28-02-09

Radio Veronica met nieuwe online radio !

Radio Veronica met nieuwe online radio !
.
Vandaag start Radio Veronica met een nieuw online radiostation; '80's Top 880'. De hitlijst 'De 80's Top 880' is er te horen met de populairste hits uit de jaren ’80, samengesteld aan de hand van stemmen van luisteraars.
.
         Veronica online

'De 80’s Top 880’ wordt ieder jaar uitgezonden op Radio Veronica. De lijst bevat 80’s klassiekers als 'Don't Stand So Close To Me' van The Police, 'Jeanny' van Falco, 'Born In The USA' van Bruce Springsteen en 'Holiday' van Madonna. Dit jaar staat U2 op nummer 1 met 'With Or Without You'. Station voice van het '80's Top 880' online station is Radio Veronica-DJ Erwin Peters.

Het nieuwe online radiostation is te beluisteren via Radioveronica.nl, de verschillende radioportals als Nederland.FM en via de speciaal ontwikkelde gadget die te vinden is op Radioveronica.nl.

Uunco Cerfontaine, Program Director: "Met de lancering van het 'Top 1000 Allertijden' online radiostation is gebleken dat veel luisteraars het hele jaar door behoefte hebben aan onze speciale thema hitlijsten. Met het '80's Top 880' radiostation kan men het hele jaar naar deze populaire hitlijst luisteren, wanneer ze maar willen en zo vaak ze maar willen."

listenlive  Hier kan je meteen even gaan luisteren !

pinkend sterretje    Herinneringen uit de jaren '80.

listenlive Hier kan je meteen luisteren naar Veronica Top 1000!

pinkend sterretje  De website van Radio Veronica.

                 rvbanner

tijdsbalkje rood

10:29 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag

Te beluisteren via de ether in het uitzendgebied op 105.8 FM en wereldwijd via internet (livestream).Muzikaal het middageten rustig verteren...

                                     Klik hier voor radio PROS livestream

Klik op het radiootje én je bent meteen waar je zijn moet om via het internet radio PROS te kunnen beluisteren (MP3 Winamp)

                                 
Deel 1 tussen 12 en 13 uur

    
  1)The Beatles-Rock & Roll Music-1965
       2)Claude François-La ferme du bonheur-1965
       3)Louis Neefs-Ein kleines compliment-1962

       4)Maywood-Give Me Back My Love-1980
       5)Steve Lawrence-Yet I Know-1964
       6)Jimmy Frey-I Don't Know Way I Love You (But I Do)-1980

      7)The Comets-Rockabilly Rock-1957
      8)Franky
Laine-A Woman In Love-1956
      9)Billy Vaughn-La Paloma-1959 (Instrumentaal)

    10)Salvatore Adamo-La notte-1965 (Italiaanse versie)
    11)Esther & Abi Ofarim-Cinderella Rockafella-1968
    12)Vicky Leandros-Aprés toi-1972

    13)Roger Glover-Love Is All-1975
    14)Johnny Hallyday-Retiens la nuit-1962
    15)Middle Of The Road-Soley Soley-1972

    16)Ninofs Amuzement Ensemble-Het es kermis mee carnaval-1968 (Carnaval Ninove)

                       Klik op het radiootje en luister direct mee (MP3 Winamp) !

                       soley soley middle of the road


                                Deel 2 tussen 13 en 14 uur

      1)Baccara-Parlez-vous Francais-1978
      2)Neil Sedaka-Stupid Cupid-1960
      3)Brian-Ponciana-1968

     4)The Picknicks-I'm Alone Forever-1966
     5)Oscar Harris & The Twinkle Stars-Try A Little Love-1971
     6)Jack Jersey-I'm Calling-1973

     7)Rod Steward-Maggie May-1971
     8)Julien Clerc-Venise-1976
     9)Heino-Seeman-1961

   10)Hank Thompson-Shotgun Boogie-1964
   11)Petula Clark-Ya ya Twist-1962 (Franse versie)
   12)The Mavericks-Dance The Night Away-1998

   13)Ricky King-Silver Beach-1976 (Instrumentaal)
   14)Dean Martin-The Door Is Still Open To My Heart-1964
   15)Babs Tino-Too Late To Worry-1962 (speciaaltje !)

   16)Kees Pruis-Twee ogen zo blauw-78RPM/1935/Parlophone

                       I'm alone the picknicks

Effen opwarmen met klank & beelden?

Een absolute aanrader,zet de boxen op extra volume en laat u maar eens lekker gaan !

                

                              Dance the night away van  The Mavericks (live)

pinkend sterretje Klik op het sterretje en bekijk de speellijsten van/voor de komende weken !


       Banner Radio PROS

Tijdsbalkje

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het telefoonhorloge met extra's !

Het telefoonhorloge met de extra's !

Zo'n goeie 25 jaar geleden had ik er ook zo eentje, zij het met véél minder opties samen met ingebouwde toeters en bellen.Digitaal horloge met rekenmachienje op én het snufje, een ingebouwd AM radiootje.Toen een beetje een gadget, neusje van de zalm dus.Ergens ligt het (te) veilig opgeborgen...ik zou al goed moeten nadenken waar de preciese locatie ervan is.Het was wél een energiewreetertje...Maar dat alles is niet/niks meer te vergelijken me wat het armbanduurwerk nu verschaft!Blijkbaar komt alles terug na jaren maar stukken moderner...

Op het jaarlijkse World Mobile Congress in Barcelona eisten de nieuwe 'flagship'-telefoonmodellen van Nokia en kornuiten (zoals) gewoonlijk de meeste aandacht. Maar de horlogetelefoon van LG, een gadget met hoog Dick Tracy-gehalte,overdonderde dit jaar toch de show.

               uurwerk


De zogenaamde Touch Watch Phone, typenummer LG-GD910, heeft een volledig aanraakscherm van 1,43 inch in een metalen omlijsting van in totaal 1,39 centimeter dik. Dankzij de 3G HSDPA-compatibiliteit tot 7,2 Mbps is videotelefonie middels de ingebouwde camera mogelijk. Daarvoor heeft u wel de meegeleverde Bluetooth-headset nodig. Ook kunt u bijvoorbeeld zoeken naar restaurants of filmpjes bekijken.

 
De LG-GD910 beschikt verder over een bel- en sms-functie, stemherkenningsoftware, stereo Bluetooth en een ingebouwde luidspreker voor het afspelen van muziek. De functie Text to Speech leest tekstberichten en andere informatie hardop voor. We zouden bijna vergeten dat het om een horloge gaat. Daarom herinnert LG ons eraan dat het apparaat ook de tijd accuraat kan bijhouden.

Dit toch heel gave horloge komt later dit jaar in West-Europa beschikbaar via Orange. Het is nog niet bekend hoeveel het gaat kosten.

Ik heb het vermoeden dat dit zeer zeker niet zal goedkoop zijn.Waarschijnlijk niet betaalbaar voor de gewone burger.Al is het altijd wel mooi om deze dingen te kunnen bewonderen...om kunnen van (mee) te spreken.Daar zal het meestal bij blijven.Mijn oude digitale uurwerk met ingebouwde AM radio in combinatie met een rekenmachine...zal er niks tegen zijn, tenzij het misschien binnen 25 jaar als antiek kan verkocht worden.En nu maar hopen dat die batterijtjes (je heb er twee nodig) dan nog voorhanden zullen zijn  ! 

ZDNet                                 ZDNet-Logo

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Iran heeft satelliet voor vreedzame doeleinden

Iran heeft nu ook een satelliet voor vreedzame doeleinden

De Iraanse president Mahmud Ahmadinejad heeft geprobeerd het westen gerust te stellen over het lanceren van hun satelliet Omid (vertaald 'hoop') die het land zelf gebouwd heeft en in de ruimte bracht. Deze is volgens hem een bedoeld om 'vrede en gerechtigheid' te brengen. Opmerkelijk is dat Iran in eigen land schotelverboden hanteert en de zender BBC Persian verbiedt.

                         schotelantenne


Westerse regeringen vrezen dat het lanceren van satellieten door Iran hele andere bedoelingen heeft en wel het ontwikkelen van lange-afstand wapens. De Iraanse president antwoordde op deze reacties uit onder meer Washington dat 'de wereldproblematiek beter met een respectvolle dialoog kan worden opgelost dan met bommen en raketten'. De satelliet Omid werd gelanceerd vanwege de viering van 30 jaar revolutie van de Islam.

Ondertussen blijft Iran in eigen land de media en nieuwsgaring streng controleren en vooral inperken. Zo mag de onlangs gestarte zender BBC Persian, die zich op onder meer Iran en Afghanistan richt, niet zelf in Iran actief zijn. Dit terwijl de nieuwszender Press TV van Iran zelf wel in Engeland te zien is en actief mag zijn.
.
TotaalTV                                                totaal tv logo
.
tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ook draadloos nog dit jaar?

Ook draadloos nog dit jaar?
.
Het kan zijn dat je er nog niet hebt bij stilgestaan.Misschien ook nog nooit niet aan gedacht, maar wat niet is kan nog altijd komen.Ook ikzelf wil dit jaar overstappen naar het véél modernere systeem en tot hiertoe had ik zo mijn twijfels toch.Toevallig vond ik een stukje hierover in een Nederlands online dagblad.En zoals je wel weet intussen ligt Nederland niet zo héél ver van Vlaanderen...
Draadloos internet (wifi) is in Europa enorm populair. Zeker met de kleine netbooks. Maar werkt het wel goed? Eens lezen wat er over geschreven wordt en dan pas zal je merken over wat ik het allemaal heb...
.
          draadloos surfen

Draadloos internet wordt in Nederland steeds lastiger. We wonen dicht op elkaar en in vrijwel elk huis staat een router te zoemen en al die signalen worden vaak verzonden op het zelfde radiokanaal (op de 2,4 GHz-band). En die signalen zitten elkaar al snel in de weg. Met als gevolg uitvallende verbindingen, ergernis aan de keukentafel en verloren werkuren.

Een oplossing zou zijn om je routerkanaal zo te kiezen dat deze niet conflicteert met het kanaal waarop de buren surfen. Maar er zijn inmiddels ook voldoende mogelijkheden om in een combinatie van draadloos en bedraad het internet op te gaan, met de zekerheid van altijd een goede verbinding, en zonder ’last’ van je buren. Voor de volle 100 procent draadloos werken is er dan niet meer bij, maar dat hoeft je surfcomfort niet in de weg te staan (zie ook onderaan).

Anno 2009 kun je het best eerst goed nadenken over wat je met de verschillende pc’s en andere netwerkgebonden apparaten in huis wilt doen. Staan ze toch altijd op één en dezelfde plaats, plug er dan gewoon een netwerkkabeltje in. De andere kant van die kabel kan dan in de router of in de powerline-stekker: internetten over het stroomnet. Devolo heeft een oplossing waardoor er ook nog draadloos mee kan worden gewerkt.

Wil je toch echt volledig draadloos, koop dan een router met twee antennes. Die routers zijn bedoeld voor beeld- en muziekoverdracht (via een antenne met 5 Ghz) en voor het surfen op internet (via een antenne met 2,4 GHz). Maar je kunt op de 5 GHz natuurlijk ook prima surfen en dan heb je geen last meer van buren die massaal over 2,4 Ghz razen. Wel heb je dan meestal een aparte dongle in de usb-poort van je laptop nodig. Want maar weinig fabrikanten leveren laptops die standaard een ingebouwde 5 GHz-antenne hebben.

(Uit Algemeen dagblad)

Draadloos bedraad

Devolo is pionier op het gebied van internet via het stroomnet. Steek eenvoudig een draadje in de router en de Devolostekker, doe die in het stopcontact en het gehele huis heeft via elk stopcontact internet.
                     afbeelding vergroten
                                   De dLAN 200 AV Wireless G. FOTO DEVOLO
.
Dit kastje trekt het internetsignaal met z’n stekker uit het stroomnet en geeft het met antennes draadloos weer door aan de omgeving. Met deze dLAN 200 AV Wireless G-set kun je nu dus ook op zolder en andere draadloos lastig te bereiken plekken draadloos werken.
.
     scenario_dlan_200_av_wireless_g_web
.
pinkend sterretje Meer info over het toestel? Klik op het sterretje!

 

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-02-09

Gmail laat uploaden van 20 MB toe !

Gmail laat meerdere bijlagen tegelijk uploaden

Misschien had u het ook al gemerkt, ikzelf sedert eergisterenavond al.En het systeem werkt bovendien perfect.Handig en mooi meegenomen ook.Een beetje in stilte tegevoegd, dat wel.Maar dat zijn we meer gewoon van Gmail.Gelukkig was er ook ZDnet die er ons nog maar eens op attent maakte me onderstaande berichtje.

                            Gmail

De webinterface van Gmail heeft er een handige nieuwe functie bijgekregen. Voortaan kunt u voor e-mails meerdere bijlagen tegelijk selecteren, waardoor het doorsturen van foto's of andere bestanden een stuk vlotter verloopt.

Bij het toevoegen van een bijlage opent Gmail een nieuw venster. Door de Control-toets ingedrukt te houden, selecteert u meerdere bestanden. Tijdens het uploaden krijgt u een statusbalk te zien die aangeeft hoever het uploaden gevorderd is. In totaal kan elke e-mail tot 20 megabyte groot zijn.

De uitbreiding voor bijlagen is op elke Gmail-account automatisch aanwezig. Ook adressen die zijn ingesteld in het Nederlands, hebben de functie.

.

         Gmail


Ik kan hier zelf nog aan toevoegen dat 16 MB mee sturen als bijlage al lang geen probleem meer is bij Gmail.Nu dus gerust tot 20 MB, zeker niet niks.Erg handig als je een b.v. een fotoreeks wil mee doorsturen of zelfs een kort videofilmje!

Gmail kan je overigens makkelijk downloaden en is totaal gratis (met vele diensten).Ideaal ook als b.v.tweede internetadres met zelfs meer dan 2,7 GB aan opslagruimte...én er zijn surplusjes te verkrijgen.Erg handig ook als je op vakantie gewoon verder wil werken op uw PC.De pop-server wordt hier dan best niet ingeschakeld, maar dat is dan weer een eigen opinie.Typ op Google gewoon 'gmail accound maken' en je vindt meteen wat je zoekt.Vijf minuten nadien kan je al aan de slag...Wij werken er al vrij lang mee en zijn best tevreden.

                                       gmail-icoon

Als het goed is mag het ook eens gezegd worden en een storing komt bij de beste providers wel eens voor.

tijdsbalkje rood

17:59 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De Dik voormekaar show vanavond bij de Tros

De Dik voormekaar show vanavond bij de Tros

Humor op zijn best bij André van Duyn én terug van weggeweest.Meteen kan u terug zoals vanouds...maar eens overschakelen naar 'Holland 1 '.Hetzij via satelliet als u een geldige kaart hebt (CanalDigitaal), hetzij via TV Vlaanderen als abonnee, via BelgacomTV of via Telenet (analoog en digitaal).Via DVB-T misschien ook wel,maar dan zal u wél in de grensstreek met Nederland moeten wonen...De ijd van Holland via de analoge UHF dakantenne behoort al een tijdje tot het verleden.

                    Van Duin Tros

.

André van Duin en Ferry de Groot starten vandaag (vrijdag 27/2) met een nieuwe, eigentijdse tv-versie van 'De Dik voormekaar show'. André en Ferry vormden jarenlang een succesvol radioduo en keren nu met alle populaire typetjes terug bij de Tros op Nederland 1. In dit tv-programma (21.10 uur) komt de verrassende en vertrouwde humor van Nederlands grootste komiek in al zijn facetten aan bod.
.

                    Dik Voormekaar

Alle bekende personages als Ome Joop, Harry Nak en Bep en Toos komen voorbij. Daarnaast laat André zien dat hij een meester-imitator is. Onder meer Herman den Blijker, Marc-Marie Huijbregts, Ramses Shaffy en Liesbeth List worden op humoristische wijze op de hak genomen.
 
Jan Wijdbeens valt onverwachts binnen bij bekend en onbekend Nederland, meneer De Groot zoekt naar 'interessante' uitvindingen en Twan de Stuntman neemt de meest 'spectaculaire' uitdagingen aan. Ook het populairste stel van Nederland, meneer en mevrouw De Bok, keert weer terug.

En zo wordt radio wat TV of is het nu juist omgekeerd?

               

                                               De aankondiging !

                

                                                Een voorproefje

                                      omejoop

  Radio.nl             Radio NL

tijdsbalkje rood

14:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Binnenkort luisteren naar Radio 5?

De Week van de Nostalgie op Radio 5

                  logo radio 5 Nederland

De suggestie van ons voor het radioluisteren volgende week?Zo zou je het kunnen stellen.De tijd dat heel wat Vlamingen dagelijks luisterden naar de Hollandse 'Arbeidsvitaminen' ligt al lang achter de rug, en dan zwijg ik nog van de de bonte dinsdagavondtrein.Op 'Vlaams Brussel' had je meer 'avondconcerten' van Schoubert en Shopin tenzij dat Beethoven op de loer lag op dat moment.De gewone man/vrouw moest voor enige radio-ontspanning (noodgedwongen) luisteren via de middengolf naar Hilversum 1...Ondertussen ook al een stukje radio nostalgie,zowel de opgesomde programma's als ' de middengolf ' dat wel.Maar toch..Niet iedereen had bovendien op dat moment al televisie in huis.

             Onze Philips radio thuis(blog) in de jaren 50 -radio en nostalgie

Nostalgie is deze/onze Philips (t) huisradio vanaf 1957-1958 die (maar) vervangen werd in 1969 door een Siemens (stereo) radiomeubel (met platendraaier).Deze radio gaf in mijn eigen tuinhuis (zijn laatste rust/speelplaats) de geest rond 1975 ! Deze foto bleef het enige aandenken aan mijn (eigen radio jeugdsentment...

In Nederland heeft men al véél langer begrepen dat er een groot luisterpubliek bestaat voor een soort van radio voor 60 plussers.Al mag iedereen die jonger is natuurlijk ook wel meeluisteren.En die middengolf bestaat nog ! Wat wil zeggen dat de Vlaming ook nog even kan gaan afstemmen via een doordeweekse radio...

              Naar Holland luisteren

Radio 5 opent op 23 maart een virtueel museum. Dit houdt in, een week lang herinneringen ophalen, bijzondere verhalen van luisteraars en muziek van emotionele waarde op Radio 5. De 'Week van de Nostalgie' is te horen op Radio 5 van maandag 23 maart 06.00 uur tot vrijdag 27 maart 19.00 uur.

Tijdens de 'Week van de Nostalgie' draait het met name om bijzondere, soms emotionele herinneringen. Aan de hand van de museumstukken die luisteraars virtueel in het museum plaatsen, duiken de presentatoren van Radio 5 terug in de tijd. Ieder uur belichten zij een bijzonder voorwerp uit het museum en vertellen luisteraars het verhaal er achter en hun herinnering aan vroeger.

Voorafgaand aan de 'Week van de Nostalgie', in het weekend van 21 en 22 maart, presenteert Radio 5 The Rat Pack in Carré. De legendarische formatie geeft twee wervelende Las Vegasshows in Koninklijk Theater Carré Amsterdam. Radio 5 zendt de show uit tijdens de Week van de Nostalgie op vrijdag 27 maart.

Het is dus nog wel wat lang (vooralleer de nostalgie er aan te pas komt)maar je kan het maar weten én al goed voorbereid op zijn.Probeer intussen al of uw radio de middengolf de baas kan.Meestal lukt dat wel, tenzij uw huisradio aan de kabel hangt...en er geen AM (raam) antenne op aangesloten is.Maar iedereen heeft wel ergens een transistorradiootje staan, zeker weten.Waarschijnlijk zelfs meerdere! Desnoods is er de ferm goedkope wereldontvanger nog....

Wie het allemaal wat modener wil kan natuurlijk ook luisteren via het internet.Meestal niet altijd zo handig natuurlijk maar er is ook nog de satelliet, waar je in perfecte digitale radiokwaliteit (DVB-S), gratis en voor niks FTA (Free To Air) ongestoord kan meeluisteren in héél europa en ver daarbuiten via de Astra 1 (19,2°Oost).Onderaan lees je de praktishe info.

Wie dus effen wil genieten van nostalgische radio heeft dus echt geen reden om te vertellen dat hij/zij  'Holland' niet kan pakken!

Met dank ook aan Radio NL voor de praktische info over de inhoud van de komende Radio 5 programma's.

pinkend sterretje Lees hier ook het atikel op de website van Nederland Radio 5

Radio 5 is dus via satelliet FTA (Free To Air) te ontvangen op de Astra 1 (19,2° Oost) de frequentie is 12.574 (H) met Sym: 22.000 en FEC:5/6

Op middengolf via 747 AM (zeven vier zeven Aa Em).

pinkend sterretje Luister meteen via livestream naar Radio 5 (klikop sterretje)

Tenslotte

Nederland heeft hiervoor de geschikte nationale radiozender voor dit soort van radiomaken en de bijhorende radiouitzendngen.Wij in Vlaanderen hebben ook VELE nationale radionetten,zowel via de ether als digitaal.Wij blijven echt achter...al ben ik er zeker van dat ook wij een dusdanig luisterpubliek hebben voor dit soort van radio !

     Draagbare radio begin jaren '20 !    Radio begin der jaren 20

                                      Radio luisteren in de jaren20....

tijdsbalkje rood

12:12 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het weekend van Ronan Keating op 4fm!

Het weekend van Ronan Keating op 4fm!

                             ronan keating.2jpg

Ronan Keating werd geboren in Ierland en brak wereldwijd door met de groep Boyzone. Ze scoorden hits met No Matter What, Love Me For A Reason en Picture Of You uit de film Bean: The Ultimate Disaster Movie.

Ook solo scoorde Ronan, met o.a. Life Is A Roller Coaster geregeld een hit. Hij ontpopte zich bovendien tot een gevierd presentator waardoor hij niet alleen de MTV Music Awards mocht presenteren, maar ook het Eurovisie Songfestival.

Op 3 maart wordt Ronan 32 en ter gelegenheid van zijn vejaardag staat het volledige weekend in het teken van zijn muziek, morgen en overmorgen dus.Tussen  9 en 19 u openen ze bij 4fm elk uur met een grote hit van hem.

                             ronan keating

pinkend sterretje De website van Ronan Keating.

pinkend sterretje De website van 4fm.

                                               logo 4fm

Een voorsmaakje ?

                

                                         Boyzone - No Matter What

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

'Miss Brahms' overleden

'Miss Brahms' overleden

Actrice Wendy Richard, in onze lage landen vooral bekend als Miss Brahms uit de tv-komedie Are You Being Served?, is gisteren(donderdag) overleden. Dat heeft haar manager bekendgemaakt. Richard is 65 jaar geworden.
.
                   afbeelding vergroten 
                  Actrice Wendy Richard,  vooral bekend als Miss Brahms.
                         WendyRichard
.
Bij de actrice zou vorig jaar een agressieve vorm van kanker zijn geconstateerd, waarna chemotherapie volgde.

Are You Being Served?, waarin Brahms een verkoopster speelde, werd in niet alleen in Vlaanderen maar ook in Nederland jarenlang uitgezonden én heruitgezonden onder de titel ' Wordt U Al Geholpen '? Trouwens in de oudere televisietijden stemden ook de Vlamingen massaal af op 'Holland' waar ze kennis maakten met de winkelaffaire.Velen hadden toen nog een zwart-wit TV staan...

Richard genoot in haar geboorteland ook bekendheid als Pauline Fowler uit de tv-serie EastEnders. Eerder speelde ze een bijrol in de serie ' Dad’s Army ', in Nederland én ook in Vlaanderen uitgezonden onder de titel 'Daar komen de schutters'.Trouwens hoog tijd dat de serie (nog) eens herhaald wordt...
.
Richard kreeg in 2007 de British Soap Award for Lifetime Achievement voor haar rol in "EastEnders". Ze was van bij het begin in 1985 in de BBC-soap te zien en verliet de serie in 2006. Haar personage stierf.

De actrice stapte op omdat ze de verhaallijn waarin haar personage hertrouwde niet geloofwaardig vond. "Ik kon er niet in geloven en als ik ergens geen waarheid in kan vinden, kan ik het niet spelen", zei ze.

De actrice begon haar loopbaan in de jaren ’60 in de muziek. Ze stond met haar cockney-accent op de eerste plaats van de hitlijsten met het liedje Come outside en speelde mee in de Beatles-film Help!
.
         are_you_being_
   

De serie (waarvan de eerste afleveringen nog in pure zwart-wit werden opgenomen) werd ondertussen al ontelbare keren herhaald.Een paar jaren geleden ook nog op onze eigen VRT, net na het laatavond journaal.Maar niks is blijkbaar onmogelijk want momenteel lopen de afleveringen ook in de late namiddag (rond 17 u)  van maandag tot vrijdag op Eén.Het feulleton heeft mijn inziens weinig van zijn charme verloren,maar je moet de toenmalige ingesteldheid van televisiemaken wél indachtig blijven.Bovendien is er nog altijd de enige echte Britse (goeie) humor...

             

                                Are You Being Served?..in pure zwart-wit ! 

                 

                                              Are You Being Served?..in kleur! 

ADNederland

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende