31-07-09

Energy München doet het met méér NRJ

Energy München doet het met méér NRJ

Maak deze zomer eens kennis met een paar buitenlandse radiostations was onze leuze.En we doen nog even zo voort.Al kan je de nu volgende radio wel niet ontvangen via FM of satelliet hier in Vlaanderen.Gelukkig is er nog altijd het internet.Tenzij u deze zomer zelf in de omgeving van München bent natuurlijk!

                          rnj munchen logo
             

De hitzender Energy in München wordt volledig eigendom van het Franse mediaconcern NRJ. Afgelopen week keurde de mediaraad van Beieren (BLM) de overname goed. Door de overname wordt NRJ eigenaar van beide Energy-stations in Beieren.

Duitsland telt momenteel zeven verschillende stations met de naam Energy. Maar ondanks de naam zijn deze stations niet allemaal eigendom van het Franse mediaconcern NRJ. Een deel is slechts gedeeltelijk in Franse handen, terwijl andere stations als franchise opereren. Energy in München is bijvoorbeeld voor 60% eigendom van NRJ Hörfunk Bayern GmbH, dat weer eigendom is van het Franse NRJ. De overige 40% van het radiostation is in handen van Radio SoundTrack Programmanbietergesellschaft für Neue Medien GmbH en Radio Xanadu Mediengesellschaft mbH.

Energy is in de regio München te ontvangen op 93.3 FM. Deze frequentie heeft een potentieel bereik van ruim 2 miljoen luisteraars. Momenteel scoort het station een marktaandeel van 5,1%. Naast München heeft ook Nürnberg zijn eigen Energy-station. Deze zender was al volledig eigendom van het Franse Energy.

       muenchen enegie zendgebied

Te ontvangen via de ether (autoradio, wereldontvangertje...)       

UKW-Frequentie (FM) 
München 93.3 MHz

Mocht je egens op hotel zitten (om te overnachten) én er is kabel aan boord kan je natuurlijk altijd afstemmen op onderstaande UKW frequenties.En UKW wordt nogal véél gebruikt in Duitsland i.p.v. FM.Voor alle duidelijkheid het is precies hetzelfde!

Kabelfrequenties
München 97.05 MHz
Landshut 96.65 MHz
Bad Tölz 96.15 MHz
Tegernsee 96.15 MHz
Ingolstadt 88.45 MHz
Landsberg 90.60 MHz

listenliveKlik op 'listen', maak kennis en luister.Maar eerst wordt u wél een kort reklamespotje (video) aangeboden.Automatisch krijg je nadien de zender te horen!

pinkend sterretje De website van Energy in München

Radio NL                           Radio NL

tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'A Whiter Shade of Pale' (1967) met staartje !

'A Whiter Shade of Pale' (1967) met een (laat) staartje !

Herinnert u zich deze nog? Waarschijnlijk wel,een plakker van formaat en een onvergetelijke evergreen uit het grijze (platen) hitverleden.Uit de tijd ook dat in elk café een jukebox stond te pronken, al of niet een Rock Ola...Tot op vandaag nog regelmatig gedraaid in (platen) discotheken én op diverse radiostations.Groot was dan ook mijn verbazing dat dit stokoude nummer terug wat media aandacht kreeg.Of de komkommertijd er wat met te maken heeft?

          procol

                                                                                      Foto:dailymail.co.uk

Het Britse gerecht heeft de organist van de Britse groep Procol Harum een deel van de auteursrechten toegekend op de song 'A whiter shade of pale', een klassieker die dateert van het einde van de jaren 60. 1967 om precies te zijn, een nummer dat wekenlang op nr 1 stond ook in de diverse hitparades zowat overal ter wereld.Daarmee komt een einde aan een lange juridische strijd tussen de orgelspeler en de zanger van de groep.

Matthew Fisher (inmiddels 61) kreeg in 2006 (ook vrij laat toch) 40 procent van de auteursrechten toegewezen van een rechtbank. Maar in 2008 werd het vonnis in beroep tenietgedaan, waardoor de rechten volledig naar zanger Gary Brooker gingen. The Law Lords, de hoogste gerechtelijke instantie in Groot-Brittannië, verbrak dit arrest gisteren (30/7/09) en gaf Fisher weer (maar) 40 procent van de rechten, zonder terugwerkende kracht.

De orgelspeler (zie foto bovenaan én de video hieronder) ) zei dat hij "dolblij" was. "Het ging nooit om het geld. Veel geld zal het toch niet opbrengen. Maar het ging erom dat iedereen zou weten welk aandeel ik had in het schrijven van die song", zei Matthew Fisher.

Mocht u toch nog twijfelen over welke plaatopname het hier gaat, we laten u niet in het ongewisse.Kijk en luister nog maar eens...

               

                              Procol Harum - 'A Whiter Shade Of Pale' 1967

De Morgen                                                    logo de morgen- krant

tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Groene stroom kan merkelijk goedkoper

Groene stroom kan merkelijk goedkoper !

                              groene stroom

                                   afbeelding: design-electronics.be

Als Vlaanderen zijn systeem van groenestroomcertificaten zou hervormen, zou het dezelfde hoeveelheid groene stroom 30 procent goedkoper kunnen produceren. Of anders gezegd: met hetzelfde budget zou er 50 procent meer groene stroom geproduceerd kunnen worden. Dat zegt althans Febeliec, de federatie van industriële elektriciteitsverbruikers.

Volgens Febeliec is het huidige systeem van groenestroomcertificaten "duur, statisch en niet-transparant" en belemmert het de toegang tot de elektriciteitsmarkt voor nieuwe spelers. De federatie klaagt onder meer de vaste prijs aan, waardoor het systeem "duur is en de goedkope technologieën overgesubsidieerd worden".

          Groene-stroom

                                       Foto: xandernieuws.punt.nl


Het voorstel van Febeliec draait rond efficiëntie, stabiliteit en transparantie. De federatie vraagt onder andere dat de uitgereikte certificaten niet meer door de leveranciers moeten worden ingeleverd, maar dat de groenestroomproducenten rechtstreeks vergoed worden "op een uniforme en gecentraliseerde wijze". De steun moet ook technologiespecifiek worden en er moet gedurende een vooropgestelde periode een stabiel inkomen gegarandeerd worden.

"Febeliec wenst met dit voorstel zeker de doelstellingen inzake groene stroom en warmtekrachtkoppeling niet in vraag te stellen, maar via een efficiënt en transparant steunbeleid een maximum aan groene stroom en energiebesparing via warmtekrachtkoppeling te realiseren tegen de laagst mogelijke kost", zo besluit de federatie.

De Morgen                             logo de morgen- krant

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Rik Torfs niet meer in ‘De slimste mens…’

Rik Torfs niet meer in ‘De slimste mens…’

 

Professor Rik Torfs stopt als eenmansjury van het tv-programma "De slimste mens ter wereld". De nieuwe jury zal bestaan uit acht mensen die in wisselende duo's zullen optreden. Torfs was drie jaar lang jurylid in de quiz en vindt zelf dat het mooi geweest is.

.         torfs

                                                                                                     (Foto VRT)

"Ik heb het met veel plezier gedaan, drie jaar, en dat lijkt mij echt genoeg", zegt hij op Studio Brussel. "Het was niet meer mogelijk om dit nog langer met mijn agenda te combineren op dit moment."

Torfs is momenteel een boek aan het schrijven en hij werkt aan buitenlandse projecten aan de universiteit. Hij is ook bezig met iets nieuws voor televisie, maar daarover wil hij nog niets kwijt.

De makers van "De slimste mens ter wereld" hebben het vertrek van Torfs aangegrepen om de eenmansjury op te bergen. In het nieuwe seizoen zal telkens een duo optreden als jury. Die duo's worden samengesteld uit een poule van acht mensen. Wie de acht nieuwe juryleden zullen worden, is nog niet bekend. Het achtste seizoen van "De slimste mens ter wereld" start op 7 december.

Het is ook nog gissen of Torfs zelf zal deelnemen aan de quiz. Zijn voorganger Marc Reynebeau ging alvast de uitdaging aan toen hij na vier seizoenen eenmansjury af was. Hij verloor toen de finale van Steven Van Herreweghe.

De redactie

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Hier brandt de lamp!

Hier brandt de lamp!

In Duitsland worden massaal groeilampen gehamsterd. De burgers willen voorbereid zijn op de eerste fase van het gloeilampenverbod, die op 1 september ingaat: vanaf die datum mogen geen gloeilampen met matglas meer worden verkocht en geen lampen met gewoon glas van 100 watt.

          gloeilamp 60w
                                                                                     
foto:  weblogs.nos.nl

De regering willen de Duitsers aan de spaarlamp krijgen, maar die heeft een slechte reputatie: de energiezuinige lampen zouden kil en onregelmatig licht geven, er zit giftig kwik in en ze gaan niet zo lang mee als beloofd.

In sommige winkels is de verkoop van gloeilampen met 150 procent toegenomen. In een bouwmarkt rekende een man een winkelwagentje vol gloeilampen af voor meer dan 200 euro, „genoeg voor de komende twintig jaar”. De verkoop van spaarlampen daarentegen is afgenomen.

                            gloeilamp

                             Hier brandt een serieuse lamp ! (Foto: flickr.com)

Niet alleen particulieren slaan gloeilampen in, maar ook musea. „Wie wil er nou een spaarlamp in een neobarokke kroonluchter?“ vraagt weekblad Der Spiegel zich maandag retorisch af. En de gerenommeerde Kunsthalle in Hamburg heeft al zeshonderd gloeilampen ingeslagen.

De Telegraaf                                    logo telegraaf

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-07-09

FFen een (toch) een korte rustpauze inlassen!

FFen toch eens een vakantiepauze inlassen!

Maar...morgen én in het volledige weekend zijn we er FFen terug ! 

         pauze
  

Ook wij blazen effen uit en laten het PC-tje effen (ook) wat (uit) rusten.

Wil je toch wat lezen, er is al een mooi archief.Misschien het gepaste ogenblik om eens terug te duiken in het (blog) verleden...Rechts op deze blog vindt u genoeg lezersmateriaal in het archief.

                                       rustpauze

tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-09

Windows 7 klaar !

Windows 7 klaar voor de massa
.
Windows 7 van softwarebedrijf Microsoft is af en klaar voor de massa. De softwarecode van het besturingssysteem wordt nog deze week naar computerfabrikanten verzonden. Dat maakte Rich Reynolds, verantwoordelijk voor de verkoopactiviteiten van Windows, eergisteren (afgelopen woensdag) bekend.
.
,,Het besturingssysteem is klaar voor het grote publiek'', aldus Reynolds. Nu kunnen computerfabrikanten hun hardware testen op de definitieve versie van Windows 7, het besturingssysteem dat de kritiek op Vista moet doen vergeten.
.
                       windows7
.
De laatste aanpassingen kunnen nu worden gemaakt, waardoor de hardware goed werkt onder het nieuwe besturingssysteem. Windows 7 ligt 22 oktober voor consumenten in de schappen. ,,De systemen worden nog verder afgesteld'', aldus Reynolds, die terzijde werd gestaan door Jim Ginger, hoofd van Dell Services.
Dell was eerder deze maand nog een opvallende afwezige in een lijstje van internetbedrijf Google. HP, Acer, Lenovo en Toshiba, vier van de vijf grootste computerfabrikanten, meldden toen een nieuwe computer op de markt te brengen met het nieuwe gratis besturingssysteem van Google, Chrome OS.
Volgend jaar moet Chrome OS verkrijgbaar zijn.
Acceptatie van Windows 7 is belangrijk voor Microsoft, omdat het softwarebedrijf de hete adem van Google in de nek voelt.
.
Kleiner, lichter en sneller
Windows 7 is veel kleiner, lichter en sneller dan het veel bekritiseerde Vista, aldus kenners. Het nieuwe besturingssysteem werd in eerste tests geprezen om zijn snelheid, terwijl Vista op dat punt faalde. Zo zou Windows 7 in seconden moeten kunnen opstarten. Ook moet Windows 7 gebruiksvriendelijker zijn dan Vista. Bij Vista werden mensen soms gek van de verzoeken van het besturingssysteem als ze iets wilden installeren of iets wilden verwijderen. Dat zou in de nieuwe Windowsversie verleden tijd zijn.
.
Qua uiterlijk zijn er geen grote veranderingen. Onder Windows 7 zijn wel alleen iconen van toepassingen zichtbaar op de taakbalk. Daarnaast is de zijbalk van Vista verdwenen, maar de gadgets niet. Die kunnen gebruikers naar behoeven op de desktop plaatsen. Verder laat Microsoft de keuze van allerlei functies die het systeem traag kunnen maken, aan de gebruiker over. Het gaat bijvoorbeeld om de zware visuele snufjes van het systeem.
.
In Europa wordt het systeem geleverd zonder Internet Explorer 8. Daarmee lijkt het bedrijf tegemoet te willen komen aan eisen van de Europese Commissie, die een onderzoek doet naar machtsmisbruik rond Internet Explorer.
.
Ook dit kwamen we nog te weten.
De consumentenversie Windows 7 Home Premium zal 120 euro gaan kosten en kost dus evenveel als een upgrade: 120 euro.

Op  22 oktober a.s.zal meteen de Nederlandstalige versie in de winkels liggen, wat bij de lancering van Vista indertijd niet het geval was.

De Professional- en Ultimate-edities van Windows 7 kosten respectievelijk 285 en 299 euro. Deze versies beschikken over de Windows XP-modus en automatische back-ups.

Wie vanaf heden tot en met 31 januari 2010 een pc koopt met Vista zal die zo goed als gratis kunnen upgraden naar Windows 7. Microsoft biedt de upgrade volledig gratis aan, maar pc-fabrikanten kunnen wel zelf bepalen of ze nog een kost aanrekenen, en of ze de periode korter houden dan 31 januari.
.
AD Nederland                                   logo-ad
.
tijdsbalkje rood

00:02 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuw en goedkoop! 'De Jokvakantie'

Nieuw en nog goedkoop ook ! 'De Jokvakantie'

Toen ik onderstaand artikeltje las in dagblad De Morgen moest ik effen lachen.Akkoord het is puur komkommernieuws,dat kwamkwammer op deze zomerse(?) maandag. Maar het moet ook eens kunnen.Het is voor velen toch vakantie...Maar toch zal het volgens mijn bescheiden mening ook niks nieuw zijn toch.Misschien wél... het toch wel leuke 'nieuw uitgevonden woord',van de nieuwe rage.Al wordt tegenwoordig alles ondergebracht onder economische crisis.Staat waarschijnlijk nog niet in het woordenboek 'Jokvakantie'.Ik vond er direct een pasklaar verhaal voor...waar gebeurt dan nog.De ietwat minder jonge lezers van deze blog zullen het ongetwijfeld nu ook (misschien)  gaan (her) ontdekken.

          valiezen

Wie wel eens naar VTM kijkt en meerbepaald naar De Kotmadam zal ongetwijfeld wat herkennen dus.De aflevering is al een paar jaren oud...en werd waarschijnlijk nu voor de vierde keer al heruitgezonden (wie kan het nog bijhouden?).Jeanne (en Jef) doen hier ook mee aan een denkbeeldige vakantie naar Spanje omdat Mimie mooi bruingebrand er net vandaan kwam nogal wat opscheppend.Om niet te moeten onderdoen voor haar dagelijkse klanten, en zeer zeker voor Mimie, MOEST madame Jeanne ook op reis naar Spanje én Jef? Al ging deze laatste liever toch gaan vissen...maar die moest dus ook mee...naar de ingebeelde vakantie willens, nillens.Alhoewel ze nooit buitenshuis zijn geweest.Natuurlijk kwam het 'spelletje' uit na allerlei ingewikkelde komische incidenten! 

Was dat dan ook een spikslinternieuw geschreven senario toen indertijd deze aflevering op het scherm kwam? Absoluut niet !

Want het mooiste bewijs is er.Ik ga daarvoor naar de BRT (nu VRT na eerst NIR en later BRTN) gaan kijken ten jare 1963.De enige volledige aflevering van Schipper naast Mathilde (in zwart-wit uiteraard) die ik in mijn bezit heb op video.Werd ook heruitgezonden in 1993 naar aanleiding van 40 jaar televisie in Vlaanderen.

Madame Krielemans was komen 'stoefen' bij de Schipper thuis, zijnde Mathilde dus, zijn zuster. Tussen de koffie's door ging het over haar vakantie aan de'Côte d' Azur' ...en maar opscheppen.'Côte d' Azur' was trouwens ook de titel van de aflevering (die nog bewaard is gebleven in zijn totaliteit).En Mathilde kon het maar niet verkroppen.Haar besluit stond vast, ze gingen ook hun grote valiezen inpakken en naar de 'Côte d' Azur' gaan, terwijl Matthias net een oude schuit had gehuurd om wat te gaan varen...alhoewel de Gentse Floralieën ook nog (net) in het vakantie budget pasten.

Het ganse schippersverhaal vertellen gaat niet.Hieronder ziet u wél de volledige aflevering, zij het in vier delen. Maar hun vakantieverblijf was wél hun eigen zolder.En dat leverde nogal komische taferelen op...tenslotte kwam de waarheid aan het licht.Net zoals bij de Kotmadam dus...waar het vakantieverblijf de slaapkamer was...Nu zolder of slaapkamer...heel veel verschil maakt dat niet uit. 

          benidorm

En dan u het bewuste artikeltje...

De economische crisis heeft voor iedereen hard toegeslagen. Dat blijkt uit een nieuwe trend: de jokvakantie. Steeds meer mensen maken hun omgeving wijs dat ze een reis naar een verre bestemming geboekt hebben terwijl ze in werkelijkheid niet eens hun zetel uitkomen. Dat zegt de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf.

"De 'jokkers' zullen om hun verhaal kracht bij te zetten vaak onder de zonnebank gaan om een kleurtje te krijgen", aldus Bakas, "Bovendien gaan ze vakantieverhalen en foto's opzoeken via Google. De foto's worden nadien wat bijgewerkt met Photoshop en zo hoeven ze geen gezichtsverlies te lijden bij vrienden en collega's."

Bakas verwacht dat deze nieuwe trend zich nog volop verder zal ontwikkelen.

De economische crisis heeft voor iedereen hard toegeslagen. Dat blijkt uit een nieuwe trend: de jokvakantie. Steeds meer mensen maken hun omgeving wijs dat ze een reis naar een verre bestemming geboekt hebben terwijl ze in werkelijkheid niet eens hun zetel uitkomen. Dat zegt de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf.

"De 'jokkers' zullen om hun verhaal kracht bij te zetten vaak onder de zonnebank gaan om een kleurtje te krijgen", aldus Bakas, "Bovendien gaan ze vakantieverhalen en foto's opzoeken via Google. De foto's worden nadien wat bijgewerkt met Photoshop en zo hoeven ze geen gezichtsverlies te lijden bij vrienden en collega's."

Bakas verwacht dat deze nieuwe trend zich nog volop verder zal ontwikkelen.

De economische crisis heeft voor iedereen hard toegeslagen. Dat blijkt uit een nieuwe trend: De economische crisis heeft voor iedereen hard toegeslagen. Dat blijkt uit een nieuwe trend: de jokvakantie. Steeds meer mensen maken hun omgeving wijs dat ze een reis naar een verre bestemming geboekt hebben terwijl ze in werkelijkheid niet eens hun zetel uitkomen. Dat zegt de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf.

"De 'jokkers' zullen om hun verhaal kracht bij te zetten vaak onder de zonnebank gaan om een kleurtje te krijgen", aldus Bakas, "Bovendien gaan ze vakantieverhalen en foto's opzoeken via Google. De foto's worden nadien wat bijgewerkt met Photoshop en zo hoeven ze geen gezichtsverlies te lijden bij vrienden en collega's."

Bakas verwacht dat deze nieuwe trend zich nog volop verder zal ontwikkelen. . Steeds meer mensen maken hun omgeving wijs dat ze een reis naar een verre bestemming geboekt hebben terwijl ze in werkelijkheid niet eens hun zetel uitkomen. Dat zegt de Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf.

"De 'jokkers' zullen om hun verhaal kracht bij te zetten vaak onder de zonnebank gaan om een kleurtje te krijgen", aldus Bakas, "Bovendien gaan ze vakantieverhalen en foto's opzoeken via Google. De foto's worden nadien wat bijgewerkt met Photoshop en zo hoeven ze geen gezichtsverlies te lijden bij vrienden en collega's."

Bakas verwacht dat deze nieuwe trend zich nog volop verder zal ontwikkelen.

          vakantie

Tenslotte

Volgens mijn (bescheiden) mening (én de bewijsstukken) heeft die Nederlandse trendwatcher Adjiedj Bakas aan De Telegraaf toch niks nieuws verteld, tenzij misschien wat komkommernieuws!

En alzo toverde ik dank zij die die trendwatcher toch weer een nostalgisch televisieverhaal uit het PC klavier.

En terwijl je nu misschien toch wat tijd hebt ...Veel kijkplezier met het vierdelig  'Côte d' Azur' dank zij de wederuitzending van... 'Schipper naast Mathilde'!

               

               

               

               

Of hoe we van een artikeltje in een dagbald een eigen blogverhaal maakten...Of ook nog, hoe je Matthias en Mathilde samen met madame Krielemans uit Schipper naast Mathilde...uit de zwart wit tijd...mooi kan vergelijken (een pure kopie?) met madame Jeanne, Jef en Mimie uit De kotmadam...in het kleurentijdperk !

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vanaf 30/7 radio Oranje in Spanje

Vanaf vandaag radio Oranje in Spanje !

Mooie titel en hij rijmt nog ook! En of het nu zomer is of winter, hordes Nederlanders bezetten het hele jaar door delen van de Spaanse Costa’s. Bekende plekken als Benidorm en Alicante worden in alle seizoenen bevolkt met oudere Nederlanders die daar de zon komen aanbidden of proberen te overwinteren. Daar waar veel Nederlanders op vakantie de pindakaas, hagelslag en aardappelen meenemen, hoeven de ‘Ollanders’ deze zomer ook geen muziek van eigen bodem meer te missen. Zeker als ze hun kortegolfradio vergeten zijn...want er is een ferm alternatief.Oranje aan het strand, olé! Aan de Costa Blanca is namelijk de nieuwe zender Radio Oranje gestart.En het moge gezegd wezen, ook Vlamingen kunnen én mogen (hoogst waarschijnlijk) aldaar ook meeluisteren.Voor alle duidelijkheid, hier in Vlaanderen (en in Nederland zelf) is de zender niet te ontvangen.

                           draagbare radio

Feit is zeker dat je het kleine wereldradiootje dus niet mag vergeten in de valies te stoppen of...het MP3-tje of...je luistert aldaar via je GSM (mobieltje) met de bijhorende oortjes.

Wij vernamen het (heuglijke) nieuws via radioactive.blog.nl.Dat nieuws meldt overigens ook de website van TV Oranje. Volgens het persbericht dat afkomstig is uit het weekblad ‘Costa Blanca’ zendt Radio Oranje overwegend Nederlands- en Duitstalige muziek uit. Daarnaast komt er in mindere mate ook instrumentale muziek en Engelse klassieke popmuziek à la Tom Jones en Frank Sinatra voorbij op Radio Oranje.

De nieuwe radiozender zal 24 uur per dag in de lucht zijn en is te ontvangen in het gebied tussen Valencia en Alicante. Het station wil een grote variëteit aan programma’s brengen, waarvan overdag een groot deel live gepresenteerd wordt. Daarnaast komt er een (hoe kan het ook anders) verzoekplaten programma en een ' live talentenjacht ' in de studio. Wekelijks zal de winnares van het televisieprogramma ‘Het 6e Zintuig’, Marchien Bakker, zelfs een live-uitzending verzorgen.

             spain-valencia-alicante

De officiële opening van Radio Oranje is precies voorzien op 30 juli 2009 en wordt gedaan door niemand minder dan zangeres Corrie Konings. De studio van de zender staat in de gemeente Jalon. Mocht je in de buurt zijn van het uitzendgebied, stem dan zeker eens af op 91.8 FM.Specialiteiten zijn Nederlandse - én Duitstalige muziekjes!

Wij kunnen er niet naar luisteren.Vertrek je dus op reis naar die streek én ga je ook (mee) luisteren? Het is altijd toegelaten van een ontvangstberichtje door te sturen naar Vlaanderen.Dat wordt in dank aanvaard want ook wij zijn benieuwd....

Niet vergeten, Radio Oranje is te ontvangen aldaar op de frequentie  91.8 FM.

                             radiooranjeinspanje

Update

Op 96.2 FM en 91.8 FM zijn nu al testuitzendingen te horen.Er blijken dus TWEE FM frequenties te zijn (bron:Radiofreak)

pinkend sterretje Website Radio Oranje (en luister ook naar een paar jingles!)

Een andere grote zender met onder meer Nederlands nieuws en lichte popmuziek aan de Costa's is overigens Xtra FM ( en zusterstation Sun FM aan de zuidkusten).

listenliveKlik op 'listen' en luister naar Xtra FM !

listenliveKlik op 'listen' en luister naar Sun FM !

                         film afspelen

                      Klik op 'Play Movie 'en kijk naar TV Oranje !

pinkend sterretje Website TV Oranje

              alicante

Persbericht in weekblad Costa Blanca

radioactive.blog.nl

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Elektrische Trixx bij Opel !

Elektrische Trixx bij Opel !

Lap, daar gaan we weer met onze elektrische paarden.Zelfs de grotere (bekendere)merken zitten niet meer stil.Toyota, Renault,Peugeot...én ook Opel.Het model van het elektrische wagentje doet mij een beetje terugdenken aan de oude (kleine) Fiat 124...Daar blijft het echter bij want het Opel modelletje ziet er 'tof' uit!

          opel elektrisch

                    De kleine elektrische auto gaat volgens de Britten Trixx heten

Ondanks de turbulente tijden blijft Opel werken aan de toekomst. Zo houdt het Duitse merk het niet alleen bij de Ampera als elektrische wagen, maar komt er ook een kleine stadswagen. Dat meent het Britse AutoExpress te weten.

De kleine elektrische auto gaat volgens de Britten Trixx heten, een verwijzing naar een concept-car die in 2004 op het autosalon van Genève stond. Ondanks de compacte buitenmaten bood deze Trixx plaats aan vier inzittenden en hun bagage, zoals bijvoorbeeld vouwfietsen.

De Trixx deelt z'n batterijtechniek met de Ampera, maar een benzinemotor als range-extender is niet voorzien. Daardoor blijft de actieradius beperkt tot 150 kilometer. Maar aangezien de Trixx vooral bedoeld is als stadsauto, is dat niet zo'n probleem.

     foto 2  foto 3


Wat wél een probleem blijft, is de prijs van de batterijen. AutoExpress becijfert dat het accupakket alleen al 8.000 pond gaat kosten. Aan de huidige wisselkoers is dat een dikke 9.000 euro.

Op dit ogenblik zou de compacte Trixx dus onverkoopbaar zijn. Maar de Trixx zou op z'n vroegst in 2012 in productie gaan en tegen dan zouden die prijzen moeten gedaald zijn en wordt hij wellicht wel betaalbaar.

Het Laatste Nieuws                                       logo hln

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende