30-06-08

ARTE HD Gratis vanaf morgen via Astra 1

ARTE HD is gratis HDTV-kanaal voor satellietkijkers

Gratis en voor niks, bijna niet meer mogelijk tegenwoordig en toch...vanaf morgen dinsdag 1 juli kan je nog eentje free-to-air bekijken via de ASTRA satelliet.

.                                ArteHD

Cultuurzender ARTE gaat dus haar programma's in High Definition (HD) via de ASTRA-satelliet uitzenden.Hiermee werd ook ons eerder bericht via deze blog bevestigd.

ARTE HD komt ook FTA beschikbaar en is daarmee toegankelijk voor alle Vlaamse en Nederlandse ASTRA-satellietkijkers die in het bezit zijn van een HD-satellietontvanger.Wie abonnee is van TVVlaanderen en CanalDigital kan natuurlijk ook meekijken.Trouwens de beelden zijn te zien in gans Europa en zelfs nog vrij ver daarbuiten (zie Footprint Astra 1).

.

              footprint Astra 1

.

Afstemmen dus op de Astra 1 (19,2° Oost) op 11.361,75 GHz (H) met Sym:22.000 en FEC:2/3 

Met de start van ARTE HD zijn inmiddels al 35 HDTV-kanalen te ontvangen via de ASTRA posities.

Hiermee is ASTRA veruit het belangrijkste HDTV-platform in Europa.

Bill Wijdeveld, Managing Director ASTRA Benelux laat nog het volgende weten: “Met hoogwaardige cultuurprogramma’s in haarscherpe HD-kwaliteit is ARTE HD een  prachtige uitbreiding van ASTRA’s HDTV-aanbod voor de satellietkijker. Tegelijkertijd bevestigt hij de leidende rol van ASTRA bij de ontwikkeling van de Europese HDTV-markt.

Even dit nog want er is ook nog Luxe TV HD en ook al FTA.Daarvoor moet je wel afstemmen op de Astra 3 (23,5° Oost) via de frequentie 12.032 GHz. (H) met Sym: 27.500 en FEC: 9/10.In diverse talen beschikbaar ook nog.(1013 French,1014 English,1015 German,1016 Italian,1017 Russian,1018 Spanish ).Bijkomende technische info :SID:5000 PID:1011[MPEG-4] /1013.

Speciaal voor de satellietkijkers is dit een ASTRA High Definition (HD) demokanaal dat uitstraald sedert 7 juni .Voor de productie van het nieuwe HD demokanaal werkt ASTRA samen met het bekende Luxemburgse LUXE.TV, dat niet alleen bijdraagt aan de HD-programmering maar zelfs verantwoordelijk is voor play-out en editing. 

          arte-hdToegegeven, na een aarzelende start in Europa van HDTV is men nu wel degelijk bezig met een serieuse inhaalbeweging.

tijdsbalkje rood

00:45 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Alles moest weg bij PROS !

Alles moest weg bij PROS (op 29/6)
.
  Radio PROS banner
    
PROS verkoopt platen Het Laatste Nieuws 29-6-2008Nu alles moet weg, voor alle duidelijkheid PROS is er nog en het ging hem hier alleen over de tienduizenden vinyl 45 en 33-toerenplaten ( 25 en 30 cm) die de deur uitmoesten.
.
Méér dan 25 jaar Radio PROS en platen van zeer lang daarvoor lagen op kopers te wachten.
.
Art.Het Laatste Nieuws 28/6/2008 klik op foto (vergroten) 
Zelfs een paar bakken echte 78-toerenplaten in ' zeer goeden staat ' ( ook 25 en 30 cm) mochten de deur uit en stonden te glimmen.De meesten nog in het heuse echte orrigineel hoesje.Zelfs J'attendrai van Rina Ketty uit 1938 (Pathé) vond nog een koper...Tino Rossi met ' Mon beau sapin' (Columbia) lag nog op een koper te wachten toen ik even ging rondkijken.
Niet te geloven toch.
Zag ik daar ook geen platen uit 1929 liggen zeker...wie houdt van oud shellak vond hier mooie hebbedingetjes die je in een (normale) winkel niet meer kan kopen.Tenzij bij Fernand misschien van De Kampioenen.
.
            Duidelijk uniek zelfs uit de late jaren 20 en 30 deze 30 cm 78-toerenplaten ontbraken niet !
.
We moeten er wél aan toevoegen dat er ook plaatopnamen bij waren waar je tussen de krassen door nog een groefje kon waarnemen met het blote oog...
 .
            Effen zien of alle titels nog duidelijk leesbaar zijn!
.
Bij Prosken wordt nu tegenwoordig (ook) alles digitaal uit de PC gehaald en toegegeven er worden ook nog wel eens CD's gedraaid.De vinylplaten behoren ,sedert de nieuwe studio in gebruik is,tot het hitverleden .Nu, ook PROS gaat met zijn tijd mee natuurlijk...moet wel.Zelfs al is onze leuze 'Oldies' afgewisseld met véél Vlaams onze reklame.
.
           Met zicjht op de zaal waar Davy een ganse nacht platen hadl gesorteerd...
.
Singeltjes draaien op de radio is niet meer met de tijd meegaan, al heeft dat natuurlijk nog zijn chames.Er is nog welgeteld één platendraaier ter beschikking die warme (krakerige) platen kan omtoveren naar muziek.In principe enkel nog bedoeld voor  verzoekprogramma's en een paar echte museumprogramma's.Want niet alles is (ooit) digitaal uitgegeven!
.
           Stapels platen werden ingeladen in vrij grote auto's, ze vertrokken naar Nederland...
.
29 juni 2008 was de datum van uitverkoop.Een dag in de radiogeschiedenis van PROS, al zal het de historische boeken wel niet halen.Nu, we zijn wat solden betreft nog wel in de sperperiode maar dat kon de pret niet bederven en een minister was toch er in geen omtrek op te merken om de inbreuk(?) vast te stellen...
Alle geluidsdragers moesten de deur uit, tenminste de analoge versies...de opbrengst komt volledig ten goede aan/voor de verfraaiingswerken van het inmiddels zeer goed gekende ' Praathuis '.Restauratie dringt zich op !
.
           Tja en de kopers worden zorgvuldig zonder camera in het oog gehouden door een bende verkopers...
.
Het was geen stormloop, we zijn daar eerlijk in. Dat was ook niet verwacht want naar zulke ' beurzen' krijg je alleen maar de echte platenfanaten, liefhebbers, collectioneurs...Op geen enkel moment moesten de medewerkers het publiek tegenhouden of het verkeer in de geburen van de Landweg (bij) regelen..Parking was er voldoende.Maar er was wél altijd wat volk in het Praathuis (vanaf 8 uur waren ze al op post) die op een zeer rustige manier zomaar in de platen konden gaan gluren...
Pros was zijn naam waardig...Puur vinyl, pure nostalgie.Letterlijk ook stof...
.
Geloof het of niet maar ik hoorde nogal veel Hollands ook want zelfs vanuit Nederland kwamen er delegaties!!!En ze vulden hun vrij grote auto's boordevol vinyl's.
.
Rond 11 uur waren ALLE singeltjes al de deur uit.Een paar duizenden...
LP's (er lagen er zeker 10.000 bij aanvang)  waren er nog in overvloed, zelfs na de verkoop.De stapels waren ook (bijna)onoverzichtelijk.Davy De Schrijver heeft voorafgaand aan de verkoop drie heuse volle nachten aan het platensorteren geweest.Tenminste toch zoveel en zo goed als mogelijk.Hij slaagde in zijn opzet al vonden we toch hier en daar een humor LP van Charel Janssens en Theo Vandenbosch... tussen de allergrootste hits uit de jaren '70...Schoonheidsfoutjes...
.
   Nie makkelijk en nie moeilijk maar vinden dat is héél wat anders...
.
Maar dat kon de pret niet derven en bovendien er is nog materiaal aanwezig voor een tweede uitgave...misschien in de koopjesperiode, misschien nog met méér afslag...al is en blijft hier afbieden (nog) altijd mogelijk.
.
.
              Dansende PROSSERS
        
.
tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Alfacam start met algemene televisie!

Alfacam start met algemene zender en twee themakanalen
.
De aanbieder van televisiediensten Alfacam Group uit Lint start met een algemene tv-zender en twee themazenders. Het algemene kanaal EXQI zal vanaf dit najaar starten met uitzenden in Vlaanderen, later volgen ook Wallonië en Brussel.Alzo konden we vernemen via het dagblad De Standaard.Niet gezien of gelezen?Hieronder het relaas.
.
                             Alfacam
 

De twee themazenders, EXQI Sport en EXQI Culture, starten in heel België al op 1 juli.

Alle zenders zullen 24 uur per dag in high definition uitzenden. Om tegemoet te komen aan alle klanten behoort ook normale digitale beeldkwaliteit tot de mogelijkheden.

Alfacam praat momenteel met de kabelmaatschappijen om van bij het begin ook analoog uit te kunnen zenden.

Voor de financiering van het project rekent het Antwerpse bedrijf vooral op partnerships met bedrijven, in combinatie met normale reclame-inkomsten.

     alfacan productions


Op de portaalzender EXQI is er naast ontspanning ook aandacht voor actualiteit met een eigen nieuwsbulletin. De twee themazenders brengen op sport- en cultuurvlak meer diepgaande verslagen en programma's. Negentig percent van de producties zal in België gemaakt worden.

   pinkend sterretje  Klik op sterretje en je bent op de website van Alfacam.

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Binnenkort HD uitzendingen op Eén !

Dagelijks HD-uitzendingen op Eén

                                  Eigen logo éénHD voor blog !

De openbare omroep gaat in het najaar dagelijks programma's in hoge definitie (HD) uitzenden. Dat heeft in ieder geval de ZDNet redactie vernomen bij twee onafhankelijke bronnen van de VRT.Het bericht werd ook bevestigd bij TV Satellite.

.

        VRT RTBF

     Het huis van vertrouwen gaat nu ook de HD lijnen op, Eén om te beginnen, volgt de RTBF ook?

Het exacte programma-aanbod is nog niet bekend, aangezien de zender momenteel nog in volle voorbereiding is. Eind september gaan de uitzendingen echt van start.

.

     HDTV eindregie  Panasonic StudioCamera HD

              Eindregie TV studio voor HDTV                         Panasonic studio HD camera

In afwachting van dagelijkse programma's in hoge definitie start Eén op al op 5 juli met Eén HD. Op deze zender zijn de Tour en de Olympische Spelen te bekijken. Nadat bekend is geraakt dat Belgacom, Telenet en INDI het kanaal gratis zullen aanbieden, volgt ook TV-Vlaanderen met de gratis sportzomer in HD. Dit kanaal loopt van 5 tot 27 juli voor de Tour en van 8 tot 24 augustus voor de Olympische Spelen.

.

            HDTV camera

                Prachtig maar zéér duur modern TV studio materiaal...deze HD camera.

.

Dat er dit najaar een groter Vlaams HD-aanbod komt, werd al eerder gesuggereerd. Zo liet Telenet-topman Duco Sickinghe vorige maand al weten dat er meerdere zenders zijn die hun aanbod willen uitbreiden.

 flash  Bericht voor de TV Vlaanderen & CanalDigitaal kijkers!

                                   Een HD blog

Eén HD zal tot en met 24 augustus uitzenden via het HD zenderpakket van TV Vlaanderen. De tijdelijke Vlaamse HD zender zal via de ASTRA3 satelliet op 23,5 graden oost gaan uitzenden. Dit zal gebeuren via transponder 17 via de frequentie 12.032 GHz met de horizontale polarisatie. Dit is dezelfde transponder waar op dit moment het ASTRA HD Demokanaal, dat ASTRA maakt in samenwerking met Luxe TV, te zien is. De tijdelijke komst van Eén HD heeft dus geen extra belasting voor de door CanalDigitaal en TV Vlaanderen gebruikte eigen HD transponder op de ASTRA3 satelliet.
.                               logo TV Vlaanderen
                                 logo-canaldigitaal

TV Vlaanderen abonnees kunnen dus tijdens de Tour de France en de Olympische Spelen kiezen tussen HD verslaggeving van deze evenementen door de eigen Vlaamse publieke omroep VRT of de Nederlandse publieke omroep NOS. Immers Nederland 1 HD zal naast Eén HD normaal doorgegeven blijven worden via TV Vlaanderen. Dit natuurlijk naast het HDTV pakket, waarvoor de TV Vlaanderen abonnee een extra abonnement van €4,99 per maand moet afnemen, en dat bestaat uit National Geographic Channel HD, Discovery Channel HD, VOOM HD en BRAVA HDTV.
Samengevat, wie abonnee is van TV Vlaanderen én bovendien een satellietontvanger heeft die HDTV signalen kan capteren moet zijn sat.ontvanger afstellen op de Astra 3 (23,5° Oost) op de frequentie 12.032 GHz. (H) met Sym: 27.500 en FEC:9/10 (opgelet in DVB-S2/QPSK).(bron TVSatellite).

tijdsbalkje rood
 


 

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

29-06-08

BBC ondertitelt 100% !

BBC ondertitelt volledige programma-aanbod

De Britse publieke omroep BBC heeft het punt bereikt waarop men álle uitzendingen ondertitelt.Dat kwamen we te weten niet via de BBC zelf maar via TVTotaal.Nu is het wél zo dat ik vrij regelmatig naar de BBC kijk via satelliet (28,2° Oost Astra) en mijn sat ontvanger geeft ' automatisch ' de ontertiteling mee bij het opstarten.Deze moet ik dus manueel uitschakelen.Maar het geeft mij meteen toch al een ' beeld '...
.
             BBC ondertiteling voor slechthorenden


Sinds 1999 heeft de BBC ernaar gestreefd het aantal ondertitelde uitzendingen op te voeren naar honderd procent. Dit wordt soms live (en iets vertraagd) gedaan maar in meeste gevallen synchroon.

De ondertiteling is er vooral voor slechthorenden, maar wordt in Nederland door veel kijkers gewaardeerd om zo de Engelstalige programma’s beter te kunnen volgen. De ondertiteling wordt volledig toegepast op BBC1, BBC2, BBC Three, BBC Four, Cbeebies, CBBC en BBC News. Het geldt niet voor BBC Parliament, BBC World News en BBC Prime.
.
                                              subtitles


De volgende stap wordt om de ondertiteling op het online platform iPlayer te gaan doorgeven. Dat is echter voor Nederlandse kijkers niet te zien. Wat wel beschikbaar is is de ondertiteling bij de tv-kanalen. Dit kan via teletekst pagina 888 (ook als er geen andere teletekstdiensten zijn op het kanaal) of via het menu van de digitale ontvanger voor satelliet en soms ook kabel.

De BBC is vrij uniek met haar streven, want het ZDF in Duitsland ondertitelt maar 24 procent van de uitzendingen. Andere Britse zenders, zoals ITV en Channel 4, ondertitelen ook veel programma’s en satellietkijkers kunnen deze informatie raadplegen via de speciale functie op hun satellietontvanger.
.
tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Vrije tijd | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-06-08

Méér weerinfo bij VTM !

Meer weersinformatie bij vtm
.
Laat België dan maar een klein landje zijn op de wereldkaart, toch zijn er nogal wat verschillen op dat beperkte grondgebied. Onze politici weten daar alles van. Maar daar willen we hier niet verder op ingaan.
.
Wij willen het over het weer hebben. Want dat wil ook nogal ‘ns verschillen op die 30.528 km². Als het regent in Virton, kan het in Blankenberge best stralend weer zijn. En als ze in Hoogstraten zonnecrème moeten smeren, hebben ze in Dinant misschien wel een paraplu nodig.
.

Foto: VTM

David Dehenauw, Jill Peeters, Frank Duboccage

Zeker wie er tijdens de komende vakantie op uit wil in eigen land, weet graag of hij een trui nodig heeft of een zonnebril. Daarom brengt vtm vanaf het eerste vakantieweekeinde (28-29 juni) extra weersinformatie, na de laatavondeditie van Het Nieuws.

Op maandag en donderdag komen ‘de Ardennen’ aan bod, en meer specifiek de regio ten zuiden van Samber en Maas. Op dinsdag en zondag is het de beurt aan ‘het Vlaamse binnenland’, met de provincies Vlaams-Brabant, Antwerpen en Limburg.

‘Het Westen’ (met de provincies Oost- en West-Vlaanderen en uiteraard ook de kust) krijgt speciale aandacht op woensdag, vrijdag en zaterdag.

Info:

Met dank aan RadioVisie

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag

Het Radio PROS Muziekmuseum van vandaag 28 juni 2008
 
                           
De Zomereditie (juni-juli-augustus)

           zomer
   Muisklik hierboven op zomer en je bent meteen op de livestream van PROS (MP-3 Winamp)

                             Sir Douglas Quintet -Mendocino-1969


                                     Deel 1 tussen 12 en 13 uur


     1)Sir Douglas Quintet-Mendocino-1969
     2)ABBA-I Do, I Do,i Do, I Do-1975
     3)Connie Francis-Mi Monto Amor-1961 (Italiaanse versie)


     4)Joe Harris-Santa Maria-1980
     5)The Tokens-The Lion Sleeps Tonigt-1961
     6)Claude François-Belles,Belles !-1963
  
     7)James Lloyd-If You Belong To Me-1970 (B-kantje)
     8)Billy Vaughn-Wheels-1961(instrumentaal)
     9)Richard Antony-Per Questa Volta-1963 (Italiaanse versie)

  10)The Rubettes-Sugar Baby Love-1974
  11)Don McLean-Crying-1960
 
 12)Bob Davidse-Anne Marie-1965

  13)Pat Boone-April Love-1957
  14)The New Inspiration-Rainbow (I Love You)-1971
  15)Lynn Anderson-You're My Man-1971

  16)Diana Ross & The Supremes-The Happening-1967

                      Juliane Werding- Stimmen in Wind


                                  Deel 2 tussen 13 en 14 uur

     1)Cliff Richard-Il Mondo e Tondo-1968 (Italiaanse versie)
 
   2)Sultana-Titanic-1971
     3)Peter Maffay-Du-1971

    
4)Ria Valk-Rocking Billy-1961
     5)Stevie Wonder-Yester Me-Yester You, Yesterday-1969
     6)Neil Sedaka-Oh Carol-1959

  
  7)Juliane Werding-Stimmen in Wind-1986
     8)Johnny Burnette-You'Sixteen,Your Beautiful-1960
     9)Nat Gonella-Oh Monah-1975

   10)Will Ferdy-Christine-1966
   11)The Platters-The Great Pretender-1956
   12)Mireille Mathieu-An einen Sontag in Avignon-1970

   13)France Gall-Io Si,Tu No-1965
(Italiaanse versie)
   
14)Jay & The Americans-Cara Mia-1980
   15)
Helen Shapiro-Hey Little Devil-1962

   16)Desireless-Voyage Voyage-1987

 pinkend sterretje Klik op ster en geniet nog even van het Sir Douglas Quintet en Mendocino (1969)

 pinkend sterretje Klik op ster en geniet nog even van Juliane Werding en Stimmen in Wind (1986)

                      Dansende PROSSERS


tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Alle ' platen ' moeten weg bij PROS !

Radio PROS - 'Alles moet weg' op 29 juni
.
Radio PROS gaat tienduizenden platen in loten, per genre en zanger verkopen tijdens de eenmailige steunactie 'Alles moet weg'. Met de opbrengst wordt de radioaccommodatie verder vernieuwd.
.
De loten liggen uitgestald op zondag 29 juni aanstaande, telkens van 08.00 tot 10.00 uur.
Het gaat om 78-toerenplaten, 45-toerenplaten (singeltjes) en 33 1/3 toerenplaten (LP's) 
Start verkoop tussen 10.00 en 12.00 uur en van 13.00 uur tot het einde.

Voor de hongerigen zijn er belegde broodjes voorzien aan één enkele euro (gehakt, kaas, hesp). Voor dezelfde prijs gaan de dranken de deur uit.

Vooraf inschrijven als koper is gratis én gewenst, zodat men voor iedereen een zitplaats kan voorzien. Deuren zijn open vanaf 07.45 uur.

Maak er meteen een gezonde (zomerse) daguitstap van !

P.R.O.S. Praathuis
Anderenbroek 94/Landweg 3
9450 Denderhoutem
(routebeschrijving)

Mail het aantal personen: radiopros@skynet.be  (reservatie gewenst).

Info:

  Radio PROS banner

tijdsbalkje rood

00:00 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-06-08

Belgacom verhoogd limieten !

Belgacom verhoogd limieten !

Belgacom verhoogt op 1 juli de limieten en snelheden van alle internetabonnementen. Het standaardabonnement ADSL Go krijgt voortaan 25 gigabyte per maand bij een snelheid van 12 Mbps (voorheen 12 gigabyte en 4 Mbps). ADSL Plus stijgt eveneens door naar 12 Mbps en krijgt een maandlimiet van 60 GB. De prijzen blijven ongewijzigd.Concurrent Telenet de loef afgestoken ?We konden dit in ieder geval vernemen via ZDNet, een zeer betrouwbare bron!

.

                           belgacomlogo

.
ADSL Budget heeft voortaan 1 GB per maand. ADSL Light stijgt door naar 4 gigabyte. De snelheid bij die laatste wordt verdubbeld naar vier megabit per seconde. Het zwaarste abonnement voor consumenten, VDSL Boost, gaat van 35 GB per maand naar 60 GB. De snelheid van 17 Mbps blijft hetzelfde.Voor de verbinding van 12 Mbps maakt Belgacom gebruik van het ADSL2+-netwerk. Hierdoor moeten klanten met ADSL Go zonder Belgacom TV zelf contact opnemen met de klantendienst. Als er een nieuwe modem nodig is, komt daar een activatiekost van 50 euro bij. Klanten die Belgacom TV hebben in combinatie met ADSL Go of Plus, krijgen de snelheidsverhoging in de tweede helft van augustus.

Met de aanpassing speelt Belgacom handig in op het aanbod van concurrent Telenet. Deze kondigde vorige maand aan dat het vanaf 1 augustus zijn limieten verhoogt. Ook al beweerde Belgacom op dat moment dat het een eigen parcours volgt, het bedrijf presenteert nu nog vóór die aanpassing een aanbod dat net iets beter is dan dat van Telenet.

 belgacomtabel

tijdsbalkje rood

00:30 Gepost door Pieter Van Banden in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Goudzoekers verdwijnt...opvolging?

Goudzoekers verdwijnt, de 'Top-Collectie' komt
.
Niks aan te doen en we kwamen het te weten via RadioVisie.Een van mijn (echt) geliefde radioprogramma's stopt er mee...Je zal het waarschijnlijk wél al gehoord hebben, zoniet lees je het echte verhaal hier.De voorbije week stelde Radio 2 z'n zomerschema voor. Naast een extra klus voor de vrijwillige leden van onze servicedienst (waar u het complete programmaboek gratis kon aanvragen), werd de redactie ook regelmatig gecontacteerd door bezorgde luisteraars die hadden opgemerkt dat 'Goudzoekers' van en met Guy De Pré niet meer in het rooster voorkwam.
Om de eerste nood snel te lenigen; Guy De Pré blijft te horen op de publieke familiezender. Wel verdwijnt na net geen tien jaar het programma 'Goudzoekers' definitief naar de analen. Begin juli gaat dan een nieuwe namiddagshow van start met een (bijna) nieuwe presentator, 'De Top-Collectie'. Maar waarom dan wel?

Guy De Pré: "Radio 2 had mij gevraagd om de uitzending te presenteren, maar na tien jaar elke dag Goudzoekers, plus De Pré Historie, plus de autobijdragen, plus de roadshow van Radio 2, De Pré History Live, plus mijn werk als producer, plus de cd's van De Pré Historie, etc, leek het me beter om niet op die vraag in te gaan. Peter Verhulst zal het programma nu presenteren. Radio 2 stond er echter op dat ik elke dag twee rubrieken, waaronder De Pré Selectie, zal doen in het nieuwe programma met Peter. Weliswaar pas vanaf september".

Foto: VRT

EN WAT MET DE PRE HISTORIE?

Guy De Pré: "Ik werk voor De Pré Historie een compleet nieuw format uit waarbij we ook zullen putten uit (audio) fragmenten uit het rijke beeldarchief van de VRT naast de fragmenten uit het woordarchief, en waarin we ook personen, die toen op één of andere manier in het nieuws kwamen, zullen opsnorren en bellen voor een gesprekje. De Pré Historie zal vanaf september ook twee uur in plaats van één enkel uur duren. Het wordt straks een uitzending van 10.00 tot 12.00 uur."

Kortom, de man die als het ware al bij de radio werkt sinds het medium werd uitgevonden, verdwijnt niet bij de publieke familiezender. Ons lijkt het dat Guy De Pré het drukker dan ooit zal hebben want ook de autobijdragen in 'De Madammen' lopen door.

"Le travail c'est la santé". Henri Salvator zong het al in 1965 de hitlijsten in en hij werd op één been 91 jaar. De fans van Guy Depré zitten nog een tijdje op rozen.

                            de prehistorie

Lees ook: 

pinkend sterretje
 Audio-interview met Guy De Pré (Radio 2)
muisklik op sterretje. 
pinkend sterretje De 'drukste' zomer van Radio 2 (muisklik op het sterretje)

tijdsbalkje rood

00:15 Gepost door Pieter Van Banden in Muziek | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |