31-10-09

Johan Sebastian Bach blijft Klara's Top 75 inpalmen

Johan Sebastian Bach blijft Klara's Top 75 inpalmen

De luisteraars van Klara hebben net als vorig jaar Johan Sebastian Bach met stip gekozen als componist van de mooiste muziek. Bach blijft met twee nummers uit de "Mattheuspassie" en cellosuite 1007 de top drie domineren.

                    klara top75

3010 luisteraars van Klara hebben hun stem uitgebracht voor de Klara's top 75. Bach domineert met 11 stukken de top 75. Daarmee doet hij beter dan Wolfgang Amadeus Mozart en Ludwig von Beethoven, die elk vijf noteringen in de lijst hebben.

De top drie van de lijst is onveranderd gebleven. "Mattheuspassie - Wir setzen uns mit Thränen nieder" blijft op nummer één staan, gevolgd door "Suite voor cello 1007 - prelude" en "Erbarme dich" uit de "Mattheuspassie".

De Belgische componist August De Boeck is de top tien binnengedrongen met zijn stuk "Dahomeese rapsodie". Het stuk staat op de achtste plaats.

       De klara top10

pinkend sterretje  Lees ook op deze blog: Klara’s Top 75 (30/10/09)

                                      logo klara

pinkend sterretje Top 75 longlist 2009

pinkend sterretje De website van Klara

tijdsbalkje rood
 

21:15 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jomme ...Manu Verreth is niet meer

Jomme ...Manu Verreth is er niet meer

Acteur Manu Verreth is gisteravond overleden. Hij was vooral bekend als "Jomme Dockx" in de BRT-reeks "De collega's". Verreth werd 69 jaar.

         dvdcollegas

                                    Wijlen Manu Verreth (foto:radiovisie.be)

Manu Verreth werd samen met zijn tweelingsbroer René Verreth geboren op 29 februari 1940 in Mechelen. Samen kozen ze ervoor om toneel te gaan spelen. Ze waren jarenlang verbonden aan het Mechels Miniatuurtheater. Manu Verreth was er tientallen jaren directeur en stond er in talrijke producties op de planken.

'Wij hebben altijd de wens gehad een soort volkstheater te brengen in de positieve zin van het woord', zei hij hierover.

Eind de jaren 70 werd van het toneelstuk "De collega's" een televisieserie gemaakt. Manu Verreth gaf in de serie gestalte aan de classificeerder Jomme Dockx. In zijn grijze stofjas stond hij op de laagste trap in de administratieve hiërarchie van het denkbeeldige ministerie.

Er waren echter heel wat strubbelingen vooraleer de BRT akkoord was voor de realisatie van "De collega's"(zie fragment). Daarom werd het stuk eerst in 1976 uitgewerkt als komedie voor het Mechels Miniatuur Teater. In 1978 kwam de serie dan toch op de BRT, met de acteurs van het MMT in de hoofdrollen.
.
Het scenario werd geschreven door Matterne, hij regisseerde ook de eerste reeks. De serie zou een enorm succes worden, maar werd na drie seizoenen toch afgevoerd.
.
Een jaartje geleden werd de serie nog eens volledig heruitgezonden op Eén na het laatavondjournaal.En ook nog niet zo héél lang geleden werd de film 'De Collega's' nog eens vertoond op de VRT (Eén).
.
               manu
                   ManuVerreth  in de rol van Jomme Dockx de klasseerder uit De Collega's

Manu Verreth speelde ook nog een aantal grote en kleine rollen in onder meer "Het pleintje", "Flikken", "Aspe" en "F.C. De Kampioenen".

De broers Verreth schreven ook televisiegeschiedenis in 1987, toen ze een aflevering van de "Pak de poen show" in het honderd deden lopen. Alles wat kon misgaan in een tv-uitzending ging toen mis.

Tot voor kort speelde Manu Verreth de hoofdrol in "Georges", een theaterstuk over oudermishandeling. Toen de acteur in september werd opgenomen in het ziekenhuis, werd de tournee afgelast. Hij overleed gisterenavond in het universitair ziekenhuis Gasthuisberg in Leuven.

Verreth heeft zelf het verloop van zijn uitvaart beschreven en heeft de uitdrukkelijke wens geuit om de crematie en de afscheidsplechtigheid in strikte familiekring te laten plaatsvinden. Er zal geen publieke plechtigheid worden gehouden en de familie verspreidt geen rouwberichten of gedachtenisprentjes.

Als herinnering toch nog wat 'mooi'  beeldmateriaal van Jomme!

Te Bed of niet te bed...de kwis !

              

              

                               Uit ' De collega's '- Aflevering 28 : De quiz

Hier kunt u nog eens nagenieten van twee fragmenten ( uit mijn favorietenaflevering van de hele serie trouwens) waarin zelfs radiomaker Jos Ghijsen zijn rentré maakt op televisie en effen acteur wordt.Of hoe de toenmalige gewestelijke zender BRT 2 Omroep Limburg met 'Te bed of niet te bed' in een TV serie verzeild geraakte.Het gaat om een aflevering uit het derde seizoen van de reeks, dat op 18 oktober 1980 voor het eerst werd uitgezonden.

    De Redactie                                           logo De redactie

tijdsbalkje rood

17:12 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

31 oktober...Halloween !

31 oktober...Halloween !

Halloween is een feestdag die vooral in Ierland, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Canada gevierd wordt. Op 31 oktober verkleden kinderen zich en bellen als het donker wordt aan bij huizen in de buurt die versierd zijn met pompoenen en lichtjes, en roepen "trick or treat". De bewoners geven de kinderen dan snoepjes. Tieners gaan soms naar Halloweenfeesten.
Kan je een beetje vergelijken met 'Drie Koningen' dat in Vlaanderen hier en daar nog wel eens in wijken en dorpjes gevierd wordt.Op 'Driekoningenavond' gaan dan ook kinderen op stap en doen precies hetzelfde.De pompoen is dan meestal wél vervangen door...een ster.Ze zingen o.a.van 'Driekoningen, driekoningen geef mij nen nieuwen hoed...'
 .
                                 happy halloween
.
De naam "Halloween" is afgeleid van Hallow-e'en, ofwel All Hallows Eve, de avond voor Allerheiligen, 1 november. In de Iers-Keltische kalender begon het jaar op 1 november, dus 31 oktober was oudejaarsavond. De oogst was binnen, het zaaigoed voor het volgende jaar lag klaar en dus was er even tijd voor een vrije dag, het Keltische nieuwjaar of Samhain (uitspraak Saun, het Ierse woord voor de maand november). Maar Samhain was ook nog om een andere reden zeer bijzonder. De Kelten geloofden namelijk dat op die dag de geesten van alle gestorvenen van het afgelopen jaar terug kwamen om te proberen een levend lichaam in bezit te nemen voor het komende jaar.
 
In Groot-Brittannië werd Halloween vooral door de Kelten gevierd. De geesten die uit dode mensen op zouden rijzen, werden aangetrokken door voedsel voor hen neer te leggen voor de deuren. Om echter de boze geesten af te weren droegen de Kelten maskers. Toen de Romeinen de Britse eilanden binnenvielen, vermengden ze de Keltische traditie met hun eigen tradities, die eind oktober natuurlijk de viering van de oogst betroffen, en ook het eren van de doden.
In de negende eeuw van onze tijdrekening steekt een Europees christelijk gebruik de zee over en vermengt zich met het Halloweenfeest. Op Allerzielen - 2 november - gingen in lompen gehulde christenen in de dorpen rond en bedelden om rozijnenbroodjes. Voor elk broodje beloofden ze een gebed op te zeggen voor de dode verwanten van de milde schenker, om op die manier zijn opname in de hemel te bespoedigen. Het "Trick or Treat" spelletje vindt wellicht daar zijn oorsprong.
.
                     hallo
 
Het feest werd in de negentiende eeuw door Ierse immigranten naar de VS gebracht. In Ierland was de aardappeloogst mislukt, de hongersnood decimeerde razendsnel de bevolking en de Ieren begonnen omstreeks 1840 massaal naar Amerika te vluchten. En zoals dat gaat met migranten: 'in den vreemde' zoekt men contact en steun bij elkaar. Het heimwee naar de roots wordt verzacht in het verder beleven en onderhouden van de eigen feesten en gebruiken. In Amerika duikt dan de bekende jack-o'-lantern-pompoen op, in de hele wereld wellicht het bekendste gezicht van Halloween.
 
In  België (en ook wel Nederland) wordt er steeds meer aandacht besteed aan het Halloweenfeest/Allerheiligenavond. Dit gebeurt meestal niet in de vorm van langs de deuren gaan en snoep ophalen (deurzingen dus) maar wel door Halloween-feesten en het versieren van huizen en tuinen.
In sommige delen van België is rond deze tijd het van oorsprong katholieke Sint-Maartenfeest ( zeker bekend in de streek van Aalst, wordt gevierd op 11 november) vrij populair onder de (aller) jongsten.Maar deze viering (zo kan je het wel noemen) vervangt dan weer het Sinterklaasfeest van 6 december...
.
               Hallo2
 
Bron: wikipedia via entertainment.be.msn.com
.
tijdsbalkje rood
 

09:50 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'Right-On' met Mart van de Stadt

'Right-On' op Keizerstad FM (Ned) met Mart van de Stadt

      logo keizerstad fm

Mart van de Stadt maakte begin jaren '80 het dichtbeluisterde programma 'Disco Express' op zaterdagmiddag op Hilversum 3 (nu 3FM). Het uur tussen 3 en 4 spetterde uit de speakers! Sinds eind 2008 is Mart weer te beluisteren via Soul Radio, een sterk groeiende internetzender waar Mart één van de bedenkers van is. Vanaf 29 oktober keert Mart ook weer terug in de ether via Keizerstad FM, met 'Right-On', een 'eigenzinnige mix' van Soul, Disco, R&B en Funk!

Freek van der Maas van Keizerstad FM: “Wij waren aangenaam verrast door Soul Radio, een radiostation dat via internet fantastische soulmuziek brengt. De verrassing werd nóg plezieriger toen bleek dat 'oudgediende' Mart van de Stadt op Soul Radio twee keer per week 'Right-On' presenteert! Het mooie is dat Mart het jaren-80-radio-gevoel perfect weet te combineren met de beste soulmuziek van de afgelopen decennia. Wij dachten meteen: “dat willen wij ook!” Al na één gesprek met Mart en Soul Radio waren we er uit”. Mart van de Stadt: “De 'klik' was er direct: Keizerstad FM heeft een uniek eigen geluid waar 'Right-On' prima bij past. Daarnaast heb ik de vrijheid Right-On geheel naar eigen inzicht te maken, precies zoals het op Soul Radio klinkt”.

                          riht on

Right-On wordt uitgezonden elke donderdagavond van 19.00 tot 21.00 uur op Keizerstad FM. In deze 2 uur belicht Mart de interessante achtergronden van bekende soulhits, "duikt" hij de diepte van zijn archieven in en laat hij je kennismaken met platen die je bijna nooit (meer) hoort of zelfs nog nooit gehoord hebt! Met recht een 'eigenzinnige mix'!

Soul Radio brengt 24 uur per dag, 7 dagen per week de grootste soul classics en de beste moderne soulmuziek. Soul Radio is overal via internet te beluisteren, ook via mobiele telefoons. Een selectie van het laatste soulnieuws is te lezen op www.soulradio.nl.

Keizerstad FM brengt 24 uur per dag, 7 dagen in de week de lekkerste platen uit de jaren 70, 80, 90 en de hits van nu. Keizerstad FM is te beluisteren in de regio Arnhem op FM 95.5 en in de regio Nijmegen op FM 94.2 en via de stream op www.keizerstad.nl.

Persbericht via Pieter Janssen

In Vlaanderen kan men natuurlijk ook meeluisteren maar dan enkel via livestream.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Kazoom terug met Maja de Bij

VTMKazoom terug met Maja de Bij

Zelf heb ik de tekenserie Maya de Bij ooit meegevolgd want de kinderen keken ernaar.En dus moest je als ouder gewoonweg in de huiskamer 'meekijken' én indien nodig wat uitleg geven.De kinderen hebben ondertussen nu zelf kinderen die hier bijna dagelijks aan huis komen.Dat wil dus zeggen dat we 'weer' zullen meekijken en misschien (met weemoed?) wat terugdenken aan onze jongere tijden.De geschiedens herhaald zich, beter kan je het niet onder woorden brengen.En ik zal zeker niet alleen zijn, zeker weten.Tekenfilms van toen, geweldloos en zonder flik-flakkende beelden.Gewoon eenvoudig...Gelukkig zijn die dingen bewaard gebleven voor andere generaties.Op tekenfilms van deze soort kan je overigens geen datum kleven...die blijven gewoonweg bij de tijd.

                          maya

                                     Maja de Bij (foto:televisieseies.com)

Vele oudere jongeren zijn dus opgevoed met Maja de Bij. Deze kunnen dus nu hun oude tijden nog eens herbeleven met... hun eigen kinderen.En dat door gewoonweg te  kijken naar de Vlaamse kinderzender VTMKzoom.Vanaf 2 november gaat de reeks van start, ook dagelijks,Net als vroeger, net als toen...een sprookjesland (en dat laatste zong Corrie brokken ooit, in 1957 om precies te zijn, op het Eurovisie Songfestival als inzending voor Nederland).Eenvoudigheid siert. 

We frissen nog even uw geheugen op.Het verhaal gaat over een vrolijk bijtje dat door de wijde wereld heen fladdert en daar allerlei gebeurtenissen meemaakt.Het tekenfilmkarakter komt van een Japanse filmtekenaar.Die Japanners waren/zijn trouwens tekenfilmspecialisten in dit genre.Al moeten we er aan toevoegen dat ze ook mee evolueren met hun tijd... 

De Duitse auteur Waldemar Bonsels maakte de verhalen rondom het hoofdpersonage.Het bijtje Maja dus. De tekenfimserie was eerst in Japan en Duitsland op TV te zien. Hierna werd Maja de Bij in zowat de gehele wereld uitgezonden en was het één van de vele een tekenfilmhits.

Vanaf a.s.maandag (2 november) serveert VTMKzoom op weekdagen om 9.10 en 16.25 uur voor de kinderen een aflevering van Maja.

Belgacom TV, Telenet en ook TV Vlaanderen geven VTMKzoom door.Bij Telenet is de zender trouwens opgenomen in het analoge aanbod.Wie dus geen (digibox) decoder heeft,maar wél gewoon kabel kijkt kan ook gerust meekijken! 

Wedden dat de ondertussen nieuwe pepé 's  en memé 's ook weer zullen (al of niet moeten) meekijken?

                     vtmkzoom logo

               

pinkend sterretje  Website VtmKazoom

TotaalTV                                                        totaal tv logo

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vrouwenstem klink véél beter in radioreklame

Vrouwenstem heeft beter effect in radioreklame

En ook dat hebben ze nu onderzocht.Zal wel zijn nut én een doel hebben.En alhoewel het onderzoek zich situeerde in Nederland zal dat hier bij ons in Vlaanderen wel hetzelfde zijn.'Olland' ligt niet ver van 'Flanders'...

                                  microphone

                                                       Foto:voiceovers.nl

Vervelend nieuws voor alle mannelijke voice-overs in Nederland die hun brood verdienen met het inbrullen van radiospotjes. Uit onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen en Soundbase blijkt namelijk dat een vrouwenstem in radioreclame in de meeste gevallen effectiever is dan een mannenstem. En dat terwijl in de praktijk het meest gebruik wordt gemaakt van mannelijke voice-overs.

Uit het onderzoek van de RuG en Soundbase blijkt dat bij spotjes met typisch mannelijke producten, luisteraars ook duidelijk een mannelijke spreker prefereert.

In het geval van typisch vrouwelijke producten, bestaat een lichte voorkeur voor een vrouwenstem. Tot zover geen opzienbarend nieuws, maar wat wanneer in een radiospot een neutraal product centraal staat? Het onderzoek laat zien dat een vrouwenstem dan veruit over de meeste overtuigingskracht beschikt. Neutraal producten die worden aangeprezen door een vrouw worden volgens de onderzoekers aanzienlijk positiever gewaardeerd.

De resultaten zijn opmerkelijk te noemen, zeker wanneer je kijkt naar de praktijk. Bij de meerderheid van de radiocommercials van neutrale producten is namelijk nog steeds een mannenstem te horen.

Meer over het onderzoek is te lezen op de website van Soundbase.

radioactive.blog.nl

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Radio PROS Muziekmuseum vandaag

Het Radio PROS Muziekmuseum vandaag

                 header

Het Radio PROS Muziekmuseum (semi non-stop) kan u beluisteren tussen 12 en 14 uur iedere zaterdag (live uitzending !)! via de frequentie 105.8 FM.Het kan ook wereldwijd via de livesteam (Winamp MP3).

          His Master Voice 2009

Plaataanvragen en suggesties mogen en kunnen via pieter@radiopros.be .In de mate van het mogelijke voldoen we zeer graag aan uw (radio) wensen.Ook 78-toerenplaten zijn toegelaten,we beschikken over een vrij groot platenassortiment!

Nog méér platenspeellijsten? Wel klik rechts van deze blog op 'muziekmuseum platenlijst klik hier'' 

De Radio PROS website?Klik op het PROS logo bovenaan of rechts op deze blog!

                                  Deel 1 tussen 12 en 13 uur

      1)Carl Perkins-Rock Around The Clock-1958
      2)Fats Domino-Lazy Lady-1964
      3)Lou Montez-Lady Mary-1958

      4)Caternina Valente & Bill Haley & His Comets-Vive Le Rock & Roll-1957
      5)Jerry Lee Lewis & Jimmy Ellis-Hello Josephine-1964
      6)The Rolling Stones-Route 66-1964

      7)The Fortunes-Here It Comes Again-1965
      8)Mike Brant-C'est ma prière-1972
      9)John Larry-Dans wat dichter bij mij-1965

    10)Jack Jersey-One Night A Thousand Stars-1977
    11)The Ritchie Familie-American Generation-1979
    12)Maria Mièlle-J'ai pleuré-1987

   13)Juliana Werding-Geh nicht in die stadt-1984
   14)France Gall-Io Si,Tu No-1965
(Italiaanse versie)
  
15)The Shorts-Je suis tu est-1983

   16)Dalida-Gigi l'Amoroso-1975
(Italiaanse versie)

       78RM-2  

                                 Deel 2 tussen 13 en 14 uur

     1)Chan Romero-Hippy Hippy Shake-1959
     2)Rocko Granata-Marina-1959 (45t)
     3)Paul Severs-Oh petit fille-1992 (Franse versie)

     4)Louis Prima-Just A Gigolo-1959
     5)Jumping Strings-Red River Rock (instrumentaal)
     6)Marie King-Je me sens bien auprès de toi-1963

     7)Helen Shapiro-Move Over Darling-1964
     8)The Fireballs-Bottle Of Wine-1968
     9)Rita Deneve-Olé Oké-1969

   10)La Bionda-Baby Make Love-1978
   11)The Monkees-Daydream Believer-1968
   12)Soeur Sourire-Dominique-1963 (Duitse versie)

   13)Cindy Und Bert-Aber am Abent-1974
   14)Del Shannon-Let's Dance-1963
   15)Roy Orbison-Darkness-1960

   De 78-toerenplaat van de week

       78RPM2
             

.  16))Lenny Dee And His D-Men-Steppin'Out-78RPM/1951/Decca

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-09

Klara’s Top 75

Klara’s Top 75

                      klara top75

persbericht

Vlaamse muziek bestormt top 10, maar Bach blijft op nummer 1

Klara’s Top 75 is nog steeds de mooiste muziek van het universum. Zaterdag 31 oktober gaat Katelijne Boon de uitdaging aan om twaalf uur lang de schitterendste muzieklijst aller tijden te presenteren. Kijk samen met haar uit naar het ultieme moment: de enige echte unieke nummer één, het lievelingsnummer van de Klara-luisteraars. 

Dit jaar begint Katelijne Boon op 31 oktober om 7 uur ’s morgens enthousiast en vol goede moed aan deze jaarlijkse marathon van twaalf uur. Tegen 19 uur zal duidelijk worden dat Bach ook bij deze vijfde editie opnieuw als grote winnaar uit de bus komt.  

3010 luisteraars hebben dit jaar hun top 5 doorgegeven, samen goed voor 15 050 stemmen. Er is wel degelijk iets veranderd, want niemand minder dan August De Boeck heeft met zijn Dahomeese rapsodie een plaats in de top 10 veroverd, al heeft hij Bach niet van de eerste drie plaatsen kunnen weghouden. Het aandeel van Johann Sebastian Bach is trouwens nog toegenomen. Stonden er vorig jaar acht  nummers van hem in de top, dan zijn er dat dit jaar maar liefst elf. Mozart is nipt tweede. Hij zakte van zeven werken in 2008 naar vijf in 2009, maar hij eindigt iets hoger dan zijn rivaal Beethoven die eveneens goed is voor vijf nummers in de top.   

Assistentie van ambassadeurs

Katelijne staat er dit jaar niet alleen voor. Om de twee uur krijgt ze het gezelschap van een nieuwe gast. Warre Borgmans, Tom Kestens, Jan Hautekiet, Stijn Kolacny, Nic Balthazar en tenslotte, tijdens le moment suprème, operazanger Werner van Mechelen staan haar vakkundig bij. Ze delen prijzen uit, praten met luisteraars over hun keuze en laten vele reacties aan bod komen.

Reageren kan tijdens de uitzending via top75@klara.be. 

                                       logo klara

Top 75 morgen zaterdag 31 oktober van 7 uur tot 19 uur op Klara.Na afloop publiceren we de afgelopen Top 10 ...! 

Persbericht Klara 30/10/2009

                                            katelijne boon

                                                 Katelijne Boon (foto Klara.be)

pinkend sterretje Top 75 longlist 2009

pinkend sterretje De website van Klara

       Radiostudio Klara fotoVRT

                                     VRT studio Radio Klara (foto:VRT)

Update 31/10/09 - 21u15

De Top 10 !

       De klara top10

       top75 de mooiste

tijdsbalkje rood

12:33 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

I LOVE THE 80’S TOP 800 met Michel Follet !

Michel Follet in I LOVE THE 80’S TOP 800 op JOE

persbericht

      Top800joe

De I LOVE THE 80’S TOP 800 op JOE!

Vanaf maandag 2 november hoor je op JOE de I LOVE THE 80’S TOP 800, een uniek overzicht van de beste 800 songs uit de jaren ‘80.

Een democratische lijst bovendien, want helemaal samengesteld door de JOE-luisteraars via www.JOE.be.

De I LOVE THE 80’S TOP 800 zal gepresenteerd worden door JOE-DJ’s Michel Follet, Leen Demaré, Alain Claes en Jan Bosman. Michel begint elke ochtend om 6u, Leen neemt over om 9u, Alain presenteert van 12u tot 16u en dan is het aan Jan Bosman tot 19u. Een hele week lang dus, met als apotheose op vrijdag 6 november, de nummer 1, vlak voor 19u.

Persbericht Joe fm 30/10/2009


 pinkend sterretje Lees ook op deze blog: 'I Love The 80's Top 800' op Joe FM  (14/10/09)

 pinkend sterretje De webste van Joe FM

tijdsbalkje rood
 

11:38 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jef Lambrecht (Radio1) bijna op pensioen

Jef Lambrecht (Radio1) bijna op pensioen

Ik kijk zeer weinig TV maar 'Phara' pik ik wél regelmag eens mee.Je hoort en ziet wel eens wat méér.Zodoende heb ik ook 'Jef' gisterenavond zijn afscheid (als VASTE) medewerker horen (en zien) aankondigen.En zodoende zal er binnenkort wéér een oude vertrouwde stem minder (weer) klinken uit onze radio.Al zal 'Jef' waarschijnlijk nog wél in de wandelgangen te zien zijn (en te horen?) tussendoor op de Reyerslaan,althans zo meen ik toch begrepen te hebben. 

       Jef Lambrecht

                       VRT-radiojournalist Jef Lambrecht in 'Phara' (foto:VRT)
         

VRT-radiojournalist Jef Lambrecht (61) heeft dus in het Canvasprogramma 'Phara' zijn afscheid aangekondigd. Aanstaande woensdag vertrekt Lambrecht naar Kaboel voor de presidentsverkiezingen in Afghanistan. 'Daarna verlaat ik de wit gekalkte gangen van de VRT', vertelde hij.

'Ik denk dat ik mijn pensioen in de eerste plaats moet zeggen tegen mijn collega's en het publiek, voor ik het tegen mijn bazen vertel', reageerde Lambrecht laconiek.

Lambrecht is wel misnoegd over de laatste nieuwe ontwikkelingen in de journalistiek. 'Er is al te veel aandacht voor trivialiteit waardoor het venster dat we op de wereld zouden moeten bieden als journalist, niet meer open staat. Maar die ontwikkelingen zijn niet meer te stoppen, helaas', concludeerde hij.

Tenslotte

Jef, geniet in ieder geval van je pensioen, je hebt het als ' radioman ' echt verdiend en dat meen ik !

listenlive Jef Lambrecht op 12/10/09 op Radio1 (geluidsfragment VRT)

pinkend sterretje Lees ook: Radiojournalist Johan Janssens met pensioen (10/9/09)

Deredactie                                                  logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

09:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende