30-09-09

Jan Becaus even gegijzeld

Jan Becaus even gegijzeld

Vlak voor het laatavondjournaal (gisteren) werd VRT-nieuwsanker Jan Becaus even gegijzeld door Ketnetkijkers Quinten (10) en Arne (11). Het spotje is een onderdeel van de najaarscampagne van Ketnet en wil tonen wat jongeren er allemaal voor over hebben om naar hun zender te kunnen kijken.

         jan gegijzeld

Becaus verleende met plezier zijn medewerking aan de spot. De komende weken zullen er op Eén en Canvas verschillende spots te zien zijn. De kinderen proberen daarin op grappige en creatieve manieren hun ouders ervan te overtuigen om naar Ketnet te kunnen kijken.

De spotjes zijn gemaakt door het reclamebureau De Mortierbrigade en Koeken Troef!, het productiehuis van Bart De Pauw.

pinkend sterretje Kijk naar het VRT video fragment

DeRedactie                                            logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

11:45 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ketnetwrapster Karolien Debecker stopt ermee

Ketnetwrapster Karolien Debecker stopt ermee

       Karolien

                                                                                                    Foto:VRT

Na drie jaar stopt Karolien Debecker als wrapster bij Ketnet. Vandaag gidst ze de jonge kijkers voor de laatste keer door het programmaschema. Ze gaat zich volop concentreren op haar programma bij radiozender MNM.

"Ketnetwrapster zijn is echt een unieke job", blikt Debecker terug. "Ik heb enorm veel geleerd, hard gewerkt en mij vooral enorm geamuseerd. Ik denk dat de kinderen mij zachter én zotter hebben gemaakt."

Catherine Castille, netmanager van Ketnet, zegt dat Karolien gemist zal worden. "Anderzijds is het zeer fijn te zien dat Ketnetwrappers kunnen doorgroeien", voegt ze eraan toe.

                      ketnet

                                                                     Afbeelding: fiveone.be

Debecker werkte eerder al voor FM Brussel en voor Studio Brussel. Sinds januari 2009 presenteert ze elke voormiddag op MNM. Onlangs begon Niels Destadsbader als nieuwe Ketnetwrapper.

DeRedactie                                                     logo De redactie

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Lager onderwijs = laptop voor iedereen !

Lager onderwijs = laptop voor iedereen !

Minister van Ondernemen en Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (Open VLD) heeft een ambitieus digitaal plan klaar. Hij heeft dat toegelicht in aanwezigheid van toplui van onder meer Microsoft, Google, Telenet en BASE.

                 goedkopelaptop school
                                                                      Foto:gadgetsenonderwijs.nl

Volgens Van Quickenborne zijn ICT-vaardigheden onmisbaar voor onze economische vooruitgang. In zijn plan schuift hij een aantal concrete actiepunten naar voren.

Zo wil hij dat tegen 2015 90% van de gezinnen toegang heeft tot het internet. Tot nu toe heeft een derde van de Belgen thuis nog geen toegang tot het internet; dat is minder dan in onze buurlanden. Van Quickenborne wil dat er vanaf volgend jaar in nieuwe huizen altijd een glasvezelaansluiting voor snel internet is.

Daarnaast moet ICT ook op alle niveaus in het onderwijs een plaats krijgen. Elke scholier in het basisonderwijs moet vanaf 6 jaar een laptop of netbook (een vereenvoudigde laptop) ter beschikking hebben, vindt Van Quickenborne.

Voorts moet ook geïnvesteerd worden in mobiel surfen, elektronische administratie en telewerken.

       minister

 Minister van Ondernemen en Vereenvoudiging Vincent Van Quickenborne (foto:quickonomie.be)

DeRedactie                                               logo De Redactie 2

tijdsbalkje rood

                       

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Toekomst voor ‘de Radar’ te Haaltert

Toekomst  voor  ‘de Radar’ te Haaltert

Iedere dag wordt in Haaltert nog door vele inwoners de naam ‘de Radar’ gebruikt, iedere keer nog maar als iemand probeert uit te leggen waar een straat in die buurt, zich bevindt. De naam is als een extra woord in onze lokale woordenboek. De Radar is ons collectief bezit. De twee masten, reeds aanwezig als een referentiepunt in het landschap sinds 1958 zijn een zeer vertrouwd gezicht te Haaltert. Ieder decennium heeft de toren ingespeeld op de nieuwe behoeften van mensen. Kan hij dit ook in de toekomst?

Door de toenemende burgerluchtvaart in de jaren vijftig ontstond de noodzaak om de aanvliegroutes van de steeds toenemende vliegtuigen, vanuit Zaventem te controleren. Daarom werd het hoogste punt, meer dan 70 meter, gelegen tussen Kerksken en Denderhoutem, uitgekozen om een radar te plaatsen. Het landschappelijk uitzicht op de regio is er adembenemend. De kleine mast van vijfentwintig meter hoog, had een radar met een rondraaiende antenne, die de positie van de aankomende vliegtuigen kon bepalen. De grote mast van zestig meter had een straal verbinding met Zaventem. Voor de wereldtentoonstelling van 1958 te Brussel werd besloten om een demonstratie op te zetten. Naast het paleis zeven van de Expo werd tijdelijk een ontvangstantenne geplaatst zodat de vele bezoekers kennis konden maken met deze nieuwe technologie.

In de jaren zestig werd de Radar ook gebruikt voor een semafoon dienst, voor gans België. Semafonie is een draadloze telecommunicatiedienst waarmee korte numerieke berichten in één richting kunnen worden doorgestuurd. SMS avant la lettre, zeg maar. De ontvangsttoestellen waren zo groot als een stevig boek. Belgacom startte met een semafoondienst in 1966. In 1989 werd een nieuw semafoonnet van de tweede generatie in gebruik genomen. Met die tweede generatie werden de ontvangers, men sprak van een “bieper”, ongeveer zo groot als een luciferdoosje. Tevens werd de site jarenlang gebruikt  binnen het internationaal radionetwerk van interpol om de grensoverschrijdende criminaliteit te bestrijden. Jaarlijks wordt de grote mast nog gebruikt als relaisstation om de beeldsignalen van de wielerronde van Vlaanderen door te seinen naar de toren van Sint-Pieters-Leeuw. Vandaag wordt de grote mast vooral gebruikt door twee GSM providers, Mobistar en Proximus ten behoeve van hun GSM netwerk.

                      grote mast radar haaltert

De site moet nog door de gemeente worden aangekocht, voor de bouw van een politiekantoor. Dat er een politiekantoor komt is nog niet zeker, nochtans moet dat niet in de weg staan om nu ook een duidelijke tweede bestemming voor de Radar uit te werken. Wat de gemeente er nu mee doet, is hopelijk geen voorafspiegeling van de toekomst. Momenteel wordt het terrein door de gemeente gebruikt voor het stockeren van paletten met stenen, overschot van rioleringsbuizen en vrachtwagenladingen  maaisel en groenafval. De zaal van de radarapparatuur is volgestouwd met podia, stoeltjes, nadarhekken en allerhande spullen voor feestelijkheden. Hopelijk een fenomeen van voorbijgaande aard.

                    kleine mastradar haaltert

Natuurpunt Haaltert hoopt dat het gemeentebestuur alsnog inziet dat we hier te maken hebben met een voorbeeld van industrieel erfgoed, uniek voor gans België. Waarom de conciërgewoning die nog in goede staat is, bijvoorbeeld niet inrichten en gebruiken als toeristisch kantoor? Waarom de zaal waar de radar apparatuur stond niet gebruiken als museum en ontvangstruimte en tegelijkertijd de apparatuur bewaren voor de toekomst? De inkomsten van het gebruik van de 2 GSM providers moeten in staat stellen de twee masten en zelfs nog wel wat meer zaken te onderhouden. Vanuit deze optiek is het ook te overwegen om via herstelmaatregelen de beklimming van de grote toren veiliger te maken. Het landschappelijk zicht op de Molenbeekvallei en de Dendervallei is er adembenemend en beslist een uitstapje waard. Natuur- en landschapstoerisme zitten volop in de lift. In voorkomend geval moet in elk geval de combinatie met de straling van de gsm- installaties grondig geëvalueerd worden. De garageruimte verkeert in goede staat en zou moeten voldoende ruim zijn om de waardevolle spullen van de gemeente te stockeren. Volgens de provincie Oost-Vlaanderen zouden beide torens ook kunnen gebruikt worden voor de installatie van bescheiden windmolens. Zo zouden de torens opnieuw een eigentijdse (voorbeeld)functie krijgen. Stof voor een goed maatschappelijk debat.

Guido Van Rossen

pinkend sterretje  Voor meer info zie ‘windenergie’ (klik op het sterretje)

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

3D TV van Panasonic is klaar!

3D TV van Panasonic is klaar!

       panasonic logo

Zit er toekomst in de 3D TV mét bril? Persoonlijk hebben we sterke twijfels maar er zijn blijkbaar andere (en véél slimmere) die daar héél anders over denken.Feit is wel dat HDTV nog niet overal ingeburgert geraakt is én dat er bovenden nog véél te weinig (echte) programma's zijn die opgenomen zijn/werden met HD camera's en zijn technieken.Nu kan ik mij voorstellen dat er op dit moment ook erg weinig 3D materiaal te verkrijgen is.Maar goed de vooruitgang kan je gewoonweg niet tegenhouden...al heb ikzelf een hekel aan zo'n brilletje.

       Panasonic 3D

                                                                                       Foto: avreview.co.uk

Panasonic heeft een 50 inchvariant van zijn 3D-tv klaar. In 2010 wil de fabrikant 3D-toestellen in hoge definitie op de markt brengen, samen met een speciale kijkbril. Begin oktober stelt het bedrijf zijn model voor, op de beurs Ceatec Japan 2009.

Het model is een voortzetting van een project uit 2008, waarbij het bedrijf een plasma-displaypanel van 103 inch maakte. Voor 3D-televisie verwacht de Japanse elektronicafabrikant dat 50 inch het populairste model zal worden.

               Panasonic 3D bril

                                    De 3D bril van Panasonic (foto:.t3.com)

Het plasmascherm werkt nauw samen met de bijhorende bril met "hoge precisie-sluitertijden", waardoor het 3D-effect wordt gecreëerd. Dat gebeurt door zowel voor het linker- als het rechteroog aparte beelden te maken die vlak na elkaar worden getoond. De bril moet op dat moment op hetzelfde tempo knipperen om een driedimensionaal beeld te simuleren.

Tenslotte

Als je zelf ter plaatse wil gaan kijken door de 3D bril zal je u wél moeten haasten om uw vliegtuigticket nog tijdig te kunnen bemachtigen...

       japan

pinkend sterretje Website Ceatec Japan 2009

pinkend sterretje  Lees ook op deze blog:Ook Panasonic ziet nu blijkbaar wat in 3D tv (13/9/09)

ZDNet                                                     ZDNet-Logo

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'Lucy in the sky with diamonds'is niet meer...

De echte 'Lucy in the sky with diamonds'is niet meer... 

Tot gisteren was voor mij de dame in kwestie totaal onbekend.Misschien voor u ook wel, wie weet.Maar toen ik het nieuws en de informatie gisteren las in verschillende dagbladen uit zowel binnen-als buitenland én in andere diverse media viel mijnen euro.De titel van de plaat kon ik wél natuurlijk als Beatlefan.Dat je op latere leeftijd nog de achtergrond van een Beatleplaat te weten komt is mooi meegenomen,men is trouwens nooit te oud om te leren.Spijtig wel dat het moet gebeuren via een overlijdensbericht.Het (korte) verhaal van een vrouw dus als achtergrond voor/van een bekende plaat uit 1967....42 jaren geleden,wijlen Lucy was toen precies vier...

                    lucy

                                                         Foto: tomorrow-news.blogspot.com

De Britse Lucy Vodden is op 46-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een chronische ziekte. De vrouw was midden de jaren 60 de inspiratiebron voor de bekende Beatles-hit "Lucy in the sky with diamonds".Onlangs werd de plaat nog gedigitaliseerd én heruitgegeven.

John Lennon zou het nummer 'Lucy in the sky with diamonds' geschreven hebben nadat zijn 3-jarige zoon Julian hem in 1966 een tekening liet zien die hij 'Lucy in the sky with diamonds' doopte. Lucy was toen een klasgenootje van Julian Lennon(In 1984 had deze laatste een dikke wereldhit met Too Late For Goodbyes)

       lucy vodden

 Wijlen Lucy Vodden ofwel 'Lucy in the sky with diamonds'(46) is niet meer (foto: horiwood.com)

Het nummer is een van de bekendste nummers op het Beatlesalbum "Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band"(1967). Een hele groep fans dacht dat het nummer naar het hallucinogeen middel lsd verwees (Lucy sky diamonds).

Julian Lennon onderhield tot aan haar dood contact met de vrouw, die overleed aan de gevolgen van lupus, een chronische ziekte waarbij het immuunsysteem het lichaamsweefsel aanvalt.

Tenslotte als eerbetoon

                

De Morgen                                                logo de morgen- krant

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Voetbalduels Duitse clubs ongecodeerd !

Voetbalduels Duitse clubs ongecodeerd op satelliet !

         voetbal
                                                                      Foto: debalisnietrond.web-log.nl

Weeral goed nieuws voor de voetballiefhebbers onder ons want de komende week zijn diverse Europese voetbalwedstrijden waarin Duitse voetbalclubs actief zijn inderdaad ongecodeerd via de satelliet te ontvangen.Wie dus een FTA (Free To Air) satellietontvanger ter beschikking heeft kan dus ongestoord (mee) kijken door het open venster, ook wel met open sluizen genoemd. Dit is in ieder geval zo bij wel drie van de zes wedstrijden, waaronder Bayern München!

De voetbalclub van de Nederlandse trainer Louis van Gaal speelt vandaag (30 september dus) het Champions League duel tegen het Italiaanse Juventus, Deze wedstrijd is vanaf 20.45 uur te zien via de televisiezender Sat.1. En morgen (1 oktober)  zijn de wedstrijden Weder Bremen – Athletic Bilbao en Sporting Lisabon – Hertha BSC ook al 'live' te volgen via dezelfde zender en wel vanaf 19.00 uur.

Meer info op de website van Sat 1 (onderaan vindt u de directe link)

         voetbalkijken

                                                                                               Foto:wuz.nl

Toeval wil nu ook wel zeker dat vanaf 1 oktober Telenet (digitaal) SAT 1 NIEUW doorgeeft via zijn basispakket! Dat wil dus zeggen dat ook digi abonnees van Telenet ongestoord kunnen meekijken naar de webstrijden morgen.

Sat.1 is dus in Vlaanderen ongecodeerd te ontvangen via de Astra1 (19,2° Oost) satelliet. Hierdoor is de zender natuurlijk ook beschikbaar in de zenderlijsten van de satelliettelevisieaanbieder TV Vlaanderen.En dus vanaf morgen zoals eerder al vermeld ook op Telenet (digitaal). 

                               sat 1 logo deutschland

Wie nog een oude ANALOGE satellietontvanger heeft staan, gericht op de Astra 1 (19,2° Oost), daar zijn nog een 35-tal zenders actief, kan natuurlijk ook meekijken.De zender geeft zijn signalen nog altijd aldaar door op 11.288 GHz.(V)

Wie digitaal kijkt is dat best af via de frequentie 12.545 GHz. (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6 ook ia de Astra 1 (19,2 Oost).

Sat 1 is trouwens ook op diverse frequentes te ontvangen op de Astra 3 (23,5° Oost).

pinkend sterretje Lees op deze blog:Telenet en wijzigingen ANALOGE (TV) kabel v.f.1/10/2009 (27/9/09)

pinkend sterretje De website van SAT 1

TotaalTV                                          totaal tv logo

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-09-09

TéléSAT Luxemburg van start

TéléSAT Luxemburg van start

         schoteltjeplaatsen

                                                           Foto: entrelespassifloresblog.blogspot.com
persbericht

                     logo-M7group
    
           


-Internationale expansie op komst voor Benelux aanbieder van digitale televisie via satelliet
-TéléSAT Luxemburg van start
 

De groep waartoe CanalDigitaal, TV VLAANDEREN en TéléSAT behoren, centraliseert haar activiteiten vanuit de verschillende landen en taalgebieden in de Luxemburgse maatschappij M7 Group SA. Met deze strategische stap wordt een betere uitgangssituatie gecreëerd voor de geplande verdere internationale expansie. De centralisatie zal tevens synergie effecten en een verbeterde dienstverlening opleveren. Luxemburg is bij uitstek geschikt als vestigingsplaats voor een satellietplatform operator.
 
Deze nieuwe organisatiestructuur heeft een re-allocatie van activiteiten in de verschillende landen tot gevolg, waarbij bepaalde activiteiten overgaan naar nieuwe en bestaande toeleveranciers van de M7 Group. De M7 Group heeft er voor gekozen in de verschillende landen en taalgebieden actief te blijven onder de huidige merknamen, waardoor de herkenbaarheid naar het grote publiek intact blijft.
 
M7 Group is ook trots om te melden dat het vanaf oktober een nieuw satellietplatform in Luxemburg zal aanbieden onder de naam TéléSAT Luxembourg, gericht op de Franssprekende inwoners in Luxemburg. Dit wordt het vierde digitale televisie platform in de groep. Verdere uitbreiding van het aantal platformen is in een vergevorderd stadium van voorbereiding.
 
Thibaut Hausman, nieuwe Managing Director van  M7 Group SA, hierover:  “we zijn zeer verheugd dat we gelijktijdig met de start van M7 reeds een nieuw platform kunnen presenteren. We hopen dat TéléSAT Luxemburg net zo’n sterke ontwikkeling zal doormaken als CanalDigitaal in Nederland en natuurlijk TV VLAANDEREN en TéléSAT in België en vele nieuwe kijkers en tevreden klanten zal opleveren”. 
 
Over M7 Group:
M7 Group is de Europese aanbieder van satellietdiensten voor consumenten en zakelijke klanten, werkend onder diverse merken met elk hun eigen taal- en cultuurspecifieke TV aanbod. De M7 Group heeft meer dan 1 miljoen kijkers die gebruik maken van een kleine schotel om honderden TV- en radiozenders digitaal te ontvangen.

Persbericht, Luxemburg, 29 september 2009

                              CDLogoNieuw

                              LogoTVVlaanderen

                              telesat logo


tijdsbalkje rood

20:32 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Musical Daens onderscheiden

Musical Daens onderscheiden 

        daens
 

"Daens" is de grote slokop geworden op de uitreiking van de Vlaamse Musicalprijzen in de Stadsschouwburg in Antwerpen. De succesrijke voorstelling van Studio 100 verzilverde acht van haar 13 nominaties.

 "Daens", met Lucas Van den Eynde, Free Souffriau, Jelle Cleymans en Jo De Meyere was van oktober 2008 tot februari 2009 te zien in Antwerpen.

Met ruim 220.000 bezoekers was "Daens" de meest succesrijke musical van het afgelopen seizoen. Nu is hij ook de meest bekroonde, gelauwerd door een jury onder leiding van "Thuis"-actrice Leah Thys.

Minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) en BV's als Katja Retsin en Stany Crets reikten de prijzen uit.

De belangrijkste prijzen voor de ploeg van "Daens" gingen naar o.a. Lucas Van den Eynde (mannelijke hoofdrol), Jo De Meyere (mannelijke bijrol) en Frank Van Laecke (regie). "Daens" kreeg ook De Rode Loper Prijs voor Beste Musical.

                      daensposter

De Vlaamse Musicalprijzen op een rij

  • Rode Loper Prijs voor Beste Musical Daens
  • mannelijke hoofdrol Lucas Van den Eynde (Daens)
  • mannelijke bijrol Jo De Meyere (Daens)
  • vrouwelijke hoofdrol Simone Kleinsma (Sunset Boulevard)
  • vrouwelijke bijrol Anne Mie Gils (Elisabeth)
  • aanstormend talent Timo Descamps (Kruistocht in spijkerbroek) Radio 2 Publieksprijs Daens
  • regie Frank Van Laecke (Daens)
  • inhoudelijke prestatie muziek van Dirk Brossé (Daens)
  • creatieve prestatie scenagrafie van Piet De Koninck (Daens)
  • beste ensemble Daens 

Vanavond kijken op 'één' en naar 'De rode loper' want die brengt een uitgebreid verslag op om 18.10 uur.Kan je niet kijken op dat moment wel geen probleem want zonder rode knop gaat het nog eens rond 00:15...voor de late vogels dan wel !


DeRedactie                                                  logo De redactie
.

tijdsbalkje rood

10:23 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Plaats eens een ultra groot zonnescherm

Plaats eens een ultra groot zonnescherm !

Een wetenschapper denkt dat we global warming kunnen stoppen door een enorm zonnescherm voor de zon te schuiven. Het scherm moet triljoenen lenzen bevatten, zodat we meer dan 100.000 km² schaduw over de Aarde kunnen brengen. Dat stond toch in de Telegraph.

                     Zonnewarmte


Professor Roger Angel gelooft dat het zonnescherm tegen 2040 operationeel zou kunnen zijn. De lenzen moeten op basis van elektromagnetische drijfkracht de ruimte in worden gestuurd. "Dingen die een paar decennia duren, zijn niet zo futuristisch", zei hij. Onderzoekers van de Canadese universiteit van Victoria zullen experimenten uitvoeren om zijn ideeën te testen.

Veel klimaatwetenschappers beginnen mogelijkheden te zien in een zonnescherm. Professor Martin Hoffert van de universiteit van New York hoopt dat er snel proeven met zonneschermen komen. "We weten dat veel experimenten zullen mislukken. Zo werkt wetenschap nu eenmaal. Je maakt iets en probeert het uit. Werkt het niet, dan probeer je het opnieuw. De reden waarom we nu geen vooruitgang boeken, is omdat we het niet proberen."

                     zonnescherm 1


Het blijft uiteraard de vraag of een project dat pas over dertig jaar van start kan gaan, de ideale oplossing is. Elke dag leesje wel ergens dat een of andere klimaatexpert verklaard dat global warming veel sneller en erger zal toeslaan dan verwacht. Zo zullen tropische bossen droger worden en sneller branden. Daardoor komt nog meer CO2 in de atmosfeer terecht.

HLN                                                         logo hln

tijdsbalkje rood

09:03 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende