28-02-10

Over Red Bull (TV) op Astra 1

Over Red Bull op Astra 1 (19,2° Oost)

Het blijft momenteel relatief rustig op de Astra 1 en zeker dan voor wat betreft de FTA (Free To Air) 'ontspannende' zenders.Er is er wel eens eentje die gaat en eentje die komt...maar soms is er dan toch wat positief nieuws, al is het MAAR 'binnenkort' verwacht.

                Dieter Mateschitz 

                                     Dieter Mateschitz (foto:beverfood.com)

Naar we komen te vernemen via Satellite Magazine kan het niet op met het entertainment aanbod van Red Bull Media (uit het Oostenrijkse Salzburg).De FTA kijker krijgt er naast de Servus HD (nu ook al in 3 D!) zender nog een apparte radiozender bij maar bovendien zelfs een extra HD Red Bull kanaal.Trouwens een venster is al er zien op de Astra 1!

Bovendien denkt het drankenconcern zelfs nog aan exra uitbreiding van zijn TV aanbod op de Astra 1. En dat door liefst nog maar eens twee extra TV zenders te gaan lanceren! Wat de zaak nog aantrekkelijker maakt voor ons is dat er in de verste verte ook geen sprake is van codering! De uitzendlicenties zijn trouwens al binnen voor Red Bull Visual Radio en Redd Bull TV.Deze zou ook naast de gewone SD ook in HD haar uitzendingen gaan verzorgen.Op de manier vergroot ook het FTA HD zenderaanbod op de voorons populaire Astra 1.

Zoals hierboven al sprake, Redd Bull TV is al te zien met een venstertje op de regionale (FTA) Servus TV.Deze was trouwens het vroegere Salzburg TV dat door Redd Bull werd overgenomen.

                redbull1
              

Wat er te zien (zal) vallen? Wel vooral popconcerten natuurlijk en andere popevenementen.We hoeven daarbij zeker geen tekening te maken als we ook vermelden dat het voornamelijk zal gaan over evenementen die gesponserd worden door Red Bull zelf, ah ja...wat dacht je anders?

Hoe Servus TV bekijken?

Servus TV brengt veel kunst en cultuur zoals opera en muziekconcerten.

Servus TV HD is te bekijken via de frequentie 11.303 GHz (H)  met Sym: 22.000 en FEC:2/3.  SID:4913 PID:3583[MPEG-4]

Servus TV SD vindt u op 12.663 GHz (H)  met Sym: 22.000  en FC: 5/6

pinkend sterretje Red Bull TV venster

pinkend sterretje Over Servus TV in 3 D !!!!

pinkend sterretje De website van Servus TV

pinkend sterretje Lees ook: Nieuw FTA HD kanaal is Servus TV op Astra 1 (16/9/09)

Satellite Magazine                                Satellite Magazine

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 4 (NL) Klassiek met Chopin !

Radio 4 (NL) Klassiek met Chopin !

                         Radio 4 nl

Ter ere van de tweehonderdste geboortedag van Frédéric Chopin staat Radio 4 op 1 maart (morgen dus) volledig in het teken van de componist. Van ’s ochtends zeven uur tot elf uur ’s avonds is op de klassieke zender muziek van de beroemde componist te horen.

Radio 4 bezoekt belangrijke plaatsen waar Chopin tijdens zijn leven verbleef, zoals zijn woonhuis in Wenen. Ook bezoekt de zender in het Franse Nuhant het landgoed van de Franse schrijfster George Sand met wie Chopin een relatie had.

                   Frederic Chopin

                                              Frédéric Chopin

In de uitzending vanuit Warschau, geboortestad van de componist, staat het Chopin Museum centraal en de kathedraal met het ingemetselde hart van de componist. Hans Haffmans presenteert vanaf 20.00 uur vanuit de Poolse hoofdstad het herdenkingsconcert van het Nederlandse Orkest van de Achttiende eeuw onder leiding van Frans Brüggen.

Hoe luisteren in Vlaanderen?

Radio 4 (Nederland) kan evenwel niet overal ontvangen worden via FM...Wie abonnee is van TV Vlaanderen kan de zender digitaal beluisteren en dus via de Astra 1 (19,2° Oost) satelliet op de frequentie 12.574 GHz. (H) met Sym:22.000 en FEC:5/6.Deze radiozender is niet FTA (Free To Air) te ontvangen! Er is echter ook nog de analoge kabel van Telenet waar je de zender in FM kwaliteit kan beluisteren.Als je in een grensstreek woont met Nederland heb je wél FM signaal of DAB en zelfs DVB-T.Deze laatste heeft een vrij goed stevig signaal dat ver in Vlaanderen doordringt (via zender Goes).

Ter info: Bouquet 1 (DVB-T Nederland)

Nederland 1, Nederland 2 en Nederland 3 en een regionale zender worden gratis (free to air) uitgezonden. Dit geldt ook voor de radiozenders Radio 1, Radio 2, 3 FM, Radio 4, Radio 5, Radio 6, Concertzender, FunX en zelfs een regionale radiozender. Dit pakket wordt Bouquet 1 genoemd.

Anders ben je gewoon aangewezen op de Radio 4 live stream via het internet.

pinkend sterretje De website van Radio 4 

Medianed                                                       logo medianed

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bezuiningsplan BBC valt niet in goede aarde!

Bezuiningsplan BBC valt niet in goede aarde!

Het voornemen van de Britse omroep BBC om twee radiozenders te sluiten en de activiteiten op zijn website te halveren heeft in Groot-Brittannië veel kritiek opgeroepen. De vakbonden vrezen voor honderden ontslagen. Muzikanten en luisteraars zijn fel gekant tegen het sluiten van de zender Radio 6 Music, aldus de Britse krant The Times gisteren zaterdag.

                               bbc

Volgens de krant zal directeur-generaal Mark Thompson van de BBC binnenkort bekendmaken dat de omroep te groot is geworden en moet inkrimpen om ruimte te bieden aan commerciële concurrenten. De bonden vrezen dat circa zeshonderd banen verloren gaan. Ze hebben gedreigd met acties als fors wordt gesneden in het personeelsbestand.

Ook het plan Radio 6 Music te sluiten, stuit op veel verzet. Thompson vindt dat het station geen waar voor zijn geld levert. Radio 6 Music heeft een budget van 6,7 miljoen euro en trekt per week circa 700.000 luisteraars. Muzikanten, platenmaatschappijen en luisteraars willen echter dat het station blijft omdat het belangrijk is voor het promoten van alternatieve muziek. Tienduizenden mensen hebben zich al aangesloten bij acties op internet voor het behoud van de zender.

             bbc
                             De BBC vestiging in Londen (foto:vam.ac.uk)

De BBC ontvangt jaarlijks omgerekend 4 miljard euro kijk- en luistergeld van de staat. De omroep gaat ervan uit dat die toelage in 2013 wordt bevroren. Het bezuinigingsplan wordt gezien als een poging een mogelijk toekomstige Conservatieve regering te tonen dat de BBC het effect van de crisis op commerciële concurrenten begrijpt en dat de omroep geen bemoeienis van buitenaf nodig heeft om orde op zaken te stellen.

pinkend sterretje Lees ook: BBC gaat (weer?) fors inkimpen (27/2/10)

pinkend sterretje De BBC website

pinkend sterretje BBC Radio 6music

pinkend sterretje Lees ook: BBC gaat flink snoeien in weddes van directies! (18/7/09)

Broadcastmagazine                           logo broadcast magazine

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24/24 kan u luisteren naar RNW24 !

24/24 kan u luisteren naar RNW24 !

Tijd voor een tussendoors geheugenopfrissertje...Misschien wist u het al.Indien niet, wel in dat geval weet je het dan nu.

                    RNW 24

De hele dag door muziek van Nederlandse bodem en op de hele uren het laatste nieuws uit Nederland, verzorgd door de Wereldomroep. Genieten van de mooiste Hollandse hits, of de beste gouwe ouwe. Van Shaffy tot Blof, van Sonneveld tot Borsato.

24 uur per dag op uw PC of internetradio, waar ook ter wereld. Klik op de player die je terug kan vinden op de website en zet 'm bij uw favorieten. Al uw reacties zijn bovendien ook meer dan welkom op
reacties@rnw.nl.

Of stuur een briefje naar RNW24, Postbus 222, 1200 JG Hilversum.Zelfs met de gewone analoge postbode komt uw briefje waar het zijn moet. 

Veel plezier met RNW24 want ook als Vlaming mag je natuurlijk meeluisteren!

                      RNW logo

pinkend sterretje De website van RNW24

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

In België tegen 2020 tot 18% duurzame energie

In België tegen 2020 tot wel 18% duurzame energie (en zelfs meer)

Zestien tot achttien procent van de vraag naar energie in België kan tegen 2020 uit hernieuwbare energie komen. Dat blijkt uit een studie van Edora, de Franstalige beroepsfederatie voor hernieuwbare energie. Zo zou onsland zonder probleem de Europese verplichting van dertien procent tegen 2020 kunnen halen.

       windmolens

                                                                          Foto:columbusmagazine.nl

Vandaag bedraagt het aandeel hernieuwbare energie zowat 3 procent. In tien jaar tijd kan dat stijgen naar 16 à 18 procent. Van de vraag naar stroom -goed voor een kwart van ons energieverbruik- zou 28 procent uit hernieuwbare energie kunnen komen, vooral dankzij windturbines op land en op zee en via zonnepanelen.

De studie voorziet 3.500 MW opgesteld vermogen aan windturbines op land. Omgerekend is dat gemiddeld twee windturbines van 3 MW per gemeente. Een opgesteld vermogen van 3.440 MW aan zonnepanelen komt neer op gemiddeld twee zonnepanelen per inwoner. "Dat is maar 10 procent van het technisch realiseerbaar potentieel", aldus Jo Neyens, projectleider groene stroom van ODE. 

       zonnepanelen
                                                                           Foto: tombonte.blogspot.com


Van de grootste energieslopkop -de vraag naar warmte, goed voor de helft van de totale energievraag- zou 14 procent tegen 2020 kunnen worden gedekt door hernieuwbare energie, vooral bio-energie. Dat is bijvoorbeeld de verbranding van restproductie uit landbouw. Van energiegebruik voor transport -goed voor een kwart van de energievraag- zou 8 pct uit biobrandstoffen (denk aan biodiesel) kunnen worden gehaald.
 
Om dit toekomstbeeld werkelijkheid te laten worden is nood aan uitbreiding van het aantal hernieuwbare energie-installaties en een aangepast beleid. Voor windparken op zee moeten bijvoorbeeld nieuwe concessiezones worden opgesteld, voor windparken op land moeten belemmeringen vanuit de luchtvaartsector worden versoepeld.

       koolzaad
                                                                                              Foto:sp.nl
 
De sector wijst ook op de baten van hernieuwbare energie. Er moet bijvoorbeeld minder conventionele energie worden ingevoerd. Op die manier zou vier vijfde van de kost van de steunmaatregelen kunnen worden gecompenseerd. En dat is nog zonder rekening te houden met de extra banen die dit allemaal oplevert en minder uitgaven voor gezondheidsproblemen.

De Morgen                                logo de morgen- krant

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-10

De Memorial Veronica-oprichter als podcast !

De Memorial Veronica-oprichter als podcast !

                            verweij

Vorige week vrijdag overleed Hendrik ‘Bull’ Verweij op 100-jarige leeftijd. Hij was mede-oprichter van de zeezender Veronica. Het huidige Radio Veronica stond donderdagavond 25 februari in het teken van Bull Verweij. Op de dag dat ‘Ome Bull’ begraven werd, presenteerde Bart van Leeuwen een speciale memorial uitzending. In die special keek Radio Veronica terug op het bewogen leven van de radiopionier.

Echt de moeite, een meesterwerkje dat je MOET beluisteren als radio-zeezenderliefhebber.Dit is een echt stukje radionostalgie....

                               logo radio veronica

Tijdens de uitzending waren oude interviews, muziek en jingles te horen.

                                     podcast

De memorial uitzending van Bull Verweij is nu integraal als podcast te downloaden van de website van Radio Veronica.

Bijgesloten bestand openenpodcast_bullverweij_memorial.mp3 (opnemen!)

listenliveNet gemist? (her) beluister de memorial uitzending

pinkend sterretje Download de podcast (via website Radio Veronica)

pinkend sterretje Lees ook: Radio Veronica in teken van grondlegger "Bull" Verweij (24/2/10)

pinkend sterretje Lees ook: Radio Veronica oprichter ‘Bull’ Verweij overleden (19/2:10)

pinkend sterretje Lees ook: Lifetime achievement award voor 100-jarige Bull Verweij (12/9/09)

       b & luc De groot      

             Luc De Groot (LDG) en Hendrik ‘Bull’ Verweij (foto: lucdegroot.skynetblogs.be)

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kan 3D kijken de gezondheid schaden?

Een test helpt hoofdpijn bij 3D-films voorkomen

                3dtv

                                                                               Foto:techdigest.tv

Ongeveer een op de vijf mensen heeft een oogafwijking die hoofdpijn kan veroorzaken bij het kijken naar driedimensionale (3D) films, zoals de zeer succesvolle film Avatar. Onderzoekers hebben een simpele leestest ontwikkeld waarmee mensen kunnen vaststellen of zij tot die groep behoren. Dat maakte de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) bekend.

Mensen met een mindere oogsamenwerking hebben meer moeite om één beeld te vormen in de hersenen van wat ze met hun twee ogen zien. De onderzoekers van de TU/e hebben aangetoond dat die groep flink meer klachten ondervindt bij het zien van 3D-films en -computerspelletjes. De combinatie van extreme diepte en beweging leidt bij hen, maar ook bij sommige mensen met een normale oogsamenwerking, tot problemen.

                3d-film bekijken

                                                                             Foto:moviesense.nl

De test die de wetenschappers hebben ontwikkeld, voorspelt aan de hand van de snelheid waarmee zijn in 2D en in 3D een tekst kunnen lezen, of mensen een grotere kans hebben op visuele klachten bij het kijken naar 3D-beelden. Aan de hand van de uitslag kunnen ook de instellingen van het beeldscherm zo worden aangepast dat de kans op hoofdpijn kleiner wordt.

               3dafbeelding

                                                                                     Foto:925.nl

De Telegraaf                                     logo de telegraaf

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

0RF Sport Plus blijft op Astra 1

ORF Sport Plus blijft op Astra 1 

De FTA (en ook andere!) sportliefhebber-satellietkijker zal het nieuws graag vernemen.De Oostenrijkse sportzender Sport Plus die ongecodeerd zijn uitzendingen verzorgd via de Astra 1 (19,2° Oost) is niet mee bedreigd in zijn voortbestaan.

                           ORFsportplus

Voor wie deze zender (nog) niet kent kunnen we vertellen dat deze FTA (Free To Air) TV zender diverse bijzondere sporten in beeld brengt de je bijna nergens niet kan zien op de talrijke sportzenders (al of niet betalende) die het medialandschap ondertussen al rijk is.Zelfs 'stijldansen' komt regelmatig aan bod ! Wie kijkt kan dus gerust een dansje mee 'placeren' !

Het is dank zij de Oostenrijkse minister van sport dat de zender (dank zij een nieuwe wetgeving aldaar) ORF Sport (ook wel een nationale/publieke zender) kan blijven voortbestaan.Zoals u intussen wel weet wordt er tegenwoordig op alle radio-en TV zenders nogal sterk bezuinigd.Dank zij die nieuwe wetgeving in Oostenrijk is de 'geldregeling' (en dus het voortbestaan) een feit én dus bij wet geregeld.Een gedeelte van de 'kijktax' die ieder huisgezin in Oostenrijk moet ophoesten (jawel, ook daar bestaat er nog radio-en TV tax) gaat naar deze sportzender.

                                           radio uitzendtoren broadcasttower

Nu, naar we vernemen via Satellite Magazine, heeft de ORF tot hiertoe al fel bezuinigd.Zo hebben ze geen enkel midden- of kortegolf radiostation nog die actief is in de ether.En voor wie van nostalgie houdt...het hoogste gebouw van Oostenrijk waar ooit de 1476 Khz.middengolfzender zijn radio-uitstraling op verzorgde (dicht bij Wenen) wordt opgeblazen! 

Overigens deeld ORF Sport het satellietkanaal met TW1.In de ochtend ziet u hierop nogal dikwijls eens sfeer/panoramabeelden (Wetterpanorama) en toeristenprogramma's.Zeg maar gerust 'reklame voor eigen land'.En ORF Sport van zijn kant zet nadien diverse niet alledaagse sporten op antenne (of op satelliet zoals je verkiest) zoals daar zijn danswedstrijden, handbal,volleybal en diverse andere.Wat je niet ziet dat zijn de echte grote sportevenementen.Die zijn enkel voorbehouden aan ORF1 en ORF HD.Goed om weten is dat je dagelijks (vanaf /rond het middaguur) ook FTA via de Astra 1 kan kijken naar eigen programma's (i.v.m.uitzendrechten) van ORF2 Europe via de frequentie 12.692 (H) met Sym.22.000 en FEC 5/6 !

         tw1

Wie dus op vakantie vertrekt kan op voorhand al eens van de sfeer 'thuis' gaan proeven!

ORF Sport en TW1 kan u bekijken via de Astra 1 (19,2° Oost) via de frequentie 12662.75 GHz.(H) met Sym:22.000 en FEC:5/6.De uitzendingen zijn FTA (Free To Air) maar uiteraard kunne abonnees van TV Vlaanderen ook meekijken! 

En voor de radioliefhebbers nog dit.Het is een ware streling voor het oor (én voor elk wat wils) om de diverse digitale radio uitzendingen te beluisteren van de ORF.Ook deze zitten ongecodeerd op de Astra satelliet!  

Satellite Magazine                                   Satellite Magazine

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het mooiste lied van de jaren '90 is "Con te partirò"

Het mooiste lied van de jaren '90 is "Con te partirò"

                de jaren 90

"Con te partirò" van de Italiaanse tenor Andrea Bocelli is door de luisteraars van Radio 2 verkozen tot het beste liedje van de jaren 90. Het nummer voert de Top 90 van de jaren 90 aan die je gisteren kon beluisteren via Radio 2.

"(Everything I do) I do it for you" van Bryan Adams en "Porselein" van Yasmine vullen de top drie aan. Yasmine is net als Will Tura en Clouseau trouwens het best vertegenwoordigd in de lijst, elk met drie songs.

Een derde van de liedjes in de top is van Vlaamse makelij. 1993 is het jaar dat het sterkst vertegenwoordigd is.

De Top 90 van de jaren 90 werd dus gisteren uitgezonden op Radio 2 en sloot de Week van de jaren 90 af.

Wie wegens een of andere reden niet kon (mee) luisteren moet naar de website van Radio 2.'Net gemist' ....zal zeker van toepassing zijn want u vindt de directe link ook onderaan!

                                 logo radio 2

Al mis je natuurlijk wél de kik van de Top 10 die je nu al kent...precies of net hetzelfde als een voetbalmatch zien waar je de uitslag al van kent op voorhand.Maar er blijft altijd de voetbal én het spel en in de muziek is dat precies hetzelfde.Al krijg je dan wél muzikale golven te verwerken. 

                      AndreaBocelli

                                   Andrea Bocelli (foto:2.bp.blogspot.com)

Hoe zag de Top tien er uit?

  1) Con te partirò - Andrea Bocelli

  2) (Everything I do) I do it for you -Bryan Adams

  3) Porselein - Yasmine

  4) Streets of Philadelphia - Bruce Springsteen

  5) Sensualité - Axelle Red

  6) Ik ga dood aan jou - Bart Herman

  7) Nobelprijs - Clouseau

  8) Lift U up - 2 Fabiola

  9) Moa ven toch! - Will Tura

10) Les filles du bord de mer - Arno

                        90

Herbeleef de Top 90 van de Jaren '90!

Herbeluister de eerste editie van de radio 2 Top 90 van de Jaren '90 van uur tot uur! Met Guy De Pré, Kim Debrie en Peter Verhulst.Heb je een stuk van hun marathonhitlijst gemist?

Download HIER  de Top 90 (Excel-bestand).

Of wil je die fantastische lijst van het voorbije decennium nog eens herbeluisteren?

         koptelefoon Klik op de koptelefoon!

pinkend sterretje Lees ook:De week van de jaren 90 op Radio 2 (31/1/10)

pinkend sterretje De website van Radio 2

De Redactie                                               logo De redactie

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC gaat fors inkrimpen

BBC gaat (weer?) fors inkimpen

                               bbc

De BBC gaat fors inkrimpen. De Britse publieke omroep sluit twee radiozenders, halveert haar activiteiten op het internet en gaat fors minder uitgeven aan populaire Amerikaanse programma’s. Dat vertelt directeur-generaal Mark Thompson in de Britse krant The Times. De omroep is volgens hem te groot en moet inkrimpen om ruimte te bieden aan commerciële concurrenten.

                markthompson

                       BBC  directeur-generaal Mark Thompson (foto:digital-tv.co.uk)

De BBC ontvangt jaarlijks bijna 4,5 miljard euro subsidie van de Britse overheid. Het plan is volgens The Times een signaal van de BBC dat het begrepen heeft dat de concurrentie zwaar te duchten heeft van de ingezakte arbeidsmarkt en dat een ‘interventie’ bij de publieke omroep door een mogelijk conservatieve toekomstige regering niet nodig is.

Volgende maand zal Thompson zijn volledige pakket aan maatregelen bekendmaken. Hij belooft dat daarbij de focus komt te liggen op kwaliteit in plaats van kwantiteit. De webredactie van de BBC krijgt in ieder geval te maken met een kwart minder budget en een kwart minder arbeidsplaatsen. Om kritiek van concurrerende tv-zenders en kranten ter harte te nemen gaan de BBC-websites ook meer linken naar de concurrentie. De commerciële tak van het bedrijf, BBC Worldwide, krijgt de opdracht om haar activiteiten meer op het buitenland te richten.

         bbc

                                                                                         Foto:bbc.co.uk

Een aantal digitale radio's van de BBC staan al langer ter discussie waaronder ook BBC Radio 6 Music. Deze populaire muziekzender is echter een geliefd digitaal kanaal, dat ook in België via de satelliet Astra 2 (28,2° Oost) kan worden ontvangen.

                              BBC6

Trouwens,alle (of toch bijna) nationale BBC radio & TV programma's kan je FTA (Free To Air) bekijken én beluisteren in Vlaanderen via de Astra 2 (28,2° Oost) satelliet.

Bovendien vindt u ook op diverse andere satellieten meerdere van hun 'internationale' radio & TV zenders.Bij ons ben je daarvoor best met een schoteltje dat gericht is naar de Hotbird (13° Oost).

pinkend sterretje De BBC website

pinkend sterretje BBC Radio 6music

pinkend sterretje Lees ook: BBC gaat flink snoeien in weddes van directies! (18/7/09)

               

Medianed                                                       logo medianed

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende