31-08-09

Het ISS zichtbaar voor de ochtendmens (9)

Het ISS zichtbaar voor de ochtendmens (9)

Ons intussen bekende ruimtestation ISS is soms zichtbaar als een heel helder lichtpunt dat van west naar oost geluidloos langs de hemel beweegt.Ook op dit moment is dat weer het geval, al is het voor allemaal voor de echte ochtendmensen die nogal vroeg hun ochtendwandeling aanvatten.

Vanmorgen bij een heldere hemel was er terug een zeer mooie doortocht van het 
ISS. Een goeie richting nu want onze correspondent heeft het ISS zeer lang kunnen volgen (waarnemen)  over de Zwalmstreek.

             iss

                                                                               Foto:frankdeboosere.be

Morgenochtend (dinsdag 1 september 2009) kan je ISS tweemaal zien voorbijkomen. Om 5.01 uur verschijnt het ruimtestation plots in het zuidzuidwesten op een hoogte van 64 graden. Voor het ISS komt op dat moment de zon op.Je kan het ISS volgen tot ongeveer 5.04 uur.

Anderhalf uur later, om 6.34 uur verschijnt ISS opnieuw laag in het westen. Om 6.36 uur bereikt het zijn hoogste punt boven de horizon, 16 graden in het zuidzuidwesten. Je kan het ruimtestation volgen tot ongeveer 6.38 uur.

Dit is een moeilijke verschijning: het ruimtestation blijft vrij laag aan de horizon en het schemert al volop.

De ochtendverschijningen van ISS duren tot begin september. Vanaf dinsdag 8 september 2009 zal ISS 's avonds zichtbaar worden.

De ochtendmensen worden dus wéér avondmensen...

Bron: Frank De Boosere

RECHTS-PIJL  Je kan ook live het ruimtestation ISS volgen!

           Klik daarvoor op het pijltje of op de afbeelding hieronder.

            ISS volgen op wereldkaart-1

Wie de ISS niet kan zien wegens een te fel overtrokken/ regenachtig wolkendek kan hoe dan ook (binnen in huis via de PC) mooi het ruimtestation volgen op de wereldkaart.

Tenslotte nog een extraatje zoals de afgelopen dagen al het geval was !

Challis Heliplane

         heliplane

De Challis Heliplane is een uniek voertuig dat de veelzijdigheid en de manoeuvreerbaarheid van een helikopter combineert met de actieradius en de snelheid van een conventioneel propeller gedreven vliegtuig. Dit hybridevliegtuig is nog in volle ontwikkeling, maar verwacht wordt dat het tegen 2013 gecommercialiseerd zou kunnen worden. Volgens de mensen achter de Challis Heliplane kan dit tuig zijn diensten bewijzen bij allerhande reddingsoperaties, transport van personen, bewakingsopdrachten en allerhande militaire activiteiten...

             

             

www.challis-heliplanes.com

Skynet

tijdsbalkje rood

09:07 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het nieuwe Promo spotje van Radio 2

Het nieuwe Promo spotje van Radio 2

                      radio 2

De zomer loopt op zijn eind, maar geen nood: Radio 2 (de allergrootste in Vlaanderen) steekt blijkbaar een tandje bij vanaf vandaag 31 augustus en bezorgt je alzo een gezellig, boeiend en leuk najaar!

Ontdek hier hun nieuw promo-spotje dat dus zijn uitwerking krijgt op de laatste dag van augustus 2009, dat zegt méér dan ... vele boekdelen! Misschien hebt u het wél al gezien...indien niet....

               

Radio 2

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat brengt VTM in het nieuwe seizoen?

Wat brengt VTM in het nieuwe seizoen?

De dienst 'herhalingen' sluit ook bij VTM stilaan (tijdelijk tot volgend jaar?) de deuren al staan die wél nog op een kier.Hier en daar blijven er precies toch wat restantjes hangen.Trouwens zij (bij VTM) zijn natuurlijk niet de enigen.Naast radioluisteren kijken we ook wel eens graag 'ontspannende' TV.Dat heeft ook zijn waarden....

                          logo VTM

Vtm komt dit najaar met enkele nieuwe programma's, zoals onder andere Code 37, K2 zoekt K3 en So you think you can dance, op de proppen. Daarnaast blijven ook de vaste waarden zoals bijvoorbeeld Familie, Zone Stad en Aspe van dienst.

Code 37 is een gloednieuwe politiereeks met Veerle Baetens in de hoofdrol als politiecommissaris. Een tweede nieuwkomer is het dansprogramma So you think you can dance waarbij er naar Vlaams danstalent gezocht wordt. In K2 zoekt K3 wordt er naar, zoals de naam al zegt, een derde lid voor de groep gezocht. De finale van de zoektocht is op zaterdag 3 oktober te zien.

          code11
                     Met zicht op de opnamen van 'Code 37' (Foto:gentblogt.be)

Daarnaast zijn er de realityreeksen Red mijn huis en Stressvakantie. In het eerste worden gedupeerden geholpen bij wie de verbouwingen aan hun droomhuis een ware nachtmerrie zijn geworden. De verantwoordelijke aannemer wordt opgezocht en geconfronteerd met de feiten. In Stressvakantie, dat volgende week van start gaat, worden opgelichte reizigers ter plaatse geholpen in een poging om hun vakantie alsnog te redden.

          nieuwe serie vtm code 37
                                   De acteurs uit Code 37 (foto:VTM)

pinkend sterretje Méér over 'Code 37' vindt je door te klikken op het sterretje


In het kookprogramma De beste hobbykok van Vlaanderen starten twee topchefs een zoektocht naar de beste amateurkok van Vlaanderen. Verder zijn er nog de fictiereeksen David, dat voor eind september voorzien is, en het familie-epos De Rodenburgs over een invloedrijke familie met onder meer Mike Verdrengh in de hoofdrollen.

          nieuwe serie vtm rodenburgs
                          De acteurs in het familie-epos De Rodenburgs (foto:VTM)

pinkend sterretje Méér over De Rodenburgs vindt je door te klikken op het sterretje

.

                                      logo 2beOok op 2BE is er dit najaar vanalles nieuw te zien zoals de reeks Benidorm Bastards waarbij oudere mensen jongeren te grazen nemen. Verder staat er een nieuwe reeks van Expeditie Robinson en van Benelux Topmodel op het programma. Daarnaast blijven ook onder andere House MD, Bones en 24 van de partij.

pinkend sterretje Website VTM

pinkend sterretje Website 2BE

De Morgen                                        logo de morgen- krant

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Topcollectie en de zeezenders vandaag !

De Topcollectie en de zeezenders op Radio 2

Vandaag,maandag 31 augustus is het precies 35 jaar geleden dat de zeezenders Noordzee, Atlantis en Veronica hun uitzendingen staakten.Een ietwat historische verjaardag toch.De ietwat oudere luisteraars van Radio 2 die het fenomeen zeezenders (via middengolf) nog meemaakten worden dus eens extra in de watten gelegd door Peter Verhulst.

Voor de jongere generatie wordt het misschien wel eens een kennismaking met de radio van 'papa en mama'...Wie buiten de FM ontvangstzone zit kan ook (mee)luisteren via intenet maar ook via satelliet in zowat de hele wereld... en dat allemaal dank zij de satelliet uitzendingen van RVi (Radio Vlaanderen Internationaal).

                       RNI

                          Radio Noordzee International (RNI) foto: Radio 2

Peter Verhulst draait in De Topcollectie vandaag hun grootste hits en zelfs Alarmschijven. Gestoffeerd uiteraard met een paar sappige anecdotes.

Ook de laatste minuut van Veronica onthouden ze je niet.

                                   peterverhulstklein

                                         Peter Verhulst (foto Radio 2)

De Topcollectie hoor je overigens elke werkdag ( van maandag tot vrijdag) van 13 tot 16 op  Radio 2.

                                    radio2

listenlive Klik op 'listen' en 'Luister direct mee naar Radio Twee'

pinkend sterretje  Website Radio 2

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Veronica vandaag tussen 16-18 op 538 !

Radio Veronica  tussen 16 en 18 uur op middengolf 538 !

Of we de middengolf radiosignalen hier in Vlaanderen kunnen oppikken op 538 m (558 KHz) en/of  via 1584 KHz.lijkt ons erg twijfelachtig maar proberen moet je zeker.Radiogolven zijn soms onvoorspelbaar.Toch mooi allemaal en een proficiat aan de initiatiefnemers! Waarover het gaat?

   31-8-09
                  Klik op de foto en je bent op de site van de Stichting Norderney

Dankzij een samenwerking tussen Radio Seagull (Harlingen) en Spectrum Radio (London) wordt vandaag (maandag 31 augustus) tussen 16 en 18 uur de laatste twee uur van de zeezender Radio Veronica opnieuw uitgezonden via 538 meter (558 KHz) middengolf.

Dat is dezelfde golflengte waar op Radio Veronica destijds, op 31 augustus 1974, haar laatste programma's op uitzondt, met als afsluiting de dramatische woorden van Rob Out, over het 'verdwijnen van de democratie in Nederland'. Vijfendertig jaar na de oorspronkelijke uitzending worden de laatste twee uur van Radio Veronica op precies dezelfde tijd opnieuw (her) uitgezonden.

Via Radio Paradijs op 1584 AM worden trouwens  de gehele week via de middengolf oude programma's van Radio Veronica (her) uitgezonden. De zender besteedt overigens al sinds 1 augustus aandacht aan historische programma's en herhalingen van 'herinneringsevenementen'.

          veronica

                       Klik op de foto en je bent op de website van Mediapages.nl

 
De uitzendingen op Radio Paradijs zijn in samenwerking met de organisatie die het cultureel erfgoed van Veronica beheert:
De Stichting Norderney, opgericht door oud Veronica-technici Ad Bouman en Juul Geleick.

Bron: Mediapages / Broadcast Magazine

pinkend sterretje  Luister hier naar de stream (wél eerst uw keuze maken)

         Antwerpen

              De Norderney in de haven van Antwerpen (foto:media.photobucket.com)

Update,ontvangst-rapporten

Spijtig genoeg was het middengolfsignaal in Midden-Vlaanderen en aan de grens met Vlaams-Brabant bijna niet te onvangen...onmogelijk tot slecht en zeer slecht.

Onze correspondent Jan uit Velzeke wist mij te melden dat hij totaal niks,maar dan ook niks anders dan ruis kon ontvangen uit de rechtreekse ether. 

Joop uit Denderleeuw liet mij weten dat hij ik citeer: ' wel degelijk een signaal heb gecapteerd op de vroegere frequentie 558 Khz (538 meter, eigenlijk was het oorspronkelijk 557 KHz) afgelopen 31 augustus.Het signaal was extreem zwak (heel wat ruis en zeer moeilijk verstaanbaar, maar het was wel degelijk Veronica !). Ik kon hem enkel ontvangen met mijn autoradio (blijkbaar gevoelige ontvanger) en op voorwaarde dat de motor niet draaide.Op die andere frequentie heb ik niks kunnen ontvangen.

En ikzelf ? Ook weinig of niks, zelfs met een wereldontvangertje,al meende ik wél wat te horen opde echte oude Radio Veronica frequentie.Het was echter niet doenbaar om blijven te luisteren.Ook op de andere frequente hoorde ik echt niks.

Radio Veronica: de mythe (Eén Vandaag) Print/pdf

Bron: Mediapages / Broadcast Magazine

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'We alle love the 80'-90's' bij Peter Hoogland

Peter Hoogland laat nog even (wat) van zich horen!

Voor alle duidelijkheid en voor zover we weten, Peter Hoogland maakt (nog) geen radio.Maar het is lang stil geweest rond de figuur van Peter.Geen nieuws, goed nieuws denkt men dan wel eens.Maar de stilte werd toch effen verbroken bij/door het lezen van een artikeltje in Het Nieuwsblad.Past ook wonderwel op deze blog omdat het zelfs een beetje (radio) nostalgie is of kan zijn !

Het Kursaal in Oostende is blijkbaar deze (afgelopen) zomervakantie met een nieuw concept gestart in de LoungeBar.

               peterhoogland

                                       Peter Hoogland (foto:stubru.be)

Afgevaardigd bestuurder Peter Hoogland nam het initiatief om op zaterdag de deuren van de Loungebar te openen voor 'We alle love the 80'-90's', een gratis party met muziek uit de jaren tachtig en negentig.

De dj's die deze zomer al achter de draaitafels stonden zijn: Zaki, Jo Met de Banjo, Peter M, Michel Orthier en Bart-Jan Depraetere. Ook Peter Hoogland zelf haalt op zaterdagavond soms zijn platen van onder het stof om zijn oude hobby nog eens uit te oefenen. Wat begon als een test, is intussen gegroeid tot een succes.

De LoungeBar in het Kursaal leeft dus opnieuw. 'Het concept slaat duidelijk aan. Goede oude muziek, gratis toegang, een hapje: de mensen zijn er duidelijk voor te vinden', zegt afgevaardigd bestuurder Peter Hoogland. 'De Loungebar draait opnieuw op volle toeren, en daar zijn we blij om.

                     logo-lounge

Belangrijk ook om nog te weten want Peter voegt er nog aan toe: 'We zijn van plan om ook na de vakantie door te doen met de party.'

Wie nog naar Oostende op vakantie gaat (niks houdt u tegen van september/oktober... uit te kiezen), kan maar best eens gaan kennismaken want u kan er dus nog een (oud ?) radiomaker aan het werk zien/horen achter de draaitafel (s).Lijkt me ideaal ook na een gezonde avondwandeling op en rond de dijk van Oostende.Je kan van een (verdiend) aperitiefje snoepen én ondertussen genieten van je geliefkoosde muziek!

         kursaal oostende

                         LoungeBar Kursaal Oostende  (foto:cityzine.be)  

Volgens gegevens op internet is de LoungeBar elke avond geopend vanaf 20 uur (7/7).

pinkend sterretje Website kursaal Oostende

Het Nieuwsblad                         Logo HetNieuwsblad

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-08-09

Het ISS zichtbaar voor de ochtendmens (8)

Het ISS zichtbaar voor de ochtendmens (8)

Ons intussen bekende ruimtestation ISS is soms zichtbaar als een heel helder lichtpunt dat van west naar oost geluidloos langs de hemel beweegt.Ook op dit moment is dat weer het geval, al is het voor allemaal voor de echte ochtendmensen die nogal vroeg hun ochtendwandeling aanvatten.

            iss

                                                                            Foto.eurospacecenter.be

Morgenochtend (maandag 31 augustus 2009) kan je ISS  tweemaal zien voorbijkomen. Iets voor 4.37 uur verschijnt het ruimtestation vrij plots in het oosten op een hoogte van 56 graden tussen de sterrenbeelden Perseus en Voerman. Voor het ISS komt op dat moment de zon op. Je kan het ISS volgen tot ongeveer 4.39 uur.

Anderhalf uur later, om 6.09 uur verschijnt ISS opnieuw laag in het westen. Om 6.11 uur bereikt het zijn hoogste punt boven de horizon, 34 graden in het zuidzuidwesten. Je kan het ruimtestation volgen tot ongeveer 6.14 uur. 

De ochtendverschijningen van ISS duren tot begin september. Niet voor nachtuiltjes dus maar voor (de echte) vroege vogels!

Bron: Frank De Boosere

RECHTS-PIJL  Je kan ook live het ruimtestation ISS volgen!

           Klik daarvoor op het pijltje of op de afbeelding hieronder.

            ISS volgen op wereldkaart-1

Wie de ISS niet kan zien wegens een te fel overtrokken/ regenachtig wolkendek kan hoe dan ook (binnen in huis via de PC) mooi het ruimtestation volgen op de wereldkaart.

Tenslotte nog een extraatje zoals de afgelopen dagen al het geval was !

Nasa Proteus

         proteus

De Proteus is een uniek vliegtuig. Proteus is een toestel dat is bedacht om te voorzien in de groeiende behoefte aan Internetverbindingen. Door een vliegtuig op 15 tot 18 kilometer hoogte rondjes te laten beschrijven boven een grote stad, ontstaat een soort vliegende antenne. Computers en telefoons die binnen het zicht van het vliegtuig blijven, kunnen hiervan gebruik maken. Het vliegtuig kan met of zonder piloten gevolgen worden en kan tot 18 uur in de lucht blijven als een soort van alternatieve communicatiesatelliet.

             

Skynet

tijdsbalkje rood

09:05 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Live vanuit japan Radio 6 (5NL)

Radio 6 vier uur live vanuit Japan

                                        radio6 logonl

De publieke (in België noemen ze dat een nationale) zender Radio 6 komt het eerste weekend van september, twee keer, twee uurtjes live uit Japan. Winfried Baijens zal dan in zijn programma 'Weekend Winfried' aandacht besteden aan het ‘Tokyo Jazz Festival’. Tijdens dat Jazzfestival wordt de Nederlandse Jazz in het zonnetje gezet. NPS-presentator Winfried Baijens interviewt in Tokyo onder andere Nederlandse en Japanse Jazzsterren.

Bekende jazzmuzikanten als Wouter Hamel, Benjamin Herman en Rob van Bavel zullen daar ook optreden. Ook is er live muziek van het festival te horen van onder meer New Cool Collective, Tineke Postma, Quasimode, Tokyo Ska Paradise Orchestra en Wouter Hamel.

De uitzending vindt plaats op zaterdag 5 en zondag 6 september van 16.00 tot 18.00 uur op Radio 6, de zender die momenteel een marktaandeel heeft van slechts 0.2%. Presentator van ‘Weekend Winfried’ is Winfried Baijens. Hij was jarenlang het gezicht van Het Jeugdjournaal en NOS Journaal op 3. Sinds begin dit jaar presenteert hij voor de NPS het groovy programma ‘Weekend Winfried’.

De jazz-liefhebbers weten dus (weer) waar naar te luisteren!

                             Radio6-luister live

                         Klik hierboven en luister via livestream !

pinkend sterretje ‘Weekend Winfried’

pinkend sterretje Website Radio 6

pinkend sterretje Lees ook op deze blog: Radio 6 met presentatrice Sylvana Simons (13/7/09)

pinkend sterretje Lees ook op deze blog: Radio 6 wordt de jazz-zender van Nederland (13/6/09)

      weekend

Radio NL                                   Radio NL

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio Mi Amigo vandaag op middengolf !

Radio Mi Amigo viert 35-jarige bestaan op de middengolf

Of de uitzendingen via middengolf ons in het midden van Vlaanderen zullen bereiken vandaag valt nog af te wachten.Radiogolven zijn rare beesten...soms duiken ze op...op de meeste onverwachte plaatsen én momenten.

         logo 

                      Dossier Mi Amigo lezen? Klik op Mi Amigo !

In ieder geval de zeezenderfanaten krijgen nog eens waar voor hun geld blijkbaar want morgen (31/8) komt zeezender Radio Veronica nog eens piepen, ook op AM en net als vroeger op DEZELFDE uitzendfrequentie als toen.Kon je trouwens ook al lezen op deze blog.

Radio Mi Amigo viert het 35-jarige bestaan op het zendschip van Radio Waddenzee, de Jenni Baynton.

De vroegere zeezender Mi Amigo is dus morgen( zondag 30 augustus) weer even op de middengolf te ontvangen en wél op 1602 AM.

Dj's van toen en nu presenteren op de feestdag in het kader van 35 jaar Mi Amigo.

Op 6 september start eveneens een tweede reeks CLUB MI AMIGO's op zondagmiddag met de persoonlijke herinneringen van oud-zeezendermedewerkers.Luisteren kan via de livestream, link onderaan.

Op 6 september is Ferry Eden de centrale gast. Op 13 september gevolgd door Bart van Gogh, die in '77 op de Mi Amigo zat als Erik Beekman en nu bekend is als dé jinglemaker bij Top Format.

       waddenzee

                    Voor de website van Radio Mi Amigo klik op1602 AM

De Vlaamse VRT komt trouwens ook filmen voor een documentaire over Mi Amigo-grondlegger Sylvain Tack (eindelijk krijgt de man waardering!) die later op Canvas zal worden uitgezonden.

De live-uitzending in de haven van Harlingen is ook voor belangstellend publiek toegankelijk, vanaf 11:00 uur.

De een herdenkt dus zijn ontstaan en de andere...zijn heengaan.Allemaal te zien hoe je het bekijkt.Tenslotte de frequentie 1602. In principe is dit de laatst gangbare (goedgekeurde)frequentie die u vindt op de middengolf. Al gaat mijn mini-wereldontvangertje zelfs tot 1644 AM...blijkbaar zijn er altijd toch uitlopertjes!

                                luisterlive

                     Klik op de foto en luister live mee naar Mi-Amigo !

Radiofreak

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'The big ask again' & Nic Balthazar weer succes

'The big ask again' van Nic Balthazar alweer succes !

Voor The Big Ask Again rekende Nic op 10.000 deelnemers, hij slaagde!

Ongeveer 10.000 mensen hebben gisterenmiddag deelgenomen aan de opnames van de videoclip "The big ask again" van Nic Balthazar. Net als vorig jaar wil de regisseur de klimaatopwarming onder de aandacht brengen.Dat zijn er wel 4000 méér dan vorig jaar!

         the big ask again 1

                             Aan het (klein) strand van Oostende (foto:VRT)

De opnames van de videoclip op het Klein Strand in Oostende vonden precies 100 dagen voor de nieuwe top over de opwarming van de aarde in Kopenhagen plaats. U2 steunde het project ook door de rechten op zijn nummer "Magnificent" gratis ter beschikking te stellen.

De clip "The big ask again" zal vanaf november in tien taalversies wereldwijd worden verspreid om aandacht te vragen voor het klimaatprobleem. "De wereldleiders moeten in december in Kopenhagen de voorlopig belangrijkste beslissing van deze nog jonge eeuw nemen. Ze moeten een opvolger goedkeuren voor het Kyoto-protocol", aldus Nic Balthazar.
.
          the big ask again 2
                         Nic Balthazar duidelijk in zijn nopjes ! (foto:VRT)


De opnames van de clip werden omstreeks 18 uur afgerond. Daarna konden de deelnemers nog een hele avond fuiven op de muziek van verschillende deejays.
.                    
Heel wat BV's steunden de actie, onder anderen weervrouwen Jill Peeters en Sabine Hagedoren, Wim Helsen en dj Buscemi. Vorig jaar daagden ongeveer 6.000 figuranten op voor de clip "The big ask".
.
          the big ask again 3
                               Enthousiast waren ze allemaal ! (foto:VRT)
.
pinkend sterretje Lees ook op deze blog: Zaterdag nieuwe klimaatclip van Nic Balthazar in Oostende (26/8/09)
.
pinkend sterretje Website 'The Big Ask' (met meer info én de petitie )
.
pinkend sterretje Lees ook op deze blog: 'Big ask-sequel wordt bigger and better' (20/6/09)
.
pinkend sterretje Lees ook op deze blog: Nic Balthazar vraagt (ook) aandacht voor het klimaat(28/11/08)

 

          gil & bal

   
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende