30-11-08

Hoogspanning verdubbelt kans op Alzheimer

Wonen bij hoogspanning verdubbelt kans op Alzheimer

Wonen in de buurt van radio-en TV zenders is ongezond.Wonen in de omgeving van GSM masten is ongezond.Wonen in de onmiddelijke omgeving van ...Een mens vraagt zich dan af waar hij in feite nog moet gaan wonen! Wonen in waterwinningsgebieden wordt afgeraden wegens gevaar voor overstromingen.Ik ben er overigens erg zeker van dat wonen in-en rond vliegvelden ook al ongezond zijn.Kan niet anders met al die ongezonde uitstoten van kerosine. U dacht waarschijnlijk aan de lawaaihinder.Inderdaad klopt allemaal...ook al niet zo bevorderlijk.Geen mens die het vliegen laat...Zelfs wie (zeer) ver van vliegvelden woont wordt er nog mee geconfronteerd, zeker weten.Al eens goed gekeken wat er tegenwoordig passeeert boven onze hoofden?Dat er al jaren gepredikt wordt dat wonen onder of in de nabijheid van hoogspanningskabels ook ferme ongezondheid is mee gemoeid is dus niks nieuws meer.Toch komt het nog even boven water!

                          werken in een hoogspanningsmast

.
Hoogspanningskabels in de buurt van woonhuizen kunnen volgens onderzoekers van de universiteit van Bern de kans op Alzheimer vergroten. Dat heeft de universiteit vrijdag bekendgemaakt.

Het risico op de ziekte, die het geheugen aantast, verdubbelt volgens de wetenschappers als mensen minstens vijftien jaar binnen 50 meter van een hoogspanningskabel wonen. Het verhoogde risico geldt niet voor mensen die verder weg wonen.

Het onderzoek is gebaseerd op ruim negenduizend Alzheimer-sterfgevallen van 2000 tot 2005. Bij twintig van deze gevallen woonde de patiënt minder dan 50 meter van de leiding af.

Tenslotte

Ik heb ooit eens ergens gelezen (over ook weer al een onderzoek) dat een mens en zijn lichaam zich bijzonder snel kan aanpassen aan nieuwe (ongezonde) situaties en evoluties.Misschien best een nieuw onderzoek instellen (°).

Vraag is nu echt...waar moet je nu toch gaan wonen in die overbevolkte gebieden overal.En wie/wat moeten we nog allemaal gaan geloven.Dat er vele dingen ongezond zijn dat kan niet anders.Maar wat kan een individue daaraan verhelpen?Gaat die zijn vooruitgang laten overgaan in achteruitgang?Was het vroeger ook zoveel meer gezonder?

(°) Blijkt ook zo bij ratten te zijn, dat stond er ook nog bij....rattenvergif blijkt niet meer zo efficiënt te zijn.Er worden afweermechanismen geproduceerd bij die dieren.

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De 'winden ' van de mensheid !

De (onoverkomelijke) winden der mensheid !

We hadden het hier op deze blog over de uitlaatgassen van schapen én koeien.We weten ook allemaal ondertussen dat die nogal vrij negatief uitvallen voor het (letterlijke) 'ozongat' en niet bepaald vriendelijk zijn voor het millieu...Gelukkig wordt er nog geen tax op geheven...

Maar er is ook nog de 'menschheid' en we zijn toch met een paar miljarden op de wereld ook.Er zal nogal wat bio-gas geproduceerd worden...'mijn gedacht' zou Boma zeggen.

Maar goed dat is nu eenmaal de natuur en je kan er echt niet aan uit.De ene heeft er al wat méér last van dan de andere.Wie in de omgeving woont van een grote producent zit met de gebakken peren.Bovendien verschillen productiekapaciteiten ook van mens tot mens en van darm tot darm.

                              Bio Gaz...

We konden de studie vernemen via diverse kranten.

Wie stinkende winden laat, heeft voortaan een excuus: het moet van de dokter. Uit een studie is namelijk gebleken dat het gas dat ervoor zorgt dat winden gaan stinken helpt om de bloeddruk te verlagen. Dat meldt de BBC op zijn website.

Waterstofsulfide
De onaangename geur die vrijkomt wanneer iemand een wind laat, wordt veroorzaakt door waterstofsulfide, een stof die op zijn beurt geproduceerd wordt door bacteriën in de darm. Datzelfde gas wordt echter ook geproduceerd door een enzym in de bloedvaten, waar het moet zorgen dat de aderen ontspannen en de bloeddruk naar beneden gaat.

"Essentieel voor lichaam"
"We weten dat waterstofsulfide in grote hoeveelheden niet goed is, maar blijkbaar zijn kleine hoeveelheden van deze stof wel essentieel voor ons lichaam", klinkt het bij wetenschappers, die hopen dat de bevindingen leiden tot nieuwe behandelingen voor hoge bloeddruk. "Behandelingen op basis van waterstofsulfide kunnen van belang zijn voor heel wat cardiovasculaire ziekten", toont dr. Allan MacDonald van de Glasgow Caledonian University zich alvast optimistisch.

Tenslotte...

Wie last heeft van hoge bloeddruk kan dus altijd proberen om 'goedkopere' medicatie aan te schaffen.Meestal te verkrijgen bij de groentenman...Er zijn voldoende groeten (ook uit de diepvries) die de gastoevoer kunnen opwekken én sterk beïnvloeden.Bovendien kan door staking of kraan dichtdraaien geen tekort bestaan aan gas.Iedereen is eigen producent...en euh...vraag misschien aan uw huisdokter welke groente hij best kan voorschrijven.Of er tussenkomst is van de mutualiteit en/of het RISIV is ons nog onbekend !

En laat u nu maar eens goed gaan (in afzondering)...

De Morgen

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

BVN-TV krijgt 7,4 op 10 !

Kijkers geven BVN een 7,4

Uit onderzoek blijkt dat BVN-kijkers 5Beste van Vlaanderen en Nederland) de uitzendingen hoog waarderen. Gemiddeld kennen zij de wereldwijde publieke tv-zender een 7,4 toe. Maar liefst acht op de tien ondervraagden (77%) kijkt dagelijks naar BVN en tweederde (66%) vindt BVN zelfs onmisbaar. Het onderzoek is door Choice marktonderzoek & advies uitgevoerd onder ruim drieduizend Nederlandstaligen in het buitenland.

De hoogst gewaardeerde Nederlandse programma’s zijn het NOS Journaal (8,1),TROS André Rieu (8,2), TROS Muziekfeest (8,1) en De Wereld Draait Door (8,1). Pauw & Witteman (8,0) en Nova (8,0) scoren ook hoog. Bij de Vlaamse programma’s gooien Flikken (8,4) en het VRT Journaal (7,7) hoge ogen.

Uit het onderzoek kwam ook naar voren dat Sesamstraat en Klokhuis het meest populair zijn bij de ouders van kinderen onder de 12 jaar. Beiden scoren een 8,4 gemiddeld. De ouders noemen het leren van de Nederlandse taal als een van de belangrijkste redenen om naar BVN te kijken.

BVN-voorzitter Jan Hoek is blij met de uitkomst: “We vieren dit jaar ons tienjarig bestaan en dit positieve resultaat is voor ons een bevestiging dat we de goede weg zijn ingeslagen. Er is de afgelopen jaren hard gewerkt aan een wereldwijde dekking, het verbeteren van de ontvangst en een zo gevarieerd mogelijk programma-aanbod. Reacties van de kijkers geven belangrijke input. Zij vormen onze toetssteen.”

BVN-TV is via satelliet in principe in gans de wereld te ontvangen.Hier bij ons (in Europa) volstaat een schotel die gericht is naar de Astra 1 (19,2° Oost) of naar de Hotbird (13° Oost).Alle programma's zijn FTA (Free To Air) te ontvangen.Abonnees van TV Vlaanderen en CanalDigitaal zijn dus ook welkom en hebben zeker geen problemen om te kijken.Op de website van BVN-TV vindt u overigens alle (programma) gegevens én de frequenties.Belangrijk ook is te weten dat u BVN-TV dagelijks mag/kan belijken, zelfs al woont u in Vlaanderen/Nederland.Je hoeft dus niet altijd op vakantie te zijn.BVN-TV kijken is altijd en overal een beetje thuis zijn in de wereld...

Info:

                 rvbanner

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-11-08

Oud-radiopionier Marcel Vertommen overleden

Oud-radiopionier Marcel Vertommen is niet meer
Marcel (Guillaume) Vertommen is eergisteren (27/11/2008) overleden. De man was in Leopoldstad, indertijd Belgisch-Kongo (nu gewoon Congo) hoofdredacteur van de toen nog gezamenlijke werelduitzendingen van de Vlaamse en Waalse publieke omroepen RTB/NIR.
.
                    b-Groeten voor zeeleiden opnamen radio studio Wereldomroep Nederland
           Ook in Nederland was de Wereldomroep actief met zijn groeten voor zeelieden

In 1960, bij de onafhankelijkheid van de kolonie, kwam hij naar België terug. Hij werd redactiesecretaris en later productieleider/hoofdredacteur van de wereldomroep, eerst op het Flageyplein, later in het Omroepcentrum. Vertommen had ook een radioprogramma waarin hij de luisteraarspost besprak.

Aan het Flageyplein in Elsene en aan de  Prins Albertlei in Antwerpen, werden vele jaren groeten voor zeelieden opgenomen en op geschikte tijden uitgezonden. Meestal was dit na middernacht,  waarna de ligging van de zeeschepen aan de orde was. O.a. Lutgart Simoens en Marcel Vertommen waren meestal de opvangouders én presentators van dienst.

Vertommen ging al in het voorjaar van 1980 met pensioen. Hij wordt begraven in beperkte kring.

Met speciale dank overigens aan Bob Geens van RVi (Radio Vlaanderen Internationaal) voor de informatie.

                     b-Groeten voor zeelieden wereldomroep Nederland zo waren opnames


Radio opnamen en groeten voor zeeleiden uit de tijd dat radio en kortegolf volop nog actief waren.Een bron van communicatie tussen ver weg én dicht bij huis...Van wijlen presentator/omroeper (NIR-Wereldomroep) Marcel Vertongen hebben we geen foto terug gevonden in ons archief, wél van Radio Nederland Wereldomroep (kan je hier bekijken) .Maar dat ging er precies hetzelfde aan toe!

                  rvbanner

tijdsbalkje rood

09:40 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Paus zegende zijn eigen zonnepanelen in !

Paus zegende zijn eigen zonnepanelen in !

Ook het Vaticaan moet met zijn tijd meegaan.In tijden van dure (en soms schaarse) energie moeten zij ook gewoon meegaan met hun tijd! Veilige, goedkope en vooral duurzame groene energie bedekken nu ook de daken van de Heilige Stoel.

                     zonnepaneel

Het Vaticaan heeft voortaan een installatie voor zonne-energie.De voorbije twee maanden zijn bijna 2.400 zonnepanelen op het dak van de pauselijke audiëntiezaal geïnstalleerd. De fotovoltaïsche cellen zijn vorige woensdag officieel ingezegend.

De panelen moeten de pauselijke audiëntiezaal van zonne-energie voorzien. Ze nemen de plaats in van de betonnen platen die nu de golvende dakbedekking vormen van de Nervi-zaal.

        Zonnepalen op vaticaan
                         De zonnepanelen...en het licht scheen door de duisternis...

Daardoor wordt het dak architectonisch zo aangepast dat het zijn karakteristieke vorm behoudt, zegt SolarWorld, het Duitse bedrijf dat de zonne-energie-installatie aanbrengt.

De (Duitse) paus Benedictus XVI krijgt de installatie van 1,5 miljoen euro trouwens door SolarWorld AG geschonken.

De installatie kan naar schatting 315.000 kWh schone stroom produceren, wat overeenkomt met het verbruik van meer dan 100 gezinnen per jaar.

Het Vaticaan wil over voldoende hernieuwbare energiebronnen beschikken om tegen 2020 in 20 procent van zijn energiebehoeften te voorzien.

Tenslotte

Een idee als een ander om te overwegen.Het ware misschien ook aangeraden aan onze Paus van ieder jaar ook bij de eerste lentetekenen de zon misschien in te wijden.Op die manier wordt ze misschien gunstig gezind om ons de echte zomers van vroeger terug toe te bedelen…

De Standaard

tijdsbalkje rood 

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Satellietradio standaard in BMW vanaf 2012 !

Satellietradio standaard in  BMW vanaf 2012 !

               BMW mast

De Duitse autofabrikant BMW gaat vanaf 2012 alle nieuwe auto’s standaard uitleveren met een radiosysteem dat zowel voor analoge, digitale als satellietradio gebruikt kan worden. Daarmee lijkt de stap naar de Europese invoering van satellietradio een stap dichterbij te komen. De verwachting is dat meer autofabrikanten het voornemen van BMW gaat volgen.

Tegen 2012 zal het Europese satellietradio pakket van Ondas Media, dat overigens met een Nederlandse uitzendlicentie satellietradio gaat aanbieden, in geheel Europa te ontvangen zal wezen. Daarvoor gaat gebruik worden gemaakt van Ka band frequenties die bij de nieuwere satellieten al gebruikt kunnen worden. Het aantal van deze Ka band frequenties gaat in de komende jaren verder uitgebouwd worden door de lancering van enkele nieuwe satellieten voor de belangrijkste satellietposities voor het Europa. Speciaal voor satellietradio diensten hebben de twee grootste Europese satellietoperators SES en Eutelsat, die soms niet altijd even goede vrienden zijn, een joint-venture opgericht.

                satellietradio

BMW gaat bij de uitlevering van auto’s waarin een satellietradio is ingebouwd een prepaid tegoed voor de diensten van Ondas Media meeleveren. Hiermee kan de automobilist kennis maken met de diverse satellietradio kanalen. Ondas Media gaat de Amerikaanse satellietradio aanbieders Sirius en XM als voorbeeld nemen voor het eigen product.

Totaal TV

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Radio PROS Muziekmuseum van vandaag

Radio PROS Muziekmuseum van 29 november 2008

Lokale Radio PROS (Denderhoutem) is zeer goed te ontvangen in de streek van Aalst via 105.8 FM en digitaal wereldwijd te beluisteren via livestream.

                                Radiomeubel van PROS

Muisklik hierboven op het Pros muziekmeubel en je bent meteen op de livestream (MP3-Winamp)

                                      Deel 1 tussen 12 en 13 uur

         1)Fats Domino-Blueberry Hill-1959
         2)Claude François-Tears On The Telephone-1973 (Engelse versie)
         3)Petula Clark-Un jeune homme bien-1965

         4)Two Man Sound-Copacabana-1972
         5)Frank Ifield-I Remember You-1961(Duitse versie)
         6)Will Tura-Angeline-1967

         7)Mary Hopkin-Knock Knock Who's There-1970
         8)Robert Cogoi-Je me sens seul, trés seul-1963
         9)
Peggy March-Wer die junge liebe kenst-1964

       10)James Brown-This Is A Mans World-1966
       11)Elvis Presley-You're The Devil In Disguise-1963
       12)Marianne Rosenberg-Ich bin wie du-1976

       13)Spooky And Sue-You Talk Too Much-1975
       14)Neil Sedaka-Stupid Cupid-1960
       15)Jo Leemans-Diep in mijn hart-1960

       16)Maria Zamora & Y Sus Muchachos-Mama El Baion-78RPM/1954/Ronnex

              

                            Mary Hopkin-Knock Knock Who's There (1970)                

                                    Deel 2 tussen 13 en 14 uur

         1)Patrick Hernandez-Born To Be Alive-1979
         2)Salvatore Adamo-La Notte-1965 (Italiaanse versie)
         3)Charles Aznavour-Dance In The Old Fashined Way-1973

        4)Odessa Harris-A Rockin'Good Way-1959
        5)Tommy Zang-Whit Love-1959
        6)Caterina Valente-Sweetheart My Darling mijn schat-1959

        7)The Shadows-Foot Tapper-1963 (Instrumentaal)
        8)Marc Aryan-Nr 1 au hitparade de mon coeur-1966
        9)The Box Tops-The letter-1967

      10)Ray Peterson-Corina Corina-1961
      11)Johnny & The Hurricanes-Guitar Boogie Shuffle-1960 (Instrumentaal)
      12)C.Gérome-Kiss Me-1972

      13)Johnny Layton-Johnny Remember Me-1961
      14)Soeur Sourire-Dominique-1963 (Nederlandstalige versie)
      15)The Partridge Familie-I Think I Love You-1970 & 1972

      16)Bob London-Orchestra-Lola-78RPM/1956/Ronnex

               

                                      The Box Tops-The Letter-1967       

   Banner Radio PROS


Tijdsbalkje

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-11-08

Nic Balthazar vraagt aandacht klimaat

Nic Balthazar vraagt (ook) aandacht voor het klimaat !

Ook wij willen ons steentje bijdragen en sympathie betuigen al was het maar met het gewoon al te publiceren op deze blog.Alle (kleine) beetjes helpen toch een beetje.Al was het maar om de aandacht wat te trekken...ook dat is de dag van vandaag al héél wat.Nu nog wat aan doen ook!

                Balthazar vraagt aandacht voor klimaat

Nic Balthazar stelde gisteren in het federaal parlement zijn klimaatclip "The big ask" voor. De filmmaker wil dat politici meer aandacht hebben voor het klimaat.

"We zitten al anderhalf jaar in een politieke impasse waarin er op klimatologisch vlak niets gebeurd is", zegt Balthazar. "We staan gerangschikt als de meest verschrikkelijke Kyoto-klungelaars."

Op deze plaats staat een flash die video aanbiedt. Hieronder vindt u de informatie van deze video en links naar de beschikbare formaten.

De regisseur van "Ben X" nam het filmpje in augustus op in Oostende. Er werkten zo'n 6.000 figuranten aan mee. De muziek werd gemaakt door Hooverphonic.

De booschap is "Act now" en de clip eindigt met de woorden "Don't talk, do". Vanaf vandaag is de clip te zien op tv, in de bioscoop en op het internet. Het is de bedoeling dat de clip ook als videopetitie naar politici wordt verzonden.

In Groot-Brittannië, waar Radioheadzanger Thom Yorke het gezicht was van een gelijkaardige campagne, wordt vandaag de "Climate bill" (klimaatwet) ondertekend.

Nic Balthazar was ook VRT strudiogast !

              sos-klimaat

             Bekijk hier het Windows Media Player fragment

                          Nic aan het werk film foto thebigask.be

Het filmpje zelf kan je bekijken door te klikken op de filmprojector hieronder!

                                       filmprojector

De Redactie

tijdsbalkje rood

12:42 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Even een dag geen e-mails ?!

Even een dag geen e-mails

                 E-mails...
                 

Grote bedrijven in Amerika doen het al jaren: eens in de zoveel tijd een dag geen e-mails versturen. De Vlaamse communicatiedeskundige Gunnar Michielssen hoopt vandaag vrijdag (28/11)  hetzelfde te bereiken in het Belgische en Nederlandse bedrijfsleven.
.
                               Gunnar Michielssen
.
                                            Gunnar Michielssen 
           
,,De e-mailtsunami eist een hoge tol bij werknemers. Zij voelen zich gegijzeld door hun elektronische post en krijgen het gevoel voortdurend achter de feiten aan te hollen'', stelt Michielssen op zijn website. Hij roept werknemers in België en Nederland op vrijdag mee te doen aan de E-mailloze Vrijdag.
.
                     E-mail loze vrijdag

01:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Jerry Lee Lewis is nog altijd de allergrootste !

Jerry Lee Lewis is nog altijd de allergrootste !

Kijk, het zit zo en ik steek het niet onder stoelen of banken.The Killer Jerry Lee is en blijft mijn favoriete rockidool.En als het effen kan steek ik hem vrij regelmatig (zonder overdrijven) in mijn wekelijks Radio PROS Muziekmuseum.Geef toe hij heeft zijn eigen stijl en ik hou daar nog al veel van.Bewonderenswaardig hoe die man piano kan spelen.Zijn stem is het verlengstuk van die piano.Al moet ik wél zeggen dat het tempo er toch wat op achteruit gaat na al die rockjaren.Maar wat wil je na zijn beweeglijk leven...Blijkbaar doet hij het tegenwoordig kalmaan want je hoort er nog héél weinig van, tenminste van zijn doen en laten buiten het podium om.De jaartjes wegen al wat vlugger door, laten zich ook merkelijk vroeger voelen dan bij iemand met een doodgewoon alledaags leven.Kon ik trouwens zien want een 14-tal dagen geleden kon ik nog eens genieten via Canvas+ van een optreden van Jerry Lee.Laat het ons zo zeggen, de room is er wat van af maar de smaak is er nog volop! Dus verander je ook niet van bakker.Bovendien geniet The Killer van zijn doen en laten en zijn allomgekende rockkebilly en Country gezang, gespijsd met pure rock & roll.Je merkt dat, je ziet dat, je voelt dat...In Vorst Nationalaal kon ik er echt niet bij zijn, spijtig.Maar hij zal nog wel effen langs komen zeker?

     Jerry Lee Lewis & Paul Ambach

        Jerry Lee Lewis (rechts) en Paul Ambach, waarschijnlijk véél te vertellen (foto VRT) 

Toeval of niet nu was het ook weer Paul Ambach (wat kan die man ook rock & rollen en bovendien fantastisch piano spelen) die met Jerry Lee Lewis aan het praten was.Eind der jaren '80 heb ik Jerry live zien optreden in Dendermonde.Ik zat op de derde rij, op nog geen 5 meter afstand van zijn piano, vlak ervoor.Alleen spijtig dat ik mijn fototoestel niet mee had.Er was mij op voorhand verteld dat dit verboden was...ter plaatse kon ik vaststellen dat dit absoluut niet waar was.Om zot van te worden.Heb ik nog spijt van zie !

En toen zat in het voorprogramma ...juist! Paul Ambach.Tijdens de pauze heb ik met hem nog een babbeltje gedaan, hij had zijn witte handdoek nog rond zijn hals hangen...Wie er ook in het voorprogramma zat was Jerry Lee Lewis zijn zus Linda Gail Lewis.Formidabele country-rocker overigens.Dat die het niet verder geschopt heeft is en blijft voor mij een raadsel.Maar goed, waarover het hier nu gaat?

     Ik ben nog steeds The Killer-foto VRT

De Amerikaanse zanger en pianist Jerry Lee Lewis heeft eergisteren een concert gegeven in Vorst Nationaal. "Ik heb al betere concerten gegeven, maar ik ben nog steeds The Killer", was zijn analyse na het optreden.

"Het is een grote eer en een genoegen om hier in Brussel te zijn. Mijn naam is Jerry Lee Lewis", waren de eerste woorden van Jerry Lee Lewis op het podium.

Paul Ambach, alias Boogie Boy, was onder de indruk. De zanger en concertorganisator mocht het voorprogramma van een van zijn helden verzorgen.

"Jerry Lee Lewis is een legende. Hij speelde nog met Johnny Cash en Elvis Presley. Bovendien leeft hij nog", aldus Ambach.

Op zijn 74e bljift de Amerikaan het goed doen. "Hij beheerst de techniek van de boogiewoogie als geen ander. Met de jaren is hij wel wat minder extrovert geworden", besluit Ambach.

               

                           Jerry Lee Lewis - Great Balls of Fire-1956 (Live)

                   

                      Jerry Lee Lewis - Whole Lotta Shakin' Going On (live begin jaren '80)

                  

                                         Jerry Lee Lewis-Chantilly Lace (live)

Tenslotte.

Paul Ambach vertelde hier precies hetzelfde als wat ik bovenaan in deze bijdrage zelf schreef.Bovendien houdt Jerry Lee Lewis en zijn artistieke genre, eigen aan zichzelf en dat kan niemand hem na doen.Hij blijft zich daar aan houden ook, en mét succes.

En niemand houdt u nu tegen om zelf eens deftig op uw toetsenbord te gaan tokkelen.Met de aanslag-snelheid van Jerry Lee Lewis zal zelfs een flitspaal van u geen foto kunnen maken. Veel plezier!

tijdsbalkje rood

01:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende