niet meer mogelijk want John en Georges zijn niet meer van deze wereld.Maar....

Staat Abba toch open voor een (eenmalig) reünieconcert? Voor het eerst hebben oud-groepsleden zich minder afkerig over dat idee uitgesproken.

       Abba

                                                                                       Foto:timeoutny.com

Ondanks tal van lucratieve voorstellen, hebben Benny Andersson, Bjorn Ulvaeus, Anni-Frid Lyngstad en Agnetha Faltskog de voorbije decennia hardnekkig geweigerd samen op te treden. Maar Benny heeft eerder vorige week gesuggereerd dat het er nu toch van zou kunnen komen.

Björn Ulvaeus en Benny Andersson werken in Londen aan een nieuwe musical. Ze werden er geïnterviewd door The Times.

Benny:"Ja, waarom niet? Ik weet echter niet of de meisjes nog zingen. Ik weet dat Frida onlangs in de studio zat, maar van Agnetha heb ik geen nieuws. Maar goed, als je kan zingen, kan je zingen. Een eenmalig reünieconcert is eigenlijk nog niet zo'n kwaad idee".
De krant wou weten of ze zouden openstaan voor een intiem reünieconcert voor genodigden, dat zou worden opgenomen en zo wereldwijd verspreid.

Eerder hadden de oud-leden van Abba zich dus altijd fel uitgesproken tegen een reünieconcert.Maar het kan keren zei Bredero... "We zullen nooit meer samen op het podium staan", klonk het vorig jaar nog. "Daar is geen enkele reden voor. Geld is geen punt en we hebben liever dat de mensen ons zich herinneren zoals we waren: jong, exuberant, vol energie en ambitie".

Benny en Bjorn hebben na de het opheffen van de groep begin jaren tachtig nog samengewerkt, maar de dames zijn grotendeels buiten de spotlights gebleven.

Blonde Agnetha liet verstaan dat ze diep ongelukkig was tijdens de ABBA-periode, maar haar ex Bjorn stelt dat dit overdreven is. "Ze leek me toen zeker niet ongelukkig. Het is interessant vast te stellen hoe de geschiedenis soms herschreven wordt en die nieuwe versie plots de waarheid wordt".

Maar tja....toch maar afwachten al kijken we er naar uit!

AD Nederland                                              logo-ad

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-10

VRT Raad van Bestuur geeft groen licht voor start onderhandelingen over het besparingsplan

VRT Raad van Bestuur geeft groen licht voor start onderhandelingen over het besparingsplan

persbericht

De Raad van Bestuur van de VRT geeft de directie een mandaat om de onderhandelingen over het besparingsplan op te starten. Het uitgangspunt daarbij blijft een besparing van 65 miljoen euro. Indien er zich tijdens het verloop van de onderhandelingen nieuwe mogelijkheden aandienen moet de directie daarmee rekening houden. De Raad heeft de directie ook een mandaat gegeven om de uitstroomvoorstellen voor het personeel te onderhandelen met de vakbonden. De directie moet de Raad van Bestuur regelmatig inlichten over het verloop van de onderhandelingen. Een definitieve beslissing over het besparingsplan zal de Raad pas nemen op basis van een uiteindelijk voorstel van de directie, na deze onderhandelingen. De Raad van Bestuur stelt dat om de VRT in de toekomst te kunnen versterken het nu noodzakelijk is om besparingsmaatregelen te nemen, zeker gezien de huidige budgettaire situatie.De Raad zal zich bij de onderhandelingen over de nieuwe beheersovereenkomst ten volle inzetten om de diversiteit, de kwaliteit en de performantie van het VRT-aanbod te waarborgen en in de toekomst te versterken.De Raad geeft de directie dus de opdracht om samen met de vakbonden sociaal rechtvaardige maatregelen uit te werken en mogelijke alternatieven te bekijken voor de uitstroomvoorstellen die nu op tafel liggen. Het mag echter niet gaan om ontslagen omwille van de besparingen en er moet ook uitzicht zijn op nieuwe instroom.

Persbericht VRT 30 maart 2010

                       vrtlogo

pinkend sterretje Lees ook:De vakbonden bij de VRT willen "slechts" 39 miljoen euro besparen

pinkend sterretje Lees ook: Besparingsplannen van de VRT treffen ook externe producenten (17/3/10)

pinkend sterretje Lees ook: De VRT moet de komende jaren extra besparen (10/10/09)

tijdsbalkje rood

21:04 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe een coax draad verlengen zonder enig verlies?

Hoe een coax draad verlengen zonder enig verlies?

Onlangs werd mij de vraag gesteld hoe je best een coax kabel verlengd zonder enig (of miniem) verlies.Dit is van groot belang (en goedkoop omdat je geen kabel hoeft weg te werpen...) voor satelliet én tegenwoordig ook DVB-T ontvangst.Kan belangrijk zijn als je het toestel van plaats verandert bij herinrichting.Trouwens is dat ook uitermate geschikt voor de kabel TV.Wel voeg ik er nog aan toe dat je best dubbel geïsoleerde coax gebruikt!!!

               coax ontmantelen

Hiervoor gebruik je F-connectoren en die zijn zowat overal in de elektro- en de (goede) doe-het-zelf handel verkrijgbaar en, niet onbelangrijk, ze zijn vrij goedkoop ook nog ! Het zal je dus véél goedkoper uitkomen dan nieuwe coax kabel aan te kopen.En het milieu zal er dus ook wel bij varen.


                               Afbeelding

                        Op elk einde van de coax zo eentje er op draaien.


 
                                  Afbeelding

                              F-connector koppelstuk zet je middenin.

Wie de eenvoudige montage (werkwijze) ook visueel wil zien klik best op onderstaande link !

pinkend sterretje Hoe te werk gaan om coax draad te verlengen (in PDF)

tijdsbalkje rood

09:07 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Slechts 39 miljoen besparen bij VRT zeggen vakbonden

De vakbonden bij de VRT willen "slechts" 39 miljoen euro besparen

De drie vakbonden bij de VRT hebben een alternatief besparingsplan ontwikkeld dat minder besparingen inhoudt, maar ook minder banenverlies en een ongewijzigd programma-aanbod.

       VRT toren

                                                                                        (foto:rtbf.be)

Dat staat maandag in De Standaard en De Morgen. De bonden willen met een pakket "haalbare en realistische maatregelen" tegen eind 2011 38,9 miljoen euro besparen in plaats van de 65 miljoen euro uit het besparingsplan van de directie. Bij de besparingen willen de bonden het programma-aanbod ongewijzigd laten. Ook het aantal afvloeiingen willen ze terugdringen van de geplande 279 naar 75. De raad van bestuur van de VRT buigt zich dinsdag over de besparingsmaatregelen bij de openbare omroep.

"Als de raad van bestuur toch maatregelen zou goedkeuren die een onherstelbare schade toebrengen aan de VRT, dan overwegen we acties", is Ivo Hendrix van het ACV duidelijk. "We willen mee nadenken en meer efficiëntie helpen realiseren, maar we willen geen blinde besparingen." Zowel De Morgen als De Standaard vraagt zich luidop af de Vlaamse regering, die zelf op zoek is naar 300 miljoen euro, akkoord zou kunnen gaan met een mildere besparing bij de VRT.

pinkend sterretje Lees ook: Besparingsplannen van de VRT treffen ook externe producenten (17/3/10)

pinkend sterretje Lees ook: De VRT moet de komende jaren extra besparen (10/10/09)

Nieuws.be                                     logo nieuws be

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wel 60 nieuwe DAB radiofrequenties voor de BBC !

Wel 60 nieuwe DAB radiofrequenties voor de BBC !

In Groot-Brittanië gaan ze er een andere gang mee met DAB (rijmt nog ook).Zeker in tegenstelling tot België en Nederland.De toenmalige BRTN begon te expirimenteren in 1997 met DAB en tot de dag van vandaag blijft alles gewoonweg hetzelfde (je mag en kan er alleen maar van dromen).Niks te promoten na 13 jaren...niks als extra...al zou dat een mogelijke oplossing kunnen zijn voor de overvolle FM band.Met deze vrije digitale frequenties zou je die FM ferm kunnen ontlasten.Trouwens ook in Duitsland zit men al wat verder...Onderstaande kwamen we te weten via Radio.NL.

           DAB radio

                                                                               foto:dab-world.co.uk                    

De BBC gaat de ontvangst van digitale etherradio DAB de komende jaren flink verbeteren. In totaal zullen er nog eens 60 nieuwe zenders worden toegevoegd aan het huidige DAB-netwerk, waardoor 98% van de Britse bevolking DAB-uitzendingen zal kunnen ontvangen. De eerste zenders worden deze zomer al aangezet, terwijl de laatste uiterlijk eind 2011 in gebruik wordt genomen.

Van de 60 nieuwe zenders worden er 15 in Schotland geplaatst, 10 in Wales, zeven in Noord-Ierland, drie in de regio Londen, negen in het zuidwesten van Engeland en twee in de regio Derby. Wanneer de zenders exact aangezet worden is nog niet bekend.

Het is dit jaar precies 15 jaar geleden dat de BBC startte met reguliere uitzendingen via DAB. Op 27 september 1995 werden de eerste vijf zenders officieel in gebruik genomen, waardoor de regio Londen digitaal naar de radio kon luisteren. Sindsdien is het netwerk flink uitgebouwd tot de huidige dekking van circa 86%.

                    dab-logo

Meer/verder wat over weten?Ook over het DAB dossier?Hieronder de directe link!

pinkend sterretje Lees verder via Radio NL

pinkend sterretje Duitsland: 9 aanvragen voor landelijke DAB frequentie (Radio NL)

Radio NL                                            Radio NL (nieuw)

tijdsbalkje rood


00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende