31-10-08

'De Staat der Nederlanders' op BVN

'De Staat der Nederlanders' op BVN

                     de staat der nederlanders

                   
 

Morgen 1 november begint op BVN 'De Staat der Nederlanders' een nieuw tv-programma, speciaal voor emigranten. In 'De Staat der Nederlanders' wordt veel aandacht besteed aan de voortdurende veranderingen in Nederland. De uitzendingen zijn elke zaterdag in november, direct voor het NOS Journaal.

Veel Nederlanders die een tijdje na hun vertrek terugkeren, bijvoorbeeld voor familiebezoek of vakantie, zien dat zaken veranderd zijn. Dat kan in het straatbeeld zijn, maar ook in het doen en denken van de achtergebleven Nederlanders.

In de Staat der Nederlanders gaan presentatoren Oetse Eilander en Karin van den Boogaert op zoek naar dingen die veranderen, naar verschuivende meningen en naar Nederlanders die daar uitdagend en boeiend over vertellen.

In de Staat der Nederlanders worden kijkers van BVN actief betrokken: Nederlanders die willen emigreren en vragen of problemen hebben, stellen in het programma vragen die door kijkers overal ter wereld kunnen worden beantwoord. Ook kijkers buiten Nederland kunnen advies krijgen over ontwikkelingen in Nederland. Dat gebeurt via de website www.wereldomroep.nl/destaat die vanaf 30 oktober actief werd.

BVN hoopt dat u ook gaat kijken en hen vertelt wat u vindt van hun programma door een emailtje te sturen aan: destaat@rnw.nl

BVN is wereldwijd te ontvangen via satelliet.In onze lage landen FTA te bekijken via de Astra 1 (19,2° Oost) en de Horbird (13° Oost).Abonnees van TV Vlaanderen en CanalDigitaal hebben dus zeer zeker ook geen afstemproblemen!

        BVN
 

Op deze site vindt u alle nodige info over de ontvangst. http://www.bvn.nl/ontvangst/

tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Sms'en uit het buitenland wordt goedkoper

Sms'en uit het buitenland wordt goedkoper

Een sms versturen vanuit het buitenland wordt vanaf volgende zomer veel goedkoper. De Europese Commissie heeft voorgesteld de roamingtarieven met gemiddeld 60 procent te verlagen.

                 sms

Het gemiddelde tarief voor sms'jes in de EU bedraagt nu 0,29 euro. De Commissie wil tegen volgende zomer een plafondtarief van 0,11 euro invoeren.

Muziek of andere gegevens met de gsm downloaden vanuit het buitenland mag nog maar 1 euro kosten.

Voor internationale gesprekken bestaat er al een maximumtarief, maar volgens de Commissie moet dat in de komende jaren nog flink naar beneden.

Het Europees Parlement en de lidstaten moeten het voorstel nog wel goedkeuren, maar daar worden geen problemen verwacht.

De telecomindustrie had een jaar de tijd gekregen om zelf de tarieven aan te passen, maar dat is niet gebeurd.  Volgens de bedrijven is de markt voor het mobiele datavekeer nog jong en is het daarom te vroeg voor een prijsplafond.

    sms doen


Test-Aankoop is tevreden en vindt dat het mobiele internetverkeer nog goedkoper kan.

Maar wij zijn al tevreden met wat er al uit de bus kwam ! Extra's blijven natuurlijk gewenst.

Deredactie.be

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Energie (geld) besparen met je PC !

Energie (geld) besparen met je PC !
.
                    op zoek gaan internet
.
Goed nieuws voor wie zijn pc vaak laat opstaan terwijl hij even een klusje of een boodschap gaat doen. Je computer kan met een aantal eenvoudige ingrepen een stuk zuiniger draaien.

De sluimerstand bedriegt je. Vaak zijn toestellen die op stand-by staan nog steeds grote stroomvreters. Wie alle elektronica in huis laat opstaan, betaalt per jaar zo'n 100 euro te veel.

Voor pc's klinkt het verhaal ietsje anders dan voor een videorecorder of een digitale tv-ontvanger. Een computer kan je immers zo programmeren dat hij zichzelf grotendeels uitschakelt. Dat gebeurt traditioneel in de (niet erg gebruiksvriendelijke) instellingen van Windows, maar het kan sinds kort ook veel makkelijker.

Edison helpt je uit de nood

Je kan je namelijk uitrusten met Edison, een gratis stukje software dat je computer een stuk zuiniger maakt. Het is een product van het kleine Amerikaanse bedrijf Verdiem dat voor de ontwikkeling ervan met Microsoft samenwerkte. Volgens Verdiem waagt 90% van de pc-gebruikers zich nooit in de instellingen van Windows en maken ze dus ook geen gebruik van de besparingsmogelijkheden. Nochtans is je pc in staat zichzelf na een tijd volledig uit te schakelen of kan je je computer vertellen dat na x aantal minuten de harde schijf moet stoppen met draaien of de monitor uitgeschakeld mag worden.

Edison regelt die dingen niet alleen voor jou, hij geeft ook nog eens heel duidelijk aan hoeveel geld je kan besparen. Naarmate je meer of minder opties activeert zul je het bedrag zien veranderen. Wie voor de hoogste besparing gaat kan volgens de krant Le Soir jaarlijks zo'n 11 euro van zijn elektriciteitrekening aftrekken.

Eén ding moet je nog wel zelf doen: zorgen dat je volgende pc zo zuinig mogelijk werkt, ook wanneer hij gewoon draait. Let bijvoorbeeld op het "Energy Star 4" label, dat aangeeft dat het toestel zich aan de nieuwe, strenge energienormen houdt.

              

                             Je kwaadmaken op je PC heeft geen zin...

Zo verbruikt je pc minder elektriciteit (alles op een rijtje)...

Een pc verbruikt samen met al zijn randapparaten heel wat elektriciteit. Gelukkig kan je met enkele eenvoudige aanpassingen komaf maken met overtollig energieverbruik.

Om met je pc zuiniger om te gaan, zijn geen ingrijpende veranderingen nodig. Enkele kleine dingen volstaan om – zonder dat je het merkt – aardig wat euro's te besparen. Enkele tips:

1. Schakel alle apparaten uit

Enkel je pc uitschakelen is niet voldoende. Ook je beeldscherm, printer of luidsprekers blijven elektriciteit opslorpen als je ze niet helemaal uitschakelt.

2. Pc automatisch uitschakelen

Het kan altijd gebeuren dat je vergeet de pc uit te schakelen voor je gaat slapen. Daarom kan het geen kwaad je computer zo in te stellen dat hij zichzelf automatisch uitschakelt, bijvoorbeeld om 2 uur 's nachts.

Wil je weten hoe je dit in Windows aanpakt? Klik hier.

3. Energie-instellingen

Zowat alle recente besturingssystemen (Windows of Mac) beschikken over instellingen die een zuiniger energieverbruik garanderen. Zo kan je instellen na hoeveel tijd je computer naar de slaapstand overschakelt.

Als je je pc drie minuten niet gebruikt, kan je de screensaver laten verschijnen en na vijf minuten kan je automatisch overschakelen naar de stand by-modus. Daarmee gaat het energieverbruik van je pc of laptop meteen fors naar omlaag.

4. Haal overbodig materiaal uit je pc

Hoe meer extra's je in je pc stopt, hoe hoger het verbruik. Een oude grafische kaart of een dvd-schrijver die je niet meer gebruikt, kan je dus maar beter meteen uit je computer halen.

5. Zet je oplader op een timer

Veel mensen gebruiken steevast hun oplader om met hun laptop aan het werk te gaan. Daarmee help je echter in de eerste plaats je batterij in sneltreinvaart naar de vaantjes.

Bovendien verbruik je aan een hoog tempo heel wat energie. Daarom kan je je laptop beter 's nachts aansluiten aan je oplader, die je bovendien koppelt aan een timer. Die kan je zo instellen dat hij slechts twee uur oplaadt, voor een gewone batterij zou dat moeten volstaan. Gedurende de dag kan je je laptop gebruiken zonder de oplader van stal te halen.

6. Koop een zuinige pc

De meest zuinige computers kunnen uitpakken met het Energy Star 4.0-certificaat. Zo'n computer verbruikt tot 25 procent minder elektriciteit dan een pc die het zonder dat certificaat moet stellen. Bij de aankoop van een nieuwe computer kan je daar dus maar beter rekening mee houden.

7. Pas de helderheid van je beeldscherm aan

Ook je beeldscherm slorpt heel wat energie op. Dat kan je verhelpen door de helderheid van je scherm te verlagen. Dat kan je zelf via de instellingen van het beeldscherm. Hier moet je wel wat mee experimenteren om de helderheid te bereiken die je nodig hebt om comfortabel te kunnen werken.

         Slaapstand energie beheer PC

Bereken hier het energieverbruik van je pc.

Uit Dagblad Het Laatste Nieuws

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Vraatzuchtige kever teistert tuinen

Vraatzuchtige kever teisterde tuinen

Op deze blog kan je (soms) wel eens van alles tegenkomen.Ook niet technische zaken, maar dat wist u waarschijnlijk al...al zijn deze wel uitzonderlijker.Tenzij natuurlijk dat het over wat speciaals gaat.We hebben het hier in het verleden al gehad over wraatzuchtige mieren, tijgerwespen, spinnen en ook uitvoeriger over de muggen en de vliegen.Waarschijnlijk zoals ikzelf, van deze laatsten, en zeer zeker van de muggen... deze zomer minder last gehad.Met zo'n stom weer in volle zomer komen die diertjes tenslotte ook niet te ver buiten.Tenzij ze misschien ook een vakantie geboekt hadden bij Neckerman.En dus op vakantie waren naar warmere streken. Hier was er, tot in de verre omstreken, dan ook letterlijk geen ' muggenplaag ' te bemerken.Geen vuiltje in de lucht maar hier en daar wél een afgeweken mugje...Maar vandaag gaat het dus over een soort van kevers.Want had je er deze zomer misschien weinig of niks mee te maken, misschien wél volgende zomer, als het wat beter weer is tenminste.het gaat over een kever dus,en niet de gekende legendarische autootje.Misschien toch wel wat familie van de (uitgestorven/uitgeroeid in onze streken ?) coloradokever.
Het nieuws kwam uit Nederland (dagblad AD) maar om u niet al te ongerust te maken afgelopen zomer hebben we ook gewacht met de kennisgeving op deze blog.' Holland ' ligt niet zo heel ver van Vlaanderen.En dieren kennen net als radiogolven ook geen grenzen...Voorkomen is beter dan genezen.Er staan tips in voor volgend jaar om dit ongedierte in de tuin te bestrijden.Eventueel uitprinten en ophangen in de garage kan u er later op wijzen dat ge aandachtzaam moet uitkijken én als moet handelen.
.
,,Een ware plaag,’’ noemde insectendeskundige Silvia Hellingman de Otiorhynchus salicicola,afgelopen zomer.Ook wel de snuitkever genaamd.
.
          snuitkever
       
                                       De vraatzuchtige snuitkever.
.
En met uitzondering van de buxus en de bamboe behoren alle planten in onze tuin tot de maaltijd van het vraatzuchtige insect.

Op tenminste zes locaties in Alphen werd de snuitkever door Hellingman gesignaleerd: ,,Maar ik denk dat het er véél meer zijn.’’ Ook in Boskoop, Maastricht en Amsterdam werden verschillende gevallen bekend van de kevertoeloop én zijn vraatzucht.

,,Voor een leek is het moeilijk om te bepalen of het de schadelijke kever is of niet,’’ vertelde Hellingman die de kever ook in tal van andere plaatsen in Nederland identificeerde.

De Otiorhynchus salicicola is een van de 1400 soorten snuitkevers die in Nederland leven en lijkt erg op een taxuskever. Hij is alleen wat groter, heeft geen gele spikkels en vernielt bovendien een stuk meer. Door verwarring is de kans groot dat veel meer tuinen met de kever te maken hebben.

De grote overlevingskans maakt het insect dat oorspronkelijk uit Zuid-Europa komt tot een plaag. Pas bij temperaturen van min 15 tot min 20 overleeft de kever de winter niet. ,,En dat komt amper voor in Nederland,’’ aldus Hellingman.
.
         snuitkever2


De kever bestrijden is lastig. ,,Vang de kevers door een struik boven een omgekeerde paraplu leeg te schudden en verdrink ze in water met zeep,’’ adviseert Hellingman. Dan zijn er de larven nog. Deze uitroeien kan door nematoden, minuscule worpjes, uit te zetten. Deze dringen de larven binnen en doden ze door een bacterie af te scheiden.

Alleen een grootschalige aanpak heeft echt zin volgens Hellingman. ,,Het is een olievlek. De kever blijft nooit op één plek. Een deel van de larven blijft in de tuin, de andere helft gaat naar een nieuwe tuin. Dit moet landelijk worden aangepakt.’’
.
Professor Doctor Zaliger wou u hiermde door deze publicatie niet ongerust maken, Maar een verwittigd man/vrouw is er de komende (warme?)  zomer wel twee waard...
.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

30-10-08

Canvas+ en Ketnet+ al beschikbaar via DVB-T

Canvas+ en Ketnet+ al beschikbaar via DVB-T !

Goed nieuws voor de etherkijkers van onze nationale VRT want wie al overschakelde op DVB-T ontvangst zal misschien al gemerkt hebben dat de aangekondigde Canvas-/Ketnet+ zender vandaag (30/10) al beschikbaar was.Iets eerder dan gepland dus, normaal voorzien op 3 november bij het stopzetten van de analoge TV-zenders.

                Canvas + via DVB-T op 30-10-2008

                   Canvas+/Ketnet+ beeld DVB-T kanaal 22 op 482 MHz (30/10/2008)
                          
Dit wil dus ook zeggen dat de nieuwe zenders/zendantennes/frequenties van de VRT al in gebruik genomen zijn.De ontvangst is ook merkelijk beter wat betreft het signaalsterkte en de signaalkwaliteit.

Degenen die nog geen ontvangst hebben van de nieuwe zender (en al kijken via DVB-T)  worden dus aangeraden om even de DVB-T ontvanger (scart) te recetten.

Op dit moment zijn volgende VRT zenders (gratis) beschikbaar via de digitale signalen:

Televisie: Eén, Canvas/Ketnet en Canvas+/Ketnet+.

Radio: Radio 1,Radio 2,Studio Brussel,Radio Donna, Klara, Donna Hitbits, Klara Continuo,Nieuws+,en Sporza.

                                         Canvasplus

DVB-T VRTNog even wachten tot het voorjaar en de DVB-T kijkers krijgen nog als extra toetje de televisiezender Eén + .Op die manier zijn ALLE VRT zenders FTA (gratis) voor iedere Vlaming dus ook beschikbaar!

pinkend sterretje Klik op sterretje en lees de extra VRT info over de digitale switch (PDF).

 DVB-T frequenties vf 3-11-2008

               Foto  VRT Nieuws

pinkend sterretje Klik op sterretje en kijk naar item VRT Nieuws 13 uur van vrijdag 31/10/2008

Lees ook:

http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00077597&...

http://www.radiovisie.eu/be/nieuws.rvsp?art=00077178&f=canvas+ 

                 rvbanner

 tijdsbalkje rood          

23:51 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Beluister nu al kerstplaten !

Beluister nu al kerstplaten !
                     merry christmas
       
 

De wintertijd is ingegaan, de dagen zijn korter én kouder, de open haard gaat aan en de feestdagen komen dichterbij. Hoogste tijd om alvast in de stemming te komen. Radio Digitaal helpt je daar vanaf nu bij met Kersthits.nl.

Tot en met 31 december is Kersthits.nl een digitaal radiostation met muziek voor de feestdagen, 24 uur per dag, 7 dagen per week. Vorig jaar was het initiatief een groot succes. Maar liefst 900.000 luisteraars wisten de weg te vinden. Het station stond weken in de Top 5 van bestbeluisterde internetrado's.

Kersthits.nl is een compleet kerststation met een speciaal op de feestdagen afgestelde muziekmix. Je hoort er alle kerstklassiekers van bijvoorbeeld Wham!, Mariah Carey, Pretenders, Chris Rea en Band Aid. Maar men biedt nog meer. Je hoort eveneens traditionele kerstmuziek van Bing Crosby, Jackson 5 en Stevie Wonder. Ook nieuwe sterren als Katie Melua, Chris Brown en Gavin DeGraw zijn te horen. Rudloph, Frosty en Flappie ontbreken niet.

Kersthits.nl is te beluisteren via kersthits.nl, radiodigitaal.nl en via de Radio Digitaal gadget.

RADIO DIGITAAL

Radio Digitaal is bestemd voor iedereen die op zijn werk of thuis via de computer naar muziek wil luisteren. Het is het eerste echte kwalitatieve commerciële internet radioplatform van Nederland. Verschillende muziekzenders met 24 uur per dag tophits uit diverse muziekstromingen. 

Naast Kersthits.nl bestaat Radio Digitaal uit: 538 Hitzone Radio, Comedy Radio, Smooth Jazz Radio, Power FM, JFK, Hits 4 Kids, 538 Non Stop 40, Real Rock Radio, 538 Dance Department, Love Radio, Radio 10 Gold 60’s & 70’s Hits, Radio 10 Gold 80’s Hits, Radio 10 Gold 90’s Hits, Après-Ski Radio, Pure Pop Radio, Radio@Work, Disco Classics en Radio Noordzee Nationaal.

Radio Digitaal.nl maakt deel uit van de Talpa Media Groep

listenlive Meeluisteren kan direct door op listen te klikken !

                   rvbanner

RadioVisie donderdag 30 oktober 2008 
.
tijdsbalkje rood

09:19 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

DVB-T en VRT frequenties vf. 3/11/2008

DVB-T en VRT kanalen/frequenties vf. 3/11/2008

                                          logo-dvb-t
 

Wie de DVB-T signalen van de VRT wil opvangen doet er best aan om ZEKER een volledige recet te doen van zijn DVB-T ontvanger/tyner/scart maandag a.s. 3 november !!!

Hoe dan ook is een  recet echt nodig omdat ook Canvas+ en Ketnet+ toegevoegd worden aan het digitale etheraanbod van de VRT.

Onderaan ziet u de overzichtstabel met (eventuele) wijzigingen.Tabel via VRT !

                                       DVB-T VRT

U ontvangt vanaf 3 november GRATIS en FTA (Free To Air,ook met open venster genoemd) volgende VRT radio-en TV zenders via de ether in PERFECTE beeld-en klankkwaliteit.Ofwel met een binnenantenne,ofwel een zolderantenne ofwel met een dakantenne.Wie nu reeds TV keek via de ether naar de analoge zenders kan in principe gewoon verder kijken met zijn huidige antenne.De oude UHF-antenne volstaat meestal voor perfecte ontvangst voor DVB-T.Een mini-digi antennetje voor binnen van 25 cm.(zonder ingebouwd antenneversterkertje) heb je al voor 3 euro...meestal volstaat deze.Zelfs de ingebouwde antenne van het TV toestel (meestal sprietantenne) kan volstaan.

DVB-T is ook ideaal voor de kleine draagbare TV toestellen overal in huis, geen kabelgedoe maar wél een beperkt digitaal Vlaams TV-aanbod dat begin volgend jaar NOG zal uitgebreid worden met Eén +!

Je TV-tje kan je op die manier ook omtoveren tot een heuse digitale radio-ontvanger (vergelijkbaar met DAB) ! Overigens kan je het (goedkope) DVB-T ontvangertje ook aansluiten op je (audio) stereo installatie.De radio-uitzendingen zijn in perfecte CD kwaliteit en met 192 kbps. (m.u.v. Nieuws+ met 128 kbps).

Televisie:

Eén, Canvas/Ketnet en Canvas+/Ketnet+

Radio:

Radio 1, Radio2, Studio Brussel, Radio Donna, Klara,Donna Hitbits,Klara Continuo, Sporza en Nieuws +.

Voor extra info bel de GRATIS Vlaamse infolijn 1700, via de VRT website www.vrt.be (op het indexblad vindt u precies waar u moet zijn) of via e-mail, rechts op deze blog.Ook wij proberen om te helpen op afstand waar mogelijk is !

                                       TV kleurenbalk 

Gebruikte DVB-T kanalen VRT vf 3-11-2008
.

tijdsbalkje rood

01:00 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Nu ook ademtest voor schapen !

Nu ook ademtest voor schapen !

Het lijkt misschien allemaal te gek voor woorden, maar toch is dit een grootschalig veldonderzoek waar momenteel werk van gemaakt wordt in Australië. Wetenschappers hebben het plan opgevat om duizenden schapen een masker aan te doen om hun adem te testen op de aanwezigheid van broeikasgassen zoals methaan.Was in ieder geval te lezen in dagblad HLN een tijdje geleden.En dat was dan eens wat anders na de koeien...

         schapen


Dankzij de ophefmakende 'scheetzak' wisten we al dat kuddes grazende schapen en koeien letterlijk hun duit in het zakje doen wat betreft de opwarming van de aarde door het uitstoten van schadelijke gassen. Recent onderzoek waarbij schapen een plastieken broek werd aangetrokken, wees uit dat de ontsnapte gassen via hun achterwerk 2 procent methaan bevatten.

Australische onderzoekers verleggen nu hun focus. Zoals mensen laten onze wollige vrienden ook wel eens een boertje. Hoogtijd om na te gaan in welke mate de boerende veestapel verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde, vinden de Australiërs. Duizenden schapen zullen tijdens dit grootschalig veldonderzoek een masker aankrijgen.

Het masker zal slechts gedurende één minuut de neusgaten en mond van de schapen bedekken waardoor de beestjes hier geen last van ondervinden, beweren de wetenschappers. Hun adem wordt dan nadien onderzocht op de aanwezigheid van methaan, een gas waarvan geweten is dat het de opwarming van de aarde in de hand werkt.

tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Web | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Einde van de telefooncel?

Einde van de telefooncel?
.
                          telefooncel telefoonkaart
                   
Zo nu en dan lees ik ook wel eens in een Nederlands dagblad.Een mens moet bijblijven en met zijn tijd meegaan.Stilstaan is achteruitgaan...en soms leest men wel eens dingen waar geen mens bij stilstaat en die hoe dan ook een beetje waarheid bevatten.Het hoeft ook niet altijd over electronische analoge of digitale dingen te gaan.Maar toch heeft het er een héél klein beetje mee te maken ! Gelezen in het Nederlandse dagblad  AD...en ook wij hier in Vlaanderen zullen met zo'n dingen geconfronteerd worden.De politiek zal er waarschijnlijk ook al niet van wakker liggen omdat het niet spectaculair genoeg is.En toch staat ook de gewone burger alhier (zeg maar Belg) zo'n dingen ook al te wachten.Het einde van de telefooncel, een verhaal appart dus.En zeggen dat die dingen lang geleden revolutionair/spectaculair waren...Tegenwoordig heeft iedereen zijn (mobiele) telefooncel in zijn broekzak of handtas steken...sommigen zelfs méér dan een !
.
                      KPN-telefooncel nederland
                                          Nederlandse telefooncel

 
De telefooncel verdwijnt uit het straatbeeld dus althans voorlopig in Nederland al hebben we ook al gelezen dat men in Londen de rode celletjes sterk gaat beperken. Telecomconcern KPN heeft toestemming van het ministerie van Economische Zaken (EZ) om 1800 van de 4000 cellen te verwijderen.
De mobiele telefoon heeft de cel dus verdrongen. De groene (de Nederlandse kleur) driehoekige telefoonzuil staat moederziel alleen op het plein voor het winkelcentrum. Niemand die ermee belt. Een moeder achter een kinderwagen praat luid in haar mobiel als ze voorbij de cel komt. Ze gunt de zuil geen blik waardig.
.
                     engelse telefooncellen
                       Binnenkort werelderfgoed?Deze Londense cellen wenken...


,,Er zijn inmiddels meer mobiele telefoons in omloop dan inwoners. Iedereen heeft er één, waardoor het bellen via een telefooncel dramatisch is teruggelopen. We hebben daardoor zo’n 1800 onrendabele cellen staan. Van die willen we nu af,’’ zegt KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn.

,,Daarnaast hebben we ook erg veel last van vandalisme. Eén op de drie cellen is doelwit van sloop en dat kost ons miljoenen euro’s per jaar.’’

Een NIPO-onderzoek in opdracht van Economische Zaken (EZ) toont aan dat nog slechts 5 procent van de Nederlanders af en toe de cel in duikt. KPN is bij wet verplicht telefooncellen te exploiteren.

Die wet schrijft voor dat KPN moet zorgen voor één cel per 5000 mensen in plaatsen met meer dan 5000 inwoners. Staatssecretaris Frank Heemskerk van EZ heeft deze verplichting nu opgeheven.

,,KPN zal in overleg met de gemeenten bepalen welke cellen worden verwijderd,’’ zegt Heemskerk in een toelichting. ,,Bij de grotere NS-stations en toeristische plaatsen blijven cellen staan. Maar er zit geen ondergrens aan hoeveel cellen KPN moet blijven houden.’’
.
                     telefooncel-belgie
                                De Belgische blauwe (Belgacom) telefooncel


Oudhoorn (KPN) vult aan: ,,Wil een gemeente toch een onrendabele cel houden, dan gaan we over de kosten praten. Misschien wil de gemeente dan bijleggen, of het theater waar de cel voor staat.’’
.
Het einde van een stukje telefoongeschiedenis komt dus stilaan dichterbij...en ik denk persoonlijk dat België niet lang zal achterblijven...de lijn is vrijgemaakt!
.
Update: Pas binnengelopen bericht !
Op deze manier zal het wel rap gedaan zijn met de telefooncellen.Gelezen in dagblad het Laatste Nieuws van vandaag donderdag 30 oktober...

Telefooncel ontploft in Duitse woonwijk

In een woonwijk in het Duitse Essen is een telefooncel ontploft. De politie vermoedt dat de cel tot ontploffing gebracht werd met een zelfgemaakte bom. Wie er achter de aanslag zit is nog onduidelijk.
.
                           ontplofte telefooncel


"Er hadden heel wat gewonden kunnen vallen maar gelukkig was er niemand in de buurt toen de telefooncel ontplofte", aldus een woordvoerder van de politie. Inwoners in de buurt van de telefooncel hadden een luide knal gehoord en de politie verwittigd. Een wagen raakte beschadigd door een rondvliegend stuk van de cabine.
.
Of de telefoon in de vernielde kabine het nog doet is niet geweten... 
.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-10-08

Canvas-plus en Ketnet-plus via digitale ether

Canvas-plus en Ketnet-plus via digitale ether

Wat wij eerder al op deze blog lieten weten (én ook exclusief kenbaar gemaakt werd door RadioVisie) werd nu ook deels bevestigd via een persbericht dat je meteen hieronder kan lezen (via dagbblad HLN) !

                           Canvas + en Ketnet + via digitale ether
                                          (foto Het Laatste Nieuws)

In de loop van volgende week zal VRT zijn extra digitale aanbod van Canvas-plus en Ketnet-plus uitzenden via de digitale ether. "Op die manier wordt de gratis lineaire aanvulling bij Canvas en Ketnet ook toegankelijk voor digitale antennekijkers die gebruik maken van een decoder of van een televisietoestel met ingebouwde decoder (DVB-T)", zegt Vlaams minister-president Kris Peeters woensdag in een persbericht.

Vandaag zijn de programma's in kwestie enkel te bekijken door digitale abonnees van Telenet en BelgacomTV.
Peeters steunt dat extra digitale aanbod van de openbare omroep, maar vindt dat die programma's "zonder bijkomende kosten maximaal toegankelijk moeten zijn voor alle Vlamingen".

Eén-plus zal in de loop van volgend jaar via DVB-T uitgezonden worden. "Er zijn nog bijkomende investeringen nodig om Eén-plus via DVB-T te kunnen uitzenden", aldus Peeters.

         extra kanaal in digitale ether VRT TT 29-10-08 TT blz 851

Tenslotte n.v.d.r.

Spijtig dat er in de informatiecampagne (van de overheid) toch zo weinig of GEEN reklame gemaakt wordt voor de digitale radio uitzendingen van de VRT via DVB-T.

Alle nationale zenders worden automatisch ook meegestuurd (DAB pakket/ensemble noemt men dat ook) samen met een paar extra zenders die NIET analoog via de ether te onrvangen zijn.Maar DIGITAAL (gratis dus zonder aankoop van een vrij dure DAB radio) worden de signalen ook meegeleverd.Het zou een stap in de goeie richting geweest zijn om ook de Vlaming tegelijkertijd te laten kennismaken met digitale radio.Nu fixeerd men alles op de televisiebeelden.

Maar Radio1, Radio2,Studio Brussel, Radio Donna, Klara wordt ook digitaal GRATIS beschikbaar én aan huis besteld samen met Donna Hitbits, Klara Continuo,Sporza+ en Nieuws+, 9 zenders dus...

Wie al een DVB-T tuner (ontvanger) ingebouwd heeft in zijn plasma/LCD TV zit dus al vrij goed.Meestal volstaat een eenvoudig stukje electriekdraad (zowel voor beeld als klank)...Bovendien heb je al een mini- digitaal binnenantennetje (25 cm) voor een goeie 3 euro, wat nu ook geen grote investering is.

De radiosignalen worden doorgestuurd in CD kwaliteit aan 192 kbps.Alleen zou de VRT nieuwszender nieuws + (zendt non-stop de allerlaatste nieuwsuitzending door) uitzenden met 128 kbps, wat voor een gesproken woord zelfs méér dan voldoende is.Nieuws+ vervangt overigens de digitale etherzender RVI (Radio Vlaanderen Internationaal) in het radio aanbod.

Voor de techniekers...

  Gebruikte DVB-T kanalen VRT vf 3-11-2008

tijdsbalkje rood

17:55 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende