31-01-10

Geen geld meer voor maanbezoek!

Geen geld meer voor maanbezoek?

Het ziet er naar uit dat er geen aanhangsel komt aan de viering van 40 jaar maan.

       maan apollo16

                                                                                     Foto:desterren.net

In het begrotingsontwerp voor fiscaal jaar 2011 dat VS-president Barack Obama maandag aan het Congres zal voorleggen, wordt voorgesteld het programma om nog eens Amerikaanse astronauten naar de Maan te sturen, op te geven.

Dat schrijven vrijdag twee in Florida gevestigde kranten, Florida Today en de Orlando Sentinel, onder aanhaling van -anonieme- regeringsfunctionarissen en de Nasa.
 
Het Witte Huis wil dat het ruimtevaartagentschap andere prioriteiten kiest, zoals het uitwerken van commerciële diensten om VS-astronauten haar het ISS te sturen.
 
Hoewel Obama in zijn State of the Union nog aankondigde het mes te zullen zetten in wat hij als niet-essentiële begrotingsposten ziet (discretionary spending), zou de VS-president uitgaan van een verhoging van het budget voor ruimtevaart met zes miljard dollar over vijf jaar.
 
Dat is dan weer ruim onvoldoende om het Constellation-programma te betalen dat toenmalig president George Bush in 2004 lanceerde na de crash van de Columbia het jaar voordien, die een einde maakte aan het shuttleprogramma.
 
Constellation voorziet de terugkeer op de Maan van VS-astronauten tegen 2020, met de bedoeling de satelliet van de Aarde te gebruiken als wipplank richting Mars. Maar zoals wel vaker bij Bush gaapte een afgrond tussen belofte en financiële daad.

       apollo 16 maanbezoek
                                          Maanbezoek (foto:dmfnet.nl)
 
Zoals bij alle geplande "besnoeiingen" (of onvoldoende budgetverhogingen) op aan defensie gerelateerde posten dreigt harde oppositie. In het geval van de maanvluchten wordt de dwarsligger met dienst senator Bill Nelson. Die is dan wel, net als Obama, Democraat, maar vertegenwoordigt Florida en wil niet dat aan de vetpotten voor de Sunshine State wordt getornd.

Geniet dus gewoon verder van het ISS al moet je de komende dagen wel vroeg opstaan !

     ISS passages

Aanbevolen websites

pinkend sterretje De website van heavens-above

pinkend sterretje De website van VRT weerman Frank Deboosere

pinkend sterretje NASA-TV (24/24)

pinkend sterretje Science & Nasa

Het Laatste Nieuws                                   logo hln

tijdsbalkje rood

10:25 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Paus wil nu ook twitterende priesters

De Paus wil nu ook twitterende priesters

De paus heeft priesters opgeroepen meer gebruik te maken van sociale media, zoals blogs, Twitter en Facebook.

       Twitter

                                                                                        Foto: twittermania.nl

In een boodschap van het Vaticaan zegt Benedictus XVI dat priesters via deze media in gesprek kunnen komen met mensen met een ander geloof, en zo het evangelie kunnen verspreiden. Al in het seminarie zouden aankomende priesters de nieuwe media onder de knie moeten krijgen.

In het verleden was de 82-jarige paus vaak negatief over internet, vooral voor wat betreft seks en geweld. Maar nu noemt hij de digitale media een geschenk voor de mensheid, zolang ze maar worden gebruikt voor vriendschap en begrip.

Het Vaticaan heeft sinds vorig jaar een kanaal op YouTube en een Facebook-applicatie.

NOS                                                           logo NOS

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe ‘weerafsluiter’ op komst bij Frank De Boosere?

Nieuwe ‘weerafsluiter’ op komst bij Frank De Boosere?

De zin:"Morgen ben ik er weer met meer weer" is niet meer…ter ziele gegaan dus of op rust?Had u er al acht op geslagen?

       Weerbericht Frank De Boosere in 1939-foto VRT

                  Frank De Boosere tijdens zijn weerpraatje in 1939 (foto:VRT)

Tot voor kort sloot weerman Frank Deboosere zijn weerpraatje op Eén steeds af met de woorden “Morgen ben ik er weer met meer weer”, maar daar is hij onlangs mee gestopt.

“Ik sluit mijn weerpraatje op MNM nog altijd op die manier af, maar op televisie ben ik er inderdaad mee opgehouden”, zegt Deboosere. “Het is de kijkers blijkbaar ook niet ontgaan, want ik heb al heel wat mails van mensen gekregen die het heel erg vonden.”

“De reden? Ik had er genoeg van en dus is het tijd voor iets nieuws. Wat het straks gaat worden, weet ik nog niet. Het is de bedoeling om het levendig en spontaan te houden. Ik wil het voor de kijkers en mezelf spannend houden.”

‘Morgen is Sabine  aan de beurt ‘ hoor ik nog vrij regelmatig.Hoe Frank deze opgebouwde zin zal gaan wijzigen is ons nog niet bekend.We zullen extra luisteren….

pinkend sterretje De website van Frank De Boosere

listenlive Tomas De Soete belt effen Frankop om uitleg en doet suggesties (VRT audio)

De Redactie                                              logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De week van de jaren 90 op Radio 2

De week van de jaren 90 op Radio 2

                   1990-1999 blog

Het lijkt allemaal niet zo heel ver van ons af, deze terug in de muziektijd.En toch lag dat tijdperk in de vorige eeuw, een mens staat daar niet direct bij stil.Maar dank zij de muziek kan je wel eens terugdenken aan deze muziek van een eeuw geleden.En met de muziek komen er ongetwijfeld ook herinneringen aanzetten! Was dat trouwens ook niet de tijd dat BRT2 werd omgedoopt tot Radio 2 met al zijn omwentelingen? Precies hetzelfde maar helemaal anders…de steengoeie bandopnemers verdwenen in de studio, de jinglemachines verdwenen en hier en daar bleef er nog wel een platendraaier achter…De schermen met de daarbij horende computers deden hun (blijde) intrede met de daarbij horende pinklichtjes.Alsof het alle dagen kerstmis geworden was…

              de jaren 90

Maar goed, het is weer bijna zo ver.We vermelden het nu al op deze blog omdat je het programma van die muziekweek kan mee helpen samenstellen.Later komen we er ongetwijfeld wat uitvoeriger op terug.

                   1990-1999-band

Tussen 22 en 26 februari is het Week van de Jaren 90. Op vrijdag sluiten ze af met een onoverkomelijke top 90 van de jaren 90. En u zelf stelt die samen!

       radio 2 Oost-Vl Gent techniek

            Technieker in actie bij Radio 2 Oost-Vlaanderen Gent (foto:gent.be)

De jaren '90 lijken dus voor velen onder ons misschien nog niets eens zo ver weg, maar toch duiken her en der de eerste lijstjes op. De muziek, de kleding, de films van toen... Er worden zelfs heuse jaren 90 feestjes opgezet!

Welke nummers uit de jaren 90 zijn jou bijgebleven? Weke artiest of groep heeft volgens jou het decennium gekleurd?

Laat het hen weten bij Radio 2! Stem mee en stel samen met duizenden andere Radio 2 luisteraars voor hun allereerste Top 90 van de Jaren 90 samen!

KLIK HIER EN STEM!
(Schakel een eventuele popup-blokkering uit of je krijgt het stemformulier voor de Top 90 van de Jaren 90 niet te zien!)

Radio 2 bedankt u nu al voor het stemmen, ze is en blijft vrijblijvend.Een stemhokje hoeft niet, laat staan een rood potlood !

En vergeet zeker op 26 februari niet te luisteren! Tussen 12 en 20 uur krijg je te horen of jouw favoriete nummers een plaatsje hebben veroverd in de eerste Top 90 van de Jaren 90 van Radio 2!

Wat je vandaag nog kan doen vergeet je morgen niet.Denk even diep na en stem meteen!

                                logo radio 2

Radio2

tijdsbalkje rood

 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

‘The Best Of’ op Radio 2 (NL) vanaf morgen

‘The Best Of…’ op Radio 2 (NL) vanaf morgen

       The best off radio 2 NL
 

Vijf decennia popmuziek komen in één week voorbij tijdens ‘The Best Of…’ op Radio 2.

Popmuziek

Vanaf morgen maandag 1 februari tot en met vrijdag 5 februari raast Radio 2 door 50 jaar popmuziek. Iedere dag staat het radiostation stil bij een ander decennium aan de hand van grote hits en bijzondere platen uit dat tijdperk.

Decennium

Morgen, maandag 1 februari, gaat Radio 2 van start met het beste uit de sixties, op dinsdag het beste uit de roemruchte seventies, woensdag The Best Of the eighties, donderdag de nineties en op vrijdag The Best of 2day. Die dag draait Radio 2 de favoriete muziek van de afgelopen tien jaar. Tijdens ‘The Best Of…’ besteden alle programma’s aandacht aan vijf decennia popmuziek.

Zo ontvangt De Heer Ontwaakt elke dag een mystery guest. In de Gouden Uren draait Radio 2 elke dag drie uur lang verzoekplaten van luisteraars uit het decennium van de dag. Bij Schiffers.FM komt deze week elke dag een bekende Nederlander op bezoek met een passie voor het centrale dagdecennium en het programma presenteert een dag Top 5, waarbij muziek- en afgeleide modestijlen centraal staan. In de Gouden Greep draait de hitcarrousel alleen maar nummer 1 hits.

The Best Of...
1 t/m 5 feb.
Radio 2

pinkend sterretje Website Radio 2 NL

Hoe Radio 2 (NL) ontvangen in Vlaanderen?

                          afstemschaal jaren 60 radio

Radio 2 (Nederland) kan u op FM en DAB/DVB-T in Vlaanderen ontvangen als u in een grensstreek woont met Nederland.Het kan echter ook in Vlaanderen met de analoge (radio) kabel (FM kwaliteit) van Telenet.Wie abonnee is van TV Vlaanderen kan het ook via satelliet.Er is natuurlijk nog het internet.

Een overzicht van de Radio 2-frequenties per provincie in Nederland:

Friesland: 88.0 MHz en 92.9 MHz
Groningen: 88.0 MHz
Drenthe: 88.0 MHz
Overijssel: 88.0 MHz en 104.6 MHz
Gelderland: 88.2 MHz, 92.6 MHz en 104.6 MHz
Flevoland: 88.0 MHz en 92.6 MHz
Utrecht: 92.6 MHz
Noord-Holland: 92.6 MHz en 92.9 MHz
Zuid-Holland: 92.6 MHz
Zeeland: 92.6 MHz en 97.8 MHz
Noord-Brabant: 88.2 MHz en 92.6 MHz
Limburg: 88.2 MHz, 93.4 MHz en 97.2 MHz

                           logo Radio2 nederland

Radio 2

tijdsbalkje rood 

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Roos Van Acker terug op Studio Brussel én op Eén !

Roos Van Acker terug op Studio Brussel én op Eén !

Roos Van Acker presenteert vanaf eind maart op Eén samen met Sofie Van Moll "De weekendshow". Haar exclusiviteitscontract met VT4 is afgelopen. "Ik ben gewoon een vrije vogel", vertelde de presentatrice op Studio Brussel.

                      roos
      
                             Roos Van Acker (foto:nl.netlog.com)

In de krokusvakantie vervangt Van Acker ook opnieuw Tomas De Soete op Studio Brussel. "Ik hang niet meer vast aan een bepaalde zender."

In "De weekendshow" op Eén zullen Van Acker en Van Moll de wensen van de Eén-kijker "op een zeer fijne manier" proberen te vervullen.

Op VT4 presenteerde Van Acker onder meer "Peking express", "Expeditie Robinson" en "Hole in the wall".

listenliveIk ben gewoon een vrije vogel" (Audio VRT Studio Brussel)

                     een  logostubru

De Redactie                                                   logo De redactie

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-10

Betaalsite met verhalen van staat Disney online!

Betaalsite met verhalen van Disney staat online!

       disney digital book 1

Disney heeft onlangs een website gelanceerd waarop kinderen via een online abonnement de verhalen van de belangrijkste figuren kunnen raadplegen.

Het bedrijf wil hiermee naar eigen zeggen "ingaan op de vraag om kinderen op een trendy manier de kans te geven om het leesplezier te ontdekken in een interactieve, solide en beschermde omgeving". Maar uiteraard is dit ook een nieuwe manier om munt te slaan uit de bestaande voorraad verhalen.

Een abonnement op de site (onderaan vindt u de directe link) kost maandelijks zo'n 6,15 euro. Voor dat bedrag kunnen 3 kinderen van hetzelfde gezin online Disneyboeken lezen.

De verhalen worden op de site voorgelezen. Er is ook een online woordenboek raadpleegbaar en kinderen kunnen hun eigen verhaal creëren met Disneyfiguren.

pinkend sterretje Meteen naar de Disney website

DeRedactie                                                logo De redactie

tijdsbalkje rood

21:39 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC 's weervrouw was (bijna) te laat op het werk!

BBC 's weervrouw was (bijna) te laat op het werk!

                                  bbc-news

Vanmorgen was het hier wéér sneeuwruimen voor de deur.Nu we hadden direct geen verplichtingen dus het kwartiertje stoepvegen had direct geen gevolgen...Maar bij anderen kan dat dus wél zijn applicaties teweegbengen.Ook voor een weervrouw.En bij de BBC gaat dit weerpraatje blijkbaar nog rechtstreeks ook, niks vooraf opgenomen en uitgezonden!Dat heeft ook zijn negatieve kantjes.

Te laat komen op het werk, het overkomt iedereen wel eens, maar voor Louise Lear was het wel heel genant. Lear, de weervrouw van de BBC, was te laat voor haar eigen weerbericht tijdens het hoofdjournaal.

Tijdens de afkondiging van het journaal blijkt dat Lear nog niet op haar plaats staat. De nieuwslezeres praat de tijd dan maar zelf vol en zegt lacherig: "Ik zou het zelf kunnen doen, maar ik heb geen idee welk weer het wordt."

Wanneer Lear dan uiteindelijk toch in beeld verschijnt, blijkt ze nog niet helemaal aangekleed. Terwijl ze snel haar blouse dichtknoopt en zich verontschuldigt, begint ze toch met haar presentatie en die was traditioneel Brits: "Regen voor iedereen."

              

Een 'nostalgisch' weerberichtje van (wijlen) weerman Armand Pien (1986) 

             

Nu ja, regen...van regen komt sneeuw, zeker in de winter.

Veeg en rij vandaag veilig!

De Redactie                                               logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

 

10:03 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Radio PROS Muziekmuseum vandaag

De speellijst van het Radio PROS Muziekmuseum vandaag

                 header

Het Radio PROS Muziekmuseum (semi non-stop) kan u beluisteren tussen 12 en 14 uur iedere zaterdag (live uitzending !) via de frequentie 105.8 FM.Het kan ook wereldwijd via de livesteam (Winamp MP3).Voor de website klik op het logo hierboven of op het logo rechts op de blog.

Plaataanvragen en suggesties mogen en kunnen via pieter@radiopros.be . Zelfs 78-toerenplaten zijn toegelaten,we beschikken over een vrij groot platenassortiment!

               radio luisteren in 1927
    

                                      Deel 1 van 12 tot 13 uur

      1)The Everly Brothers-Bird Dog-1958
      2)Cliff Richard-Chi la sa-1965 (Italiaanse versie)
      3)Jodie Sands-With All My Heart-1957

      4)Asessa Harris-A Rockin'Good Way-1959
      5)Fats Domino-Margie-1959
      6)The Cats-Jukebox-1965

      7)Johnny Lyon-Sophietje-1965
(Engelse versie)
      
8)Lulu-I'm A Tiger-1968
      9)Dolly Dots-Tell It All About Boys-1979

    10)Petula Clark-Prends garde à toi-1964
    11)Bruno Majchereck & Die Regento Stars-Oh Donna Clara-1963
    12)Will Ferdy-Christine-1968

    13)Marie Laforet-Yvan, Boris et moi-1966
    14)Classics-Yellow Sun Of Equador-1974 (Duitse versie)
    15)Buddy Nox-I Ain't Sharin'Sharon-1959

    16)Peter Kent-For You Love-1980

                         radio luisteren in keuken 1926


                                      Deel 2 tussen 13 en 14 uur

      1)Gus Bachus-Oh Suzanna
      2)Paul Da Vinci-Your Baby Ain't You Baby Anymore-1974
      3)Vicky Leandros-Come What May-1972 (Engelse versie)

      4)John Fogerty-Bad Moon Rising-1973 (Live)
      5)Juliane Werding-Stimmen In Wind-1986
      6)Sheila-Le folklore Americain-1965

      7)Bobby Solo-Adios Muchacho Goodbye-1966
      8)Paul Anka-Puppy Love-1960
      9)Wallace Collection-Daydream-1969
  
    10)Engelbert Humperdinck-A Mann Whithout Love-1968
    11)Picknicks-I'm Alone Forever-1968
    12)Claude François-Laisse moi tenir ta main-1963

    13)Jack Jersey-Lonely Me-1977
    14)Fiction Factory-Feels Like Heaven-1984
    15)Johnny Preston-Feel So Fine-1958

    78-toerenplaat van de week

                      78-toerenplaat van de week -grammofoonnaald

    16)Rudi Schuricke-Traumorchester-78RPM/1940/Polydor

 tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De energiebesparende maatregelen van google

De energiebesparende maatregelen van google !

Onder het mom van 'power to the people' kondigt Google op zijn blog aan bezig te zijn met gereedschap dat het eenvoudig moet maken om energieverbruik in huis te meten.

               GoogleOrg Blog

De Google Powermeter moet praten met intelligente elektriciteitsmeters en energiebesparingstoepassingen om vervolgens de verzamelde informatie op de iGoogle homepage te laten zien.

Google stelt dat er op dit moment wereldwijd ongeveer veertig miljoen intelligente elektriciteitsmeters in meterkasten wereldwijd geïnstalleerd zijn. De verwachting is dat dit er in de komende jaren honderd miljoen worden.

Door de pieken en dalen in verbruik te laten zien, moet het eenvoudiger worden voor consumenten om uit te vinden welke apparaten veel stroom verbruiken, en vooral welke sluipverbruikers goede besparingen kunnen opleveren.

               Info-graphic

Ed Lu, van het ingenieursteam dat de applicatie maakt, verwacht dat het gemiddelde Amerikaanse huishouden tussen de tien en vijftien procent kan besparen op verbruik. Als Amerikaanse huishoudens hun verbruik met tien procent terugbrengen is dat het equivalent van acht miljoen auto's minder op de weg.

pinkend sterretje De Google Blog !

ZDNet                                        ZDNet-Logo

tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende