31-12-09

Tip: Kijk misschien wat naar EarthTV !

Tip: Kijk misschien wat naar EarthTV !

24/24 via 80 webcamera's  live...   

       Live beelden
                           flach 2 Klik op de afbeelding en geniet !

Earth TV is gespecialiseerd in wereldwijd live panorama beelden vanaf de mooiste locaties.Deze worden ook uitgezonden op verschillende TV zenders.Momenteel ziet u zelfs de mooiste nieuwjaarsplaatjes...want op sommige plaatsen is het al 2010 !

Momenteel is het wél enorm druk en de site heeft op sommige momenten te maken met overcapaciteit.De vraag is blijkbaar véél groter dan het toegestane aanbod.Blijven proberen is de opdracht, wij genoten ook al van de schitterende beelden!

                                earth tv

pinkend sterretje Website Earth TV

tijdsbalkje rood
  

19:28 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Roos van Ann Christie op één bij Radio Twéé !

De Roos van Ann Christie op één bij Radio Twéé !

                     annchristy

                     roos

De luisteraars van Radio 2 hebben alweer voor "De roos" gekozen als ultieme klassieker in de eindejaarslijst 1.000 Klassiekers van de VRT-radiozender. ABBA staat met 14 nummers in de lijst. "Dancing queen" staat op drie.

In de eindejaarslijst 1.000 Klassiekers gaat Radio 2 op zoek naar de beste liedjes van de laatste 60 jaar.

De luisteraars blijven massaal voor "De roos" van Ann Christy kiezen als ultieme klassieker. "Summer of '69" van Bryan Adams eindigde op plaats twee en ABBA vervolledigt de top drie met de hit "Dancing queen".

Adamo (4 - Inch allah) en Will Tura (9 - Eenzaam zonder jou) staan ook in de top tien. ABBA was het best vertegenwoordigd in de eindejaarslijst met veertien liedjes. De meest genoteerde Belg is Adamo, goed voor 12 nummers in de lijst.

Zes dagen telden Dieter, Guy, Peter en David af van 1000 naar 1

Top tien der 1.000 Klassiekers

  1. De roos - Ann Christy
  2. Summer of '69 - Bryan Adams
  3. Dancing Queen - ABBA
  4. Inch allah - Adamo
  5. Child in time - Deep Purple
  6. You're the first, the last, my everything - Barry White
  7. Bad moon rising - Creedence Clearwater Revival
  8. Spanish eyes - Al Martino
  9. Eenzaam zonder jou - Will Tura
10. Paradise by the dashboard light - Meat Loaf

                          1000 klassiekers

pinkend sterretje De volledige lijst en véél meer via Radio 2

De Redactie                                logo De redactie

tijdsbalkje rood

18:29 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat schaft de Nederlandse radiopot op Sylvester & Co?

Wat schaft de Nederlandse radiopot op Sylvester & Co?

Als we effen over het radiomuurje gaan kijken is er daar bij de 'Ollanders' wel wat variatie.Keuze te over zo te zien! Al is het bij ons in Vlaanderen niet veel anders! Vele Nederlandse radio programma's kan je ook alhier beluisteren, hetzij via FM (grensstreek),satelliet en natuurlijk het internet.De landelijke radiozenders aldaar sluiten elk op hun eigen wijze het jaar af. Op veel zenders zijn jaaroverzichten, van zowel het nieuws als muziek, en eindejaarslijsten te horen. Hierbij een overzicht van de programma's die de zenders vandaag en morgen uitzenden.We vonden het lijstje via Radiofreak. 

Radio 1
De publieke nieuws- en sportzender sluit de Decennium10Daagse af door terug te blikken op het nieuws van het afgelopen jaar. Gedurende dag wordt stil gestaan bij onder meer de economische crisis en de aanslag op Koninginnedag. Het programma Decenniumlunch zendt vanaf 12:15 uur live uit vanuit Apeldoorn. Tevens is de ontknoping van de Decennium Top 100 te horen.

Op Nieuwjaarsdag blikt Radio 1 vooruit. Van 9:30 tot 12:00 uur presenteren Elsbeth Gruteke en Sven Kockelman Nederland in 2009. In dit programma zoeken zij het antwoord op de vraag: Hoe staat Nederland er over tien jaar voor op het gebied van economie, werken, wonen en samenleven?

Aansluitend is vijf uur lang de Grote Nieuwjaarsshow te horen. Ieder uur belichten presentatoren Tessel Blok en Simone Weimans het nieuwe jaar vanuit een ander thema: kunst en cultuur, sport, economie, binnenlandse en buitenlandse politiek. Te gast zijn onder meer zangeres Wende Snijders, cabaretier Guido Weijers, regisseur Eddy Terstal en Jeltje van Nieuwenhoven.

Radio 2
Op Radio 2 is vandaag zoals ieder jaar de ontknoping van de
Top 2000 te horen. Even voor middernacht wordt de nummer 1 gedraaid: 'Bohemian Rhapsody' van Queen. Direct daarna is 'Top 2000 In Concert' te horen. Van vrijdag 1 januari 02:00 uur tot en met zaterdag 2 januari 06:00 uur zijn de nummers te horen die de lijst net niet haalden.

Ook op televisie is er volop aandacht voor de Top 2000 op oudejaarsavond. Op Nederland 3 presenteren Matthijs van Nieuwkerk en Leo Blokhuis om 19:30 uur de laatste Top 2000 á gogo. Vervolgens presenteert Jörgen Raymann We love Top 2000 waarin hij op zoek gaat naar verhalen van gewone mensen. Vanaf 21:30 uur is het Top 2000 Jaaroverzicht te zien, gepresenteerd door Daphne Bunskoek en Leo Blokhuis. Het jaar wordt op Nederland 3 afgesloten met Top 2000 in Concert.

3FM
3FM draait vandaag de meest aangevraagde platen van 3FM Serious Request tijdens de ontknoping van de Top Serious Request. Op nummer 1 staat Ryan Shaw met It Gets Better; Paul Rabbering draait deze plaat even voor 18:00 uur.

Direct daarna wordt twee uur lang het jaaroverzicht van NOS Headlines uitgezonden: Zappen Door 2009. Om 20:00 uur is de 3FM Jaarmix van DJ Sandstorm te horen. Een uur later blikken Michiel Veenstra en Eric Corton nog één keer terug op 2009. Van 23:00 tot 04:00 komt 3FM live vanaf Extreme Re:Creation. Ajouad El Miloudi presenteert deze speciale uitzending van The Sense Of Dance.

Aan het einde van de Nieuwjaarsnacht is Bert van Lent te horen met TurbuLent, gevolgd door de ochtendshow met Thymen Wabeke. Op Nieuwjaarsdag zendt 3FM uit volgens de zondagsprogrammering met onder meer de De Radioshow van Bart en Jouw WeekendFinale!

Radio 538
Jens Timmermans en Jeroen Nieuwenhuize blikken op Radio 538 vandaag terug op muziek van het afgelopen jaar in het Top 40 jaaroverzicht. Tussen 10:00 en 18:00 uur is de Top 100 van 2009 te horen.

Tussen 18:00 en 21:00 mixt Martin Pieters de beste platen van de afgelopen tien jaar aan elkaar in de 538 Decade Mix. Vervolgens wordt het jaar afgesloten door Frank Dane. 

's Nachts wordt de Decade Mix herhaald en is vervolgens de Powermix met Dennis Verheugd te horen. Morgen zendt Radio 538 de normale programmering uit.

Q-music
Q-music sluit het jaar op foute wijze af. Na de ochtendshow met Daniël Smulders presenteren Gijs Staverman en Wouter van der Goes de Foute 111 van afgelopen jaar. Tussen 18:00 en 19:00 uur is 'De Foute Mix' te horen. Daarna is non-stop muziek te horen.

Sky Radio
De beste number 1 hits allertijden worden non-stop gedraaid op Sky Radio vandaag. Van 11:00 tot 18:00 uur is de
Nr. 1 Top 101 te horen. De lijst wordt aangevoerd door Robbie Williams met 'Feel'.

Radio Veronica
Sinds maandag herhaalt Radio Veronica de 90's top 590 uit april. Vandaag is ontknoping van de lijst te horen. Gun N'Roses staat op nummer 1 met 'November Rain', deze wordt tegen 19:00 uur uitgezonden.

Slam!FM
Slam!FM herhaalt tussen 9:00 en 10:00 uur een deel van de Grandmix 2008 van Ben Liebrand. Vervolgens zijn de beste platen van de afgelopen tien jaar te horen in de Slam!FM Decade Days.

Tussen 18:00 en 21:00 uur is de Grandmix 2009 te horen. Vervolgens luiden Daniël Lippens en Ivo van Breukelen het jaar uit.

Kink FM
Op Kink FM is van 7:00 tot 17:00 uur de ontknoping van de herhaling van de 'Kink 1400' te horen. De lijst wordt aangevoerd door 'Black' van Pearl Jam.

Van 18:00 tot 1:00 sluit Diederik van Zessen het jaar af met Kink FM Uitklokken. Van 18:00 tot 23:00 uur doorloopt de dj chronologisch de muziek van de afgelopen vijftig jaar. Vervolgens bepaalt de luisteraar een uur lang met welke muziek het jaar moet worden uitgeluid. Het eerste uur van het nieuwe jaar is dansmuziek te horen.

Op Nieuwjaarsdag herhaalt de alternatieve zender van 6:00 tot 22:00 uur continu non-stop de Kink 100 van 2009.

Radio 10 Gold
Na vier weken sluit Radio 10 Gold de Top 4000 af. Tot 19:00 uur zijn de laatste platen van de eindejaarslijst te horen. Het jaar wordt uitgeluid met Radio 10 Gold Disco Classics van 19:00 tot 2:00 uur.

HitRadio
Juri Verstappen heeft de HitRadio Jaarmix 2009 gemaakt. De mix bestaat uit ongeveer veertig platen en is vandaag tussen 18:00 en 19:00 uur te horen.

RadioFreak                                                logo radiofreak

tijdsbalkje rood

11:23 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Afbreken kersttoespraak Koningin is ONTSLAG !

Afbreken kersttoespraak Koningin is ONTSLAG !

“Two words: Bor-ing”, daarmee maakte de Britse dj Tom Binns vrijdag halverwege een eind aan de toespraak van de Engelse Koningin. Hij maakte nog een grap, om vervolgens een plaatje van Wham! in te starten. Bij BRMB, een radiozender uit Birmingham, kunnen ze niet lachen om de grap van de presentator en komiek. “Dit kunnen we niet tolereren, of het een grap was of niet”, aldus de programmadirecteur van Onion Media, eigenaar van BRMB. ”Tom zal niet meer te horen zijn op onze stations.”

                            tombinns

                                      dj Tom Binns (foto:comedycv.co.uk)

Volgens Orion Media heeft “een klein aantal” luisteraars geklaagd over de grap van Binns. Die zegt zelf maar één negatieve en vooral positieve reacties te hebben gekregen. Bovendien was het niet zijn bedoeling om de Koningin te schofferen, zegt hij. De toespraak werd per ongeluk uitgezonden, er zou eigenlijk een nieuws-bulletin geklonken moeten hebben. “Ik wist niet hoe lang de toespraak door zou gaan en ik ben niet getraind in het maken van redactionele beslissingen”, vertelt Binns. “Ik besloot er een grap van te maken en zei: ‘Two words: Bo-ring’.”

Volgens de presentator is zijn ontslag een voorbeeld van de angst die bij de zenderbazen heerst voor toezichthouders sinds ‘Sachsgate’. In 2008 belden de bekende radio- en tv-makers Russel Brand en Jonathan Ross tijdens een programma op BBC Radio 2 met acteur Andrew Sachs en maakten ‘ongepaste opmerkingen‘ over diens kleindochter. Jonathan Ross werd geschorst en zijn baas stapte op.

                                    brmb

pinkend sterretje Website BRMB radio

pinkend sterretje Lees ook:Queen plaatst kerstboodschap nu ook op YouTube (26/12/07)

Medianed                                                    logo medianed

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio 5 (NL) en de RKK programmatie

Radio 5 (NL) en de RKK programmatie

Op deze blog hebben we het nogal dikwijls eens over Radio 5 (Nostalgia) de (nationale) seniorenzender van en bij onze Noorderburen.Meestal gaat het over de gewone weekdag (dag) programma's.Over het weekend én de avondeditie valt weinig te zeggen, laat staan te vertellen.Trouwens er gaan in Nederland stemmen op om de seniorenzender én zijn dagprogramering gewoon door te trekken naar de avond én het weekend.Programma's die niet thuishoren op de zender (zenderformat) zouden naar de nieuw op te richten Radio 7 gaan (enkel via het internet).Maar zo er is het allemaal nog niet.En vrij uitzonderlijk is er dan toch nog eens wat nieuws te melden van Radio 5 want er is al een stukje vernieuwing in het vooruitzicht.

                              RKK logo

De RKK gaat in januari zijn programmering op Radio 5 vernieuwen. Een aantal programma's, zoals de radiomis, verdwijnt. Daarvoor in de plaats komen onder andere nostalgische praat- en muziekprogramma's. De programmering wordt daarmee aangepast aan het profiel van Radio 5. Dat heeft Leo Fijen, hoofd van afdeling Godsdienst & Cultuur van de KRO, die productiehuis is voor alle RKK-programma’s, vandaag bekendgemaakt.

Vanaf 3 januari zal Hans van Willigenburg (jawel, de TV omroeper-foto- van toen én radiopresentator van talrijke programma's op Radio 1 van de KRO) het nieuw programma 'De zondag van Van Willigenburg' presenteren. Het wordt rechtstreeks van 11:00 uur tot 13:00 uur uitgezonden vanuit het Noordhollands Koffiehuis in Amsterdam.

                           Hans vanWilligenburg in 1984
                        Hans van Willigenburg in 1984 (foto:beeldengeluidwiki.nl)

Tom Dirks presenteert vanaf volgende maand elke zondag van 13:00 tot 14:00 uur het RKK Platenparadijs, met herkenbare muziek uit de jaren '50, '60 en '70. Zondagmiddag om 14:00 uur volgt RKK ZinSpelen, met aandacht voor kunst, cultuur, gregoriaans en poëzie. Zondagavond laat zal Gerard Klaasen op Radio 5 bekende Nederlanders bevragen op de zin van het bestaan en dat larderen met nostalgische muziek. Dat gebeurt in het programma Andersdenkenden, dat vanaf 3 januari wordt uitgezonden van 23:00 tot 24:00 uur.

                gerard
                                        Gerard Klaasen (foto:rkkerk.nl)

"De nieuwe opzet van RKK-zendtijd op Radio 5 betekent ook het einde van een aantal programma’s die grote waarde hebben gehad in de afgelopen tien jaar of nog veel langer", zo meldt de RKK. "Zo wordt afscheid genomen van Het Klooster, Verum Bonum Pulchrum en tal van projecten in de avondprogrammering."

Meest opvallende verandering is het verdwijnen van de eucharistieviering op Radio 5. Die kwam de afgelopen 85 jaar wekelijks uit het gehele land en had grote betekenis voor vooral ouderen die aan huis of bed gekluisterd zijn. Die behoefte vervalt, nu RKK-zendtijd zich op televisie meer gaat profileren met een wekelijkse eucharistieviering uit alle bisdommen.

                                   logo-radio5

Hoe Radio 5 Nostalgia ontvangen in Vlaanderen?

Via Telenet (analoog) in FM kwaliteit. 

Radio 5 is ook digitaal (uitstekende kwaliteit dus) in vrijwel héél Europa en daarbuiten via satelliet FTA (Free To Air, ongecodeerd) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) en de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6.Ook abonnees van TV Vlaanderen kunnen uiteraard digitaal meegenieten!

Maar OOK op middengolf via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em).Radio  Nostalgia is natuurlijk ook te beluisteren via het internet!

pinkend sterretje Website Radio 5

Radiofreak

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Taks op usb-sticks, mp3-spelers en harde schijven

Taks op usb-sticks, mp3-spelers en harde schijven

Het kon niet achterwege blijven én er was al een tijdje sprake over, het is dus bijna zover.Moderne technieken evolueren.We konden het vernemen via De Morgen maar ook via ZDNet.Mocht je het gemist hebben lees je het hier.

                      kopie

                                                                     Foto: pctuts.be

Voor usb-sticks, settopboxen, mp3-spelers en externe harde schijven moet je als consument vanaf 1 februari een extra kopieertaks betalen.

Omdat de inkomsten op cd's en cassettes zijn gedaald, drong beheersmaatschappij Auvibel aan op een uitbreiding van de taks naar zowat alle digitale systemen. Dat schrijft De Morgen vandaag.

De kopieertaks geldt nu enkel voor onder meer blanco cd's en dvd's. Maar deze wordt uitgebreid naar vrijwel alle digitale informatiedragers, waaronder usb-sticks, externe harde schijven, mp3-spelers, en ook smartphones.

Voor een Ipod met een flashgeheugen van 64 gigabyte wordt binnenkort een kopieertaks van drie euro aangerekend. Wie denkt aan een harde schijf van meer dan 1 terabyte, moet negen euro extra betalen.

                     usbstick

De nieuwe regeling werd goedgekeurd door de ministerraad, op voorstel van minister van Economie Vincent Van Quickenborne.

De Morgen via ZDNet                                  Logo ZDNet België

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hessischer Rundfunk verdwijnt van middengolf

Hessischer Rundfunk verdwijnt van de middengolf

Terug een toch wel vrij bekende radio die stopt met zijn middengolfuitzendingen.Nu, in Midden-Vlaanderen is de zender in principe ook alleen maar te ontvangen in de donkere uren.De onvangst zal elders dan weer wat beter zijn.Vandaag kan u de laatste keer gaan proberen om de zender te capteren.  

                                         HR logo

De publieke omroep voor de Duitse deelstaat Hessen verdwijnt dus ook van de middengolf.Vandaag donderdag 31 december zal de Hessischer Rundfunk (hr) voo het laatst te horen zijn op AM 594 kHz. De omroep moet forse besparingen (bezuinigingen) doen tot 2012.Het gaat om miljoenen euro's.Tja, en stroomverslindende zenders kunnen dan ook maar best het zwijgen opgelegd worden, zeker als er andere mogelijkheden zijn.Blijkbaar ook goed voor de Kyoto (en andere) normen en dus twee vliegen in één klap. 

Overigens was de middengolfzender van hr maar van start gegaan in 1978 via de 594 AM. Er wordt uitgezonden vanaf twee locaties: Hoher Meißner (met 90 kW) in het noordoosten van Hessen en Frankfurt am Main (met 250 kW) in het zuiden van Hessen.Sedert 2004 hoor je op deze frequentie Hr-Info, daarvoor werd er wel eens gewisseld van uitzendgenre én radio. 

Niet onbelangrijk toch om weten is (was dus) dat naast het gewone programma van hr-Info, 's avonds enkele programma’s in buitenlandse talen (o.a. Grieks, Italiaans en Spaans) worden (werden dus) uitgezonden. Daar zou nu uiteraard een einde aankomen.Hr-Info blijft wel gewoon via FM, satelliet (Free To Air via de Astra 1 op 19,2° Oost) en internet te ontvangen.

               hr radiogebouw

pinkend sterretje De website van de Hessischer Rundfunk

RadioNL                                                     Radio NL (nieuw)

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-09

Radio1 (NL) met speciale nieuwjaarsshow!

Radio1 (NL) met speciale nieuwjaarsshow!

De radio's doen tegenwoordig erg goed hun best om in de gratie te vallen van hun luisterpubliek.Van oud naar nieuw geeft blijkbaar extra impulsen.De ene top volgt de andere op (zowel in het binnen-als buitenland)...maar er zijn uitzonderingen, zoals b.v.Radio 1 in Nederland.Die gooien het over een héél andere boeg.En als u in Vlaanderen niks kan vinden mag u altijd eens gaan luisteren over het muurtje want radio kent geen grenzen! 

        radio studio de smet

              Radio technieker in de Amsterdamse Studio Desmet (foto:thetunes.hyves.nl)

Het nieuwe jaar wordt op Radio 1 ingeluid met de Grote Nieuwjaarsshow op 1 januari, een vijf uur durende uitzending van VARA, AVRO, NCRV en VPRO. Daarin zijn onder meer te gast: zangeres Wende Snijders, cabaretier Guido Weijers, regisseur Eddy Terstall, Jeltje van Nieuwenhoven, cabaretier en politicus Jacques Bral, politiek analisten Ruth Oldenziel, Otto Holman en Henk Schulte Nordholt, sportverslaggevers Raf Willems en Marije Randewijk en economisch analisten Joop Schippers en Danny Mekic.

Ieder uur belichten presentatoren Tessel Blok en Simone Weimans het nieuwe jaar vanuit een ander thema: kunst en cultuur, sport, economie, binnenlandse en buitenlandse politiek. Onder meer Ellen ten Damme, Vincent Bijlo en Seth Gaaikema verzorgen optredens tijdens de uitzending.

De Grote Nieuwjaarsshow wordt uitgezonden vanuit de Amsterdamse Studio Desmet (foto) aan de Plantage Middenlaan in Amsterdam van 12.00 uur tot 17.00 uur. Publiek is welkom tijdens de uitzending om de gesprekken en optredens live te volgen.

                                  Logo radio 1

Over Radio1 (NL)

Radio 1 is de nieuws- en sportzender van de Publieke Omroep. Zeven dagen in de week, 24 uur per dag, de snelste nieuwsvoorziening in de ether en op de kabel. Onlangs is Radio 1 compleet vernieuwd. De actuele nieuwsvoorziening op Radio 1 is daardoor nog dynamischer, sneller en breder geworden. Het Radio 1 Journaal is vernieuwd en er zijn nieuwskwartieren en nieuwsflitsen ingevoerd. Diepgaande, uitgebreidere thema’s worden nu vooral in de middag en het weekend uitgezonden; op een moment dat de luisteraar meer aandacht voor een item heeft. In de ochtend worden vooral kortere items gepresenteerd.

Het Radio 1 Journaal heeft een uitgebreid correspondentennet over de wereld en een goed geïnformeerde redactie in Den Haag. De verslaggevers van het Radio 1 Journaal laten dagelijks hun reportages horen uit alle delen van Nederland. Bij grote en kleinere nationale en internationale kwesties heeft het Radio 1 Journaal zijn eigen deskundige ooggetuigen.

De achtergronden bij het nieuws worden dagelijks via diverse rubrieken toegelicht. AVRO, EO, KRO, NCRV, NPS, TROS, VARA en VPRO werken op Radio 1 samen om het pluriforme geluid van de Nederlandse samenleving in al zijn schakeringen goed over het voetlicht te krijgen.

Ook bij sport is Radio 1 de eerste. Dagelijks met sportbulletins in het Radio 1 Journaal en met uitzendingen van Langs de Lijn. Bij alle belangrijke sporttoernooien is Radio 1 aanwezig met rechtstreekse verslagen.

                Publiek in radio studio tijdens opnamen

Uit de (middengolf) radiotijden van toen Hilversum 1.Het publiek in de radio studio,pure nostalgie!

Hoe Radio 1 (Ned) ontvangen in Vlaanderen?
 
Radio1 (Nederland) is op FM (via de ether) in grote delen van Vlaanderen goed tot vrij goed te ontvangen.De FM frequenties liggen blijkbaar nogal goed voor deze radiozender en krijgt blijkbaar geen weerstand van andere zenders onderweg, tenminste toch voor één van hun frequenties.
.
Zelf ontvang ik (in de streek rond Aalst), de Nederlandse zender via een GEWONE (transistor) radio met behulp van de sprietantenne, dank zij de FM-zender uit Roosendaal (Ned) op 87.6 MHz.Meestal moet ik wél de ruis onderdrukken via de mono knop maar de ontvangst is GOED te noemen.In de grensstreken zal je natuurlijk ook kunnen genieten van de Nederlandse digitale (FTA) frequenties via DAB en DVB-T (KPN).
.
De uitzendingen van Radio 1 (Nederland) zijn ook FTA (Free To Air) en digitaal te ontvangen via de ASTRA 1 (19,2° Oost) satelliet in Europa en nog een stukje daarbuiten.De frequentie is 12.574 GHz.(H) met Sym:22.000 en FEC:3/4.
Abonnees van TV Vlaanderen kunnen dus ook zonder problemen afstemmen op de Radio 1 (NL) uitzendingen via de Astra 1.De zender zit bovendien ook bij de analoge (radio) kabel (FM kwaliteit) van Telenet.En tenslotte is er ook nog het internet.

pinkend sterretje Website Radio 1 (Nederland)

pinkend sterretje De FM radio frequenties van Radio 1 (NL)

Bron: NPO via Broadcast Magazine    logo broadcast magazine

tijdsbalkje rood

22:12 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Buitenlandse goksites zijn taboe!

Buitenlandse goksites zijn taboe!

                          gokken

Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) zal onder de nieuwe wet op kansspelen gokwebsites zonder Belgische vergunning blokkeren. Elke goksite moet binnenkort vanuit België opereren en dus zullen de vele populaire internationale pokerwebsites niet meer toegankelijk zijn. De koning ondertekende de wet vorige week.
 
Op het internet gokken is voorlopig nog een illegale praktijk, maar daar komt in de loop van volgend jaar verandering in. Met de goedkeuring van de nieuwe wet op kansspelen maakt Devlies het mogelijk om in eerste instantie onlineweddenschappen af te sluiten en later ook poker te spelen zonder een proces-verbaal te riskeren.

                devlies
                  Staatssecretaris voor Fraudebestrijding Carl Devlies (CD&V) foto:canvas.be
 
Aanbieders van onlinegokspelen in België zullen zich wel aan een strenge regulering moeten houden. "Het is nu de jungle", legt Devlies uit. "Er zijn ontelbaar veel websites waarop gegokt kan worden, zonder toezicht van de wetgever. Er bestaat een duidelijke noodzaak om daarin op te treden. Veel websites kunnen immers herleid worden tot de georganiseerde misdaad."

Lees het volledige verhaal vandaag in De Morgen.

De Morgen                                             logo de morgen- krant

tijdsbalkje rood

13:35 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Yesterday gaat multimediaal

Yesterday gaat multimediaal

persbericht

 
Het project 'Yesterday' gaat vanaf januari 2010 een nieuwe fase in. Na een inrijperiode van 8 afleveringen met muziek en nieuws uit de jaren 60 gaat Yesterday nu echt multimediaal met geschreven bijdragen in het weekblad De Beiaard, radio-uitzendingen op 6 lokale radio's, verspreid over Zuid-Oost-Vlaanderen en een vaste wekelijkse tv-rubriek op de regionale zender AVS. Later stapt ook TVOost mee in het het project. Einddoel is naar een volledige 'préhistorie van Oost-Vlaanderen' te evolueren, met medewerking van steden en gemeenten, heemkundige kringen, foto- en filmclubs en diverse andere verenigingen. 

                       ydy1

 
"Dat een opzet als Yesterday zou aanslaan, daar had ik alle vertrouwen in," zegt initiatiefnemer Johan Persyn (Hogeschool Gent, ex-radio en tv-maker), "maar dat het op zo'n korte tijd een dergelijke vlucht zou nemen is ook voor mij een verrassing." Het was Toon De Clercq van De Beiaard, hét weekblad voor Zuid-Oost-Vlaanderen, die als eerste brood zag in het project en er zelf in ging investeren. Uitgangspunt was het rijke archief van het weekblad, dat al ruim 100 jaar bestaat. Het weekblad ging graag in op het voorstel om dat archief niet langer onder het stof te laten liggen, maar er ook echt iets mee te doen. Het nieuws van de jaren 60, gekoppeld aan de nog steeds erg populaire muziek uit die periode vormden het uitgangspunt voor een tweeluik: elke week een ruime bijdrage in De Beiaard, elke week een radioprogramma met nieuws en muziek uit die tijd.
 
4 lokale radio's waren meteen geïnteresseerd in het programma: de drie Mfm-zenders (Zottegem, Nazareth, Sint-Lievens-Houtem) en Radio Star uit Herzele. Sinds 8 november zenden zij elke week een programma van 2 uur uit op zondag (10-12 uur), en voor de Mfm-zenders ook met een herhaling op dinsdag (19-21 uur). De opnamestudio van de Bijloke (Hogeschool Gent) werd daarvoor ingeschakeld. Ook brouwerij Roman ondersteunt het project met een wekelijkse prijs: 12 flessen Adriaen Brouwer Dark Gold. De partners van het eerste uur krijgen dus vanaf volgende week versterking: er komen alvast 2 radiozenders bij: Radio Brouwer uit Oudenaarde en Radio P.R.O.S. uit Haaltert. Zij gaan het programma vanaf begin januari op zaterdag uitzenden. Mogelijk volgen er later nog meer lokale zenders. Belangrijke stap voor Yesterday is de inzet van de regionale televisie. AVS start volgende week met een wekelijkse rubriek binnen Kiosk, TVOost volgt later nog. Ook enkele steden en gemeenten hebben al toegezegd om te participeren, zoals Merelbeke, Brakel, Zwalm en Zottegem, bij andere gemeenten loopt de procedure nog. Voor Zottegem wordt het Centrum Voor Streekgeschiedenis ingeschakeld, dat een actieve rol wil spelen in het project. Yesterday wil later nog uitbreiden naar de jaren 70 en 80. 

        CDS_persyn-2
                                                Johan Persyn
 
"Een positieve invulling geven aan een 'Oost-Vlaams gevoel', via de link van verleden naar heden, moet de impuls zijn voor een project als Yesterday," besluit Johan Persyn. "Als ingeweken West-Vlaming valt het mij vaak op dat de band met de eigen streek en provincie hier in Oost-Vlaanderen een stuk zwakker is, en dat is jammer, omdat die band een mooie surplus kan bieden en een houvast voor al wie hier woont. De eigen geschiedenis actief gebruiken en de draad doortrekken naar vandaag verstevigt een gevoel van verbondenheid, dat intussen ook bij mij sterk ontwikkeld is. Hopelijk zien de steden en gemeenten in dat zij er zelf ook alle belang bij hebben om te participeren in zo'n project en uiteindelijk zou ook de Provincie dat moeten doen, maar dat wordt allicht een werk van lange(re) adem..."
 
 
Extra: Yesterday kan overal online worden beluisterd via
www.radiomfm.be

Persbericht 29/12/2009 Johan Persyn

Extraatje

                        Jan De Meyer Velzeke

                            Jan De Meyer en Johan Persyn (foto: De Beiaard)

Onze vriend Jan De Meyer uit Velzeke won begin december al zo'n paar goeie flessen 'Adriaen Brouwer Dark Gold'.Het was Johan Persyn hemzelf die de flessen kwam ten huize overhandigen bij Jan.

pinkend sterretje Het persartikel in de Beiaard van 14/12/09

tijdsbalkje rood

00:03 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende