15-06-08

De teloorgang van de AM Radio !

De teloorgang van de AM Radio

Als het goed is en zelfs mooi mag het ook eens gezegd worden.Jan-Hein Visser van SatelliteMagazine schreef een mooi (lees) stukje zowat een maand geleden...En omdat het toch wat nostalgisch klinkt en leest ben ik zo vrij van het in zijn geheel op deze blog te zetten.Met dank overigens aan Jan-Hein.

Een tijdje geleden kondigde Arrow aan dat zij met Arrow Talks van start willen gaan en wel via de Middengolf op 828 Khz. Een frequentie die vooral in Zuidwest-Nederland een groot bereik heeft. Daar is ook alles mee gezegd want de zender die in de Hoeksche Waard staat kan niet met een al te hoog vermogen werken. Het (weer) aanzetten van een AM-zender is eerder een uitzondering. Er zijn diverse redenen om voor veel omroepen een negatieve doorslag te geven. Zo oordeelde Radio Canada dat Internetradio en het Satellietsignaal op Hotbird voldoen.

      Antenne Heinenoord
Immers is AM radio in Nederland maar ook omringende landen op zijn retour. De definitieve genadeklap zou in de nabije toekomst wel eens de zogenaamde mobiele satellietradio kunnen worden. Effectief, kwalitatief goed en vrij ongevoelig voor storingen. Recente voorbeelden van zenders die de AM-uitzendingen staakten liegen er niet om: ik noem VRT Radio 2, RVI, Radio 10 Gold, DR P6, NRK, France Culture, SWR3, Bayern 1 enzovoorts. Daar komen dus veel landen bij die de Kortegolf uitzendingen ook steeds meer inkrimpen, vooral in Europa omdat hier zoveel andere middelen voorhanden zijn. Wie herinnert zich nog Radio Österreich International of Swiss Radio International?

              Old Radio
    

Kosten zijn meestal het grootste probleem. Niet alleen kost het een enorme hoeveelheid Kilowatts om de zenders te voeden en dus veel stroomverbruik, ook het onderhoud van de enorme antennes valt vaak niet mee. Dit alles doet samen met de opkomst van de vele digitale technieken veel omroepen ertoe besluiten de frequenties af te stoten. In enkele gevallen gaat er nog een commercieel station mee vandoor dat echt nergens anders terecht kan. Een voorbeeld daarvan zijn Religieuze zenders zoals het vanuit Den-Bosch uitzendende Radio Maria op 675 Khz. (de oude Radio 10 en ooit Radio 3) en Groot Nieuws Radio op 1008 AM (de oude Radio 5).

         bbc-orford


Populair is het medium nog wel voor Verkehrsfunk (WDR 2 - Duitsland), nieuws (France Info - Frankrijk) of bijvoorbeeld sport en nieuws (BBC Radio 4 LW en Radio 5 Live - UK). Desondanks vond ook de RTE in Ierland het nodig om de middengolf uit te zetten en RTÉ Radio One alleen nog via de Lange Golf uit te zenden. Dan hebben we in Nederland nog partijen die de middengolf interessant vinden zoals Radio Waddenzee (toerisme) en Radio Amor (Hindostaanse zender). In België doet de RTBF vooralsnog wel aan Middengolf met zelfs 3 verschillende zenders op de AM. De staatsomroep RTBF kennende zou dat nog wel eens flink lang kunnen voortduren! Daarnaast houdt de VRT de 927 Khz. in de lucht voor Radio 1/Sporza.

Daarmee is alles wel gezegd want ook stééds meer wereldomroepe kappen ermee op de korte golf. Vanwege de kwaliteit? Nee! Vanwege besparingen en het niet meer inzien van de noodzaak. De middengolf kent met DRM wel een prachtige techniek! Vergelijk maar eens via deze link:
http://www.drm.org/ Via diverse codecs zoals AAC Plus en met verschillende soorten comprimering kan er ook via de AM banden een prachtig geluid gerealiseerd worden over grote afstanden! Helaas zijn de ontvangers voor Digital Radio Mondiale nog nauwelijks verkrijgbaar en komt de techniek niet echt van de grond tot op heden. Een overzicht van uitzendingen is hier te vinden. Het is in feite net als met alle digitale technieken: een draaggolf waarop echter een digitaal signaal wordt gezet.

      vrt-wolvertem


Meer daarover is te lezen op de
officiële DRM site. Het grote nadeel zijn en blijven de kosten, zowel voor uitzenden als momenteel ook voor ontvangst apparatuur. Daarnaast zijn er natuurlijk veel andere methoden voor radio-ontvangst zoals FM, DAB, en ook DVB zoals DVB-S via de satelliet. Echter is ook radio via internet nog altijd aan het groeien en last but not leas: wat te denken van Satellietradio? Diverse bedrijven zoals Ondas Media en Worldspace zijn mobiel satellietradio aan het uitrollen of plannen dat. Zelfs ASTRA gaf recent aan dit te willen gaan promoten. Radio via de satelliet werkt zowel op directe ontvangst als via Aardse zenders, een hybride netwerk. Er kunnen dus grote gebeiden mee worden bestreken.

Tóch ligt er voor Digital Radio Mondiale ook een toekomst omdat met slechts één sterke zender ook een groot gebied kan worden bereikt en voorzien van hoge kwaliteit ontvangst. Digitalisering...je ontkomt er uiteindelijk nergens aan! De grote vraag is alleen wannéér alles digitaal wordt en wélk netwerk uiteindelijk het populairst zal worden. Momenteel is dat voor Radio in ons land toch echt FM + Internet.
 

Méér commentaar is overbodig lijkt mij.Jan-hein zit precies een beetje op dezelfde golflengte...als ikzelf!

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Grote (dure) nutteloze werken...

Grote (en dure) 'Nutteloze Werken'

Iedereen weet dat ze bestaan.Ze zijn er ...en zullen dus voor altijd blijven.Uitsluiten dat er nog bijkomen? Daar zou ik zeker niet gaan om wedden...wedden dat?

                    

Grote Openbare Werken: arbeiders werken zich in het zweet des aanschijns om belangrijke infrastructuurwerken zo goed en snel als mogelijk uit te voeren.

Maar af en toe is dat zweet nergens goed voor. Viaducten naar nergens, scheepsliften op kanalen zonder scheepvaart, metrotunnels zonder metro, ... België heeft een waar patrimonium aan Grote Nutteloze Werken.

Nutteloos is leuk om zien en heeft dus een toeristisch potentieel. Stap mee aan boord voor een toer door België langs Grote Nutteloze Werken.

franck robin - grote nutteloze werken

  pinkend sterretje Klik op het inmiddels welbekende sterretje Eens op deze site klik je op de kleine foto's die staan onderaan de afbeelding.Dat is precies dezelfde als hierboven.De foto zal vergroten en rechts leest u dan ook waarover het gaat.Echt de moeite toch om eens te gaan kijken...Lachen en ' vloeken ' is ook toegelaten natuurlijk dus...

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-06-08

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag !

Het Radio PROS Muziekmuseum van 14 juni 2008
 
                                De zomereditie ( juni-juli-augustus )

Lokale Radio PROS (Denderhoutem) is zeer goed te ontvangen in de streek van Aalst via 105.8 FM en digitaal wereldwijd te beluisteren via livestream.

                            Radiomeubel van PROS

      Klik op de radiomeubel en je luistert meteen naar Radio PROS Winamp)

        RollingStones
                           The Rolling Stones ten tijde van Sathisfaction (1965)

     
                   Deel 1 tussen 12 en 13 uur

      
1)Shocking Blue-Venus-1969
      2)Fats Domino-When I'm Walkin-1960
      3)Roots Syndicate-Mockin'Bird Hill-1993
    
     
4)Petula Clark-England Swings-1967
     5)Danny Ficher-Just Another Guy-1980
    
6)Elvis Presley-She's Not You-1962

     7)Shariff Dean-Do You Love Me-1973
     8)Salvatore Adamo-Comme toujours-1968
     9)Jerry Jackson-Alway's-1963

   10)The Rolling Stones-I Can't Get No Sathisfaction-1965
   11)Clyde Otis & Brook Benton-I Ain't Giving 'Up Nothing-1958
   12)Electric Lite Orchestra-Living Thing-1976

   13)The Searchers-Sweets For My Sweet-1963
   14)Rocco Granata-La bella-1960
   15)Jerry Jaye-Hello Josephine-1960

   16)Afrik Simone-Ramaya-1975
   17)Harpo-Moviestar-1975

        The Equals
                          The Equals ten tijde van Baby Come Back (1968)

                   Deel 2 tussen 13 en 14 uur

     1)The Equals-Baby Come Back-1968
     2)Joe Jones-You Talk Too Much-1960
     3)Claude François-Liora el telefono-1978 (Italiaanse versie)

     4)Shakin'Stevens-You Drive My Crazy-1983
     5)Tee Set-She Likes Weeds-1970
     6)Nancy Sinatra-Like I Do-1962

    
7)Richard Antony-A présent tu peut t'en aller-1964
     8)Bobby Solo-Zingara-1966
     9)The Spotnicks-Johnny Guitar-1961
 
   10)Julian Lennon-Too Late For Goodbye-1985
   11)Juan Pardo-No Me Hables-1981
   12)Peter Orloff-Ein mächen für immer-1971

   13)Paul Anka-Put Your Head On My Shoulder-1959
   14)Vico Toriani-Ave Maria No Morro-1959
   15)Middle Of The Road-The Talk Of All The USA-1972

  16)Roy Orbison-California Blue-1989
  17)Wally Tax-Miss Wonderful-1974

  pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk/beluister Sathisfaction van The Rolling Stones (1966) 

  pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk/beluister Baby Come Back van The Equals (1968) 

            Dansende PROSSERS

                         Klik op PROS hierboven en je bent meteen op de website !

tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nieuwe ' Zeekrant ' gelanceerd

Nieuwe zeekrant gelanceerd!

Met deze jaarlijkse zomerkrant wil het VLIZ en de Provincie West-Vlaanderen de kusttoerist correct informeren: hapklare weetjes voorschotelen over een breed gamma aan zeegebonden onderwerpen. De krant is gratis te verkrijgen in alle bezoekerscentra, bibliotheken en toeristenbureaus aan de kust.

    zeekrant

Eergisteren ( 12 juni ) werd de nieuwe ‘Zeekrant’ officieel voorgesteld in het bijzijn van Patricia Ceysens, Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel. Deze jaarlijkse zomerkrant zal op een oplage van 100.000 exemplaren worden verspreid en wil de kusttoerist correct informeren en hapklare weetjes voorschotelen over een breed gamma aan zeegebonden onderwerpen. Zanger en verteller Johan Verminnen luisterde het programma op met woord en muziek en liet de aanwezigen delen in zijn ervaringen met de zee.(onderaan zijn indrukken ook op video) 

De 'Zeekrant' is een initiatief van het Vlaams Instituut voor de Zee (VLIZ) en de Provincie West-Vlaanderen. Deze publicatie kadert in het Actieplan Wetenschapsinformatie van de Vlaamse overheid, en wil brede lagen van de bevolking voeling geven met de zee en al haar facetten.

‘De zee fascineert en heeft bijzonder veel te bieden. Maar ze is ook nog heel erg gehuld in een waas van geheimzinnigheid. Mede daarom juich ik elk initiatief toe dat gedegen kennis en informatie over onze Noordzee verspreidt. De Zeekrant is al dat en meer’, stelde de minister.

De krant bevat naast bijdragen over de vervuiling van de zee, de offshore windmolens, het ontzilten van zeewater, haaien in de Noordzee, gevaarlijke muistromen, mosselkweek en meeuwen, ook artikels over kwallen en giftige visjes, de zeespiegelstijging, de kleur en geur van zeewater, ‘mistpoefers’ en nog veel meer.

De krant is vanaf 15 juni (morgen dus) gratis te verkrijgen in alle bezoekerscentra, bibliotheken en toeristenbureaus aan de kust, of door afhaling tijdens kantooruren in het Vlaams Instituut voor de Zee (Wandelaarkaai 7, 8400 Oostende).

Ben je niet meteen bij de 100.000 gelukkigen om aan zo'n exemplaar te geraken?Gelukkig is er nog het internet.Hieronder kan je de krant gewoon ook al gratis en voor niks downloaden (PDF) en eventueel uitprinten.Neem het rustig eens door of...neem het mee naar zee.

pinkend sterretje Klik op sterretje en download de ' Zeekrant ' (PDF 2,7 Mb).
pinkend sterretje Klik op sterretje en bekijk de VIDEO naar aanleiding van de lancering (H.L.N.)  pinkend sterretje Klik op sterretje en je bent op de website van VLIZ !

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Alle " PLATEN ' moeten weg bij PROS !

Radio PROS - 'Alles moet weg' op 29 juni
.
Radio PROS gaat tienduizenden platen in loten, per genre en zanger verkopen tijdens de eenmailige steunactie 'Alles moet weg'. Met de opbrengst wordt de radioaccommodatie verder vernieuwd.
.
De loten liggen uitgestald op zondag 29 juni aanstaande, telkens van 08.00 tot 10.00 uur.
Het gaat om 78-toerenplaten, 45-toerenplaten (singeltjes) en 33 1/3 toerenplaten (LP's) 
Start verkoop tussen 10.00 en 12.00 uur en van 13.00 uur tot het einde.

Voor de hongerigen zijn er belegde broodjes voorzien aan één enkele euro (gehakt, kaas, hesp). Voor dezelfde prijs gaan de dranken de deur uit.

Vooraf inschrijven als koper is gratis én gewenst, zodat men voor iedereen een zitplaats kan voorzien. Deuren zijn open vanaf 07.45 uur.

Maak er meteen een gezonde (zomerse) daguitstap van !

P.R.O.S. Praathuis
Anderenbroek 94/Landweg 3
9450 Denderhoutem
(routebeschrijving)

Mail het aantal personen: radiopros@skynet.be  (reservatie gewenst).

Info:

  Radio PROS banner

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-06-08

Lachen kan (ook) ongezond zijn !

Geforceerd lachen kan uw gezondheid schaden!

Neen dat is een tekst die je zeker niet kan (verplicht) plaatsen op het aangezicht van uzelf of van iemand anders (zoals op de tabaksprodukten staat dat het je gezondheid kan schaden).Maar zeg het nu zelf, kan je echt nog wat gaan zoeken dat nu nog NIET is onderzocht?En als je het allemaal nagaat is het meestal nog slecht voor de gezondheid ook.Op een paar uitzonderingen na dan wel, maar die positieve opzoekingswerken hebben dan weer (later) andere schadelijke effecten op en via bijwerkingen ! Nu, op deze blog kan je zowat van alles wel eens lezen dus niet alleen van muziek, satelliet,radio of andere technische dingen.Maar dus ook wel 'opvoedkunde' kan en mag wel eens (meer) aan bod komen.Soms vinden we wel een geschikte tekst zoals deze uit Het Nieuwsblad.En omdat (nog) niet iedereen een dagblad leest hebben wij dat dan maar in uw plaats gedaan...Of je er zal met lachen?Aan u de keuze maar weet dat het schadelijk zou/kunnen zijn...Ik plaatste het maar bij ' vrije tijd ' want tja, bij wat zet je dat hé !

                  Glimlachen
 

Hier gaan we.


Verplicht lachen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Dat is de waarschuwing van de Duitse prof Dieter Zapf aan stewardessen en winkelpersoneel. De zogenaamde 'tandpastaglimlach' kan leiden tot stress of hoge bloeddruk.'Wat is het meest belastende aan het werk als stewardess? Het is een vraag die ik mijn studenten elk jaar stel', vertelt Hans De Witte, hoogleraar arbeidspsychologie aan de KU Leuven. 'Natuurlijk komen dan eerst antwoorden als jetlag of onregelmatige uren. Terwijl het enige juiste antwoord is: altijd vriendelijk moeten zijn.'

De Witte onderschrijft de bevindingen van de Duitse professor psychologie Dieter Zapf, die stelt dat de professionele glimlach slecht is voor de gezondheid. Zapf waarschuwt winkelbedienden, presentatoren, verpleegsters en stewards: wie verplicht is om voor zijn beroep continu te glimlachen, kan te maken krijgen met stress, depressie, hoge bloeddruk of hartproblemen. Hij pleit ervoor dat mensen die beroepsmatig moeten glimlachen regelmatig hun werk zouden onderbreken. In die momenten laten ze dan best hun échte gevoelens aan bod komen.

'Altijd vriendelijk zijn, ook als je je niet zo gelukkig voelt, werkt belastend', weet Hans De Witte. 'Je eigen emoties onderdrukken belemmert je functioneren en veroorzaakt stress. Heel vroeger bracht werken louter fysieke belasting mee. Nadien kwam de mentale belasting, en tegenwoordig is er ook de emotionele belasting. Van zo'n tandpastaglimlach zal je niet sterven, maar het kan wel problemen geven.'

En dus is dit iets wat luchtvaartmaatschappijen best zouden weten, willen ze hun stewards en stewardessen gezond houden? 'Inderdaad', zegt De Witte. 'Zodat ze manieren kunnen creëren waarop die werknemers hun echte emoties kunnen ventileren. Ze hun gal kunnen spuwen, mocht dat nodig zijn. Sociale steun van collega's kan hierbij een rol spelen. Het is in elk geval een probleem dat een landbouwer niet vlug zal hebben. Die kan vloeken op zijn koe zoveel hij wil.'

Lachen kan dus ongezond zijn. Het is een bevinding waar Hika Lenaerts van de vzw Lachclubs even van schrikt. Zij probeert Vlaanderen via lachyoga juist massaal aan het lachen te krijgen. Maar al snel ziet ze het significante verschil. 'Bij die verplichte beroepslach gaat het louter en alleen om het optrekken van de mondhoeken. Ik kan me goed voorstellen dat zoiets op den duur belastend werkt. Wij doen aan uitbundig lachen, waarbij je geluid maakt en echt heel je lichaam in beweging komt. Dat is een lach waar je vrolijk van wordt, die juist goed is voor de bloeddruk en die kan werken als antidepressivum.'

Lachyoga ter ontspanning voor mensen die verplicht moeten lachen: het zou dus nog niet eens zo'n slecht idee zijn? 'Inderdaad', lacht ze. Uitbundig en tot zover het artikel...

Maar wat lezen we ook op het internet tijdens andere (eigen) opzoekingswerken?Juist dat lachen gezond is...een mens weet om den duur niet goed meer hoe er nog aan uit te (ge) raken...

                  Stralende lach...

Lachen is gezond

Of het nu gaat om een flinke schaterlach, de slappe lach of een stiekeme giechel tijdens een serieuze vergadering, lachen is gezond en levert lijf en leden veel voordelen op, is het echt zo?

Het is echt zo. Inmiddels is bewezen dat een lachbui je lichaam en gezondheid daadwerkelijk op een positieve manier beïnvloedt. Niet alleen stimuleert het je immuunsysteem, maar uit onderzoek blijkt ook dat lachen endorfine (een feel-good stofje) losmaakt in je hersenen. Daarnaast worden je inwendige organen op een natuurlijke manier gemasseerd en is lachen goed voor je stofwisseling. Je lichaam kan dus simpelweg niet zonder.

Maar er is meer, studies hebben uitgewezen dat humor:

 • ..de hoeveelheid stresshormonen verlaagt
 • ..helpt je bloeddruk te verlagen
 • ..je immuunsysteem een handje helpt door de hoeveelheid antistoffen te verhogen
 • ..je bloedcirculatie stimuleert
 • ..je alerter maakt
 • ..sommige spieren traint (lachen zet alleen al in je gezicht 15 spieren in beweging) 


Een lachmoment is niet alleen leuk, het kan ook helpen om in bepaalde lastige situaties een moment van ontspanning te creëren. We houden van lachen omdat het goed voelt en we houden van mensen die ons aan het lachen kunnen maken. Het resultaat: we voelen emoties als plezier en geluk, we krijgen meer energie en staan open voor de ontwikkeling van nieuwe vriendschappen.

                 Tommy-Cooper

Waar wacht je nu nog op?
Probeer onderstaande oefeningen eens en wordt koning (in) van de lach.

 • Spreek een grappig welkomstbericht in op je antwoordapparaat of voice-mail
 • Zing 's avonds in bed duetten met je partner
 • Kietel je kinderen en maak ze aan het schaterlachen
 • Hang grappige stripjes, kaarten, foto's, krantenknipsels en teksten op het prikbord bij je werkplek of ergens in huis.
 • Zoek een grappige e-card en verstuur het naar een vriendin
 • Organiseer een gezellig filmavondje met vrienden en kijk de leukste komedieklassiekers.

Als we boos zijn, sluit ons lichaam zich af. Psychologisch gezien veroorzaken stress en negatieve energie gifstoffen waardoor we ons lichamelijk ziek kunnen voelen. Vergeet dus niet om elke dag tijd te nemen voor dingen die je leuk vindt met mensen die je leuk vindt. Maak ze aan het lachen!

                          Mona Lisa smile...

Tenslotte...

Misschien kan je eens gaan uithuilen ook bij de 'preventieadviseur' op het werk...kan misschien eens opluchten en je keert dan moe maar tevreden (misschien) naar de werkplek terug...Het kan je dag nog kleuren ook, enfin...ook misschien...

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Bereken zelf je eigen CO2 uitstoot !

Bereken je CO2-voetafdruk!

We krijgen vrij regelmatig wel eens een of andere nieuwsbrief binnen via de electronische brievenbus.Blijkbaar worden die dingen ook véél gelezen, stond begin deze week in de dagbladen en ook op diverse mediasites.

Dus kwam er eentje binnen van Skynet...en wij gingen (gewoontegetrouw) aan het lezen.Maar dit item uit de jongste nieuwsbrief trok duidelijk méér mijn aandacht dan de anderen. ' Het Skynet en CO2Logic Team ' en zijn artikel bleek mij toch ook weer niet alledaags.Ik sloeg dus ook aan het rekenen om te zien wat ik in principe de maatschappij kost....Misschien wil je dat ook wel eens doen, zelfs al ben je geen Skynet/Belgacomklant het zal wel lukken! Onderaan kan je van start gaan maar lees even wat het CO2 team er over schrijft.

“We do not inherit the earth from our parents, we borrow it from our children ” (Antoine de Saint-Exupéry ).

                            CO2

Door onze manier van energieverbruik hebben wij allen een CO2-voetafdruk. We dragen dus bij tot de opwarming van de aarde. Aan hand van de CO2 calculator van CO2Logic kan je je eigen CO2-uitstoot berekenen en zien hoe zwaar jouw verbruik weegt op het milieu. Deze tool geeft je de mogelijkheid om de uitstoot te berekenen van je woning en van je verplaatsingen met de wagen en andere vervoermiddelen.

Meten is weten en weten leidt tot acties. Op het einde van de berekeningen kan je ook geheel vrijblijvend kiezen om je CO2 te compenseren door het financieren van hernieuwbare energieprojecten gecertifieerd door de Verenigde Naties.

Omdat ons gewicht op het milieu steeds groter wordt, is het belangrijk om je CO2 uitstoot zoveel mogelijk te verminderen. Je kan je CO2-uitstoot compenseren, maar dat is maar een aanvulling. Wat echt van belang is, is dat je nadenkt over je aankopen, verplaatsingen en algemene levensstiijl. Elke actie, hoe klein ook, heeft immers een invloed op onze planeet.

Gewoon op de afbeelding muisklikken en dan maar invullen.Vrijblijvend, kost niks en je weet meteen hoever je staat...

                             bereken je voetafdruk
       

Het Skynet en CO2Logic Team bedankt u alvast  om even stil te staan bij je klimaatvoetafdruk.

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-06-08

Prijs van een ezel in de lift !

Prijs ezel rijst de pan uit in Turkije !

Kunnen we binnenkort nu ook onze ezel inbrengen als aftrok (of onkosten) in onze belastingsbrief?

Misschien om over na te denken toch.Zeker ook voor degenen die met een firmawagen rijden, kunnen ze nu ook een ezel krijgen voor korte ritten?Naast de garagebox een extra ezelvoorziening aanbouwen?Of gaan we winkelen met...onze ezel?De brandstopprijzen schieten de hoogte in...de ezels gaan dezelfde richting uit.Gelukkig nog niet overal maar toch...woestijnzand komt ook vlug overgewaaid.

Het lijkt allemaal misschien lachwekkend maar toch.In het Nederlandse dagblad De Gelderlander weten ze er méér over.

.

                     ezels

.

De stijgende brandstofprijzen hebben in Turkije voor een opleving van de ezeltjesmarkt gezorgd. De prijzen van de dieren zijn omhoog geschoten van ongeveer 50 lira (bijna 30 euro) vorig jaar tot tussen de 100 en zelfs 350 lira dit jaar.

De tractor, die de ezel de afgelopen decennia razendsnel bijna uit beeld deed verdwijnen, wordt op het platteland alleen nog maar ingezet als het echt niet anders kan. Voor ritjes tussen dorp en veld is vervoer per ezel stukken goedkoper.

In sommige regio's, zo meldt dagblad Zaman woensdag, is het aantal werkezels het afgelopen jaar zelfs verdubbeld.

Tenslotte deze raad.Er zit misschien wat extra brood in het idee want als bijverdienste kunnen we misschien gaan ezels fokken...Nog niet aan gedacht zekers?

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Samsung demonstreerde 3D-TV !

Samsung en ATI demonstreerden 3DTV

Op NCTA in New Orleans, een van de grootste kabelbeurzen ter wereld, toonden een tijdje geleden al, Samsung en ATI hoe 3D-televisie en gaming er samen in de praktijk uit kunnen zien. Een televisietoestel met ingebouwde chip werkt er samen met een videokaart van ATI die de dubbele beelden kan berekenen. Zo krijgt u een nieuwe ervaring, die vooral de intensieve games ten goede komt.We konden dat lezen op het gekende ZDNet en dit heuglijke(?) nieuws konden we u ook al niet onthouden.Naast de vele reklamecampagnes van HDTV is dat toch eens wat anders...al moeten we er eerlijkheidshalve aan toevoegen dat Philips ook al een hele poos geleden met nieuws naar buiten kwam over hun belevenissen met 3D-TV...Eens de Vlaming en de Nederlander zal met een plat HDTV scherm zitten moet per slot van rekening de 'commerce' doorgaan en MOET er wat nieuws komen op de markt.Super HDTV en zeer waarschijnlijk dus 3D-TV.Toekomstmuziek?We weten het niet, hopelijk komen de producenten tot goede samenwerkingsafspraken voor de ' nieuwe ' normen...

   3dtv-Samsung foto ZDNet

Samsung heeft momenteel drie modellen met de chip klaar, al wordt dit op termijn nog uitgebreid. Het bedrijf wil de 3D-chip niet optioneel maken, maar standaard inbouwen bij nieuwe toestellen. Om de markt voor driedimensionale televisie aan te trekken, hoopt het bedrijf dat spelproducenten het voortouw nemen, waarna de filmwereld volgt. Er zijn al wel films voor deze technologie, maar deze blijven beperkt tot aangepaste bioscoopzalen.


Om te kunnen genieten van 3D-beelden heeft u een speciale bril nodig. Ondanks het feit dat deze bril geen elektronische componenten bevat, bedraagt de prijs toch nog vijftig tot zestig dollar per stuk (30 tot 38 euro). Wie een 3D-spel zonder bril bekijkt, krijgt nog steeds beelden te zien, zij het in een lichte waas.

Gamefans hoeven zich trouwens geen zorgen te maken over compatibiliteit. Het is de bedoeling dat een spel met deze mogelijkheid altijd te spelen is, ongeacht de capaciteiten van het scherm.

   3dtv-bril-foto ZDNet

Op de beurs kreeg ZDNet even de mogelijkheid om in 3D te racen. Het beeld valt moeilijk te omschrijven. Het lijkt alsof de wagen meer naar ons toe staat, waardoor je meer ‘in’ het spel zit. Over het algemeen wordt de spelervaring een stuk realistischer, maar onze racekunsten verbeteren er helaas niet op.

Deze technologie is ongetwijfeld iets om in de gaten te houden. Na de opkomst van hoge definitie is het immers een veelbesproken mogelijkheid in televisieland.

       3Dtv samsung

En eens dat fenomeen ingeburgert is kan de sport nog méér aan bod komen.Naast de grassprietjes van het voetbalveld dat je met HDTV kan bekijken of dat je er zelf bijstaat...zal je nu moeten opletten dat de bal in het doel gaat en NIET de huiskamer binnenvliegt via de beeldbuis...

Wat nu nog ontbreekt is alleen de 'reuk'...


tijdsbalkje rood

 

 

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-06-08

Het nieuwe GRATIS HDTV-kanaal van ASTRA !

 hdtv-nieuws
 Het nieuwe gratis HDTV-kanaal van ASTRA !

                                       luxe_tv_hd
                           

Speciaal voor satellietkijkers is een nieuw ASTRA High Definition (HD) demokanaal van start via de ASTRA 3 op zaterdagavond 7/6. Het HD demokanaal is FTA (free-to-air) en dus gratis en voor niks te ontvangen. Voor de productie van het nieuwe HD demokanaal werkt ASTRA samen met het bekende Luxemburgse LUXE.TV, dat niet alleen bijdraagt aan de HD-programmering maar zelfs verantwoordelijk is voor play-out en editing.Het nieuws kwamen we te weten dank zij Satellite Magazine. 

Het station was toen nog niet on-air maar ondertussen wel dus, vandaar dat we het nieuws brengen met enige vertraging.In principe alleen voor kijkers met HDTV.

.

                               astra_hd

.

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux: "De ontwikkeling van de ASTRA 23.5 positie verloopt zeer succesvol en met de lancering van het nieuwe ASTRA HD demokanaal hopen we deze nieuwe ‘hot spot’ nog aantrekkelijker te maken voor het snel groeiend aantal bezitters van HD-schermen. Voor de satellietvakhandel is het ASTRA HD demokanaal bovendien een uitstekend middel om de consument de geweldige voordelen van HDTV via de ASTRA-satelliet te laten zien, het grootste HD-aanbod in de beste beeldkwaliteit."

"We zijn erg blij het nieuwe ASTRA HD demokanaal te kunnen ondersteunen met onze HD-producties en play-out faciliteiten," aldus Jean-Baptiste Stock, General Manager van LUXE.TV. "Naast LUXE.TV’s gewone digitale uitzendingen via ASTRA, hebben consumenten nu ook de mogelijkheid onze programma’s in HD-kwaliteit te ervaren." 

Afstemmen dus op de Astra 3 (23,5° Oost) via de frequentie 12.032 GHz. (H) met Sym: 27.500 en FEC: 9/10.Blijkbaar in diverse talen beschikbaar ook nog.(1013 French,1014 English,1015 German,1016 Italian,1017 Russian,1018 Spanish ).Bijkomende technische info :SID:5000 PID:1011[MPEG-4] /1013.

 

Inmiddels zijn al ruim dertig HDTV-kanalen via  de diverse posities van ASTRA beschikbaar, waaronder ook nog andere FTA kanalen zoals BBC HD en Anixe HD. Hiermee is ASTRA veruit het belangrijkste HDTV-platform in Europa.

.

                   TVKijken

.Astra 1E, 23.5°E
 • (19h46) Astra HD Promo (Luxembourg) is in DVB-S2 van start gegaan op 12032.00MHz, pol.H SR:27500 FEC:9/10 SID:5000 PID:1011[MPEG-4] /1013 - FTA.
 •  

  Tenslotte willen we er u wél op wijzen dat u moet in het bezit zijn van een satelliet-ontvanger die HD signalen kan verwerken.Een plasma of LCD-tv is natuurlijk vanzelfsprekend!

  tijdsbalkje rood

  00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |