31-01-09

Filmmuseum Cinematek opent de deuren

Filmmuseum Cinematek opent de deuren

Vandaag opent Cinematek, het vernieuwde filmmuseum in Brussel, zijn deuren voor het grote publiek met een groot openingsfeest. Heel het weekend zijn er non-stop filmvertoningen, live muziek en ook de nieuwe expositieruimtes zijn te bezoeken.

                     CINEMATEK foto VRT

Cinematek is als vanouds gevestigd in het Paleis voor Schone Kunsten, maar kreeg een grondige facelift.

De architectuur van Horta werd in ere hersteld en in de kelders werden twee moderne cinemazalen uitgegraven. Ook de programmatie is uitgebreider en gevarieerder.

Het filmmuseum in Brussel bestaat al 70 jaar en beschikt over een rijke verzameling van fictie- en non-fictiefilms, goed voor 60.000 verschillende titels.
.
                    Cinematek foto VRT2


In de expositieruimte komt de voorgeschiedenis van de film tot leven. De tentoonstelling wordt verlevendigd door filmfragementen en de bezoekers kunnen er ook zelf snuisteren in een ruim aanbod van fragmenten (foto).

Filmmaker Julien Vrebos is erg enthousiast over het museum. "Dit is grandioos", zegt hij. Het vroegere filmmuseum was erg donker, nu is alles opengetrokken en komt er veel natuurlijk licht binnen. "Het is net alsof je vanuit een pralinedoos in een schitterende loft stapt."

Meer info op www.cinematek.be en klara.be

Deredactie (foto's VRT)

tijdsbalkje rood

09:49 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Q-ochtendblok kreeg extra presentatoren

Q-ochtendblok kreeg extra presentatoren
Dit weekend bestaat VTM twintig jaar. Ornelis & Rogiers wilden die verjaardag niet ongemerkt voorbij laten gaan en vierden gisteren al een feestje in de studio. Een aantal gezichten van “toen” waren erbij, waaronder nieuwsankers Dany Verstraeten en Nadine De Sloovere.
.
               Nadine en Danny
               1-2-89 Danny Verstraeten en Nadine De Sloovere nieuwsankers duo

Speciaal voor de gelegenheid presenteerden zij het ochtendnieuws van acht uur nog eens samen. Het meest opvallende item in hun nieuws ging over de prijs van de tomaten, net als twintig jaar geleden! 

Ook Lynn Wezenbeek en Marlène De Wouters kwamen langs. Zij mochten nog eens omroepen in de uitzending. Walter Capiau die vroeger de verjaardagsshow presenteerde, bracht hulde aan de jarigen van de dag. Ornelis & Rogiers belden ook met Mike Verdrengh. Hij praatte over z’n mooiste momenten bij VTM.

               de ochtendploeg van Q

Er was een 10 Om Te Zien-quiz met een zekere “Willy Degieter uit Lennik”, ook bekend als Willy Sommers, en zoals steeds op vrijdag kwam Raf Van Brussel langs. Hij maakte een verjaardagslied voor VTM. Daarnaast waren er heel wat programmatunes te horen van oude, legendarische VTM-programma’s

Ornelis & Rogiers kleurden de ochtend en zetten het 21ste jaar van VTM alvast goed in!

pinkend sterretje Klik op he sterretje en lees ook onze bijdrage van 29/1/09 (Q en start VTM)


Foto's: Q-music tekst NB Palladin

                      rvbanner

tijdsbalkje rood

08:57 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VRT stuurde verjaardagstaart naar VTM !

VRT stuurde verjaardagstaart naar VTM !

                                            Logo Vtm 2

          VTM 20 jaar (van video VRT)

Vtm heeft gisteren een verjaardagstaart gekregen van VRT. De commerciële zender viert zondag zijn 20e verjaardag. Francesca Vanthielen (foto) en Danny Verstraeten (foto) namen de taart in ontvangst.

"Ik vind het schitterend", reageerde Vanthielen. "Ik moet echt wel de mensen van de VRT en "De rode loper" bedanken voor de mooie taart. Er is echt werk van gemaakt."

                                         logo vrt3
                                  

Dirk Wauters, gedelegeerd bestuurder van de VRT, schreef ook een brief met gelukwensen aan zijn collega bij Vtm Peter Quaghebeur.

          VTM TAART 2

In de brief pleitte Wauters er onder meer voor om "grondig te onderzoeken waar we kunnen samenwerken".  Hij gaf ook toe dat de openbare omroep "zich in eerste instantie niet al te veel zorgen maakte over de komst van die commerciële omroep" en later "werd gedwongen om volledig te herbronnen".

De brandende kaarsjes op de taart lokten bij Quaghebeur dan weer deze reactie uit: "Dat dit vuur symbool mag zijn van de twee grote mediahuizen die de televisie in Vlaanderen warm houden."

De tijd van toen op 1/2/1989

         Danny Verstraeten

                                 Danny Verstraeten VTM Nieuws 1/2/1989

         Francesca Van Tielen

                    Francesca Vanthielen omroepster op 1/2/1989 als 16-jarige !

           Francesca en Danny

                                                              20 jaar later...

pinkend sterretje Klik op het sterretje en bekijk de video van de VRT !

pinkend sterretje Klik op sterretje en lees artkel over VTM en impact (De Standaard)

pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk oude fragmenten uit VTM programma's (de Standaard)

                                          vtm logo nu
De redactie

tijdsbalkje rood

02:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Wat je toch (nog) moet weten over alcohol...

Wat je toch (nog) moet weten over alcohol...

De feestdagen zijn al een tijdje voorbij maar dat neemt niet weg dat er nog komen moeten.Misschien kan het ook eens nuttig zijn om op een goed moment eens nuchter na te denken terwijl je deze voorlichtingscampagne aan het lezen bent...wat natuurlijk niet wegneemt dat je er een fris pintje mag bijnemen of wie weet zelfs een goed glaasje wijn.

               biertje drinken

Geen feest zonder een glaasje alcohol. Enkele glaasjes horen zeker bij de feestmaaltijd. Niet dat we het vermanende vingertje willen opsteken, maar enkele feitjes, gelezen op gezondheid.be, doen misschien niet te diep in het glas kijken.

Alcohol is een genotmiddel en bevat daardoor geen voedingsstoffen. Wel bevat alcohol veel calorieën en doen ze je figuur echt geen goed. Het levert evenveel calorieën als vet, namelijk 7 kcal per gram alcohol. Eén gram vet levert 9 kcal. In 1 glas alcohol zit ongeveer 10 gram alcohol. De rekening is vlug gemaakt.

Matig alcoholgebruik zou op latere leeftijd een zekere bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten. Over die theorie is men nog altijd niet uit. Zeker is dat alcohol nog altijd niet de gezondheid kan bevorderen.

Drink met mate betekent zoveel als 1 tot 2 glazen per dag voor vrouwen, 2 tot 3 voor mannen.

                    Wijn met kazen


Vaak wordt, als voorbereiding, enkele dagen niet 'gezondigd' en probeert men de toegelaten dosis op te sparen. Dat houdt geen steek, teveel alcohol op 1 avond is altijd ongezond.

Glaasje op, laat je rijden. Vooral bij vrouwen stijgt het alcoholgehalte hoger in het bloed dan bij mannen. Dames wegen minder dan mannen, hebben minder lichaamsvocht en de alcohol wordt trager omgezet in de maag. In vergelijking komt er meer van in het bloed terecht.

Eet een hapje voor je aan een drankje komt. Eentje op een lege maag heeft sneller effect dan een glas bij of na de maaltijd. Ook worden sprankelende dranken als champagne door het stimulerende effect van het aanwezige koolzuurgas op de spijsvertering, sneller opgenomen. De snelheid waarmee alcohol wordt opgenomen, verandert uiteindelijk niets aan de eindhoeveelheid alcohol die in het lichaam terechtkomt.

                     Duvel


Bier na wijn is venijn? Wijn na bier is plezier? Geen van beide gezegden zijn correct. Het gaat om de totale hoeveelheid alcohol die je binnenkrijgt. De volgorde van de dranken maakt niet veel uit. Te veel alcohol in het algemeen is altijd af te raden.

Tracht alcoholvrije dranken op de feesttafel te plaatsen. Water hoort daar zeker bij, ook fruitsappen en alcoholvrije cocktails kunnen zeer lekker zijn.

Goed Gevoel

tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Eten wij insecten in 2020?

Eten wij insecten in 2020?

Een mens kan maar verwittigd zijn en indien het mogelijk is, nu al stilaan de eetgewoonten veranderen om de aanpassing beter en mooier én bovendien smakelijker te laten overkomen.Het oog wil wat maar de smaak ook wel...Wat het met electriciteit of electronica te maken heeft? Wel, misschien worden de insecten geroosterd en gebraden op een ' groene ' electrische barbecue waarbij zonne- energie gebruikt wordt...

            insecten eten 2

Insecten liggen tegen 2020 als voedsel in onze supermarkten. Dat stelt de Nederlandse hoogleraar Arnold van Huis van het Laboratorium voor Entomologie van de Wageningen Universiteit. Insecten vormen in de toekomst een noodzakelijke vleesvervanger, aldus de wetenschapper.

Tachtig procent van de wereldbevolking eet al insecten. In totaal staan wereldwijd 1.400 verschillende insectensoorten op het menu. Insecten worden steeds belangrijker als vleesvervanger. De productie van vlees gaat overal ten koste van landbouwgrond en draagt in ernstige mate bij aan het broeikaseffect.

De acceptatie van insecten als voedsel neemt sneller toe als wordt gezocht naar nieuwe toepassingen, denkt Van Huis. "Ik kan mij voorstellen dat niet iedereen een sprinkhanenkop tussen zijn kiezen wil vermalen. Maar verwerk sprinkhanen tot een lekkere gehaktbal en niemand klaagt".

           insecten eten 1


Volgens de wetenschapper zijn er nog wel wetswijzigingen nodig voor insecten in de schappen belanden. "Vooral de kwaliteitscontrole en productiewijze moeten nog wettelijk worden vastgelegd."

                     sprinkhanen 17€ de kilo !

                    Moest je aan het eten zijn op dit moment...smakelijk !

Het Laatste Nieuws

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag

Speellijst van het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag !

Hieronder kan u meteen zien welke platen ik zal draaien vandaag in het Muziekmuseum.Radio PROS is overigens in de streek van/rond Aalst zeer goed te ontvangen via FM 105.8 ! Woont u buiten het uitzendgebied dan kan je luisteren wereldwijd via de livestream.

pinkend sterretje Klik op het sterretje en bekijk nu al de platenlijsten van de komende weken!

                                        Klik hier voor radio PROS livestream
      Klik op het radiootje en luister meteen naar radio PROS (MP3-Winamp)

                                     Deel 1 tussen 12 en 13 uur

      1)Paul & Linda McCartney-Eat At Home-1972
      2)Danny & The Juniors-Back To The Hop-1957
      3)Stealers Wheel-Star-1973

      4)Jerry Lee Lewis-Me And Bobby McGee-1972
      5)Creedence Clearwater Revival-Bad Moon Rising-1969
      6)Little Eva-The Locomotion-1962

      7)Paul Simon-Mother And Child Reunion-1972
      8)Tony Orlando & Down-Knock Three Times-1973
      9)The Beach Boys-Surfin'USA-1965

    10)Pat Boone-April Love-1957
    11)Roland W-Monja-1967
    12)Richard Antony-Ce monde-1964

    13)The Everly Brothers-Cathy's Clown-1961
    14)Petula Clark-Romeo-1963
    15)Shocking Blue-Mighty Joe-1969

    16)Cliff Richard-Summer Haliday-1963

                                 Shocking Blue hoesje single Mighty Joe


                                             Deel 2 tussen 13 en 14 uur

      1)The Beatles-Roll Over Beethoven-1964
      2)Dion-The Wonderer-1960
      3)Perez Prado-Guaglione-1958 (Instrumentaal)

      4)ABBA-Honey Honey-1974
      5)Bandit-It's Over
      6)Salvatore Adamo-Inch Allah-1967
 
      7)Gerard Wendland-Tanze mit mir in den morgen-1962
      8)Lt.Pigeon-Mouldy Old Dough-1972
      9)Brenda Lee-Only You-1958

    10)Eydie Gorme-Love Me Forever-1958
    11)Caterina Valente-Tinterella di luna-1960
(Japanese versie)
    12)James Lloyd-Keep On Smiling-1970

    13)Danny Ficher-Little Christine-1980
    14)The Cats-Scarlet Ribbons-1969
    15)The Drifters-Save The Last Dance For Me-1961

    16)Lou Buch Orchestra-Zambesi-(Instrumentaal)-78RPM/1956/Capital

                                Roland W-Monja hoesje singeltje

      Banner Radio PROS

Tijdsbalkje

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-01-09

André van Duin brengt carnavalskraker !!

André van Duin brengt (weer) carnavalskraker

Jawel, jawel...u leest het goed lieve kijkbuis (PC) kinderen... en vele anderen.

         Balletjes André van Duin
       

Na twaalf jaar heeft André van Duin weer een carnavalskraker opgenomen. Sinds donderdag is zijn lied ' De Balletjes van de Koningin'  gratis te beluisteren en  zelfs nog  gratis te downladen ook.

Dit maakte de TROS vandaag bekend. De omroep spreekt van een 'majesteitelijk nummer zoals Het Pizzalied (effe wachte...) en Er Staat een Paard in de Gang'.Maar zoals u wel zal weten heeft onzen André in het verleden mee carnavalhits op zijn palmares staan die ook in Vlaanderen hoog schoorden in de carnavalshitparades. 

André neemt in de videoclip de rol van de koningin en haar lakei voor zijn rekening.

         André balletjes

Ook nieuwsgierig? Klik op de rode tekst hieronder !

De Balletjes van de Koningin is hier te bekijken en te beluisteren.

Overigens,André Van Duin is vanaf 27 februari ook te bekijken op TV via de TROS op Nederland 1.Vlaamse fans kunnen dan ook terug meekijken natuurlijk naar de terugkeer van 'De Dik voor Mekaar Show'.

         balletjes koningin

De Telegraaf

tijdsbalkje rood

11:37 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Ierse Provider sluit illegale downloaders af

Ierse Provider sluit illegale downloaders af
.
De Ierse internetprovider Eircom heeft ermee ingestemd klanten die illegaal muziek downloaden af te sluiten. Het bedrijf trof een schikking met vier grote platenmaatschappijen. Volgens Ierse media (gisteren) donderdag is de zaak de eerste in zijn soort.  
.
                     illegale downloads

De platenmaatschappijen EMI, Sony, Universal en Warner wilden dat Eircom software installeerde van een Amerikaans bedrijf om 'vingerafdrukken' te detecteren van gekopieerde muziekbestanden die via het netwerk werden verstuurd.
Eircom was echter bang dat de software zijn breedbandverbinding zou verstoren en privacywetten zou schenden. Daarom beloofde het Ierse bedrijf klanten die na twee waarschuwingen doorgaan met het illegaal downloaden van muziek, van het internet te gooien.
De vier platenmaatschappijen gaan de IP-adressen aan Eircom doorspelen van mensen die illegaal muziek up- of downloaden bij zogeheten 'peer-to-peer-netwerken'. Bij deze diensten kunnen computergebruikers bij elkaar bestanden van de harde schijf halen.

AD Nederland

tijdsbalkje rood

11:08 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Madonna komt naar België !

Madonna komt naar België !

Het is blijkbaar definitief want het wordt nu al goed gepromoot in de diverse media.Aandacht dus (al) meer dan genoeg.Wie dus een glimp wil opvangen en 'live' kenismaken met de grote madam maakt dus een goede kans, tenminse als je een ticket kan bemachtigen natuurlijk. 

                      madonna

Madonna komt dus naar België en dat voor de éérste keer.De Vlaamse feestdag op zaterdag 11 juli krijgt dus een publiekstrekker.Of Madonna ook een woordje 'Vlaams' kent weten we niet...al denken we wel het antwoord al te kennen.Wie niet behoord tot de gelukkigen om te (mogen) van een 'betaalde feestdag' te genieten hoeft zich deze keer geen zorgen te maken want het is dus een zaterdag (en ben je misschien vrij) en dan kan je als fan rustig afzakken naar de festivalweide van Werchter.Hopelijk blijft een Vlaamse 'plonsbui' achterwege. 

Madonna verlengt dus haar 'Sticky and Sweet' tournee. Ze verteld 'Het is nieuw voor mij. Nooit eerder heb ik een tournee verlengd. Ik kijk er al naar uit om opnieuw onderweg te zijn, om ook plaatsen te bezoeken waar ik nog niet geweest ben en om terug te keren naar steden waarvan ik hou'.

De ticketverkoop voor het concert start volgende week zaterdag 7 februari, om precies 9 uur. Tickets zijn precies niet te goedkoop toch.Ze kosten 75 en 85 euro (golden circle) en zijn te bestellen via Proximus Go For Music op het telefoonnumer: 0900/ 2 60 60  of via  
www.proximusgoformusic.be .

Kwestie dat u daar nu al rekening kan mee houden!

De Standaard/Deredactie

tijdsbalkje rood

10:11 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het weekend van Phil Collins!

Het weekend van Phil Collins!

Phil Collins begon zijn carrière als drummer bij de Britse rockgroep Genesis. Redelijk anoniem, tot Genesis-zanger Peter Gabriel solo ging en de groep op zoek moest naar een nieuwe zanger. Onder het motto ‘laat de drummer het eens proberen’, ging Phil Collins achter de microfoon staan, om er daarna nooit meer weg te gaan. 

         4fm_we_philcollins
  

Ook solo ging het vlot voor Collins, want hij scoorde verschillende hits zoals Another Day In Paradise, You Can’t Hurry Love, Against All Odds en You’ll Be In My Heart. 

                              Phil Collins 2


Morgen,30 januari wordt Phil Collins precies 58. Ter gelegenheid daarvan staat het volledige weekend in het teken van zijn muziek. Tussen 9u tot/met 19u openen ze bij 4F elk uur met een grote hit van hem.

pinkend sterretje Klik op het sterretje voor de officieële website van Phil Collins.

pinkend sterretje Klik op het sterretje voor info Phil Collins (via Wikipedia)

Voorsmaakje?

                   

                                  Phil Collins - You'll be in my heart (live)  

4FM

 tijdsbalkje rood
                   

01:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende