30-06-09

Binnenkort digitale radio & TV via Norkring?

Binnenkort digitale radio & TV via Norkring ? 

De Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) heeft de licenties voor het aanbieden van een televisie- en radio-omroepnetwerk en de bijbehorende digitale frequentiepakketten toegekend aan Norkring België, een joint venture van het Noorse Norkring en de VRT.

                                       logo-dvb-t

.
Norkring reageerde als enige op de oproep van de Vlaamse regering om een licentieaanvraag in te dienen. Dat meldt de VRM maandag.

 
Na onderzoek door de VRM blijkt het ingediende dossier aan alle voorwaarden te voldoen, zodat de licenties met onmiddellijke ingang kunnen worden toegekend. Hierdoor kunnen tientallen nieuwe digitale radio- en televisiezenders in Vlaanderen uitzenden en kunnen ze eveneens via draagbare toestellen (zoals mobiele telefoons) worden ontvangen.
 
Uit het ingediende dossier blijkt dat de uitbouw van de netwerken gefaseerd zal verlopen. Norkring maakt zich sterk om eind juni 2010 een zeer uitgebreide dekking voor digitale terrestriële televisie, mobiele televisie en digitale radio te kunnen aanbieden, luidt het.

Welke plannen Norkring net koestert is nog niet duidelijk, maar wellicht wil het bedrijf - net zoals dat in het buitenland gebeurt - via de ether de concurrentie aangaan met spelers als Telenet, Belgacom TV en TV Vlaanderen. Norkring heeft met de licenties op zak de mogelijkheid om enkele tientallen kanalen via de antenne beschikbaar te maken, al dan niet tegen betaling.

Zo kunnen Nederlanders zich abonneren op 'Digitenne', een pakket van 23 zenders dat telecomoperator KPN voor 7,50 euro per maand in de markt zet. Onder de zenders bevinden zich alle grote Nederlandse commerciële kanalen, maar ook themazenders als Discovery of CNN. Enkel de openbare omroepen kunnen gratis bekeken worden. Ook in landen als Groot-Brittannië en Frankrijk is er een mix van gratis en betalende kanalen.

.
                                       logo-dvbh
 
Norkring België werd in 2009 opgericht door het Noorse moederbedrijf Norkring AS en de VRT. Eerder had de onderneming reeds het vroegere zenderpark van de openbare omroep verworven. Momenteel levert Norkring al de omroeptransmissiediensten voor de openbare omroep in Vlaanderen.
 
De licenties en de bijbehorende zendvergunningen worden toegekend voor een termijn van vijftien jaar, met mogelijke verlenging voor eenzelfde periode. Wanneer de toegekende frequenties binnen de twee jaar niet in gebruik worden genomen, kan Norkring België de licenties opnieuw verliezen.
.
                                     DVB-T VRT
     
.
Tenslotte
.
Zelf hebben we al kunnen vaststellen dat seder enige maanden de VRT (en Norkring  ) proeven doet via DVB-H op twee digitale kanalen.
.
Enerzijds wachten we nog altijd (we horen er echt niks mee van!) naar Eén +, een digitaal kanaal dat ons beloofd werd (door de Vlaamse minister-president en tevens minister van media) na het stopzetten van de analoge televisie uitzendingen op 3/11 van vorig jaar.Blijkbaar had de VRT toen onvoldoende middelen (zenders?) om dit kanaal meteen al gratis door te geven op 3/11.
.
Anderzijds stellen we ook wel zelf vast dat er sedert enige maanden wél al tussendoor (test?) uitzendingen zijn via DVB-H op kanaal 36 via 594.000 MHz.Onze DVB-T ontvanger kon het signaal lezen.Blijkbaar zijn er dus toch wél digitale kanalen beschikbaar! Waarom Eén+ dan ook niet doorgeven door onze publieke zender?
.
pinkend sterretje Persbericht VRT 17/12/08 :VRT duidt Norkring aan als private partner voor het zenderpark.
.
pinkend sterretje Persbericht VRM 9/6/2009 digitale frequenties voor Norkring...
.
pinkend sterretje Lees ook: Norkring private partner VRT-zenderpark (1) (18/12/08)
.
pinkend sterretje Lees ook: Norkring private partner VRT-zenderpark (2) (19/12/08
.
pinkend sterretje Méér over DVB-T weten? Klik op het sterretje!
.
                                     dab digital radio
.
Het Nieuwsblad e.a.                                  Logo HetNieuwsblad
.
tijdsbalkje rood

09:41 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Iedereen welkom op uitvaart van Yasmine

Publiek is welkom op uitvaart van Yasmine

De uitvaartplechtigheid voor zangeres en presentatrice Yasmine vindt vrijdag om 13.30u plaats in het crematorium van Antwerpen-Wilrijk aan de Jules Moretuslei en de begraafplaats Schoonselhof.

                    yasmine

                                        Yasmine (foto:clint.be)

Niet alleen familie en vrienden, maar ook andere mensen mogen de uitvaartplechtigheid bijwonen. Vriendinnen van Yasmine, zoals Martine Prenen, met wie ze lang "De rode loper" presenteerde, zullen teksten voorlezen.

Ook "De rode loper" zal vrijdag afscheid nemen van Yasmine. De normale uitzending wordt vervangen door een eerbetoon aan de presentatrice en zangeres die vorige donderdag stierf.

Wie het rouwregister voor Yasmine nog wil ondertekenen, kan oveigens vandaag nog doorlopend van 9 tot 19 uur terecht op het gemeentehuis van Edegem.

Voor meer info kan je terecht bij het gemeentebestuur op 03/289.22.39.
 
Website :www.yasmine.be
.
.
tijdsbalkje rood

09:09 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Universele lader voor ALLE GSM's

Universele lader voor ALLE GSM's !

Vanaf volgend jaar moeten gsm-laders van nieuwe gsm's gebruikt kunnen worden voor verschillende merken en modellen. De tien grootste fabrikanten van mobiele telefoons hebben daarover een akkoord getekend.

           eu commissaris

                        Eurocommissaris Verheugen van Industrie (Foto:NOS)

De kogel is door de kerk! Er komt dan eindelijk toch één type oplader voor alle mobiele telefoons.

Dat gebeurt onder druk van de Europese Commissie. Die wil het leven van gsm-bezitters gemakkelijker maken en de afvalberg verminderen. Nu is de hoeveelheid opladers voor mobiele telefoons in de EU niet te overzien", stelt de Europese Commissie in een mededeling. "In bijna elk huishouden is een voorraadje overtollige opladers te vinden. Oude opladers veroorzaken momenteel duizenden tonnen afval per jaar."

De afspraak is enkel op zogenoemde "data enabled phones" van toepassing. Die vertegenwoordigen momenteel 25 procent van de markt, maar "zeer binnenkort zullen er enkel nog telefoons van dit type te vinden zijn", zo zei Europees Commissaris voor Industrie Günter Verheugen maandag op een persconferentie.

"Ik heb gisteren eens in mijn bureau gezocht, en ik heb niet minder dan zes herladers gevonden", moest ook Verheugen toegeven. Hij was de gangmaker achter het vrijwillig akkoord tussen de producenten en is "blij dat deze oplossing op basis van zelfregulering is gevonden. Hierdoor vindt de Commissie het niet nodig om wetgeving in te voeren."

Waarschijnlijk zal de overeenkomst tot gevolg hebben dat gsm's en laders in de toekomst apart verkocht zullen worden. De Commissie hoopt dan ook dat dat de prijs van gsm's zal doen dalen. Momenteel zijn er binnen de Europese Unie 350 à 400 miljoen mobiele telefoons in omloop. Jaarlijks worden 185 miljoen nieuwe toestellen verkocht.

De Commissie wil in de toekomst ook producenten van draagbare computers en fototoestellen verplichten om met een type batterijlader te werken.

            lader GSM

pinkend sterretje Lees ook op deze blog: EU wil uniforme stekker gsm-opladers (16/2/2009)

DeRedactie

tijdsbalkje rood

 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Heropstart DAB zenders een mislukking?

Heropstart DAB zenders een mislukking?

De Duitse en Zwitserse commerciële radio ziet blijkbaar niets in DAB.We kwamen het te venemen via Radio.NL.Toch benieuwd hoe het er in Nederland zal aan toe gaan binnen een paar jaren...en in Vlaanderen? Hoor je helemaal niks van.Groot-Brittanië daarentegen (ook niet zo ver van ons verwijdert) is haantje de voorste in ieder gaval.Een tijdje geleden kon ik het zelf vaststellen in Londen.Nog nooit had ik zovele zenders na een auto-scan.Haarscherpe klanken kwamen uit mijn DAB-er...En zeggen dat het ook hier bij ons kan...

                        dab logo

 

Het ziet er dus echt naar uit dat de ‘herstart’ van Digital Audio Broadcasting (DAB) in Duitsland al als mislukt mag worden beschouwd nog voordat er daadwerkelijk gestart is. Afgelopen week liet de Verbandes Privater Rundfunk und Telekommunikation (VPRT), dat een groot deel van de commerciële radiostations in Duitsland vertegenwoordigd, weten niet langer te willen investeren in DAB. Ook de VSP, dat een groot aantal Zwitserse radiostations vertegenwoordigd, heeft een ondertussen een soortgelijk standpunt ingenomen.


In maart van dit jaar werd bekend dat de Duitse overheden DAB nieuw leven in wilden plaatsen. Daarbij zou Duitsland een landelijk multiplex krijgen, waarop in DAB+ of DMB 10 tot 15 stations kunnen gaan uitzenden.

        sony dab

Daarnaast zouden er in elke deelstaat nog twee a drie regionale multiplexen komen, voor de regionale en lokale radiostations.

Momenteel wordt er in de regio Leipzig al druk getest met DAB+. Hier zijn de publieke stations MDR Info, MDR Klassik en MDR Sputnik, alsmede de commerciële stations Rockland en 90Elf al in de nieuwe DAB-standaard te ontvangen.

Probleem is hier (ook) wél dat je WEER een nieuwe (dure) ontvanger nodig hebt.Met een gewone standaard DAB-ontvanger (al jaren op de markt beschikbaar en vrij duur omdat er te weinig afnemers zijn van het produkt) ben je echt niks meer.Hoe meer men ijvert voor een 'Verenigd Europa' en hoe méér afspraken men maakt... hoe verder de technische normen en ANDERE afspraken van ons verwijderen...Blijkbaar doet ieder land toch wat het wil. 

                   mini-DAB

Maar goed, wat kunnen wij er aan doen? Juist...niks.Wil je nog wat méé weten over het DAB dossier?

Lees verder in het DAB Dossier via RadioNL.

                   Radio NL

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sms-je vanuit buitenland morgen 0,11 euro

Sms-je  vanuit het buitenland kost vanaf morgen 0,11 euro!

Een sms sturen naar het thuisland vanuit een ander EU-land mag vanaf morgen1 juli nog hooguit 0,11 euro (exclusief btw) kosten. Daarover hebben onderhandelaars van het Europees Parlement en de Europese Raad van ministers een akkoord bereikt.

                         sms


Grensoverschrijdende mobiele telefoongesprekken binnen de EU mogen nog maximaal 0,43 euro per minuut (exclusief btw) kosten. Een oproep ontvangen in een ander EU-land mag niet meer dan 0,19 euro kosten per minuut.

Er is ook goed nieuws voor wie vaak mobiel internet vanuit het buitenland. Het akkoord voorziet dat telecombedrijven elkaar binnenkort nog maximum 1 euro per megabyte mogen doorrekenen voor roaming. Het akkoord moet nog formeel worden goedgekeurd tijdens de volgende plenaire zitting van het Europees Parlement, van 21 tot 24 april, en door de Europese ministers.

                                           logo hln

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-09

De straatverlichting zelf dirigeren via SMS !

De straatverlichting zelf dirigeren via SMS !

Een paar maanden geleden (om precies te zijn was dat op 24/02/2009) kon u op deze blog al even kennismaken met het nieuwe fenomeen.Mocht u het toch gemist hebben geen probleem want onderaan vindt u de link.Blijkbaar verlopen de proeven erg vlot en wordt uitbreiding sterk overwogen.Waarover het gaat?

          straatverlichting 1

                                                                              Foto: platformlichthinder.nl

Inwoners van een vijftal Duitse gemeenten kunnen ‘s nachts de straatlantaarns in hun buurt inschakelen met hun gsm. Het systeem wordt sinds vorig jaar uitgetest en lijkt klaar voor een internationale doorbraak.

Dörentrup, een stadje Noordrijn-Westfalen met 9.000 inwoners, begon enkele jaren geleden na negen uur ‘s avonds de straatverlichting in woonwijken uit te schakelen om geld te sparen. Burgers mopperden, tot de plaatselijke uitvinder Dieter Grote op de proppen kwam met een systeem om via een eenvoudig sms-je de lantaarns per straat te bedienen.

In delen van Dörentrup is het systeem, dial4light, nu al 18 maanden uitgetest. Gebruikers moeten zich registeren via het internet. Ze krijgen dan een code, waarmee ze de straatlantaarns in hun buurt voor tien minuten tot een kwartier kunnen inschakelen.

         straatverlichting 2

                                                                                 Foto:  ledson-eliner.com

De bewoners zijn tevreden, en het stadbestuur gaat het systeem nu in alle wijken invoeren. Het stadje schat dat het daarmee per jaar de uitstoot van 20 ton koolstofdioxide kan uitsparen.

Morgenröthe-Rautenkranz, een andere gemeente die dial4light invoerde, zegt een kwart minder uit te geven aan stroom – een besparing van 4.000 euro per jaar. Gemeentebesturen kunnen de aanvragers ook laten betalen voor het licht. In Rahden moesten bellers vorig 3,50 euro bijdragen als ze het straatlicht aan wilden. De lichten bleven dan wel een heel uur branden.

          straatverlichting 3 dial4light

                                                                                      Foto:cleantechrepublic.com

Ook in de grotere stad Lemgo en enkele andere plaatsen in de buurt zijn pilootprojecten opgestart. Inmiddels zoeken de initiatiefnemers ook in de rest van Duitsland en in de rest van de wereld afnemers. Er is interesse uit verscheidene Europese landen maar ook uit India, Saoedi-Arabië en Japan.

Het systeem is vooral interessant voor kleinere steden en gemeenten. Op plaatsen waar meer nachtleven is, heeft het constant aan en uitschakelen van de straatverlichting meer na- dan voordelen.

           dial4light

                             Klik hierboven op dial4light voor de website!

Tenslotte

Als de batterijen van uw GSM plat zijn ...staat u dus echt in het donker !

pinkend sterretje Lees ook op deze blog: Zet de straatverlichting aan met uw GSM ! (24/2/09)

Gazet van Antwerpen               log gazet van antwerpen

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Véél volk voor rouwregister Yasmine

Véél volk voor rouwregister Yasmine

In Edegem hebben tot nu toe al zeer veel mensen het rouwregister voor Yasmine ondertekend, de zangeres en presentatrice die donderdag uit het leven stapte. Door de grote belangstelling blijft het rouwregister ook nog vandaag maandag en morgen dinsdag in de raadszaal van het gemeentehuis liggen.

Wie het rouwregister eergisteren (zaterdag) wilde ondertekenen, moest geduld oefenen. Rond 16 uur, toen het gemeentehuis in principe de deuren wou sluiten, stond er nog een lange rij. De wachttijd liep op tot anderhalf uur!
.
                          yasmine
                                   Yasmine (foto website Yasmine)


De ondertekenaars kwamen niet enkel uit Edegem, waar Yasmine woonde, of uit Kontich, waar ze opgroeide, maar van heinde en verre. Zo daagden er ook mensen uit Hasselt, Brugge, Zottegem, Heverlee en Wetteren op, alsook uit de ruime regio rond Antwerpen.

Wie het rouwregister voor Yasmine nog wil ondertekenen, kan dus vandaag (maandag) en morgen(dinsdag) doorlopend van 9 tot 19 uur terecht op het gemeentehuis van Edegem.
Voor meer info kan je terecht bij het gemeentebestuur op 03/289.22.39.
.
pinkend sterretje Website Yasmine
.
De Standaard                                             de standaard online
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Highlights BVN-TV

Highlights BVN-TV
.
               radio nederland wereldomroep
  
.
Op vakantie of zit u toch lekker thuis? Niks houdt u tegen van te kijken naar BVN-TV (Beste van Vlaanderen en Nederland).Niet alle dagen zal het sprankelend warm zomerweer zijn (al hopen we van wél) en dit kan dan als alternatief (misschien) doorgaan. Een kijkje wat er op het rapport staat.
.
Op 4 juli gaat de Tour de France van start en BVN gaat hier de nodige aandacht aan besteden.BVN zendt NOS Studio Sportzomer uit en het Tourjournaal, met daarin een terugblik op de gereden etappe.
Verder is op BVN onder meer de documentaire 40 jaar maanlanding te zien, het nieuwe programma Sterretje gezocht en op 11 juli de Vlaamse nationale feestdag.
 
Achtergrondinformatie BVN
BVN staat voor het beste van Vlaanderen en Nederland en is de publieke televisiezender voor Nederlandstaligen in het buitenland. In samenwerking met Radio Nederland Wereldomroep, de Nederlandse Publieke Omroep en VRT wordt de programmering samengesteld uit het televisieaanbod. Meer informatie over BVN en de programmering per uitzendregio vindt u op
www.bvn.tv. Bovendien kunnen BVN-kijkers zich via deze site aanmelden voor de tweewekelijkse nieuwsbrief.
 
HOOGTEPUNTEN VAN DE PROGRAMMERING VAN BVN
.
          bn-tv
                                                     Foto:BVN-TV
 
Praatjesmakers
Jochem van Gelder voert spontane gesprekken met kinderen van vier tot en met zeven jaar over de meest uiteenlopende thema's. Vaak houden de kinderen de volwassen kijker een spiegel voor met hun verrassende en eerlijke uitspraken.
‘Praatjesmakers’ (NCRV) is vanaf woensdag 1 juli te zien op BVN.
 
NOS Studio Sportzomer
Op zaterdag 4 juli start de NOS met de dagelijkse uitzendingen van NOS Studio Sportzomer De Avondetappe. In dit live programma ontvangt presentator Mart Smeets bekende gasten op wisselende, sfeervolle, locaties in Frankrijk. Reportages en bijdragen worden verzorgd door Jeroen Stekelenburg.
‘NOS Studio Sportzomer’ (NOS) is van 4 juli t/m 26 juli dagelijks te zien op BVN.
 
Tourjournaal
.
      het nieuwsmaken van toen
  

Tijdens de Tour de France wordt er onder andere een samenvatting van de etappe van die dag uitgezonden, reportages en een nabeschouwing. Op de zondagen tijdens de Tour is het Tourjournaal een onderdeel van de reguliere uitzending van NOS Studio Sport.
‘Tourjournaal’ (NOS) is vanaf maandag 6 juli elke dag na het VRT journaal te zien op BVN.
 
Telefilm: Witte Vis
Visserszonen Hans en Stijn nemen na de dood van hun vader zijn kotter over. Het schip is in slechte staat en het familiebedrijf lijkt niet te redden, maar ze varen nog één keer uit in de hoop op een goede vangst. Hun wens lijkt uit te komen als ze een grote hoeveelheid drugs in hun netten vinden. Met onder andere Marcel Hensema, Mads Wittermans, Jack Vecht en Stefan de Walle.
Telefilm: ‘Witte Vis’ (AVRO) is op zaterdag 4 juli te zien op BVN.
 
Ook getest op mensen
Marcel Vanthilt gaat tien weken lang op zoek naar antwoorden op enkele pertinente vragen over onze gezondheid. Op de simpelst denkbare manier, namelijk door zelf te testen op mensen. Verkort slecht slapen ons leven? Dreigen koks onvruchtbaar te worden? Worden we met zijn allen langzaamaan doof? Worden vrouwen sneller dronken dan mannen? Is bio echt gezonder? Zijn we te proper? Elke week komen drie onderwerpen uitgebreid aan bod via reportages en studiogesprekken. Daarnaast grasduint Marcel in de nationale en internationale pers, bespreekt dokter Tom Jacobs een aantal waar/niet waar-stellingen en is het studiopubliek zelf geregeld het onderwerp van tests.
‘Ook getest op mensen’ (VRT) is vanaf 5 juli iedere zondag te zien op BVN.
 
De premiejagers
De premiejagers is een spannend spel met twee duo's, drie rondes en één finale. Per aflevering krijgt het winnende duo 500 euro en mag de dag erna terugkomen. In deze quiz wordt er gejaagd op puzzels en de bijhorende premies. De deelnemende duo's verdienen punten voor elke puzzel die ze oplossen. Daarnaast zijn er ook kennisvragen, maar die leveren minder punten op dan de premies. Voor de premies moeten de kandidaten associëren, cryptisch denken, inzicht proberen te verwerven in droedels, raadsels, puzzels of rebussen.
‘De premiejagers’ (VRT) is vanaf maandag 6 juli dagelijks te zien op BVN.
 
Vlaanderen Feest
Zaterdag 11 juli is het de officiële feestdag van de Vlaamse Gemeenschap ter herdenking van de Guldensporenslag in 1302 bij Kortrijk. Hierin versloeg de Graaf van Vlaanderen, samen met de stedelijke militie de troepen van de koning van Frankrijk en zijn bondgenoten. Met onder meer het slotconcert op de Grote Markt in Kortrijk.
‘Vlaanderen Feest’ (VRT) is zaterdag 11 juli te zien op BVN.
 
De slimste mens ter wereld
Elk aflevering wordt gespeeld met drie kandidaten. De meeste rondes bestaan uit vragen waarbij vier of vijf antwoorden gegeven moeten worden. Elke dag valt een van de drie deelnemers af, de andere twee komen de volgende dag terug, aangevuld met een nieuwe deelnemer. In de laatste week van uitzending komen de deelnemers met de meeste deelnames terug. Degene die de laatste uitzending wint, wordt dan tot 'slimste mens ter wereld' gekroond.
‘De slimste mens ter wereld’ (VRT) is vanaf maandag 13 juli elke werkdag te zien op BVN.
 
Sterretjes gezocht
BNN gaat in dit spiksplinternieuwe programma op zoek naar een nieuwe presentatrice. Niet zo maar één, maar een vrouw met ballen, net als Katja, Bridget en Yolanthe. In deze bloedstollende afval race moeten alle kandidaten bewijzen dat ze kunnen presenteren, interviewen, zingen én acteren. De hoofdprijs? Onder andere een rol als presentatrice in Try Before You Die! De jury bestaat uit Bridget Maasland, Job Castelijn en Jeroen van Baaren. Dennis Storm en Valerio Zeno presenteren het programma.
‘Sterretjes gezocht’ (BNN) is vanaf 15 juli iedere woensdag te zien op BVN.
 
Maanlanding 40 jaar
In 1969 landden de eerste mannen op de maan. "It's one small step for men, one giant leap for mankind", sprak Neil Armstrong tot de hele wereld op radio én tv. De NOS heeft een special gemaakt over de 40 jaar na de maanlanding.
Maanlanding 40 jaar (NOS) is maandag 20 juli te zien op BVN.
.
          bvn tv kijken
                                                
                                                   Foto BVN-TV
 

N.B.: Voor exacte tijden van de programmering en meer informatie verwijzen wij u naar de BVN-website: www.bvn.nl/service/tvgids.
 
.
         RNW
 
..
Bericht Persdienst Wereldomroep press@rnw.nl
.
         
pinkend sterretje Website BVN-TV


tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BVN-TV Frequentiewijziging Hotbird satelliet !

BVN-TV Frequentiewijziging Hotbird satelliet ! (herhaling)

In de periode van 15 juni t/m 30 juni 2009 dienen Hotbird-kijkers over te schakelen naar een nieuwe frequentie.

        BVNtv frequentiewijziging


Vanaf 15 juni is BVN te ontvangen via een nieuwe Hotbird frequentie: 12.207 GHz, polarisatie Horizontaal met Sym:27.500 en FEC:3/4.


In de periode van 15 juni t/m 30 juni 2009 dient u over te schakelen van de oude naar de nieuwe Hotbird frequentie. Tijdelijk kunt u dus via twee frequenties kijken. Vanaf 1 juli 2009 zijn de uitzendingen via de 'oude' Hotbird frequentie niet meer te zien en te horen.

Om BVN na 1 juli 2009 probleemloos te kunnen blijven ontvangen dient u de satellietontvanger opnieuw in te stellen. Dit is een eenvoudige handeling door middel van een zogenaamde 'channelsearch' (kanalen zoeken) of zeg ook maar een scan.

Bij de meeste ontvangers kan dit door op de MENU-toets van de afstandsbediening te drukken en hierna het installatiemenu te kiezen. Kies als eventueel wachtwoord 0000, 1111 of 1234 en vervolg met de optie: kanalen zoeken (Channel Search). Hierna worden alle kanalen opnieuw ingelezen en zal het beeld van BVN weer terugkomen, alsmede de radio-uitzendingen van de (Nederlandse) Wereldomroep.Maar meestal kan je dat ook manueel invoeren of gewoon de ene transponder herinlezen! 

Het inlezen van de kanalen kan enkele minuten in beslag nemen al gaat het natuurlijk merkelijk sneller als je maar één transponder herinleest (of scant). Na het inlezen dient men de wijzigingen te bevestigen. Bij de meeste satellietontvangers wordt dit automatisch verwerkt. Vervolgens moet men diverse malen op de knop EXIT drukken van de afstandsbediening om uit het menu te komen.

Hierna zal de ontvanger BVN opnieuw toevoegen aan de lijst met zenders. Bij de meeste ontvangers blijft de 'oude' BVN in de lijst staan en die zal met de hand moeten worden verwijderd.Waarschijnlijk zal u terug ook de alfabetische volgorde moeten herinstellen én ook eventueel uw satellietvoorkeuren.In ieder geval het ziet er allemaal moeilijker uit als dat he in feite is!

                                  bvn tv overal thuisAdvies is om de 'oude' BVN pas ná 1 juli 2009 te verwijderen, omdat deze dan eenvoudiger te herkennen is: dan is er namelijk geen beeld of klank.Kan ook zijn dat je een 'onbekend' testbeeld zal zien op de oude frequentie.Tenzij u op voorhand het kanaalnummer (frequentie) opgeschreven hebt...dan kan u in een klap de zaak regelen.

N.B. Deze informatie geldt alleen voor BVN kijkers via de Hotbird satelliet.Wie kijkt via de Astra 1 (19,2° Oost) hoeft absoluut niks te doen!

BVN-TV is in Zuidoost-Europa, het Midden-Oosten en Noord-Afrika 24 uur per dag best te ontvangen via de Eutelsat Hotbird-satelliet op 13 graden oost.

pinkend sterretje Lees ook: BVN-TV vanaf morgen op andere frequentie via Hotbird !(14/6/09)

BVN-TV

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ronde is dagelijks live op Radio 1(Ned)

Ronde van Frankrijk dagelijks live op Radio 1 (Nederland)

                            tour de france

Nu vraagt u zich wellicht wel af waarom ik hier op mijn blog verdorie kom reklame maken voor een Nederlandse radio (niet dat wij daar vies van zijn, integendeel), als we ZELF onze nationale Radio 1 hebben (met Sporza) uitzendend op FM, DAB, DVB-T(Radio Vlaanderen via AM 927 neemt wél de reportages over maar ook AM is ook nogal beperkt in zendbereik, zeker overdag).Maak u dus zeker niet ongerust, de VRT manschappen staan klaar...Dit artikeltje is méér bedoeld voor wie luistert in het buitenland op vakantie (of voor wat dan ook) via kortegolf, met een wereldontvangertje.Want zoals u misschien wel weet zijn de RVI (VRT) uitzendingen in tijd beperkt tot 4x één uurje per dag, op twee frequenties via diverse buitenlandse (huur) zenders.RVi is er via het internet én via satelliet natuurlijk.Maar wie van nostagie houdt of deze snufjes niet bij de hand heeft kan dus afstemmen op de Nederlandse radio en meerbepaald RNW (Radio Nederland wereldomroep).Dat is een waardig alternatief, hebben we zelf in het verleden ook toegepast!

                             RNW

 

Radio 1 staat van zaterdag 4 tot en met zondag 26 juli weer volop in het teken van de 'Tour de France'. Ook dit jaar is iedere ochtend het radioprogramma ‘De Tour ontwaakt’, weer te beluisteren tussen 08.30 en 09.00 uur. Tijdens de Tour de France is iedere middag live het etappeverslag te beluisteren op Radio 1. En in het radioprogramma Avondetappe wordt dagelijks teruggeblikt op de etappe van die dag, aangevuld met achtergronden en interviews.

Alle etappes zijn live te volgen in de middaguitzending. Gio Lippens verzorgt het finishverslag met naast hem wielrenner Aart Vierhouten in de rol van co-commentator. Net als vorig jaar zorgt Sebastiaan Timmerman voor het verslag vanaf de motor. Voor en na de etappe maken verslaggevers Steven Dalebout en Jeroen Wielaert interviews en reportages. De presentatie vanuit Hilversum wordt verzorgd door Jurgen van den Berg (14.00-16.00 uur) en Tom van ’t Hek (16.00-18.30 uur).

Naast het live verslag kent NOS Radio Tour de France een aantal vaste onderdelen. Zo is er dagelijks het overzicht van de Franse kranten en geeft NOS-presentator Philip Freriks een sfeertekening van de regio. Diverse gastcolumnisten verzorgen een bijdrage met dit jaar journalist en columnist Armand Schreurs, stand-up comedian Cindy Pieterse en BNN-presentator Filemon Wesselink. Als afsluiting van het programma geeft oud-wielrenner Henk Lubberding dagelijks een nabeschouwing van de gereden etappe.

         Sportcommentaar

                                       Sportcommentaar (foto NOS)
      

Luisteraars in Europa kunnen NOS Radio Tour de France tussen 14.00-18.00 uur volgen via de Wereldomroep.

De Wereldomroep gebruikt met ingang van de zomertijd nieuwe frequenties op de kortegolf.

Centraal en West Europa, frequentie: 5955 kHz.in de 49 m band.

Zuidwest Europa, frequentie: 9895 kHz. in de 31 meterband.

Probeer in ieder geval, hoe dan ook en waar dat je ook moge zijn in het buitenland de beide frequenties uit.Radio ontvangst (en zeker bij kortegolf) is soms onvoorspelbaar

In dit PDF-bestand staat alle actuele ontvangstinformatie. In de tabellen kunt u vinden hoe u de Wereldomroep kunt ontvangen via de satelliet en kortegolf.

Gebruik ook de zeer handige frequentie zoekmachine voor frequenties op maat in de lokale tijd. We geven u wél de raad van deze al te raadplegen (en eventueel uit te printen) vooralleer u op reis vertrekt ! Indien u te plaatse niet aan internet geraakt wordt het echt zoekwerk op uw wereldontvangerje !

     Frequentiefolder-Zomer

                       RNW ook voor Vlamingen in het buitenland op kortegolf!

pinkend sterretje De website van RNW (Radio Nederland wereldomroep  

        RNW

Radio NL

tijdsbalkje rood 

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende