30-11-09

Eregalerij van Radio 2 nu ook met "What's a woman"

Eregalerij van Radio 2 nu ook met "What's a woman"

"What's a woman" van Vaya Con Dios wordt opgenomen in de Eregalerij van Radio 2. Donderdag eren Radio 2 en Sabam opnieuw een pak Vlaamse muziekmakers.

                      vaya Dani

                            Dani Klein van Vaya Con Dios (foto:en.academic.ru)

Het nummer krijgt ook het etiket "eeuwigheid". Dani Klein van Vaya Con Dios is vereerd: "Ik ben zeer blij met de keuze. Het is een nummer dat ik nog steeds graag zing. Het nummer is het symbool van de desillusie in de liefde, voor mij is het onmogelijk om in een relatie te blijven als ik het vertrouwen in mijn partner kwijt ben..."

Tijdens de 10e editie van de Eregalerij wordt er ook een eerbetoon gebracht aan Yasmine en Wannes Van de Velde.

Artiesten als Paul Michiels, Johan Verminnen, Will Tura, Willem Vermandere en Bart Peeters zullen in het Kursaal van Oostende optreden.

                            eregal

pinkend sterretje Lees ook: Radio 2 Eregalerij 2009 (27/11/09)

pinkend sterretje  Bekijk de speciale Eregalerij-website (Radio 2)

pinkend sterretje Lees ook: Belpop: Aflevering 5 - Vaya Con Dios (15/11/09)

                         radio 2 altijd dicht bij jou banner

De Redactie                                             logo de redactie 3

tijdsbalkje rood

14:58 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf vandaag op MNM 'De 1000 leukste Top'

Vanaf vandaag op MNM 'De 1000 leukste Top'

                                    mnm1000logo

Vanaf vandaag (maandag) 30 november tot en met zaterdag 5 december overlopen ze bij MNM met de ganse MNM-ploeg de 1000 favoriete hits, ingestuurd door de luisteraars tijdens de periode 30/10-27/11.Voor alle duidelijkheid ze overlopen ze niet alleen maar laten ze bovendien ook horen!

Maar tijdens deze MNM1000 zullen er ook bekende en soms verrassende (tijdelijke) duo's gaan opduiken deze week als zijnde:

van 06u tot 10u: Ann en Dave
van 10u tot 13u: Karolien Debecker en Bart De Raes
van 13u tot 16u: Elke Vanelderen en Elias Smekens
van 16u tot 19u: Ann Reymen en Tom De Cock

Tussen 19 en 21 uur maken Thibaut en sidekick Annelies een round up van een dagje MNM1000 samen met artiesten en luisteraars.

Op zaterdag 5 december hoor je Evy Gruyaert en Jo Van Belle van 6u tot 10u.
Meteen daarna vliegt het duo Peter Van De Veire samen met  Eva Daeleman er in voor de grote finale waarin de laatste 100 door de boxen zullen schallen.Nu het kan ook zijn dat je luistert met een MP-3 radio of uw GSM...in dit geval zullen de oortjes het nodige werk wel verrichten.

       MNM 1000

Muziek om van te smullen zeker? En na afloop mag je zeker niet vergeten van uw mandje te zetten aan de schouw (of tenminste toch al de voorbereidingen)...want de goedheilige man komt heel waarschijnlijk wel langs in de nacht van 5 op 6 december.Vergeet vooral de wortelen niet...

                

MNM

tijdsbalkje rood

00:01 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Optredens in het frietkot voor Music For Life

Optredens in het frietkot voor Music For Life

                           Rock Around The Friet

Rock Around The Friet voor Music For Life !

                                 friet

Wie tussen donderdag 3 december en zondag 6 december een pak frieten gaat halen in een frituur, maakt kans om daar ook een live concert mee te maken.

Frietrock, zoals de reeks gratis optredens in en rond frituren heet, is een initiatief van het Vlaams Centrum voor Agro- en Visserijmarketing (VLAM), dat elk jaar de Week van de Friet organiseert.

Met Frietrock wil VLAM het authentieke, pure en vooral sociale karakter van de frituurfriet in de verf zetten. Daarom deed het een oproep naar artiesten onder het motto "Kom uit je repetitiekot en treed eens op in een frietkot".

Brahim en Axl Peleman zijn enkele van de artiesten die gevolg geven aan de oproep. In totaal zijn meer dan 100 optredens gepland. De opbrengst van Frietrock gaat naar Music For Life, de solidariteitsactie van Studio Brussel.

Wie wil weten in welke frituur hij een optreden kan meepikken, kan een sms sturen naar het nummer 3108 en krijgt dan alle gegevens over de optredens in zijn provincie. Een sms'je kost 1 euro en de opbrengst ervan gaat volledig naar Music For Life.

                     frietrock
         

Frietrock is dus echt rocken voor het goede doel!
  

Alle informatie over Frietrock

pinkend sterretje De website van 'Frietrock'.

pinkend sterretje De website van 'Week van de frit'.

                             musicforlife

DeRedactie                                                logo De Redactie 2

 tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

FTA-TV satellietnieuws vanuit Duitsland

FTA-TV satellietnieuws vanuit Duitsland

Momenteel is het echt vrij kalm wat radio, TV en medianieuws betreft.Moet Sinterklaas soelaas brengen of…wacht men met het beste geschut de eindejaarsperiode af? Al kan het ook zijn dat de crisis hier ook toegeslagen heeft.Zit er misschien ook wel een beetje in,zeker bij commerciële zenders.Misschien het gepaste moment om wat achtergrondnieuws te publiceren.Kwamen we overigens te weten via TotaalTV.En zo leest een mens nog eens wat en komt een mens ook nog eens wat te weten.

           satellietschotels

Alle hieronder aangehaalde zenders zijn overigens allemaal te bekjjken FTA (Free To Air) via de ASTRA 1 (19,2° Oost).ORF is wel maar deels FTA te bekijken.Abonnees van TV Vlaanderen kunnen dus gerust ook meekijken naar de aangehaalde TV zenders.

Prosiebensat gaat besparen op nieuwszender

Terwijl RTL Duitsland vooral bericht over de alsmaar betere kijkcijfers is berichtgeving vanuit en over ProSiebenSat1 media een heel ander verhaal.Vooral over tegenvallende financiële resultaten als gevolg van de crisis. Daarom moet nu de nieuwszender N24 de dupe gaan worden.

Eigenaar van ProSiebenSat1 wil méér documentaires gaan uitzenden én herhalen.Op die manier hoopt de zender (veel) te besparen.En dat op de kap van de Live-nieuws programma’s.

Dat zou zelfs zo ver gaan dat N24 volgens de Duitse media als der Spiegel concluderen dat er op dat moment van een echte nieuwszender geen sprake meer kan zijn.

Het uitzenden van documentaires kost aanzienlijk minder en wie naar N24 kijkt zal dat al opgemerkt hebben ondertussen.

Momenteel zou de nieuwsverzorging nu jaarlijks € 40 miljoen verlies leiden maar N24opdoeken durft de leiding echter niet.Een verkoop van de zender lijkt in de huidige markt ook geen optie te zijn.

                            n24logo

pinkend sterretje De website van N24

N24 is te bekijken op de Astra 1 (19,2° Oost) en is FTA (Free To Air).

ZDF gaat investeren in digitale zender NEO

De Duitse publieke omroep ZDF gaat meer investeren in haar nieuwe digitale 'zusterkanaal' ZDF Neo. Deze zender moet ZDF nog méér jonge kijkers opleveren.

De programmering is wél een dure grap met de aangekochte producties.ZDF wil daarom nu gaan besparen op andere zaken. De Duitse commerciële omroepen zijn uiteraard fel tegen deze plannen van het ZDF (over NEO dus) omdat de Duitse staatsomroep ook hun grote doelgroep (en hun succes) zullen aantasten. ZDF Neo moet veel meer kijkers trekken uit de doelgroep 30 tot 50 jaar. Een doelgroep die het ZDF nu met haar hoofdkanaal grotendeels misloopt.  

De voorganger, ZDF Doku, kostte jaarlijks maar een paar miljoen euro’s en had weinig succes. ZDF Neo moet veel meer kijkers trekken uit de doelgroep 30 tot 50 jaar. Een doelgroep die het ZDF nu met haar hoofdkanaal grotendeels misloopt.  

Het ZDF gaat daarom de uitgaven aan ZDF Theaterkanal en 3Sat samenvoegen. 3Sat is de cultuur en informatiezender in samenwerking met ARD,ZDF,SRG(Zwitserland) en ORF(Oostenrijk) en deze bestaat in december precies 25 jaar.Overigens kan je 3Sat een beetje vergelijken met ARTE en TVMonde in Frankrijk.Daar werkt ook onze eigen RTBF aan mee…

Zowel ZDF als ORF hebben de toekomst van 3Sat onder de loep genomen. Door het samenvoegen met ZDF Theaterkanal zal de bijdrage aan 3Sat vanuit het ZDF echter niet achteruit gaan. Er wordt overigens niet van gesproken dat ZDF Theaterkanal zelf uit de lucht zou gaan.

                            zdf neo

pinkend sterretje Website ZDF-NEO


Neo is eveneens te bekijken via de Astra 1 (19,2° Oost) en is FTA (Free T Air)

pinkend sterretje Lees ook: Wat is de beste digitale zender van 2009? (NL) 17/11/09

TotaalTV                                                     totaal tv logo

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het ISS is terug zichtbaar (21) en slot

Het ISS is terug zichtbaar (21) en slot

Als het weer wat meewil wordt met deze herfstdag én de allerlaatste avond van november dit jaar, alles nog eens opgevrolijkt door een mini-lichtje van een wat zeer groot zwevend toestel in de ruimte.Al zal uw huiskamer wel niet verlicht worden...

                     Kompasroos.png

Vanavond, maandag 30 november 2009 komt de gewezen gezagsvoeder Frank de Winne met de hele bemanning nog maar eens (kort) aangevlogen vanuit het westzuidwesten en dat om precies 16:55:00 u.Dan is hun ruimtestation weer te zien (als het weer het toelaat natuurlijk).Zonder stoppen hij vliegt hij door naar het zuidzuidwesten waar het hemellichtje verdwijnt om precies 16:57:28 u.Al zal het een passage zijn voor de echte doorzetters onder ons want zoals u op onderstaande kaartje kan zien een 'moeiljik' geval.

Een beetje historisch toch want het zal de laatste overtocht zijn met aan boord (gewezen) gezagsvoerder Frank De Winne.En we zijn daar toch wel een beetje fier op...Vlaanderen heeft nu naast een éérste Europese president nu ook een echte Europese Nasa ISS gezachtvoerder.Zeker niet niks...We staan op de wereldkaart...En morgen, verlaat hij als alles goed gaat het ISS om terug te keren naar de aarde.Om effen later met zijn voeten terug op de vaste grond te staan.Vanavond de laatste overtocht van het ISS in de reeks (al zijn er toch nog twee te bekijken, zie vooruitzichten) en toevallig ook de laatste nacht (voor ons toch) dat Frank aan boord zal zijn.

Of Frank zal 'salutschoten' lossen ter gelegenheid van zijn allerlaatste (zichtbare) overtocht ...is ons niet bekend.Eerlijk gezegd we denken van niet!

       PassGTrackLargeGraphic

Een visueel beeld van de toch wel wat historische overtocht vanavond met Frank De Winne nog aan boord.Zijn allerlaatste passage en zijn laatste nacht aan boord, (bekeken als aardmens) die we (hopelijk) kunnen zien en dus meemaken...Wij kijken zelf mee vanop het zwarte puntje in Vlaanderen!

       fdw

         ISS commandent-gezachtsvoerder Frank De Winne (foto:blogimages.seniorennet.be)

Vooruitzichten

       ISS

Zoals je kan zien vrij onregelmatig nu.We houden de zaak echter in het oog en komen weer op antenne bij de volgende reeks overvluchten! 

 

       ISS
                                                                                    Foto:lunaroutpost.com

Extra

De missie van astronaut Frank De Winne in het Internationaal Ruimtestation ISS zit er zo goed als op. Morgen moet hij in de steppen van Kazachstan landen. De terugkeer met de Sojoez TMA-15, waarmee de tweede Belg in de ruimte op 27 mei op Bajkonoer is vertrokken, is een heikele onderneming.De Winne heeft hetzelfde gezelschap als bij de heenreis: de Rus Roman Romanenko en de Canadees Robert Thirsk. De terugreis start om 04.55 uur Belgische tijd met het ontkoppelen van de Sojoez, via springveren. Eenmaal de capsule los, kan de motor ontbranden en start het afremmen waardoor de afdaling naar de Aarde begint.

Scharniermomenten zijn er ook wanneer de landingsmodule zich van de rest van de Sojoez losmaakt, de bovenste lagen van de atmosfeer begint te raken en daar extreme temperaturen ondervindt, en het openklappen van de valschermen. Even boven de grond floepen nog remmotoren aan, wat niet wegneemt dat de capsule een flinke smak tegen de grond maakt.Als alles normaal verloopt, moet het trio omstreeks 08.15 uur Belgische tijd geland zijn in de onherbergzame steppen van Kazachstan, maar niet op de basis Bajkonoer. In principe krijgen bergingshelikopters de capsule snel in de mot en kan het bergingsteam snel na landing het luik van de Sojoez openen.De drie ruimtevaarders ondergaan dan in een soort veldhospitaal een eerste medisch onderzoek en vliegen in de loop van de dag terug naar Sterrenstad nabij Moskou. De aankomst op het nabije militair vliegveld Tsjkalovski is normaal om 15.30 uur Belgische tijd.

Een vrij uitgebreide Belgische delegatie is naar Moskou afgereisd om in het Russisch vluchtleidingscentrum Tsoup de terugkeer bij te wonen, onder hen minister van wetenschapsbeleid Sabine Laruelle.(De Standaard)

Aanbevolen websites

pinkend sterretje De website van heavens-above

pinkend sterretje De website van VRT weerman Frank Deboosere

pinkend sterretje NASA-TV (24/24)

pinkend sterretje Science & Nasa

tijdsbalkje rood  

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Een leuk tussendoorje met The Muppets

Een leuk tussendoorje met The Muppets

De Muppets hebben een internethit te pakken dankzij hun cover van "Bohemian Rhapsody" van Freddy Mercury. Het is 18 jaar geleden (op 24 november 1991) dat de zanger van Queen is overleden aan de gevolgen van aids.

       themups
 

De makers van de Muppets wilden het overlijden niet onopgemerkt voorbij laten gaan en maakten een alternatieve versie van de hit uit 1975.

Het filmpje, met een sterrenrol voor Gonzo en Miss Piggy, werd intussen al miljoenen keren bekeken op Youtube.

En ik moet toegeven dat het een mooi uniek creatief pareltje geworden is.Knap stukje van de hedendaagse digitale beeldtechnieken ook.En als het goed is mag het eens gezegd worden want dat wordt dikwijls nogal eens vergeten (ookop het werk)...geniet er ook maar eens van, misschien zelfs in HD ! Mooi stukje ook om de werkweek mee af te sluiten, mocht je nu aan het (blog) kijken zijn op het...werk, wie weet!

              

pinkend sterretje The Muppets go viral with YouTube take on Bohemian Rhapsody (met foto's)

De Redactie                                                 logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hoe men in 1937 een 78 -toerenplaat opnam!

Hoe men in 1937 een 78 - toerenplaat opnam!

Een muzikaal intermetzo mag ook wel eens, speciaal dan voor muziekliefhebbers en het nostalgische verhaal van en rond de 78RPM tijden.Past bovendien perfect op deze blog...is het nu schoolradio of school TV? Nu, je zou zelfs tegenwoordig kunnen spreken van een beetje Blog-TV ...want Web-TV is al bestaande...Veel woorden zijn niet nodig want visueel wordt alles heel mooi uitgelegd, van A tot Z in het gezelschap van de beroemde Jazz virtuoos Duke Ellington hier samen met zijn toenmalige orkest !

            78RPM-1937

Vrij toevallig ontdekten we op YouTube een prachtig (zwart-wit) filmpje dat mooi illustreerd hoe men in die tijd (in dit geval ten jare 1937) een 78-toerenplaat plaat opnam in de studio.Van trompet tot plaat! Toch wat historisch, zeker als men dat vergelijkt met de huidige mogelijkheden van digitale opslag, om nog te zwijgen over de ontelbare mogelijkheden die via knopjes ter beschikking staan.De (platte) 78-toerenplaat kwam in Nederland en België op de (platen) markt in januari van het jaar 1900.De laatste exemplaren (in onze streken) werden uitgegeven in 1959.

               

De oudste grammofoonplaten hadden een diameter van 30 cm (12") 25 cm (10") of 20 cm (8") en werden afgespeeld op een toerental van 75 tot 82 per minuut. Later werd dit gestandaardiseerd op 78 toeren. De meeste werden gemaakt van schellak. Door gebruik van betere materialen en elektronische versterking kon in de jaren veertig de groef worden versmald, waardoor meer muziek op één plaatkant mogelijk werd. Aanvankelijk werd op een 12"-plaatkant maximaal vijf minuten muziek geperst, rond 1950 was acht minuten op één kant mogelijk.

De 78-toerenplaat bleef dus tot het einde van de jaren vijftig in productie en in sommige landen, met name in Afrika én India (voormalige Engelse protectoraten) tot diep in de jaren zestig.Daar werden zelfs nog echte Beatle schellak-platen mee uitgegeven!

De mensen in die landen hadden in de zestiger jaren nog wel een oude platenspeler met hoorrn of zo, maar geen rijkdom om een moderne platenspeler te kunnen kopen. Zo werd daar bedacht, om de Beatles-opnames op 78 toeren uit te brengen, zodat ook de gewone burger in die landen de Beatles kon beluisteren.

                            beatles78RPM

                                  Een heuse 78 RPM plaat van The Beatles !

De grammofoonplaat werd trouwens ontwikkeld door Emile Berliner (1858-1929). Voordien werd (tot +/- 1924) gebruik gemaakt van cilinders (wassen rollen e.d.) als geluidsdragers.In de periode 1900-1924 werden plaatopnamen dan ook uitgegeven op zowel cilinders als op platte schijven die een A en een B-kant hadden (wat niet het geval was bij cilinders).Trouwens de eerste uitgegeven platte 78-toerenplaten van Berliner (rond 1896) hadden maar één bespeelde kant.De B-kant kwam er maar aan rond 1906, bekijk het een beetje als een vernieuwde uitvinding.

De vinyl 33 & 45 toerenplaat werd wél al uitgevonden begin de jaren '30.(Victory- en Columbia records). Maar bleef in de (uitvinder) kasten liggen door de recessie in Amerika.De meeste (gewone) burgers hadden een grammofoon in huis op 78-toeren en men ging er van uit dat men die niet zo vlug zou gaan vervangen.In 1949 kwamen ze bijna gelijktijdig op de platenmarkt.

In 1982 was er Sony & Philips die met de CD (Compact Disc) op de proppen kwamen.Tot de beginjaren '90 had men dus de keuze om uitgegeven muziek aan te kopen op 33 of 45 toeren plaat of op de moderne digitale CD.Maar de vinyl 33/45 platen zijn tot op de dag van vandaag absoluut nog niet verdwenen.Er worden er nog geperst én uitgegeven.Met name in discotheken wordt er nog regelmatig gebruik van gemaakt.En dan zijn er natuurlijk nog de echte platenliefhebbers...

pinkend sterretje Info over de 78- toerenplaten van The Beatles

De tijd van toen...

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-09

Van miss België naar weervrouw?

Van miss België naar weervrouw?

                       weer

Weer of geen weer, lage -en hogedrukgebieden.Van de straalstroom dan nog niet gesproken.De ene wordt omroepster als gewezen miss en de andere misschien wel weervrouw.Verschiet dus niet als je afstemt op de RTBF televisie bnnenkort en na de 'Journal parlé' ineens een vrij bekend iemand het weer ziet presenteren.De kans zit er dus dik in.Of je daarvoor dan ook speciale (weer) studies moet gedaan hebben? Geen idee...al ga ik er van uit dat je zo'n ingewikkeld iets niet zomaar uit je hoed kan toveren.Tenzij er achter het studiogordijn een 'souffleur' staat die het eerst allemaal zelf heeft uitgedoktert zodat je het mooi kan aflezen van de autocue (zie link onderaan).

Tatiana Silva, miss België in 2005 en straks het gezicht van de Nacht van Exclusief, wil weervrouw worden. Ze volgt op dit ogenblik een intensieve opleiding bij de RTBf.

                           tatiana           

                                    Tatiana Silva (foto:missitems.be)


Na drie weken beslist de Franstalige omroep welke kandidaat voortaan de hogedrukgebieden boven Wallonië mag aanwijzen.Tatiana hoopt in ieder geval dat zij in de toekomst bij onze Franstalige landgenoten het mooie weer mag maken.

Als Tatiana 'verkozen' wordt zal ze ons waarschijnlijk geen warme winter kunnen voorspellen als welkomsgeschenk...of toch niet garanderen.Zou wél goedkoper uitvallen,naar energie toe!

Nu, blijkbaar zal het dus een andere 'catwalk' kunnen gaan worden.We zijn toch benieuwd uit welke richting de wind zal waaien...

pinkend sterretje  Wat is een 'autocue'?

                           rtbf logo

Gazet Van Antwerpen                       logo-gazet van antwerpen

tijdsbalkje rood

11:08 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het beste Belgische lied is van Raymond!

Raymand van het Groenewoud heeft beste Belgische lied ooit !

                                               logo1

"Twee meisjes" van Raymond van het Groenewoud is door de luisteraars van Radio 1 verkozen tot het beste Belgische liedje ooit. Ook vorig jaar voerde het nummer de 100 op 1 aan.

Op de tweede plaats staat "Ne me quitte pas" van Jacques Brel. Jan De Wilde staat op 3 met "De eerste sneeuw".

De band met de meeste nummers in de 100 op 1 (onderaan vindt u de link va de totale lijst) is dEUS, met 6 noteringen. Dat is er 1 meer dan Brel en 2 meer dan Raymond.

Het was al de achtste keer dat Radio 1 de top 100 organiseerde. Dit jaar brachten meer dan 8000 luisteraars hun stem uit.

       raymond

                          Raymond van het Groenewoud (foto:wannabes.be)

De top tien

  • 1. Twee meisjes - Raymond van het Groenewoud
  • 2. Ne me quitte pas - Jacques Brel
  • 3. De eerste sneeuw - Jan De Wilde
  • 4. Tim - Wim De Craene
  • 5. My heroics, part one -Absynthe Minded
  • 6. Les yeux de ma mère - Arno
  • 7. Nothing really ends - dEUS
  • 8. Als ze lacht - Yevgeni
  • 9. Mia - Gorky
  • 10. Altijd nooit meer - Hannelore Bedert

pinkend sterretje Bekijk de totale lijst via de website van Radio 1 !

       100 op 1

De Redactie                                     logo de redactie 3

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Songfestivallied Nederland wordt compositie van Pierre Cartner

Songfestivallied Nederland wordt compositie van Pierre Cartner

               Pierre

                                    Pierre Cartner (foto:omroepbrabant.nl)

Vader Abraham (74, echte naam Pierre Kartner) gaat het lied voor de Nederlandse kandidaat voor het Eurovisiesongfestival componeren. De TROS heeft hem gevraagd om een Nederlandstalig nummer te maken.

In januari en februari zendt de TROS het Nationaal Songfestival uit. Het is nog niet duidelijk hoe de nationale preselectie zal verlopen en voor wie Kartner het nummer schrijft.

Het Eurovisiesongfestival vindt in Oslo plaats op 25, 27 en 29 mei. De VRT maakte deze week bekend dat Tom Dice België zal vertegenwoordigen. 

Pierre Kartner is vooral bekend van het "Smurfenlied" en "Het kleine café aan de haven".

pinkend sterretje Tom Dice gaat voor VRT naar het Eurovision Song Contest (25/11/09)

               EVS2010

De Redactie                                              logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende