31-12-08

Wat denkt Nederland over Vlaamse radio? (3)

Wat denkt Nederland over Vlaamse radio? (3)

Radiosignalen stoppen niet aan geografische grenzen. Nog steeds niet, in de meeste gevallen dan toch, maar sinds de komst van satelliet en internet, waarbij iedere huiskamer z’n venster op de hele wereld heeft, verloor radio uit het buitenland toch flink wat van z’n exotische, avontuurlijke, spannende karakter.

IK HEB UNCLE SAM GEHOORD

’s Nachts urenlang bij de radio zitten en de raamantenne in de juiste richting draaien om alhier een Amerikaanse AM-radio te ontvangen, hoeft niet meer. De kortegolfband afschuimen op zondagochtend om Britse piraten te beluisteren, is een verdwenen hobby… Wie neemt nog bandjes op van de publieke omroep om ze te ruilen met ‘correspondenten’ die hetzelfde doen van hun nationale omroepen in… de USSR, Oost-Duitsland, Tjeschoslovakije Joegoslavië, Zaïre…

DX-en noemden we de hobby, of gewoon buitenaardse interesse hebben voor het medium radio. Uiteraard zocht niet iedereen het in die verre buitenlanden. Luisteren naar de naaste buren was voor heel wat mensen al… ver genoeg. Maar we deden het omdat er in Engeland betere popradio werd gemaakt dan in eigen land. Of soms waren er 'elders' schattige presentatoren aan het werk. Andere landen exporteerden dan massaal 'andere' via de ether…

LUITEREN NAAR HET BUITENLAND

Kortom, wat we niet in eigen huis vonden, zochten we over de grenzen. ‘Is dit nog steeds zo?’, wilden ze bij RadioVisie wel eens weten van onze Nederlandse buren. - Luistert de Nederlander (nog) naar radio uit Vlaanderen? – Die vraag stelden ze eerst. U kreeg gisteren de gedetailleerde resultaten. Geresumeerd kwam het er op neer dat één op twee Nederlanders dat nooit doet. De andere helft luistert ‘nooit’ tot ‘zelden’, een derde van ‘dagelijks’ tot ‘regelmatig’. Waarna zij (de RadioVisiemannen uiteraard wilden weten naar wélke zenders dan wel geluisterd werd.

Ze zetten de vraag een kleine week bovenaan hun mediakrant. Nederlandse lezers konden naar hartenlust namen invullen. Dat het aantal deelnemers behoorlijk wat eenheden lager lag dan bij de eerste poll, is logisch. Uiteindelijk had de helft, zij die nooit luisteren naar Vlaanderen, geen reden meer om nog een keertje mee te doen. Eén en ander resulteerde in de matige respons van 251 deelnemers. Eerlijk is eerlijk...Waarna zij de stukjes van de puzzel bij elkaar legden.

INTERNETRADIO RUKT OP

De meest opvallende vaststelling is het feit dat webradio’s het helemaal niet onaardig doen. Luisteren via het internet wordt blijkbaar steeds populairder in Nederland. Radiostations als Magdalena, Mi Amigo (de Vlaamse versie) en Extra Gold (allen met live stream) duiken meermaals op. 

Mogelijk hebben de namen die refereren naar… het rijke offshore verleden, er iets me iets maken, of mogelijk het feit dat zowel bij Mi Amigo als bij Extra Gold, enkele Nederlanders programma’s maken. Het format van Radio Magdalena is dan weer geïnspireerd op diezelfde zeezenderradio’s, het jinglepakket is dat van PAMS. Weliswaar in een nieuwe versie, maar de muziekjes zijn ooit gebruikt door Swinging Radio England.

STERKE ONTVANGST, MEER LUISTERAARS

De meeste luisteraars die de grens oversteken, doen dat evenwel voor de grotere kanonnen. In de Limburgse grensstreek scoort LRM uit Maaseik, als lokale radio, niet slecht. Net zoals 'onze eigen' Q-music (de Nederlandse is niet te ontvangen in Nederlands Limburg). 

Uiteindelijk blijkt toch het publieke Radio 2 de meeste luisteraars te lokken.  Ook Radio 1, Studio Brussel en... Nostalgie (!), doen het meer dan behoorlijk. Dat de betere ontvangst van deze stations daar veel, tot bijna alles mee te maken heeft moge duidelijk zijn.

DE LIJST

 • Radio 2 (VRT): 14,2%
 • Studio Brussel (VRT): 11,5%
 • Radio 1 (VRT): 8,3%
 • Radio Donna (VRT): 7,9%
 • Q-music (VMMa): 6,4%
 • Nostalgie (Corelio): 3,2%

EN HELEMAAL TENSLOTTE

We eindigden de enquête met een derde vraag. We wilden immers ook graag de beweegredenen weten waarom Nederlanders naar Vlaamse radiostations luisteren. Want pas dan was het plaatje helemaal rond en konden we definitief conclusies trekken. We vroegen tenslotte – In vergelijking met de Nederlandse radio, hoe verhoudt het Vlaamse radiolandschap zich? – Die antwoorden leest u morgen.

                  rvbanner

tijdsbalkje rood

09:59 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het jaar van het nieuws bij VTM !

Het jaar van het nieuws bij VTM !

Het Nieuws zet een stevige traditie verder en brengt op 26 december opnieuw Het Jaar van Het Nieuws.

Vanuit Peking en New York brengt Stef Wauters een heel eigenzinnig overzicht van de meest straffe gebeurtenissen, de pijnlijkste beelden, de grootste uitschuivers en de meest opvallende figuren van de voorbije 12 maanden.

 

                          VTM(logo)


Het overzicht van wat 2008 precies 2008 maakte. 2008 had het Jaar van China moeten worden, een land dat met de Olympische Spelen de wereld met de neus drukte op de 21ste eeuw, maar het werd het jaar waarin het financieel systeem van de voorbije eeuw ontplofte. Bankreus Fortis ging ten onder, en Yves Leterme bleef zwalpen.

De Belgen raakten in Peking maar niet aan medailles, en miss-maker Ignace Crombé voelde zijn kroontje wankelen. Gelukkig waren er Wilfried Martens en Miet Smet, klonk in de Verenigde Staten een luide “Yes, we can” en werd Barack Obama als eerste gekleurde president van de VS het symbool van de hoop voor een beter 2009.

                     jaarvanhetnieuws foto VTM

                                                Stef Wauters

Morgen donderdag 1 januari (nieuwjaarsdag) om 13.40 !

VTM

tijdsbalkje rood

03:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Oudejaarsavond !

Oudejaarsavond

         klok

Oudejaarsavond (ook wel eens genoemd: Silvester of Silvesteravond naar de heilige paus Silvester) wordt jaarlijks gevierd op de laatste dag van het jaar, 31 december.Ook wel eens Oudejaarsdag genoemd, meestal in Nederland. Dat is dus vanavond als ik mij niet bedrieg...Het is een oorspronkelijk christelijke dag om het nieuwe jaar in te luiden volgens de christelijke kalender.

                   glazen

 Klokslag middernacht, wanneer het nieuwe jaar is begonnen, wordt er hier en daar vuurwerk afgestoken.Als het mag natuurlijk want op veel plaatsen is het verboden (wegens gevaarlijk), al zal het ook wel stiekem worden gedaan...De controlemachten kunnen rond middernacht overigens niet overal tegelijk zijn ! De Chinezen , die hun eigen oud- en nieuwviering hebben, geloofden dat ze met vuurwerk de geesten zouden wegjagen.Bij ons zal het wat meer met standing, durf en véél lawaai te maken hebben!

         hapjes

In Vlaanderen is het ook traditie om oudejaarsavond met familie en vrienden te vieren, vaak in huiselijke kring.Hapjes eten (dikwijls ook zelfgemaakt) worden meestal al geserveerd in de vooravond samen met een aperitiefje.Alvorens te eten natuurlijk (we noemen dat ook een souper) want dan wordt er meestal ook een bijpassend goed wijntje bij gedronken.

        hapjes 2

Dikwijls wordt het eten kant en klaar afgehaald bij een of andere traiteur...Al moeten we er ook wel aan toevoegen dat er ook al vaak op restaurant gegaan wordt.Daarvoor betaal je meestal een (forse)prijs waarin dranken, eten en bijkomende ontspanning (met orkest of met discobar) inbegrepen zit.Voor confetti en slingers én dikwijls kostuums voor verkleedpartijen moet je wel zelf zorgen! Noem het maar gerust naar hartelust oudejaaravondfeesten in diverse (aan) gelegenheden.Meestal dicht bij huis wegens vervoer en gevaar voor alcoholcontroles... 

         vuurwerk
  

Om klokslag twaalf uur wordt traditioneel  champagne (of gelijkwaardige schuimwijn) gedronken en wenst men elkaar zoals de traditie het voorschrijft 'Een gelukkig goed en gezond nieuwjaar met voorspoed, geluk en...de lotto winnen maar mét een goeie gezondheid erbovenop'. Vroeger, toen men de buren nog beter kon, ging men naar buiten om hen ook al geluk toe te wensen en om zoals hierboven al aangehaald het vuurwerk af te steken, in samenwerkingsverband.

                          dansen 31-12 jaren 60 Let's twist again

                               Let's Twist Again...tot in de vroege uurtjes !

Op vele plaatsen (meestal grote steden en uitgaansbuurten) worden er op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag extra (goedkope) busdiensten ingezet die zorgen voor het veilig vervoer van de reizigers,die veilig en wel zonder wagen op stap zijn gegaan. Dikwijls ook aangemoedigd door het gemeentebestuur door middel van gratis bustickets die geldig zijn op oudejaarsavond en nieuwjaarsdag.

En bijna nog vergeten. Op sommige plaatsen (zeker op het platteland) en in kleinere gemeenten) wordt er in de namiddag én in de vooravond op 31/12 nog kennis gemaakt met de kindzangertjes op straat, ze gaan van deur tot deur zingen van 'Nieuwjaarskezoeten...'t verken hé vier voeten'...'Oude volksgebruiken die stilaan nu wél verdwijnen...

Tenslotte over de tijdsverschillen, daarmee weet je het ook eens...

Door het tijdsverschil is het in Azië eerder oudejaarsavond dan in Europa, en in Amerika later.

Om middernacht (bij ons) is het

 • 15.00 uur in oost Australië
 • 16.00 uur in Japan
 • 17.00 uur in China
 • 18.00 uur in west Indonesië
 • 19.30 uur in India
 • 20.30 uur in Afghanistan
 • 21.30 uur in Iran
 • 22.00 uur in west Rusland
 • 23.00 uur in Griekenland, Turkije en Finland
 • 24.00 uur in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, en Spanje
 • 01.00 uur in Engeland, Portugal en Marokko
 • 04.00 uur in Argentinië, oost Brazilië en Suriname
 • 05.00 uur in Curaçao
 • 06.00 uur in oost Canada en oost Amerika
 • 09.00 uur in west Canada en west Amerika
 • 10.00 uur in Alaska
 • 11.00 uur in Hawaï en Frans-Polynesië

Mooi om weten is dat als je hier effen om middernacht het glas heft op nieuwjaar én je meteen het vliegtuig neemt naar Londen (duur 50 tal minuten) dan kan je ook twee maal nieuwjaar vieren gaan vieren...Een voorwaarde is natuurlijk wél dat je moet op de tarmac klaar staan of je kan het onmogelijk gaan halen...tenzij je in het vliegtuig al zit natuurlijk.Misschien een tip voor de organisatoren...

En tenslotte...nieuwjaar valt dit jaar één seconde LATER dan middernacht...precies dus op 00:00:01...komt doordat de aarde door de tijd heen stiller gaat draaien...Dus telt men daar (zelfs tot twee maal toe per jaar) één seconde bovenop ! Eén seconde is niet veel, dat wel.Maar voor PC's en andere instrumenten (ook in de ruimtevaart) is dat wél van groot belang.Overigens hebben we dit jaar een extra lang jaar gehad.Er was ook al 29 februari, met de schrikkeldag.

         Happy 2009-blog

tijdsbalkje rood
                    

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het feest van Deluxe Music start al om 17 uur!

Het feest van Deluxe Music start al om 17 uur!

                                       Logo Deluxe Music

Bij trouwe satellietkijkers is Deluxe Music (uitzendend vanuit München op de Astra 1 via de 19,2° Oost) zeker goed bekend.Onbekend is onbemind en dus gaat het nieuws ook naar de nieuwe satellietkijkers! Een satellietkanaal dat zowaar FTA (Free To Air) te ontvangen is in uitstekende beeldkwaliteit en uitstekende klankweergave (Dolby/seround).

Met de jaarwisseling die er aankomt worden nog wat muziekale haardblokjes bijgelegd, net zoals met kerst.Vandaag 31/12 dus om 17 uur…wordt het al winterskoud en donker buiten maar zeer muziekaal warm binnen met de start van Disco Deluxe en aansluitend een Deluxe Partymix.

Extra info vind u op hun website.

Deluxe Music kan u ontvangen via de Astra 1 (19,2° Oost) FTA (Free To Air) op frequentie 12.246 Ghz.(V) met Sym: 27.500 en FEC:3/4.

Abonnees van TV Vlaanderen en CanalDigitaal kunnen zeer zeker ook afstemmen op deze zender.

Info: http://www.deluxemusic.tv/v2/index_television.php

                                   .Satellite Magazine

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-12-08

Het weekend van ELO op 4FM !

Het weekend van ELO!

                            ELO 4FM 1

Eind jaren ’60, begin jaren ’70 gingen de mannen van Electric Light Orchestra lustig verder waar de Beatles gestopt waren: met het maken van fantastische, instant meefluitbare popsongs. Onder de bezielende leiding van Jeff Lynne werd ELO het prototype van de progressieve rockgroep. Echt dus een buitenkanse om nog eens de allergrootste hits te kunnen beluisteren en dat allemaal net na nieuwjaar...

Logo 4FMHits als Mr. Blue Sky, Twilight, Here Is The News en Evil Woman, iedereen kan ze meezingen. Later ging Jeff Lynne zich meer en meer toeleggen op het producen van andere artiesten. Niet de minsten trouwens: George Harrison, Paul McCartney, Roy Orbison, Tom Petty ...

Electric Light Orchestra (ELO) was een succesvolle rockgroep uit Birmingham uit de jaren '70 en '80 van de 20e eeuw.

Officieel bestaat ELO niet meer, maar 4 jaar geleden bracht Lynne toch nog eens plaat uit onder de noemer ELO. Op 30 december wordt Jeff Lynne 61. Ter gelegenheid daarvan staat het volledige weekend in het teken van zijn muziek. Vanaf 9u tot 19u openen ze elk uur met een grote hit van hem.

                           ELO 2 4FM

Electric Light Orchestra (ELO) was dus een succesvolle rockgroep uit Birmingham uit de jaren '70 en '80 van de 20e eeuw.Wat meer toch...

          ELO 2

ELO werd opgericht in 1971 door Roy Wood, Jeff Lynne en Bev Bevan en kwam voort uit The Move. De band gebruikte instrumenten als de cello en de viool om een meer klassiek geluid te krijgen. Roy Wood verliet de groep kort na het verschijnen van het debuutalbum dat gewoon Electric Light Orchestra heette en dat qua geluid nog erg dicht bij dat van The Move staat. Dit album kwam in de Verenigde Staten per ongeluk uit onder de titel No answer als gevolg van een verwarring met een telefoonbericht. Na het vertrek van Wood werd Lynne het belangrijkste lid van de groep.

Voor het uitkomen van het tweede album werd ELO versterkt met keyboardspeler Richard Tandy. In 1973 kwam de lp ELO II uit, al snel gevolgd door On the third day (1973) en Eldorado (1974).

                     ELO 1

In 1975 voegde de bassist en zanger Kelly Groucutt zich bij de groep en kwam het album Face the music  uit. Dit album kenmerkte zich door een "radio-vriendelijker" geluid. Een jaar later verschijnt het album A new world record. Dit album werd gevolgd door het dubbelalbum Out of the blue, welke algemeen wordt aanvaard als het meesterwerk van de groep mede door de grootste hit van ELO: Mr. Blue Sky. Als extraatje bij deze dubbelaar was de hoes voorzien van een bouwplaat van het ruimteschip dat op de hoes stond afgebeeld.

Als gevolg van de toenemende populariteit van disco kwam ELO in 1979 met het album Discovery (ook wel Disco Very genoemd). Op dit album stond onder meer de single Don't bring me down. Niet lang na het verschijnen van dit album werden de vioolspeler Mik Kaminski en de cellospelers Hugh Dowell en Melvyn Gale uit de groep gezet.

In 1980 produceerde ELO de halve soundtrack van de musical-film Xanadu, Olivia Newton-John de andere kant van de lp. Samen met Olivia Newton-John scoorde ELO in dat jaar een nummer 1-hit in onder meer Groot-Brittannië en Nederland met de gelijknamige single.

In 1981 kwam ELO opnieuw met een nieuw geluid. Met het album Time verliet de groep de disco en schoof ELO op in de richting van het jaren '80 geluid. Dit album bevatte onder meer de hits Hold on tight en Twilight. Het intro van het nummer Here is the news werd in Nederland bij een groot publiek bekend als herkenningstune van de VPRO.

De populariteit van ELO begon in deze fase af te nemen. Het album Secret Messages dat in 1983 uitkwam, zou oorspronkelijk een dubbelalbum worden, maar werd (officieel vanwege de kosten) gereduceerd tot gewoon album. In 1986 kwam ELO, dat op dat moment nog uit drie personen bestond, met het laatste album Balance of Power. Hierna gingen de laatste groepsleden ieder hun eigen weg.

                     ELO 3

In 1990 vormde drummer Bev Bevan Electric Light Orchestra Part Two, een groep die behalve hemzelf geen leden van ELO bevatte. Het eerste album dat de nieuwe groep uitbracht werd een grote flop. Ook het tweede album, Moment of truth uit 1994 werd geen groot succes. Veel oude fans vonden dat ELO zonder Jeff Lynne geen bestaansrecht had. Eind jaren '90 verliet Bevan de groep. De overgebleven groepsleden gingen verder onder de naam The Orchestra.

Jeff Lynne richtte in 2001 ELO opnieuw op met verder een compleet nieuwe groepssamenstelling. Voormalig ELO-lid Richard Tandy kwam na het uitkomen van het album Zoom opnieuw bij de groep om mee te spelen op een wereldtournee, die ingeperkt moest worden vanwege tegenvallende kaartverkoop.

De bekendste hits op een rij

10538 Overture1971
Roll over Beethoven1973
Showdown1973
Can't get it out of my head1974
Evil woman1975
Livin' thing1976
Rockaria!1977
Turn to stone1977
Mr. Blue sky1978
Sweet talking woman1978
Shine a little love1979
Don't bring me down1979
Xanadu1980
All over the world1980
Hold on tight1981
Twilight1981
Rock 'n' roll is king1983

              

                                      ELO en  Hold on tight-1981

4FM en Wikipedia

tijdsbalkje rood

12:08 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Dit denkt Nederland over Vlaamse radio (2)

Dit denkt Nederland over Vlaamse radio (2)

De voorbije drie weken onderzochten ze bij RadioVisie via het Nederlandse deel van deze mediakrant de populariteit van de Vlaamse radiostations aldaar. Ze deden dit aan de hand van drie vragen waarvan de eerste, nogal 'wiedes', luidde: 'Luistert u wel eens naar Vlaams radiostation?'

GESPECIALISEERD 'PUBLIEK'

Precies 740 personen waren bereid om daar op te antwoorden. Zeker niet niks toch want de vraag op de Vlaamse mediakrant is niet zo evidend. De uitgewerkte cijfers vindt u in procenten onderaan dit artikel. Zonder duiding zeggen resultaten uiteraard niet alles. Vooral omdat de deelnemers aan deze poll niet zomaar ‘luisteraars’ zijn.

Als u in ‘Woef’, het magazine van de dierenliefhebber vragen gaat stellen over huisdieren, dan krijgt u uiteraard totaal andere resultaten dan als u dezelfde bevraging zou organiseren in de ‘Flair’ of in 'Clicx'. 

RadioVisie wordt uiteraard enkel gelezen door mensen die sowieso in het medium radio zijn geïnteresseerd , bijgevolg zullen zij zeker meer moeite zullen doen om te luisteren dan Jan 'met de klak'.

DE RESULTATEN

Snel ontleed, kunnen we enkel tot de vaststelling komen dat zelfs bij een ‘gespecialiseerd publiek’, de interesse in Vlaamse radio matig is. Tellen we de resultaten van ‘Ik luister nooit’ (39,9%) en ‘Uiterst zelden’ (12,8%) bij elkaar op, dan is alvast meer dan de helft van de Nederlanders eigenlijk niet geïnteresseerd. Eén op de vier luistert wel ‘dagelijks’ (25,7%) naar… Vlaanderen.

Tussen beide uitersten bevinden zich de ‘toeristen’, zij die ‘een paar keer in de maand’ (7,4%) en ‘een paar keer in de week' luisteren (12,8%). Omdat die laatste groep eigenlijk het nauwst aansluit bij zij die dagelijks de oversteek wagen, kunnen we alsnog besluiten dat de interesse voor wat in Vlaanderen op de radio te horen is, als ‘matig’ kan worden omschreven. De helft doet het van ‘nooit’ tot ‘zelden’, een derde van ‘dagelijks’ tot ‘regelmatig’. 

DE NIEUWE VRAAG

Wie ‘A’ zegde, moest uiteraard ook ‘B’ zeggen. Met andere woorden, we hadden al een beeld van de luistergerichtheid naar Vlaamse radiostations, maar minstens even interessant was het om te weten wélke zenders daarbij de voorkeur genieten. Kortom, vraag 2 luidde: ‘Naar welke Vlaamse zender luister u het vaakst? - De resultaten krijgt u morgen te lezen.

RESULTATEN VRAAG 1
Luistert u wel eens naar Vlaams radiostation?

 • Nooit: 39,9%
 • Uiterst zelden: 12,8%
 • Via podcast: 1,4%
 • Een paar keer in de maand: 7,4%
 • Een paar keer in de week: 12,8%
 • Dagelijks: 25,7%

pinkend sterretje Lees ook ' Wat denken Nederlandsre over Vlaamse radio? ' Deel 1

                 rvbanner

tijdsbalkje rood

09:36 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Pop around the Clock - Silvester 2008 3Sat

Pop around the Clock - Silvester 2008 ( 3Sat )

                                  3sat logo

Het is (bijna) weer zo ver.Non-stop in één ruk door én bovendien ZONDER reklame tussenin.Een echt buitenkanse om de oude videorecorder nog eens aan het werk te zetten of de modernere DVD-recorder boven te halen, al of niet met schijfjes of harde schijf ! Zoals u hieronder zal merken voor elk wat wils...

3sat is in uitstekende kwaliteit te bekijken én te beluisteren op de Astra 1 satelliet.Abonnees van TV Vlaanderen en CanalDigitaal hebben zeer zeker ook geen afstemproblemen om te genieten.3sat is FTA (Free To Air) te ontvangen in gans Europa én een stukje daarbuiten zowel analoog als digitaal.

Music non-stop Stop - 24 uren - 31 concerten met orriginele klankband ! Het is ondertussen al een jarenlange traditie geworden om te genieten met volle teugen van dit eindejaars/nieuwjaarscadeau van de commercieële TV zender.Dit doen ze vanaf 6:00 (' morgens) op 31 december 2008 tot 6:00 ( ' morgens ) op 1 januari 2009.Hieronder ziet u alle artiesten die de revue gaan passeren op een rijtje.

                               Pop Around The Clock

Volgorde van de artiesten die de revue passeren: 
Josh Groban Keane John Mayer 
Foo Fighters Lenny Kravitz Jeff Beck 
Van Morrison David Gilmour Toto 
Eric Clapton Sheryl Crow ZZ Top 
Deep Purple AC/DC Coldplay 
Avril Lavigne Ronan Keating & Boyzone Simpley Red 
Elvis Frank Sinatra Céline Dion 
Queen Tina Turner Kylie Minogue 
Christina Aguilera Rihanna Beyoncé 
Nelly Furtado Sugababes Alanis Morissette 

Sex Pistols 

 

 

Hoe afstemmen?

In de allereerste plaats kan ik mededelen dat de Oostenrijkse commercieêle omroep 3sat nog steeds ANALOOG te bekijken valt op de Astra 1 (19,2° Oost), FTA op de frequentie 11,347 Ghz. audio 7.02 / 7.20,(stereo)

DIGITAAL vindt u 3sat op Astra 1 (19,2° Oost) op de frequentie  11,954 (H) met Sym: 27.500 en FEC: 3/4.  

Wie/wat ziet u waar en wanneer?

Pop Around The Clock Sat 1 2008-2009 programma en uur

Klik op deze balk hierboven, u komt op de speciale website van Pop Around The Clock van 3sat en muisklik op de uurregeling (witte tekst).U krijgt meteen alle bijkomende informatie van wat u te zien (zal) krijg(en)t.

Moet je ervoor thuisblijven? Het kan natuurlijk maar het hoeft ook weer niet want er is ook nog de timer !!!

Véél kijk en luisterplezier !

3Sat

tijdsbalkje rood

03:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Handsfree bellen leidt tot bejaard rijden !

Handsfree bellen leidt tot bejaard rijden !

Wetenschappers van de Universiteit van Utah concludeerden na een aantal tests dat handsfree bellen net zo gevaarlijk is als bellen met een telefoon aan het oor. Een pratende passagier leidt een stuk minder af.

De bevindingen verschijnen in het vakblad Journal of Experimental Psychology.

           handsfree


Voor het onderzoek werden 41 bestuurders getoetst op hun rijprestaties; een keer tijdens een handsfree gesprek, een andere keer in gesprek met een medepassagier en als laatste zonder enige communicatie.

Uit de toets onder jongvolwassen bestuurders van beide seksen bleek dat handsfree bellen verreweg het meeste gevaar veroorzaakte. Tijdens zo'n gesprek bleken de chauffeurs minder goed in staat recht over de weg te rijden en misten zij (tot vier keer toe) de juiste afslag.

                             4134Goekope oplossing handfree bellen...

                                          Goedkoop alternatief?


Bejaarden

Ze gingen volgens de onderzoekers meer het rijgedrag 'van bejaarden vertonen'. Ook de reactietijd van de bestuurders vertraagde tot het niveau van 'dronken chauffeurs'.

Wel hielden zij een stuk meer afstand tussen hun eigen auto en die daarvoor.

Pratende passagiers leiden veel minder af tijdens het rijden. Ze stoppen met praten, waarschuwen voor gevaar of helpen als de chauffeur een manoeuvre maakt.

Knack

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Politicus zakt op tv door stoel

Politicus zakt op tv door stoel

Misschien heeft u zich wel al eens afgevraagd hoe het toch zou komen dat TV makers liefst hun programma onrechtsreeks op antenne zetten.Wel het antwoord is vrij eenvoudig.Als er wat onverwachts gebeurt, of er echt wat misgaat, alles de mist inloopt... kan op zeer eenvoudige wijze de schaar ingezet worden op de videoband of op de harde schijf.Nadien kan alles opnieuw overgedaan worden alsof er geen vuiltje zit in/aan de lucht .Het Nederlandse AD kwam dat ook te weten en publiceerde zo'n een stukje televisie op hun online krant.Nu een papieren krant heeft het inderdaad moeilijker om bewegende beelden weer te geven.Maar let op,het is geen fictie meer want het bestaat al.Maar goed dat is een andere uitvinding, die we een tijdje geleden al via deze blog kenbaar maakten aan het kijkers/lezerspubliek.Waarover het gaat?

Nhlanhla Nene, een prominente Zuid-Afrikaans parlementslid, is op televisie door zijn stoel gezakt.In dit geval niet door schaamte... 
.
               De ondervrageres
                                     De ondervragende partij...
                      
De Zuid-Afrikaanse parlementariër Nhlanhla Nene tijdens het tv-interview, vlak voor hij door zijn stoel zakt.
Dat gebeurde tijdens een interview in een politiek praatprogramma.

Midden in het serieuze gesprek zakte het politieke zwaargewicht pardoes door zijn zetel en verdween onder de tafel.

De interviewster ging door met presenteren alsof er niets aan de hand was.

Nene is de voorzitter van het Zuid-Afrikaanse comité dat moet waken over de uitgaven van de overheid. Hij is al sinds 1999 namens het ANC lid van het Zuid-Afrikaanse parlement.

Het filmpje is erg populair op de website Youtube, waar het al honderdduizenden keren werd bekeken. Nene heeft in lokale media laten weten niet meer over het incident te willen praten. Volgens hem had zijn gewicht niets met zijn val te maken.
 
                 
                              Het falende stoelgedeelte van de ondervraagde....
.
Slotwoord
Als je ooit opgeroepen wordt om deel te nemen aan een live TV debat, controleer je best even goed uw stoel !
.
tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-12-08

Over de ' Kerstshow 2008 ' van Radio Pros !

Kerstshow 2008 van Radio Pros,een schot in de roos!

           Voorzitter Yvan verwelkomde het publiek

       Voorzitter Yvan De Schrijven van Radio PROS en de éérste woordjes van de namiddag!

                               PROS- eindejaar

          Rocky was presentator van dienst

                   Presentator van dienst clown Rocky met zijn prachig showballet !

             Showballet


De titel speekt voor zichzelf en wie bij was zal het kunnen beamen.De prachtig versierde JC De Kouterzaal op de Middelkouter in Haaltert barste weeral uit zijn voegen. De aftrap was (maar) voorzien om 14u30 en om 13 uur waren alle voorziene zitplaatsen al ingenomen!

         Foto 4

         Familiefoto met de Pros kerstman en de kerstvrouwen én bovendien Clown Rocky

           Zanger Gino Verano

      Zanger Gino Verano was de éérste zangvedette die de zaal (alé het publiek) in gang trok!

De medewerkers van Pros moesten zelfs in allerijl op zoek gaan naar extra stoelen en tafels met het (zo) nodige bestek.Gelukkig was er reservemateriaal voorzien en het gekende ‘Praathuis’ lag niet zo ver af.’Never change a winning team’.

         Foto 1

          Blijkbaar was de kerstman uiterst tevreden van de bijgeleverde kerstvrouwtjes !

           Luc Van Meeuwen

     Luc Van Meeuwen moest zelfs een TV opname uitstellen om de kerstshow op te fleuren!

En ze kwamen tevreden terug, ik heb het dan over de radio ‘Prosliefhebbers’.De grote parking bleek zelfs te klein en er werd door velen noodgedwongen uitgeweken naar de naburige straten.Van files werd geen melding gemaakt en de verkeerspolitie moest er net niet aan te pas komen.Wie dus dacht dat de lokale radio op sterven na dood was, zal zijn mening toch wel effen moeten herbekijken én zijn conclusies trekken.

              Foto 16

                        Er werd meegezongen dat het een echt feest was !

            Zanger Marco met vrouwtje & schoonzus

         Zanger Marco was ook een aandachtige toeschouwer samen met vrouw en schoonzus.

De kijkers kwamen dus letterlijk uit de naburige steden en gemeenten en zelfs van heinde en verre (vanuit Nederland).De ‘ Drie Koningen ‘ dus indachtig…Meer dan 380 toeschouwers en een 30-tal Prosmedewerkers en tijdelijke vrijwilligers waren getuige.De ‘ echte ‘ Kerstman en zijn hulp-kerstdames heette hen allemaal van harte welkom en zijn (snoep) zak was nooit ver weg!

             Foto 2

                                   Camera 1 van 3  is stand-by !

Zowel Clown Rocky (die ook de drie uur durende show aan elkaar praatte), zangeres Chrissy, zangers Luc Van Meeuwen en Gino Verano waren er ook goed op tijd bij.Even later aangevuld met het (veelkleurig) showballet met de bijhorende pluimen en andere prachtige kledinggewassen.

         Foto 9

                               Pure show, pure klasse met het showballet!

           Foto 19

                         Ze kwamen van verre en van dicht...een stukje zaaloverzicht!

           De levende poppen van de buikspreker

                                        De buikspreker met zijn 'levende ' poppen...

Die zouden ons even later in de namiddag wel drie uur lang, tijdens de prachtige kerstrevue, doen (terug) denken aan de Parijse Lido of zelfs de Moulin Rouge.Verre (dure verplaatsingen) waren deze keer ook al niet nodig in deze tijden dat de euro twee keer omgedraaid wordt vooralleer uitgegeven te worden.Ook komisch virtuoos Mister Boullaert was er bij en jongleerde even later op het podium dat het een (wel) lust was…zijn ‘soepborden’ draaiden in zijn tweede optreden aan méér dan 78-toerenplaten (per minuut).

               Foto 11

                      Showballetmeisjes zonder pluimen maar met kerstmutsje !

Gelukkig bleek het gaatje net niet in het midden te staan! De verrassingsartiest bleek later ook al een toetje van de zalm te zijn,Clown Rocky had (weer) zijn uiterste best gedaan om deze, toch wel wat specale act, toe te voegen aan zijn indrukwekkende kerstshow. Zijn naam ontsnapt mij nu (sorry),zijn daden zijn mij wél bijgebleven.Een heuse buikspreker met bijhorende pop deed de zaal, dank zij de vele kijkers, met ‘ haar ‘en ‘zijn’ optreden gieren van het lachen.Bovendien creëerde hij zelfs ‘levende buikspreker-poppen’ uit hoofde van een dame én een heer, lukraak gekozen uit het publiek.Nog nooit eerder gezien en dus (weeral) vrij uniek!

                Foto 14

                          The Good Old Day's van de televisie maar dan ECHT !

Tijdens de pauze van het drie uur durende spektakel was het ook wel eens koffietijd geworden.Deze keer geen gewone taart van ‘ den bakker ’maar echte verse Geraardsbergse mattentaarten van een speciale ‘ matten-bakker ‘.Voorzitter Yvan de Schrijver was er zelfs speciaal voor opgestaan om 5 uur ’s ochtends, verser kon dus niet.Overigens was het terug een uitgelezen prachtige dag, voor wat betreft het weer dan.Prachtige (hemels) blauwe lucht en een mooie fel stekende winterzon versierden het geheel.De koude neus moest je er gewoonweg maar bijnemen.

                            Foto 3

                                 Rocky kijkt toe en zag dat het goed was !

Binnen in de zaal was het echter (heerlijk) warm.Ook de tombola met de bijhorende prachtige prijzen kon het publiek natuurlijk bekoren.Intussen is men ook al gewend geraakt aan die dingen en extra reklame me affiches voor maken hoeft nog nauwelijks.

                           Foto 8

                                              Mister Boellaert

Ook valt nog op te merken dat de kerstrevue (weeral) aangeboden werd door Radio PROS aan een zeer democratische prijs én bovenden kregen de PROS-leden op de koop toe nog een forse korting! Zelfs de drankjes waren aan méér dan schappelijke prijzen alhoewel de solden er nog moeten gaan aankomen.

               Foto 5

                     Gino Verano is ook een graag gezuiene gast bij Radio PROS

Kerstdag zelf was dan misschien wel al een paar dagen achter de rug, wie er bij was kreeg er eentje extra aangeboden.En wie er niet bij was… of bij kon zijn is er nog hoop! Er was zelfs een heuse beeldploeg aanwezig met wel drie vaste camera’s,verdeeld over de zaal.Radio werd heel even wat TV! Er was zelfs een mini-regiekamer met regisseuraan boord…

                           Foto 7

                            Zangeres Chrissy had de zaal gewoon met zich mee!

                           Foto 6

                         Zanger Luc Van Meeuwen veroverde talrijke hartjes !

De kerstshow zal dus ook op digitaal beeld later te verkrijgen/aangeboden worden.Ook de PA (geluidsinstallatie) werkte perfect dank zij het prachtige gesyncroniseerde knoppenwerk van de professionele geluidsman.Want geef toe, naast het oog wil ook wel het oor wel eens wat.Klankkleur noemen ze dat dan…

              Foto 13

             Jongleren op méér dan 78-toeren zonder platen...euh...borden te breken !
                          

              Foto 10

                      Zelfs de buikspreker zat zijn beste 'stemmetje ' voor !

Rond 18u15 keerde iedereen voldaan én tevreden terug huiswaarts.Alle show en klank-licht- en andere spectakels indachtig zijnde.Want de eindact met Luc Van Meeuwen samen met Chrissy brachten de voorbije kerstdagen nog eventjes dichterbij.

              Foto 12

                           Slotnummer met Chrissy en Luc...White Christmas !

Na afloop knikten de Prossers dat het goed was.De opkuis van de zaal én de bijhorende kuis-en verhuiswerkzaamheden namen ze er nog graag bij.Weet je dat er zelfs al plannen gemaakt zijn voor de volgende editie 2009 ?

         Foto 15

                 Einde van de drie uren durende show, Clown Rocky neemt afscheid.

Tenslotte

         En onze Hollandertjes keerden moe maar tevreden rond 19 uur terug huiswaarts... drie uren rijden !

En onze aanwezige ' Hollandertjes ' keerden rond 19 uur terug huiswaarts, moe maar tevreden!

Méér foto's (later) op de website van Radio PROS, aanbevolen materie!

www.radiopros.be

pinkend sterretje Voor een terugblik van de Radio PROS kerstshow 2007 klik op het sterretje !

Radio PROS banner

tijdsbalkje rood

17:58 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende