31-03-09

Nand wilde geruisloos weggaan...

Nand wilde geruisloos weggaan...

In het crematorium van Vilvoorde is vanmiddag afscheid genomen van Nand Buyl. Tijdens de druk bijgewoonde plechtigheid eerden familieleden en vrienden de overleden acteur.

         Afscheid Nand Buyl foto VRT

Onder anderen Vic Anciaux, Hugo De Greef en Marijke Pinoy roemden hun vriend voor zijn vakmanschap en zijn diepmenselijke warmte.

 "Je zal in onze herinnering blijven als een heerlijke kunstenaar, maar vooral als een goed mens. Beste Nand, goede innige warme vriend, je bent bedankt", zei Anciaux.

"Hij wilde vooral geruisloos weggaan", zei Fran Lomme. "Het doek gevallen, het laatste applaus weggevallen en ook dat is hem gelukt, discreet, zonder flauwekul. Zijn tijd was gekomen en voor Nand was dat wat hij wou. "I'm gonna live until I die", van zijn liefste zanger Sinatra, doodgewoon verdwijnen, zonder veel poespas."
;
         Afscheid Nand Buyl foto2 VRT
           
Honderden mensen woonden de dienst bij. Er waren heel wat mensen uit de theater-, film- en televisiewereld, zoals bijvoorbeeld acteur Jan Decleir, Vic De Wachter, Gilda De Bal, Hilde Van Mieghem en Antje De Boeck .

Buyl overleed vorige week dinsdag op 86-jarige leeftijd. Hij werd bekend door zijn rol als schipper in de tv-reeks "Schipper naast Mathilde".
"Hij wilde geruisloos weggaan"

Beluister hier het mp3-audiofragment (VRT radio)

pinkend sterretje Klik op het sterretje en bekijk het item in het VRT Journaal !

          Afscheid Nand Buyl foto 3 VRT

pinkend sterretje Lees ook op deze blog :'Schipper naast Mathilde' een verhaal op zichzelf.

Deredactie

tijdsbalkje rood

21:51 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

JOE FM maakt reklame op VRT !

JOE FM maakt reklame op VRT !

JOE fm, de nieuwe radiozender die woensdag 1 april van start gaat zorgt nog vóór de eerste uitzending voor een eerste ludieke actie. Eergisteren nacht om precies 05.00 u maakte de zender zich kenbaar aan de radiocollega's van de Reyerslaan.

          Joe FM op VRT !

                                                 Foto: JOE fm

De visual Hello, I'm JOE, die trouwens afgelopen week zowel in de krant, op tv als in het straatbeeld te zien is, werd vanop 300 m afstand met een gigantische lens op de VRT toren geprojecteerd.

Programmadirecteur Erwin Deckers: "We hadden ook een kaartje kunnen sturen, maar het leek ons gewoon leuk om op een originele manier Hello te zeggen. Verder bedoelen we er niks mee. 't Is een grappige actie met een hoekje af. Zo hebben we het graag bij JOE fm".

Tenslotte...

Ge zou nu toch echt gaan denken dat de VRT de strijdbijl begraaft...Bvendien, ge moe er toch maar opkomen ook!

pinkend sterretje  De website van JOE-FM !

.

Radionieuws

tijdsbalkje rood

01:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuws in plaats van oldies !

Oldies maken plaats voor meer nieuws in Toronto

En dan nu effen over naar Canada,want ook daar valt wat te beleven op radiogebied !

                          1050chum

Liefhebbers van oldies in Toronto moeten op zoek naar een nieuw alternatief. Afgelopen donderdag (26 maart) trok CTVglobemedia na 20 jaar de stekker uit de oldieszender 1050 CHUM. In plaats hiervan wordt nu het audiosignaal van de nieuwszender ‘CablePulse24’ uitgezonden. Het station noemt zich nu CP24 Radio 1050.


        Canada chum 1050

                      Gezelligheid (was) troef bij oldieszender 1050 CHUM
 

Het verdwijnen van 1050 CHUM is het gevolg van grootschalige kostenbesparingen bij eigenaar CTVglobemedia. De oldieszender scoorde namelijk maar een marktaandeel van 1,2%, waardoor het station te weinig geld opleverde. Daarom werden in eerste instantie de live deejays grotendeels vervangen door voicetracks. Nu is men een stapje verder gegaan door 1050 CHUM te vervangen door CP Radio 1050, een station met overwegend aandacht voor het nieuws. Hiermee hoopt CTVglobemedia de concurrentie aan te kunnen gaan met 680 News (CFTR) van Rogers, dat een marktaandeel van 5,4% scoort. Daarnaast is 680 News ook nog eens het station met de meeste luisteraars in Toronto.

Of CP24 Radio 1050 ook daadwerkelijk de concurrentie aankan met 680 News is nog maar de vraag. Want terwijl 680 News een echt radiostation is, is CP24 Radio gewoon een overname van het audiosignaal van CablePulse24, een televisienieuwskanaal op de kabel. Het enige verschil is dat er op de radio andere commercials worden uitgezonden dan op televisie.

        chum1050

1050 CHUM was in 1957 het allereerste radiostation in Canada dat overstapte op het Top 40 format. In de jaren ’60 en ’70 bleef CHUM het adres voor hits in Toronto, maar in de jaren ’80 verloor het station aan populariteit door de opmars van FM.

        CP24

pinkend sterretje Lees hier verder via Radio.nl

pinkend sterretje De website van CP24

                    Radio NL

tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT (beeldbuis) nieuws...

VRT (beeldbuis) nieuws...

Joos en Raes presenteren "Studio 1" samen

Vanaf augustus presenteert Frank Raes "Studio 1" samen met Filip Joos. De talkshow verhuist van zondag naar maandag en van Eén naar Canvas.

         Joos foto VRT

                                          Filip Joos (foto VRT)

Het programma krijgt ook een nieuwe invulling. De titel van het vernieuwde magazine op maandag staat nog niet vast.

"Studio 1" verhuist onder meer naar maandag omdat voetballers zich dan gemakkelijker kunnen vrijmaken.

De verslaggeving van "Studio 1" op vrijdag en zaterdag blijft op Eén. Op zondag wordt er ook nog een overzicht van twee topmatchen van de voorbije dag uitgezonden. Het is nog niet duidelijk wie dat programma zal presenteren.

Bracke presenteert verkiezingsprogramma

Siegfried Bracke keert terug op televisie. De hoofdredacteur nieuwsprogramma's van de VRT zal in juni opnieuw een of meerdere verkiezingsprogramma's presenteren.
.
         siegfied foto VRT
                                          Siegfried Bracke (foto VRT)

Bracke presenteerde bij eerdere verkiezingen ook al programma's. Hij verdween van het scherm na de federale verkiezingen in juni 2007.

Woestijnvis en VRT bereiken een akkoord

De VRT en het productiehuis Woestijnvis hebben na lang onderhandelen de besprekingen over het exclusiviteitscontract afgerond. Vrijdag heeft gedelegeerd bestuurder Dirk Wauters de overeenkomst, waarin de concrete invulling van het lopende contract wordt vastgelegd, ondertekend, meldt de VRT.

         woestijnvis

Voor VRT zaten Mieke Berendsen (algemeen directeur media) en Leo Hellemans (algemeen directeur productie) rond de tafel.

De onderlinge, exclusieve samenwerking is nu herbevestigd tot juni 2011. Woestijnvis zal de volgende 3 jaar fictie en talkshows blijven maken voor de openbare omroep.

Het productiehuis levert programma's als "Man bijt hond", "De pappenheimers" en "De slimste mens ter wereld".

                                   VRT(JPB)

Deredactie

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Laatste groet aan Nand Buyl

Laatste groet aan Nand Buyl

Het lichaam van acteur/regisseur Nand Buyl lag gisteren opgebaard op het podium van de Koninklijke Vlaamse Schouwburg in de Lakensestraat in Brussel. Buyl was meer dan 50 jaar lang verbonden aan de KVS, eerst als acteur, later ook als directeur.

                                Nand Buyl-foto VRT

                                         Wijlen Nand Buyl (foto VRT)

Tot 19 uur kon het publiek hem groeten en een boodschap schrijven in het rouwregister. Onder anderen premier Herman Van Rompuy (CD&V) en Vlaams minister van Cultuur Bert Anciaux (SP.A) deden dat.

"Nand was de KVS", zegt Anciaux. "Nand was het symbool van cultuur van Vlaanderen in Brussel. (...) Het is een grote meneer."

Ook Jaak Van Assche, die nog les kreeg van Buyl, kwam afscheid nemen van "een van onze groten".

Buyl overleed vorige week dinsdag aan de gevolgen van een beroerte.Maar dat kon u hier al uitvoerig lezen op deze blog. Hij is 86 geworden. Vandaag vindt de uitvaartplechtigheid plaats in het crematorium van Vilvoorde.

         nand Buyl KVS foto VRT


Eén zond overigens gisterenavond "Schipper vaart wel" uit, een portret van Buyl.

Van mijnentwegen gedenk ik ook Nand,op deze blog kan u het verhaal rond 'Schipper naast Mathilde' (1955-1963) nog eens lezen!

Voor de iets ouderen onder ons nog maar eens een terugdenken aan die tijd.Voor de jongeren een kennismaking...Vlaanderen leerde Nand Buyl (in principe) kennen via de schipper...

pinkend sterretje Fans namen afscheid van Nand Buyl (video VRT)

deredactie

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Schipper (Nand Buyl) naast Mathilde

Schipper naast Mathilde, een verhaal op zichzelf! 
.
                            Brussel Vlaams
.
Naar aanleiding van de uitvaartdienst vandaag van Nand Buyl,als eerbetoon én als aandenken aan een van zijn grote TV-rollen, leest u nu een stukje over 'Vlaamse TV folklore' waarvan Nand zeker één van de medestichters was.Vrij jong acteur was hij toen nog,als 32- jarige,bij de allereerste aflevering .Voor de iets oudere bloglezers zal de voorganger van (lang voor) ' De Kampioenen ' misschien wat toffe (vage?) herinneringen teweeg brengen.Waarschijnlijk (ook) al 55-plusser zeker?...Uit de tijd dat 'de buren bij ons kwamen TV kijken'...Niet iedereen had toen al TV, toen de eerste afleveringen van het beroemde en allereerste (grote) Vlaamse komische feulleton op Vlaams Brussel, de (lompe) beeldbuizen van toen teisterden.Helemaal ook geen probleem want de buren 'kenden' elkaar goed, en het stak zelfs niet op een glas bier...! Bovendien waren de mensen toen ook met héél wat minder 'content' en luxe was enkel voorbehouden aan de rijken.
.
                     testbeeld nostalgie belgische  televisie
.
Het was (nog) een ander tijdperk.Zelf herinner ik mij nog héél vaag de allereerste aflevering van 'Schipper naast Mathilde' gezien te hebben in café 'Het kelderken' op de Graanmarkt in Ninove.Er hing zelfs een bericht buiten.Daarop stond er in echt wit op zwart (met krijt geschreven op een bordje) 'Hier is er televisie'.Nu lachwekkend, toen realiteit.Wat ik mocht 'absorberen'(verteren) die avond? Wel 1/2 glas coca-cola, mijn broer was er ook nog.We moesten delen, hij kreeg ook een cola glas met de andere helft. Van het 22 cc.flesje wel te verstaan, kostendelend! Of mijne pa met een halve pint ook content was? Vrees ik voor...
.
         Schipper naast Mathilde
.
Maar goed, we schakelen over naar de 625 lijnen uit 1955 maar toch nog even dit.
Voor de iets jongere lezers van deze blog zal het waarschijnlijk allemaal wat komisch overkomen.Misschien geeft het hen ook een idee... hoe en wat televisie toen was.Veel keuze was er overigens niet.Vlaams Brussel en Frans Brussel...en als het een beetje meezat ook nog Rijsel ! Een (schrijf) stukje dat trouwens ook verscheen op RadioVisie.Ik schreef het al een kleine twee jaar geleden.
.
                   Schipper, Marieke en Mathilde
                           Boven: de Schipper en Marianneke (of Marietje)
                   Onder: Philidoor ,Hyppoliet, Mathilde,Sander,Madame Krielemans

Ook in die pionierstijden werd de Vlaamse tv-kijker uiteraard niet enkel geboeid door actualiteitenprogramma's als Sportweekend, Panorama, Arena en het Weerbericht van Armand Pien, Vlaanderen raakte ook in de ban van fictie. Hét feuilleton in de beginperiode van de televisie dat zowat iedereen aan de buis kluisterde was uiteraard 'Schipper naast Mathilde'.

Tussen 10 mei 1955 en 19 juli 1963, de datum waarop de laatste van de 185 afleveringen werd uitgezonden, lieten de straten tijdens het programma steevast een desolaat beeld zien. De belevenissen van Matthias, Mathilde, Marianneke (later Marietje), Hypoliet, Filidoor, Sander (die pas later in de serie opdook) en de onvergetelijke roddelaarster Madame Krielemans, veroverden het hart van honderdduizenden.

Nog steeds wordt 'de Schipper' als dé voorloper van 'FC De Kampioenen' beschouwd. Spitant detail; er was toen niet eens sprake van heruitzendingen omdat de meeste afleveringen live werden uitgezonden. Van de successerie zijn slechts enkele afleveringen bewaard gebleven die met het toen gangbare 'télécinema' procedé werden opgenomen en waarvan de kwaliteit te wensen overliet. Wat eerst wel bewaard bleef, ging later grotendeels verloren door een brand in het archief van de BRT.

Eerst weinig afleveringen

                  Mathilde, Madame Krielemans en Matthias

Redelijk onbekend is het gegeven dat het NIR oorspronkelijk slechts dertien episodes plande van de reeks. Bovendien goochelde men eerst met werktitels als 'Het Koperen Anker' en 'De avonturen van kapitein Biebuyck'. Het hoofdpersonage zou daarbij ook geen zeekapitein zijn, maar een gepensioneerde legerkolonel. Bovendien lag in het in de bedoeling om niet de namen 'Matthias' en 'Mathilde' maar wel 'Theoduul' en 'Eufrasie' te gebruiken.

Dat men uiteindelijk op 'Schipper naast Mathilde' uitkwam, was een gevolg van bezwaren die door de echte kapitein Biebuyck waren geuit. Critici omschreven de serie achteraf als minderwaardig en de reeks werd uitgespuwd als ‘derderangsmateriaal’. De Vlaamse intellectuele wereld pleitte zelfs om voortijdig de opnamen af te breken. Achteraf bleek echter dat veel tegenstanders weinig of niets van deze reeks hadden gemist.

Ondanks ongebruikelijke scenario

Dat Vlaanderen massaal voor 'Schipper naast Mathilde' koos was ook aan het schrijverstalent van bekende auteurs als Gerard Walschap te danken. Zij vertaalden situaties, vaak ingestuurd door de kijkers zelf(ik meen mij te herinneren dat er ook een Denderleeuwenaar bij was, die scenario's binnenstuurde), naar theater waarin men zich gemakkelijk herkende.

De eerder jonge acteurs beleefden echter geen gemakkelijke werkdagen vermits ze hoofdzakelijk... bejaarde personages moesten uitbeelden. De honderdste aflevering werd voor een deel opgenomen in een DC3 van het Belgisch leger, aan de zijde van valschermspringers. Deze ' buitenopnamen' werden gefilmd op gewone pelicule, de beelden werden daarna tijdens het live toneel ingepast.

Wereldberoemde papegaai

               Schipper en Marieke

         Nand Buyl hier met zijn (toekomstige) echtgenote Chris Lomme

Ook papegaai Jules eiste een prominente rol op in deze humoristische reeks. Daarbij ging het niet om één enkele vogel, maar om verschillende dieren die per uitzending gehuurd werden. Hun eigenaar kregen daarvoor een zakcentje toegestopt. Toen een aantal dieren vroegtijdig naar het hiernamaals verhuisde, opperde men dat de warmte van Studio 6 en de tocht, misschien de oorzaak was. De dierenbescherming ging de 'arbeidsomgeving' inspecteren, maar daaruit bleek dat de plaats niet echt gezond was.

Vrijgezellen tot en met!

De hoofdrolspelers 'Matthias' en zus 'Mathilde' waren ongehuwd. Hun aangenomen kind Marianneke huwde in 1959, verdween uit het feuilleton en werd opgevolgd door Marieke. De vrienden Hypoliet, Filidoor, Sander en Madame Krielemans bleven eveneens ongetrouwd. Niettemin werden er in vele afleveringen plannen gesmeed door de mannen om iets te doen aan hun vrijgezellenstatus, maar om diverse redenen liep dit steeds verkeerd af.

Cast

  • Nand Buyl – Schipper Matthias (1955-1963)
  • Jetje Cabanier – Mathilde (1955-1963)
  • Chris Lomme – Marieke (1959-1963)
  • Tuur Bouchez – Philidoor
  • Jan Reussens – Sander
  • Fientje Blockmans – Stem van de papegaai
  • Denise De Weerdt – Marianneke (1955-1959)
  • René Peeters – Hyppoliet
  • Josée Puissant – Madam Krielemans

Denise De Weerdt ( als Marianneke periode 1955-1959) en Chris Lomme ( als Marieke periode 1959-1963) zijn nu de enige resterende vedetten van de legendarische  'Schipper naast Mathilde'.Toevallig ook de twee aangenomen dochters van Matthias en zijn zuster Mathilde.Ze waren ook de jongste acteurs op dat moment.Beide actrices hebben in ieder geval tussen 1955 en de dag van vandaag ook al een zeer mooi palmares op hun actief staan!

Bekijk hier een kort fragment (160 seconden).

            Matthias, Marieke en Mathillde

pinkend sterretje Lees zeker ook op deze blog 'Schipper naast Mathilde' overleden (24/3/2009)

Met méér beeldfragmenten en één volledige aflevering uit 1963 ! (klik op het pinkend sterretje)

Tenslotte

Na het succes én het stopzetten van de reeks 'Schipper naast Mathilde' werd door de BRT toen gezocht naar een (vol) waardige opvolger.

Toen kwam 'Bel de 500 'op het Vlaamse scherm.Wie van u herinnert zich dat nog? De reeks werd naar ik meen (vroegtijdig) afgevoerd al na het eerste seizoen (12 of 13 afl.) wegens absoluut geen succes.Nu het was letterlijk en figuurlijk ook ' toogpraat ' blijkbaar want het 'drama' speelde zich af aan en rond de cafétoog,ik herinner mij dat zelfs nog zeer goed.Ik dacht zelfs dat acteur Ward De Ravet een hoofdrol had als cafébaas.En euh...allemaal ook nog in pure zwart-wit !

Alleen vond ik het altijd al eigenaardig dat er nadien met geen woord meer over gerept werd.Ook niet door de VRT zelf, je vind en hoort daar echt ksmeer over.Het was toch een eigen gemaakt Vlaams feuilleton? 

Nu, de toog kwam wél terug.Jaren later wel (1990) met succes...als 'De Kampioenen'.

             BRT Nederlandse uitzendingen

         rvbanner


tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-03-09

Iomega Screenplay TV Link

Iomega Screenplay TV Link

Multimediabestanden afspelen op uw tv kan bijvoorbeeld via een mediacenter-pc of een mediagateway. Heeft u niet zo'n groot budget en wilt u toch een eenvoudige oplossing, dan valt de Screenplay TV Link van Iomega te overwegen.
       
                  iomega-screenplay-tvlink

Multimediabestanden afspelen op uw tv kan bijvoorbeeld via een mediacenter-pc of een mediagateway. Heeft u niet zo'n groot budget en wilt u toch een eenvoudige oplossing, dan valt de Screenplay TV Link van Iomega te overwegen.
.
De Screenplay TV Link is een klein kastje dat u via HDMI, Component Video of Composite Video rechtstreeks verbindt met uw tv. Vervolgens sluit u op de USB-poort van de ScreenPlay TV Link een externe harde schijf of geheugenstick aan.
Zowel FAT32- als NTFS-indelingen worden daarbij ondersteund. Met de afstandsbediening bladert u door uw multimediabestanden. U bent wel verplicht om bestanden in mappen te steken; plaatst u ze gewoonweg in de root, dan ziet de Screenplay TV Link ze niet.
.
Het menusysteem dat op het scherm getoond wordt, oogt uiterst rudimentair en biedt nauwelijks instelopties. De platte afstandsbediening is ook behoorlijk onergonomisch - in het bijzonder de volumeknoppen zijn misplaatst - maar reageert toch snel op commando's.
De Screenplay TV Link ondersteunt Mpeg-1, -2 en -4 als videoformaten en is Divx-gecertificeerd. Toch speelt de Screenplay TV Link meer videobestanden niet dan wel af. HD Divx-bestanden worden niet herkend, en ook met H.264- en WMV HD-videomateriaal krijgen we nul op het rekest.
.
SD-video wordt gelukkig wel zonder zichtbare bijwerkingen opgeschaald naar 720p/1080p en we vinden de beeldkwaliteit in het algemeen erg goed. Overigens blijft de ondersteuning voor foto's beperkt tot Jpeg, en voor muziek tot mp3, WAV, WMA en Ogg.
.
Zo onmachtig de Screenplay TV Link is in het weergeven van HD-video, zo compleet is hij als het aankomt op dvd-weergave. Geripte dvd-films - weliswaar zonder kopieerbeveiliging - speelt hij zonder morren af, inclusief alle menu's, extra's en talen en ondertitels.
Ook het bijbehorende surroundgeluid moet de Screenplay TV Link kunnen doorgeven, al hebben we dat niet kunnen controleren, aangezien we niet over een HDMI A/V-receiver beschikten op het moment van testen. We ondervinden ook geen enkel probleem om SRT-ondertitelingsbestanden aan Divx-films toe te voegen; de Screenplay TV Link zet ze er gewoon bij.
.
Iomega Screenplay TV LinkPrijs: 84,90 euro (februari 2009)
.
MSN.com
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BBC zet het mes in lokale radio onder Londen

BBC zet het mes in lokale radio onder Londen

                                surrey & sussex

De BBC zet letterlijk het mes in het lokale radiostation BBC Southern Counties Radio, dat uitzendt voor het gebied onder Londen. Vanaf vandaag (30 maart) zal het station namelijk gesplitst gaan worden in BBC Surrey en BBC Sussex. Hiermee herstelt de BBC de situatie zoals deze tot 1994 was.

BBC Southern Counties Radio ontstond op 1 augustus 1994 door de fusie tussen BBC Radio Surrey en BBC Radio Sussex. Maar ondanks de fusie bleef het station met verschillende edities werken, zoals dit in begin jaren ’90 ook in Nederland werd gedaan door onder meer Radio Noord-Holland, Omroep Gelderland en Omroep Brabant. In het geval van BBC Southern Counties Radio hadden Surrey (regio Guildford en Reigate) en Sussex (regio Brighton en Crawley) hun eigen ochtend- en middagshow, alsmede eigen nieuwsbulletins en sportuitzendingen.

Het grote probleem van BBC Southern Counties Radio is echter dat het te weinig binding heeft met de regio, want wat zijn nu precies de ‘Southern Counties’? Om een einde aan dit probleem te maken gaat de BBC de situatie herstellen zoals deze tot 1994 was. BBC Southern Counties Radio zal daarom gesplitst worden in BBC Surrey en BBC Sussex. BBC Surrey zal gaan uitzenden op 104.0 en 104.6 FM, terwijl BBC Sussex gebruik gaat maken van de frequenties 93.5, 104.5 en 104.8 FM.

                              love local

De opzet van BBC Surrey en BBC Sussex blijft overigens gelijk aan die van BBC Southern Counties Radio. In de daluren zullen beide stations een gezamenlijk programma blijven maken. Voor het zogenaamde ‘mid-morning’ programma, dat na de lokale ochtendshows zal worden uitgezonden, heeft de BBC Danny Pike aangetrokken. Momenteel presenteert Pike nog de dagelijkse ochtendshow op het commerciële radiostation Southern FM in Brighton. Dit station zal later dit jaar omgedoopt gaan worden tot ‘Heart’.

listenlive Luister hier Live naar editie Sussex

 pinkend sterretje De website van BBC Southern Counties Radio

 

                   Radio NL

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dag van de HUMOR bij Radio PROS !

Dag van de HUMOR bij Radio PROS !

.
      Radio PROS banner

Radio P.R.O.S. organiseert in JC DE KOUTER te Haaltert op 19 april een dag vol humor in JC DE KOUTER.
 
Op het programma :
 
Koffie met gebak voor iedereen
Optredes van het Duo Plex (Clowns van studio 100)
Le Grand Julot, acoordeonvirtuoos (ook ooit als zanger nog gekend als King Harris,Eddy Govert...)
.
       Le Grand Julot-eddy Govert-Harry Kings
                                
.
Ambi Dance (ambiance verzekerd)
Zanger Bart (een steengoede zanger)
 
Mogen wij terug op uw komst rekenen op deze spetterende ontspanningsnamiddag?
 
Kaarten in voorverkoop kan je bestellen op 0477/ 465 113
Bij ALLE MEDEWERKERS
OF in het P.R.O.S. Praathuis op zondag!
 
DEUREN OPEN OM 13 UUR.  LEDEN 7 €   NIET LEDEN 10 €
 
Zorg dat je erbij bent. Wie geen kaarten heeft komt er echt niet in.
Wij zorgen dat iedereen een (ruime) zitplaats heeft en daarom worden de plaatsen deze keer sterk beperkt.
 
Deze uitnodiging mag je gerust doorsturen (eventueel via deze Skynet-blog link) naar vrienden en kennissen.
 
Met Vriendelijke Groeten,
 
 
Radio P.R.O.S. 
Pieter Van Banden
.
           Dansende PROSSERS
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-03-09

Afsluiting internetverbinding is buiten proportie!

Google: afsluiting internetverbinding is buiten proportie!


Zoals u al eerder kon lezen op deze blog, wil Frankrijk binnenkort het principe invoeren waarbij een internaut, die betrapt wordt op het delen van auteursrechtelijk beschermde content, drie waarschuwingen krijgt. Volhardt de internaut na die derde waarschuwing nog altijd in zijn "boosheid" en blijft hij illegaal gekopieerde bestanden aanbieden of downloaden, dan wordt zijn internetverbinding afgesloten.Netties maakte er ook een mooi stukje over, mocht je het gemis hebben dan lees je het hier.Google reageerde....

                         internetwerktniet (meer) foto vista nederland

Ook Nieuw-Zeeland heeft dergelijke plannen. Frankrijk wil trouwens dat de hele EU haar voorbeeld volgt, daartoe aangemoedigd door lobbywerk van de muziek- en filmindustrie, die heel sterk staan in Frankrijk.
Er is heel wat protest tegen deze plannen, vooral omdat de provider, die de afsluiting moet doen, enkel en alleen moet afgaan op een verklaring van de platen/filmmaatschappijen - er is geen enkel bewijs, geen enkel proces voor de rechtbank vereist.

Google, toch een van de belangrijkste spelers op de internetmarkt van vandaag, heeft nu ook zijn duit in het zakje gedaan in dit debat, en zijn standpunt bekend gemaakt. De advocaten van Google konden zich wel vinden in het principe van de "graduele waarschuwingen", maar het afsluiten van de internetverbinding vinden zij een brug te ver: "een remedie die niet in proportie staat met de schade van online inbreuken op de auteursrechten".

                        Google lente 09

 
Google heeft dit standpunt ingenomen op het Telecommunications Carriers' Forum dat regels wil uitwerken voor de hele industrie en die moeten tegemoet komen aan de nieuwe wetten in Nieuw-Zeeland over de auteursrechten. Hopelijk horen ze in Frankrijk deze woorden van Google ook, en denken ze daar nog eens twee keer na vooraleer het voornemen om internauten af te sluiten van het www ten uitvoer brengen - laat staan de andere Europese lidstaten verplichten om hetzelfde te doen...

 

Wist je trouwens dat ook Ierland een gelijkaardig plan op stapel heeft staan?Onlangs kon je het ook allezen op deze blog maar meer daarover lees je in het artikel bij Ars Technica (link onderaan). Hopelijk kunnen de internauten en de gebruikersverenigingen hun stem luid genoeg verheffen om deze plannen te dwarsbomen!

pinkend sterretje Arstechnica.com (klik op het sterretje)

                           Netties.be
 
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende